|
|
Stranica: 20/64.
|
[ 1598 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 03:16 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Opet se zaklanjas iza suplje price... Ti kao pojedinac iz bosnjackog naroda treba da izneses svoj stav, a bilo bi fer reci - i u mom narodu je bilo zlocinaca, a politicka elita nizom poteza pokazuje da ne zeli da ih osudi, vec ih dobroj meri promovise u heroje... Kad to kazes, i bez icije sugestije javno osudis ovakve pojave, onda si se kvalifikovao da prebacujes drugima isto ponasanje...do tada ovo je supljiranje  zar ja to nisam rekao. Zlocina je bilo, cak i u mom bliskom okruzenju Ja ih osudjujem i ne zelim da ih branim ali ni da ih meni neko imputira... Ja zelim normalan zivot, sa normalnim ljudima u nornalnoj drzavi... Ko je zlocinac neka kaze sud, u ratne teme najradije ne ulazim ali su one nazalost dio politike u Bosni i Hercegovini... Da bi nesto osudio nije dosta rec " ja osudujem taj cin". Isto tako znam da si govorio tu kao treba ostavit rat i proslost. Tu si u pravu, ali da bi ostavili rat u proslosti, treba ocistit neke stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 03:28 |
|
|
|
Na perverzan nacin, ali ovim sa Dobrovoljackom, ponavljam se, zabijaju klin u kovceg BiH. Perfektan volej
S druge strane, da li je krajnji efekat po Bosnjake ikako pozitivan ili je samo nekim "Ganicima" to u interesu. Kad vec mogu da uticu na sudove i na medije, sto da ne? Bosnjaci u citavoj prici? Nemoj me zajebavati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 03:34 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10279 Lokacija: Banja Luka
|
DzoniBG je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ma i tu je sve jasno.. Muslimani se grcevito opiru , a u tome im pomazi i neki ' sa strane' ... bilo kakvom vecem i ozbiljnijem sudskom procesu... Iz prostog razloga , sto bi time bio nacet, a zatim i srusen stereotip, o njihovoj ' pravednoj borbi '..U kojoj je jedan dio bio, dobri momci u patikama, koji trce gore-dole za Valterom ( sto goloruki, sto sa lovackim puskama )  ...a drugi opet ,seta livadama i pjeva dodolske pjesme.. (dok ih mi sto koljemo, sto polako silujemo ) Politicari guraju tu spiku iz vrlo jasnih razloga - daj smrtnicima osecaj pravednosti i ugrozenosti...i onda mozes da im uvaljujes sve moguce laktove u bubrege, kolko god treba trpece, jer vrebaju "neprijatelji Bosne"... Jebo politicare, govorim o obicnim ljudima, sad trenutno Boletu, i masi drugih, zasto niko ne izadje i kaze - ovo nije dobro, hocu da zivim sa Srbima i Hrvatima, i necu da ni jedan zlocinac iz mog naroda bude heroj, nego da se sve podrobno ispita, i takvi stave iza resetaka, i onda je moj narod zavrsio jedan tezak zadatak, i sa punim moralom da pita druge narode - a ko su vama heroji... Nekima je logika - sto gori Bosnjaci, to nama bolje... al i to je jako lose, bez obzira kakvo se drzavno resenje nadje u buducnosti, svi ce morati da zive u nekoj formi zajednice... Kako da izadju i to zahtjevaju , kada je okosnica njihove politike izigavanje polupreklane zrtve ?Oni na taj nacin pokusavaju iskamciti i postici ono sto nisu ratom uspjeli. Ako bi Sud odradio svoj posao posteno , na vidjelo bi izaslo da je i ' zrtva' klala gdje god joj se ukazala prilika. Otud tolika njihova radost, kada im neko poput ove pizd*rine Adje pripomogne u tome.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 11:19 |
|
|
|
@Bonesis Mislis stvarno da Halilovica se nema zasto osudit da oce, znaci da je on nevin?? Na jednom si mjestu reko da su se Srbi i Hrvati i u ratu slagali! Pa da te pitam gdje to mislis? Na Posavinu, Jajce, Travnik, Zepce/Maglaj, Komusinu, Drvar, Kupres ili na Hercegovinu i stim Mostar?? Nije mi jasno gdje su se slagali? Slagali su se u prici muslimanski voda da sloze tu pricu kako su se svi zle sile ujedinile protiv muslimanskog naroda da ga unisti da nestane! Ipak sam ja mislio da si ti malo pametni da nepadas bas na te suplje price...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:10 |
|
|
BBC je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Jel to ona fora - ako necete sa nama, onda ce biti rat Cek cek...nesto mi to zvuci poznato...aha, Radovan Karadzic, pocetak 1992... 20 godina kasnije, ista meta, isto odstojanje...sjajno... Oni ne kuže da im političari, mediji i narod zvuče apsolutno isto kao i JNA generali tih godina. kad malo bolje pogledas zlaja u svojim nastupima cak malo baca na slobu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:11 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Da bi nesto osudio nije dosta rec " ja osudujem taj cin". Isto tako znam da si govorio tu kao treba ostavit rat i proslost. Tu si u pravu, ali da bi ostavili rat u proslosti, treba ocistit neke stvari. rekao sam da ne treba svaku temu gledati kroz rat i ko je koga vise ili manje ubijao. necemo otici daleko ako se svaka rasprava bude svodila na to
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:12 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: @Bonesis Mislis stvarno da Halilovica se nema zasto osudit da oce, znaci da je on nevin?? Na jednom si mjestu reko da su se Srbi i Hrvati i u ratu slagali! Pa da te pitam gdje to mislis? Na Posavinu, Jajce, Travnik, Zepce/Maglaj, Komusinu, Drvar, Kupres ili na Hercegovinu i stim Mostar?? Nije mi jasno gdje su se slagali? Slagali su se u prici muslimanski voda da sloze tu pricu kako su se svi zle sile ujedinile protiv muslimanskog naroda da ga unisti da nestane! Ipak sam ja mislio da si ti malo pametni da nepadas bas na te suplje price... Ja to ne znam. Za mene je on nevin dok postoji ovakva presuda. I da ga osude ja nemam problem s tim, ako je kriv neka odgovara, ako nije pustimo covjeka na miru i podrzimo sudove da nadju one koji su odgovorni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:12 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: Ocigledno imas neke dokaze, pa ih brate fino lijepo prilozi tuzilastvu......ah da to je antisrpska institucija Izmedju tvog misljenja i sudske odluke, postovat cu ovo drugo...
Da, tako i za Orica i Dudakovica, Halilovica... sve gospoda oslobodjena gonjenja, bez obzira sto su za njima ostajala pusta sela i ubijani ratni zarobljenici... to je Harmija, tamo je svako za dzeneta, i ako je mozda neko skrivio, to je bilo na alahovom putu... Kako vam ne dosadi da se tako bedno krijete iza tog korumpiranog sudstva... lazete sebe da bi mirno zaspali, sve to Dobri Bosnjani, ni mrava ne bi zgazili... E vidis, na ovom primeru se savrseno vidi koliko je multi-kulti porazena opcija, zato sto niko nema jebena muda da ustane i kaze - iz mog si naroda, ali si zlocinac, ajde ti bato u mardelj da ne bi svi zbog tebe bili krivi... Jok, andjeli sa krvavim rukavima  treba imat muda za to djoni dobro kazes samo veliki narodi su to u stanju i zato se najvise divim njemcima i rusima i zato su najveci
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:18 |
|
|
joe enter je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: jedino pod uslovom da se mirno razidjemo u sto je tesko vjerovati... takvi smo...
Vi ste takvi ili smo svi takvi?! Može se razići bez problema , ali to zavisi od vas. Evo sad Srbi i Hrvati su sasvim OK odnosima , da mi je neko pričao da će ovako biti ne bih verovao , a opet nije sjajno. To što se Srbija i Hrvatska prepucavaju po novinama i od strane političara ne znači ništa , nikom više ne pada napamet kod Srba neka Krajina i slično , niti Hrvati više smatraju Srbe čistim zlom kao ranije. Rešili smo sva pitanja , a sva natezanja su samo proizvod političara koji hoće poene na nacionalnim emocijama i naravno novine što zarađuju pare. daleko od toga da smo rijesili sva pitanja ali odnosi su iznenadujuce dobri s obzirom na okolnosti i nedavne dogadaje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:21 |
|
|
Ibar je napisao/la: treba imat muda za to djoni dobro kazes samo veliki narodi su to u stanju i zato se najvise divim njemcima i rusima i zato su najveci pa naravno ja ne mogu zamisliti njemca da brani nacisticku njemacku, ali zato mogu zamisliti srbina koji brani RS I saveznici su cinili zlocine u onom ratu kao sto su i Armija, HVO i HV cinili u proslom, pa to opet ne stavlja znak jednakosti izmedju njih i SS divizija, kao sto se ne moze staviti znak jednakosti izmedju onih koji su gradili kojekakve tvorevine protjerujuci sve one sto nisu "njihovi". Sto se prije suoce sa onim sto su radili, prije ce i oni sto su se branili od tih zlocina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:25 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Ibar je napisao/la: treba imat muda za to djoni dobro kazes samo veliki narodi su to u stanju i zato se najvise divim njemcima i rusima i zato su najveci pa naravno ja ne mogu zamisliti njemca da brani nacisticku njemacku, ali zato mogu zamisliti srbina koji brani RS I saveznici su cinili zlocine u onom ratu kao sto su i Armija, HVO i HV cinili u proslom, pa to opet ne stavlja znak jednakosti izmedju njih i SS divizija, kao sto se ne moze staviti znak jednakosti izmedju onih koji su gradili kojekakve tvorevine protjerujuci sve one sto nisu "njihovi". Sto se prije suoce sa onim sto su radili, prije ce i oni sto su se branili od tih zlocina. Pokolj u selu Uzdol je bio ratni zločin kojeg su počinili pripadnici Armije BiH nad tamošnjim autohtonim stanovništvom Hrvatima. Pripadnici Muslimanske vojske tkz. Armije BiH upali su u selo Uzdol u samo jutro, 14. rujna 1993. Ljudi su ubijani puškama, pištoljima, mnogi su dobili metak u zatiljak, neki su izbodeni noževima, kuće su spaljene, crkva i županijski ured su teško stradali. Mrtva tjelesa djece i staraca su masakrirana. U selu je ubijeno 41 osoba, 29 civila i 12 vojnika HVO.Sutradan u Uzdol su ušle postrojbe HVO-a i ugledale su stravičnu sliku zločina. U Uzdolu je na spomen na taj zločin podignut veliki drveni križ na kojem je ugrađen još 41 mali križ i na svakom zapisano ime i prezime, dan rođenja i smrti pojedine uzdolske žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:26 |
|
|
|
Pokolj u Doljanima 28. srpnja 1993. je bio ratni zločin kojeg su počinili neki pripadnici Armije BiH i mudžahedini nad tamošnjim autohtonim stanovništvom Hrvatima. Tog dana su rečeni pripadnici Armije BiH (konkretno, spominje se 44. brdsku brigadu ABiH) ubili 39 Hrvata. Mjesto pokolja je bilo selo Doljani, koje se nalazi nekoliko kilometara zapadno od Jablanice, u općini Jablanica.
Zločin je počinjen u sklopu sukoba HVO-a i Armije BiH 1993. u srednjoj Bosni. U tijeku tog sukoba bilo je još slučajeva etničkog čišćenja tog područja od Hrvata (pokolj u Maljinama 8. lipnja 1993., pokolj u Gračanici u srpnju 1993. ...) kojeg su sprovodili neki pripadnici Armije BiH. S druge strane enklave Muslimana u istočnoj Bosni (Žepa, Srebrenica...) su i dalje ostale u neizvjesnom položaju i bile na osuđene na milost i nemilost srpskih ekstremista. Tijela ubijenih Hrvata se nalazilo po raznim mjestima. Primjerice, na predjelu Stipića livada, su nađena nagomilana tijela sedmero Hrvata civila, čija tijela ubojice nisu niti zakopali.
Za razliku od pokolja u kojima su neki pripadnici postrojaba BiH Hrvata počinile zločine nad Muslimanima, pokolj u Doljanima nikad nije dočekao takvo medijsko pokriće, niti je pobudio toliko zanimanje međunarodnih organizacija [1].
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:27 |
|
|
Ibar je napisao/la: Pokolj u selu Uzdol je bio ratni zločin kojeg su počinili pripadnici Armije BiH nad tamošnjim autohtonim stanovništvom Hrvatima. Pripadnici Muslimanske vojske tkz. Armije BiH upali su u selo Uzdol u samo jutro, 14. rujna 1993. Ljudi su ubijani puškama, pištoljima, mnogi su dobili metak u zatiljak, neki su izbodeni noževima, kuće su spaljene, crkva i županijski ured su teško stradali. Mrtva tjelesa djece i staraca su masakrirana. U selu je ubijeno 41 osoba, 29 civila i 12 vojnika HVO.Sutradan u Uzdol su ušle postrojbe HVO-a i ugledale su stravičnu sliku zločina. U Uzdolu je na spomen na taj zločin podignut veliki drveni križ na kojem je ugrađen još 41 mali križ i na svakom zapisano ime i prezime, dan rođenja i smrti pojedine uzdolske žrtve.
Sta sad ja trebam postati : ahmice, stupni dol itd...?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:28 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Ibar je napisao/la: treba imat muda za to djoni dobro kazes samo veliki narodi su to u stanju i zato se najvise divim njemcima i rusima i zato su najveci pa naravno ja ne mogu zamisliti njemca da brani nacisticku njemacku, ali zato mogu zamisliti srbina koji brani RS I saveznici su cinili zlocine u onom ratu kao sto su i Armija, HVO i HV cinili u proslom, pa to opet ne stavlja znak jednakosti izmedju njih i SS divizija, kao sto se ne moze staviti znak jednakosti izmedju onih koji su gradili kojekakve tvorevine protjerujuci sve one sto nisu "njihovi". Sto se prije suoce sa onim sto su radili, prije ce i oni sto su se branili od tih zlocina. a vidis ja mogu zamislit bosanskog muslimana koji brani uzdol i doljane. cura mi je iz rame pa sam dobro upoznat sa situacijom i pricom dolje zato izjasni se il se neizjasni pa nespominji multietnicnost bošnjaka i ostalo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:29 |
|
|
|
Ko je osuden za uzdol a ko za doljane?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:30 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Ibar je napisao/la: Pokolj u selu Uzdol je bio ratni zločin kojeg su počinili pripadnici Armije BiH nad tamošnjim autohtonim stanovništvom Hrvatima. Pripadnici Muslimanske vojske tkz. Armije BiH upali su u selo Uzdol u samo jutro, 14. rujna 1993. Ljudi su ubijani puškama, pištoljima, mnogi su dobili metak u zatiljak, neki su izbodeni noževima, kuće su spaljene, crkva i županijski ured su teško stradali. Mrtva tjelesa djece i staraca su masakrirana. U selu je ubijeno 41 osoba, 29 civila i 12 vojnika HVO.Sutradan u Uzdol su ušle postrojbe HVO-a i ugledale su stravičnu sliku zločina. U Uzdolu je na spomen na taj zločin podignut veliki drveni križ na kojem je ugrađen još 41 mali križ i na svakom zapisano ime i prezime, dan rođenja i smrti pojedine uzdolske žrtve.
Sta sad ja trebam postati : ahmice, stupni dol itd...? ne,ti postaj presude za počinjene zločine nad Hrvatima i, presude za počinjene zločine nad muslimanima....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:36 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: ne,ti postaj presude za počinjene zločine nad Hrvatima i, presude za počinjene zločine nad muslimanima.... i sta onda s tim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:37 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ko je osuden za uzdol a ko za doljane? Ne znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:40 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: ne,ti postaj presude za počinjene zločine nad Hrvatima i, presude za počinjene zločine nad muslimanima.... i sta onda s tim? podastri nam dokaze o vašoj pravičnosti i multietičnosti,kako su počinjeni zločini nad Hrvatima tretirani u sudstvu, jedne nam jedine mulitietničke...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:42 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: podastri nam dokaze o vašoj pravičnosti i multietičnosti,kako su počinjeni zločini nad Hrvatima tretirani u sudstvu, jedne nam jedine mulitietničke... Imas google.. pa trazi.. a tretirani su kao i svaki drugi zlocini i zlocinci...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:45 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: podastri nam dokaze o vašoj pravičnosti i multietičnosti,kako su počinjeni zločini nad Hrvatima tretirani u sudstvu, jedne nam jedine mulitietničke... Imas google.. pa trazi.. a tretirani su kao i svaki drugi zlocini i zlocinci... Ne,nisu i akteri samih zločina danas u platformaškoj vlasti obnašaju vrlo važne dužnosti... p.s.Dovoljno se prozvat sdp-ovcom i onda lagat sve u šesnaest,e nemože....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:47 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: Ne,nisu i akteri samih zločina danas u platformaškoj vlasti obnašaju vrlo važne dužnosti...
p.s.Dovoljno se prozvat sdp-ovcom i onda lagat sve u šesnaest,e nemože.... Ako me optuzujes da lazem onda navedi tacno sta sam to slagao. Malo kulture ti nebi bilo na odmet. neki zlocini i zlocinci jos nisu dosli na red, ali ce doci... Jednog takvog je HDZ ustolicio u ministarsku fotelju a zove se Selmo Cikotic.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:52 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: podastri nam dokaze o vašoj pravičnosti i multietičnosti,kako su počinjeni zločini nad Hrvatima tretirani u sudstvu, jedne nam jedine mulitietničke... Imas google.. pa trazi.. a tretirani su kao i svaki drugi zlocini i zlocinci... malo priej kazes neznam sad ovo. odluci se pa ti odgovorim 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:53 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Ne,nisu i akteri samih zločina danas u platformaškoj vlasti obnašaju vrlo važne dužnosti...
p.s.Dovoljno se prozvat sdp-ovcom i onda lagat sve u šesnaest,e nemože.... Ako me optuzujes da lazem onda navedi tacno sta sam to slagao. Malo kulture ti nebi bilo na odmet. neki zlocini i zlocinci jos nisu dosli na red, ali ce doci... Jednog takvog je HDZ ustolicio u ministarsku fotelju a zove se Selmo Cikotic.  explain ?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 14:54 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Ne,nisu i akteri samih zločina danas u platformaškoj vlasti obnašaju vrlo važne dužnosti...
p.s.Dovoljno se prozvat sdp-ovcom i onda lagat sve u šesnaest,e nemože.... Ako me optuzujes da lazem onda navedi tacno sta sam to slagao. Malo kulture ti nebi bilo na odmet. neki zlocini i zlocinci jos nisu dosli na red, ali ce doci... Jednog takvog je HDZ ustolicio u ministarsku fotelju a zove se Selmo Cikotic. Tebi bi trebalo malo kulture... kada ispaljuješ ovako nešto, Citat: Imas google.. pa trazi.. a tretirani su kao i svaki drugi zlocini i zlocinci.. bezobraznik..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|