|
|
Stranica: 4/8.
|
[ 177 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:06 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1958 Lokacija: Tel Aviv
|
Čuj 2 kuma nisam znao da je spc tako liberalna
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:10 |
|
|
Kuma i kum, picajzlo. I kakve sad veze ima SPC sa opštinskom službom?
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:16 |
|
|
A u općini ste se, ja sam očekivao da ste se u npr : Visokim Dečanima, Đurđevim stupovima, Svetog Save kolika si turbo srpkinja
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:19 |
|
|
Šta ti misliš o velikim i skupim seljačkim svadbama? Pusti srpstvo, lati se teme.
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:21 |
|
|
Ja volim malo i da je elegantno, bogataši ne zovu 300-500 ljudi na svadbe, to danas rade seljaci.
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:25 |
|
|
Nikakvo kamenje nije dokaz ljubavi. A niti seljačke svadbe s 500 uzvanika.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:28 |
|
|
Najgore mi je to što oni koje takve svadbe organizuju ustvari samo račundžijski razmišljaju koliko će zaraditi od poklona.
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:31 |
|
|
Kaj će zaraditi, roditelji će dignuti kredit i upasti u *** 4,5 godina, mladenci neće riješiti ni stambeno pitanje nego će svaki dan biti kod njih i za poklone će dobiti 4,5 tostera ili 50 eura u novčanicama po 10, bio i vidio. Moja buduća i ja imamo druge planove : razvijanje privatne firme, putovanja, kazalište itd.
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:32 |
|
|
Naravno dio se odlaže u fond za decu, to će se još pokrivati dok ne budu imali 18, hoću 3 sina od kojih je 1 doktor, 1 inženjer i 1 znanstvenik
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:33 |
|
|
Ernani je napisao/la: Kaj će zaraditi, roditelji će dignuti kredit i upasti u *** 4,5 godina, mladenci neće riješiti ni stambeno pitanje nego će svaki dan biti kod njih i za poklone će dobiti 4,5 tostera ili 50 eura u novčanicama po 10, bio i vidio. Moja buduća i ja imamo druge planove : razvijanje privatne firme, putovanja, kazalište itd. Ako si čitao nekad podforum "venčanja" na forumu.hr, onda znaš o čemu pričam. Sve je teška računica, žene su stvarno odvratna bića ponekad. Uvale se u kredite, a očekuju da se "povrate" i zarade od gostiju, a što je najsmešnije, najčešće se pređu pa posle grcaju u dugovima.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:35 |
|
|
Slažem se Teranova. Uvijek je profit u pitanju. Što misliš zašto ih toliko pozivaju? Da se pokažu pa i da zarade. Seljakluk!
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:38 |
|
|
teranova je napisao/la: Ako si čitao nekad podforum "venčanja" na forumu.hr, onda znaš o čemu pričam. Sve je teška računica, žene su stvarno odvratna bića ponekad. Uvale se u kredite, a očekuju da se "povrate" i zarade od gostiju, a što je najsmešnije, najčešće se pređu pa posle grcaju u dugovima. Isto je to svagdje na Balkanu, naši ljudi su inače površni, koncentrirani na krive stvari poput prolaznog luksuza, pažnje, ima se može se i tih fora. Pate od nekakvog egoizma i moraju dokazati svima da mogu i imaju. Bezveze.
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:39 |
|
|
Vii je napisao/la: Slažem se Teranova. Uvijek je profit u pitanju. Što misliš zašto ih toliko pozivaju? Da se pokažu pa i da zarade. Seljakluk! Imala sam drugaricu koja se tako udavala. Ćale joj se uvalio u teške dugove, jer je ćurka htela da se dokaže pred nekim drugaricama valjda. Brak je trajao šest meseci jer je mladoženja shvatio da je zaljubljen u koleginicu s posla (koji mu je uzgred rečeno našao otac moje drugarice), otac je dobio infarkt a dugove su vraćali ne pitaj koliko. Nizašta.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:42 |
|
|
teranova je napisao/la: Vii je napisao/la: Slažem se Teranova. Uvijek je profit u pitanju. Što misliš zašto ih toliko pozivaju? Da se pokažu pa i da zarade. Seljakluk! Imala sam drugaricu koja se tako udavala. Ćale joj se uvalio u teške dugove, jer je ćurka htela da se dokaže pred nekim drugaricama valjda. Brak je trajao šest meseci jer je mladoženja shvatio da je zaljubljen u koleginicu s posla (koji mu je uzgred rečeno našao otac moje drugarice), otac je dobio infarkt a dugove su vraćali ne pitaj koliko. Nizašta. Nizašta, da. Samo žali Bože potrošenih novaca, i očeva infarkta. Ccccc.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:42 |
|
|
Ernani je napisao/la: teranova je napisao/la: Ako si čitao nekad podforum "venčanja" na forumu.hr, onda znaš o čemu pričam. Sve je teška računica, žene su stvarno odvratna bića ponekad. Uvale se u kredite, a očekuju da se "povrate" i zarade od gostiju, a što je najsmešnije, najčešće se pređu pa posle grcaju u dugovima. Isto je to svagdje na Balkanu, naši ljudi su inače površni, koncentrirani na krive stvari poput prolaznog luksuza, pažnje, ima se može se i tih fora. Pate od nekakvog egoizma i moraju dokazati svima da mogu i imaju. Bezveze. Troše hiljade i hiljade evra na te gluposti a poštenih cipela nemaju. Vidim ja sve to. A takvi najviše kukaju na današnje vreme i na nizak standard.
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:43 |
|
|
Da se razumijemo nisam ja protiv velikih svadbi, bio sam na jednoj hercegovačkoj gdje je bilo 400 ljudi (od rođaka), dobili su na poklon stan, vikendicu, auto iz Švicarske a ulov u novcu da ne pričam. Takav je kod njih običaj i željeli su da se svi sastanu jer su svi iseljeni i daleko. Nekada se moglo zvati puno ljudi jer je učestvovalo cijelo selo, svatko je imao svoj posao oko hrane, organizacije itd. Danas to toliko nema smisla za prosječne ljude jer su u početku u minusu i opterećuju roditelje još element iznenađenja -raspad braka u roku godine dana. Puno shekels nizašto.
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: emt je napisao/la: Kod nas u AT se ljudi uopste ne zene, moja generacija zivi u vanbracnim vezama.
Ima i djece intelektualaca, uspijesnih advocata i sl.
No niko ne robuje predrasudama.
A brak nije isplativ svakako.
U ovisnosti koliko zaradis ti I supruznik odrezu ti porez, skolu, obdaniste.
Sve ti onda to bude skuplja pita nego tepsija.
I na kraju cega je garancija taj papir ?
Vjecne ljubavi ?
A o tim svadbama i prstenovima cula sam da se ljudi preseravaju samo na Balkanu .
Svabe rijetko. A ne znam što je gore - preskupe svadbe ili svijet bez svadbi i vjenčanja. OK je kada neki par zajedno živi neko vrijeme ali cijeli život??! To je čisto sranje kojima se hedonizam, neodgovornost i ciganluk pokušava prikazati kao nešto moderno, romantično, napredno... Što je iduća faza? Društvo u kome će ljudi neće znati tko im je otac, pa i majka, da su ostavljeni pred sirotištem, ali što smeta, što im tih nekoliko slova na rodnom listu pod rubrikom roditelji može značiti? Obična tinta. Ako je čovjek vjernik onda je njegova obveza kao vjernika da se vjenča sa osobom koju voli. Ako i nije vjernik onda treba da poštuje društvo, njegove vrijednosti i tradiciju. Ako i ne poštuje sve to onda neka barem poštuje osobu koju voli, ako joj vjeruje neka joj vjeruje do kraja. Ako ne poštuje tu osobu, neka barem poštuje buduću djecu (ako misli uopće imati djece), da rastu uz roditelje u braku a ne da budu kopilad (ako je i to uopće još nekom bitno). Ja inače prezirem velika vjenčanja i svadbe. Bože moj kako mi se to gadi, organski to mrzim, ali eto kad se već "mora "onda može neka skromna. U ovim slucajevima koje sam konkretno navela Bobo, radi se o mladjim ljudima.Da li ce citav zivot zivjeti, a da nece zakljuciti brak, ne bih ti mogla reci.No ovdje na zapadu to nema veze ni sa hedonizmom, a ni sa ciganlukom. Cista ekonomija je u pitanju. Kao sto sam vec navela veca primanja, veci godisnji porezi na zaradu, skuplje skole za djecu, skuplja obdanista, stanovi i sl... Tacnije receno ispada na kraju da covjek godine obrazovanja i truda ulozi, da bi kroz kojekakve poreze placao drugim ( koji su na teretu drzave kroz socijalna primanja )zivotne izdatke.Mozda ovo grubo zvuci, pogotovo od mene, ali je fakat tako.Tako funkcionira pravna drzava. Sto se djece tice ona su priznata kao i u bracnoj zajednici.Tu nema razlike nikakve.Samohrani roditelji imaju i niz novcanih pogodnosti (beneficija) koje se obilato koriste. Znam da zvucim kao proracunata Svabica, ali nazalost ovo je realnost. Moje licno misljenje je, da ako nekog volis onda spontano dodje do odluka o vjencanju ili pak zivite u divljem braku do kraja zivota. Brak nije garancija, ali sto kazes radi roritelja drustva i okoline treba ipak postovati neke drustvene norme. Dakle obiljeziti taj cin onako kako ti i partner/partnerka mislite. Nakit ne nosim nikakav, ( osim satova )tako da me se nikakav prsten ne bi dojmio.Bez obzira na cijenu ili velicinu dragog kamena. Sto se svadbe tice, pristalica sam slavlja samo u krugu najblizih.Ne bi zeljela razmisljati nakon toga, kako se ko osjecao, je li mu se dopadalo mjesto za stolom, hrana i atomosfera i da li sam nekog znacajnog zaboravila...
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Nije istina, to su banke. Odi, uzmi kredit i kupi što hoćeš, glumi facu.
Kome se već da tako.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:46 |
|
|
teranova je napisao/la: Šta ti misliš o velikim i skupim seljačkim svadbama? Pusti srpstvo, lati se teme. Crkveno vjenčanje jok?
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: teranova je napisao/la: Šta ti misliš o velikim i skupim seljačkim svadbama? Pusti srpstvo, lati se teme. Crkveno vjenčanje jok? Jok.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
emt je napisao/la: Tacnije receno ispada na kraju da covjek godine obrazovanja i truda ulozi, da bi kroz kojekakve poreze placao drugim ( koji su na teretu drzave kroz socijalna primanja )zivotne izdatke.Mozda ovo grubo zvuci, pogotovo od mene, ali je fakat tako.Tako funkcionira pravna drzava.
Podsjetila si me na neke naše ljude koji po 10 godina na socijali, država i stan plaća. Pa dobiju posao i nakon 6 mjeseci kukaju kako im uzimaju porez "za strance na socijali". O kakvom posebnom porezu sa supružnike pričaš ? To ne postoji. Čak imaju masu privilegija.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:51 |
|
|
BBC je napisao/la: Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Nije istina, to su banke. Odi, uzmi kredit i kupi što hoćeš, glumi facu.
Kome se već da tako. Dolazila sam u kontakt s ljudima koji su zbog auta, svadbi i raskosnih kuca po domovini odlazili u privatni konkurs ovdje...a zivjeli su u 30 kvadratni metara i dijelili wc sa komsijama. Jednostavno precijene mjesecna primanja, dignu kojekakve kredite i na kraju ne mogu da ih otplacuju.Izgube posao, promijene ga i sl.. Ovdje je to kao sto znas jako komplikovan proces, koji ne bi pozelja ni najgorem neprijatelju. 10 godina je rok dok se uspijes rijesiti kojekakvih finansijskih zavrzlama. Opravdanost dugorosnog kredita na 10 ili 20 godina vidim samo u slucaju kupovine nekretnina.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24091 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Golden lilly tjedan dana hlađenja. Vrijeđaš ljude okolo iz dana u dan.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:54 |
|
|
Ni slučajno Teru vrijeđati, ona je moja ljubav i uzeo sam je pod svoje, jeste čuli
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Zaručnički prsten - norme i očekivanja? Postano: 16 vel 2012, 20:54 |
|
|
BBC je napisao/la: emt je napisao/la: Tacnije receno ispada na kraju da covjek godine obrazovanja i truda ulozi, da bi kroz kojekakve poreze placao drugim ( koji su na teretu drzave kroz socijalna primanja )zivotne izdatke.Mozda ovo grubo zvuci, pogotovo od mene, ali je fakat tako.Tako funkcionira pravna drzava.
Podsjetila si me na neke naše ljude koji po 10 godina na socijali, država i stan plaća. Pa dobiju posao i nakon 6 mjeseci kukaju kako im uzimaju porez "za strance na socijali". O kakvom posebnom porezu sa supružnike pričaš ? To ne postoji. Čak imaju masu privilegija. Pa evo ovako ti imas brutto primanja 3000 e i zena takodje 3000 e.Bubam cifre.Koliko vam je netto ? Imas li ikakve olaksice za stan, struju ili grijanje. Ti ustvari od svog brutto mjesecnog primanja placas rezije, stanarinu i socijalu od 400 e onome ko uopste ne radi. Jedan dio naravno odvaja i drzava, ali opet kroz raznorazne poreze koje tebi odbija.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|