HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 lis 2025, 01:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza
PostPostano: 08 ruj 2009, 22:30 

Taman kad je bilo potrebno.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 23:09 

:sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 08:19 

TinkiVinki je napisao/la:
caporegime je napisao/la:
ne čitaš pažljivo pa stječeš krivi dojam.
nisam nigdje rekao da je jna iliti srbi imali plan da zauzmu cijelu bosnu.
di sam ja to napisao?
samo sam rekao da je odnos snaga i vojno i politički na početku bio takav da su po svim parametrima trebali odnosno morali biti u stanju zauzeti cijelu bosnu i još je inkorporirati u veliku srbiju.
na kraju ste se jedva čupali.

Pa na pcetku smo mogli a i uzeli smo sve sto nam je trebalo ali na kraju kad se umesao veliki brat stvari su dosle dovde de su sad.

pa niste baš. ima dosta toga što ste htjeli a niste. inače ne bi napadali toliko ustrajno.
s tim da se intervencija velikog brata svela na davanje zelenog svjetla. osim ako ne smatraš ona upozoravajuća bombardiranja nekom doista velikom i smišljenom intervencijom.
smijat će ti se vijetnamci.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 09:04 

Da li neko zna tacan datum ili priblizno kad su te dve brigade HV 4 i 7 usle u BIH

Sve ti piše lijepo u popratnom textu:

Toga 30. studenoga 1994. bilo je nevrijeme, spustila se mećava — prava, dobro poznata oštra zima u tim krajevima. Otvaranje puta prema Kninu, preko Dinare, usred zime bio je cilj koji je graničio sa ludošću. No, bio je to jedini način da se brzo pomogne Bihaću. U snažnom prodoru hrvatske snage su preko Dinare i duž Livanjskoga polja probile liniju Celebići — Rujani. Dok su kninski Srbi napadali Bihać, hrvatskim se snagama preko Crnog Luga i Dinare otvarao put prema Grahovu i Kninu. Kad su pobunjeni Srbi, kroz nekoliko dana, shvatili što se događa, bilo je kasno. Hrvatski vojnik već je stajao na vrhu Dinare, a i Knin je bio već na dlanu. Pobunjeni hrvatski Srbi bili su primorani zaboraviti na Bihać, a njegova opsada ubrzo je prekinuta. Bihać je bio spašen!

Znači , par dana prije su snage dovedene u rejon napada.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 09:27 

da su na tom dijelu ratišta doista vođene borbe potvrđuje i jedan izvještaj htv-a otprilike u vrijeme proljeće-ljeto 95.
ne mogu se nažalost sjetiti datuma jer se sve zbivalo prije 14 godina.
uglavnom, milan martić je preko svoje krajinske televizije izjavio kako su srpske jedinice ponovno osvojile veliki bat.
ta vijest je demantirana te je na dnevniku prikazana slika s dinare s pogledom na lijepu brojku mrtvih vojnika u odorama svk, uz navod kako su doista pokušali osvajanje vrha ali s prikazanim uspjehom.
bilo bi dobro kada bi imali nekoga tko ima pristup arhivi htv-a, vjerujem da bi se lako ušlo u trag reportaži.
doduše to nije tehnički bila operacija zima 94 ali kako sam naveo predmetna peracija je bila samo jedna u slijedu.
naravno tinkivinki uvijek može sumnjati u vjerodostojnost snimka, lokacije, vremena kada je snimljena.
nažalost ja samo mogu potvrditi da sam istu gledao na dnevniku htv-a, mislim da nitko osim snimatelja ne može potvrditi kada je nastala ali nemam razloga ne vjerovati.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 09:44 

da su na tom dijelu ratišta doista vođene borbe potvrđuje i jedan izvještaj htv-a otprilike u vrijeme proljeće-ljeto 95.
uglavnom, milan martić je preko svoje krajinske televizije izjavio kako su srpske jedinice ponovno osvojile veliki bat.
ta vijest je demantirana te je na dnevniku prikazana slika s dinare s pogledom na lijepu brojku mrtvih vojnika u odorama svk, uz navod kako su doista pokušali osvajanje vrha ali s prikazanim uspjehom.
bilo bi dobro kada bi imali nekoga tko ima pristup arhivi htv-a, vjerujem da bi se lako ušlo u trag reportaži.
doduše to nije tehnički bila operacija zima 94 ali kako sam naveo predmetna peracija je bila samo jedna u slijedu.
naravno tinkivinki uvijek može sumnjati u vjerodostojnost snimka, lokacije, vremena kada je snimljena.
nažalost ja samo mogu potvrditi da sam istu gledao na dnevniku htv-a, mislim da nitko osim snimatelja ne može potvrditi kada je nastala ali nemam razloga ne vjerovati.

11.12.1994. vrh Bat (tt1869) , izvršen napad na tu kotu.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 10:02 

Mar-kan je napisao/la:

11.12.1994. vrh Bat (tt1869) , izvršen napad na tu kotu.

vjerojatno misliš na naše osvajanje velikog bata.
ja govorim o srpskom pokušaju ponovnog osvajanja, cijela priča mi po sjećanju ide u toplije razdoblje.
dobro se sjećam zelenih livada po vrhovima dinare i maskirnih odora krajinske vojske što su zalegli po tratini.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 10:06 

Da , idem kronološki da se ne preskače ni jedan period.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 13:10 

pa niste baš. ima dosta toga što ste htjeli a niste. inače ne bi napadali toliko ustrajno.
s tim da se intervencija velikog brata svela na davanje zelenog svjetla. osim ako ne smatraš ona upozoravajuća bombardiranja nekom doista velikom i smišljenom intervencijom.
smijat će ti se vijetnamci.[/quote]

Pored davanja zelenog svetla jednima postoji i crveno svetlo drugima.Dok jedni imaju zeleno svetlo da lete gde hoce i kako hoce drugima je upaljeno crveno nije se nikada tukao Zemunik ali Udbina jeste,ovo ti je samo primer.
Aha smejace mi se vijetnamci,a ko je ono stao pred Banjalukom zato sto su pazi sad ovo Ameri zagrejali motore na avijonoma,smejace ti se Srbi iz RS.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 13:14 

Mar-kan je napisao/la:
Da li neko zna tacan datum ili priblizno kad su te dve brigade HV 4 i 7 usle u BIH

Sve ti piše lijepo u popratnom textu:

Toga 30. studenoga 1994. bilo je nevrijeme, spustila se mećava — prava, dobro poznata oštra zima u tim krajevima. Otvaranje puta prema Kninu, preko Dinare, usred zime bio je cilj koji je graničio sa ludošću. No, bio je to jedini način da se brzo pomogne Bihaću. U snažnom prodoru hrvatske snage su preko Dinare i duž Livanjskoga polja probile liniju Celebići — Rujani. Dok su kninski Srbi napadali Bihać, hrvatskim se snagama preko Crnog Luga i Dinare otvarao put prema Grahovu i Kninu. Kad su pobunjeni Srbi, kroz nekoliko dana, shvatili što se događa, bilo je kasno. Hrvatski vojnik već je stajao na vrhu Dinare, a i Knin je bio već na dlanu. Pobunjeni hrvatski Srbi bili su primorani zaboraviti na Bihać, a njegova opsada ubrzo je prekinuta. Bihać je bio spašen!

Znači , par dana prije su snage dovedene u rejon napada.

Pa,tu pise da napad poceo 30.novembra to se ne uklapa u onaj tekst koji si postavio od glavog staba SVK da je napad poceo 5.decembra a i u filmu o 4gbr se govori da je to bio 5.12.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 13:31 

Nemoj bukvalno sve tumačiti , ne može se toliko ljudi i opreme prebaciti za par sati.Bilo je napada i prije , još od Kupresa 1.11. , zvanično je operacija ZIMA počela 4-5.12.Vidiš u ratnom dnevniku da je bilo akcija HVO-a i prije tog datuma.Svaka brigada je imala neke operativne akcije i prije toga.
Npr. naša brigada je "zimovala" na Rascjepu , kota 57 , pokušavalo se nešto uzeti od VRS , ali zimi teško.Dok nije došla HV , nije se posebno šta uradilo.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 14:13 

Pored davanja zelenog svetla jednima postoji i crveno svetlo drugima.Dok jedni imaju zeleno svetlo da lete gde hoce i kako hoce drugima je upaljeno crveno nije se nikada tukao Zemunik ali Udbina jeste,ovo ti je samo primer.
Aha smejace mi se vijetnamci,a ko je ono stao pred Banjalukom zato sto su pazi sad ovo Ameri zagrejali motore na avijonoma,smejace ti se Srbi iz RS.[/quote]

koji crni ameri i avioni.
tinkivinki nemoj se hvatat za bilo koju slamčicu koja ti se nudi.
osnovni razlog za prestanak akcije je slobina garancija za mirnu reintegraciju ist. slavonije i baranje.

ali da te pitam nešto. dakle plašili ste se amerikanaca, to proizlazi i iz tvojih postova.
bojali ste se da vam neki avion ne prospe nešto po glavi.
samo...91 godine mi smo bili u goroj situaciji.
embargo na uvoz oružja koji je pogađao samo nas, cijelo jrv-pvo nad glavama, a mi samo koji trocjevac i strelu, cijela armija na nas pa nismo odustali.
bilo je tu i aviona i tenkova i vbr-ova, a nikog da ti pomogne.
osim par stotina dobrovoljaca iz svijeta i nekoliko tisuća hrvata iz bih, mi sami i naše kljuse.
osim ako ne vjeruješ u desetine hiljada stranih plaćenika, leopard tenkove i slične nebuloze.

i jo nešto. kad ste izgubili dubrovačko primorje i dio ist. hercegovine, ist. mostar nije baš da su vam natovi avioni prijetili.
ni u ljetu 95 nije bilo natovih aviona, štoviše bilo je natovih britanaca koji su se pokušali postaviti na dinaru između hv-hvo i rs i svk pa im nismo dali. bilo je tu i repetiranja i uperivanja cijevi.
da ste tada uspješno ratovali još bi ti možda uzeo u obzir ove tvoje tvrdnje ali ovako....ne ide ti.
medački džep, maslenica, miljevačkui plato,bljesak to neću ni spominjat. na svim mjestima ste imali protunapade koji nisu napravili ništa koliko god ti tvrdio kako je "kep" ponovno zauzeo škabrnju na nekom drugom forumu.
praktički od 91 i zapadne slavonije vi ste protiv hv-a imali samo poraze.
ali to je sve dogovor zar ne?

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 14:16 

TinkiVinki, nauči se pravilno kvotati sugovornika, nije raketna znanost :neznam

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2009, 16:29 

Aha smejace mi se vijetnamci,a ko je ono stao pred Banjalukom zato sto su pazi sad ovo Ameri zagrejali motore na avijonoma,smejace ti se Srbi iz RS.

osnovni razlog za prestanak akcije je slobina garancija za mirnu reintegraciju ist. slavonije i baranje.

ali da te pitam nešto. dakle plašili ste se amerikanaca, to proizlazi i iz tvojih postova.
embargo na uvoz oružja koji je pogađao samo nas, cijelo jrv-pvo nad glavama, a mi samo koji trocjevac i strelu, cijela armija na nas pa nismo odustali.
osim par stotina dobrovoljaca iz svijeta i nekoliko tisuća hrvata iz bih, mi sami i naše kljuse.
osim ako ne vjeruješ u desetine hiljada stranih plaćenika, leopard tenkove i slične nebuloze.

i jo nešto. kad ste izgubili dubrovačko primorje i dio ist. hercegovine, ist. mostar nije baš da su vam natovi avioni prijetili.
ni u ljetu 95 nije bilo natovih aviona, štoviše bilo je natovih britanaca koji su se pokušali postaviti na dinaru između hv-hvo i rs i svk pa im nismo dali. bilo je tu i repetiranja i uperivanja cijevi.
da ste tada uspješno ratovali još bi ti možda uzeo u obzir ove tvoje tvrdnje ali ovako....ne ide ti.
medački džep, maslenica, miljevačkui plato,bljesak to neću ni spominjat. na svim mjestima ste imali protunapade koji nisu napravili ništa koliko god ti tvrdio kako je "kep" ponovno zauzeo škabrnju na nekom drugom forumu.
ali to je sve dogovor zar ne?[/quote]
Obuhvati ti sad ceo rat,daj da ne sirimo temu toliko.Kad vec spominjes Maslenicu pa hajde sam uporedi nju i zimu 94.Po svedocenju vasih forumasa na jednom drugom forumu Maslenica je jedina akcija u kojoj su ucestvovale sve vase gardijske brigade dovukli ste sve zivo dole a zaustavila vas je 92 bmtbr u formiranju bukvalno jer je bila rasformirana a kad su pristigla pojacanja vi dalje niste napredovali ni milimetar.Uporedi te dve stvari i kakve razlike primecujes ti.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 08:31 

ali to je sve dogovor zar ne?

Obuhvati ti sad ceo rat,daj da ne sirimo temu toliko.Kad vec spominjes Maslenicu pa hajde sam uporedi nju i zimu 94.Po svedocenju vasih forumasa na jednom drugom forumu Maslenica je jedina akcija u kojoj su ucestvovale sve vase gardijske brigade dovukli ste sve zivo dole a zaustavila vas je 92 bmtbr u formiranju bukvalno jer je bila rasformirana a kad su pristigla pojacanja vi dalje niste napredovali ni milimetar.Uporedi te dve stvari i kakve razlike primecujes ti.[/quote]

da, malo smo otišli naširoko.
griješiš međutim kad misliš da su u maslenici učestvovale sve brigade.
za početak, niti u jednoj akciji nikad nije sudjelovala niti jedna gardijska brigada u kompletnom sastavu.
što se tiče maslenice, udar je napravila 4., na velebitu su bili dijelovi 1. ali samo skroz manji dijelovi.
i to je bilo to.
kad je 4. otišla na odmor par dana nakon akcije, zamijenila ju je 3.
i to je to.
nema 2., 3., 5., 7., a ove kao što vidiš na mahove i u dijelovima.
s tim da nas nitko nije zaustavio, nitko, osim plana akcije.
akcija je bila ograničenog karaktera a to što ti netko priča da je kako ti kažeš 92.bmtr nekoga zaustavila, zaustavili su oni samo rad mišića od šoka.
stalo se ne zbog otpora, koji je bio nedovoljan za zaustavljanje samo zbog toga, nego zato jer je planom bilo ostvareno što se planiralo.
to ti je bila više akcija dizanja morala, malo i predizborna sa ciljem da se napravi ponton na novskom ždrilu, da dalmacija malo prodiše.
propunapad je došao koji dan kasnije dok su linije koliko-toliko mirovale.
e, sad ako ti baš toliko želiš vjerovati da su dolje bile sve gardijeske brigade, da ih je zaustavila neka 92., o.k.
ako te to veseli ti vjeruj ali.....
p.s. nemoj uzimati zdravo za gotovo kad čuješ pojedina pljuvanja po raznoraznim akcijama od strane pojedinih političara.
ovdje ti se još vode bitke s mrtvim političkim protivnicima, raznorazni politikanti rušeći tuđu vjerodostojnost žele podignuti svoju.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 11:06 

Evo ti link pa procitaj,ovde se javilo dosta onih koji su ucestvovali u toj akciji i to oni tvrde o ucescu svih brigada .Naravno potpuno zanemaruju cinjenicu da je napad HV bio na teritoriju na kojoj nije bilo vojske SVK jer je odbranu garantovao unprofor odnosno Francuski bataljon UN.Tek kad su Srbi videli da od UN nema nista pocela je opsta mobilizacija i pruzanje otpora koje je zaustavilo HV,upravo na ovom linku se javio jedan Srbin pripadnik 92bmtbr koji je objasnio kako je to izgledalo sa druge strane i kako je HV zaustavljena kod nekog sela pred Benkovcem,zanimljivo je da nakon svega nekoliko njegovih postova tema naglo zamire.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=416050

Ako ti tvrdis da ste postigli ciljeve u toj akciji onda Stipetic ne zna sta prica kad kaze da je cilj akcije bio prosirenje koridora prema jugu toliko da se spreci Srpsko ugrozavanje istog i grada Zadra i otklanjanje opasnosti od eventualnog presecanja Hrvatske na dva dela.Stipetic sam kaze da je dubina zahvata nerealno planirana i da pomeranje linije fronta nije sprecilo ugrozavanje tog uskog koridora i da je morao dovoziti snage iz ostali delova HR da bi uspeo da sacuva dostignute linuje,da ne pominjem da je tek nakon toga i zauzimanje Skabrinje i jos neke teritorije ispod oko 6 km pripremana akcija Maslinova grsncica koja je imala za cilj presecanje Hrvatske i koju je stopirao Srpski DB.
Nije poenta u tome da sad raspravljamo o Maslenici nego samo da ti pokazem da uporedis to i potpunu ignoraciju onoga sto se desava na Dinari krajem 94 od Srpske strane.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 11:41 

Evo ti link pa procitaj,ovde se javilo dosta onih koji su ucestvovali u toj akciji i to oni tvrde o ucescu svih brigada .Naravno potpuno zanemaruju cinjenicu da je napad HV bio na teritoriju na kojoj nije bilo vojske SVK jer je odbranu garantovao unprofor odnosno Francuski bataljon UN.Tek kad su Srbi videli da od UN nema nista pocela je opsta mobilizacija i pruzanje otpora koje je zaustavilo HV,upravo na ovom linku se javio jedan Srbin pripadnik 92bmtbr koji je objasnio kako je to izgledalo sa druge strane i kako je HV zaustavljena kod nekog sela pred Benkovcem,zanimljivo je da nakon svega nekoliko njegovih postova tema naglo zamire.

Ako ti tvrdis da ste postigli ciljeve u toj akciji onda Stipetic ne zna sta prica kad kaze da je cilj akcije bio prosirenje koridora prema jugu toliko da se spreci Srpsko ugrozavanje istog i grada Zadra i otklanjanje opasnosti od eventualnog presecanja Hrvatske na dva dela.Stipetic sam kaze da je dubina zahvata nerealno planirana i da pomeranje linije fronta nije sprecilo ugrozavanje tog uskog koridora i da je morao dovoziti snage iz ostali delova HR da bi uspeo da sacuva dostignute linuje,da ne pominjem da je tek nakon toga i zauzimanje Skabrinje i jos neke teritorije ispod oko 6 km pripremana akcija Maslinova grsncica koja je imala za cilj presecanje Hrvatske i koju je stopirao Srpski DB.
Nije poenta u tome da sad raspravljamo o Maslenici nego samo da ti pokazem da uporedis to i potpunu ignoraciju onoga sto se desava na Dinari krajem 94 od Srpske strane.

ti totalno pogresno interpretiras Stipeticeve izjave kao sto si na forum.hr citirao njega i rekao da je planirana "nerealna dubina prodora" to se odnosilo na Unu a ne na Maslenicu. Previse se bavis izmisljanjima oko Maslenice zato te ovdje nitko ne smatra relevantnim sugovornikom. Jesi procitao blog onog vojnika o maslenici sto sam ti linkovao na Forum.hr?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 12:31 

evo zašto se moram popodne odmoriti, jer se stvarno umaram time da ti baš sve moram objasniti.
ako ti je forumska rasprava nepoznatih ljudi najrelevantiji faktor za procjenu nekih događaja možemo se još godinama ovako zajebavat.
ti smatraš da su maslenici učestvovale sve gardijske brigade zato jer je netko paušalno naveo to na forumu.hr?
tebi su relevantna trokeljanja nekog tipa koji priča o zaustavljanju napada, uspjesima po nekim selima, mrtvim hrvatskim vojnicima od strane neke 92. br., pa se kasnije ispravlja i navodi neke druge postrojbe, i sve to priča kao da bio na svakom mjestu u isto vrijeme :whistling
taj lik poput tebe vidi ono što želi vidjeti.
pa naravno da priča o nekom zaustavljanju kad je operacija stala zbog ispunjenja cilja predmetne etape.
u njegovoj priči nemaš podatke o kronologiji, sve je to on pomiješao od raznih izvora pa sad radi ko fol svoju priču.
činjenica je da ste izgubili teren.
činjenica je da ste ga prestali gubiti kad je naša vojska stala a ne kad je 92. i ko zna koja još brigada zaustavila napad.
činjenica je da ste krenuli u protunapad koji je manje više ostao neuspješan. osim pola sela i jednog brežuljka niste niste uspjeli vratiti iako ste imali s čim.
i nemoj pričati da je tzv. svk bila bez oružja.
oni jesu višak teškog oružja stavuili u un skladišta ali da su ostali bez svega, to jednostavno nije istina.
ako te tješi zbog poraza, nastavi vjerovat ali to neće promjeniti zbilju.
odakle onda zarobljena tehnika u akciji? tekovi, transporteri, haubice....?

isto tako ti je činjenica da ste u zimi 94 izgubili dobar dio terena, da je zbog toga vraćen dio snaga s bihaća, da niste ništa uspjeli vratiti nazad i da ste u idućim akcijama izgubili još i više.

a o zabrani srpskog db-a stvarno nemam šta komentirati. bit će da su u db-u sjedile prikrivene ustaše kojima je cilj bio da srbija izgubi?
pa niste nas uspjeli presjeći 91.unatoč pokušajima a di bi još 93 nakon što ste ostali na mjestu unatoč svim tim pokušajima da povratite izgubljeno područje.

zar je sve tebi bila ignorancija kad god ste izgubili?
uvijek dogovor, ignorancija, šta li već ne.
pa dokad bi trajala ta ignorancija?
rat se završio tako da su srbi gubili sve bitke, pristali na primirje. obećali vratiti ist. sl. i baranju, meni dosta, još da su naši pregovarači u tehničkim detaljima bili malo pametniji zbog mnogih graničnih sela, di ćeš više.
a vi?
dokad bi trajala ta ignorancija, bili nas i do zemuna "ignorirali" pošto do banjaluke očito jeste i ničim niste pokazali da namjeravate prestati s tom "ignorancoijom".
zapamti, samo je četvrta išla u napad i komad tigrova na velebitu.
kune su uletile na smjenu, odbile napad i to je to.
pa kako se 92. br. raspala 5.8.95. tu odbija napade svih gardijskih brigada a onda je domobrani rastave 95 ko da je od papira.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 12:40 

TinkiVinki ajde svega ti zaokruži opus, nešto previše okolišaš oko vaše "istine", no vidi se u kojem smjeru pokušavaš usmjeriti raspravu a to je - "dogovoreni" rat, stalno "sputavanje" pravih srpskih snaga od strane "izdajnika" i "komunjara" i naravno povlačenje bez pravog poraza pred Hrvatima i to još obilato potpomognutim od strane međunarodne zajednice :zivili

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 19:29 

quick_nick je napisao/la:

ti totalno pogresno interpretiras Stipeticeve izjave kao sto si na forum.hr citirao njega i rekao da je planirana "nerealna dubina prodora" to se odnosilo na Unu a ne na Maslenicu. Previse se bavis izmisljanjima oko Maslenice zato te ovdje nitko ne smatra relevantnim sugovornikom. Jesi procitao blog onog vojnika o maslenici sto sam ti linkovao na Forum.hr?

Pa dobro evo ti link pa ti meni rastumaci sta je to Stipetic rekao i molim te saberi se kakva crna una gde to Stipetic prica o uni .Sto se tice onog teksta mislim sta da ti kazem ja sam ga citao jos ranije,sta reci o tekstu u kojem 9 tenkova gori kao 9 baklji ako se dobro secam to ima samo u crticima,pa onda Srbi iskacu iz grobova,pa baterija koja crkne jos na pocetku price pa na kraju on preko nje u odsudnom trenutku pozove pomoc,pa kuvari koji razbiju nase specijalce pa mislim malo je previse.

http://www.youtube.com/watch?v=Fts4cRmOZUI

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 20:02 

evo zašto se moram popodne odmoriti, jer se stvarno umaram time da ti baš sve moram objasniti.
ako ti je forumska rasprava nepoznatih ljudi najrelevantiji faktor za procjenu nekih događaja možemo se još godinama ovako zajebavat.
ti smatraš da su maslenici učestvovale sve gardijske brigade zato jer je netko paušalno naveo to na forumu.hr?
tebi su relevantna trokeljanja nekog tipa koji priča o zaustavljanju napada, uspjesima po nekim selima, mrtvim hrvatskim vojnicima od strane neke 92. br., pa se kasnije ispravlja i navodi neke druge postrojbe, i sve to priča kao da bio na svakom mjestu u isto vrijeme :whistling
taj lik poput tebe vidi ono što želi vidjeti.
pa naravno da priča o nekom zaustavljanju kad je operacija stala zbog ispunjenja cilja predmetne etape.
u njegovoj priči nemaš podatke o kronologiji, sve je to on pomiješao od raznih izvora pa sad radi ko fol svoju priču.
činjenica je da ste izgubili teren.
činjenica je da ste ga prestali gubiti kad je naša vojska stala a ne kad je 92. i ko zna koja još brigada zaustavila napad.
činjenica je da ste krenuli u protunapad koji je manje više ostao neuspješan. osim pola sela i jednog brežuljka niste niste uspjeli vratiti iako ste imali s čim.
i nemoj pričati da je tzv. svk bila bez oružja.
oni jesu višak teškog oružja stavuili u un skladišta ali da su ostali bez svega, to jednostavno nije istina.
ako te tješi zbog poraza, nastavi vjerovat ali to neće promjeniti zbilju.
odakle onda zarobljena tehnika u akciji? tekovi, transporteri, haubice....?

isto tako ti je činjenica da ste u zimi 94 izgubili dobar dio terena, da je zbog toga vraćen dio snaga s bihaća, da niste ništa uspjeli vratiti nazad i da ste u idućim akcijama izgubili još i više.

a o zabrani srpskog db-a stvarno nemam šta komentirati. bit će da su u db-u sjedile prikrivene ustaše kojima je cilj bio da srbija izgubi?
pa niste nas uspjeli presjeći 91.unatoč pokušajima a di bi još 93 nakon što ste ostali na mjestu unatoč svim tim pokušajima da povratite izgubljeno područje.

zar je sve tebi bila ignorancija kad god ste izgubili?
uvijek dogovor, ignorancija, šta li već ne.
pa dokad bi trajala ta ignorancija?
rat se završio tako da su srbi gubili sve bitke, pristali na primirje. obećali vratiti ist. sl. i baranju, meni dosta, još da su naši pregovarači u tehničkim detaljima bili malo pametniji zbog mnogih graničnih sela, di ćeš više.
a vi?
dokad bi trajala ta ignorancija, bili nas i do zemuna "ignorirali" pošto do banjaluke očito jeste i ničim niste pokazali da namjeravate prestati s tom "ignorancoijom".
zapamti, samo je četvrta išla u napad i komad tigrova na velebitu.
kune su uletile na smjenu, odbile napad i to je to.
pa kako se 92. br. raspala 5.8.95. tu odbija napade svih gardijskih brigada a onda je domobrani rastave 95 ko da je od papira.

Opet svasta pricas,naravno kad ste zaustavljeni u napredovanju onda dostignuto proglasavate ciljem kao mi smo samo to hteli pogledaj i ti ovaj link koji sam malopre postavio i sta Stipetic kaze.A mozes i da vidis izvestaj novinarke to je vljda tv Knin ili sta vec snimljen kad je Arkan stigao dole a on je dole stigao 25.01.1993 i mozes da cujes u izvestaju da je HV zaustavljen kod Kasica da bojovnici generala Tudjmana napadaju i da su zaustavljeni i da su borbe krvave.Sto se tice tvoje tvrdnje da nije svo tesko naoruzanje nije bilo pod kljucem to je tvrdnja za koju nemas dokaza ili mozda imas. Cinjenica je da su Srbi morali rasformirati vojsku i svo tesko naoruzanje staviti pod kljuc Un i da je na toj teritoriji mogla biti samo milicija Krajine naoruzana pesadijskim naoruzanjem HV je to iskoristila i krenula u prodor na nebranjenu teritoriju.Ti sad mozes da se upinjes iz petnih zila dokazujuci suprotno do mile volje a i sam znas da ti je prica suplja.Po Vensovom planu Srbi su morali da se razoruzaju a ako nisu daj mi jedan dokaz gde se Hrvatska drzava buni zbog toga bilo kome, oni su morali da RSK tuze negde bilo kod UN ili MZ ili otkud znam kome.

Kazes izvori nerelevantni a koji su tvoji izvori zivotati Grahovo .net sa pola recenice o temi niti ko je niti sta je.Najlakse je reci taj nema pojma covek lepo pita kako to Bobetko u svojoj knjizi navodi 159 poginulih pripadnika samo 4gbr a zvanicna Hrvatska priznaje mnogo manje mozda ti znas odgovor.
Kazes i to da se nakon hr napredovanja na Dinari vojska sa Bihaca povlaci a gde se to povlaci kad ovima nije stizala pomoc nikako,svih 10 meseci.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 20:07 

RajvoSa je napisao/la:
TinkiVinki ajde svega ti zaokruži opus, nešto previše okolišaš oko vaše "istine", no vidi se u kojem smjeru pokušavaš usmjeriti raspravu a to je - "dogovoreni" rat, stalno "sputavanje" pravih srpskih snaga od strane "izdajnika" i "komunjara" i naravno povlačenje bez pravog poraza pred Hrvatima i to još obilato potpomognutim od strane međunarodne zajednice :zivili

Mene samo zanima da rascistimo operaciju zima 94,da vidimo ko se to tamo borio i protiv koga i da dodjemo do nekih zakljucaka ma kakvi oni bili.Ovo je tema o toj operaciji ali izgleda da to zanima samo mene.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 20:51 

Šta tebi nije jasno o Zimi !?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 21:22 

quick_nick je napisao/la:

Pa dobro evo ti link pa ti meni rastumaci sta je to Stipetic rekao i molim te saberi se kakva crna una gde to Stipetic prica o uni .Sto se tice onog teksta mislim sta da ti kazem ja sam ga citao jos ranije,sta reci o tekstu u kojem 9 tenkova gori kao 9 baklji ako se dobro secam to ima samo u crticima,pa onda Srbi iskacu iz grobova,pa baterija koja crkne jos na pocetku price pa na kraju on preko nje u odsudnom trenutku pozove pomoc,pa kuvari koji razbiju nase specijalce pa mislim malo je previse.

http://www.youtube.com/watch?v=Fts4cRmOZUI

Oops zamijenuo sam ove izjave moja greska... neznam onaj momak koji opisuje dogadjaje kao daje bio tamo i ti koji skupljas informacije sa youtube hmmm neznam ko mi je tu relevantniji. Nije daleko onda ni tvoja mitomanska da su djedovi obranili Unu i da su srbi bili bespomocni na Malsenici.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 21:27 

Mar-kan je napisao/la:
Šta tebi nije jasno o Zimi !?

Ti si otvorio temu pod naslovom operacija zima a tekst koji si postavio u 99 posto govori o politici u to vreme vise nego o samoj operaciji.Sve se svodi na to da je akcija krenula 30. novembra da se doslo do Grahova i da je to sprecilo pad Bihaca sto je notorna glupost jer je Crni lug koji je 20 km od Grahova pao tek u aprilu 95. Dokument koji si postavio govori da je VRS 5.12 1994 odbila napade HV a u filmu o 4gbr se govori da je napad krenuo 5.12.1994 i da je vec u toku dana zauzeto vise srpskih sela sve do sela Sajkovici sto je preko 30 km od Caprazlija i Celebica gde je do tada bila linija.Tu nesto ne stima jel tacno jedno ili drugo film ili tvij izvor koji si linkovao. Za pocetak toliko u mom uvodnom postu na ovu temu sam rekao sta mene zanima ovde.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 328 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: