HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 14:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza
PostPostano: 05 ruj 2009, 14:39 

RajvoSa je napisao/la:
Hvala na odgovorima. Odjednom sam se dosjetio još par pitanja:

1. Tko vas je napadao jačim intenzitetom, VRS ili SVK? Jesu li sve njihove operacije bile koordinirane?

2. Koja je tvoja procjena srpskih gubitaka (ljudstva i materijalnih) tokom 4 godine opsade i ako može ocjena ukupnog značaja Bihaća za Oluju i Hrvatsku. Moja je ocjena da bi Srbi isto popušili u Oluji, ali je pitanje bi li za Oluju dobili prešutno zeleno svjetlo da nije bilo mogućnosti reprize Srebrenice (a znamo koliko se Galbraith grčevito zalagao za RSK).

1. Nas, HVO, su napali hrvatski Srbi jer su nam crte obrane uglavnom bile prema njima osim Lohovskih brda koje su okrenuti prema VRS. To se moglo vidjeti i prema natpisima po kućama, D.Lapac, Korenica, Gračac itd. Na Željavi su napadali vukovarski Škorpioni, to mi je pričao susjed koji je u prvom napadu bio zarobljen. Općenito, emislim da su hrvatski Srbi opasniji jer sam gledao nekoliko dokumentaraca o ''Koridoru''. Dok nisu stigle postrojbe SVK, ''ljuti krajišnici'' su bili uglavnom u defanzivi. HVO i ABiH su ih derali kao janjce. Zašto su se Srbi iz Hrvatske uključili u opsadu Bihaća, ne znam, ali ta pomoć bosanskim Srbima, im nije trebala. Kad je u ''Oluji'' trebalo uzvratiti, njihova je pomoć izostala.

2. Procjenu gubitaka je teško napraviti jer zbog medijske izoliranosti vijesti su teško stizale. Ali da su bili veliki ne treba sumnjati. Samo treba obići općine koje su slale vojnike na bihaćko ratište i sve će biti jasno. Tri godine uzaludnih borbi za pokoju zemunicu ili pomjeranje položaja 100 m naprijed-nazad mora donijeti gubitke na svim stranama.
Po meni, Bihać je samo izgovor za pokretanje ''Oluje''. Za Hrvatsku ne bi predstavljalo opasnost ni da je Bihać pao. Pad Bihaća, apsolutno ne bi promjenio ništa, samo bi Srbi imali lakši pravac za pobjeći. Svi zaboravljaju, da su dvije ''srpske republike'' imali dosta dobre putne komunikacije preko Drvara, Grahova, Bos. Novog i Dvora na Uni. Oni su u biti imali kompaktnu teritoriju. Ali kao što sam rekao za napad uvijek treba povod. Hrvatska nije imala zeleno svijetlo za napad pa je iskoristila težak položaj Bihaća da oslobodi okupirana područja. Može se reći kako je od ''Oluje'' korist bila obostrana i za Bihać i za Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2009, 08:04 

Hvala lijepa na odgovorima. Mogu izraziti samo jedno duboko poštovanje zbog onoga što ste Vi osobno, kao i narod te regije izdržali i pretrpjeli, to je bio jedan nadljudski otpor.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2009, 10:51 

Jos jedno pitanje nadam se da ti nece biti mrsko odgovorit... Da li je HV slao helikoptere MI-24 na Bihac. I ako jeste jesu li bili samo za transport ili su usput radili neka djelovanja po polozajima VRS/SVK.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2009, 18:32 

Do 31.12. 1992.g. letjeli su mali zrakoplovi AN2 nosivosti oko 1000 kg i tad je otišao zadnji let. Uoči Božića 1994.g. letovi su ponovo krenuli. S prvim je došao i gen. Šantić. Koje letjelice su tad išle ne znam ali ni tad ni 1992.g. nisu borbeno djelovale. Letovi su služili samo za prijevoz tereta i ponekad ljudi.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2009, 18:48 

Imam ovdje jedan intervju sa pukovnikom HV, Slavkom Hodakom. On govori o tim događanjima 1992.g. posebno o ''zračnom koridoru'' ali i objašnjava neke odnose unutar HVO. Spominje i neke osobe koje su bile angažirane na dopremanju pomoći u Bihać. Ja mislim da je on taj intervju dao obrani gen. Praljka.

Privitak/ci:
SlavkoHodak.pdf [2.32 MiB]
Preuzeto 228 put/a.
Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 12:44 

Primetio sam nacionalnu monotoniju na ovom pdf pa da je malo razbijemo.Bas sam bio srecan kad sam pronasao ovu temu na googleu operacija zima 94,i posto vidim malo pregledavajuci teme da ima dosta onih koji su bojovali kojekuda po BIH pa hocemo li konacno saznati jel ta operacija bila najobicniji schpazirenfest kao i na Kupresu mesec dana ranije.Kad sam video kilometarski uvodni post mislio sam tamo sve pise medjutim corak,svega par redova u najgrubljim crtama mi krenuli dosli do Grahova i spasili Bihac i onda tako zaustavili Srbe na Bihacu.Uvodni veliki tekst obiluje glupostima nevidjenih razmera tako da nema svrhe osvrtati se mnogo na njega.medjutim zacudio sam se da ni medju ovih 55 komentara najmanje ima onoga o cemu govori naslov teme.
Hocemo li konacno saznati za te ljute bitke na Dinari?Broj mrtvih s obe strane? Kad su Srbi saznali da je regularna HV sa dve brgade usla u BIH i rasporedila se kod Livna? Kad su Srbi na Dinari uzvratili udarac i sa kojim snagama? Ipak je to tamo trjalo 10 meseci pa i slepac bi video sta se desava.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 12:58 

Hoćemo...ubacivaćemo periodično određene dokumente sa izvješćima komandama-zapovjedništvima , pa onda malo komentari i sve tako.

Svrha uvodnog teksta je više namijenjena određenim forumašima koji su spočitovali ulogu HV-HVO u tim vremenima.
Drugi dio teme je ostavljen za sudionike , dokumentaciju i sl. Pa izvol'te...

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 13:10 

http://grahovo.net/joomla/index.php?opt ... &Itemid=76

evo za vrsnog znalca tinkivinkija koji također muku muči sa kobnom spoznajom da su mu braća tako ugodno popušili rat koji se uz takav početni raspored ne gubi.

"jedne decembarske noći...grahovska kadinjača...."

ali kad se radi o čovjeku koji sve srpske poraze tumači kao dogovor a pobjede opisuje u slilu kako su penzosi iz dubičke brigade razvalili elitne hrvatske rambo postrojbe sve se može očekivati.
uz njega čak i mali srbin corto maltese djeluje realistično.
došao tinkivinki liječiti komplekse, pa nek terapija započne.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 13:15 

caporegime je napisao/la:
http://grahovo.net/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=76

evo za vrsnog znalca tinkivinkija koji također muku muči sa kobnom spoznajom da su mu braća tako ugodno popušili rat koji se uz takav početni raspored ne gubi.

ali kad se radi o čovjeku koji sve srpske poraze tumači kao dogovor a pobjede opisuje u slilu kako su penzosi iz dubičke brigade razvalili elitne hrvatske rambo postrojbe sve se može očekivati.

Po željama svakomu , pa i njemu...Ima tastaturu , pa nek piše.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 13:15 

nadalje, volio bih kad bi našao datum i članak kad je u suđenju gotovini i ekipi svjedočio neki stranac koji je došao u knin pregledavati neidentificirane grobove na kninskom groblju i našao oko 250-300 tijela.
po njegovom svjedočenju mali broj su bili civili dok je oko 200-250 vojnika zakopano kao žrtve borbi na dinari.
treba pregledati arhive novina.
a nisu se kopali samo u kninu.
junaci su dolazi ginuti od svakud.
još malo pa će se tinkivinki razočarano osjećat ko danny de vito u filmu "blizanci" kad je otkrio da je produkt genetskog otpada.
sinko bolje ne čačkaj, idi kući pa živi u iluziji da pripadaš "vojničkom"narodu.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 14:04 

http://grahovo.net/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=76

Ne znam kako se ti kao Hrvat osecas sto se tice rata u BIH ali se ja kao Srbin osecam kao pobednik u BIH.Prosto kao pasulj pola Bosne je nase a imamo bukvalno drzavu u drzavi a sto se Hrvata tice da upotrebim tvoju termilogiju ispusili ste u Posavini u srednjoj Bosni vam je tako kako vam je to vi znate bolje jedino vam je ostala zapadna Hercegovina cak muku mucite da dobijete jednu najobicniju televiziju,uopste ne provociram samo kazem kako ja to vidim iako si odma djonom uleteo.
Sto se tice trmina Rambo brigade to je bilo ironicno jer mi je iskreno dosadilo da slusam vise o njima kao o brigadama gde svaki pripadnik bukvalno ko Ranbo jbt.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 14:19 

nadalje, volio bih kad bi našao datum i članak kad je u suđenju gotovini i ekipi svjedočio neki stranac koji je došao u knin pregledavati neidentificirane grobove na kninskom groblju i našao oko 250-300 tijela.
po njegovom svjedočenju mali broj su bili civili dok je oko 200-250 vojnika zakopano kao žrtve borbi na dinari.
još malo pa će se tinkivinki razočarano osjećat ko danny de vito u filmu "blizanci" kad je otkrio da je produkt genetskog otpada.
sinko bolje ne čačkaj, idi kući pa živi u iluziji da pripadaš "vojničkom"narodu.

E pa bas zanimljivo ovaj tvoj drugi post demantuje onaj prvi tako da si kontradiktoran.
Iako mi ispocetka nije bio jasan onaj link koji si postavio ipak na kraju sam pronasao onaj delic zbog kojeg si ga verovatnio i stavio ovde.Ako si ga procitao mogao si da vidis upravo ono sto i ja tvrdim da je to zrtvovana teritorija,lepo covek kaze da je komanda VRS slala Grahovljane svuda a kad je u jesen HV napala i 10 meseci tamo bila niko nikada nije dosao da ozbiljno ponavljm ozbiljno uzvrati udarac.
Napredujemo znaci,zna li neko za tu lokaciju Grahovska kadinjaca i kad je to bilo jel u prvom napadu 5.decembra ili neki drugi put. Imali ovde onih koji su bili tamo da nam kazu kako je bilo ova informacja je isuvise gruba i uopstena.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 14:38 

stvarno ne znam gdje sam ja to sam sebe demantirao.
nitko ni ne tvrdi da su na dinari naši vojnici razbili najelitnije srpske.
to nitko ne tvrdi.
razbili su ono što je bilo s druge strane, čisto i bez puno muke.
e sad to što je standarna žalopojka uhvatila srbe pa krenuli u plač kako su grahovljani svuda ratovali a kad je njima smrklo nitko da pomogne...to je standardna lirika gubitnika, sigurno ima nešto i istine ali ne radi se indijanskom plemenu nego o ustrojenoj vojsci koja svoje snage razmješta ovisno o snazi, mogućnostima pa i kvalitetnim procjenama.
dakle u vezi tvojih sumnji koje si u startu iznio da se uopće radilo o borbenoj operaciji, nadam se da nema spora o stvarnosti borbi kao i o priličnim srpskim gubicima, sve i uz ovakve manjkave podatke.
to što se ti osjećaš kao pobjednik tehnički stoji ali ilustrirat ću ti.
valjda znaš vic o muji i medi koji igraju šah. došli ljudi pa se dive medi i govore-o kako inteligentna životinja,
a mujo će- *** inteligentna, gubi 4:3.

dakle sve što sad imaš od republike srpske to si mogao ostvariti i bez rata i bez i jednog metka.
ja smatram da srbi imaju pravo, samom činjenicom a pripadaju jednom od tri konstitutivna naroda u bih, da imaju svoju ustrojtvenu jedinici sa nekakvim ovlastima.
a to što ste u početku rata raspolagali i sa oružanom i političkom snagom da osvojite skoro cijelu bih i pripojite srbiji a rezultat je prilično loš obzirom na ulog, to ti je kao da real pobijedi vinogradar iz jaske sa 2:1 u prvoj utakmici i bude sretan.
ne zaboravi, 92-95 je bilo samo poluvrijeme.
hrvati u bosni doduše mogli su i bolje proći ali obzirom na početni odnos snaga mogu biti sretni uopće preživjeti a kamoli čak i sad na skoro 25 % teritorija držati vlast.
u drugom poluvremenu neće više biti jna i njenog oružja niti priče o građanskom ratu niti udara na blef kad su srbi uglavnom i postizali uspjehe.
real je propao da se tako izrazim, u rangu je donje lomnice a vinogradar se spojio s nekim jačim klubom pa sad ima i para i igrača.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 14:45 

