|
|
Stranica: 7/10.
|
[ 236 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 12:18 |
|
|
Zaključani kovčeg
Imam staru majku, sasvim sijedu, a i sâm sam star beskrajno, kao mjesec, dobri kume, kojem gasne žar u lokvi naše bašće, gdje pije češljugar.
Tu sam kula i zatvorena škrinja, žuta od vremena, zardjalih brava, i samo jedna stara smežurana ruka na ruho slaže voće i vijenac suhih trava (kad ga polagano, strepeć, otključava).
S mlinarom sam lani pio teško vino i moja zvijezda iznad tornja sjala, u zoru me majka blago dozivala, sa zelenim gunjem kad krenuh u planinu.
U paprat mi je tijelo utonulo do oka, na vrhuncu, pa, kao stari kovčeg otključan iznenada, mirisali mi prsti po travi i suncu, a cvijeće kao da je nicalo iz boka.
Viktor Vida
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 12:21 |
|
|
Posljednje putovanje
Otići ću. A ptice će ostati pjevajući - i ostat će vrt moj sa svojim zelenim stablom i svojim bijelim zdencem.
Svake večeri nebo će biti plavo i spokojno; i zvonit će, kao i večeras, zvona sa zvonika.
Umrijet će oni koji su me voljeli - i svijet će se obnavljati svake godine. A u uglu mog vrta, rascvala i okrečena, lutat će duh moj, nostalgičan...
Otići ću - i bit ću sam, bez ognjišta, bez stabla zelenog, bez zdenca obijeljena, bez neba plava i spokojna ... A ptice će ostati pjevajući.
Juan Ramón Jiménez
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 12:27 |
|
|
FATALIZAM
Blago stablu, jer mu je život pritajen i siv, još bolje je ne osjećati ništa poput tvrda stijenja, jer nema veće boli što je bol biti živ nit ima većeg tereta od svjesna življenja.
Biti i ne znati ništa, ići bez sigurna cilja, bez straha za ono što bi i budućeg udesa zlog, bez bojazni da te jutro neće zateći živa, bez uzdisanja zbog života, zbog sjene i zbog
onog što ne znamo i u što tek sumnjamo, i zbog svježeg grožđa, kojim nas kuša put, zbog groba što nas čeka sa svojim posmrtnim granama i ne znati odakle smo ni kud nam je određen put.
Ruben Dario
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 15:16 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zaključani kovčeg
Imam staru majku, sasvim sijedu, a i sâm sam star beskrajno, kao mjesec, dobri kume, kojem gasne žar u lokvi naše bašće, gdje pije češljugar.
Tu sam kula i zatvorena škrinja, žuta od vremena, zardjalih brava, i samo jedna stara smežurana ruka na ruho slaže voće i vijenac suhih trava (kad ga polagano, strepeć, otključava).
S mlinarom sam lani pio teško vino i moja zvijezda iznad tornja sjala, u zoru me majka blago dozivala, sa zelenim gunjem kad krenuh u planinu.
U paprat mi je tijelo utonulo do oka, na vrhuncu, pa, kao stari kovčeg otključan iznenada, mirisali mi prsti po travi i suncu, a cvijeće kao da je nicalo iz boka.
Viktor Vida Hvala za Viktora, Svinjice. 
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 15:21 |
|
|
teranova je napisao/la: Da li si razmišljao o tome da ponudiš svoje tekstove Šekiju Turkoviću? Ili Hasanu Dudiću zvanom Miki? Ti definitivno nisi normalna Pusti čovjeka na miru. Moderatori mi slobodno mogu dati neku kaznu za vrijeđanje forumaša, ali nisam se mogla suzdržati.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 16:09 |
|
|
Citat: TE NOCI
Te noci kada si se udala Na violinama su plakala gudala Sve nase snove si izdala Te noci kada si se udala
Te noci kada si presretna slavila Na muke si me teske stavila Sa utocista posljednjeg me splavila Te noci kada si presretna slavila
Te noci kada sam te gubio Ja rakijske case sam ljubio Da bih nekako tugu u sebi ubio Te noci kada sam te gubio
Te noci kada te drugi mazio Ja narcise bijele sam gazio I bjesnio da bih prazninu porazio Te noci kada te drugi mazio
lirik Ako smatraš da je ovako nešto za pokazivanje široj publici, ja se povlačim. Inače, nećeš ti dobiti nikakvu kaznu, čemu strah? Svako ima pravo na svoje mišljenje.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
JEDAN JE DJECAK IMAO KOKU
Jedan je djecak imao koku Bila je vrlo hitra u skoku I uvijek bi u vrtu prva Ulovila najsocnijeg crva
Pijetlovima je pamet krala I na ljubavnom planu lovorike brala Svakoga dana bi snijela jaje I ignorirala vucjaka kad na nju laje
Bila je prava ugladjena dama Uvijek vesela i nikada sama Prava zvijezda kokosije estrade Koja uvijek drugima sou krade
Znala je da kokodace krasno I po bunjistu da ceprka strasno Ali domacica nemade za to sluha I od ljepotice postade masna juha
lirik
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 19:54 |
|
|
Ovo bi moglo da prođe kao song u reklami za supu iz kesice.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 21:09 |
|
|
snowflake je napisao/la: Hvala za Viktora, Svinjice.  I meni je super, podsjeća na Lorcu.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 21:14 |
|
|
teranova je napisao/la: Ovo bi moglo da prođe kao song u reklami za supu iz kesice. A ja se bio prepao da ces se stvarno povuci 
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 21:33 |
|
|
HIMNA LJEPOTI
Stižeš li sa neba il iz vječnih tama? Tvoj pogled, božanstven i ispunjen tminom, Ljepoto! I dobro i zlo nosi nama, Pa te zato mnogi porede sa vinom.
U tvom oku sunce ulazi i sviće; Ko olujno nebo ti odišeš zrakom; Usne ti amfora, a poljupci piće Što heroje slabi, djecu čini jakom.
Iz bezdana kroči il sa zvjezde pade? Uz tvoj skut se Udes moto ko pseto; Nasumice rasipaš radost i jade, Vladajući nad svim, nehajna za sve to.
Po mrtvima gaziš i rugaš se njima; Pod nakitom tvojim i Groza je ljupka, A Porok, taj dragulj najdraži međ svima, Po stomaku tvome zaljubljeno cupka.
Ožareni smrtnik leti tvojim tragom, Svjetiljko, i kliče: Blagoslov tom plamu! Dahtavi ljubavnik povijen pod dragom Sliči smrtniku što miluje jamu.
Sa nebesa ili iz pakla, zar je bitno, Ljepoto! grdobo grozna i prokleta! Ako mi tvoj pogled, osmjeh i sve čari Šire vrata dosad nepoznatog Svijeta!
Bog ili Vrag? Anđeo ili Sirena, Zar je bitno, činiš li- o, mirise, sjaju, Svilooka vilo, kraljice ljubljena!- Svijet manje odvratnim dok nam dani traju!
Charles Baudelaire (1821-1867)
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 10 tra 2012, 23:13 |
|
|
KAD BUDEM MLAĐI Kad budem mlađi Imaću fond za prezentaciju svoje ličnosti A budžet podesiti tako Da ću do smrti moći da se depiliram Svaka dlačica je stidna I goniću je žesće nego mitesere Čemu runjav život I kakav je njegov smisao Bez vrelog i hladnog voska Kad budem mlađi Moja krv dobijaće Samo cveklu i šargarepu Ješću pametno Isključivo sirovo Najčešće bez ičega A samo ponekad preliveno Hladnim ceđenim uljem Ali počesto i pomalo Da se metabolizam nikada ne uspori Ehinaceu ću prizvati Da brine o mom imunitetu Homeopatiju cu zadužiti Za moje zdravlje Koje može dovesti u pitanje Samo tuđa greška Ljudski faktor I naš poslovični javašluk I neznanje Kad budem mlađi Ovo će biti moj Očenaš Moje vjeruju Moj Credo Manira Main stream Magna carta My look Weltanschaung Testament Duhovno pravilo Samo tako Moje Načertanije I jedini program U koji iskreno verujem I niko neće moci da me guši Da nemam ideala Koncept zivota Ili šta god Kunem se u sve najsvetije Nema žrtve koju neću podneti Za ostvarenje ovog planiranog projekta Ma šta to značilo A kad je reč o opštim prilikama Kakve ja veze imam s tim Neću dozvoliti da me iko presira Nemam stomak za to A što se našeg društvenog sistema tiče Any way Na njega mi se najiskrenije bljuje I nikad ga neću dovoljno izbljuzgati A kad je reč o narodu i naciji Položaju naše zemlje I sličnim forama Ma...mislim...nemam pojma...baš me briga Nisam u tom fazonu Majke mi Nikad nisam bio deo toga To nije moja šolja čaja Niti će biti
Kad budem mlađi By the way Kosovo Može da ode Može da ostane Meni je svejedno Nemam fiks na to Možda je to površno Ali mene i za to površno Zabole pajser (******* zemlja U kojoj je površnost mana) O čemu mi pričamo Neka ga uzmu I to mi je super Who cares See you later aligatore Oki doki Božuri Patrijaršija Ma, keve ti Niko ne zna šta je to To ne postoji Kako je došlo dotle Da se o tome uopšte misli I primi na ideju Da je nešto naše Kojih crnih nas I koje crno naše Alo bre Šta je ovo I ta ložnjava na Ruse Ko je ovde lud Freak brother Nemoj da pričaš NATO Nego šta Nehigijena življenja Dovela je dotle Da se palimo i na tu Nedođiju Ne znam gde je Costa Coffee Kamoli Kosovo Nemam ni najbližu predstavu o tome To ne pije vodu Ne rimuje se Ne fituje s mojom filozofijom Očigledno imamo neki drugi problem Debelo smo zamenili teze Nema nam spasa Dok se ložimo na slavski kolač Nebesko carstvo (Sic) Ep&gusle (Sic Sic) I sličan bljak i bull shit Tzv.Sveti Sava Nemoj molim te Još i to Neću da budem u tako lošem tripu Njegoš Obilić Princip i već kako se zovu Svi ti kileri Ubice Nacosi i varvari Ma daj Fuckin Zlo mi je od toga To nije moj biznis Srbadijo siši Zglavni ga Get a job (Nije John slucajno Walker) Ćirilica Marš bre Vozdra Matica Srpska Nikad cuo Ne otkidam na fus Tres/suftu Suferice/šlemove Mitove/legende Jeftine floskule I sav taj edz i retro Deep shit Etc etc etc Jee Kakve budale To me izritmi To je pitanje hemije Simulakrum Past tense Otkud znam Ne bih baš da nabadam Šta bi bilo kad bi bilo I penušam o tom Nemam taj trip Nebo zna (Kako ja to volim da kažem) Samo se nadam Last but not least Da ce me Svemogući zamilovati Da na vreme predosetim kraj Should I stay or should I go Bar koji čas ranije Pre nego što otegnem papke Kako bih otišao na onaj svet Depiliran i ispražnjenih creva Da mi se u mrtvačnici dive I zapamte po crevima Najzdravijeg medju pokojnicima I prvi stignem na Nebo Uspravan i klistiran A ovde da ostavim izlučevine Sav znoj i smrad Kako bih bio siguran Da je nešto ostalo iza mene I da nisam živeo uzalud (Matija Beckovic-"KAD BUDEM MLAĐI",Matica Srpska 2007.)
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 11 tra 2012, 19:50 |
|
|
VISNJO MOJA
Krasila si sva jutra i veceri moje mladosti Znala si sve moje tuge i radosti
U sjecanju mi je tvoj proljetni cvat njezni Pamtim i tvoj raskosni zimski nakit snjezni
Na usnama mi osta opori okus plodova kiselih Zadnji put ih kusah u godini kad se odselih
I tu gdje sad zivim cvjetaju vocke raznih boja Ali nijedna nije kao sto si ti visnjo moja
Godine evo teku kao rijeka i kosa mi vec sijedi Ali uspomena na tebe i djetinjstvo jos ne blijedi
Volio bih prije neg' zivot mi uzmu sile mocne Da dodjem i jos jednom probam plodove tvoje socne
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 11 tra 2012, 20:00 |
|
|
DA, TO SAM JA Kad sam isao u Pančevo Život me prvi put načeo U Vojvode Stepe 1A Otvorila mi matora Sa licem aligatora Rekla mi: Hej, pa to sam ja A gomila dečurlije Gledala me iz avlije I pitala se šta mi je I šta ja trazim tu To sam ja To sam ja Da, malo sam se promenila Da, to sam ja Da, to sam ja Da, malo sam se promenila Još je nisam ni poznao A pijani muž je pozvao: Kurvo, koji ti je taj? Đavo me crni odneo Sve sam to teško podneo Što kažu ljudi, kakav ružan kraj I hteo sam da pobegnem Za prvom flašom da posegnem Iz flaše dobro da potegnem Da zaboravim To sam ja To sam ja Da, malo sam se promenila Da, to sam ja Da, da da da da da to sam ja Malo sam se promenila Nekad je bila lepotica Jedna bivsa devojčica A ljudi su je upropastili Bora Đorđević 
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 15 tra 2012, 12:52 |
|
|
MOLIM SUDBINU DA MI TE VRATI
Dok guzvam loptice od papira I pokusavam osjecaje pretociti u rijeci Uspomene na tebe ne daju mi mira Lazu kad govore da vrijeme sve lijeci
Od rastanka naseg prodjose godine prazne A srce moje jos uvijek u samoci zebe Susretao sam i ljubio zene razne Ali u svakoj od njih trazio sam tebe
Po kavanama sam utapao tugu u vinu Uz pjesme nase lio suze k'o proljetne kise S maglama jesenjim ispracao laste u daljinu Preklinjao srce da ne voli te vise
Uzaludno i sada mi osta jos jedna nada Da molim sudbinu da mi te vrati I evo predajem se u ruke njene sada Neka me izbavi i muke neka mi skrati
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 15 tra 2012, 18:29 |
|
|
Zatrebaš nekom, ko brzo shvati da mu ne trebaš, kao što nikom ne trebaš, pa ti kaže: “Ne brinem za tebe, snaći ćeš se ti”, mada vidi da ti od tog časa na srcu piše “Pazi, ujeda!”.
Mrziš sebe što ne umeš da se rastaneš od nekog ko ti je srastao sa dušom. Dostojanstveno kažeš: “Razumemo se”, a ne razumeš ni zašto si se uopšte rodio.
Naglo se okreneš, ostavljajući sebe i kreneš u neko novo nigde i ništa, u tamniju budućnost, skrojenu po meri samoće. Ne želiš da onaj koga voliš oseti krivicu što te ne voli i da ti sažaljivo pruži šansu da ga podučiš onome, za šta si mislio da ne umeš, dok nisi sreo biće, koje bi naprosto svi, koji drže do srca, trebali voleti, jer takvih više nema.
Grlo ti struže briga za budalu, koja je mislila da si vredan pažnje njenog radoznalog srca. Ne znaš ko će i kako o njoj brinuti, hoće li joj kuvati čaj od jabuke i cimeta, hoće li umeti da kaže šta je ona njemu, hoće li, kada je zagrli, čeznuti da joj bude bliže i hoće li, svakog jutra, kada se probudi, biti zahvalan Bogu na šansi da onog koga voli, voli još jedan dan.
Sa mesta rastanka odlazi se uzdignute glave, da se sa strane ne bi videlo da nešto kaplje. Ako neko baš primeti da se nešto sliva, kažeš: “Danas je Miholjdan, pre sedam godina na teču je naleteo kamion”, pa razgovor ode na drugu stranu.
Ne čekaš da smrkne da bi psovao zvezde što su se poigrale sa tobom i nekim ko ti je toliko drag. Uveče se mirite, kažeš da si bio nervozan, moliš da ti oproste gnev. Kako na zvezde da se ljutiš, kad si im zahvalan što su te se, pored toliko boljih od tebe, na kratko setile?
Nema smisla da voljeni kažu: “Hvala što me voliš”, a mi, srećni što se primeti, skromno kažemo: “Ništa, ništa, nije mi teško”. “Hvala što te volim”, promrsimo tako da dugo odjekuje u grudima, da niko ne čuje i ne oseti, da nam se niko ne ruga, da niko ne iskoristi naše umeće, koje će boleti dok ponovo ne odrastemo i ne shvatimo da to nije bila ljubav. Samo smo voleli.
/Goran Tadić/
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 19 tra 2012, 20:42 |
|
|
TROSI ME
Trosi me polako ali sigurno svaki dan pomalo i na rate trosi me znalacki osmisljeno onako kako vi zene znate Trosi me slobodno s pramca a ako hoces i sa krme strasno i zavodnicki socno kao nakite od zlata i srme sasvim mirno i kada bura puse bocno Trosi me bez savjesti griznje zasto sve da se ne proba trosi me u svakom danu satu jer ljubav nije neka potrosna roba
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 tra 2012, 14:49 |
|
|
Prognana balada
Dogodilo se to iznenada Tako, jugo je bilo u zraku I jesen je sličila na proljeće Dogodilo se to s osmijehom sunca na ustima
Taj čovjek, inače s ledima kakve planine Inače s virom mudrosti u očima Inače s rukama teškim poput gromova Udarac šake čuo bi se dugo
Taj čovjek u taj čudan dan Kažem: djevojka jedna raskopčala košulju (Zagledala se u prozor umjesto u ogledalo) Kažem: na obali se vrba omacila
Glasi se iz dubine Ma sve oblake razmahne Ma zapjeva takvim složnim glasom Protrnula je ulica (kao da joj je spala haljina)
Najprije od stida Poslije od silne radosti
Jedan prodavač naranči širom je otvorio vrata trgovine
I još mu nije bilo dosta I još mu nije bilo dosta Još premalo I napisao je iznad vrata Uzmite što vam pripada
Ali poslije noći koja je slijedila Poslije minuta koje su došle u tamnim odijelima Poslije sekundi sa cilindrima i bambusovim štapovima
Prokleti sjevernjak dunu Djevojka zakopča košulju Otpadoše mace s vrba Prodavač se lati mušterija
Počevši od predgrađa
A čovjek što je pjevao Usitnjen do mikroba I podložan do nepokretnosti Bude prognan
Ta netko je morao platiti
Zimski krajobraz
U snijegu vidiš kuće kojih nema, nepostojeće gradove Odjeneš kaput od snježnih pahuljica (iznutra je zima vrlo ugrijana) i voliš svijet
U stvari ti ljubiš prošlost svoga djetinjstva u mokrim cipelama, čudesno šarenilo oko Božića i Nove godine.
Bezumno čezneš za nečim što se moglo dogoditi Bilo je tako blizu. Virio si kroz okno, na vršcima prstiju.
Moglo se dogoditi, ali ti si odlutao. Odnijela te snježna vijavica. U neku tugu protiv tvoje volje.
I dovoljna je studen, igra pahuljica, odjednom se rasaniš na istom mjestu, tamo gdje si se otkinuo. Neke divne kuće, čarobni gradovi. I sam si nešto manje stvaran.
Tvoj san lebdi tamo gdje si ga napustio i sve je još jednom prekrasno.
Slavko Mihalić
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 tra 2012, 14:55 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: snowflake je napisao/la: Hvala za Viktora, Svinjice.  I meni je super, podsjeća na Lorcu. Dobra usporedba. Ne znam znaš li da je Vida, osim na hrvatskom, pisao i na talijanskom i španjolskom.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 tra 2012, 17:42 |
|
|
AKO UZMEMO
Ako uzmemo ono što vidimo- mašine koje nas izluđuju, ljubavnike koji se na kraju mrze, tu ribu na pijaci, što zuri naviše u nas, cvijeće koje trune, muhe u paukovoj mreži, ulične nerede, urlike lavova u kavezu, klaunove zaljubljene u novčanice, nacije što pomjeraju ljude kao pione, dnevne lopove sa prelijepim noćnim ženama i vinom, pretrpane zatvore. Uobičajeno nezaposlene, anemičnu travu, ljude dovoljno stare da vole grob. Te stvari, i druge, pokazuju kako se život klati na istruljeloj osovini. Ali ostavili su nam malo muzike i govornički šou na uglu, čašicu viskija, plavu kravatu, džepno izdanje Rambovih pjesama, konja koji juri kao da mu đavo uvrće rep, i onda je tu ponovo ljubav kao tramvaj koji na vrijeme stiže iza ćoška, grad koji čeka, vino i cvijeće, voda što šeta preko jezera i ljeto i zima i ljeto i ljeto i opet zima.
Charles Bukowski
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 tra 2012, 17:51 |
|
|
JA NEMAM MIRA
Ja nemam mira a u rat ne hrlim; Leden a gorim, plašim se i nadam; Po nebu letim, a na zemlju padam; Ne hvatam ništa, a svijet čitav grlim.
Amor me kazni da sred uza stojim, Nit omču driješi, nit okove steže, Nit da me smakne, nit da odveže, Neće me živa, ne smatra me svojim.
Bez vida vidim, nijem glasa ne gubim: Umrijeti žudim, a pomoći tražim, Sebi sam mrzak, a drugoga ljubim.
Nit mi se mrije nit mi se živi, Smijem se plačući, žalošću se snažim. Ovakvom stanju vi ste, gospo krivi.
Francesco Petrarca
|
|
Vrh |
|
 |
cakara
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 22 tra 2012, 17:01 |
|
Pridružen/a: 04 lis 2009, 20:15 Postovi: 906 Lokacija: Dobretići
|
evo jedna od mog jarana
POUGARJE I OKOLICA
NAJLJEPŠA MJESTA NA KUGLI ZEMALJSKOJ MJESTA KO U NEKOJ ZEMLJI RAJSKOJ POUGARJE MOJE MILO I OKOLNA SELA OD KORĆANA POTKRAJA DO GOSPINA VRELA
PODMILAČJE SVETI IVO NAJVEĆE SVETIŠTE A NEKI SU HTJELI ITO DA UNIŠTE OPET LJUDI DOLAZE U VJERI I NADI NAJLJEPŠA SE CRKVA SADA TAMO GRADI
OD DNOLUKE DO MAJDANA POZNATI KOVAČA ITAMO JE PUSTO NAROD SE NE VRAĆA TAMO SU SE KOVALE NAJOŠTRIJE KOSE PRAVE KOVANICE NJIHOVA IMENA NOSE
KOTOR VAROŠ IMA MNOGA SELA FINA NEZNAM SVE PO REDU EVO POTAMINA SLATINA I PLITSKA BILICE VRBANJCI SELA SVEĆENIKA SELA KO U BAJCI
JOŠ SU NEKA MJESTA NAMA DRAGA MILA STUDENCI I KOMUŠINA GOSPE KOD KONDŽILA SVE SU OVO MJESTA POŠTENI HRVATA OSTADOŠE PUSTA POSLIJE OVOG RATA
NESMJEMO ZABORAVIT TU NAŠU LJEPOTU OD DJEDOVINE NIJE NIŠTA PRIČE U ŽIVOTU NESMJEMO ZABORAVIT ZEMLJU PRADJEDOVA NJIHOVOG ŽIVOTA NJIHOVIH GROBOVA
kaze u po sata pala
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 22 tra 2012, 20:22 |
|
|
NEDORECENO
Kad bi rijeci mogle pokazati sto osjecam kakve oluje u meni nastaju i kako me lome Kad bi moje rijeci mogle dokazati da neizmjerno zudim da ocajno volim i da se nadam Kad bi moje rijeci makar nesto uciniti mogle onda ne bi vise bilo razloga u tisini sutjeti
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 23 tra 2012, 21:31 |
|
|
lirik je napisao/la: JEDAN JE DJECAK IMAO KOKU
Jedan je djecak imao koku Bila je vrlo hitra u skoku I uvijek bi u vrtu prva Ulovila najsocnijeg crva
Pijetlovima je pamet krala I na ljubavnom planu lovorike brala Svakoga dana bi snijela jaje I ignorirala vucjaka kad na nju laje
Bila je prava ugladjena dama Uvijek vesela i nikada sama Prava zvijezda kokosije estrade Koja uvijek drugima sou krade
Znala je da kokodace krasno I po bunjistu da ceprka strasno Ali domacica nemade za to sluha I od ljepotice postade masna juha
lirik Bravo lirik. 
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 24 tra 2012, 20:44 |
|
|
OPET U MOME REVIRU
Probudio sam dan i udahnuo miris sijena Zlacanoj rijeci sam ukrao duboki vir Sanjivo me pozdravila zora lijena Kao niske iskidane se prosuli ljesnjak i zir
Za zajutrak sam dobio nektar medni Glazba mi bjese ceznjivi tetrijeba zov Na izvoru su se tiskali prvi gosti zedni I prvi jastrebovi su polijetali u lov
Drvosjece su pozdravile sunce sto se radja I udarci sjekira se prolomise usnulim lugom Pokraj pilane se gomilala izrezana gradja A sa pasnjaka se cula pjesma protkana tugom
Osluskivao sam sjenice i pcele sto se roje I bio presretan da sam u zavicaju mom Sve mi je tu bilo drago jer je moje I miris poljskog cvijeca i roditeljski dom
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|