HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 17:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 306 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: AVNOJ-evske granice
PostPostano: 11 vel 2012, 21:38 

Vii je napisao/la:
zapovjednik je napisao/la:
Turaka ima svakakvih...najvise ih ima protjeranih sa Balkana...

Misliš bivših kršćana? I tko je vidio Turčina sa svijetlim očima?!

Ti ljudi sa Balkana su vecinom protjerani iz Srbije,Hrvatske,Bugarske,BiH,Crne gore,Makedonije.
Imas ih jako puno koji se tamo izjasnjavaju Bosnjacima...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 21:41 

neretvanin je napisao/la:
Di je Turčin nogom kročio taj prostor se neće oporavit jedno 700 godina. Da su bar Austrijanci držali BiH koje stoljeće, ono malo vremena što su bili tu, napravili su milijun stvari više od zaostalih Turčina.

Normalno da ce Austrijanci vise graditi jer su dosli u novije vrijeme...
Recimo,prije 100 godina u Njemackoj nije bilo interneta,a danas ga i u Zimbabweu ima...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 21:45 

Vii je napisao/la:
Misliš bivših kršćana? I tko je vidio Turčina sa svijetlim očima?!

Ti ljudi sa Balkana su vecinom protjerani iz Srbije,Hrvatske,Bugarske,BiH,Crne gore,Makedonije.
Imas ih jako puno koji se tamo izjasnjavaju Bosnjacima...

Bošnjacima?! Usred Turske :zubati
Znaš li ti da su djeca kraljice Katarine bila katolici, te da su silom prevedeni na islam?! Jesi pročitao taj podatak negdje?
Imaš Stjepana, sina hercega Stjepana Kosače, koji je prešao na islam? Ahmed-paša Hercegović.
Gazi Husrev-beg; Malkoč Karaosmanović, Hasan-paša Predojević....? Sve veleizdajnici. Pa ti i dalje časti Gazi bega, vjernoga muslimana, pravoslavca.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 21:49 

Vii je napisao/la:

Nisi cula za to??

Vii je napisao/la:
Znaš li ti da su djeca kraljice Katarine bila katolici, te da su silom prevedeni na islam?! Jesi pročitao taj podatak negdje?
Imaš Stjepana, sina hercega Stjepana Kosače, koji je prešao na islam? Ahmed-paša Hercegović.
Gazi Husrev-beg; Malkoč Karaosmanović, Hasan-paša Predojević....? Sve veleizdajnici. Pa ti i dalje časti Gazi bega, vjernoga muslimana, pravoslavca.

Inace...jesu li njihovi potomci i danas muslimani ili su katolici???

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 21:54 

Vii je napisao/la:

Imas potomkinju Bana kulina u Turskoj...Bosnjakinja...zove se Ajsa Kulin

Inace...jesu li njihovi potomci i danas muslimani ili su katolici???

Pa, njihovi preci su bili prinuđeni prijeći na islam, zato je potomstvo danas muslimansko.
Ajde ti meni sad reci kao vjerni Bošnjo, da li ijedan normalan čovjek sabljom ima pravo tjerati pučanstvo da nasilno prijeđe na neku religiju?! E, to su ti Turci radili. Borba do uništenja, borba za islam. Baš su bili fanatici, hebo majku.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 21:57 

Vii je napisao/la:
Pa, njihovi preci su bili prinuđeni prijeći na islam, zato je potomstvo danas muslimansko.
Ajde ti meni sad reci kao vjerni Bošnjo, da li ijedan normalan čovjek sabljom ima pravo tjerati pučanstvo da nasilno prijeđe na neku religiju?! E, to su ti Turci radili. Borba do uništenja, borba za islam. Baš su bili fanatici, hebo majku.

Ako su ih silom tjerali u vjeru,zasto se ne vrate???
Inace,ne vjerujem da su ih natjerivali,otkud ti to???

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:04 

Vii je napisao/la:

Ako su ih silom tjerali u vjeru,zasto se ne vrate???
Inace,ne vjerujem da su ih natjerivali,otkud ti to???

Gdje ćeš se vratiti nakon 500 godina?! Dobro, jedan dio se je povratio u krilo katoličke Crkve, ne svi. A i kako bi kad su Turci takvo što nagrađivali. Daš mu zemlju, on prijelazi. Direktiva. Samo, po meni to su bili ljudi koji nisu ionako vjerovali u ništa. Treba sačuvati zemlju, koga briga za vjerom. Takvo je razmišljanje vladalo kod većine. S tim bi se složio veliki broj mojih kolega. To sve iz prošlosti odraz je današnje slike.
Nema napretka. Da Turci nisu došli na ove prostore, sigurno da bi bilo bolje za sve. Naravno, i za tebe koji krivo, skroz krivo tumačiš stvari iz daleke prošlosti.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:08 

Vii je napisao/la:
Gdje ćeš se vratiti nakon 500 godina?! Dobro, jedan dio se je povratio u krilo katoličke Crkve, ne svi.

Pa ako znas da su te silom utjerali u vjeru,onda se mozes vratiti i nakon 50 godina???

Vii je napisao/la:
A i kako bi kad su Turci takvo što nagrađivali. Daš mu zemlju, on prijelazi. Direktiva. Samo, po meni to su bili ljudi koji nisu ionako vjerovali u ništa. Treba sačuvati zemlju, koga briga za vjerom.

Ako je tako bilo...zasto i danas ima muslimana iako je drustvo daleko vise ateizirano nego tad???

Vii je napisao/la:
Takvo je razmišljanje vladalo kod većine. S tim bi se složio veliki broj mojih kolega. To sve iz prošlosti odraz je današnje slike.
Nema napretka. Da Turci nisu došli na ove prostore, sigurno da bi bilo bolje za sve. Naravno, i za tebe koji krivo, skroz krivo tumačiš stvari iz daleke prošlosti.

:zubati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:11 

neretvanin je napisao/la:
Di je Turčin nogom kročio taj prostor se neće oporavit jedno 700 godina. Da su bar Austrijanci držali BiH koje stoljeće, ono malo vremena što su bili tu, napravili su milijun stvari više od zaostalih Turčina.

Normalno da ce Austrijanci vise graditi jer su dosli u novije vrijeme...
Recimo,prije 100 godina u Njemackoj nije bilo interneta,a danas ga i u Zimbabweu ima...

:dragobojic

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:14 

Kažem ti da su se neki vratili na svoju prvobitnu vjeru, ali ne svi. Imali su privilegije.
Pa i danas ti je to tako. Znam primjer jednoga čovjeka koji nije bio ništa i jehovini svjedoci mu dali šporet u ratu i sad ti je on vjerni jehovin svjedok.
Ali Turci su ti posebna priča. Takvo što povijesna struka nije zabilježila ni kod Rimljana, koji su još stariji od Turaka.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:17 

Prodaš dušu Turčinu zbog par mostova, turbeta, sebilja, musafirhana i nadasve javnih kupališta. :laugh

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:18 

ma u jednu ruku mi je drago što smo se rješili izdajica, kao što kažeš ti nisu u ništa vjerovali već su se na islam preobratili isključivo zbog zemlje.
samo što sad to njihovi potomci ne mogu prihvatit, već eto mi smo bošnjaci, a ne poislamljeni hrvati, mi smo authtoni, blablabla, naša srednjevjekovna bosna, vi ste katolički bošnjaci,blablabla
ma da vam nije benjamina kallaya ili kako se već zva oni mađar ne bi ni čuli za riječ bošnjak, ali kažem još bolje ovako, i meni ,a i mnogima još bi bilo svejedno šta ćete vi u svojoj povijesti pisat i učit, već je problem što ta vaša *** oće staru hrvatsku zemlju i gradove za sebe, eno vam trokutistan, budite zahvalni na njemu i tamo pišite o svojoj slavnoj aurthtonoj historiji šta oćete mi svoje ne damo.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:20 

Vii je napisao/la:
Kažem ti da su se neki vratili na svoju prvobitnu vjeru, ali ne svi. Imali su privilegije.
Pa i danas ti je to tako. Znam primjer jednoga čovjeka koji nije bio ništa i jehovini svjedoci mu dali šporet u ratu i sad ti je on vjerni jehovin svjedok.

Vjera je nesto duhovno,mozes se ti predstavlajti kao vjernik ali ti to zapravo nisi...

Vii je napisao/la:
Ali Turci su ti posebna priča. Takvo što povijesna struka nije zabilježila ni kod Rimljana, koji su još stariji od Turaka.

Pojasni???

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:26 

s one strane dinare je napisao/la:
ma u jednu ruku mi je drago što smo se rješili izdajica, kao što kažeš ti nisu u ništa vjerovali već su se na islam preobratili isključivo zbog zemlje.
samo što sad to njihovi potomci ne mogu prihvatit, već eto mi smo bošnjaci, a ne poislamljeni hrvati, mi smo authtoni, blablabla, naša srednjevjekovna bosna, vi ste katolički bošnjaci,blablabla
ma da vam nije benjamina kallaya ili kako se već zva oni mađar ne bi ni čuli za riječ bošnjak, ali kažem još bolje ovako, i meni ,a i mnogima još bi bilo svejedno šta ćete vi u svojoj povijesti pisat i učit, već je problem što ta vaša *** oće staru hrvatsku zemlju i gradove za sebe, eno vam trokutistan, budite zahvalni na njemu i tamo pišite o svojoj slavnoj aurthtonoj historiji šta oćete mi svoje ne damo.

Mislim da su se ovdje na forumu vise puta postavljali Celebijini putopisi pa necu da ponavljam...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:28 

ma u jednu ruku mi je drago što smo se rješili izdajica

Da li meni sad treba biti drago sto je neko u ratu protjerivao ili ubijao Hrvate???

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:28 

Vjera je nešto osobno, valjda.
Rimljani su ti inače narod koji je stariji od samih Turaka, ali u povijest nigdje nećeš naći primitivnost kao kod samih Turaka.
Još uvijek mi Turci nisu razjašnjeni :kava
Nego Bošnjo, kako to da nisi komentirao Gazi Husrev-bega? Father of nation :zubati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:34 

Vii je napisao/la:
Vjera je nešto osobno, valjda.
Rimljani su ti inače narod koji je stariji od samih Turaka, ali u povijest nigdje nećeš naći primitivnost kao kod samih Turaka.Još uvijek mi Turci nisu razjašnjeni :kava

Koju primitivnost???

Vii je napisao/la:
Nego Bošnjo, kako to da nisi komentirao Gazi Husrev-bega? Father of nation :zubati

Sta rece???
Knjigu u sake,nacije tad u modernom smislu nisu ni postojale...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:40 

Ako nisi znao, mnogi Bošnjaci smatraju Husrev Bega svojim ocem nacije. A što si glup, majku mu :zubati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:41 

ajde ajde ne pravi se blentav, jedini kome treba knjiga si ti, a to si pokazao već puno puta sa svojim glupim upisima, tako da s tobom nema smisla raspravljat, napišem ti jedno a ti o nečem trećem, i takvi ti skoro svaki post.

@Vii nemoj trošit subotu na čobane

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:43 

Primitivnost. Pa kratko i jasno. Ubijati jadnoga seljaka ili oca s troje djece.
Odsjeći glavu kralju.
Napadati nedužne, nevine........ Ima toga, ne bih da nabrajam. Naći ćeš se uvrijeđenim.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:45 

Ma ne brini s onu stranu dinare, s čobanima je najlakše. :laugh

Vrh

Vii je napisao/la:
Ako nisi znao, mnogi Bošnjaci smatraju Husrev Bega svojim ocem nacije. A što si glup, majku mu :zubati

Znas li kad su nastajale nacije???

Vrh

Kako vam se da natezati se sa njima. Nek te gluposti prosipaju u Sarajevu.
A kad svojoj djeci počnu davati imena Tvrtko, Stjepan, Katarina i slično onda će se sa njima moći diskutirati. Do tada nemaju nikakav kredibilitet.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:48 

ajde ajde ne pravi se blentav, jedini kome treba knjiga si ti, a to si pokazao već puno puta sa svojim glupim upisima, tako da s tobom nema smisla raspravljat, napišem ti jedno a ti o nečem trećem, i takvi ti skoro svaki post.

@Vii nemoj trošit subotu na čobane

Kad su nastajale nacije???

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 22:49 

Vii je napisao/la:
Primitivnost. Pa kratko i jasno. Ubijati jadnoga seljaka ili oca s troje djece.
Odsjeći glavu kralju.
Napadati nedužne, nevine........ Ima toga, ne bih da nabrajam. Naći ćeš se uvrijeđenim.

Nakon ovog nemam vise razloga odgovarati na tvoje postove...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 306 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: