HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 12:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 891 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi Travnik
PostPostano: 23 lip 2009, 14:05 

Mar-kan je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:
Sad me Frane na drugoj temi podsjetio na nešto što me odavno zanimalo. Novi Travnik (grad, ne općina) je po popisu 91 imao relativnu srpsku većinu (28%). Predpostavljam da je to vezano za tvornicu "Bratstvo". Odakle, i kad su se doselili ti Srbi, i što se s njima desilo 92?

Odselili.Uglavnom su dolazili iz Srbije , Crne Gore ,kao i u Vitez , gdje je bila namjenska vojna industrija.Krajem 50-tih , početak 60-tih , sad za Bratstvo nisam siguran kad je počelo sa radom.Bilo je i Slovenaca , jer su imali jak tehnički kadar.
Sve te firme su u startu bile pod ingerencijom vojske u svakom pogledu , znači prave vojarne.Kasnije se to liberalizovalo i vojska je ostala kao tehnički kadar (teh. časnici i sl.)

Hvala na odgovoru. Zanimljive činjenice, cijeli grad je nastao planski oko jezgra vojne industrije :-neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 20 srp 2009, 14:10 

slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 06 kol 2009, 00:31 

Tomba17 je napisao/la:
Ispricavam se, nije 60% vec samo 56-57%

111 NACELNIK OPCINE NOVI TRAVNIK
Registrovano ukupno: 17968 100.0%

Pol. stranka/Koalicija/Nez. kandidat Broj glasova 17923

Registrovano da glasaju redovno: 99,7%

LENDO REFIK STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3519 33,76%
VIDAK MARKO NEZAVISNI/NEOVISNI KANDIDAT 3037 29,14%
DŽAMBAS ZDENKA HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 1392 13,36%
LOZANCIC ANTO HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 HSS - NHI 1210 11,61%
GRIZIC SUVAD STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1073 10,29%
HRVATSKA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE - DAPIC - DR. JURIŠIC
DOMINOVIC ZDENKO 192 1,84%

Ne znam koliko je ovo točno, ovo sam našao na forum.hr.
Kako to da kad zbrojiš glasove za hrv.kandidate za načelinka ispadne 55,95%, a Hrvati imaju "samo" 10 vjećnika od 25. :confused1 :huh

Vrh

PostPostano: 06 kol 2009, 16:10 

Otvoren je novi TC BEST u Novom Travniku , al zaboravih ga uslikati :ucelo

Vrh

PostPostano: 06 kol 2009, 16:50 

Der_Stürmer je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:
Ispricavam se, nije 60% vec samo 56-57%

111 NACELNIK OPCINE NOVI TRAVNIK
Registrovano ukupno: 17968 100.0%

Pol. stranka/Koalicija/Nez. kandidat Broj glasova 17923

Registrovano da glasaju redovno: 99,7%

LENDO REFIK STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3519 33,76%
VIDAK MARKO NEZAVISNI/NEOVISNI KANDIDAT 3037 29,14%
DŽAMBAS ZDENKA HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 1392 13,36%
LOZANCIC ANTO HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 HSS - NHI 1210 11,61%
GRIZIC SUVAD STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1073 10,29%
HRVATSKA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE - DAPIC - DR. JURIŠIC
DOMINOVIC ZDENKO 192 1,84%

Kako to da kad zbrojiš glasove za hrv.kandidate za načelinka ispadne 55,95%, a Hrvati imaju "samo" 10 vjećnika od 25. :confused1 :huh

Na nekom forumu sam pročitao da su 2/3 SDPovih kandidata za općinsko vijeće Hrvati. Što je nadasve čudno, ali bi objasnilo ovu situaciju :confused1

Vrh

PostPostano: 06 kol 2009, 23:28 

Ceha je napisao/la:

Na nekom forumu sam pročitao da su 2/3 SDPovih kandidata za općinsko vijeće Hrvati. Što je nadasve čudno, ali bi objasnilo ovu situaciju :confused1

Ceha nisi u pravu, imaš na izbori.ba sve informacije, ja sam pogledao i većina kandidata SDP-a su muslimani.
Evo ti link pa sam pogledaj http://www.izbori.ba/Mandati27102008/ShowMunicipality.asp?MunicipalityCode=111

Ovo za načelnika je točno, to je primjer gluposti, ali eto...

Za vijećnike je glasovalo ukupno 9907 glasača, a za načelnika 10470 glasača, znači 563 više. Hrvatski kandidati za načelnika su dobili 5867 glasova ili 56,04%, dok su muslimanski kandidati dobili 4603 ili 43,96%. A u glasanju za vijećnike su hrvatski čanovi u vijeću dobili 4201 glas (-1666!!!) ili 42,4%, a muslimanski 5706 (+1103) ili 57,6%.

E sad je pitanje je li moguće da su muslimani glasali za Vidaka? Jer socijaldemokrati nisu imali svog kandidata a imali su za vijećnike 1200 glasova, možda su oni glasali za Vidaka.

Ako gledamo po nacionalnoj orijentaciji vijećnika od toga su 10 Hrvati (43,5%), a 13 muslimani (56,5%), od toga 4 socijaldemokrati

Samo šteta što nisu Hrvati pokupili načelnika...

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 01:23 

Ceha je napisao/la:

Ceha nisi u pravu, imaš na izbori.ba sve informacije, ja sam pogledao i većina kandidata SDP-a su muslimani.
Evo ti link pa sam pogledaj http://www.izbori.ba/Mandati27102008/ShowMunicipality.asp?MunicipalityCode=111

Ovo za načelnika je točno, to je primjer gluposti, ali eto...

Za vijećnike je glasovalo ukupno 9907 glasača, a za načelnika 10470 glasača, znači 563 više. Hrvatski kandidati za načelnika su dobili 5867 glasova ili 56,04%, dok su muslimanski kandidati dobili 4603 ili 43,96%. A u glasanju za vijećnike su hrvatski čanovi u vijeću dobili 4201 glas (-1666!!!) ili 42,4%, a muslimanski 5706 (+1103) ili 57,6%.

E sad je pitanje je li moguće da su muslimani glasali za Vidaka? Jer socijaldemokrati nisu imali svog kandidata a imali su za vijećnike 1200 glasova, možda su oni glasali za Vidaka.

Ako gledamo po nacionalnoj orijentaciji vijećnika od toga su 10 Hrvati (43,5%), a 13 muslimani (56,5%), od toga 4 socijaldemokrati

Samo šteta što nisu Hrvati pokupili načelnika...

Da zbilja šteta :angry Nadam se da ovo nije slučaj, jer bi to značilo da su zeleni većina u N.Travniku. Ili da više Hrvata nego muslića nije glasalo.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 09:43 

muslimani su glasali za vidaka, to je poznata stvar.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 12:47 

dudu je napisao/la:

Ako je tako Hrvati više nisu većina u N.Travniku.
Ali barem su većina u samom gradu.

To je još jedna općina nakon Jajca u kojoj smo izgublili većinu. :thumbdown Čini se da je Busovača sljedeća na redu

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 14:55 

dudu je napisao/la:

To je još jedna općina nakon Jajca u kojoj smo izgublili većinu. :thumbdown Čini se da je Busovača sljedeća na redu

Shit. Možda bude bolje na drugim izborima. Natalitet i slično. Ali vidio sam prije par godina da se u vojsci federacije (tada je još ista postojala :kava ) stanovi u Novom Travniku i središnjoj bosni (osim Kiseljaka) u prosjeku djele samo zelenima.
Da li tko zna koliko je ista "kolonizacija" mogla utjecati na općinu?
I je li samo patka? Članak je bio davno, a nisam ga niti provjeravao...

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 15:14 

Ceha je napisao/la:

Shit. Možda bude bolje na drugim izborima. Natalitet i slično. Ali vidio sam prije par godina da se u vojsci federacije (tada je još ista postojala :kava ) stanovi u Novom Travniku i središnjoj bosni (osim Kiseljaka) u prosjeku djele samo zelenima.

Vjerojatno ne, ali i ne vjerujem da je kolonizacija utjecala na općine, više hrvatska glupost.
Ali nije sve tako crno, u Busovači su Hrvati većina u dijelovima koje su držali tijekom rata znači nema teritorijalnih gubitaka, samo eto gubimo vlast u tim općinama.
Novi Travnik, sam grad držali Hrvati tamo su većina ni tu nema teritorijalnih gubitaka...
Pa i nije tako crno samo natalitet da se popravi i bit će bolje. :palacgore1
Vitez je naš, Kiseljak je naš ,Kreševo je naše, Žepče je naše to su stupovi hrvatske središnje Bosne, a to je jako važno
glavno da nas ima, kad tad će Hrvati uzeti prevlast u natalitetu, a muslimani pasti.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 17:16 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Mar-kan je napisao/la:
slika

Dosta urbaniziran grad. :palacgore1 U većini srednjobosanskih gradova sam bio, ali ovdje priznajem još nikad.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2009, 17:38 

Ceha je napisao/la:

Vjerojatno ne, ali i ne vjerujem da je kolonizacija utjecala na općine, više hrvatska glupost.
Ali nije sve tako crno, u Busovači su Hrvati većina u dijelovima koje su držali tijekom rata znači nema teritorijalnih gubitaka, samo eto gubimo vlast u tim općinama.
Novi Travnik, sam grad držali Hrvati tamo su većina ni tu nema teritorijalnih gubitaka...
Pa i nije tako crno samo natalitet da se popravi i bit će bolje. :palacgore1
Vitez je naš, Kiseljak je naš ,Kreševo je naše, Žepče je naše to su stupovi hrvatske središnje Bosne, a to je jako važno
glavno da nas ima, kad tad će Hrvati uzeti prevlast u natalitetu, a muslimani pasti.

Da :)
Ma kada zelenima ukinu vize dobar komad njih će iseliti iz Bosne. Recimo barem 1/4 :hrvatinic Previše ih je, zemlje premalo, a i neradnici su :kava
Koliko vidim linija fronte se skoro svugdje održala (Jajce je vjerojatno jedini kontraprimjer i spomenik našoj gluposti, možda i ona maglajska sela oko Šeera).
Iako me veseli povećanje u Travniku (a koliko čujem Nova Bila radi punom parom :hrvatinic :smajl023 ).
Treba biti bolje :)

Vrh

PostPostano: 20 kol 2009, 13:35 

Mar-kan je napisao/la:
Otvoren je novi TC BEST u Novom Travniku , al zaboravih ga uslikati :ucelo

Da ispravim propust...

Privitak/ci:
best 003.jpg
best 003.jpg [ 224.59 KiB | Pogledano 12470 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 20:52 

Gledam ove rezultate izbora, pa mi u Novom Travniku činimo skoro 90% stanovništva grada :tt1, to je jedan od najčišćih hrvatskih gradova (neusporedivo bolji od Čapljine, Livna itd.).

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 20:54 

Novi Travnik je naš kao suza i cijeli sjever općine. kao i kod Žepča, muslimani su na jugu.

to sve treba spojiri i napraviti dvije velike hrvatske općine, pa da vidiš onda napretka :palacgore1

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 20:56 

Mislio sam da nas ima negdje "skoro 80%" u gradu, baš sam se ugodno iznenadio.
Dakle sve stanove smo pokupovali od Srba.
:pleased:

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:06 

Robbie MO je napisao/la:
Mislio sam da nas ima negdje "skoro 80%" u gradu, baš sam se ugodno iznenadio.
Dakle sve stanove smo pokupovali od Srba.
:pleased:

to je jack utjecao na tebe :zubati nemoj previše čitat, pomislit ćeš da smo i u neumu manjina :sega

šalim se. kad je 90%, znači da može i bolje.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:08 

dudu je napisao/la:
to sve treba spojiri i napraviti dvije velike hrvatske općine, pa da vidiš onda napretka :palacgore1

Slažem se. Muslimani nas usporavaju gdje god su s nama u istoj općini.
To treba podijelit, pa da vidimo ko je bolji.

Općina Lašva (u granicama enklave: hrvatski dio općine Vitez, grad Vitez, sjever NT, grad NT, Nova Bila, grad Busovača, hrvatski dio općine Busovača)

Općina Kiseljak: (u granicama enklave: najveći dio općine Kiseljak, najveći dio općine Kreševo, hrvatski dio Fojnice).

Obje sa preko 90% Hrvata.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:11 

e to majstore :palacgore1

pa da vidim čija mačka crnu vunu prede. iako, muslimani dođu dobro u blizini kao nadničari.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:24 

kad si vec spomenuo jacka naletio sam na nekakvu stranicu(trazeci podatke o jednom selu) i nisam mogao vjerovati na koji ti ljudi nacin razmisljaju(medju njima je bio jack, a tema je naravno bila demografska)

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:33 

ero je napisao/la:
kad si vec spomenuo jacka naletio sam na nekakvu stranicu(trazeci podatke o jednom selu) i nisam mogao vjerovati na koji ti ljudi nacin razmisljaju(medju njima je bio jack, a tema je naravno bila demografska)

ta ekipa nije normalna, ali dobro dođu za zeku-peku. iako sumnjam da ću ikad više tamo vratiti, čisto sam sebe ponižavam da se raspravljam s likovima čiji je zajednički IQ 50. robbie zna o čemu govorim.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 21:53 

dudu je napisao/la:
ero je napisao/la:

ta ekipa nije normalna, ali dobro dođu za zeku-peku. iako sumnjam da ću ikad više tamo vratiti, čisto sam sebe ponižavam da se raspravljam s likovima čiji je zajednički IQ 50. robbie zna o čemu govorim.

Ma ti ljudi su neozbiljni.
Godinama igraju neki Rizik (Risk) i Monopol, premještaju u mislima pet obitelji tamo, pet vamo.
Malo u Željušu , pa malo više mladih obitelji (u potrazi za poslom?) u Gornju Međeđu kod Petrovca.
Mic po mic, i eto nas za otprilike 26 000 godina u Neumu.
Brže im Neum odmiče zbog gibanja tektonskih ploča nego što mu se oni u mislima "mic po mic" primiču. :zubati

Pa onda trljaju ruke kad muslimani kupuju napuštene srpske kuće i imanja 500 m od strogog centra Sarajeva. Poklopili su srpsku njivu, a njiva u atraktivnoj građevinskoj zoni.
Eto neko kupuje njivu zato što je srpska.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:02 

Robbie MO je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ma ti ljudi su neozbiljni.
Godinama igraju neki Rizik (Risk) i Monopol, premještaju u mislima pet obitelji tamo, pet vamo.
Malo u Željušu :zubati , pa malo više mladih obitelji (u potrazi za poslom?) u Gornju Međeđu kod Petrovca.
Mic po mic, i eto nas za otprilike 26 000 godina u Neumu.
Brže im Neum odmiče zbog gibanja tektonskih ploča nego što mu se oni u mislima "mic po mic" primiču. :zubati

Pa onda trljaju ruke kad muslimani kupuju napuštene srpske kuće i imanja 500 m od strogog centra Sarajeva. Poklopili su srpsku njivu, a njiva u atraktivnoj građevinskoj zoni.
Eto neko kupuje njivu zato što je srpska.

broje svaku jebenu njivu u federaciji koja je kupljena od srbina, a kad pitaš, pa dobro šta je s RS, onda muk :zubati

ili ono jučer sa slovenijom i iseljavanjem. možda hrvati i srbi iseljavaju :sega

Vrh

PostPostano: 24 kol 2009, 22:12 

Eto bar će bauštele u Sloveniji poklopit. :zubati
Bar nešto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 891 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: