HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 21:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost
PostPostano: 27 tra 2012, 12:55 

Jeste, a bilo je i posledica. Ti si jedna od njih.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2012, 17:40 

Zašto govorite protiv njih, a s istima šurujete? Ovaj scenarij me podsjeća na Amerikance koji podržavaju Židove protiv muslimana u Gazi, a s druge strane dadoše Kosovu neovisnost na kojem žive 100% muslimani. Kako?!

Vrh

PostPostano: 28 tra 2012, 15:35 

Vii je napisao/la:
Zašto govorite protiv njih, a s istima šurujete? Ovaj scenarij me podsjeća na Amerikance koji podržavaju Židove protiv muslimana u Gazi, a s druge strane dadoše Kosovu neovisnost na kojem žive 100% muslimani. Kako?!

To s Kosovom je bilo prije 2001. Ne zaboravi!

Vrh

PostPostano: 29 tra 2012, 10:25 

Privlačnost koja se samo poželjet može

Vrh

PostPostano: 30 tra 2012, 10:26 

Muslimani i Srbi-kobna privlačnost
Stocklom Syndrome

Vrh

PostPostano: 30 tra 2012, 15:32 

Muslimani nisu narod, Srbi jesu. Isto kao da napišeš "Kršćani i Hrvati - kobna privlačnost. " Miješanje različitih stvari, vjeroispovijesti i pripadnosti narodu.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 30 tra 2012, 19:05 

Ateisti nisu ljudi, vjernici jesu.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2012, 19:09 

Ateist je napisao/la:
Muslimani nisu narod, Srbi jesu. Isto kao da napišeš "Kršćani i Hrvati - kobna privlačnost. " Miješanje različitih stvari, vjeroispovijesti i pripadnosti narodu.

Šta li si ti Bogu zgriješio pa te tako kazni.

Melcher je napisao/la:
Ateisti nisu ljudi, vjernici jesu.

A-H-A :yes

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:45 

Nisam nešto uvjeren da postoji takvo nešto kao kobna privlačnost među narodima i u politici - sve je goli interes. To što mi uglavnom nacional-romantiziramo - to je druga stvar. Uopćeno se može reći da su sva tri naroda bliski jedni drugima prije svega zbog jezika koji je u Europi znao dovesti do ozbiljnih podjela, pa i ratova, iako se dijelila ista vjera.

Mislim da Bošnjaci muslimani gaje sa Srbima pravoslavcima kulturnu, a sa Hrvatima katolicima racionalno-sudbinsku srodnost.

Srbi su čak i kojih 50 do 100 godina bili pod Turcima dulje nego Bošnjaci iz BiH i prihvatili su mnoge značajke orijentalne kulture. U dijelovima Srbije se koristi više turcizama (često iskvarenih) nego kod Bošnjaka muslimana, prevladava mentalitet turske palanke, orijentalnog ponašanja i hohštaplerskog i neuređenog shvaćanja života, sve do srcedrapateljske zavijajuće muzike "oplemenjene" balkanskom golotinjom i "strašću za životom" - pa su samim tim bliski neobrazovanom i onom primitivnijem muslimanskom sloju koji preovladava među Bošnjacima muslimanima.

Hrvati katolici su drugi padež, jer je sjećanje na tursku okupaciju dijelova Hrvatske davno izbrisano,a većina današnje Hrvatske nikada nije bila okupirana, a namjesto Orijenta kod Hrvata izvan BiH prevladava srednje-europski ili mediteransko-katolički kulturni kontekst, koji je muslimanima većinskog najnižeg sloja potpuno stran. Hrvati sve rade drugačije nego Bošnjaci muslimani, pa se čak i na drugačiji način vesele, što priznat ćete ne doprinosti kulturnoj bliskosti. Najbliži muslimanima su katolički hercegovački gorštaci, jer barem sa njima dijele ljubav prema janjetini na ražnju, alkoholu, razdrljenim košuljama sa dlakavim prsima i bijelim čarapama (barem najniži sloj).

Sa Hrvatima Bošnjaci dijele istu sudbinu samo sa druge strane zrcala, iste probleme i neprijatelje - pa se na tome zasniva i taj odnos koji je više poslovan i supatnički. Ipak će Bošnjak zažaliti zbog sudbine Vukovara ili Dubrovnika, ili bratovog djeda koji je stradao na Bleiburgu ili bespućima Rusije, a Srbi to ne razumiju.

Sa Hrvatom će Bošnjak rado poslovati i popiti pivo i svako na svoju stranu, dok će sa Srbinom popiti Savu i Dunav uz "pevaljku", izgrliti se i izljubiti - a onda izvaditi nož i izbosti se na smrt. Karikiram - ali računam da razumijete moju metaforu.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:48 

Po tebi ispada da su Srbi jednaki onom najnižem sloju Muslimana. Lepo bogami. Da se nisi malo prebacio u proceni?
To što vaš ******** "Red carpet" na OBN TV prikazuje samo srpsko dno, tebi je relevantan izvor podataka o tom narodu?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:52 

Sarajevac je napisao/la:
Nisam nešto uvjeren da postoji takvo nešto kao kobna privlačnost među narodima i u politici - sve je goli interes. To što mi uglavnom nacional-romantiziramo - to je druga stvar. Uopćeno se može reći da su sva tri naroda bliski jedni drugima prije svega zbog jezika koji je u Europi znao dovesti do ozbiljnih podjela, pa i ratova, iako se dijelila ista vjera.

Mislim da Bošnjaci muslimani gaje sa Srbima pravoslavcima kulturnu, a sa Hrvatima katolicima racionalno-sudbinsku srodnost.

Srbi su čak i kojih 50 do 100 godina bili pod Turcima dulje nego Bošnjaci iz BiH i prihvatili su mnoge značajke orijentalne kulture. U dijelovima Srbije se koristi više turcizama (često iskvarenih) nego kod Bošnjaka muslimana, prevladava mentalitet turske palanke, orijentalnog ponašanja i hohštaplerskog i neuređenog shvaćanja života, sve do srcedrapateljske zavijajuće muzike "oplemenjene" balkanskom golotinjom i "strašću za životom" - pa su samim tim bliski neobrazovanom i onom primitivnijem muslimanskom sloju koji preovladava među Bošnjacima muslimanima.

Hrvati katolici su drugi padež, jer je sjećanje na tursku okupaciju dijelova Hrvatske davno izbrisano,a većina današnje Hrvatske nikada nije bila okupirana, a namjesto Orijenta kod Hrvata izvan BiH prevladava srednje-europski ili mediteransko-katolički kulturni kontekst, koji je muslimanima većinskog najnižeg sloja potpuno stran. Hrvati sve rade drugačije nego Bošnjaci muslimani, pa se čak i na drugačiji način vesele, što priznat ćete ne doprinosti kulturnoj bliskosti. Najbliži muslimanima su katolički hercegovački gorštaci, jer barem sa njima dijele ljubav prema janjetini na ražnju, alkoholu, razdrljenim košuljama sa dlakavim prstima i bijelim čarapama (barem najniži sloj).

Sa Hrvatima Bošnjaci dijele istu sudbinu samo sa druge strane zrcala, iste probleme i neprijatelje - pa se na tome zasniva i taj odnos koji je više poslovan i supatnički. Ipak će Bošnjak zažaliti zbog sudbine Vukovara ili Dubrovnika, ili bratovog djeda koji je stradao na Bleiburgu ili bespućima Rusije, a Srbi to ne razumiju.

Sa Hrvatom će Bošnjak rado poslovati i popiti pivo i svako na svoju stranu, dok će sa Srbinom popiti Savu i Dunav uz "pevaljku", izgrliti se i izljubiti - a onda izvaditi nož i izbosti se na smrt. Karikiram - ali računam da razumijete moju metaforu.

Ne treba zaboraviti i da su Hrvati u prosjeku uspješniji nego Bošnjaci, imaju uspješnije gospodarstvo, bolje uređenu, zdravu jednonacionalnu državu i daleko nadilaze Bošnjake ui svemu. Teško je voljeti boljeg od sebe.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:55 

Zato mrzite i RS. Iz istih razloga.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:57 

A što ti onda mrziš nas?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 22:59 

Citat:
Po tebi ispada da su Srbi jednaki onom najnižem sloju Muslimana. Lepo bogami. Da se nisi malo prebacio u proceni?
To što vaš ******** "Red carpet" na OBN TV prikazuje samo srpsko dno, tebi je relevantan izvor podataka o tom narodu?

Nisam to rekao. Obrazovani sloj Srba malo ima zajedničkog sa Muslimanima (i svojim sirotinjom). Ali ... ona većina siromašnih Srba "pada" na iste kulturne obrasce kao i muslimanska. Turbo folk,Cece, Mece, cajke i Dragane...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 23:01 

Sarajevac je napisao/la:

.

A da se obnove malo ti casovi istorije, promasio si ove godine :sneaky2

Gde se koristi vise turcizama, daj primer, koji kraj, koji turcizmi?!

Ovaj nastavak je vec bedan, licis mi na trola...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 23:02 

Sarajevac je napisao/la:
Citat:

Nisam to rekao. Obrazovani sloj Srba malo ima zajedničkog sa Muslimanima (i svojim sirotinjom). Ali ... ona većina siromašnih Srba "pada" na iste kulturne obrasce kao i muslimanska. Turbo folk,Cece, Mece, cajke i Dragane...

Nema to nikakve veze sa siromaštvom, nažalost. Ja sam verovatno siromašna u odnosu na stalne posetioce splavova i narodnjačkih klubova koji tamo troše radničke plate za jedno veče.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 23:04 

Lebowski je napisao/la:
A što ti onda mrziš nas?

Ja mrzim samo drske i ograničene ljude, bez obzira na to iz kog su naroda.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 23:09 

teranova je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
A što ti onda mrziš nas?

Ja mrzim samo drske i ograničene ljude, bez obzira na to iz kog su naroda.

Nemaš od mržnje ništa, meni dovoljno da ne volim.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 23:16 

Uglavnom ne razmišljam o mržnji, sve dok me neko lično ne ugrožava. Ovde na forumu ja sam malo dobra od vas videla.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 11:44 

Sarajevac odlican post u pravu si vise manje sve.

A sto se turcizama tice pa Dzoni moja baka u zapadnom srijemu ih koristi hrpu mogu mislit kako je u vojvodini pa onda dalje juznije..

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 11:45 

DzoniBG je napisao/la:
Sarajevac je napisao/la:

.

A da se obnove malo ti casovi istorije, promasio si ove godine :sneaky2

Gde se koristi vise turcizama, daj primer, koji kraj, koji turcizmi?!

Ovaj nastavak je vec bedan, licis mi na trola...

Kosovo 1389
Bosna 1453
Hercegovina 1481

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 11:50 

Uh, kakve "sjajne" analize... :zubati

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 11:52 

Dobro Jagnje ti si u Vojvodini a porijeklom Slavonac ti sa Muslimanima imas zajednickog kolko i sa Kinezima :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 12:01 

Nemam ja problema sa tom pričom, već imam problema sa lupanjem koje iznosi naš uvaženi kolega.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 12:03 

Ispravi ga ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Ceha, Fredericktown, Patriota, Teuton i 211 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: