|
|
Stranica: 31/34.
|
[ 840 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 00:34 |
|
|
|
kakav bolan bošnjački program, nemoj da dođem tamo pa vam razbucam sve
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zekonja
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 01:26 |
|
|
|
jeste vi veliki demokrati,u srebrenici se dogodio genocid bosnjacki narod ima pravo da trazi bosnjacku skolu a ne da idu u neke cetnicke skole i uce po cetnickoj nastavi. sto vi nevratite hrvate u posavinu i da idu u skolu sa cetnicima. sto hrvati imaju hrvatske skole po zenickom,tuzlanskom i sarajevskom kantonu zato sto su bosnjaci demokrati a ne mrzitelji,vi dobro znate da hrvati u tim kantonima ne cine ni do 10% stanovnistva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zekonja
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 01:28 |
|
|
|
sta vi hocete da serete po nama e to nemoze probali su srbi 1992 pa su i njihove majke plakale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zekonja
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 01:31 |
|
|
|
bbc molim te reci mi kad budes dolazio u bosnu da navrtis u zenicu il sarajevo pa da vidis kako musa dere jarca.lahko je tipkat preko interneta i bit cajber warrior.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 05:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što kaže Lebovski, zašto ova djeca idu po programu TK u školu, kada razumiju jezik? Odlično pitanje. Kako se ono na srpskom i bošnjačkom kaže: Ja čitam. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1452 of 2558 - 56.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 06:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Što kaže Lebovski, zašto ova djeca idu po programu TK u školu, kada razumiju jezik? Odlično pitanje. Kako se ono na srpskom i bošnjačkom kaže: Ja čitam.  Ne znam jesam li odgovarao na ovo pitanje ali meni ovo nije za neku paralelu. Npr. Tuzlaci Hrvati i Bošnjaci(ili u velikom broju mjesta) stvarno nemaju tolikih razlika kao npr. Srbi došljaci u Srebrenicu i Bošnjaci povratnici, plan i program je kompletno drugačiji, možda se uči ćirilica prvo, a vjerovatono ima i toga da Srebreničani jednostavno ne žele srpski zbog svega što im se desilo, rekao bih opravdano s njihove strane. Mismlim da se u FBiH može sve staviti pod jedan krov a da niko ne bude diskriminisan jer se pokazalo da Bošnjacima nije toliki problem ići u "hrvatske" škole a i obrnuto. Ne kažem da u pojednimim mjestima nema problema ali tu treba naći specifična rješenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 07:51 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Odlično pitanje. Kako se ono na srpskom i bošnjačkom kaže: Ja čitam.  Ne znam jesam li odgovarao na ovo pitanje ali meni ovo nije za neku paralelu. Npr. Tuzlaci Hrvati i Bošnjaci(ili u velikom broju mjesta) stvarno nemaju tolikih razlika kao npr. Srbi došljaci u Srebrenicu i Bošnjaci povratnici, plan i program je kompletno drugačiji, možda se uči ćirilica prvo, a vjerovatono ima i toga da Srebreničani jednostavno ne žele srpski zbog svega što im se desilo, rekao bih opravdano s njihove strane. Mismlim da se u FBiH može sve staviti pod jedan krov a da niko ne bude diskriminisan jer se pokazalo da Bošnjacima nije toliki problem ići u "hrvatske" škole a i obrnuto. Ne kažem da u pojednimim mjestima nema problema ali tu treba naći specifična rješenja. E ovako: Hrvati idu u škole po hrvatskom programu i na hrvatskom jeziku. Bošnjaci, ako vole zajedno, trebaju ići u škole gdje i Hrvati. Obzirom da stvarno nemamo tolikih razlika, ovo Bošnjacima nije problem. Problem je zapravo riješen. 
1452 of 2558 - 56.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Odlično pitanje. Kako se ono na srpskom i bošnjačkom kaže: Ja čitam.  Ne znam jesam li odgovarao na ovo pitanje ali meni ovo nije za neku paralelu. Npr. Tuzlaci Hrvati i Bošnjaci(ili u velikom broju mjesta) stvarno nemaju tolikih razlika kao npr. Srbi došljaci u Srebrenicu i Bošnjaci povratnici, plan i program je kompletno drugačiji, možda se uči ćirilica prvo, a vjerovatono ima i toga da Srebreničani jednostavno ne žele srpski zbog svega što im se desilo, rekao bih opravdano s njihove strane. Mismlim da se u FBiH može sve staviti pod jedan krov a da niko ne bude diskriminisan jer se pokazalo da Bošnjacima nije toliki problem ići u "hrvatske" škole a i obrnuto. Ne kažem da u pojednimim mjestima nema problema ali tu treba naći specifična rješenja. Kolega, vi ste kratkovidni. To što Sarajevo pokušava nametnuti radio je i Beograd od 1918 godine, kakav je kraj bio znamo jer se dogodio za našeg života. Razlike među nama su velike i one traju stoljećima, od vremena kada su prvi islamizirani srbi kao janjičari došli u bosnu ništa više nije bilo isto. U nama su pojedinačno duboko utkane katoličke, pravoslavne i islamske vrijednosti, bili mi vjernici ili ne mi na svijet i ljude okolo sebe gledamo kao katolici, pravoslavci i muslimani. Svatko ima pravo da ide u školu u koju želi, ukidanje ili nametanje školskih programa je suprotno međunarodnim zakonima. Ako bošnjacima smetaju dvije škole pod jednim krovom, neka naprave sebi školu i izdvoje se u tu novu zgradu, kao što su hrvati napravili KŠC u Tuzli, Zenici, Bihaću,..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:22 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Kolega, vi ste kratkovidni. To što Sarajevo pokušava nametnuti radio je i Beograd od 1918 godine, kakav je kraj bio znamo jer se dogodio za našeg života. To se ne isplati objašnjavati. Bošnjaci, da imaju kapacitet, već bi unaprijed predvidjeli gdje vodi politika hegemonije nad Hrvatima. Oni to nisu u stanju kao što nisu bili ni Srbi. Nisu Bošnjaci neki imperijalistički narod poput Engleza ili Španjolaca koji znaju da je bolje uzicu malo popustiti nego stezati da pukne. Srbima je trebao vojni poraz takve agresivne politike da se donekle probude. Istina, ni danas nisu puno normalniji  , ali ide u bolje. Bošnjaci će se nadajmo se probuditi kad se ekonomska i demografska kriza više ne bude mogla sakrivati. S druge strane, možda baš tada pokrenu sukobe. Ako ipak ustraju u ludilu kao Srbi 90tih, a ništa, BiH će se raspasti, malo ćemo plakati za njom pa ćemo prestat  .
1452 of 2558 - 56.76%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ne znam jesam li odgovarao na ovo pitanje ali meni ovo nije za neku paralelu. Npr. Tuzlaci Hrvati i Bošnjaci(ili u velikom broju mjesta) stvarno nemaju tolikih razlika kao npr. Srbi došljaci u Srebrenicu i Bošnjaci povratnici, plan i program je kompletno drugačiji, možda se uči ćirilica prvo, a vjerovatono ima i toga da Srebreničani jednostavno ne žele srpski zbog svega što im se desilo, rekao bih opravdano s njihove strane.
Mismlim da se u FBiH može sve staviti pod jedan krov a da niko ne bude diskriminisan jer se pokazalo da Bošnjacima nije toliki problem ići u "hrvatske" škole a i obrnuto. Ne kažem da u pojednimim mjestima nema problema ali tu treba naći specifična rješenja.
E ovako: Hrvati idu u škole po hrvatskom programu i na hrvatskom jeziku. Bošnjaci, ako vole zajedno, trebaju ići u škole gdje i Hrvati. Obzirom da stvarno nemamo tolikih razlika, ovo Bošnjacima nije problem. Problem je zapravo riješen.  Fer i korektno. ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ne znam jesam li odgovarao na ovo pitanje ali meni ovo nije za neku paralelu. Npr. Tuzlaci Hrvati i Bošnjaci(ili u velikom broju mjesta) stvarno nemaju tolikih razlika kao npr. Srbi došljaci u Srebrenicu i Bošnjaci povratnici, plan i program je kompletno drugačiji, možda se uči ćirilica prvo, a vjerovatono ima i toga da Srebreničani jednostavno ne žele srpski zbog svega što im se desilo, rekao bih opravdano s njihove strane.
Mismlim da se u FBiH može sve staviti pod jedan krov a da niko ne bude diskriminisan jer se pokazalo da Bošnjacima nije toliki problem ići u "hrvatske" škole a i obrnuto. Ne kažem da u pojednimim mjestima nema problema ali tu treba naći specifična rješenja.
Kolega, vi ste kratkovidni. To što Sarajevo pokušava nametnuti radio je i Beograd od 1918 godine, kakav je kraj bio znamo jer se dogodio za našeg života. Razlike među nama su velike i one traju stoljećima, od vremena kada su prvi islamizirani srbi kao janjičari došli u bosnu ništa više nije bilo isto. U nama su pojedinačno duboko utkane katoličke, pravoslavne i islamske vrijednosti, bili mi vjernici ili ne mi na svijet i ljude okolo sebe gledamo kao katolici, pravoslavci i muslimani. Svatko ima pravo da ide u školu u koju želi, ukidanje ili nametanje školskih programa je suprotno međunarodnim zakonima. Ako bošnjacima smetaju dvije škole pod jednim krovom, neka naprave sebi školu i izdvoje se u tu novu zgradu, kao što su hrvati napravili KŠC u Tuzli, Zenici, Bihaću,.. Je li se slažeš da nije ista situacija u Srebrenici i Tuzli i da se ne mogu praviti paralele sa "ugroženošću" Bošnjaka tamo i Hrvata u Tuzli?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:34 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Je li se slažeš da nije ista situacija u Srebrenici i Tuzli i da se ne mogu praviti paralele sa "ugroženošću" Bošnjaka tamo i Hrvata u Tuzli?
U čemu su ugroženi muslimani u srebrenici? Imaju li džamiju, imaju, Čuje li se ezan, čuje, smiju li davati djeci svoja imena, smiju. Srebrenica je u srpskom entitetu gdje vladaju njihovi zakoni i propisi, nažalost ali iste morate poštovati i slati djecu u te 'srpske' škole. Kao što mi u Tuzli moramo slati djecu u škole u kojima se nastava prekida da bi se obavio iftar, da bi se učila novo komponovana bosanska Historija itd itd...
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:49 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Je li se slažeš da nije ista situacija u Srebrenici i Tuzli i da se ne mogu praviti paralele sa "ugroženošću" Bošnjaka tamo i Hrvata u Tuzli?
U čemu su ugroženi muslimani u srebrenici? Imaju li džamiju, imaju, Čuje li se ezan, čuje, smiju li davati djeci svoja imena, smiju. Srebrenica je u srpskom entitetu gdje vladaju njihovi zakoni i propisi, nažalost ali iste morate poštovati i slati djecu u te 'srpske' škole. Kao što mi u Tuzli moramo slati djecu u škole u kojima se nastava prekida da bi se obavio iftar, da bi se učila novo komponovana bosanska Historija itd itd... Pa oni drukčije posmatraju svijet nego jedan Tuzlak(bilo Hrvat, bilo Bošnjak) u smislu da u Tuzli nije niko protiv drugog ratovao, nikom nisu pobijene cijele familije, skoro svako u Sr je imao neke žrtve iz rata zbog kojih se stvara mržnja i onda dođeš u Srebrenicu i trpiš negiranje zločina. Drugo je što plan i program ne odgovara zbog ćirilice. Ima i politike u svemu tome od strane Bošnjaka, naravno. Pošto si upućen u "novokomponovanu bosansku historiju" objasni u čemu je razlika historije što se sada uči i one od prije 20, 25, 30 godina. Ti možeš naravno ispolitizirati sve ali nemoj nametati da su Hrvati građani drugog ili trećeg reda u Tuzli i da ne njeguju svoj jezik onoliko koliko je moguće (sa obzirom da žive normalno sa Bošnjacima i da je apsolutno razdvajanje nemoguće a i nepoželjno od samih Hrvata tamo), svoju kulturu, tradiciju i vjeru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 08:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Istina, ni danas nisu puno normalniji  , ali ide u bolje. Što? Baš smo multikulti supertolerantni. Inače, meni kao nekom spolja, uopšte nije jasno šta se koji k. događa i traži u BiH. Najjednostavnije stvari nisu jednostavne, na jednom mestu se traži jedno, na drugom drugo, politike i strane se stalno menjaju. Jako neozbiljno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 09:10 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Istina, ni danas nisu puno normalniji  , ali ide u bolje. Što? Baš smo multikulti supertolerantni. Inače, meni kao nekom spolja, uopšte nije jasno šta se koji k. događa i traži u BiH. Najjednostavnije stvari nisu jednostavne, na jednom mestu se traži jedno, na drugom drugo, politike i strane se stalno menjaju. Jako neozbiljno. Ali te to ne sprečava da komentarišeš na svakoj temi. Jebu nas balije, četnici i ustaše, 20 godina redaljka nad nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 09:14 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ali te to ne sprečava da komentarišeš na svakoj temi. A čuj, ima i gorih od mene, pa postaju ko BG zavod za novčanice u vreme inflacije. Lebowski je napisao/la: Jebu nas ******, četnici i ustaše, 20 godina redaljka nad nama. Al' te autocenzurisalo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 09:33 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa oni drukčije posmatraju svijet nego jedan Tuzlak(bilo Hrvat, bilo Bošnjak) u smislu da u Tuzli nije niko protiv drugog ratovao, nikom nisu pobijene cijele familije, skoro svako u Sr je imao neke žrtve iz rata zbog kojih se stvara mržnja i onda dođeš u Srebrenicu i trpiš negiranje zločina. Drugo je što plan i program ne odgovara zbog ćirilice. Ima i politike u svemu tome od strane Bošnjaka, naravno.
Mišljenja sam da je u Srebrenici prisutno obostrano negiranje zločina, nisam nešto čuo osude zločina koje su počinili naserovi vojnici nad srbima okolo Srebrenice, broj ubijenih u tim pohodima iz zaštićene zone UN-a nije mali. Što vam smeta ćirilica, ona je tako bliska bosančici da bi je trebali prihvatiti kao i svoje pismo. Lebowski je napisao/la: Pošto si upućen u "novokomponovanu bosansku historiju" objasni u čemu je razlika historije što se sada uči i one od prije 20, 25, 30 godina.
Razlika je u interpretaciji iste, onda je bila izrazito prosrpska gdje su se forsirali srpski mitovi, danas se u 'bošnjačkoj' historiji doslovno kopira ta srpska doktrina sa jednom razlikom da se uzdižu muslimanski mitovi i siluju povijesne činjenice, valjda se sve svodi na narodu izreku da nekoliko puta ponovljena laž postaje istina. Ta laž i mitomanija je otišla toliko daleko da se u pojedinim 'stručnim člancima' moglo pročitati da se u srednjovjekovnoj bosni uzgajao krumpir i kukuruz  (koje su izvorno biljke sa pan-američkog područja). Povijest treba da bude utemeljena na činjenicama, a one su da su osmanlije ovdje bili okupatori, da su izvršili kulturocid nad bosanskim stanovništvom, itd, a ne neki osloboditelji itd. Lebowski je napisao/la: Ti možeš naravno ispolitizirati sve ali nemoj nametati da su Hrvati građani drugog ili trećeg reda u Tuzli i da ne njeguju svoj jezik onoliko koliko je moguće (sa obzirom da žive normalno sa Bošnjacima i da je apsolutno razdvajanje nemoguće a i nepoželjno od samih Hrvata tamo), svoju kulturu, tradiciju i vjeru. Hrvati jesu građani drugog reda, jer žive uglavnom izvan gradske jezgre koja ima prioritet u svim općinskim planovima i investicijama. Da nije bilo donacija USAID-a većina hrvatskih naselja bi i dalje bila bez ulične rasvjete, ovakvo svaka MZ ima po par stotina metara rasvjete donirane od strane američkih građana. Nakon što je USAID otišao iz Tuzle, niti jedan metar rasvjete u hr naseljima nije napravljen isključivo sredstvima općine, mnoga naselja nemaju ni urednu vodoopskrbu, putevi su loši. Ovdje se prije stotinu godina govorio čišći hrvatski jezik nego što se danas pokušava govoriti, o tome postoje dokumenti i nadgrobni spomenici kao svjedočanstva. Unatoč tome od strane bošnjaka hrvatski jezik se ovdje smatra stranim tkivom.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 12:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Čitajući ovo stenkeš dojam da bi Bošnjaci najradije kao u onom vicu o Muji i Slovencu kad su igrali poker " na poštenje", bez pokazivanja karata, pa Muju "krenula karta".
Tako bi i Bošnjaci danas htjeli. Sve nešto "na poštenje", pa se čovjek jedno jutro probudi a tamo 100 "Komšića".
Kako ne kuže da su usrali stvar i da im se više ništa ne vjeruje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 14:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63491 Lokacija: DAZP HQ
|
Suljagićeva slova. Citat: Na kraju, postoji još jedna mogućnost.
Ako SDA, što je za očekivati, ne ostane dosljedna i na kraju naloži svojim delegatima u Domu naroda da glasaju za budžet, a izborna pravila ostanu neizmjenjena, posljednja mogućnost koju građani ove zemlje imaju je masovna registracija, odnosno prijava boravka u Srebrenici. Nijedan zakon ove zemlje to ne sprječava. Ne postoji imovinski cenzus za prijavu boravka. Potrebni su zahtjev za zamjenu lične karte, izvod iz Knjige državljana i uplata takse od deset maraka. Stoga, neka ovo bude poziv svima, s obje strane linije koja nas je dijelila u "sarajevskom ljetu" da se pridruže "srebreničkoj jeseni", prijave boravak i na lokalnim izborima u Srebrenici glasaju za zajedničkog kandidata. Na sve strane se čuje kako će uvijek biti više onih koji ovu zemlju vole više nego onih koji je ne vole. Hajde da se prebrojimo. U Srebrenici. http://www.klix.ba/vijesti/bih/glas-u-s ... /120430033
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 14:18 |
|
|
Uh kakve fiks ideje... Stop neprijateljima demokratije! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 14:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63491 Lokacija: DAZP HQ
|
doduše, Suljagić ne zna da 6.5. ističe rok za prijave i da nakon tog datuma ne vrijede promjene adresa.  bilo bi odlično da svi sad pohrle s promjenama adresa i onda popljugaju. nadam se da će se i Bošnjaci Mostara pridružiti ovoj hvalevrijednoj akciji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 14:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Suljagićeva slova. Citat: Na kraju, postoji još jedna mogućnost.
Ako SDA, što je za očekivati, ne ostane dosljedna i na kraju naloži svojim delegatima u Domu naroda da glasaju za budžet, a izborna pravila ostanu neizmjenjena, posljednja mogućnost koju građani ove zemlje imaju je masovna registracija, odnosno prijava boravka u Srebrenici. Nijedan zakon ove zemlje to ne sprječava. Ne postoji imovinski cenzus za prijavu boravka. Potrebni su zahtjev za zamjenu lične karte, izvod iz Knjige državljana i uplata takse od deset maraka. Stoga, neka ovo bude poziv svima, s obje strane linije koja nas je dijelila u "sarajevskom ljetu" da se pridruže "srebreničkoj jeseni", prijave boravak i na lokalnim izborima u Srebrenici glasaju za zajedničkog kandidata. Na sve strane se čuje kako će uvijek biti više onih koji ovu zemlju vole više nego onih koji je ne vole. Hajde da se prebrojimo. U Srebrenici. http://www.klix.ba/vijesti/bih/glas-u-s ... /120430033Neka probaju. Kad se razbole u Sarajevu neka voze za Srebrenicu na liječenje. Ili su oni to zamislili da su Srbi toliko glupi pa će dozvoliti prijave na par mjeseci. Sve što rade je uporno raspizđivanje svojih susjeda i druga dva naroda. Na lijepom su kursu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 14:58 |
|
|
dudu je napisao/la: doduše, Suljagić ne zna da 6.5. ističe rok za prijave i da nakon tog datuma ne vrijede promjene adresa.  bilo bi odlično da svi sad pohrle s promjenama adresa i onda popljugaju. nadam se da će se i Bošnjaci Mostara pridružiti ovoj hvalevrijednoj akciji. Zamisli kako bi to "efikasno" administracija odradila...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 17:18 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Pa oni drukčije posmatraju svijet nego jedan Tuzlak(bilo Hrvat, bilo Bošnjak) u smislu da u Tuzli nije niko protiv drugog ratovao, nikom nisu pobijene cijele familije, skoro svako u Sr je imao neke žrtve iz rata zbog kojih se stvara mržnja i onda dođeš u Srebrenicu i trpiš negiranje zločina. Drugo je što plan i program ne odgovara zbog ćirilice. Ima i politike u svemu tome od strane Bošnjaka, naravno.
Mišljenja sam da je u Srebrenici prisutno obostrano negiranje zločina, nisam nešto čuo osude zločina koje su počinili naserovi vojnici nad srbima okolo Srebrenice, broj ubijenih u tim pohodima iz zaštićene zone UN-a nije mali. Što vam smeta ćirilica, ona je tako bliska bosančici da bi je trebali prihvatiti kao i svoje pismo. Lebowski je napisao/la: Pošto si upućen u "novokomponovanu bosansku historiju" objasni u čemu je razlika historije što se sada uči i one od prije 20, 25, 30 godina.
Razlika je u interpretaciji iste, onda je bila izrazito prosrpska gdje su se forsirali srpski mitovi, danas se u 'bošnjačkoj' historiji doslovno kopira ta srpska doktrina sa jednom razlikom da se uzdižu muslimanski mitovi i siluju povijesne činjenice, valjda se sve svodi na narodu izreku da nekoliko puta ponovljena laž postaje istina. Ta laž i mitomanija je otišla toliko daleko da se u pojedinim 'stručnim člancima' moglo pročitati da se u srednjovjekovnoj bosni uzgajao krumpir i kukuruz  (koje su izvorno biljke sa pan-američkog područja). Povijest treba da bude utemeljena na činjenicama, a one su da su osmanlije ovdje bili okupatori, da su izvršili kulturocid nad bosanskim stanovništvom, itd, a ne neki osloboditelji itd. Lebowski je napisao/la: Ti možeš naravno ispolitizirati sve ali nemoj nametati da su Hrvati građani drugog ili trećeg reda u Tuzli i da ne njeguju svoj jezik onoliko koliko je moguće (sa obzirom da žive normalno sa Bošnjacima i da je apsolutno razdvajanje nemoguće a i nepoželjno od samih Hrvata tamo), svoju kulturu, tradiciju i vjeru. Hrvati jesu građani drugog reda, jer žive uglavnom izvan gradske jezgre koja ima prioritet u svim općinskim planovima i investicijama. Da nije bilo donacija USAID-a većina hrvatskih naselja bi i dalje bila bez ulične rasvjete, ovakvo svaka MZ ima po par stotina metara rasvjete donirane od strane američkih građana. Nakon što je USAID otišao iz Tuzle, niti jedan metar rasvjete u hr naseljima nije napravljen isključivo sredstvima općine, mnoga naselja nemaju ni urednu vodoopskrbu, putevi su loši. Ovdje se prije stotinu godina govorio čišći hrvatski jezik nego što se danas pokušava govoriti, o tome postoje dokumenti i nadgrobni spomenici kao svjedočanstva. Unatoč tome od strane bošnjaka hrvatski jezik se ovdje smatra stranim tkivom. Ne znam te ispravno quotati pa ću ovako: Ne smeta ćirilica ali znaš kakva je politika, ćirlica se koristi kao jedan od elemenata posrbljavanja Bosanskih Srba. Simboli, nametanje. Ćirilica je i hrvatsko pismo pa ne vidim da je nešto obožavaju, mnogi je ne znaju ni čitati. Drugo, djeca uče ćirilicu i engleski i tek naknadno latinicu, bar sam tako shvatio. Kada si ti imao predmet povijest/istorija/historija u školi. Ja sam učio u tim bošnjačkim školama siguran sam ispravnu povijest. Znači, učio sam od slavenskih plemena, dolaska Turaka, prelasku ljudi na islam zbog ovih ili onih razloga, kapetanu Gradaščeviću koji se borio protiv okupatora Turaka, učio o svim bosanskim kraljevima i kraljicama, njihovim rodbinskim vezama sa drugima, o Hercegovini, Stjepanu Kosači i Katarini, o povelji Kulina bana, o tome ko su bili bogumili. Učio sam o Omer paši Latasu za kojeg smo učili da je bio Srbin koji je prešao na stranu osmanskog carstva kao i za druge slične primjere, učili smo o tome kakav je Turska odnos imala prema našem vilajetu, kako su Turci imali loše poteze za naše narode, kako su gotivili Srbe u nekim stvarima na našu štetu. Nikad nisam učio da su Turci bili osloboditelji mada moram priznati da nije tako oštro osuđeno njeno osvajanje ovih prostora. A sad što si ti našao neke "stručne članke" koji potvrđuju nešto drugo naću i ja tebi za štogod hoćeš iste. Kao argumente za to da su Hrvati građani drugog reda navodiš neke nepovezane stvari. Jesi li brojao koliko bošnjačkih naselja nema vodu, nema ovo ili ono, koliko porodica ne prima pomoć, koliko je Bošnjaka nezaposleno. Zašto u Gračanici jedno selo što drži SDA nema adekvatno zadovoljene potrebe za vodom i putevima godinama, dok selo do njega gdje je SDP to ima kao i sve ostalo. Nema Hrvata. Politika i jeftini interesi nevezani za Hrvate. A nema se ni para toliko. Kakav je argument što Hrvati žive uglavnom na periferiji a Bošnjaci u gradu? Može se govoriti o diskriminaciji tamo gdje ona postoji, da je neko odbijen sa nekog radnog mjesta zato što je Hrvat, da nijedan Hrvat ne može dobiti posao u Tuzli, da je otpušten sa posla, da ne može upisati i završiti fakultet, da ne dobija pomoć od države zato što je Hrvat, da je konstantno izložen pritiscima i provokacijama Bošnjaka, da se zabranjuju kulturne manifestacije i slično, da Bošnjaci samo rade i pričaju iza leđa o ustašama. Nekad treba malo šire sagledati stvari-kakva je struktura stanovništva, starosna dob, pol, čime se ko bavi pa onda donositi zaključke o diskriminaciji određenog naroda. Ispašće da vam je teže nego crncima u Americi prije 60,70 godina. Kakav ti je argument da se prije 100 godina govorio čišći hrvatski jezik nego sada, ako sagledaš povijest zadnjih 100 godina to mi je sasvim ločično.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 17:31 |
|
|
|
Ne znam jeste primjetili. Već puno mjeseci SDP-ovci otvoreno zastupaju bošnjačke nacionalne interese. Nema više "građanstva" i "države za Ćoeka građana".
Skužili su da im laži nisu prošle kod susjeda i svijeta, pa se vraćaju na staru istinsku platformu, bošnjaštvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Melcher
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 30 tra 2012, 17:50 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 14:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
|
Hehe, dzaba vam je. Srebrenica ce ostati pod bosnjackoj vlasti.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|