HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 srp 2025, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski ministri se povukli iz vlade Federacije nakon talibanskog preglasavanja
PostPostano: 31 kol 2009, 19:02 

Znači,u Božje ruke,kako jedino i možemo...

Vrh

Naslov: Re: Hrvatski ministri se povukli iz vlade Federacije nakon talibanskog preglasavanja
PostPostano: 01 ruj 2009, 16:44 

Salto mortale again???

"Predsjednik HDZBiH Dragan Čović izjavio je jučer za "Dnevni avaz" da "ne vidi nijedan razlog da Vlada Federacije BiH ne radi u punom kapacitetu". On vjeruje da će se na sastanku lidera vodeće četiri stranke FBiH i definitivno riješiti nastala kriza federalne vlasti.

- Svi smo mi krivci. Treba nam rješenje, treba nam dogovor. Smatram da će nakon sastanka lidera u četvrtak vlast u FBiH profunkcionirati. Sve drugo bilo bi nakaradno rješenje koje je put u duboku krizu u kojoj ćemo svi biti gubitnici. Ako je negdje hrvatski ministar bio problem, želimo to riješiti. Onaj tko misli da je Hrvat gubitnik u ovoj situaciji, mislim da grdno griješi, kao što griješi onaj koji misli da su Bošnjaci i Hrvati gubitnici u RS. Samo svi zajedno možemo nešto dobro napraviti u državi. Nama u BiH ne trebaju krize, to je bit - kaže Čović.

Njegove izjave jučer su bile bitno drugačije od žestokih stavova koje su nekoliko dana ranije iznosili hrvatski ministri u FBiH.

Nije vrijeme za preglasavanje

- Ako ima razloga za preglasavanje, ovo nije vrijeme za to. Ne može se desiti da jedan narod ostane preglasan, bez obzira na argumente, jer onda se svi trebamo zabrinuti. Ne trebamo razgovarati o koridoru 5C. Trebamo razgovarati o tome imamo li snage urediti ovo stanje - ističe Čović.

Komentirajući nastojanja predsjednika SDA Sulejmana Tihića da se distancira od njega i da mu nađe alternativu, Čović naglašava da lider SDA ne može odlučivati o tome. Tvrdi da je s Tihićem bio u veoma korektnim odnosima i da ga njegovo ponašanje danas čudi.

- Ni ja ni Tihić ne možemo odlučivati o ovome "drugom". Mi smo dovoljno jaka snaga i kao takvi poželjan partner, a ne stranka koju netko drugi treba eliminirati ili ne. Za takvo nešto ne postoji mogućnost! Tihićevo je pravo da se sastaje s kim želi, ali ti sastanci i njihovi učesnici govore sami za sebe. Meni sve ovo ide u pravcu stvaranja ozbiljne krize, a kako bi se ostavio dojam da je stanje u BiH kritično, odnosno da OHR treba ostati - kaže Čović.

Teorija urote

Govoreći o negodovanju velikog dijela bh. javnosti zbog toga što je u prošli petak zajedno s liderom RS Miloradom Dodikom posjetio predsjednika Srbije Borisa Tadića, Čović navodi da ga vrijeđa "stavljanje u nacionalistički kontekst".

- Smeta mi da me stavljaju u kontekst nekih dogovora protiv interesa Bošnjaka. Ne postoji osoba koja meni može staviti na teret nešto nacionalističko ili radikalno. Ako je netko tolerantan, onda sam to ja. Nikada nisam i ne bih u Beogradu dijelio BiH. Nema čovjeka u BiH koji voli ovu zemlju više od mene i ne vidim osobu koja više radi za BiH. Ne želim polovičnu BiH, već modernu zemlju. Teorija urote ne postoji. Nisam bio, niti ću biti dio nekog paketa protiv Bošnjaka - ističe Čović.

Duboko uvrijeđen

- Sve što sam rekao u Beogradu mogu izaći i ponoviti pred stotinu tisuća Bošnjaka. Jer, u tome nema ništa loše ili zlo. Posljednja sam osoba koja ima u primisli da radi nešto tajno. Mene duboko vrijeđa da se moj susret u Beogradu uspoređuje sa susretima u Karađorđevu!? Ali, i prije mog odlaska u Beograd postojale su nekakve špekulacije da sam se dogovarao sa Srbima. To, jednostavno, nije točno. Ne znam što je bit tih postupaka - kaže Čović.
"

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=401

Sto komentirati... Dok se ne opametimo i uzmemo sudbinu u svoje ruke...
Evo jednog komentara is Poskoka:

Čuj. Imati državu gde bez ikakva pokrića glumiš harambašu. Pokradeš sve živo i neživo. Uhljebiš svu svoju rodbinu, kumove i stranačke "prijatelje". Izdaš vlastiti narod za svoje osobne interese i opet ti isti glasaju za tebe.I na kraju, ne odeš u zatvor nego se kočoperiš po novinama. Tko ne bi volio takvu državu...Budi sretan da si se rodio u ovoj vukojebini. Da si bilo gdje drugdje bio bi propalica i sitni lopov.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 17:14 

HDZ ništa nije uradio za hrvatski narod. Nakon 15 godina njihovog "rada" se može podvuć crta, i dobije se nula.
Treba ih maknut s vlasti.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 17:17 

a šta nam je alternativa, HDZ 1991?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 21:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Je li nas ovo čeka ubuduće sa Čovićem?

Citat:
"Predsjednik HDZBiH Dragan Čović izjavio je jučer za "Dnevni avaz" da "ne vidi nijedan razlog da Vlada Federacije BiH ne radi u punom kapacitetu".

Sve je super i sve je za pet...

Citat:
- Svi smo mi krivci. Treba nam rješenje, treba nam dogovor. Smatram da će nakon sastanka lidera u četvrtak vlast u FBiH profunkcionirati. Sve drugo bilo bi nakaradno rješenje koje je put u duboku krizu u kojoj ćemo svi biti gubitnici. Ako je negdje hrvatski ministar bio problem, želimo to riješiti. Onaj tko misli da je Hrvat gubitnik u ovoj situaciji, mislim da grdno griješi, kao što griješi onaj koji misli da su Bošnjaci i Hrvati gubitnici u RS. Samo svi zajedno možemo nešto dobro napraviti u državi. Nama u BiH ne trebaju krize, to je bit - kaže Čović.

Mir, mir, mir - nitko nije kriv. :ucelo

Citat:
- Ako ima razloga za preglasavanje, ovo nije vrijeme za to. Ne može se desiti da jedan narod ostane preglasan, bez obzira na argumente, jer onda se svi trebamo zabrinuti. Ne trebamo razgovarati o koridoru 5C. Trebamo razgovarati o tome imamo li snage urediti ovo stanje - ističe Čović.

Znači, ima vremena i kad su preglasavanja O.K.?

Citat:
- Smeta mi da me stavljaju u kontekst nekih dogovora protiv interesa Bošnjaka. Ne postoji osoba koja meni može staviti na teret nešto nacionalističko ili radikalno. Ako je netko tolerantan, onda sam to ja. Nikada nisam i ne bih u Beogradu dijelio BiH. Nema čovjeka u BiH koji voli ovu zemlju više od mene i ne vidim osobu koja više radi za BiH. Ne želim polovičnu BiH, već modernu zemlju. Teorija urote ne postoji. Nisam bio, niti ću biti dio nekog paketa protiv Bošnjaka - ističe Čović.

- Sve što sam rekao u Beogradu mogu izaći i ponoviti pred stotinu tisuća Bošnjaka. Jer, u tome nema ništa loše ili zlo. Posljednja sam osoba koja ima u primisli da radi nešto tajno. Mene duboko vrijeđa da se moj susret u Beogradu uspoređuje sa susretima u Karađorđevu!? Ali, i prije mog odlaska u Beograd postojale su nekakve špekulacije da sam se dogovarao sa Srbima. To, jednostavno, nije točno. Ne znam što je bit tih postupaka - kaže Čović.

Pravdanje, pravdanje i opet pravdanje. Zašto ne može otići u Beograd, da se nikomu ne pravda?

Koja politika niz dlaku, poltika ne talasaj, poltika nemoj se slučajno s nekim sukobiti.

Pa hoće li se konačno itko radikalizirati od hrvatskih predstavnika u vlasti?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 21:34 

Lider moj, vidiš da se pizda pobojala za fotelju, pogotovo nakon što je HSP razgovarala sa SDA.
Dolje s vlasti pičko!
:rigam

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 21:44 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Robbie MO je napisao/la:
Lider moj, vidiš da se pizda pobojala za fotelju.
Dolje s vlasti pičko!
:rigam

Ma i njegova politika postaje polako anakrona, što se tiče Hrvata. Biračko tijelo postaje značajno radikaliziranije od njihovih predstavnika u vlasti, što za njegaovu poltiku nije dobro.

Ako su (konačno) izašli iz vlasti nek daju načela, ispod kojih se ne vraćaju.
I mogli bi nešto ubuduće odraditi koordinarano, da se teritorij Federacije blokira u suradnji sa županijama i općinskom nadležnošću.
Ima instrumenata i dalje blokirati ove društvene antitvorevine: i FBiH i BiH.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 09:24 

Hrvatski ministri skupa sa Čovićem jesu nekorisni, nekompetentni sebičnjaci koji su se fino uklopili u muslimanske biznise i tamo grickaju svoj dio kolača. Sve su to bivši sitni udbaški doušnici predvođeni onim koji je svoju lojalnost ideji bratstva i jedinstva dokazivao svojim poznavanjem ćiriličnog pisma..

..ali, čak i da su najbolji od najboljih teško da bi u ovom trenutku realno išta mogli temeljito promjeniti. Ta federacija je zamišljena i stvorena da dadne utjehu muslimanima nakon stvaranja RS i uvijek će im to tolerirati..ta međunarodna govna mislim, da se malo razmašu, da im se malo dadne oduška, jer njih su eto Srbi teško unakazili pa nek se malo osvete na Hrvatima. A ovima svejedno, čak im je i draže. Jer Srbin hoće ubit, zaklat, brrrr....muslimani iz Bosne imaju paranoični strah od Srba što nije ni čudno kad se zna da ih ovi po nekoliko puta zatiru na istom mjestu.

no da ne idem u širinu, ona pomenuta međunarodna govna iliti smeće malo povlađuje muslimanima da se kao ne bi radikalizirali..kao dat ćemo im da se malo iskale u federaciji pa će bit sve u redu.

samo da ne barkaju u RS jer kao što reče onaj američki diplomat Tomcu..ta RS njima danas treba..a za koji im kurac treba to je još nepoznato..valjda da srpske oči preusmjere od juga tj Kosova prema zapadu tj RS.

ta međunarodne fekalije su spasile RS u momentu kad nije trebalo više od tjedan dana da svaki trag zapadne RS postane teški perfekt.

I zato svi oni koji onaniraju nad drčnosti Milorada Dodika nek se sjete te činjenice. Bio bi laktaški grmalj malo tiši da mu leđa ne drže 4 osovinske sile. To toliko daleko ide da čak mislim da mu oni sufliraju i navode ga na one ispade.

jer da hoće, trebalo bi im manje nego prosječnom vojnku RS 95-te da napusti položaj oko Banjaluke, i da veliki vožd isto tako postane perfekt.

zato kronična nesposobnost hrvatskih ministara nije jedina opasnost niti najveći problem, jer da se i ne vrate u tu vladu, međ. otpadci bi našli načina i amenovali svaku muslimansku odluku. A Turci bi to odradili s veseljem kao i uvijek, to je takav karakter.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:07 

I što je sada činiti da bi se došlo do rješenja koje zagovara biračko tijelo, a koje je argumentirano na ovom forumu i drugdje? Infiltrirati jedan od HDZ-a i napraviti čistke ili ići u stvaranje nove stranke (a ima ih već previše)? Pa sad ti budi pametan :neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:09 

RajvoSa je napisao/la:
I što je sada činiti da bi se došlo do rješenja koje zagovara biračko tijelo, a koje je argumentirano na ovom forumu i drugdje? Infiltrirati jedan od HDZ-a i napraviti čistke ili ići u stvaranje nove stranke (a ima ih već previše)? Pa sad ti budi pametan :neznam

Treba NVO poput Kroacija Libertas da učine pritisak prema strankama i da pojačano artikulišu zahteve iz naroda.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:13 

TAJNI plan ustavnih promjena!?

BANJA LUKA- Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci priopćio da raspolaže informacijama da je „prudska trojka“, odnosno lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Sulejman Tihić i HDZ Dragan Čović dogovorili plan i sadržaj usvajanja ustavnih promjena.

On tvrdi da je „osnova izmjena Ustava BiH ranije propali travanjski paket, kao i dio koji je napravljen u prudskom dogovoru“.

Ustvrdio je i da su lideri stranaka, koji bi podržali te ustavne promjene, svjesni da to ne bi dobilo podršku građani na izborima, te da je zbog toga „napravljen plan“ koji se sastoji od pet segmenata.

“Prvi segment je proizvodnja opće institucionalne krize u BiH, koja je u tijeku i to se već očigledno radi i to na razini BiH, SDA, a u Federaciji BiH HDZ, a sve to kao rješenje objavljuje SNSD kao mogućnost raspisivanja izvanrednih izbora u BiH“, rekao je Bosić.

Drugi segment, tog, kako kaže Bosić plana, je usvajanje promjena izbornog zakona, koji bi omogućio održavanje izvanrednih izbora.
Prema njegovim riječima, treći dio plana je međusobno optuživanje ovih aktera, što znači da će prudska trojka voditi igru u dizanju nacionalnih tenzija, a četvrti dio plana je to da će ta novoizabrana skupština usvojiti bez problema već dogovorene ustavne promjene.
Bosić dalje tvrdi da je peti dio plana „skidanje krivičnih prijava prvostupanjskih i drugostupanjskih presuda sa stranačkih lidera, koji su dogovorili ustavne promjene s međunarodnom zajednicom".
On kaže da se plan već odvija u prva dva segmenta, jer blokada izvršne vlasti u BiH i u Federaciji BiH je u tijeku, a provode se i promjene izbornog zakona u BiH, koji bi omogućio održavanje izvanrednih izbora.

Najavio je i da će se SDS „suprostaviti ovakvim namjerama, koji su obmana glasača i sigurno nisu u interesu RS-a“, dodajući da su izbori sljedeće godine u listopadu korektor vlasti i sprečavaju ih da provedu ovaj plan.

Bosić kaže da će SDS spremno dočekati i eventulane izvanredne izbore, ali neće sudjelovati u „ovakvoj igri" političkih lidera vladajuće koalicije u BiH.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:14 

pa ne može niti jedna stranka to napraviti u ovom trenutku, slabo se očito čitaju postovi, nitijedna, jer međ. fekaliji ne odgovara da se federacija dijeli plus-bonus tu bi muslimani napokon dobili svoju fanatiziranu, zatucanu i frustriranu islamsku državicu. Pa zašto da onda iskaljuju svoj bijes novostvoreni jihad ratnici, zašto po europi kad je bezbolnije da to rade Hrvatima.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:16 

aleksije radicevic je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Treba NVO poput Kroacija Libertas da učine pritisak prema strankama i da pojačano artikulišu zahteve iz naroda.

Mutan mi je Libertas...ne bi me začudilo da se cijela organizacija sastoji samo od Lea. U svakom slučaju, prihvaćen je kao neki čimbenik i govori o važnim stvarima.

Hadezeovci su u svim sferama života, bilo bi nemoguće osnovati popularnu novu stranku bez ikakve infrastrukture, mislim da je "puč" jedino rješenje a onda prosvijećeni apsolutizam neke skupine "mudraca", mora se raditi o ljudima koji su prilično materijalno osigurani i bez motiva da iz politike izvlače materijalnu dobit.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:19 

Inkvizitor je napisao/la:
pa ne može niti jedna stranka to napraviti u ovom trenutku, slabo se očito čitaju postovi, nitijedna, jer međ. fekaliji ne odgovara da se federacija dijeli plus-bonus tu bi muslimani napokon dobili svoju fanatiziranu, zatucanu i frustriranu islamsku državicu. Pa zašto da onda iskaljuju svoj bijes novostvoreni jihad ratnici, zašto po europi kad je bezbolnije da to rade Hrvatima.

Ima rezona u tome što govoriš ali naši neće ni da probaju? Nije sramota dobit po prstima od međunarodne zajednice, ali ne vidim nikakve svrhe da se ovako podilazi Muslimanima, valjda ne žele uvrijediti svoje "poslovne" partnere :neznam

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:22 

RajvoSa je napisao/la:

Ima rezona u tome što govoriš ali naši neće ni da probaju? Nije sramota dobit po prstima od međunarodne zajednice, ali ne vidim nikakve svrhe da se ovako podilazi Muslimanima, valjda ne žele uvrijediti svoje "poslovne" partnere :neznam

Jedina svrha je vlastita steta, na to smo se ocito naviknuli! Sutjeti i trpjeti, dok talibanosi sire svoje bolesne ideje i pretvaraju ih u djelo! Kao sto je to bilo i do sada, sve do jednom ....

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:25 

RajvoSa je napisao/la:

Pa probali su. Probao je Jelavić. i dobio je progon a u dijelu javnosti i dalje je lopov. Moraš znati da ako novine proglase nekog Hrvata lopovom, onda je on lopov.,, pa ako i nešto napravi, motiv mu je lopovski.

Od te samouprave smo imali toliko štete, razvalili su nam jedinu banku, hercegovačku i nanijeli toliko štete gospodarstvu da je to katastrofa.

I ??? šta si dobio, progon i uništenje. Sa rogatim se ne može bost.

par sati nereda na mostarskim i drugim ulicama i onda bonaca. Dinamit u herc. banku i stvar je gotova.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:25 

RajvoSa je napisao/la:
Mutan mi je Libertas...ne bi me začudilo da se cijela organizacija sastoji samo od Lea. U svakom slučaju, prihvaćen je kao neki čimbenik i govori o važnim stvarima.

Hadezeovci su u svim sferama života, bilo bi nemoguće osnovati popularnu novu stranku bez ikakve infrastrukture, mislim da je "puč" jedino rješenje a onda prosvijećeni apsolutizam neke skupine "mudraca", mora se raditi o ljudima koji su prilično materijalno osigurani i bez motiva da iz politike izvlače materijalnu dobit.

Meni izgleda kao da političari iz HB još uvek se trude da budu politički korektni, pa ne govore protiv federacije, dok je više nego očigledno da narod ne želi tu federaciju. Ali narod ne može to da kaže, pa je zato potrebna organizacija kao CL, koja je izvan domašaja Visokog predstvanika, da problematizuje u javnosti položaj BH Hrvata.

U svemu ovome držanje Hrvatske mi nije jasno, ali najiskrenije. Zamišljam da Srbija ima taj položaj, da je u NATO, da nema problem Kosova, da je pred vratima EU - sigurno bi i položaj RS bio povoljniji. Možda nisam obavešten o tome da li neka pretnja za Zapada visi nad Hrvatskom, ali reći nekad javno sa nekog zvaničnog mesta da su BH Hrvati ugroženi zbgo neravnopravnosti, ne bi toliko valjda pogoršalo položaj Hrvatske. Ili bar neka političke partije govore o tome, i to je nešto.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:30 

RajvoSa je napisao/la:

Pa probali su. Probao je Jelavić. i dobio je progon a u dijelu javnosti i dalje je lopov. Moraš znati da ako novine proglase nekog Hrvata lopovom, onda je on lopov.,, pa ako i nešto napravi, motiv mu je lopovski.

Od te samouprave smo imali toliko štete, razvalili su nam jedinu banku, hercegovačku i nanijeli toliko štete gospodarstvu da je to katastrofa.

par sati nereda na mostarskim i drugim ulicama i onda bonaca. Dinamit u herc. banku i stvar je gotova.

U pravu si, nanijelo je previše štete. Mislim da je nada u tome da su Muslimani "prokuženi" a i ekonomski na izdisaju, stvarno Hrvati nisu označeni kao remetilački faktor i "bad guys" kao onda. U biti, mislim da je moguće učiniti puno više u smislu blokiranja, lobiranja i sl, ne mora se ići na uspostavu Herceg Bosne mimo svih struktura :neznam

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:34 

RajvoSa je napisao/la:

Meni izgleda kao da političari iz HB još uvek se trude da budu politički korektni, pa ne govore protiv federacije, dok je više nego očigledno da narod ne želi tu federaciju. Ali narod ne može to da kaže, pa je zato potrebna organizacija kao CL, koja je izvan domašaja Visokog predstvanika, da problematizuje u javnosti položaj BH Hrvata.

U svemu ovome držanje Hrvatske mi nije jasno, ali najiskrenije. Zamišljam da Srbija ima taj položaj, da je u NATO, da nema problem Kosova, da je pred vratima EU - sigurno bi i položaj RS bio povoljniji. Možda nisam obavešten o tome da li neka pretnja za Zapada visi nad Hrvatskom, ali reći nekad javno sa nekog zvaničnog mesta da su BH Hrvati ugroženi zbgo neravnopravnosti, ne bi toliko valjda pogoršalo položaj Hrvatske. Ili bar neka političke partije govore o tome, i to je nešto.

Ma mi smo Hrvatsku otpisali u smislu faktora koji bi mogao pomoći. Puna šaka brade ako ne budu otvoreno neprijateljski (zamisli Mesića kao premijera), i ako nastave sa financiranjem. O razlozima za to ponašanje ne bih, ima ih previše, mada ima još ljudi koji vjeruju da će se ulaskom u EU, Hrvatska konačno moći boriti za sve svoje interese bez straha. Eventualno izbor Njofre Juniora nešto promjeni mada su predsjedničke ovlasti zbilja male :neznam

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:40 

RajvoSa je napisao/la:

U pravu si, nanijelo je previše štete. Mislim da je nada u tome da su Muslimani "prokuženi" a i ekonomski na izdisaju, stvarno Hrvati nisu označeni kao remetilački faktor i "bad guys" kao onda. U biti, mislim da je moguće učiniti puno više u smislu blokiranja, lobiranja i sl, ne mora se ići na uspostavu Herceg Bosne mimo svih struktura :neznam

ma nisu muslimani ništa prokuženi, oko njih međunarodni odpad ionako nikad nije imao iluziju. Možda je nama trebalo vremena da prokužimo smradove ali onima u svjetskoj politici nije , vjeruj mi.

zato su i puštali Srbe 4 godine da ih "riješe" i radili tisuću besplodnih sastanaka samo da bi ovim omogućili da urade to što su uradili.

nemaju oni iluzija oko njih ali svjetska konstelacija odnosa tjera ih na neke kompromise iako bi oni najrađe njih preko Bospora pa sretan put.

uostalom nije li samo postojanje RS dokaz tome. Nije da se nešto hvalim ali 95-te kome nije bilo jasno kad su međunarodna smeća spašavali RS od totalne katastrofe, ja si mislim pa šta je ovo. Cijeli rat govore kako treba slomiti Miloševića i Mladića , moć srpske armije i kad dođe momenat da je to pitanje dana i sata oni kažu stop. Puštaju rat 4 godine i onda kad prvi put dođe situacija da Srbima dimi oko ušiju, da se stvari mijenjanju oni kažu..STOP.

Pa i najglupljem bi bilo jasno.

A mi smo tu , mislim na Hrvate, prema potrebi, oni računaju da mi imamo strateške prednosti u odnosu na ove divljake ( i Srbi i muslimani su balcanicus divljacus) s kojim treba fino kao sa čimpanzama u Zoo, da smo razumniji, jednom rječju da smo gluplji, a puno tu igra uloga i diplomacija 45 godina, pa mitomanija 45 godina pa stare strateške svađe europskih sila oko Balkana plus toga sad, kaubojska doktrina i njihovi interesi. to je bosanski lonac ..i to ekspres lonac..šišti..a nitko ne smije otvoriti..jer odoše kupus i meso na plafon.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:40 

Zato Hrvatska i je "na pragu" u EU. Da bi dosla do tog praga morala je prodati i izdati sve ono za sta se borila desetljecima a na kraju krvlju platila. To je trenutno nasa politicka stvarnost. Izdaj, prodaj, pokloni itd. da bi se unazadila!
Kad se sagleda politicka scena i karikature koje ju vode, usudim se reci, da smo i dobro prosli!

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:45 

RajvoSa je napisao/la:

pa jos republika hrvatska nije uvela sankcije hrvatima iz bih,kao sto je sloba rs.

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:49 

RajvoSa je napisao/la:

I rasturili HVO , bar onaj dio što je valjao , extremni :ujko

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:53 

RajvoSa je napisao/la:

ma nisu muslimani ništa prokuženi, oko njih međunarodni odpad ionako nikad nije imao iluziju. Možda je nama trebalo vremena da prokužimo smradove ali onima u svjetskoj politici nije , vjeruj mi.

zato su i puštali Srbe 4 godine da ih "riješe" i radili tisuću besplodnih sastanaka samo da bi ovim omogućili da urade to što su uradili.

nemaju oni iluzija oko njih ali svjetska konstelacija odnosa tjera ih na neke kompromise iako bi oni najrađe njih preko Bospora pa sretan put.

uostalom nije li samo postojanje RS dokaz tome. Nije da se nešto hvalim ali 95-te kome nije bilo jasno kad su međunarodna smeća spašavali RS od totalne katastrofe, ja si mislim pa šta je ovo. Cijeli rat govore kako treba slomiti Miloševića i Mladića , moć srpske armije i kad dođe momenat da je to pitanje dana i sata oni kažu stop. Puštaju rat 4 godine i onda kad prvi put dođe situacija da Srbima dimi oko ušiju, da se stvari mijenjanju oni kažu..STOP.

Pa i najglupljem bi bilo jasno.

A mi smo tu , mislim na Hrvate, prema potrebi, oni računaju da mi imamo strateške prednosti u odnosu na ove divljake ( i Srbi i muslimani su balcanicus divljacus) s kojim treba fino kao sa čimpanzama u Zoo, da smo razumniji, jednom rječju da smo gluplji, a puno tu igra uloga i diplomacija 45 godina, pa mitomanija 45 godina pa stare strateške svađe europskih sila oko Balkana plus toga sad, kaubojska doktrina i njihovi interesi. to je bosanski lonac ..i to ekspres lonac..šišti..a nitko ne smije otvoriti..jer odoše kupus i meso na plafon.

Ja mislim da oni nemaju neki grandiozni plan za BiH, vode se sistemom "ne talasaj" jer im ne treba još jedno krizno žarište, zato je Dayton sveta knjiga, osim kada ga treba izmjenjivati na štetu Hrvata, jer je to onda ipak linija manjeg otpora (kao što si sam rekao, Hrvati razumniji i popustljviji, prvenstveno zbog želje za ulaskom u njihov ekskluzivni klub), jedna od njihovih omiljenih strategija.

Ispada da postoje dva rješenja...svjesno radikalizirati situaciju da bi se izborili popusti Hrvatima, tj. neka dovođenje Muslimana u red postane ta linija manjeg otpora. To može uspjeti samo ako se osjeti i pogodi pravi trenutak, jer je rizik preogroman.

Drugo rješenje je nekako postati partner, jednostavno im dati ideju kako se uz malo njihovog pritiska (mrkve i batine) može utjecati na Muslimane da se dođe do konačnog rješenja, koje bi im omogućilo odlazak iz BiH (na stranu interesi operativaca i birokrata koji ubiru masne plate).

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 11:53 

mara je napisao/la:

Zato Hrvatska i je "na pragu" u EU. Da bi dosla do tog praga morala je prodati i izdati sve ono za sta se borila desetljecima a na kraju krvlju platila. To je trenutno nasa politicka stvarnost. Izdaj, prodaj, pokloni itd. da bi se unazadila!
Kad se sagleda politicka scena i karikature koje ju vode, usudim se reci, da smo i dobro prosli!

Riječ je o mogućoj promjeni ponašanja Hrvatske kada ispuni cilj i uđe u EU.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: