HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 15:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost
PostPostano: 03 svi 2012, 21:27 

Vii je napisao/la:
Jagnjetino srpska, lako je glumiti internet ratnika, kako bi se reklo. Da imaš imalo pameti "istoričaru", potkrijepio bi svoje izjave činjenicama (koje ja priznajem isključivo iz knjiga), a ne pričama iz tradicije po bajkama babe Milice.
Kome se ja to još trebam dokazivati tko sam i ostalo vezano uz mene?! Nitkome. Pa da....
Uz ostalo, staješ iza mitova ovoga ZlatkaZG, što poistovjećuje Turke Seldžuke i Osmanlije, nego se lijepo podsmijavaš na zajebantski i još govoriš da ja plaćam ispite. Kome ti muda prodaješ za bubrege? Ta priča meni na forumu ne prolazi, jer hvala Bogu, živim u realnosti.
Ako Načertanije nisu temeljni dokument velikosrpske politike, onda ne znam što me slaga profesor?!
Lako je otići na google i ukucati pojam, al" ajde pročitaj knjigu.

Gospe ti Sinjske, ne poistovjećujem Seldžuke i Osmanlije ali oboje su Turci ili Turkijci ,kontaš,kužiš,razumiješ? Ili smatraš da nisu ?

Pa kakav je to profesor koji ti to tvrdi? Nadam se da nevjeruje u Memorandum 2 SANU-a?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:31 

Kome se ti obraćaš?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:32 

Vii je napisao/la:
Jagnjetino srpska, lako je glumiti internet ratnika, kako bi se reklo. Da imaš imalo pameti "istoričaru", potkrijepio bi svoje izjave činjenicama (koje ja priznajem isključivo iz knjiga), a ne pričama iz tradicije po bajkama babe Milice.
Kome se ja to još trebam dokazivati tko sam i ostalo vezano uz mene?! Nitkome. Pa da....
Uz ostalo, staješ iza mitova ovoga ZlatkaZG, što poistovjećuje Turke Seldžuke i Osmanlije, nego se lijepo podsmijavaš na zajebantski i još govoriš da ja plaćam ispite. Kome ti muda prodaješ za bubrege? Ta priča meni na forumu ne prolazi, jer hvala Bogu, živim u realnosti.
Ako Načertanije nisu temeljni dokument velikosrpske politike, onda ne znam što me slaga profesor?!

politika/na-ertanije-istina-ili-mit-t5754.html

Lose su te ucili...za pocetak ako o necemu pricas, barem procitaj o cemu se radi...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:35 

Vii je napisao/la:
Kome se ti obraćaš?

A kome se ti obraćaš draga gospođice?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:39 

DzoniBG je napisao/la:
http://hercegbosna.org/forum/politika/na-ertanije-istina-ili-mit-t5754.html

Lose su te ucili...za pocetak ako o necemu pricas, barem procitaj o cemu se radi...

Ma džabe ti je to Džoni, imaš taj raširen mit o "Načertaniju" koji je osnova dijela hrvatskog i bošnjačkog nacionalizma koji se za taj rad drže ko pijan plota jer im je "kamen temeljac" mita o konstantnoj velikosrpskoj opasnosti.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:40 

@Vii

Pametnice naša, Dudu je lepo napisao neki dan jednu narodnu koja fino opisuje forumske rasprave sa tobom, tako da se ne bih upuštao. Svaki put kad kreneš nešto o istoriji ili lupiš iz neznanja/neshvatanja ili lupiš zato što ne pratiš šta drugi pišu. Ti si devojko osporavala prvorazredni izvor drugog člana, jer ti se nije poklapao sa literaturom od pre 50 godina. Statistika o broju rođenih i broju školske dece ti nije dovoljna da ukapiraš da Bihać nema 75000 stanovnika i da Cazin nije prazna vukojebina u kojoj žive starci.

O čemu dalje pričati? :neznam

Idi fino igraj se po forumu, nisu ove ozbiljne priče za tvoju pametnu glavicu.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:45 

DzoniBG je napisao/la:
Vii je napisao/la:

politika/na-ertanije-istina-ili-mit-t5754.html

I sad bih ja na osnovu različitih mišljenja na forumu trebala prihvatiti da je to ono što misli većina. O, Bože? Pa svaka knjiga koju ja imam govori upravo o onome što i moj profesor reče. Čak su i srednjoškolske knjige napisale ono što i sam profesor kaže. Stručna literatura također. Ali isključivo hrvatski autori. Tako da ću ipak rađe vjerovati svome profesoru i knjigama.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 21:51 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
@Vii

Pametnice naša, Dudu je lepo napisao neki dan jednu narodnu koja fino opisuje forumske rasprave sa tobom, tako da se ne bih upuštao. Svaki put kad kreneš nešto o istoriji ili lupiš iz neznanja/neshvatanja ili lupiš zato što ne pratiš šta drugi pišu. Ti si devojko osporavala prvorazredni izvor drugog člana, jer ti se nije poklapao sa literaturom od pre 50 godina. Statistika o broju rođenih i broju školske dece ti nije dovoljna da ukapiraš da Bihać nema 75000 stanovnika i da Cazin nije prazna vukojebina u kojoj žive starci.

O čemu dalje pričati? :neznam

Idi fino igraj se po forumu, nisu ove ozbiljne priče za tvoju pametnu glavicu.

Jagnjetino, barem priznaj da nemaš činjenica koje govore o onome o čemu sam te pitala, tako da zaboraviš samu raspravu.
Popis stanovništva nije bio, ali eto Dudu zna podatke. Kako pohvalno. Lako je tuđim k.... gloginje tresti.
Kada budeš prošetao cazinskom vukojebinom, tek tada će se uvažavati tvoje mišljenje.
I ne laprdaj, nego se baci na Načertanije, očigledno te na fakultetu (how yes no) nisu dovoljno naučili o istima.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:18 

Vii je napisao/la:
I sad bih ja na osnovu različitih mišljenja na forumu trebala prihvatiti da je to ono što misli većina. O, Bože? Pa svaka knjiga koju ja imam govori upravo o onome što i moj profesor reče. Čak su i srednjoškolske knjige napisale ono što i sam profesor kaže. Stručna literatura također. Ali isključivo hrvatski autori. Tako da ću ipak rađe vjerovati svome profesoru i knjigama.

Sa tobom ne vredi pricati, ovo sam postavio cisto da bi drugima bilo jasno koliko ti ustvari ne znas o cemu pricas...

Nisi procitala izvorni materijal, pa se hvatas na neke knjige i komentare... a svakom coveku sa osnovnom skolom ce posle procitanog biti jasno da tu nema govora o izvoru "velikosrpske ideologije" na nacin na koja se prezentuje danas...

Radnja pre 150 godina, akcenat na Makedoniju, Rusiju i Austrougarsku, Hrvatska se uopste ne spominje... Hrvati kao narod i zemlja na margini interesovanja...

To je sve nebitno...kad naucis neku iskrivljenu pesmicu napamet, i onda ponovis 1000 puta, pa svaki djilkos pocne da ti prede o Nacertaniju.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:23 

Lebowski je napisao/la:
osa je napisao/la:

ne napisah li da su često ratovali srbi i srbi, nego kako napisa čovjek "krv nije voda", a realno velika većina bošnjaka su islamizirani srbi....

Nije istina. Niko od današnjih Bošnjaka nije islamizirani Srbin, možda su nečiji preci prešli na islam ali to nije isto.

Tera kad već sudiš po facama primjećuješ li sličnost vas sa Turcima?

u pravu si, trebalo je napisati "bošnjaci su potomci islamiziranih srba", ali mislio sam da će poanta biti shvatljiva i onako...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:25 

osa je napisao/la:
"ošnjaci su potomci islamiziranih srba"

Jedan deo.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:28 

Vii je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Tako je , Turci su došli u današnju Anadoliju još u 11.veku , tako da od tad traje tzv.mešanje sa lokalnim Anadolcima,Grcima,Jermenima,Gruzijcima,Irancima..Slovenima.....

Smatra se da su Turci bili malobrojno ratničko pleme pa su svoj jezik i ime nametnuli isto kao što su to uradili Mađari i Bugari koji su takođe istog ili sličnog porekla.

Čuj u 11. "veku"?
Osmanlijsko (Otomansko) Carstvo svoje korijene ima u jednom turskom plemenu iz okolice Aralskog jezera, od 400 obitelji, a islam je prihvatilo već u 8. st. Na kraju 13. st. doseljavaju se u Malu Aziju, gdje osnivaju svoj emirat, odnosno seldžučku kneževinu u Maloj Aziji. Neprestanim ratovima proširili su se na sve strane. Naziv Otomani dolazi od osnivača Carstva Osmana (1301.-1326.), a sama riječ Otoman na turskom jeziku znači Turčin.

a ja cijeli život živio u zabludi da je otoman krevet u kuhinji, na kome se izvališ nakon ručka...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:33 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
osa je napisao/la:
"ošnjaci su potomci islamiziranih srba"

Jedan deo.

veći dio...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:33 

osa je napisao/la:
Vii je napisao/la:
Čuj u 11. "veku"?
Osmanlijsko (Otomansko) Carstvo svoje korijene ima u jednom turskom plemenu iz okolice Aralskog jezera, od 400 obitelji, a islam je prihvatilo već u 8. st. Na kraju 13. st. doseljavaju se u Malu Aziju, gdje osnivaju svoj emirat, odnosno seldžučku kneževinu u Maloj Aziji. Neprestanim ratovima proširili su se na sve strane. Naziv Otomani dolazi od osnivača Carstva Osmana (1301.-1326.), a sama riječ Otoman na turskom jeziku znači Turčin.

a ja cijeli život živio u zabludi da je otoman krevet u kuhinji, na kome se izvališ nakon ručka...

A i ja isto da je akt u civilki.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:34 

Vii je napisao/la:
osa je napisao/la:

civilka, kao recimo, omotana nekom laganom maramom i sl.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 22:37 

osa je napisao/la:
Vii je napisao/la:

civilka, kao recimo, omotana nekom laganom maramom i sl.

:sega

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 12:30 

ZlatkoZG je napisao/la:
Vii je napisao/la:
Mnogo bre lupaš u prazno.

Lupaš ti, srednjevijekovna zastava Carigrada je današnja zastava Republike Turske. Bizant je bio dio orijenta ,kršćanskog Istoka , pravoslavno pojanje i Islamska molitva je oboje slično i potiče sa Bliskog Istoka ali gdje bi ti to mogla znati.

zlatko pokazi nam tu zastavu

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 12:32 

Vii je napisao/la:
osa je napisao/la:

šta miješaš tadašnje dijelove hrvatske s padom bosne, bihać nam oteli, i vidjesmo na tom primjeru da se zločin i genocid isplati...

Upravo tako gospon Osa. Hrvatski Bihać oteli. Kakav Bihać i Bosna?!

Jer Bihac danas u Hrvatskoj? Oce bit skoro? Dajte najte onda molim vas

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 13:19 

Ibar je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Lupaš ti, srednjevijekovna zastava Carigrada je današnja zastava Republike Turske. Bizant je bio dio orijenta ,kršćanskog Istoka , pravoslavno pojanje i Islamska molitva je oboje slično i potiče sa Bliskog Istoka ali gdje bi ti to mogla znati.

zlatko pokazi nam tu zastavu

Google je tvoj prijatelj... al ako je to problem:

slika

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:24 

Nisam uspio pronaci tu zastavu vec mi izbacuje nesto drugo

znaci ovo je bila zastava grada Carigrada odkad do kad tocno?

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:31 

Ibar je napisao/la:
Nisam uspio pronaci tu zastavu vec mi izbacuje nesto drugo

znaci ovo je bila zastava grada Carigrada odkad do kad tocno?

Napiši Banner of Constantinopole na Google ,mora ti izbacit.

To je bila zastava grada Carigrada do 1453.god. , od kada točno neznam , samo znam da su je Turci uz određene preinake uzeli za svoju.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:36 

Hvala ti stari nisam imo pojma da je danasnja turska zastava zapravo plagijat carigradske. Ma zbunilo me ovo ehhe

slika

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:41 

Ibar je napisao/la:
Hvala ti stari nisam imo pojma da je danasnja turska zastava zapravo plagijat carigradske. Ma zbunilo me ovo ehhe

slika

Nema problema, Turci su što šta uzeli od Bizanta i pravoslavaca pa se prepisuje muslimanima ili njihovoj kulturi što je u biti neznanje itd. i zato me neke stvari nerviraju.

Car Careva Caruje Carevima :wink I Sveta Gora Athos uz Srbiju koristi taj grb.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:42 

Ibar je napisao/la:

slika

Ova 4 B na grbu ako se ne varam znače "Kralj Kraljeva koji Vlada nad Kraljevima" . Odnosno osnova na grčkom Bazileus :wink .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 svi 2012, 19:45 

ZlatkoZG je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

slika

Nema problema, Turci su što šta uzeli od Bizanta i pravoslavaca pa se prepisuje muslimanima ili njihovoj kulturi što je u biti neznanje itd. i zato me neke stvari nerviraju.

Car Careva Caruje Carevima :wink I Sveta Gora Athos uz Srbiju koristi taj grb.

zlatko jese ti kuzis u povijest polumjeseca i zvijezde? kako to da muslimani imaju taj simbol kao glavni a kod nas u zagorju, prigorju i podravini malo malo grad opcina il selo stim znakom

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: burpee, hoblatopla, Patriota, Tomba17, VUKsaJUGA i 80 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: