|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 159 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Uskok
|
|
Naslov: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 06 ruj 2009, 17:21 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1410 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi od samo jedne strane, mislim u redu je reci da do 30.07.1992 grad sarajevo je bio pod faktickom opsadom ali nakon izgradnje tunela, kroz koji je proslo na tisuce i tisuce ljudi, oruzija i namirnica a najbitnije zaradilo se MILIONI I MILIONI tada njemackih maraka mislim da je jako nekorektno iznositi takove lazi.
1. hrana koja je kupljena u butmiru npr pronesena u Sarajevo dobijala je i cetverostruko a sigurno i vise na vrijednosti. ali naravno nije svatko mogao da pronosi hranu kroz tunel, pa normalno uvjek moraju da postoje podobni ljudi za tako delikatne poslove.
Dali se u opkoljenom Sarajevu zderala janjetina jutros donesena iz butmira? Jeste. Ali opet janjetinu mogu da jedu samo podobni, oni koji su bili istinski i fakticki taoci obiju udruzenih strana bili su sretni ako su mogli da dodju do ikar konzerve, fete sira ili engleskog keksa iz 2 svijetskog rata od koga su pravili poslije TORTU.
2. Dali su ljudi mogli da izadju iz Sarajeva vec ako ima tunel, pa vec i ako moze kroz njega da prolaze vojnici svakodnevno i redovno u obadva pravca, cak se nekada promet mogao da odvija istodobno u oba pravca, hrana oruzije itd pa valjda mogu i civili. E VIDIS to se ne moze bas tako. Podobni civili su mogli da prodju i da se ispale do austije itd i da mirno sacekaju kraj rata, da u medjuvremenu studiraju, a ostali su ostali "Taoci" price kako se ne moze izaci iz Sarajeva, a fakticki i taoci tadasnjeg bosnjackog rezima, podjednako i isto kao srpskog.
Ti civili su ostali pa hajde da kazemo i istinu reklama za CNN i ostale tv kompanije kao jefin show, skoro nista ne uloze a dobiju dobar filmski materijal o ljudskoj patnji itd. to je bas ono trenutak kada prosjecni englez gledajuci BBC pomisli na prolaznost zivota pocese se po dupetu i produzi dalje, dok pretstavnici tkz Republike BiH promoviraju opkoljeni grad i njihovu tkz. pravednu borbu. U isto vrijeme dok muce i ubijaju ljude ili ovi podlegnu od zadobivenih ozljeda u "palati pravde" kasarni Viktor Bubanj.
Naravno, i obicni ljudi su mogli da izadju iz sarajeva pa zar vam "oni" lice na bezdusne ljude koji bi mogli da gledaju kako civili svaki dan ginu i "oni" mogu da ih evakuiraju ili na bilo koji drugi nacin izmjeste iz ratne zone vec kada su civili.
Svoj put iz sarajeva morao si da necu da kazem krvavo jer je stvarno previse krvi bilo da se ovo krvavo u toj krvi nebi ni zamjetilo, pa cu to izreci ovako svoj put iz sarajeva morao si masno da platis (Oper u DM-njemackim markama jer tadanji autoprevoznici nisu nesto voljeli tadasnji tkz bh dinar), bas kao ona masna janjetina koju su guzonje jele u istom tom opkoljenom sarajevu, da vidite samo kakva se roba cuvala po sarajevskim ratnim skladistima, da su civili u sarajevu jeli takovu hranu nikada nebi oboljevali od raka a mogu reci da bi im pozavidjeli i stanovnici europskih zemalja, ali nisu jeli jebiga valjda nebi bilo fino da CNN snima a ovi jedu nesto drugo osim smeca. Gdje je zavrsila ta hrana ja nikada nisam saznao, mozda ju je pojeo netko netko mnogo vazniji.
Cinjenica: Grad jest bio u opsadi ali izaci ili uci u sarajevo nije bilo u ruci samo jedne strane kako se to zeli prikazati nego u rukama dviju strana.
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 11 ruj 2009, 12:18 |
|
|
Ja se sjecam kada je u grad uvezena veca kolicina slanine, gladni narod je pohrlio u trznicu kupiti slaninu, ali Reis Ceric je promptno zapovjedio da se slanina izbaci iz trznice i grada.
O tome bosnjacki mediji nikada ni zucnuli nisu. Ne smiju, ili se tek slazu sa misljenjem reisa.
Bolje biti gladan, nego jesti krmetinu.
Sto se tice teme, puno toga si napisao kao istinu. Opsada ali kako za koga.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 11 ruj 2009, 13:59 |
|
|
Uhh, vrlo zanimljiva tema.
A zašto živimo u zabludi? Pa zbog medijske blokade, ni ja nisam ovo ranije znao niti mi je palo na pamet.
U stvari su građani Sarajeva služili kao predstava za svijet. Što više pate, to bolje i to više podrške Aliji.
Svaka čast na temi!
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 12 ruj 2009, 12:06 |
|
|
Kako su dolazile vojne snage iz Sarajeva da pomognu proguliti crte obrane u Lašvanskoj dolini ako je bila opsada?
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 12 ruj 2009, 13:30 |
|
|
E to sam vazda napominjao jos na onom forumu, ali nece bale da skontaju da je jedini pravi cilj njihove borbe bio unistavanje Hrvata..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 12 ruj 2009, 14:14 |
|
|
Pa ima na onom blogu Vikićevog specijalca kako su se borili protiv HVO-a u Vitezu, a oni su iz Sarajeva.
Ali zašto bi Muslimani tvrdili da je Sarajevo bilo potpuno pod opsadom?
Zato što je opsada Sarajeva centralni mit oko kojeg se vrti Muslimanski status žrtve, a Srebrenica je samo točka na i.
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 12 ruj 2009, 17:59 |
|
|
trebalo je vas dovest 4 godine u sarajevo pod opsadu pa bi trubili drugu melodiju
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 12 ruj 2009, 18:15 |
|
|
Betandwin je napisao/la: trebalo je vas dovest 4 godine u sarajevo pod opsadu pa bi trubili drugu melodiju Pa izvoli , demantuj...usput , mi znamo odlično što je to biti pod opsadom .
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 13 ruj 2009, 06:34 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3827 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ja ne kontam koja se to teza ovdje postavlja i pobija? Sarajevo je bio grad pod opsadom, srednjovjekovnog tipa, a to što se ulazilo, snabdijevalo i izlazilo na kapaljku baš i ne mijenja tu činjenicu.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 13 ruj 2009, 07:14 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ja ne kontam koja se to teza ovdje postavlja i pobija? Sarajevo je bio grad pod opsadom, srednjovjekovnog tipa, a to što se ulazilo, snabdijevalo i izlazilo na kapaljku baš i ne mijenja tu činjenicu. Ne mijenja činjenicu da je Sarajevo bio grad u opsadi. Ali sasvim novo svjetlo na tu "opsadu" baca činjenica da je za tu "kapaljku" i loše stanje većine građana odgovorna bošnjačka vlast u Sarajevu. Pročitaj Uskokov post još jednom: Citat: Cinjenica: Grad jest bio u opsadi ali izaci ili uci u sarajevo nije bilo u ruci samo jedne strane kako se to zeli prikazati nego u rukama dviju strana. Bošnjačka vlast je potencirala patnju civila zbog političke koristi u svijetu. Tko je bio "podoban" mogao je izaći. Uostalom ako je tako, gdje to još u povijesti ima da je grad pod srednjovjekovnom opsadom vršio agresiju na treću stranu, kao što je Armija BiH snage iz Sarajeva koristila za opsjedanje (ovaj puta zbilja srednjovjekovno ) srednje Bosne?
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 13 ruj 2009, 07:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ja ne kontam koja se to teza ovdje postavlja i pobija? Sarajevo je bio grad pod opsadom, srednjovjekovnog tipa, a to što se ulazilo, snabdijevalo i izlazilo na kapaljku baš i ne mijenja tu činjenicu. Ne mijenja činjenicu da je Sarajevo bio grad u opsadi. Ali sasvim novo svjetlo na tu "opsadu" baca činjenica da je za tu "kapaljku" i loše stanje većine građana odgovorna bošnjačka vlast u Sarajevu. Pročitaj Uskokov post još jednom: Citat: Cinjenica: Grad jest bio u opsadi ali izaci ili uci u sarajevo nije bilo u ruci samo jedne strane kako se to zeli prikazati nego u rukama dviju strana. Bošnjačka vlast je potencirala patnju civila zbog političke koristi u svijetu. Tko je bio "podoban" mogao je izaći. Uostalom ako je tako, gdje to još u povijesti ima da je grad pod srednjovjekovnom opsadom vršio agresiju na treću stranu, kao što je Armija BiH snage iz Sarajeva koristila za opsjedanje (ovaj puta zbilja srednjovjekovno ) srednje Bosne? To je istina i izuzetno mi je drago da je dobar dio mojih sugrađana, gradske "raje" i "saveznika" kosti ostavio na položajima oko srednje Bosne...nadam se da su im zadnji trenuci bili prožeti najgorim mogućim mukama i patnjama, jer onaj koji se od branitelja pretvori u mudžahedinskog agresora ne zaslužuje ništa bolje Manje mi je drago što je HVO Sarajevo na indirektan način to omogućio, jer je svaki Hrvat koji je bio na liniji protiv Srba značio da se dodatni Musliman mogao izvući iz Sarajeva i koristiti u agresiji na hrvatske prostore...no tu izbora nije bilo. Pod pojmom "srednjovjekovna" mislim na izgladnjivanje i patnju koja je nanesena građanima Sarajeva...podatak od oko 10.000 poginulih civila (mislim da se radi oko 2.000 djece), žrtva snajpera, granatiranja, gladi i svega drugog i dalje stoji. Glede Alijine strategije za Sarajevo, ona je bila legitimna...da se dopustio masovni izlazak civila iz Sarajeva (kao da je to bilo moguće??), obrana Sarajeva bi se raspala i Srbi bi ušetali u grad...
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 13 ruj 2009, 07:48 |
|
|
Trebalo bi istražiti koliko se ukupno pripadnika Vikićevaca i 1 korpusa izvuklo iz Sarajeva i na kraju bili korišteni u napadima na Vitez i u Neretvi 93...bio bi dobar tekst tipa "Kratak put od žrtve do agresora..."
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 18 ruj 2009, 20:42 |
|
|
ma jad i bijeda je to brojčano , 90 posto je moralo biti u Sarajevu radi OPSADE koja po nekima nije postojala fuj kako mozete takve gluposti tvrditi , to je više bio propagandi fol , glavnina sarajevske vojske abih i ako je izlazila je isla na srpske polozaje, zna se gdje su kosti ostavljali , treskavica i na drugoj strani Nišići ...kakav vitez i neretva , tamo nije bilo sve skupa 300 . na vitezu jedna četa vikićevih i na neretvi po četa iz dvije sarajevske brigade 9 i 10 brdska , eto dozvoljavam da neznam sve , nek je bila i jos koja četa iz neke druge brigade , sve skupa plafon 500 lljudi , ko nevjeruje nek provjeri, sto je na 50000 vojnika Abih u Sa smijesno čista propaganda i podizanje morala u tim krajevima , pricom evo predhodnice , cekajte dok cijele brigade dodju iz Sa jebat cemo ustaše bla bla bla a Sarajevo kako ovdje tvrde pojedinci smajlikojipovraća da nije bilo pod opsadom svij bi 50000 vojnika udarilo na vitez i hercegovinu pa bih vas pitao gdje biste danas bili , over and out koje gluposti ljudi mogu pistati ....vjerovatno ovi sto tvrde da je Alija drzao grad pod opsdadom tvrde i da je masakr u Tuzli napravio svemirski brod , jer taki su muslimani ološ ,lažu puše piju kradu prave nevolje ...fuj
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 18 ruj 2009, 20:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Betandwin je napisao/la: trebalo je vas dovest 4 godine u sarajevo pod opsadu pa bi trubili drugu melodiju Pa izvoli , demantuj...usput , mi znamo odlično što je to biti pod opsadom . nebudi bezobrazan , do sad sam te cijenio ..ja bi sad potpiso na godinu tvoje opsade a ti potpisi na godinu moje , pa cemo onda razgovarati ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 00:30 |
|
|
Ništa nisi demantovao,samo potvrdio da je OPSADA imala rupa,velikih rupa...
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 01:06 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ja ne kontam koja se to teza ovdje postavlja i pobija? Sarajevo je bio grad pod opsadom, srednjovjekovnog tipa, a to što se ulazilo, snabdijevalo i izlazilo na kapaljku baš i ne mijenja tu činjenicu. Za čudo, moram da kažem da se slažem sa tobom
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 01:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75866 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ne vjerujem da je muslimansko vodstvo poticalo održavanje opsade. Od simpatija MZ, što je neizravna korist koja MOŽE donijeti nekakve eventualne poene, valjda je uvijek bolja izravna korist, u vidu odvezivanja jedinica koje bi mogle ratovati po drugim frontovima.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 01:11 |
|
|
I nemojte da se zajebajete. Zaboravili ste da kažete da ni Goražde nije bilo pod opsadom, jer su se ljudi između srpskih linija i Grepka probijali do "slobodne teritorije" Možda je tema trebala nositi naziv "živimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u hermetičkoj opsadi Vakat spavat...vozdra
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 01:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sultan je napisao/la: I nemojte da se zajebajete. Zaboravili ste da kažete da ni Goražde nije bilo pod opsadom, jer su se ljudi između srpskih linija i Grepka probijali do "slobodne teritorije" Možda je tema trebala nositi naziv "živimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u hermetičkoj opsadi Vakat spavat...vozdra Ako su uspjeli izvući 500-1000 vojnika iz SA da bi ih koristili u napadnim djelovanjima protiv HVO-a, onda je situacija bila daleko od kritične Paralela sa opsadom Goražda nema smisla jer si mogao izaći iz Sarajeva bez probijanja preko srpske teritorije.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 01:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Sultan je napisao/la: I nemojte da se zajebajete. Zaboravili ste da kažete da ni Goražde nije bilo pod opsadom, jer su se ljudi između srpskih linija i Grepka probijali do "slobodne teritorije" Možda je tema trebala nositi naziv "živimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u hermetičkoj opsadi Vakat spavat...vozdra Ako su uspjeli izvući 500-1000 vojnika iz SA da bi ih koristili u napadnim djelovanjima protiv HVO-a, onda je situacija bila daleko od kritične Paralela sa opsadom Goražda nema smisla jer si mogao izaći iz Sarajeva bez probijanja preko srpske teritorije. Da li je Vukovar bio pod opsadom???
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 02:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sultan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ako su uspjeli izvući 500-1000 vojnika iz SA da bi ih koristili u napadnim djelovanjima protiv HVO-a, onda je situacija bila daleko od kritične Paralela sa opsadom Goražda nema smisla jer si mogao izaći iz Sarajeva bez probijanja preko srpske teritorije. Da li je Vukovar bio u opsadi??? Do listopada u sličnoj opsadi kao Sarajevo, a od tada pa do pada u sličnoj situaciji kao Goražde. Jedina stvar koja se ne može porediti je omjer branitelja i napadača. U Vukovaru je JNA imala premoć u ljudstvu u skoro 10:1 nad braniteljima, dok su branitelji Sarajeva bili brojniji od Srba koji su opsjedali grad.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 09:46 |
|
|
Betandwin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pa izvoli , demantuj...usput , mi znamo odlično što je to biti pod opsadom .
nebudi bezobrazan , do sad sam te cijenio ..ja bi sad potpiso na godinu tvoje opsade a ti potpisi na godinu moje , pa cemo onda razgovarati ... Koliko je humanitarne pomoći prošlo kroz Sarajevo? Koliko je letova bilo za Sarajevo? Koliko je ljudi ušlo i izašlo za vrijeme opsade? Koliko je vojnika branilo Sarajevo? Šta je sve prošlo kroz famozni tunel? Koliko je medijski eksploatisano Sarajevo? I meni najvažnije - koliko je govana došlo iz Sarajeva da ubija moj narod ovdje!? Šta imaš ti potpisivati za moju opsadu!Nemam o čemu razgovarati sa bilo kojim smradom koji brani takve koji su dolazili meni na kućni prag! Pa nek si i ti i nek si 100x Hrvat.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 19 ruj 2009, 10:01 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Šta imaš ti potpisivati za moju opsadu!Nemam o čemu razgovarati sa bilo kojim smradom koji brani takve koji su dolazili meni na kućni prag!
Kad vojska iz "civiliziranog" grada pod "opsadom" dođe zaista opsjedati tvoj grad, teško je vjerovati u propagandu.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 22 ruj 2009, 22:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ništa nisi demantovao,samo potvrdio da je OPSADA imala rupa,velikih rupa... ma kakvi velikih , ogromne , ma to se hodalo ko da je mir , hajd ne seri , da nije bilo opsade , nebio ti srao to sto sad seres iz te svoje rupe , zahvali Karadžiću sto je drzao Sarajevo pod opsadom , inače bi ovih 50000 muslimanskih vojnika izbrisalo tvoje selo sa mape , koji ste vi primitivci , haos
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 22 ruj 2009, 22:40 |
|
|
Sultan je napisao/la: I nemojte da se zajebajete. Zaboravili ste da kažete da ni Goražde nije bilo pod opsadom, jer su se ljudi između srpskih linija i Grepka probijali do "slobodne teritorije" Možda je tema trebala nositi naziv "živimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u hermetičkoj opsadi Vakat spavat...vozdra nek si im vala rekao , ima ovdje primitivaca tipa Dodik pun k...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|