HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 05:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravo lice Islama - Film: "What the west needs to know"
PostPostano: 26 kol 2009, 16:33 

Irma je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Jesu to oni što im po mahalama i kujundžilucima smrdi po loju?
Ne znam pa pitam, nemoj se ljutit...takav sam dojam stekao. :pepam

Mi ne upotrebljavamo nikakav loj, za razliku od Srba i Hrvata. To je vjerovatno bio tvoj sopstveni smrad, kojeg si tek primjetio ocito.....

Vidi nje, ja njoj lijepo, a ona meni tako... :no
Pazi, pazi, čut će me tvoj babo pa će ti namazat guzu lojem.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:37 

Irma je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Opasna ova Bosanka, nema kod nje lažne uglađenosti, odma đonom :ujko :biceovodobro

Hercegovka, a moze i Bosanka sa juga :yes

Baš sam pokušavao odgonetnuti tvoje porijeklo, pa sam izgleda pogriješio. Negdje si napisala da su kroz tvoj grad prošle izbjeglice iz Vukovara, pa sam te mentalno "smjestio" u Brčko ili Tuzlu :neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:38 

Inkvizitor je napisao/la:
dovoljno je prošetati hrvatskim i muslimanski selima pa da se vidi razlika. Ona muslimanska ko da je tajfun prošao, hrpe smeća i smrada oko kuća, niti kome to smeta niti se ko na to obazire. O ljudima da se ne govori, neoprani, zapušteni, krezubi a tek one debele masne žene umotane u one aljinetine..

Pa "tajfun" i jeste prosao, kroz skoro sva muslimansa sela! Nego mozda ti je vrijeme da malo izadjes iz tih sela u civilizaciju, vidis da ti utice na psihu!!

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:38 

Irma je napisao/la:
Nego da te pitam Rajvo-sa, spomeno si nesto o krstenju. Sto je toliko bitno biti krsten? Nije li to malo fanaticno, u smislu ako nisi krsten pripadas djavlu ili nesto sl.??Kako se moze fanaticno vjerovat u to, kao i da je sveta vodica zaista "sveta"?

Vidiš, kad vi uzvraćate kritiku hrišćanstvu obično govorite o "besmislenosti rituala" ili "nelogučnosti učenja (o Svetom Trojstvu)" i te stvari pokušavate staviti u isti rang sa agresivnim sadržajem pojedinih poruka iz Kur'ana ili Muhamedovog sunneta. :neznam

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:40 

Daj nemojte pisati ovakve postove..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:40 

Irma je napisao/la:
Nego da te pitam Rajvo-sa, spomeno si nesto o krstenju. Sto je toliko bitno biti krsten? Nije li to malo fanaticno, u smislu ako nisi krsten pripadas djavlu ili nesto sl.??Kako se moze fanaticno vjerovat u to, kao i da je sveta vodica zaista "sveta"?

Iskreno, malo sam se zezao. Ne pridržavam se ja puno toga, ali su sveti sakramenti iznimno važni, a najvažniji od njih krštenje, odbacivanje grijeha...bio sam kršteni kum već tri puta pa sam dobro upoznat sa važnosti tog rituala i iznimno ozbiljno ga shvatam (imaš obvezu prema tom djetetu i sl).

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:43 

Irma je napisao/la:
dovoljno je prošetati hrvatskim i muslimanski selima pa da se vidi razlika. Ona muslimanska ko da je tajfun prošao, hrpe smeća i smrada oko kuća, niti kome to smeta niti se ko na to obazire. O ljudima da se ne govori, neoprani, zapušteni, krezubi a tek one debele masne žene umotane u one aljinetine..

Pa "tajfun" i jeste prosao, kroz skoro sva muslimansa sela! Nego mozda ti je vrijeme da malo izadjes iz tih sela u civilizaciju, vidis da ti utice na psihu!!

Civilizicijski tajfun još nije prošao.

Smrad oko kuća, buljavi ljudi, izbezumljeni pogledi, zabrađene debele žene, to vam je odraz psihe.

vaši uzori Turci odmakli su od vas deset kopalja, što se na njih ne ugledate..tamni vilajetu.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:49 

Daj nemojte pisati ovakve postove..

Aha, ne takve, ne se rugat nikome, ni slučajno. :nono
Zato su ovakvi korektni i krasni:
Irma je napisao/la:
Mi ne upotrebljavamo nikakav loj, za razliku od Srba i Hrvata. To je vjerovatno bio tvoj sopstveni smrad, kojeg si tek primjetio ocito.....

Što više takvih. :palacgore1
Suzdržat ću se od komentara tvojih upisa ovaj put.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:52 

aleksije radicevic je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Vidiš, kad vi uzvraćate kritiku hrišćanstvu obično govorite o "besmislenosti rituala" ili "nelogučnosti učenja (o Svetom Trojstvu)" i te stvari pokušavate staviti u isti rang sa agresivnim sadržajem pojedinih poruka iz Kur'ana ili Muhamedovog sunneta. :neznam

Ovaj Alexije u svemu vidis "agresivnost" Kuràna. Ja samo pitam sto me interesuju? Nisam uopste ciljala na "besmislenost rituala", nego u samo vjerovanje u neke stvari. Nazvati neto "svetim" bi trebalo znaciti da "to nesto" ima neku nadprirodnu djelotvornost, ili nesto slicno.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:55 

Irma je napisao/la:
Ovaj Alexije u svemu vidis "agresivnost" Kuràna. Ja samo pitam sto me interesuju? Nisam uopste ciljala na "besmislenost rituala", nego u samo vjerovanje u neke stvari. Nazvati neto "svetim" bi trebalo znaciti da "to nesto" ima neku nadprirodnu djelotvornost, ili nesto slicno.

Izvini, onda sam pogrešio u proceni značenja tvog pitanja.
Pod utiskom sam onoga na šta Kur'an upozorava hrišćane, prafraziram: zar Allah da ima dijete; mole se pred ikonama itd.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:07 

RajvoSa je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Hercegovka, a moze i Bosanka sa juga :yes

Baš sam pokušavao odgonetnuti tvoje porijeklo, pa sam izgleda pogriješio. Negdje si napisala da su kroz tvoj grad prošle izbjeglice iz Vukovara, pa sam te mentalno "smjestio" u Brčko ili Tuzlu :neznam

Neznam jesu li izbjeglice bile bas iz Vukovara, ali moguce...Rodjena u Mostaru...dosta za pocetak, necu skroz da se razotkrijem :winkiss

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:07 

aleksije radicevic je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Izvini, onda sam pogrešio u proceni značenja tvog pitanja.
Pod utiskom sam onoga na šta Kur'an upozorava hrišćane, prafraziram: zar Allah da ima dijete; mole se pred ikonama itd.

Imalo bi se tu puno toga diskutovati...Do tipkanja....

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:22 

Juzna Bosanka iz Mostara...Svasta...

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:50 

Irma je napisao/la:

Irma, Irma , krštenje u jedan sasvim benigni ritual u odnosu prema fizičkom sakaćenju i obilježavanju zvanom sunećenje.

Nego,stvarno, kakav je tvoj odnos po pitanju sunećenja

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 18:37 

Prava dvojba, poluizrečena ili za njeke samorazumljiva, sljedeća je:

a) je li islam jedinstvena religija po stupnju zatucanosti, agresivnosti i
sl., u usporedbi s ostalima (budizam, kršćanstvo itd) ? Tj. je li islam
kao takav "kriv" ?

b) ili je to teokratski totalitarizam, pa su muslimani agresivni i zatucani
jer vrjemenski "kasne" za kršćanim više stotina godina, pa su menatlno kao kršćani
recimo 1200. ? Ili zatucani ortodoksni židovi ?

U prvom je slučaju stvar nepopravljiva, ili popravljiva jedino vjerskom
reformacijom unutar islama. U drugom je popravljiva sekularizacijom koja
svaku religiju, pa i islamsku, gura u zapećak privatnosti (npr. slučaj Turske).

Bilo kako bilo, optimalna politika svjetovnoga zapada je mješavina
mrkve i batine, podupiranja svjetovnih sila i pritisaka na ortodoksne politizirane vjernike.

I obična zapažanja, i sociologija religije i historiografija slažu
se da:

* islam više "veže" svoje pripadnike od prosječnih drugih religija
(osim hinduizma, koji je možda i zatucaniji, ali nije ekspanzivan)

* pripadnici te religijske civlizacije ne pokazuje želju
da se moderniziraju, u stupnju u kojem to čine drugi
nezapadnjaci (konfucijanci, budisti, hindusi, parsi, ..)

* panislamizam jest realnost, dok panbudizma, pankristijanizma
ili pankonfucijanizma nema

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 21:25 

globalni_dzihad je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Irma, Irma , krštenje u jedan sasvim benigni ritual u odnosu prema fizičkom sakaćenju i obilježavanju zvanom sunećenje.

To nije nikakvo sakacenje, nego je i medicinski preporucljivo, i upraznjava se sve vise i vise u svijetu, posebno u USA. Iz zenske perspektive gledam jako pozitivno na to..
PS..Nemoj sad da trazim na google slucajeve zlostavljanja djece od katolickih svecenika!!
BTW jesil to uslikao svoju macku u reakciji kad joj se problizis?? :zubati

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 21:54 

Irma je napisao/la:

To nije nikakvo sakacenje, nego je i medicinski preporucljivo, i upraznjava se sve vise i vise u svijetu, posebno u USA. Iz zenske perspektive gledam jako pozitivno na to..
PS..Nemoj sad da trazim na google slucajeve zlostavljanja djece od katolickih svecenika!!
BTW jesil to uslikao svoju macku u reakciji kad joj se problizis?? :zubati

-Irma, Irma, fizičko sakaćenje nije iz medicinskih razloga nego što je to Muhamed propisao i ne prakticira ga nitko osim muslimana i ....... . Da stvar bude gora, i tu se Muha pokazao kao najobičniji plagijator, zar ne?

- Zlostavljanja djece je bilo i od strane katoličkih svećenika ali ih Papa nije podržavao. Nije li ovaj vaš efendija prenisko pao kada je otvoreno podržao hodžu pedofila? Šta misliš da je oštećena djevojčica tvoja sestra ili kćerka? Pazi dobro što ćeš odogovoriti, ovdje upravo diskutiramo o među muslimanima vrlo nepopularnoj temi: "Dva lica islama"

- Nemam mačku :zivili

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 23:34 

Irma je napisao/la:

Daj fakat ne trebate priču spuštati na tako površno tumačenje....ne moraju se ni knjige pisati, ali ne mora se ni svoditi na bapske priče i primitivizam tipa :"Muhammed ovo, a svećenici katolički ono"....malo dostojanstva nije naodmet..

Irma, prosječno obrazovana Bosanka bi trebala znati barem definiciju krštenja.Ako ništa ,ima nabanalniji google ili broj telefona najbliže crkve...

Krštenje, prskanjem ili uranjanjem u vodu, je čin simbolične preobrazbe čovjeka koji ga obavezuje da slijedi Isusa i 10 Božijih zapovijedi(najuproštenije rečeno-ko želi nek doda još..)
Netko krsti djecu, netko opet to učini u kasnijim godinama nakon poduke i svjesne odluke, ovisno o kojoj crkvi se radi i slično...svejedno, smisao je isti.Kršteno dijete, primjerice ja svoju kćer, učim nauku Evanđelja uz pomoć Biblije i svoje osobne obrazovanosti, te školovanog svećenika koji svoj posao obavlja na dostojan način.

Sunećenje(circumcisia) je istodobno i medicinski metod za rješavanje nekoliko zbilja neugodnih problema, kao i dokazano higijenski pozitivan postupak na očuvanju zdravlja muškarca.Kad tako gledamo, vjerski aspekt je prilično nebitan, zar ne?

Da imam sina koji ima stenozu prepucija ili bilo što slično, ne bih gledao hoće li ga operirati kirurg musliman ili katolik...Da mi dijete kaže: Oče ja bih to rado učinio, ne bih imao ništa protiv.

Ako znamo vjerske propise i povijest religije, te primjerice par teoloških sitnica, vidimo da je to običan čin i nešto sasvim normalno što ima utemeljenje u Knjigama a ni u kakvom paganskom ritualu.

Glupo je zaista i krajnje diletantski porediti vjerski smisao obreda krštenja i obreda sunećenja.To su različite stvari i svaka ima svoje utemeljenje koje treba poštivati.Negdje u Starome Zavjetu ima par stihova, kasnije ću pronaći točno kojih, koji reguliraju sunećenje kod starih Jevreja i objašnjavaju njegov smisao.

Osim toga, htio bih se kratko osvrnuti na priču o pedofiliji i religijskom kriminalu.

Nigdje nije groznije za čuti takvo što nego iz redova svećenstva, bilo islamskoga , bilo kršćanskoga.Ljudi kojima prost narod silno vjeruje skrnave nedužnu djecu i tako blate svoju svetu dužnost čuvanja ljudskog dostojanstva, te bogohule na najgori način.Zato oprosta i otpusta grijeha nema niti ga, da ga i sam Papa nekom nedajBože da, ja kao kršćanin ne priznajem.
Onaj ko takvo što učini gubi i obraz i habit i dušu,a nek mu Bog sudi na Sudnjem danu, nakon što život provede iza rešetaka.

Provocirati vjernike zbog ponašanja njihovih svećenika je licemjerno i kompleksaški, i nije ništa drugo nego nastavak one druge, političke i nacionalne netrpeljivosti i širenja mržnje.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 23:41 

Hroboatos je napisao/la:
* pripadnici te religijske civlizacije ne pokazuje želju
da se moderniziraju, u stupnju u kojem to čine drugi
nezapadnjaci (konfucijanci, budisti, hindusi, parsi, ..)

* panislamizam jest realnost, dok panbudizma, pankristijanizma
ili pankonfucijanizma nema

De ne provaljuj se.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 00:13 

Mit o mekim bosanskim muslimanima, europejiziranim, pada kad se pogledaju slike prije 2. svj. rata. Kao u Afganistanu, žene nose burke, pokrivene od glave do pete. Istovremeno u Turskoj žene ne smiju nositi ni zar.

to što je komunizam ukinuo to pravo i što su se bosanski muslimani okrenuli partijskim ćelijama umjesto džamijama, rakiji umjesto postu, to je bilo privremeno zastranjivanje.

bosanski muslimani su počesto željeli biti veći Turci od Turaka tako su smišljali pogrdne nazive za sultane koji bi davali olakšice kršćanskoj raji. Za njih je to bio djaur-sultan. Znači kaur-sultan. A dizali su i bune kad bi došle takve olakšice. Tako je Husein Gradaščević digao bunu jer su date olakšice kršćanskoj raji a Porta željela ograničiti moć nasilnih kapetana i ajana. Svaka reforma koja bi dolazila iz Carigrada dočekivana je na nož od strane zatucanih bosanskih begova koji su željeli vladati terorom. Samovoljni, mrki, nabusiti, zatucani smatrali su se jedinim pravim muslimanima.

Pogotovo jer takav kult ostao u srednjoj Bosni dan-danas gdje u onim zabitim selima i danas vlada takav mrak da je to nevjerovatno. Ko je gledao ono iz Gluhe Bukovice mogao se uvjeriti. Musava djeca skaču okolo, hrpe zmazane dječurlije, neobrijani, mračni, zapušteni muškarci, debeke bule čuče po zidovima i arlauču ko kokoši na panti. Slika ko iz Afganistana. To je kult nerada, prljavštine, inata, zatucanosti..

Dok su muslimani Cazinske krajine sasvim druga stvar

Zvučiš kao Travničanin :sega :zubati ali avaj, ne Ćiro :hrvatinic ....

Pročitah sve, ali evo na dva tvoja posta da odgovorim jednim:

Opis koji daješ, u smislu zatucanosti i besmisla iracionalnih tradicija(pa i kvazivjerskih), podosta odgovara i nekim dijelovima našega puka-nažalost, ali priznaj da je tako :neznam , od SB preko Hercegovine pa nadalje...ali ne mislim da je ispravno da se za ovo okrivljuje religija Islam.To naprosto nije točno.

Tvoj opis daje odgovor na neke stvari iz teme.Ljudi, ono što uzrokuje ljutnju i kritiku nije niti može i treba da bude Kuranska Uputa.Jeste tabu tema, ali je i činjenica da je urednost življenja bila niža i još uvijek je niska u nekim malim provincijskim bošnjačkim selima.Opća kulturna i socijalna prosvijećenost je očajna.Ali tužno je i tačno da i brojna kršćanska sela i naselja nisu dostojna da ponesu epitet zajednice kršćana, kao ni dosta pojedinaca uostalom.

Prljavština, zatucanost, nazadni i paganski običaji, te teška narav(mentalitet) su teško iskritikovani u Bibliji i važile su kao bič opomene brojnim europskim nazadlucima i greškama, te uzrokovale jednim dijelom i slom dotadašnje Katoličke crkve(Reformacija).Ima toga svugdje i ne treba biti licemjer...

Nigdje ni Gospod Krist ni Muhammed ili njihovi bližnji nisu ljude upućivali da se ponašaju kao zaostali, da budu prljavi i neobrazovani, ili da se bave kojekakvim vražjim poslovima tipa "zapisa" ili "kletvi" i "amajlija", te da druge ljude gledaju kao stoku i da ih kao stoku ubijaju.

.Uvijek je Zlo nagonilo ljude da iskrive i zloupotrebe vjeru i pretvore se u budale.Niti je Krist umro za nas, niti je Muhammedu omogućeno da proširi Islam iz razloga da nas pokvari i učini onakvima kao iz Inkvizitorog opisa.

Osobno vjerujem da je razlog drugačiji i želim imati sve prave vjernike, i jedne i druge vjere, za prijatelje.Nijednog ne bih uvrijedio i potencirao njegove greške samo zato da bih umanjio važnost i zlo svojih ili grešaka svoje vjerske zajednice.Mislim da je to licemjerno i sebično.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 00:30 

dr.gog je napisao/la:

Daj fakat ne trebate priču spuštati na tako površno tumačenje....ne moraju se ni knjige pisati, ali ne mora se ni svoditi na bapske priče i primitivizam tipa :"Muhammed ovo, a svećenici katolički ono"....malo dostojanstva nije naodmet..

Irma, prosječno obrazovana Bosanka bi trebala znati barem definiciju krštenja.Ako ništa ,ima nabanalniji google ili broj telefona najbliže crkve...

Krštenje, prskanjem ili uranjanjem u vodu, je čin simbolične preobrazbe čovjeka koji ga obavezuje da slijedi Isusa i 10 Božijih zapovijedi(najuproštenije rečeno-ko želi nek doda još..)
Netko krsti djecu, netko opet to učini u kasnijim godinama nakon poduke i svjesne odluke, ovisno o kojoj crkvi se radi i slično...svejedno, smisao je isti.Kršteno dijete, primjerice ja svoju kćer, učim nauku Evanđelja uz pomoć Biblije i svoje osobne obrazovanosti, te školovanog svećenika koji svoj posao obavlja na dostojan način.

Sunećenje(circumcisia) je istodobno i medicinski metod za rješavanje nekoliko zbilja neugodnih problema, kao i dokazano higijenski pozitivan postupak na očuvanju zdravlja muškarca.Kad tako gledamo, vjerski aspekt je prilično nebitan, zar ne?

Da imam sina koji ima stenozu prepucija ili bilo što slično, ne bih gledao hoće li ga operirati kirurg musliman ili katolik...Da mi dijete kaže: Oče ja bih to rado učinio, ne bih imao ništa protiv.

Ako znamo vjerske propise i povijest religije, te primjerice par teoloških sitnica, vidimo da je to običan čin i nešto sasvim normalno što ima utemeljenje u Knjigama a ni u kakvom paganskom ritualu.

Glupo je zaista i krajnje diletantski porediti vjerski smisao obreda krštenja i obreda sunećenja.To su različite stvari i svaka ima svoje utemeljenje koje treba poštivati.Negdje u Starome Zavjetu ima par stihova, kasnije ću pronaći točno kojih, koji reguliraju sunećenje kod starih Jevreja i objašnjavaju njegov smisao.

Osim toga, htio bih se kratko osvrnuti na priču o pedofiliji i religijskom kriminalu.

Nigdje nije groznije za čuti takvo što nego iz redova svećenstva, bilo islamskoga , bilo kršćanskoga.Ljudi kojima prost narod silno vjeruje skrnave nedužnu djecu i tako blate svoju svetu dužnost čuvanja ljudskog dostojanstva, te bogohule na najgori način.Zato oprosta i otpusta grijeha nema niti ga, da ga i sam Papa nekom nedajBože da, ja kao kršćanin ne priznajem.
Onaj ko takvo što učini gubi i obraz i habit i dušu,a nek mu Bog sudi na Sudnjem danu, nakon što život provede iza rešetaka.

Provocirati vjernike zbog ponašanja njihovih svećenika je licemjerno i kompleksaški, i nije ništa drugo nego nastavak one druge, političke i nacionalne netrpeljivosti i širenja mržnje.

Krštenje nije baš tako jednostavno. To je čin-kako kršćani (katolici, veći dio protestanata..) misle-brisanja istočnog/izvornoga grijeha iz paulinsko-augustinovske teologije. Konfirmacija ili potvrda je čin "novoga rođenja".
Oni koji misle da istočnoga grijeha nema, nemaju ni potrebe za krštenjem.

Dakle, krštenje nije formalna "inicijacija", nego sveti čin koji veže "ovaj" i "onaj" svijet, s ključnim posljedicama po krštenika. Naravno- baptisti i mnogi drugi kršćani misle malo drugačije, o tom npr, na wiki:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kr%C5%A1tenje

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 06:26 

Irma je napisao/la:

E, podignite raspravu na malo veći nivo. Ne hodajte maleni ispod zvijezda. Hvala unaprijed. :biceovodobro

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 09:38 

dr.gog je napisao/la:

Opis koji daješ, u smislu zatucanosti i besmisla iracionalnih tradicija(pa i kvazivjerskih), podosta odgovara i nekim dijelovima našega puka-nažalost, ali priznaj da je tako :neznam , od SB preko Hercegovine pa nadalje...ali ne mislim da je ispravno da se za ovo okrivljuje religija Islam.To naprosto nije točno.
.

Ovo boldirano je jednostavno glupost i laž i pokušaj bijedne relativizacije i izjednačavanja krivnje". sa Marsa se može vidjeti razlika između hrvatskih i muslimanskih sela, pogotovo u SB a o hercegovini da ne govorim. Po kulturi življenja, po uređenju, po navikama, estetskim i higijenskim Muslimanska sela su povratak u 18 stoljeće. Nikakve kulture življenja, nikakve kulture brige za životni prostor, pogotovo je ta muslimanska srednja Bosna mračna.

dakle, ne laži.

A islam, možda on nije u samoj svojoj biti takav, ali izopačeni valjda, kakav je sad u modi od Afganistana do Bosne proizvodi iste posljedice, zatucane i mračne ljude. Šta su one puste zadudžbine kralja Fahda po Bosni, te eksteritorijalne jedinice nego rasadnici upravo tih mračnjaka koji će postati tek problem kad stasaju puni mržnje na drugo i drugačije.

a dio zatucanih bosanskih muslimana čiji su se preci protivili svakoj reformi turskog carstva su idealno plodno tlo za te branitelje islama.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 10:12 

dr.gog je napisao/la:

.

Ovo boldirano je jednostavno glupost i laž i pokušaj bijedne relativizacije i izjednačavanja krivnje". sa Marsa se može vidjeti razlika između hrvatskih i muslimanskih sela, pogotovo u SB a o hercegovini da ne govorim. Po kulturi življenja, po uređenju, po navikama, estetskim i higijenskim Muslimanska sela su povratak u 18 stoljeće. Nikakve kulture življenja, nikakve kulture brige za životni prostor, pogotovo je ta muslimanska srednja Bosna mračna.

dakle, ne laži.

A islam, možda on nije u samoj svojoj biti takav, ali izopačeni valjda, kakav je sad u modi od Afganistana do Bosne proizvodi iste posljedice, zatucane i mračne ljude. Šta su one puste zadudžbine kralja Fahda po Bosni, te eksteritorijalne jedinice nego rasadnici upravo tih mračnjaka koji će postati tek problem kad stasaju puni mržnje na drugo i drugačije.

a dio zatucanih bosanskih muslimana čiji su se preci protivili svakoj reformi turskog carstva su idealno plodno tlo za te branitelje islama.

Slažem se sa Inkvizitorom , vidi se razlika između sela u SB.Zašto je ta razlika , ne bih ulazio.Ali činjenica je da su određena područja "naprednija".Svi oni koji su prošli kroz Zapadnu Europu znaju za te razlike.
Kad sam prvi put ušao u Švicarsku , ostao sam paf kad kad sam vidio tu čistoću prirode i urbanih sredina.Znači , ima prostora i kod nas za "napredak" kad se pogleda kod drugih.

Priroda je kao i naša , samo nije mentalitet...

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 10:55 

Mar-kan je napisao/la:
Kad sam prvi put ušao u Švicarsku , ostao sam paf kad kad sam vidio tu čistoću prirode i urbanih sredina.Znači , ima prostora i kod nas za "napredak" kad se pogleda kod drugih.

A zato valjda Usoru zovu Švicarska, naravno daleko je od toga, ali tako izgleda kad se pogledaju naselja okolo. :palacgore1

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: