HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 lip 2025, 18:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 420 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH
PostPostano: 29 vel 2012, 00:40 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Imam feeling da su i Ljubić i Čović dobili danas svilen gajtan. Presmrknuti su.

Dolazi novo vrijeme, vrijeme za nove ljude, bez tapije. I novu politiku bh. Hrvata.

Junuze ti si ko oni kvartovski klosari.
Po pricama su mogli bit veliki nogometasi, rock gitaristi, biznismeni, samo eto vjecno neshvaceni pa jednog potjerao trener jer "ga nije volio", drugom su caca i mater inzistirali da svira klavir a mogo je bit uz bok Hendrixu, trecem propala trafika u kvartu al da mu je samo par milijuna Bill Gates bi bio mala maca za njega ...

Sta ti je neshvacenost u zivotu eto ..

Vrh

Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH
PostPostano: 29 vel 2012, 00:41 

Puntar koji je tvoj problem ? HSP-ovac ?

Samo nek nisu na Mesićevoj liniji već je puno za Hrvate. Ne moraju više ništa uraditi.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 00:45 

O izvinite, nisan tija narusit ugled nove zvizde zokija.samo da nebi neki opet poceli bjesniti na "pereciju i zagreb", kad ne bude nista od zokija.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 00:47 

Nitko i ne očekuje previše. Samo neka ne smetaju.

Bitno je da se hrvatska javnost uvjeri da je SDP samo bošnjačka stranka, i ništa više.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 00:47 

puntar2.0 je napisao/la:
Ma daj."miki" uziva u ulozi "vaznog" politicara i to je sve.

Mozes i tako nekome da izgleda... :neznam

Lakse bi mu bilo da dodje, nakenja se u Sarajevu kako ce Hrvatska sve uraditi za svog najblizeg suseda, EU, pomirenje... dobije aplauz kao nekad Mesic, prodje usput kroz Eraniju da se slika, i ode u Agram. Tamo mu to ionako niko ne bi zamerio, bio bi jos veca zvezda u ocima svojih biraca.

Kolko sam ispratio, zakacio se sa Salkovim malim, otisao kod Mareta u Knight, pricao sa nekim privrednicima, posle u West Coast, predavanje, ekonomija... to je ipak neka poruka...

Sad, kog je to volumena, to mi ne mozemo da znamo, samo vidimo vrh ledenog brega, ali ono sto je zeleo da prezentuje Hrvatima u BiH je dosta ozbiljnije zanimanje za njihovu sudbinu nego bilo ko do sada na toj poziciji...

Ne znam sta radi na lokalu u Hrvatskoj, ali ovo mu je sasvim regularan potez, ne mogu da mu nadjem zamerku...

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 00:59 

BBC je napisao/la:

Bitno je da se hrvatska javnost uvjeri da je SDP samo bošnjačka stranka, i ništa više.

Dobro.samo da se ljudi ne razocaraju.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 01:04 

puntar2.0 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Dobro.samo da se ljudi ne razocaraju.

Neki su već razočarani.
Evo Junuz, vrlo tužan i razočaran što nismo tihi i mirni kmetovi.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 01:30 

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 01:32 

Evo Zoke s novim podrškama i idejama.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 11:32 

Vričko u Oslobođenju napada čas reisa, čas Lagumdžiju.

Citat:
Pogledaj dom svoj, Lagumdžija

Nije, usprkos, eto, upravo otkrivenoj činjenici da je (i on) bosanskohercegovačkog, tj. livanjskog, podrijetla, Zoran Milanović jučer u (zapadnom) Mostaru i slobodarskom Širokom Brijegu zagangao: Evo, mene među svoje. No, strog je, kako to samo drugovi znaju biti, Zlatko Lagumdžija, pa svome drugu zagrebačkom, ali i socijaldemokratskom, nikako nije mogao oprostiti petljanje s onima tamo Hrvatima. Zamislite, ide u Široki Brijeg! Ručajte, mene ne čekajte, poručio je zato zaprepašteni Lagumdžija i, umjesto u Libertas, otišao rješavati partijske probleme nastale u ljutoj Krajini. Prioriteti se moraju znati!

No, prvi socijaldemokrat u većem entitetu, pa onda, dakle, i u vascijeloj Bosni i Hercegovini je i ministar vanjskih poslova, pa je njegov dirljivi rastanak (?) s lokalnim esdepeovskim liderom, ipak, morao pričekati. Zabrinjavajuće je, međutim, to što Profesor tvrdi kako odavno nije bio u tako dobrim odnosima sa Milanovićem. Što će tek biti kada šef naše diplomacije pogorša odnos s premijerom 28. članice Europske unije?! Možemo tek nagađati! Prava je zato sreća što stranke (tzv.) Platforme ne kontroliraju teritoriju na kojoj se nalaze granični prijelazi; inače bi opasnost da nam, inače, glasoviti Europejac zabrani ulazak u Uniju, nakon sarajevskog slučaja Milanović bila realna.

Za što ima najmanje dva jaka razloga; već rečeni Š. Brijeg, ali i to što se u Sarajevu ručalo u Libertasu koji – gotovo usred čaršije – drže Hrvati. Što, dakako, nije slučajno. Jer, da je sve kao nekad, jeli bi se, k'o u Mesićevo doba, ćevapi kod Hodžića, pjevali bi Kemo i, naravno, Hanka...

Ali, druga su vremena. I bilo bi, doista, dobro da Lagumdžija pogleda u kalendar i osobito na političku kartu Europe. Iz ovdašnje perspektive dijeliti lekcije premijeru države, koja je prešla sigurno najteži put od kandidature do članstva u Uniji, izaziva samo podsmijeh.

Milanovićeva retorika nije, naime, niti na tragu one Tuđmanove koji je, podsjetimo, našu zapadnu susjedu krstio predziđem kršćanstva, a Bosni, preko Hrvatske, nudio most u Europu. Nije ta činjenica, baš, na koncu, kao niti ona da na Pantovčaku sjedi predsjednik koji se jasno odredio o olovnim ratnim godinama, zasmetala bh. ministru vanjskih poslova da skine diplomatske rukavice i da održi još jedan u nizu svojih monologa, baš kao da su mu sučeljeni Tuta i Štela, a ne Milanović i Josipović. Dvojica, dakle, socijaldemokrata, od kojih se ovaj drugi, zbog, između ostalog, rečenih hercegbosanskih volšebnika ispričao u našem parlamentu.

No, Lagumdžija je čovjek posebnoga kova, pa je, eto, u stanju zaoštriti odnose – do razine diplomatskoga skandala – i onda kada državnim vrhom u prvom komšiluku ravnaju njegovi ideološki istomišljenici.

Nije, ne bojte se, samo Predsjednik čovjek posebna kova. Od istoga je, vjerujte, materijala i trenutačno predsjedavajući državnoga vrha – Željko Komšić. On je svome Predsjedniku povjerio kako je i on izgubio apetit jer se u Predsjedništvu uglavnom govorilo o hrvatskom pitanju. Budući je već i njegova nazočnost bila dovoljan dokaz da je to pitanje riješeno, Komšić misli kako bi se trebali početi baviti konkretnim problemima. Uostalom, to se od hrvatskoga člana Predsjedništva i očekuje. Također, hrvatski član je povjerio užem esdepeovskom rukovodstvu da je prava sreća što se sastanak nije održao u njegovu kabinetu. Što bi kazao drug Tito?!

Komšićev stav se toliko svidio njegovu Predsjedniku, da ga je morao citirati. Napravivši tako presedan, nije, naime, citirao sam sebe! Neizravno je tako poručio kako, ako je zbog Hrvata dolazio, Milanović nije ni trebao dolaziti u Sarajevo gdje hrvatskog življa nema mnogo, već se, ne gubeći vremena, mogao zaputiti pravo u (zapadni) Mostar. Ili, još bolje, izravno u Široki Brijeg.

Nisu se, ipak, samo Komšićeve misli svidjele Lagumdžiji. Svidjelo mu se, štoviše impresioniralo ga je, to što je visoki gost iz Hrvatske kazao kako ga ne zanima rekonstrukcija federalne Vlade, jer bi to bio svojevrsni državni udar. A to ne bi, objektivan je Alkalajev nasljednik, lako izdržala niti jedna ovako monolitna država kao što je Bosna i Hercegovina. O klisurini zvanoj Federacija, da i ne govorimo.

Sve u svemu, Lagumdžija je pametno postupio, i tako još jedanput potvrdio svoje goleme diplomatske kapacitete, što je izbjegao Milanovića. Nije, kao lider jedne osvjedočene multietničke stranke, bio u neprilici da govori samo o Hrvatima, a nije – eh, tek je to ilustracija njegove dalekovidnosti – morao objašnjavati zašto je Denis efendija Bećirović istovremeno počeo puštati bradu i kratiti hlače. Od tamo, dakle iz EU, odakle hrvatski premijer dolazi, priprema se rezolucija kojom će Islamska zajednica biti pozvana da se jasno odredi o „rastu vehabizma". A, eto, Zlatkov Denis – vragolan jedan! – već se odredio, onako socijaldemokratski.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 11:32 

Citat:
Milanović: "BiH je postojbina Hrvata, većina Hrvata u Hrvatskoj potječe iz BiH"

"Ja želim da Hrvati u BiH budu usješna, bogata i utjecajna zajednica."

Bit će rekonstrukcije federalne vlade, izjavio je sinoć nakon razgovora s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić.

Ljubić je pojasnio kako čelnici HNS-a o toj temi nisu razgovarali s hrvatskim premijerom Milanovićem, ali da će do rekonstrukcije Federalne vlade doći na način da će Hrvati konzumirati svoja prava.

Premijer Milanović i mi suglasili smo se da je interes Hrvatske stabilna BiH, a stabilna BiH je moguća jedino kao država tri konstitutivna naroda, čija će prava biti i Ustavom standardizirana, kazao je Ljubić

Milanović, kao ni predsjednik HDZ BH Dragan Čović nisu davali izjave novinarima nakon razgovora, koji je trajao oko sat i pol, održanog u konzulatu Hrvatske u Mostaru, u kojem su sudjelovali i predsjednici drugih manjih hrvatskih stranaka uključenih u HNS. Predsjednik Vlade Hrvatske, prije tog sastanka, na Mostarskom je Sveučilištu, u sklopu predavanja, kojeg je održao pred prepunim amfiteatrom, na temu "Hrvatska članica EU" ponovio poruke izrečene dan ranije u Sarajevu, neizravno odgovorivši i na optužbe predsjednika SDP-aBih Zlatka Lagumdžije kako je njegov posjet BiH previše nacionalno obojen.

. - I kao političar u opoziciji uvijek sam se zalagao za jasan odnos Hrvatske prema Hrvatima u BiH. Ni meni ni mojoj vladi nitko ne može predbaciti nacionalizam, zadrtost,isključivost. S obzirom na to, da nemamo nacionalističku hipoteku, imamo punu legitimaciju tražiti fer deal, pošten odnos za Hrvate u BiH. To je sve, ništa manje i ništa više. Ako ne upali razgovarat ćemo i opet razgovarati, a do tada pomagat ćemo bolnice, škole, Sveučilište, kazao je Milanović

Milanović je dodao kako će Hrvatska i dalje ulagati u Mostarsko sveučilište jer je ulaganje u znanje i obrazovanje ulaganje u temelj svake zajednice.

Bez znanja nema ni napredka, ni identiteta, nema ničeg. A ja želim da Hrvati u BiH budu usješna, bogata i utjecajna zajednica. BiH je postojbina Hrvata, a i većina Hrvata u Hrvatskoj potiče iz BiH, kazao je premijer Hrvatske koji je odgovarao i na brojna pitanja studenata. ( R. I. / Dnevnik.ba)

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 12:18 

puntar2.0 je napisao/la:
O izvinite, nisan tija narusit ugled nove zvizde zokija.samo da nebi neki opet poceli bjesniti na "pereciju i zagreb", kad ne bude nista od zokija.

Jednom napiši nešto što ima veze s stvarnosti. :smajl052

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:19 

puntar2.0 je napisao/la:

Ti stvarno ništa ne kontaš :no
Šta bi sad po tebi HercegBosanci trebali odbiti susret sa Milanovićem zato što je Jaca koja ne zna ni gdje je Imotski a kamo li Široki izgubila izbore i što onaj levat Jandroković koga su ameri hvalili za gašenje ideje Trećeg među BiH Hrvatima više nije ministar.
Što je još strašnije Đapić-Srbov HSP koji je otvoreno podržao platformaše nije prešao izborni prag upravo zbog Milanovića a kako su u Herceg-Bosni po perecijskim (perec je oznaka stanja duha, ne teritorija) mjerilima desni šta imaju raditi sa predsjednikom SDP-a.
E ja ću ti kazat :yes
Milanovićeva posjeta je prvi državnički potez što se nas tiče od smrti Frane Tuđmana.
Ja nikad nisam i nikad neću glasati za tzv lijeve stranke al što se tih odnosa tiče i stranaka u RH mogu reći samo ovo, ja, Đipalo Junuz, konzervativac i nacionalista poserem se na cilu hrvatsku desnicu.
Za perecijske desničare Vesna je Starčević, Zoki Radić.
A sad idi u wc i masturbiraj na ideju da si upravo izbio na Drinu. :drool
I da napomenem, nikada mi u HB nećemo biti ljuti na Milanovića jer od njega ništa nismo ni očekivali, već sada je premašio očekivanja bilo kog prosječnog HB Hrvata.
"Desnici" smo vjerovali, od nje očekivali i ona nas je izdala.
Što je najbolje u svemu, ni Josipović, ni Milanović, ni Pusićka nisu bili naš izbor što se vidi pogledom na rezultate izbora u dijaspori.
Oni su nam nametnuti od strane pereca i do sada se pokazuju kao nešto najbolje što se u RH dogodilo HB Hrvatima.Pereci hvala vam :HercegBosanac Da smo mi birali nikad ih ne bi izabrali :palacgore1
Jes sad išta skonto :smajl047

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:21 

Jadni Bošnjaci. Više ne znaju ni što da misle sa tim Lagumdžijom. Na sa-x se ubiše da opravdaju svaki njegov potez i objasne ga kao dobar, pa živi cirkus nastane.

"Aj šuti ti tamo, ne daji dušmanima povod da ruše Bosnu. Piši lijepo o SDP."

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:27 

Đipalo Junuz je napisao/la:
Milanovićeva posjeta je prvi državnički potez što se nas tiče od smrti Frane Tuđmana.
Ja nikad nisam i nikad neću glasati za tzv lijeve stranke al što se tih odnosa tiče i stranaka u RH mogu reći samo ovo, ja, Đipalo Junuz, konzervativac i nacionalista poserem se na cilu hrvatsku desnicu.
I da napomenem, nikada mi u HB nećemo biti ljuti na Milanovića jer od njega ništa nismo ni očekivali, već sada je premašio očekivanja bilo kog prosječnog HB Hrvata.
Što je najbolje u svemu, ni Josipović, ni Milanović, ni Pusićka nisu bili naš izbor što se vidi pogledom na rezultate izbora u dijaspori.
Oni su nam nametnuti od strane pereca i do sada se pokazuju kao nešto najbolje što se u RH dogodilo HB Hrvatima.Pereci hvala vam :HercegBosanac Da smo mi birali nikad ih ne bi izabrali :palacgore1

Amen.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:34 

Baš gledam teme na sa-x forumu, čini se da raju neke druge stvari muče, prije godinu dana bi bilo ovdje 5 političkih tema i 2 o genocidu.

Mislim kako sam narod i nije tako nabrušen, Zlaja je mnogima bio zadnja nada da će nešto se promijenit. Sad su i nju izgubili, i okreću se ljudi sebi, svojim problemima, nigdje više nije lako ljude naložit sa nekim općim idejama, pa ni u Sarajevu, jer ko jamči da, čak i ako nastane imaginarna Bosna bez Srba i Hrvata, će se u njoj bolje živjet.

Mnogi su glasali za SDP, samo i samo zato sto je SDA gubio glasove jer je Suljo bio smreman na odredjene kompromise, i uvidjao stvarnos BiH kao drzave triju naroda. SDP je zapravo te glasove pokupio.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:37 

Amen rodjak!

I dodatak kako je danas u JL seronjica Butković napisao otprilike:

Bošnjačka politika je danas jednako destruktivni po BiH kao hrvatska 90-ih... :zubati

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:44 

Amen rodjak!

I dodatak kako je danas u JL seronjica Butković napisao otprilike:

Bošnjačka politika je danas jednako destruktivni po BiH kao hrvatska 90-ih... :zubati

Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug
koraci drhte u napad, naprijed uz druga je drug :zubati

Kako će Zlaja objasnit u Socijalističkoj internacionali da su Zoki i Ivo fašisti :evotigana

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:56 

Crvena Sonja je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Mala, ne pravi se pametna.ja iman valjda kao i svako tu pravo na svoj stav, a ovo dosad nije partijski sastanak da samo vama dizen ruku.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:58 

Aj Puntar, napiši fino da mrziš HDZ i ne seri kao mačka oko vruće kaše.

Imaš tamo drugih tema gdje se kritizira HDZ.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:01 

Evo drugi pametnjakovic uz onog sto ima prasca u avataru.boli mene dupe za hdz, hsp i sdp.da je meni znati sto vama smeta....vi ucite mene kako da razmisljan, jeli.malo morgen.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:05 

Aj dobro, misli što hoćeš. Nebitno.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:07 

puntar2.0 je napisao/la:
Crvena Sonja je napisao/la:

Mala, ne pravi se pametna.ja iman valjda kao i svako tu pravo na svoj stav, a ovo dosad nije partijski sastanak da samo vama dizen ruku.

Nisam ja mala,ja sam velika :hrvatinic
Daj samo valjane argumente.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:10 

puntar2.0 je napisao/la:
Evo drugi pametnjakovic uz onog sto ima prasca u avataru.boli mene dupe za hdz, hsp i sdp.da je meni znati sto vama smeta....vi ucite mene kako da razmisljan, jeli.malo morgen.

U nas se kaže gudin ili krme, to jedno.
Drugo, to što kažeš da te boli dupe me malo buni.
Ja dosta stranaka i političara ne volim ili me ne zanimaju pa ne osjećam u tom predjelu nikakve bolove.
Šta misliš da to možda nema neke veze sa sexualnom orjentacijom umjesto što te tegobe pripisuješ politici :whistling

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:14 

Đipalo Junuz je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Ti stvarno ništa ne kontaš :no
Šta bi sad po tebi HercegBosanci trebali odbiti susret sa Milanovićem zato što je Jaca koja ne zna ni gdje je Imotski a kamo li Široki izgubila izbore i što onaj levat Jandroković koga su ameri hvalili za gašenje ideje Trećeg među BiH Hrvatima više nije ministar.
Što je još strašnije Đapić-Srbov HSP koji je otvoreno podržao platformaše nije prešao izborni prag upravo zbog Milanovića a kako su u Herceg-Bosni po perecijskim (perec je oznaka stanja duha, ne teritorija) mjerilima desni šta imaju raditi sa predsjednikom SDP-a.
E ja ću ti kazat :yes
Jes sad išta skonto :smajl047
ti ocito nisi cist u glavi.opet neka drina.kakva drina, jebala te ona.kakvi to kompleksi rade.sve ti znades, i ti si glasnogovornik hb hrvata.sve sto san u biti tija reci je, da se ljudi ne nadaju previse, a neki ce to ciniti.u biti, ko ce vama sto objasniti.samo da gubis vrimena uzalud.pozdrav od pereca.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 420 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Robbie MO i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: