|
|
Stranica: 13/13.
|
[ 308 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 18:44 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Alex je napisao/la: totem je napisao/la:
Poslije ovoga zbilja ne vrijedi da se sa tobom razgovara. Sve je sa dokazima, cak ni njegovi advokati kazu da je izgubljeni slucaj ceo taj proces. A znas sto je zani,ljivo? Sto i sami Srbi ne idu u njegovu crkvu. I od njih je odbacen. I onih par monaha mu je otislo. Toliko o tome. Daj neki drugi primjer ugrozavanja srba, ovaj ti je propao.
Ja tvrdim da se Srbi asimiluju i da je to jedan od uzroka njihovog osipanja na popisima. Drugi razlog je pad nataliteta, što se ne može vama zameriti. Što se tiče Jovana, proneverio on pare ili ne, na njega je skočila cela službena Makedonija da ga saseče u delovanju u okviru SPC. Godinama se ometa tranzit sveštenika SPC na putu ka Grčkoj itd... Asimilacija je jedno, a pritisak, kako si ti rekao je sasvim druga stvar. Nemojmo mjesati rijeci. Sto se jovana tice, kriv je, i trunuce u zatvoru. Zasto ne bi kao i svaki keiminalac zavrsio u zatvoru? A to sto likuje cijela Makedonija, jasno ti ukazuje cinjenicno stanje kako stoji ta vasa ispostava SPC u ocima makedonaca. Jedino me cudi da ga SPC jos uvijek podupire, iako se dokazalo da je lopov. Ovo za svestenicima SPC prvi put cujem...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 18:56 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 631 Lokacija: Beograd, Srbija
|
totem je napisao/la: Asimilacija je jedno, a pritisak, kako si ti rekao je sasvim druga stvar. Nemojmo mjesati rijeci. Sto se jovana tice, kriv je, i trunuce u zatvoru. Zasto ne bi kao i svaki keiminalac zavrsio u zatvoru? A to sto likuje cijela Makedonija, jasno ti ukazuje cinjenicno stanje kako stoji ta vasa ispostava SPC u ocima makedonaca. Jedino me cudi da ga SPC jos uvijek podupire, iako se dokazalo da je lopov. Ovo za svestenicima SPC prvi put cujem... To pitanje da li je u pitanju voljna ili nevoljna asimilacija je za neku dublju diskusiju. Ostavicu ti ovde link za jedan malo duži tekst, pa ti, ako te zanima, pročitaj: SRBI U MAKEDONIJI Pogubne posledice perfidne asimilacijehttp://www.pecat.co.rs/2010/11/srbi-u-m ... imilacije/
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 19:01 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Alex je napisao/la: totem je napisao/la: Asimilacija je jedno, a pritisak, kako si ti rekao je sasvim druga stvar. Nemojmo mjesati rijeci. Sto se jovana tice, kriv je, i trunuce u zatvoru. Zasto ne bi kao i svaki keiminalac zavrsio u zatvoru? A to sto likuje cijela Makedonija, jasno ti ukazuje cinjenicno stanje kako stoji ta vasa ispostava SPC u ocima makedonaca. Jedino me cudi da ga SPC jos uvijek podupire, iako se dokazalo da je lopov. Ovo za svestenicima SPC prvi put cujem... To pitanje da li je u pitanju voljna ili nevoljna asimilacija je za neku dublju diskusiju. Ostavicu ti ovde link za jedan malo duži tekst, pa ti, ako te zanima, pročitaj: SRBI U MAKEDONIJI Pogubne posledice perfidne asimilacijehttp://www.pecat.co.rs/2010/11/srbi-u-m ... imilacije/Gdje si nasao ovdje ugrozenost srba od strane makedonaca. Znas li ti sto je ugrozenost? Kada te pandur pita na kojem jeziku govoris, ti mu kazes, zandarmu se tvoj odgovor ne svidja, i odsece ti jezik. Ovo se desilo blizu kamenog mosta, 1931 godine od strane pijanog zandarma. I ne samo ovo, ima sijaset primjera, sjeti se samo tikveskog ustanka i doprinos srpskih cetnika u njoj...Ma sto ja tebi pricam, i vi znate dobro. Zato, ne budite smijesni sa pricama o vasim ugnjetenim bracama.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 19:10 |
|
|
totem je napisao/la: Alex je napisao/la: To pitanje da li je u pitanju voljna ili nevoljna asimilacija je za neku dublju diskusiju. Ostavicu ti ovde link za jedan malo duži tekst, pa ti, ako te zanima, pročitaj: SRBI U MAKEDONIJI Pogubne posledice perfidne asimilacijehttp://www.pecat.co.rs/2010/11/srbi-u-m ... imilacije/Gdje si nasao ovdje ugrozenost srba od strane makedonaca. Znas li ti sto je ugrozenost? Kada te pandur pita na kojem jeziku govoris, ti mu kazes, zandarmu se tvoj odgovor ne svidja, i odsece ti jezik. Ovo se desilo blizu kamenog mosta, 1931 godine od strane pijanog zandarma. I ne samo ovo, ima sijaset primjera, sjeti se samo tikveskog ustanka i doprinos srpskih cetnika u njoj...Ma sto ja tebi pricam, i vi znate dobro. Zato, ne budite smijesni sa pricama o vasim ugnjetenim bracama. Opet se vraćamo na početak diskusije. Makedonske vlasti su zanemarile Srbe u Makedoniji, nisu do skoro ni postojali kao neka kategorija u zvaničnim statistikama. Prava Srba su više bila deklarativna nego realna u životnoj praksi. Rezultat svega toga je razbijanje Srba, njihovo dezavujisanje. Umesto Srba, došli su Albanci.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 19:13 |
|
|
Alex je napisao/la: totem je napisao/la:
Gdje si nasao ovdje ugrozenost srba od strane makedonaca. Znas li ti sto je ugrozenost? Kada te pandur pita na kojem jeziku govoris, ti mu kazes, zandarmu se tvoj odgovor ne svidja, i odsece ti jezik. Ovo se desilo blizu kamenog mosta, 1931 godine od strane pijanog zandarma. I ne samo ovo, ima sijaset primjera, sjeti se samo tikveskog ustanka i doprinos srpskih cetnika u njoj...Ma sto ja tebi pricam, i vi znate dobro. Zato, ne budite smijesni sa pricama o vasim ugnjetenim bracama.
Opet se vraćamo na početak diskusije. Makedonske vlasti su zanemarile Srbe u Makedoniji, nisu do skoro ni postojali kao neka kategorija u zvaničnim statistikama. Prava Srba su više bila deklarativna nego realna u životnoj praksi. Rezultat svega toga je razbijanje Srba, njihovo dezavujisanje. Umesto Srba, došli su Albanci. Znaci od price o pritiscima i zlostavljanjima, dosli smo do price o zapostavljanju i neforsiranju srba u makedoniji. Ako jos malo nastavimo, zalices se kako nisu svi Srbi na rukovodnim funkcijama. Pa sto hoces covjece? Da imate vecu pozornost od albanaca sa 2,2%? 2,2%, koja je to cifra?
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 19:25 |
|
|
totem je napisao/la: Znaci od price o pritiscima i zlostavljanjima, dosli smo do price o zapostavljanju i neforsiranju srba u makedoniji. Ako jos malo nastavimo, zalices se kako nisu svi Srbi na rukovodnim funkcijama. Pa sto hoces covjece? Da imate vecu pozornost od albanaca sa 2,2%? 2,2%, koja je to cifra? Ovo crveno ti je spam. Srbi nisu imali elementarna prava od osamostaljenja Makedonije. Nisu imali škole na srpskom jeziku. To stanje je trajalo sve do nedavno. Rezultat tog diskontinuieta u obrazovanju na srpskom jeziku je skoro potpuno razbijen srpski nacionalni korpus u Makedoniji kroz tihu asimilaciju. Mešovite porodice su postale dominantno makedonske porodice, a etnički Srbi su bili prepušteni stihiji asimilacije i migracija.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 19:34 |
|
|
Alex je napisao/la: totem je napisao/la: Znaci od price o pritiscima i zlostavljanjima, dosli smo do price o zapostavljanju i neforsiranju srba u makedoniji. Ako jos malo nastavimo, zalices se kako nisu svi Srbi na rukovodnim funkcijama. Pa sto hoces covjece? Da imate vecu pozornost od albanaca sa 2,2%? 2,2%, koja je to cifra? Ovo crveno ti je spam. Srbi nisu imali elementarna prava od osamostaljenja Makedonije. Nisu imali škole na srpskom jeziku. To stanje je trajalo sve do nedavno. Rezultat tog diskontinuieta u obrazovanju na srpskom jeziku je skoro potpuno razbijen srpski nacionalni korpus u Makedoniji kroz tihu asimilaciju. Mešovite porodice su postale dominantno makedonske porodice, a etnički Srbi su bili prepušteni stihiji asimilacije i migracija. Ovako. Zlostavljanje sam pomenuo zbog vraniskovskog. Jer tako namecete stvari. Koja su ta kao narusena elementarna prava? Kako to da nemaju skole" Ma ti si skroz neobavesten. Ajde oladi malo...
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 22 sij 2012, 22:30 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1958 Lokacija: Tel Aviv
|
Koji kič čovječe, samo unakazili centar grada.
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|