|
|
Stranica: 6/16.
|
[ 380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NiX
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 20 lis 2011, 23:34 |
|
Pridružen/a: 15 tra 2011, 22:19 Postovi: 498 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg Bosna
|
_________________ I krv svoju, za Herceg Bosnu moju ...
|
|
Vrh |
|
 |
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 12:53 |
|
|
bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo!
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 14:30 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 10:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
ljiljana lovric je napisao/la: bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo! Dobrodošla na Forum Ako ti nije tlaka stavi sliku na Avatar, ove što kruže internetom su većinom starije i već puno puta viđene. 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 14:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Moraš pokazati kopiju da si glasovao za nju. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 14:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26175 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ja sam glasovao za Ljiljanu... doduše na forumskoj anketi... :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 14:50 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 10:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
BBC je napisao/la: Moraš pokazati kopiju da si glasovao za nju.  Zbog čega, nije ona Čović da mu moraš stalno dokazivati Ljubav To kako je Junuz glasao nije bitno, bitno je da je glasao za svoj narod a ne kao neki 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 15:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kakav je doček bez pjesme...  Dečki, nemate stila.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 15:10 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
ljiljana lovric je napisao/la: bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo! Dobrodošla 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 15:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60621 Lokacija: DAZP HQ
|
ljiljana lovric je napisao/la: bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo! ne samo u Kiseljaku, nego u gotovo svim općinama Srednje Bosne i Hercegovine, a napose u HNŽ-u treba drastično dizati izlaznost.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 15:15 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: bas mi se dopada tema. super. samo ne trebamo se zavaravati ovim postotcima. to je kod izlaznosti na izborima koja se kreće između 45 i 55%. izbori 2010 su bili iznenadjenje u kiseljaku!!! treba se dobro pripremiti i ne opuštati se nimalo! pusa lili glasao sam za tebe u for.anketi 
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 stu 2011, 15:17 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nigdje žena na temi. A toliko pričaju o toj "ženskoj vladi".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Hardy
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 vel 2012, 21:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Nigdje žena na temi. A toliko pričaju o toj "ženskoj vladi". Kiseljak je ustvari rasadnik ženskih kadrova :) osim Ljilje, kiseljačanke drže i poziciju Predsjednice HDZ-a Središnje Bosne (Lidija Bradara). Čak kad se uporedi s trenutnim pozicijama koje drže muški kiseljačani, žene su daleko bolje plasirane.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 06 tra 2012, 13:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78503 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Novogradnja 2011 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 06 tra 2012, 13:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78503 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 09 tra 2012, 19:17 |
|
|
To je dole iza pijace
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 09 tra 2012, 19:50 |
|
|
Dijasporo hrvatska, sto se ceka. 45 m2. 1250 KM i to ukljucujuci PDV. http://stan-kiseljak.eur.ba/
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 09 tra 2012, 20:03 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dijasporo hrvatska, sto se ceka. 45 m2. 1250 KM i to ukljucujuci PDV. http://stan-kiseljak.eur.ba/A gdje cemo raditi?Bosnjaci primaju u svoje firme gotovo iskljucivo Bosnjake( bar sam cuo da je tako u onoj pilani kod "Jelenovog gaja"-Busovacka opcina, i u onoj ispod "Plinare"-Kiseljacka opcina) a Hrvati bas i nisu neki jaki poduzimaci u Kiseljaku.Cuo sam da ni jedan nije niti priblizno jak kao Orman. Doduse mozda u starom kraju vlada misljenje da mi "gastarbajteri" imamo dovoljno kapitala i da ne moramo raditi!? 
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 09 tra 2012, 20:12 |
|
|
Pa pozvao sam dijasporu, dijaspora već radi u dijaspori. Ovo nešto kao vikendica.  Da, Orman, takvih ratnih profitera je malo, kao i tih kradljivaca šume što imaju pilanu. No, mora im se priznat kako nisu kao naši drmnuli pare i donijeli u RH, pa napravili apartmane koje iznajmljuju, nego uložili i zapošljavaju ljude, a sad počeli i legalno poslovati i plaćati porez.  Ima posla u Sarajevu, izmmeđu ostalog i zato je Kiseljak interesantan.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 12 tra 2012, 12:33 |
|
|
Bio sam sad pred Uskrs u Kiseljaku, divan gradic i mnooogo ljepi cura ;)
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 12 tra 2012, 20:13 |
|
|
Jes, od vamokana su svi lijepi :)
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 12 tra 2012, 20:20 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Znači manje od 30.000 € stančić u Kiseljaku. UGODNO!
No ja bacam oko na Žepče ili pravit još jednu kuću u rodnom kraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Betandwin
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 12 tra 2012, 20:30 |
|
|
lirik je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dijasporo hrvatska, sto se ceka. 45 m2. 1250 KM i to ukljucujuci PDV. http://stan-kiseljak.eur.ba/A gdje cemo raditi?Bosnjaci primaju u svoje firme gotovo iskljucivo Bosnjake( bar sam cuo da je tako u onoj pilani kod "Jelenovog gaja"-Busovacka opcina, i u onoj ispod "Plinare"-Kiseljacka opcina) a Hrvati bas i nisu neki jaki poduzimaci u Kiseljaku.Cuo sam da ni jedan nije niti priblizno jak kao Orman. Doduse mozda u starom kraju vlada misljenje da mi "gastarbajteri" imamo dovoljno kapitala i da ne moramo raditi!?  vidi se da si gastabajter,pa nisi u toku , stani ujutro na Kobiljaču pa češ vidjeti kolonu auta koja piči prema Sarajevu , večina Kiseljačana radi u Sarajevu , FMUP , SIPA, Granična Policija na aerodromu , zajedičke institucije države Bih sa milion ministarstava i svega nečega , institucije FBih sa isto toliko ministarstava i pratečih bitaj Boga čega, direkcije,banke, klinci palci ... ps Junuze taj stan skup , za 1000 Km ima ih kolko hočeš jer su izgradili više nego mogu prodati, ja imam ponudu za stari stan od 30 i nešto kv za manje od 20k maraka ,vjerovatno cu uzeti ,za te pare nemogu ni auto kupit kako valja , a stan je stan pa makar u Kiseljaku , moze se izdati ako nista
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 15 tra 2012, 17:38 |
|
|
Betandwin je napisao/la: lirik je napisao/la: A gdje cemo raditi?Bosnjaci primaju u svoje firme gotovo iskljucivo Bosnjake( bar sam cuo da je tako u onoj pilani kod "Jelenovog gaja"-Busovacka opcina, i u onoj ispod "Plinare"-Kiseljacka opcina) a Hrvati bas i nisu neki jaki poduzimaci u Kiseljaku.Cuo sam da ni jedan nije niti priblizno jak kao Orman. Doduse mozda u starom kraju vlada misljenje da mi "gastarbajteri" imamo dovoljno kapitala i da ne moramo raditi!?  vidi se da si gastabajter,pa nisi u toku , stani ujutro na Kobiljaču pa češ vidjeti kolonu auta koja piči prema Sarajevu , večina Kiseljačana radi u Sarajevu , FMUP , SIPA, Granična Policija na aerodromu , zajedičke institucije države Bih sa milion ministarstava i svega nečega , institucije FBih sa isto toliko ministarstava i pratečih bitaj Boga čega, direkcije,banke, klinci palci ... ps Junuze taj stan skup , za 1000 Km ima ih kolko hočeš jer su izgradili više nego mogu prodati, ja imam ponudu za stari stan od 30 i nešto kv za manje od 20k maraka ,vjerovatno cu uzeti ,za te pare nemogu ni auto kupit kako valja , a stan je stan pa makar u Kiseljaku , moze se izdati ako nista Po tebi "gastarbajteri" nisu u toku( a mozda su cak i glupi) a vi unutra bas sve znate!Evo ti par podataka: SBK: Prosječna plaća: 608 KM Prosječna potrošačka korpa: 517 KM Nezaposleni: 36.482 Zaposleni: 37.974 Cijene stanova: 750 – 1.300 KM KS: Prosječna plaća: 981 KM Prosječna potrošačka korpa: 586 KM Nezaposleni: 63.000 Zaposleni: 119.886 Cijene stanova: 1.500 – 4.000 KM Znaci cak i u kantonu Sarajevo preko trecine radno sposobnih nema posao sto odgovara stopi nezaposlenosti od otprilike 34%.Naravno stanje u drugim zupanijama kao sto je npr. SBZ gdje pripada Kiseljak je puno losije.Za usporedbu u zemlji u kojoj zivim stopa nezaposlenosti je 4,5%.Mislim da ces shvatiti zasto sam skeptican i da sam ipak dobro obavijesten a sto se tice kolona na Kobiljaci one su mi poznate bolje nego sto mislis ali u usporedbi sa kolonama na "Süd-Ost Tangente" u Becu to je macji kasalj !
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 15 tra 2012, 18:48 |
|
|
Čovjek ti Liriče nije htio ništa loše poručiti, i ja znam tonu ljudi koji jako dobro žive u BiH a nisu gazde.
Teško ćeš kao keramičar što puno zaradit ali ako uvališ sebe i ženu u državne institucije a imate faks oboje, život je čini mi se bolji nego prosječnog Hrvata u Beču.
Svejedno, baza u Kiseljaku ili Vitezu, umjesto uvaljivanja rodbini svake godine, se čini kao dobra ideja, pogotovo po ovim cijenama.
Kiseljak posebno, tu su blizu toplice u Fojnici i na Ilidži, skijališta na Vranici a ni Bjelašnica s Igmanom nije daleko, kao i Sarajevo koje isto ima što ponudit.
Da nemam kao što imam, ne bih se puno mislio. 10 000 € ej?
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 15 tra 2012, 20:03 |
|
|
Ma sve je meni jasni Juka.Poznajem zivot u BiH kao i u Austriji .Posjedujem nekretnine u obje zemlje i znam kako sve to funkcionira.Ovdje mi nikad nitko nije nanio stetu,sve je korektno i regulirano.Za razliku od toga nama "gastarbajterima" u Bosni u prosjeku obiju kucu jedanput godisnje,majstori nam za radove udare 20-tak % vece cijene,susjedi i rodbina za kosenje trave i sporadicno provjetranje kuce ocekuju nesrazmjerne protuusluge (preferiraju naravno novcane) i jos nam se predbaciva da nam zmija sjedi na novcaniku(pogledaj temu "Dijaspora").Osim toga poznajem dosta prijeratnih slucajeva gdje su ljudi ulozili novce u kuce,stavili ustedjevine u nase banke...i prakticki sve izgubili.Zato smo postali dosta oprezniji.Vrijeme je da se nas koji radimo u inozemzstvu prestane gledati kao na "krave za muzu" i da nas se pocne promatrati kao ravnopravne clanove zajednice.Pocesto se zaboravlja nas doprinos(i ratni i civilni) boljitku naseg drustva i njegovog gospodarstva.Bilo bi interesantno jednom izracunati koliko novca stize od nas koji smo vani u zemlju(bilo da se radi o ulaganju u nekretnine ili slanju novca clanovima nasih obitelji kao i drugim mogucim ulaganjima).
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|