HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 21:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost
PostPostano: 03 svi 2012, 20:06 

Au šta sve danas neću pročitati...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:11 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Au šta sve danas neću pročitati...

Znam ja da je srpska istorija pisana na iskrivljen način. Ali što ćeš...jedino vas žaliti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:13 

@Vii

Ne znam da li da te zamolim da prekineš da se blamiraš ili da nastaviš.

U dva-tri posta toliko nalupaš pogrešnih podataka, teza i definicija da je pomalo tragikomično. Ono što ne nalupaš, direktno prepišeš iz neke knjige i nažalost upotrebiš u pogrešnom smeru.

Jesi li sigurna da studiraš?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:16 

@Vii

Ne znam da li da te zamolim da prekineš da se blamiraš ili da nastaviš.

U dva-tri posta toliko nalupaš pogrešnih podataka, teza i definicija da je pomalo tragikomično. Ono što ne nalupaš, direktno prepišeš iz neke knjige i nažalost upotrebiš u pogrešnom smeru.

Jesi li sigurna da studiraš?

Jagnjetino, okani me se Alaha ti. Leči se uz Iliju Garašanina! :evotigana

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:17 

Samo za jagnjetinu.
Načertanije (srp. Nacrt) je program nacionalne politike srpske kneževine, knjižica (nešto preko 5.000 riječi) Ilije Garašanina izdana 1844. To je ujedno i prvi Politički program Velike Srbije.

U njima se odbacuje zajednička država svih Južnih Slavena, a cilj je obnova srpskog carstva na podlozi državnog i povijesnog prava te srednjovjekovne tradicije: "Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se ona ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju"[1].

U toj srpskoj državi bili bi potčinjeni Bugari, Makedonci, Albanci, Grci, Crnogorci te Bošnjaci srpskom narodu.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:23 

Ja bih te zamolio da sa ova zadnja tri-četiri posta izađeš na ispit pa da mi javiš kako si prošla... Zapravo, zamolio bih te da nešto od toga pokušaš u gimnaziji da proguraš, pa da nas obavestiš o rezultatima.

Iskreno sumnjam da studiraš. Prosto nema šanse da takve stvari pišeš, a da si barem nešto čitala. Ovde su Zlatko, Osa itd a da ne govorim za članove kao što su Pavo i Glazbenik bukvalno doktori nauka u odnosu na tebe u disciplini za koju tvrdiš da se njome baviš.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:27 

Ja bih te zamolio da sa ova zadnja tri-četiri posta izađeš na ispit pa da mi javiš kako si prošla... Zapravo, zamolio bih te da nešto od toga pokušaš u gimnaziji da proguraš, pa da nas obavestiš o rezultatima.

Iskreno sumnjam da studiraš. Prosto nema šanse da takve stvari pišeš, a da si barem nešto čitala. Ovde su Zlatko, Osa itd a da ne govorim za članove kao što su Pavo i Glazbenik bukvalno doktori nauka u odnosu na tebe u disciplini za koju tvrdiš da se njome baviš.

E jagnjetino, velika je razlika studirati povijest na hrvatski i istoriju na srpski, svakako iskvareni način.
Uspješna četvrta, i peta će ako Bog da!

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:29 

Vii je napisao/la:
Čuj u 11. "veku"?
Osmanlijsko (Otomansko) Carstvo svoje korijene ima u jednom turskom plemenu iz okolice Aralskog jezera, od 400 obitelji, a islam je prihvatilo već u 8. st. Na kraju 13. st. doseljavaju se u Malu Aziju, gdje osnivaju svoj emirat, odnosno seldžučku kneževinu u Maloj Aziji. Neprestanim ratovima proširili su se na sve strane. Naziv Otomani dolazi od osnivača Carstva Osmana (1301.-1326.), a sama riječ Otoman na turskom jeziku znači Turčin.

I hrvatska "povijest" je problematična kao i srpska "istorija"....

1071. Turci Seldžuci pobjeđuju Bizant kod Manzikerta , Bizant tone u građanski rat a Turci preuzimaju cijelu Malu Aziju ,dakle Turci već krajem 11.stoljeća počinju naseljavat Malu Aziju , dakle čovjek je potpuno u pravu. Ta "seldžučka" kneževina se zove Rimski Sultanat (čist prijevod s turskog ,na "naški). Zašto Rimski? Na arapskom jeziku Mala Azija je bila poznata i kao "Rum" odnosno zemlja Rimljana.

Slabljenjem sultanata , nastaje mnoštvo malih begluka (beylik na turskom) ,jedan od tih begova je bio i taj Osman.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:33 

Što je najsmješnije ,već je Džoni napravio temu o "Načertaniju" Ilije Garašanina gdje je potpuno jasno da nije riječ o nekakvom "velikosrpskom" programu nego o opširnom obavještajnom radu , ali koji nudi smjernice budućeg djelovanje Kneževine Srbije...

Gđica Vii je u pravu da postoje loši "istoričari" ali bogami ona želi biti loša "povjesničarka" ,njen odabir,njeno pravo.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:34 

@Vii
Ovo nije do Hrvatske i Srbije već do tvog ličnog neznanja koje se graniči sa tragičnim. Ako ne lažeš, a mislim da su šanse za to minimalne, onda verujem da plaćaš prolaz na ispitu.

Inače, morao sam uzeti par screenshoot-ova, da mogu da pokažem (ovo nije prvi put kad su tvoji postovi u pitanju). Mislim da mi bez toga niko ne bi verovao.

Aj' sad nastavi da nas zabavljaš.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:35 

ZlatkoZG je napisao/la:
Vii je napisao/la:
Čuj u 11. "veku"?
Osmanlijsko (Otomansko) Carstvo svoje korijene ima u jednom turskom plemenu iz okolice Aralskog jezera, od 400 obitelji, a islam je prihvatilo već u 8. st. Na kraju 13. st. doseljavaju se u Malu Aziju, gdje osnivaju svoj emirat, odnosno seldžučku kneževinu u Maloj Aziji. Neprestanim ratovima proširili su se na sve strane. Naziv Otomani dolazi od osnivača Carstva Osmana (1301.-1326.), a sama riječ Otoman na turskom jeziku znači Turčin.

I hrvatska "povijest" je problematična kao i srpska "istorija"....

1071. Turci Seldžuci pobjeđuju Bizant kod Manzikerta , Bizant tone u građanski rat a Turci preuzimaju cijelu Malu Aziju ,dakle Turci već krajem 11.stoljeća počinju naseljavat Malu Aziju , dakle čovjek je potpuno u pravu. Ta "seldžučka" kneževina se zove Rimski Sultanat (čist prijevod s turskog ,na "naški). Zašto Rimski? Na arapskom jeziku Mala Azija je bila poznata i kao "Rum" odnosno zemlja Rimljana.

Slabljenjem sultanata , nastaje mnoštvo malih begluka (beylik na turskom) ,jedan od tih begova je bio i taj Osman.

Ovo ću morati kopirati i isprintati pa odnijeti profesoru N.N. majkemi moje! :dragobojic
Nemoj me vraćati na srednji vijek, Svetoga ti Save, moram međunarodnu učiti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:38 

@Vii
Ovo nije do Hrvatske i Srbije već do tvog ličnog neznanja koje se graniči sa tragičnim. Ako ne lažeš, a mislim da su šanse za to minimalne, onda verujem da plaćaš prolaz na ispitu.

Inače, morao sam uzeti par screenshoot-ova, da mogu da pokažem (ovo nije prvi put kad su tvoji postovi u pitanju). Mislim da mi bez toga niko ne bi verovao.

Aj' sad nastavi da nas zabavljaš.

Morat ću, kao što rekoh kod prof. Goluže odnijeti vaše postove (naglasit ću da su ih Srbi pisali) pa odnijeti na pregled.
Do tad, čitaj Načertanije.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:38 

Vii je napisao/la:
Ovo ću morati kopirati i isprintati pa odnijeti profesoru N.N. majkemi moje! :dragobojic

Slobodno to napravi , nevjerovatno s koliko neznanja ti ideš džonom. To mi je neshvatljiva za jednu buduću akademski obrazovanu osobu.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:39 

ZlatkoZG je napisao/la:

Što je najsmješnije ,već je Džoni napravio temu o "Načertaniju" Ilije Garašanina gdje je potpuno jasno da nije riječ o nekakvom "velikosrpskom" programu nego o opširnom obavještajnom radu , ali koji nudi smjernice budućeg djelovanje Kneževine Srbije...

Gđica Vii je u pravu da postoje loši "istoričari" ali bogami ona želi biti loša "povjesničarka" ,njen odabir,njeno pravo.

Da, Jovan Pein je primjer.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:41 

Vii je napisao/la:

Da on je primjer, a ti baš želiš biti hrvatska Jovanka Pein.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:42 

ZlatkoZG je napisao/la:
Vii je napisao/la:

Slobodno to napravi , nevjerovatno s koliko neznanja ti ideš džonom. To mi je neshvatljiva za jednu buduću akademski obrazovanu osobu.

Hoću, obećavam. Samo se bojim da neće reći pa kolegice da li je sve uredu s tom osobom, ali no dobro....ipak je to Srbin.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:43 

ZlatkoZG je napisao/la:
Vii je napisao/la:

Rađe Kinez, nego Srbin.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:47 

Što je najcrnje, mislim da Vii jadna ni u ovom trenutku nije svesna šta je sve nalupala. :sega

Ali dobro gospođice "povjesničarko", kako su te već neki ovde posprdno zvali, samo nastavi. Zanimljivo je.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:48 

Vii je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Rađe Kinez, nego Srbin.

Kinezi su OK, jesi probala pekinšku patku?

http://www.youtube.com/watch?v=g4mkUqR2BJI

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:51 

Što je najcrnje, mislim da Vii jadna ni u ovom trenutku nije svesna šta je sve nalupala. :sega

Ali dobro gospođice "povjesničarko", kako su te već neki ovde posprdno zvali, samo nastavi. Zanimljivo je.

Ma ima li išta bolje nego biti pripadnik Genocidnih? :smajl007

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:52 

ZlatkoZG je napisao/la:
Vii je napisao/la:
Rađe Kinez, nego Srbin.

Da li si ti možda posjetio Vrapče pošto ti je blizu?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:54 

ZlatkoZG je napisao/la:

Bio je skoro opsiran dodatak u Politici o tom radu, gde nekoliko uglednih istoricara obrazlaze tu temu...jako zanimljivi osvrti, od podrske, do minimalizacije znacaja, delo stranih agentura, protiv-ruski sadrzaj...

Ovo sto ova citira veze s vezom nema...al dobro...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:57 

Vii je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Da li si ti možda posjetio Vrapče pošto ti je blizu?

Pa nije mi tolko blizu ,ali bio sam u tom kvartu. Ima jedan zli,genocidan doktor Srbin koji tamo radi i liječi loše hrvatske "povjesničare",toplo ga preporučam.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:57 

Grijeh se je raspravljati sa Srbima. To su narod koje mu je samo nebo granica.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:21 

Jagnjetino srpska, lako je glumiti internet ratnika, kako bi se reklo. Da imaš imalo pameti "istoričaru", potkrijepio bi svoje izjave činjenicama (koje ja priznajem isključivo iz knjiga), a ne pričama iz tradicije po bajkama babe Milice.
Kome se ja to još trebam dokazivati tko sam i ostalo vezano uz mene?! Nitkome. Pa da....
Uz ostalo, staješ iza mitova ovoga ZlatkaZG, što poistovjećuje Turke Seldžuke i Osmanlije, nego se lijepo podsmijavaš na zajebantski i još govoriš da ja plaćam ispite. Kome ti muda prodaješ za bubrege? Ta priča meni na forumu ne prolazi, jer hvala Bogu, živim u realnosti.
Ako Načertanije nisu temeljni dokument velikosrpske politike, onda ne znam što me slaga profesor?!
Lako je otići na google i ukucati pojam, al" ajde pročitaj knjigu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Ceha, Fredericktown, Patriota i 216 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: