|
|
Stranica: 3/24.
|
[ 590 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne moraju. Većina ljudi je razmjenila ili prodala svoje nekretnine, tamo gdje su bili manjina. Nisu više vlasnici ničega tamo gdje su živjeli.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:34 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ako ti smatraš da se taj kavez neće dijeliti još dugo, šta se onda imamo truditi da nekom lijepo prođe vrijeme. Ne kontam. A ja mislim da će potrajati taj kavez još dugo, sva ova priča na forumu mi ne ide nikako sa vanjskim svijetom, kad izađeš iz sobe.
Srbi i Bošnjaci će opet morati živjeti zajedno na nekim područjima, to ne može promijeniti još 12 ratova ni Avaz ni FTV, ne što toliko žele nego što moraju. Izgleda da me nisi razumeo... Smisao je da ce BiH opstati nominalno jos dugo vremena, i da je jako vazno da se amosvera medju narodima krece nabolje, da ne bi ljudi ziveli u konstantnom strahu sta ce biti sutra. Zivece ljudi, ali kako ce ziveti, to zavisi od njih samih, i medija koji kreiraju svest, ako se tu omane, sve ce biti zivotarenje. Mozes da pomislis da ja solim sa visine, ali svi smo u istom loncu, spojeni sudovi, i napredak nije moguc ako bosanski lonac pregori...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
pajser
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:42 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ako ti smatraš da se taj kavez neće dijeliti još dugo, šta se onda imamo truditi da nekom lijepo prođe vrijeme. Ne kontam. A ja mislim da će potrajati taj kavez još dugo, sva ova priča na forumu mi ne ide nikako sa vanjskim svijetom, kad izađeš iz sobe.
Srbi i Bošnjaci će opet morati živjeti zajedno na nekim područjima, to ne može promijeniti još 12 ratova ni Avaz ni FTV, ne što toliko žele nego što moraju. Cini ti se. Tako sam ja nekad mislio za Yugu .
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:47 |
|
|
Evo jedan mali test, necu reci o cemu je rijec, no pomno cemo pratiti reakcije susjeda iz Srbije.Rijec je takodje o glavnom gradu Beogradu, susjedne nam drzave, sa cijim bi mi prestavnicima u BiH trebali graditi mir, suzivot i toleranciju. Četničke pjesme i ikonografija na skupu podrške Šešelju u Beogradskoj areni (FOTO)
SRS organizovala je skup kojim traži puštanje na slobodu zločinca Vojislava Šešelja
Pristalice Srpske radikalne stranke i njenog lidera ratnog zločinca Vojislava Šešelja zatražili su danas sa skupa u Beogradskoj areni, organizovanog povodom devete godišnjice od Šešeljevog odlaska u Hag, "njegovo hitno oslobađanje i povratak u Srbiju".
Među prisutnima u prepunoj Areni bio je i ministar infrastrukture i rudarstva i potpredsjednik SPS Milutin Mrkonjić, koga su pristalice SRS prilikom predstavljanja ispratili zvižducima.
Potpredsjednik SRS Dragan Todorović rekao je da je poruka današnjeg skupa radikala da Srbija čeka Šešelja, koji se već devet godina nalazi u pritvoru Haškog tribunala.
"Šešelj je za ovih devet godina postao tužilac i on sudi njima. Rasturio je lažnu optužnicu, sudije i Haški sud zbog toga treba da nestane", rekao je Todorović, navodeći da Haški tribunal jedini izlaz u procesu protiv Šešelja vidi u njegovom "ubistvu, kao što su već ubili neke Srbe".
Todorović je poručio i da Srbija danas nisu "marionete" koje su 2000. dovedene na vlast i i oni koji potpisuju "veleizdaju i nezavisnost Kosova", već narod koji se okupio u Beogradskoj areni.
Potpredsjednik radikala Zoran Krasić istakao je da je "krajnje vrijeme" da Haški tribunal prekine "torturu" i odmah oslobodi Šešelja, koji "mora da se vrati svom narodu, porodici, državi".
"Srpski narod se ponosi što ima Šešelja, koga se plaši peta kolona evrofanatika koja je spremna da ispuni svaki ultimatum Brisela i Vašingtona. Oni te drže u Hagu i žele da te ubiju, jer si simbol borbe za slobodu srpskog naroda", rekao je Krasić, navodeći da je Šešelj "besmrtan", a njegova borba "neustrašiva".
Okupljenima se obratila i ruski akademik i član ruskog Komiteta za odbranu Šešelja Jelena Guskova, koja je istakla da je "Haški tribunal u službi uske grupe ljudi, izvan međunarodnog prava i da mijenja zakone po svom nahođenju, a da su njegove sudije poslušnici, drski, bez savjesti i da ne znaju za poštenje".
Ona je istakla da je "Šešelj zatočenik u Evropi 21. vijeka koja se pogrešno naziva demokratskim".
"Tražimo od Tribunala da Šešelj odmah bude oslobođen, da se vrati svom narodu, porodici i partiji, a od Rusije da uzme pod kontrolu djelovanje Tribunala", poručila je Guskova.
Skupu, koji je počeo intoniranjem ruske i srbijanske himne, prisustvovala je Šešeljeva porodica, predstavnici D S S, pojedinih ambasada, a tokom mitinga čuli su se uzvici "Kosovo je srce Srbije", "Vojo, Vojo".
Pred početak skupa, u Areni su se čule i četničke pesme "Jednog dana, ako bude sreće, Drina Srbe razdvajati neće", "Spremte se, spremte četnici", "Pjevaj Srbijo i kada ti se plače", "Vidovdan", "Marš na Drinu"...http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/ ... -foto.htmlPrigodna muzika :)
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:51 |
|
|
ljudi ovaj na slici gore desno malo baca na čedu mislim čedu čedu
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:53 |
|
|
Ibar je napisao/la: ljudi ovaj na slici gore desno malo baca na čedu mislim čedu čedu Odakle ti ta ideja ?To su mladi multietnicari iz Beograda Da vidimo hoce test uroditi plodom i koliko ce se Srba sa foruma zgroziti ovim skupom ? Obzirom da su mi Seher popljuvali, da vidim reakcije kako su sposobni svoje "djubre" izbaciti :)
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:55 |
|
|
Mala, sa tobom ne pricam, ove testove salji drugarici iz klagenfurta
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:56 |
|
|
Pajser. Juga je druga stvar, ne volim tu priču o BiH kao maloj Jugoslaviji, jedina poveznica je više nacija. Ti ljudima ne možeš zabraniti suradnju kad im je u interesu. I nisam rekao da svi moraju živjeti zajedno ali na nekim područjima. Ne mora neko iz Banjaluke ili Olova ali na mnogim područjima imaju interese. I da se BH raspadne i RS bude nezavisna opet bi ljudi morali zajedno živjeti.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:57 |
|
|
bice da si bezobrazan prema gospodici emt dzoni pokazi malo respekta
i ako vec nemas kapaciteta ogradit se od ovih trofaznih pusti sarajevsku močvaricu
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:57 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mala, sa tobom ne pricam, ove testove salji drugarici iz klagenfurta Hajde da vidimo kakva si moralna vertikala.Ti ovdje najbolje prezentiras srpstvo Ocjene, reakcije...:) To hrtvatsko pucanstvo na forumu ocekuje od tebe.Ako se ne zgrozis, ode ti imidz, multi kulti Srbina.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 26 vel 2012, 23:59 |
|
|
Ibar je napisao/la: bice da si bezobrazan prema gospodici emt dzoni pokazi malo respekta
i ako vec nemas kapaciteta ogradit se od ovih trofaznih pusti sarajevsku močvaricu Ma nema sanse, po sarajevu se pljuje, ali ako treba svoje popljuvati onda nitko od njih ne smogne snage a ni volje.Naprotiv ! Podrska od odredjenih nece izostati ovome Licemjeri !!!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:00 |
|
|
danas je izboden nozem jedan goranac nasred bg svjetske metropole jer je čudno pričo srpski
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:02 |
|
|
Ibar je napisao/la: danas je izboden nozem jedan goranac nasred bg svjetske metropole jer je čudno pričo srpski Daj tekst i izvor, kopiraj na temu Multietnicki pristup na djelu.Dva glavna grada, dvije susjedne drzave, pa da podvucemo paralelu.Moralne vertikala i dezurni dusebriznici.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:06 |
|
|
imas na dogadanja u srbiji strana 6.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:07 |
|
|
Hronika | nedelja 26.02.2012 | 10:24 Rekao je: "Vidim da si Šiptar" Izvor: Beta, Blic
Beograd -- Dželima Limana su izboli nožem samo zato što je slučajno kesom zakačio jednog od tih huligana po ruci i bez obzira na to što se istog časa izvinio zbog toga.
Čak ga je tri puta zagrlio i zamolio da mu oprosti.
Jednom od tih huligana je, međutim, zasmetalo kako Dželim govori, što izgovara mekše „č“, pa je odmah skočio na njega: “Vidim da si Šiptar”. Dželim mu je odgovorio da nije Albanac, već Goranac, ali je ovaj nastavio da ga maltretira i počeo da ga udara.
Zatim je izvadio nož i ubo ga u vrat i potiljak - priča za “Blic” M. J., komšija Dželima Limana (34) koga su preksinoć u autobusu na liniji 43 tukli i nožem izboli vandali Zlatko M. (19) i Miloš M. (20) iz Koteža, koji će zbog nasilničkog ponašanja biti privedeni istražnom sudiji.
Naš sagovornik je inače komšija teško povređenog Dželima, prekjuče po podne ga je zamolio da sa njim krene do “Tempa” kako bi mu pomogao da kući donese sve potrepštine.
"Dželim je divan, pošten i vredan mladić. Nikada nije nikoga povredio i mi komšije ga zaista volimo. Uvek je spreman da priskoči, pomogne. Otac mu je umro odavno, a majka pre nedelju dana. Jedinac je, živi kao podstanar, povremeno radi na građevini i od toga se izdržava. Kada mu je majka umrla u Novom Bečeju, dao sam mu novac da ode na sahranu, jer nije imao para. Sad lekar kaže kako više neće smeti da radi na građevini. Šta će biti sa njim, ne znam. Ja ću mu pomoći koliko god mogu", kaže M. J.
"Pristao je bez pogovora. Posle kupovine ušli smo u autobus na liniji 43, i to na početnoj stanici. Bila je gužva, ljudi su se gurali i slučajno je kesom zakačio tog huligana, koji je bio u društvu sa još jednim, svetlijim mladićem.Taj vandal je reagovao unezvereno, počeo da udara mog komšiju bez ikakvog razloga. Putnici su vikali: “Pusti mladića, skloni se, šta ti je uradio?”. Postao je još nervozniji, izvadio je nož i dva puta ubo Dželima.Jednom rukom sam ga držao za vrat da ne iskrvari, a drugom pokušavao da ga zaštitim od huligana. U autobusu je nastala vriska, zvali su policiju, a vozač je zatvorio vrata da ti dripci ne bi pobegli. Putnici su odmah uhvatili tog svetlijeg mladića, ali je huligan koji je ubo Dželima razvalio vrata i pobegao.Jedna žena je iz torbe izvadila peškir, pritisli smo Dželimovu ranu na vratu da ne bi iskrvario", priča M. J.
Dok su čekali Hitnu pomoć, jedan od putnika sustigao je napadača kod Palmotićeve ulice i vratio ga do autobusa, gde ga je kasnije preuzela policija.
Naš sagovornik je juče povređenog komšiju Dželima Limana posetio u Urgentnom centru, gde je teško povređeni mladić smešten na intenzivnoj nezi. Dželima je posetila i devojka.
"Ima dve ubodne rane u potiljak, a jednu u vrat. Lekar mi je rekao kako je malo falilo da povrede budu smrtonosne, milimetri su bili u pitanju. Dželim je svestan, može da govori, ali usporeno priča. Odneo sam mu neke osnovne stvari, malo voća... Nadam se da će se oporaviti. Ta baraba ga je napala bez ikakvog povoda. Nije mi jasna takva razbojnička reakcija jednog mladog čoveka koji zbog slučajnog dodira kesom, uprkos izvinjenju koje dobije zbog toga, reaguje tako divljački i pokuša da ubije", konstatuje naš sagovornik. "Ispitati da li je napad bio na rasnoj osnovi"
Nekoliko nevladinih organizacija za ljudska prava zatražilo je od policije i tužilaštva da ispitaju da li je napad na Dželima Lj. bio podstaknut predrasudama na rasnoj i etničkoj osnovi.
"Prisustvo predrasuda ili mržnje se ne sme ignorisati i ceo događaj mora biti rasvetljen i u ovom smislu, što u slučaju napada na Dzelima Lj. nije učinjeno", navode u zajdničkom saopštenju organizacije Branioci ljudskih prava, Inicijativa mladih za ljudska prava, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Fond za humanitarno pravo, Praksis i Centar za unapređivanje pravnih studija.
Nevladine organizavije podsećaju na praksu Evropskog suda za ljudska prava i Konvenciju prema kojoj su vlasti država potpisnica dužne su pri istraživanju nasilnih incidenata da preduzmu sve mere za razotkrivanje bilo kog rasistickog motiva i da utvrde da li su etnička mrznja i predrasude odigrali ulogu u tim događajima.
Napadači su uhapšeni nakon incidenta, a teško povređeni je prevezen u Urgentni centar.http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=585735Papci sarajevski, da vidite sta je multi kulti carsija !!! I onda dodje na temu o Sarajevu palamuditi netko tko potice iz ovakve sredine.I osudjivati, prosipati spiku.Licemjeri !!!Nema drugog izraza.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Beograd je šovinističko srpska sredina, ali oni i ne furaju da su "multi-kulti". Znači imaju dosta prednosti ispred Sarajeva. Sarajevo je šovinističko i lažljivo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:11 |
|
|
a u zagrebu pak ne da se napada muslimane i srbe
nego se ekipa pokusa slikat u centru grada sa slikom cica draze
mi smo pak pretolerantni
|
|
Vrh |
|
|
pajser
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:11 |
|
|
emt je napisao/la: Ibar je napisao/la: ljudi ovaj na slici gore desno malo baca na čedu mislim čedu čedu Odakle ti ta ideja ?To su mladi multietnicari iz Beograda Da vidimo hoce test uroditi plodom i koliko ce se Srba sa foruma zgroziti ovim skupom ? Obzirom da su mi Seher popljuvali, da vidim reakcije kako su sposobni svoje "djubre" izbaciti :) Poredjenje ti je potpuno neodgovarajuce. Srbija je srpska nacionalna drzava . Beograd je glavni grad Srbije,nacionalne drzave Srba i svih koji u njoj zive. A Sarajevo je (jos uvjek) glavni grad drzave Srba, Hrvata i Muslimana . No,uzevsi u obzir etnicki sastav Zap.Sarajeva ne stice se taj utisak.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Beograd je šovinističko srpska sredina, ali oni i ne furaju da su "multi-kulti". Znači imaju dosta prednosti ispred Sarajeva. Sarajevo je šovinističko i lažljivo. furaju se da su neka metropola svijetska neki neznam ti kakav centar dode ti ga na isto bbc istu poruku salju muslimani iz sarajeva hrvatima i srbima kao i ovi iz bg madarima hrvatima muslimanima i arnautima
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:14 |
|
|
pajser je napisao/la: emt je napisao/la: Odakle ti ta ideja ?To su mladi multietnicari iz Beograda Da vidimo hoce test uroditi plodom i koliko ce se Srba sa foruma zgroziti ovim skupom ? Obzirom da su mi Seher popljuvali, da vidim reakcije kako su sposobni svoje "djubre" izbaciti :) Poredjenje ti je potpuno neodgovarajuce. Srbija je srpska nacionalna drzava . Beograd je glavni grad Srbije,nacionalne drzave Srba i svih koji u njoj zive. A Sarajevo je (jos uvjek) glavni grad drzave Srba, Hrvata i Muslimana . No,uzevsi u obzir etnicki sastav Zap.Sarajeva ne stice se taj utisak. Pa ako je glavni grad srpske nacionalne drzave, znaci normalno je izbosti turista u javnom prijevozu ?Normalno je vidjeti mladica od 20 godina i to ne jednog nego 20 000 njih koji stuju lik i djelo ratnog zlocinca ? Zaboga !Ako Srbiju prime u Eu, to je stvarno kraj ja mislim.Totalni ! BBC je napisao/la: Beograd je šovinističko srpska sredina, ali oni i ne furaju da su "multi-kulti". Znači imaju dosta prednosti ispred Sarajeva. Sarajevo je šovinističko i lažljivo. Nije poenta u tome, poenta je bila da SVI mi iz EX Juge izbacimo sopstveno smece.A ne da pojedinci kao i ti sada, po mojoj carsiji bacate pogled, a svoju ne vidite.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:14 |
|
|
Ibar je napisao/la: furaju se da su neka metropola svijetska neki neznam ti kakav centar
dode ti ga na isto bbc
istu poruku salju muslimani iz sarajeva hrvatima i srbima
kao i ovi iz bg madarima hrvatima muslimanima i arnautima
Sta ti sad seres lebati...
|
|
Vrh |
|
|
pajser
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:15 |
|
|
Ovakvo Sarajeva najbolje nam pokazuje ,kakvoj se BiH Muslimani nadaju i prizeljkuju .
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:15 |
|
|
pajser je napisao/la: emt je napisao/la: Odakle ti ta ideja ?To su mladi multietnicari iz Beograda Da vidimo hoce test uroditi plodom i koliko ce se Srba sa foruma zgroziti ovim skupom ? Obzirom da su mi Seher popljuvali, da vidim reakcije kako su sposobni svoje "djubre" izbaciti :) Poredjenje ti je potpuno neodgovarajuce. Srbija je srpska nacionalna drzava . Beograd je glavni grad Srbije,nacionalne drzave Srba i svih koji u njoj zive. A Sarajevo je (jos uvjek) glavni grad drzave Srba, Hrvata i Muslimana . No,uzevsi u obzir etnicki sastav Zap.Sarajeva ne stice se taj utisak. jos malo pa ce bit Srba u Srbiji kolko Muslimana u BiH (postotno) osim ako ne sprovedete Šešeljeve instrukcije u djelo pa poSRbite te stotine tisuce Cigana.. Obraz ce vristat protiv bice zanimljivo
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:16 |
|
|
pajser je napisao/la: Ovakvo Sarajeva najbolje nam pokazuje ,kakvoj se BiH Muslimani nadaju i prizeljkuju . A Beograd oslikava stanje svijesti prosjecnog Srbina ?Ovaj skup takodje ?Normalno je da te izbodu u javnom prijevozu, ne smijes drugacije pricati ? Pa kome vi glumatate ?:) Koga vi osudjujete, dok slavite koljace svojih susjeda ? Sta ces na ovoj temi uopste ?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Deset zakona o Sarajevu! Postano: 27 vel 2012, 00:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ibar je napisao/la: furaju se da su neka metropola svijetska neki neznam ti kakav centar
dode ti ga na isto bbc
istu poruku salju muslimani iz sarajeva hrvatima i srbima
kao i ovi iz bg madarima hrvatima muslimanima i arnautima
Sta ti sad seres lebati... neki dan si meni davao lekcije kad je tera bila u pitanju sad padas na istom ispitu sa emt maestro no no bice cetnicka krv malo prokljucala jedan kukuruzni leb za tebe
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|