reci mi tinkivinki odkud bi vrs mogla povući svoje snage da bi pomogla grahovu dovoljno da razbije naše dvije gardijske brigade.
kako su to gardijske brigade i pogotovo de tu nalazila 4. bez lažne skromnosti mogu ustvrditi da bi samo za nju morali dovesti u obranu bar dvije rezervne brigade.
s kojeg bi ti ratišta oslabio vrs?
gdje su to muslimano malobrojni pa da možeš dopustiti luksuz da oslabiš liniju?
dakle, teško da je nešto žrtvovano, jednostavno je ustroj, mobilnost, kvaliteta ljudstva, i sl. bila na strani hv. niste se prilagodili zahtjevima modernijeg ratovanja prije svega u glavama ljudi i izgubili ste.
morali bi risakirati, ili sve što imaš protiv 4. ili ono šta se može, pa sa zavjetom sv. pankraciju i panteliji pokušaš parirati.
predugo ste živjeli na guslama i mitovima o junačkom i vojničkom duhu, gdje je dosta da se srbin pojavi sa puškom na ramenu pa da se ustašama gaće tresu.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 15:12 

TinkiVinki je napisao/la:

E pa bas zanimljivo ovaj tvoj drugi post demantuje onaj prvi tako da si kontradiktoran.
Iako mi ispocetka nije bio jasan onaj link koji si postavio ipak na kraju sam pronasao onaj delic zbog kojeg si ga verovatnio i stavio ovde.Ako si ga procitao mogao si da vidis upravo ono sto i ja tvrdim da je to zrtvovana teritorija,lepo covek kaze da je komanda VRS slala Grahovljane svuda a kad je u jesen HV napala i 10 meseci tamo bila niko nikada nije dosao da ozbiljno ponavljm ozbiljno uzvrati udarac.
Napredujemo znaci,zna li neko za tu lokaciju Grahovska kadinjaca i kad je to bilo jel u prvom napadu 5.decembra ili neki drugi put. Imali ovde onih koji su bili tamo da nam kazu kako je bilo ova informacja je isuvise gruba i uopstena.

Ratni dnevnik GŠ SVK za dan 5.12.1994. kaže ovo:

slika

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 15:20 

stvarno ne znam gdje sam ja to sam sebe demantirao.
nitko ni ne tvrdi da su na dinari naši vojnici razbili najelitnije srpske.
to nitko ne tvrdi.
razbili su ono što je bilo s druge strane, čisto i bez puno muke.
e sad to što je standarna žalopojka uhvatila srbe pa krenuli u plač kako su grahovljani svuda ratovali a kad je njima smrklo nitko da pomogne...to je standardna lirika gubitnika, sigurno ima nešto i istine ali ne radi se indijanskom plemenu nego o ustrojenoj vojsci koja svoje snage razmješta ovisno o snazi, mogućnostima pa i kvalitetnim procjenama.
dakle u vezi tvojih sumnji koje si u startu iznio da se uopće radilo o borbenoj operaciji, nadam se da nema spora o stvarnosti borbi kao i o priličnim srpskim gubicima, sve i uz ovakve manjkave podatke.
to što se ti osjećaš kao pobjednik tehnički stoji ali ilustrirat ću ti.
valjda znaš vic o muji i medi koji igraju šah. došli ljudi pa se dive medi i govore-o kako inteligentna životinja,
a mujo će- *** inteligentna, gubi 4:3.

Ajde ovako,znaci ti tvrdis da bi ovo sadasnje stanje u BIH i ovakva raspodela da Srbi kojih je bilo 31 i 34 posto drze pola Bosne sa skoro svim elementima drzave a da se Hrvati i Muslimani guraju i laktaju u drugoj polovini hm hm pa ajde reci ti da od tvog potpisa zavisi i da je sada 92 recimo januar mesec dali bi potpisao da ovako bude.
Pa kontradiktorni su ti izvori u prvom lepo pise da za 10 meseci niko izvan Grahova nije dolazio u pomoc a u drugom pominjes nekog stranca koji pominje nekih 250 Kninjana izginuli na Dinari sad meni je to kontradikcija.
Vidis nece biti JNA ali ni Slobe, Karadzica,Klintona i ostalih.
Odakle ti ova informacija da je VRS htela da zauzme celu Bosnu izvini ali vecu glupost nisam cuo prosto u tom slucaju nikada ali nikada nebi mogli da racunamo na priznanje bilo kakvo.Pa ko bi na svetu od veliki sila priznao tako nesto rat se vodi ali kad tad mora da se zavrsi a njvazniji deo price donose politicari da se ono zauzeto "prizna"ili bar najvise sto moye ako ne sve,ova tvoja tvrdnja je stvarno bey ikakvog smisla i logike.
dakle sve što sad imaš od republike srpske to si mogao ostvariti i bez rata i bez i jednog metka.
ja smatram da srbi imaju pravo, samom činjenicom a pripadaju jednom od tri konstitutivna naroda u bih, da imaju svoju ustrojtvenu jedinici sa nekakvim ovlastima.
a to što ste u početku rata raspolagali i sa oružanom i političkom snagom da osvojite skoro cijelu bih i pripojite srbiji a rezultat je prilično loš obzirom na ulog, to ti je kao da real pobijedi vinogradar iz jaske sa 2:1 u prvoj utakmici i bude sretan.
ne zaboravi, 92-95 je bilo samo poluvrijeme.
hrvati u bosni doduše mogli su i bolje proći ali obzirom na početni odnos snaga mogu biti sretni uopće preživjeti a kamoli čak i sad na skoro 25 % teritorija držati vlast.
u drugom poluvremenu neće više biti jna i njenog oružja niti priče o građanskom ratu niti udara na blef kad su srbi uglavnom i postizali uspjehe.
real je propao da se tako izrazim, u rangu je donje lomnice a vinogradar se spojio s nekim jačim klubom pa sad ima i para i igrača.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 15:36 

reci mi tinkivinki odkud bi vrs mogla povući svoje snage da bi pomogla grahovu dovoljno da razbije naše dvije gardijske brigade.
kako su to gardijske brigade i pogotovo de tu nalazila 4. bez lažne skromnosti mogu ustvrditi da bi samo za nju morali dovesti u obranu bar dvije rezervne brigade.
dakle, teško da je nešto žrtvovano, jednostavno je ustroj, mobilnost, kvaliteta ljudstva, i sl. bila na strani hv. niste se prilagodili zahtjevima modernijeg ratovanja prije svega u glavama ljudi i izgubili ste.
morali bi risakirati, ili sve što imaš protiv 4. ili ono šta se može, pa sa zavjetom sv. pankraciju i panteliji pokušaš parirati.
predugo ste živjeli na guslama i mitovima o junačkom i vojničkom duhu, gdje je dosta da se srbin pojavi sa puškom na ramenu pa da se ustašama gaće tresu.

Prvo,ne znam zasto mi je predhodni post ispao onakav i sta sam kliknio hteo sam celog da ga citiram ali nema veze.
Pa evo upravo i ti o toj slavnoj 4gbr kao u epskim pesmama ko bi protiv nje.Za pcetak mogli su da prestanu da prodavaju oruzje i municiju Muslimanima u Bihacu jer ljudi bukvalno nisu imali cime da ratuju tako da od 5.korpusa nikome nije pretila nikakva opasnost nakon sto su slomljeni krajem 94.Tako da su za pocetak mogli da povuku snage sa Bihaca vidis da cak ni brigade istog korpusa 2kk nisu stizale u pomoc nego su bile na Bihacu (B.Petrovac,Drvar).

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 15:38 

Krenuće u pomoć.Zato je i zaustavljena ofanziva na Bihać '94..

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 17:17 

ne čitaš pažljivo pa stječeš krivi dojam.
nisam nigdje rekao da je jna iliti srbi imali plan da zauzmu cijelu bosnu.
di sam ja to napisao?
samo sam rekao da je odnos snaga i vojno i politički na početku bio takav da su po svim parametrima trebali odnosno morali biti u stanju zauzeti cijelu bosnu i još je inkorporirati u veliku srbiju.
na kraju ste se jedva čupali.
i ovi otkriveni pokopano srpski vojnici ne moraju se odnositi na operaciju zima 94. možda sam i ja tu bio nejasan, htio sam ukazati na činjenicu da su se na dinari itekako vodile borbe sa gubicima te da nije bilo govora o nekom dogovoru ili prepuštanja.
zima 94 je bila samo jedan od više faza u sukobu na toj bojišnici a koji je konačno završio olujom
tako da tih kninskih 250 mrtvih rastegni od zime 94 do ljeta 95.

i vjeruj mi nisu podaci o 4. gmtrbr. epske guslarije.
ja o njima govorim tako na temelju podataka nakon rata, kad se sve zbroji i oduzme.
vi ste s lirikom krenuli pred rat i lirikom ga održavali.
i sad klepate stihove kad optužujete slobu za poraz.
ja mislim da slobo nije bio budala a pogotovo nje bio, kako to neki ultrasrbi pokušavaju provući da je slobo bio zapravo izdajnik sa ciljem da uništi srbiju :eek :eek .
slobo je itekako znao igrati s kartama s kojim je raspolagao a da je bio netko nagliji i netaktičniji pa nije na vrijeme pristao na primirje i najvažnije, pristao na mirnu reintegraciju ist. slavonije i baranje, što je bio glavni moment u hrvatskom prihvaćanju primirja, vjeruj mi još 95 godine bi imali sve ono što bi gledali 4 godine poslije. srbija bez kosova, možda i bez sandžaka tek s dijelovima istočne bosne u sastavu, i najvjerojatnije novi hrvatsko-muslimanski sukob oko teritorija na području današnje rs.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 17:20 

Prvo,ne znam zasto mi je predhodni post ispao onakav i sta sam kliknio hteo sam celog da ga citiram ali nema veze.
Pa evo upravo i ti o toj slavnoj 4gbr kao u epskim pesmama ko bi protiv nje.Za pcetak mogli su da prestanu da prodavaju oruzje i municiju Muslimanima u Bihacu jer ljudi bukvalno nisu imali cime da ratuju tako da od 5.korpusa nikome nije pretila nikakva opasnost nakon sto su slomljeni krajem 94.Tako da su za pocetak mogli da povuku snage sa Bihaca vidis da cak ni brigade istog korpusa 2kk nisu stizale u pomoc nego su bile na Bihacu (B.Petrovac,Drvar).

čekaj da se malo odmorim pa ću ti elaborirati zašto bi zauzimanje bihaćke enklave sa strateškog gledišta bilo odlučujuće u odnosu na odnos snaga te zašto su po mojoj procjeni srbi toliko želčjeli bihać, ili zašto su ako su imali iamlo mozga u glavo tome trebali težiti.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 18:10 

Ajde odmori se :smajl007 :sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 19:18 

Zamolio bih vas za konstruktivnu raspravu. :zivili

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 19:22 

Ajde odmori se :smajl007 :sega :sega :sega

ima nas ovdje i koji rade.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 21:58 

[quote="caporegime"]ne čitaš pažljivo pa stječeš krivi dojam.
nisam nigdje rekao da je jna iliti srbi imali plan da zauzmu cijelu bosnu.
di sam ja to napisao?
samo sam rekao da je odnos snaga i vojno i politički na početku bio takav da su po svim parametrima trebali odnosno morali biti u stanju zauzeti cijelu bosnu i još je inkorporirati u veliku srbiju.
na kraju ste se jedva čupali.

Pa na pcetku smo mogli a i uzeli smo sve sto nam je trebalo ali na kraju kad se umesao veliki brat stvari su dosle dovde de su sad.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 22:03 

Da li neko zna tacan datum ili priblizno kad su te dve brigade HV 4 i 7 usle u BIH

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: