|
|
Stranica: 4/10.
|
[ 248 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 14:37 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: 2 Srbina iz Hrvatske  Hm.ko je to, da mi je znati.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 14:47 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zapovjednik je napisao/la: Ako moze neki moderator da izbaci Bosnjak iz Hercegovine jer to ne postoji,i ako moze da se izbaci Bosnjak iz Srbije i da se ubaci Bosnjak iz Sandzaka... jel bre komadante, Stolac, Mostar i Jablanica po tebi nisu u Hercegovini ili si vizionar pa predviđaš stanje za godinu dvije U svakom slučaju griješiš, zemljopisno i povijesno u Hercegovini je bilo i biće muslimana ( Bošnjaka, kako ko voli ) a pošto Hrvati HercegBosne imaju svoju povijest i razvijenu nacionalnu svijest, a to možeš vidjeti i po komentarima, mi nakon ponovnog proglašenja HercegBosne nećemo čistiti etnički kao oni komunisti i islamisti po Sarajevu nego ćemo uvjetno rečeno "našim" Bošnjacima osigurati sva politička i ina prava da živimo u miru i suživotu i skupa od HercegBosne napravimo Zapadnu Njemačku, to jest, bolji dio 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 14:53 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Koliko ja znam i ABiH je imala neke svoje novine Hercegovački vojnik, otkud sad ovo negiranje Hercegovine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grude_78
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 14:57 |
|
|
Đipalo Junuz je napisao/la: U svakom slučaju griješiš, zemljopisno i povijesno u Hercegovini je bilo i biće muslimana ( Bošnjaka, kako ko voli ) a pošto Hrvati HercegBosne imaju svoju povijest i razvijenu nacionalnu svijest, a to možeš vidjeti i po komentarima, mi nakon ponovnog proglašenja HercegBosne nećemo čistiti etnički kao oni komunisti i islamisti po Sarajevu nego ćemo uvjetno rečeno "našim" Bošnjacima osigurati sva politička i ina prava da živimo u miru i suživotu i skupa od HercegBosne napravimo Zapadnu Njemačku, to jest, bolji dio  1. Neki dan s nekim Bošnjacima u Mostaru u razgovoru, kažu ljudi da ne mogu smisliti Sarajevo, jer nemaju nikakve veze s tim mentalitetom (osim što ih se silom političkih prilika gura u te šablone), i jedino čim se smatraju su Hercegovci. 2. Moj dragi profesor Munib Delalić iz Ljubuškog, prevoditelj s norveškog i pjesnik zapisao nedavno: "Prolistavao sam tih devet svojih zbirki pjesama i, izmedju ostaloga, uocio da je tu zavicaja ponajviše. Dakle, moj je zavicaj bio moja odrednica, bio mi je mjera stvari, a da toga ranije možda i nisam bio toliko svjestan. Sad bih mirne duše mogao kazati da mi je sve uz zavicaj bilo i vezano, posebno moj jezik, do kojega mi je uvijek bilo najviše stalo.
Moj jezik je moj svijet, uvijek sam mislio. Kao što sam mislio da bi taj jezik trebao biti stamen kao i Butorovica, brdo ponad mog djetinjstva, jasan kao ljubuško nebo, na suncu, ili uvecer kad zvijezdama se ospe, tecan kao moja Gujista, mitska voda koja vec drugo stoljece neprekidno tece, koja me je umivala, pored koje sam rastao.
"Kako da ti Munibe nazovemo jezik?" - upitala u Sarajevu profesorica Ðenana Buturovic na promociji antologije norveških bajki i prica, koja se prije tri godine pojavila u mom odabiru i prijevodu.
- "Zapadnohercegovacki", uzvratih, "ljubuški jezik."
- "A ne", profesorica ce odlucno. "Nije ovo zapadnohercegovacki, ni ljubuški jezik, nego bosanski", profesorski zakljuci uvažena profesorica.
- "Ma ljubuški, kad ti kažem", ne dadoh se ja, nešto mi bilo stalo braniti taj jezik koji u Sarajevu, zbog "citalacke publike", dekroatiziraju, a u Zagrebu, zbog "citateljske publike", kroatiziraju.
Jer taj je jezik, ma kako ga zvali, moj jedini zavicaj, a moj je zavicaj opet zemlja cistosti, zemlja cistih glasova, posebno vokala, za koje bih sve dao, za koje su i stari Grci znali umirati."Ovo su hercegovački Bošnjaci, a to što Sarajlice sanjanju nekakvu Južnu Bosnu, mogu samo i sanjati. Ne možeš ti čovjeku Hercegovcu (ma kojoj naciji pripadao) nikad uzet Hercegovinu sve da mu u vene uturiš čitavu tonu bosanstva, bošnjaštva i bosanskog jezika, džaba. Sikter papadijo ćaršijska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 15:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jadnim Livnjacima i Duvnjacima nije ponuđena opcija, hehe...a nek sami odaberu Bosna ili Hercegovina, kakogod se osjećaju. To nešto kao ovi iz Konjica. Sad svi kažu da su Hercegovci. Ja im svima govorim ne može biti Hercegovina ako ima jezera i šuma. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 15:15 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ako moze neki moderator da izbaci Bosnjak iz Hercegovine jer to ne postoji,i ako moze da se izbaci Bosnjak iz Srbije i da se ubaci Bosnjak iz Sandzaka... Krkane, anketa je za regionalno, fizičko podrijetlo. Ovi Bošnjaci i dalje lutaju i pojma nemaju o osnovnim stvarima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 15:22 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Najjakiji smo mi iz Bosne!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 15:26 |
|
|
Kad ste kod statistike, evo kakvo je stanje na fb stranici 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 15:55 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 16:14 |
|
|
|
I ja imam korijena iz različitih područja pa šta sad?! Trebala bih još i nabrajati!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 18:03 |
|
|
|
Bihac, i koje jos?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 18:50 |
|
|
|
Za sad vode Hrvati iz Bosne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:01 |
|
|
|
Zašto u anketi dijelite BiH samo na Bosnu i Hercegovinu? A kako da se oni između izjasne? A oni iz Cazinske Krajine koji nikakve veze sa Bosnom nemaju? Bolje da ste ostavili samo BiH ili entitete kao odrednicu.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:03 |
|
|
|
Aj prošetaj. Imaš tamo par svojih tema za preseravanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Aj prošetaj. Imaš tamo par svojih tema za preseravanje. Ne tjeraj ljude 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tiger
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:14 |
|
Pridružen/a: 04 tra 2010, 13:07 Postovi: 188 Lokacija: 43° 20′ 35.88″ N 17° 48′ 29.16″ E
|
Jel ovo ostali dijaspora ili 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:16 |
|
|
|
Nek se izjasnu ta dva srbina iz hrvatske.vrbosna i ko jos?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:16 |
|
|
Tiger je napisao/la: Jel ovo ostali dijaspora ili  Ako su rođeni vanka. Inače mogu kliknuti otkud su im roditelji. To ostali je za Židove i ostale. Nije mi se dalo praviti 4 nove opcije zbog njih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
leo021
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:19 |
|
|
..kako nas tada spasiti od nas samih?" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
leo021
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:20 |
|
|
|
halo!!! zaboravili ste vojvodjanske Hrvate!!! sramotaaa!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:23 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
leo021 je napisao/la: halo!!! zaboravili ste vojvodjanske Hrvate!!! sramotaaa!! Oni spadaju u kategoriju Hrvati iz Hrvatske, sve je to Hrvatska
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:24 |
|
|
|
Neka napišu u komentaru. Ta opcija je zaboravljena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:37 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
leo021 je napisao/la: halo!!! zaboravili ste vojvodjanske Hrvate!!! sramotaaa!! Uvijek mi je drago upoznat Vojvođanske Hrvate,znam ih nekolicinu u Vinkovcima . Dobrodošao na forum ,i koristi onu vašu ikavicu ako ju znaš,fora je i super zvuči. 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
leo021
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:38 |
|
|
pozitivac je napisao/la: leo021 je napisao/la: halo!!! zaboravili ste vojvodjanske Hrvate!!! sramotaaa!! Oni spadaju u kategoriju Hrvati iz Hrvatske, sve je to Hrvatska poolakooo!! optuzice te za nacionalizam ;) zato samo Srem (istocni Srijem) i Backa a Banat...eto im ga.. ;) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Korisnici foruma, anketa Postano: 26 vel 2012, 20:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Hercegovci se izjednačiše sa nama. Ajmo Bosanci bolje to malo javljate se. 
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Perun_Velež i 69 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|