HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 05:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 199 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nemoguće je u raj
PostPostano: 02 svi 2012, 15:07 

Dakle, po meni Bog 100% sigurno ne postoji te su sve religije besmislice i pošasti. No, čak i da je kršćanstvo ispravno (a nije), i da je Biblija sveta knjiga (a nije), nitko se ne može spasiti. Dovoljno je pogledati ulomke iz Biblije i shvatiti da je spasenje nemoguće.

Počnimo od početka. Iz Matejeva evanđelja: "A tko bratu reče: "Glupače! " bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: "Luđače! " bit će podvrgnut ognju paklenomu. " Znači, ako ste brata nazvali luđakom, ne možete se spasiti i da hoćete. Dalje... "Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje da ti propadne jedan od udova nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. " Znači, požudu moraš suzbiti. Ne smiješ se samozadovoljavati ni u spolnom odnošenju uživati. Zatim: "Ne će u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! " nego onaj koji vrši volju oca mojega, koji je na nebesima. Mnogi će me u onaj dan pitati: "Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime vragove izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili? " Tada ću im kazati: "Nikada vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici! " Dakle, ako se doista trudite živjeti kao pravi vjernici, Isus vam kaže da možete ići u pakao. Još... "Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli s njim: "Doista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom, a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi. " Ako ne idu sinovi kraljevstva, teško će ići ostali. Spasiti se mogu samo Židovi. Mi nežidovi (ja Hrvat) osuđeni smo na vječni oganj. Tako bar kaže Biblija. "Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: "K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite. Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! " "Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i svaki grad ili kuća u sebi razdijeljena ne će opstati. " To je srž židovske tehnike uništavanja nežidova. Isus razvidno kaže: "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova. " A koliko znam, nijedan Židov ne vjeruje u Isusa, tako da je pitanje tko će se uopće spasiti. "Vi se klanjate onome što ne poznate, a mi se klanjamo onome što poznamo, jer spasenje dolazi od Židova. " Dakle, spasenje je predodređeno samo za Židove. Zašto se još ne možete spasiti? Bog uopće nije tako milosrdan i pun ljubavi kakvim vam ga predstavljaju, barem ne po Bibliji. "Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih. Svi će vas zamrzjeti zbog imena moga. " "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima. " "Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti sustanari njegovi. " Trebate se odreći svega i uvijek biti spremni za Isusa kojega morate voljeti više od bilo koga. "Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan. Tko nađe svoj život, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga. " Ako ste katkada opsovali Duha Svetoga, imate rezerviranu ulaznicu u ognjenu peć. "Zato kažem vam: svaki će grijeh i bogohulstvo biti ispričan ljudim, ali kaže li tko bogohulstvo protiv Duha, ne će mu biti ispričano. I kaže li tko protiv Sina Čovječjega, bit će mu ispričano. Ali tko kaže protiv Duha Svetoga, ne će mu biti ispričano ni na ovom svijetu ni u budućem. " Pazite što govorite. "A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi kažu dat će račun na Dan sudnji. Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi. " Znajte... "Sin će Čovječji poslati svoje anđele pokupiti iz njegova kraljevstva sve zavodnike i bezakonike i baciti ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. " Poštivajte roditelje. "Ta reče Bog: "Poštivaj oca i majku! " I: "Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! " Duhovno iznad svjetovnoga! "Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko! " Tko hoće za isusom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i ide za njim. Odbacite sva iskustva stečena sazrijevajući! "Zaista kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, ne ćete ući u kraljevstvo nebesko. Tko god se dakle ne ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima. " "Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku. " Ako ne ispričate bratu, ne će ni vama Otac nebeski ispričati vaše grijehe. Ali, "od srca. " Želite li biti najveći, služite. Od glavara svećenićkih i od farizeja oduzet će se kraljevstvo Božje. Mnogo je zvanih, a malo izabranih. Ne zovite nikoga na zemlji ocem niti dajte da vas tko vođom zove. Jedan je Otac i vođa na nebesima. Ne snalazite se da vam bude bolje, jer završit ćete u ognju paklenomu. Ne lažite i licemjeri ne budite. Bog je milosrdan, onome tko je izdao Isusa bolje bi bilo da se ni rodio nije. Na svadbu zovite one koji vam ne mogu uzvratiti. Pokorni budite vlastima: podajte caru carevo, a Bogu Božje. Ne smijete biti bogati! Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje. Momak je morao prodati sav imetak što je imao i dati ga siromasima kako bi po Isusovim riječima bio savršen. Ljubite svoje neprijatelje! Ako stvari u životu držite pod nadzorom, jao vama. Vi što se sada smijete, jadikovat ćete i plakati. Iz evanđelja po Ivanu... "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega! " Ponovno se morate roditi iz vode i Duha. Tko se može spasitI? Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće. Eto razvidnoga odgovora.

Toliko iz evanđelja. Da ne govorim da po Crkvi ne smijete posumnjati u išta što one propisuje. Veliki je grijeh supritiviti se poznatoj istini Crkve. Ako samo posumnjate u Božje postojanje, gotovo vam je. Nedovoljna je vjera bez djela. Pokorni budite roditeljima, muževima (žene) i zemaljskim vlastima. Žena neka pokriva glave, muž ne. Žena neka ne govori na sastancima već neka bude informirana od muža. Prije braka niti cjelov. U braku spolni odnos bez uživanja. Ne smijete ogovarati ni tračati. Itd.

Znači, vidjeste da je u raj nemoguće. Zasada znamo za jednoga razbojnika da će biti u raju (raspetoga s Kristom), i ako vjerujemo Otkrivenju za 143 000 iz svakoga plemena Izraelova. Pošto će malo tko ili nitko zadovoljiti sve kriterije, možemo zaključiti da u raju ne će biti nego nekih 150 000 duša. A silne milijarde vječno će se mučiti u paklu. I da je Biblija sveta knjiga i da je kršćanstvo ispravno (srećom nije), ništa od spasenja.

* "I tko god ostavi doma, ili braću, ili sestre, ili oca ili majku, ili ženu, ili djecu ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti. A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi. "
* "Zatim će reći i onima slijeva: "Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen vragu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me! " Tada će mu oni odgovoriti: "Gospodine, a kada te vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te? " Tada će im on odgovoriti: "Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste. " I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni. "
* "Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni. Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom. I gdje sam ja, ondje će biti i moj služitelj. Ako mi tko hoće služiti, počastit će ga moj Otac. "
* "... trebate i vi jedni drugima prati noge... "
* "Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju. "

* "Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlast doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene. Stoga tko se suprotstavlja vlasti, Božjoj se odredbi protivi: koji se pak protive, sami će na se navući osudu. Vladari doista nisu strah i trepet zbog dobra, nego zbog zla djela. Hoćeš li se ne bojati vlasti? Dobro čini pa ćeš imati pohvalu od nje. Ta Božji je ona poslužitelj - tebi na dobro. Ako li zlo činiš, strahuj! Ne nosi uzalud mača! "
* "Tko jede, neka ne prezire onoga tko ne jede; tko pak ne jede, neka ne sudi onoga tko jede. Ta Bog ga je prigrlio. Tko si ti da sudiš tuđega služitelja? "
* "A sve što nije iz uvjerenja, grijeh je. "
* "Tko se hvali, u Gospodu neka se hvali. "
* "S takvim ni za stol! "
* "Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. "
* "Zato, braćo moja, kad se sastajete na blagovanje pričekajte jedni druge. "
* "I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego - punite se Duhom! "
* "Tko ne će raditi, neke i ne jede! "
* "... neka se rese stidljivošću i razborom, ne pletenicama i zlatom ili biserjem ili skupocjenim odijelom... "
* "... nikoga da ne pogrđuju, da budu neratoborni, popustljivi, da očituju svaku blagost prema svim ljudima... "
* "Strašno je upasti u ruke Boga živoga. "
* "... i postelja neokaljana! "
* "Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. "
* "De sada, vi što govorite: "Danas ili sutra otići ću u taj i taj grad, provesti ondje godinu, trgovati i zaraditi, " a ne znate što će sutra biti. Ta što je vaš život? Dašak ste što se na tren pojavi i zatim nestane! Umjesto da govorite: "Htjedne li Gospodin, živjet ćemo i učiniti ovo ili ono, " vi se razmećete svojim hvaljenjima! Svako je takvo hvaljenje opako. Znati dakle dobro činiti, a ne činiti - grijeh je. "
* (ne zaklinjite se ničim)
* "Bilo bi im doista bolje da nisu spoznali puta pravednosti, negoli, pošto ga spoznaše, okrenuti leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. "
* "Dječice, klonite se idola! "
* (ne primajte u dom nevjernika i ne pozdravljajte ga)

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

Naslov: Re: Nemoguće je u raj
PostPostano: 02 svi 2012, 15:09 

Čovjeku je nemoguće, ali Bogu je sve moguće.

Za to naime postoji ispovijed. :zubati

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:14 

Ovi ateisti ce nabiti zuljeve tipkajuci protiv vjere a efekat NULA!Nikoga jos nisu uspjeli izopaciti :smajl007

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:16 

lirik je napisao/la:
Ovi ateisti ce nabiti zuljeve tipkajuci protiv vjere a efekat NULA!Nikoga jos nisu uspjeli izopaciti :smajl007

Urazumiti, bolje rečeno. Vjerovanje u Boga i religijska vjerovanja protivna su zdravom razumu. Ništa ne možeš napisati kako bi opovrgnuo moje tvrdnje. Jedino na što se možeš pozvati iracionalna je vjera.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:17 

Ateist je napisao/la:
lirik je napisao/la:

Urazumiti, bolje rečeno. Vjerovanje u Boga i religijska vjerovanja protivna su zdravom razumu. Ništa ne možeš napisati kako bi opovrgnuo moje tvrdnje. Jedino na što se možeš pozvati iracionalna je vjera.

Zar ti nešto tvrdiš?

Na drugoj temi ste nas ubjeđivali da ateisti ne tvrde ništa. :kava

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:18 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ateist je napisao/la:

Zar ti nešto tvrdiš?

Na drugoj temi ste nas ubjeđivali da ateisti ne tvrde ništa. :kava

Ja nisam.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:19 

Odličan smisao za humor. :zubati

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:37 

orleanski je napisao/la:

Štoviše izvrstan, ovakvog trolera je rijetkost nači :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:42 

Zadar1993 je napisao/la:
orleanski je napisao/la:

Štoviše izvrstan, ovakvog trolera je rijetkost nači :zubati .

Glupače, odličan i izvrstan su istoznačnice. Istoznačnice potvrđuju bogatstvo hrvatskoga jezika. Slažem se da imam smisao za humor, ali isto tako kad pišem ozbiljno pišem ozbiljno i od mene i od onih čije poruke prenosim može se mnogo naučiti. Ne možete me opovrgnuti, ostaje vam samo isprazna iracionalna vjera.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:43 

Raj je raj na rock otočcu. Raj raj raj raj raj:
http://www.youtube.com/watch?v=U2FlzQkI6Tg

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 15:50 

e moj ateista pa tko je još "budalu ubijedio da je budala" i "pijanca da je pijanac", nemoguća misija...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:42 

Chavez je danas izmolio 5 krunica za svoje zdravlje. Fidel će sutra. Obama prekosutra.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:43 

Ovaj "Ateist" ilitiga Kemo ne odustaje.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:45 

Ako je "Ateist" ja, onda si ti "Vii" - BBC.. Imate isto nazadnjačko mišljenje.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:47 

kemo je napisao/la:
Ako je "Ateist" ja, onda si ti "Vii" - BBC.. Imate isto nazadnjačko mišljenje.

Nazadnjačko? Ako možeš malo šire objasniti. :zubati

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:51 

Vii je napisao/la:

Zašto ovaki nikad u 4 oka ne smiju ovako govoriti. Ja nemam takvih iskustava. Mali miševi.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:56 

BBC je napisao/la:
Vii je napisao/la:

Zašto ovaki nikad u 4 oka ne smiju ovako govoriti. Ja nemam takvih iskustava. Mali miševi.

Ja nerazumijem zašto se on raspravlja na pet tema o istoj stvari.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 16:59 

mario_cro je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ja nerazumijem zašto se on raspravlja na pet tema o istoj stvari.

Ni ja, vjeruj mi.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:57 

Onima koji ne vjeruju je nemoguće.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:02 

Pa svi ste vi 99,999999% ateisti. Vi se razlikujete od mene samo što ne verujete u N-1 bogova nego ja. Have a good day.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:04 

Chemtrail, dosadan si.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:06 

kemo je napisao/la:
Pa svi ste vi 99,999999% ateisti. Vi se razlikujete od mene samo što ne verujete u N-1 bogova nego ja. Have a good day.

Kemo, gdje ćeš ti kad umreš?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:13 

Tko zna, možda na me čeka neki drugi svijet
Tko zna, i u mraku kadkad nikne divan cvijet
možda, tko zna, jedna od sretnih
Jedna od tisuću bit ću baš ja
Tko da zna...

J. Lisac

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:42 

Vii je napisao/la:
kemo je napisao/la:

U prah kao što smo i nastali iz praha. Netreba se sa smrću umarat, važan je ovaj život.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:43 

kemo je napisao/la:
Vii je napisao/la:

U prah kao što smo i nastali iz praha. Netreba se sa smrću umarat, važan je ovaj život.

Ali gdje? Imaš neko mjesto? Ili ćeš u London? :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 199 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: