|
|
Stranica: 10/64.
|
[ 1584 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 21 tra 2012, 12:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59772 Lokacija: DAZP HQ
|
Ibar je napisao/la: dudu je napisao/la: ovo je otprije mjesec dana kad sam ju vidio. nije moja slika, nego se datum potrefio. Dudu jel ovo na cesti za dubrovnik ? da, odmah ispod ceste za Dubrovnik, možda 100 metara, ne možeš ju promašiti.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 21 tra 2012, 13:44 |
|
|
Stecak je napisao/la: Neum, jedini grad na bh. rivijeri, uskoro će dobiti novu crkvu. Sadašnja Gospa od zdravlja nalazi se iznad magistrale u zaleđu, dok će nova biti u pravom Ceha je napisao/la: Ovi otočići i vrh Kleka su dio RH, idiotski je bilo to uopće dovoditi u pitanje. Bilo bi ljepše da se Neum (a i Ravno, s još par sela) pripoje RH. Nažalost takvo razmišljanje je utopija, ali tada bi RH dobila održiviju granicu. ne laprdajte gluposti....crkva nije u "mediteranskom stilu" samo zato sto je oblozena kamenom....katedrala u kölnu je od kamena pa je li mediteranska??...slucajno sam upoznat s drugim projektima, postojala su i bolja riješenja, a ovo trenutno je korektno, ali je moglo i bolje....neum je trebao unikatnu crkvu, a ne onakvu kakvih vec ima milijun....nasa prva crkva je puno bolja i vise, ako cete bas, mediteranska (oblik morskog puza), ljepsa i unikatnija sto se prodaje teritorija tice, pop**** sam na balavca iz rijeke koji je isao drzat prodike covjeku iz zepca o trenutnom stanju u zepcu i tad su se svi slozili sa mnom....e pa nemojte onda sad trgovati neumom bez konzultiranja s neumljanima, pogotovo ne na tako glupav nacin 1.ekonomski odgovara neumu to sto je u bih (tko je imalo upoznat sa situacijom, znat ce npr. da je nevjerojatni boom trgovine bio u neumu 90-ih kad je cijeli dubrovnik s okolicom kupovao u neumu), jer da nije tako, danas se ne vjerojatno bi razvio dalje od npr. kleka (40 stalnih stanovnika) 2.u hrvatsku ulazimo ili nikako ili sa svim hrvatskim krajevima bosne i hercegovine 3.citiram "otočići i vrh kleka su rh i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje" obozavam ove argumente....ti si idiot i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje (nista osobno)
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 09 svi 2012, 03:04 |
|
|
neumljanin je napisao/la: sto se prodaje teritorija tice, pop**** sam na balavca iz rijeke koji je isao drzat prodike covjeku iz zepca o trenutnom stanju u zepcu i tad su se svi slozili sa mnom....e pa nemojte onda sad trgovati neumom bez konzultiranja s neumljanima, pogotovo ne na tako glupav nacin
1.ekonomski odgovara neumu to sto je u bih (tko je imalo upoznat sa situacijom, znat ce npr. da je nevjerojatni boom trgovine bio u neumu 90-ih kad je cijeli dubrovnik s okolicom kupovao u neumu), jer da nije tako, danas se ne vjerojatno bi razvio dalje od npr. kleka (40 stalnih stanovnika) 2.u hrvatsku ulazimo ili nikako ili sa svim hrvatskim krajevima bosne i hercegovine 3.citiram "otočići i vrh kleka su rh i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje" obozavam ove argumente....ti si idiot i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje (nista osobno) Trpi i hrvatska ekonomija diskontinuitetom teritorija, a da ne pričam o ugroženosti Dubrovnika i opasnosti da srbi/Muslimani okupiraju Neum i presjeku južni dio Hrvatske što se može desiti u nekom novom sukobu u Varti...no tko šiša Hrvatsku i nacionalne interese, bitno je da Neumljani uživaju u ekonomskom blagostanju i epitetu "bosanskog mora". Možda da još koji grad pripojimo BiH da i on bude "bosanko more" i da procvate? S takvim razmišljenjem čudim se što već niste prešli na islam i pretvorili grad u tursku mahalu, jer to bi vam bilo još isplativije. No tko zna, kad u novom sukobu srbi i Muslimani stanu zajedno i naprave plan prodora do mora (kao što su napravili u prošlom ratu, ali srećom nije uspio), onda će Neum postati mahala sa ili bez vas (vjerojatno bez), a onda ćete uživati u blagostanju u nekoj bivšoj srpskoj vukojebini kraj Knina gdje ćemo vas morati smjestiti... Zato budi sretan što vas želimo i daj koji pozitivan komentar na raspravu, ako si Hrvat, a ne prikriveni Musliman koji se boji za "bosansko more".
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Neum Postano: 09 svi 2012, 11:37 |
|
|
dudu je napisao/la: Ibar je napisao/la: Dudu jel ovo na cesti za dubrovnik ?
da, odmah ispod ceste za Dubrovnik, možda 100 metara, ne možeš ju promašiti. Vidio sam je neki dan točno je preko puta benzinske. Lijepa je doduse nema jos kriza na vrhu joj.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Neum Postano: 09 svi 2012, 15:21 |
|
|
Ajte Pol ti i Čović pa se pobunite budite face, šta čekate. U međuvremenu ta će brza cesta za male novce spojit Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Novca za Pelješki most sad nema. Morat će čekat neke bolje dane.
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 10 svi 2012, 15:27 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: neumljanin je napisao/la: sto se prodaje teritorija tice, pop**** sam na balavca iz rijeke koji je isao drzat prodike covjeku iz zepca o trenutnom stanju u zepcu i tad su se svi slozili sa mnom....e pa nemojte onda sad trgovati neumom bez konzultiranja s neumljanima, pogotovo ne na tako glupav nacin
1.ekonomski odgovara neumu to sto je u bih (tko je imalo upoznat sa situacijom, znat ce npr. da je nevjerojatni boom trgovine bio u neumu 90-ih kad je cijeli dubrovnik s okolicom kupovao u neumu), jer da nije tako, danas se ne vjerojatno bi razvio dalje od npr. kleka (40 stalnih stanovnika) 2.u hrvatsku ulazimo ili nikako ili sa svim hrvatskim krajevima bosne i hercegovine 3.citiram "otočići i vrh kleka su rh i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje" obozavam ove argumente....ti si idiot i bilo bi idiotski to dovoditi u pitanje (nista osobno) Trpi i hrvatska ekonomija diskontinuitetom teritorija, a da ne pričam o ugroženosti Dubrovnika i opasnosti da srbi/Muslimani okupiraju Neum i presjeku južni dio Hrvatske što se može desiti u nekom novom sukobu u Varti...no tko šiša Hrvatsku i nacionalne interese, bitno je da Neumljani uživaju u ekonomskom blagostanju i epitetu "bosanskog mora". Možda da još koji grad pripojimo BiH da i on bude "bosanko more" i da procvate? S takvim razmišljenjem čudim se što već niste prešli na islam i pretvorili grad u tursku mahalu, jer to bi vam bilo još isplativije. No tko zna, kad u novom sukobu srbi i Muslimani stanu zajedno i naprave plan prodora do mora (kao što su napravili u prošlom ratu, ali srećom nije uspio), onda će Neum postati mahala sa ili bez vas (vjerojatno bez), a onda ćete uživati u blagostanju u nekoj bivšoj srpskoj vukojebini kraj Knina gdje ćemo vas morati smjestiti... Zato budi sretan što vas želimo i daj koji pozitivan komentar na raspravu, ako si Hrvat, a ne prikriveni Musliman koji se boji za "bosansko more". Ponosni Hrvat koji razmislja svojom glavom o gradu u kojem živi....o gradu u koji se obrazovana mladost nema zašto vratiti (a ja svim srcem želim) itd itd... I da, tko vas šiša, što nisu Dubrovački gospari razmišljali o svojim ekonomskim problemima kad su nas uvalili u *** i prodali Turcima. A tu priču o pretvorbe grada u tursku mahalu pričaj nekome drugome...Mi sebe i svoje ne damo, kulturno im se nasmijemo "uzmemo" im novce i mašemo im na kraju ljeta. A to što vi svi u RH imate promjer anusa 20cm i više zapitajte se (hint: EU)....pozdrav
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 10 svi 2012, 23:26 |
|
|
neumljanin je napisao/la: Ponosni Hrvat koji razmislja svojom glavom o gradu u kojem živi....o gradu u koji se obrazovana mladost nema zašto vratiti (a ja svim srcem želim) itd itd... I da, tko vas šiša, što nisu Dubrovački gospari razmišljali o svojim ekonomskim problemima kad su nas uvalili u *** i prodali Turcima. A tu priču o pretvorbe grada u tursku mahalu pričaj nekome drugome...Mi sebe i svoje ne damo, kulturno im se nasmijemo "uzmemo" im novce i mašemo im na kraju ljeta. A to što vi svi u RH imate promjer anusa 20cm i više zapitajte se (hint: EU)....pozdrav ??? Kakve veze mi imamo sa Dubrovačkim gosparima iz otomanskih vremena? Pričaš kao da smo vas mi prodali u zadnjem ratu ili tako nešto (a prodavali su vas srbi i Muslimani kojima mašete svakog ljeta)... Hrvatska je presječena na dva dijela i sad vidiš kakve probleme imamo svi sa povezivanjem toga. Pogledaj samo ovaj prijedlog "zaštićene zone" koja se planira uvesti čime ćete vi biti odsječeni od ostatka BiH. Vjerojatno vam ni to ne odgovara? Zašto ne bi prihvatili rješenje koje bi poništilo negativne posljedice turske okupacije i vratilo vas tamo gdje pripadate - u svoju hrvatsku domovinu? Ako se mladi ne žele vratiti u taj grad zašto misliš da bi u Hrvatskoj bilo puo gore? U konačnici bi mogli pri "sjedinjenju" uvjetovati da se gradu uvijek odvoji dovoljno sredstava iz državnog proračuna kako bi se mogli razvijati i više nego bi ostankom u BiH...a nacionalno izbezumljeni Bošnje bi dolazili i kad bi vi bili u Hrvatskoj, bar neko vrijeme za koje bi se mogli nametnuti i među hrvatskim turistima (na neki način koji bi pronašli)...
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 11 svi 2012, 20:52 |
|
|
Svatko snosi odgovorost za svoje greške. Dubrovački gospari (njihovi unuci) ih snose sada. Samo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, snosimo greške Hrvata iz Hrvatske, zato jer nijedan predstavnik Hrvata BiH nije pristao potpisati Dayton, nego je umjesto nas to učinio pokojni predsjednik Tuđman (makar predsjednik svih Hrvata, ali opet, legitimniji je za taj posao bio Boban), a sada kenjate po Daytonu i tražite ukidanje Republike Srpske, a upravo je RH potpisala Dayton i obećala braniti daytonsku BiH što uključuje i RS. Uskačete vi sebi u usta. Osim toga, ako ta autocesta bude odrađena kao što treba biti, neće nas nitko odsjeći, dapače, pokrenut će se pitanje ceste Neum-ostatak BiH. Znaš li slučajno kako sada izgleda put koji povezuje Neum i ostatak BiH? Znaš li? Pitaj nekoga od Neumljana - KOZJI PUT!
I na kraju krajeva kakvo sjedinjenje, kakav prijelaz...ostatak Hrvata BiH bi nas se odrekao da mi sada budemo kurve, kao što su to bili Dubrovčani kroz povijest, pa da se sami prekenjavamo i tražimo nekakvo spajanje s RH, nešto što međunarodna zajednica nikada ne bi odobrila.....Ti fantazisti kao ti su mi puno simpatičniji dok bauljaju o velikoj Hrvatskoj kao o sjedinjenoj RH, Sloveniji, BiH, Sandžaku, Vojvodini i Boki Kotorskoj.
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 svi 2012, 23:55 |
|
|
neumljanin je napisao/la: Svatko snosi odgovorost za svoje greške. Dubrovački gospari (njihovi unuci) ih snose sada. Samo što je malo onih u Dubrovniku koji su potomci tih "gospara". I tebi je u redu da i oni ostali Dubrovčani koji su bili samo sluge tih "gospara" ili obični građani koji nisu o ničemu odlučivali trpe posljedice tih gospara koje trpite i vi, a koje možete sada prekinuti? Citat: Samo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, snosimo greške Hrvata iz Hrvatske, zato jer nijedan predstavnik Hrvata BiH nije pristao potpisati Dayton, nego je umjesto nas to učinio pokojni predsjednik Tuđman (makar predsjednik svih Hrvata, ali opet, legitimniji je za taj posao bio Boban), a sada kenjate po Daytonu i tražite ukidanje Republike Srpske, a upravo je RH potpisala Dayton i obećala braniti daytonsku BiH što uključuje i RS. Uskačete vi sebi u usta. Tuđman je morao potpisati Dayton jer bi u protivnom izgubio mukotrpno stečenu naklonost međunarodne zajednice o kojoj je ovisilo hoće li se završiti agresija na Hrvatsku i hoće li teritorij pod okupacijom biti vraćen ili ne. Dijelom i jesmo krivi jer nam je bitnije bilo da se riješimo srba i RSK u RH nego da osiguramo vas u BiH, no da se nismo riješili tog problema, sad bi imali dva problema (RSK i RS) umjesto jednog (RS). Ovako smo problem u RH riješili i sada možemo sve svoje snage usmjeriti na preostali problem. Citat: Osim toga, ako ta autocesta bude odrađena kao što treba biti, neće nas nitko odsjeći, dapače, pokrenut će se pitanje ceste Neum-ostatak BiH. Znaš li slučajno kako sada izgleda put koji povezuje Neum i ostatak BiH? Znaš li? Pitaj nekoga od Neumljana - KOZJI PUT! Ako se pripojite RH, neće biti potrebe za cestom Neum-ostatak BiH... Citat: I na kraju krajeva kakvo sjedinjenje, kakav prijelaz...ostatak Hrvata BiH bi nas se odrekao da mi sada budemo kurve, kao što su to bili Dubrovčani kroz povijest, pa da se sami prekenjavamo i tražimo nekakvo spajanje s RH, nešto što međunarodna zajednica nikada ne bi odobrila.....Ti fantazisti kao ti su mi puno simpatičniji dok bauljaju o velikoj Hrvatskoj kao o sjedinjenoj RH, Sloveniji, BiH, Sandžaku, Vojvodini i Boki Kotorskoj. Zašto bi BiH Hrvati imali što protiv prijelaza Neuma u RH? Koliko ja znam imali su jako puno problema s pretenzijama srba i Muslimana na Neum. Ako bi on prešao u RH, sa njim bi otišle i pretenzije i planovi prodora do Neuma, pa bi se time i okolni hrvatski prostori osigurali od toga da u nekom novom sukobu budu koridor do srpskog/bošnjačkog mora... A neke velike koristi BiH Hrvata od Neuma ne vidim. Što se turizma tiče, BiH Hrvatima je svejedno otišli u Neum ili neki drugi grad na našoj obali jer se svugdje mogu osjećati domaće. Jedino bi neke žešće bošnjačke nacionaliste moglo to pogoditi... A sad kako bi međunarodna zajednica pristala na to, ja bih rekao nikako dok god je to jedini izlaz BiH na more. Ako bi se Sutorina "vratila" BiH (odnosno RS), onda bi svakako imali temelja da i mi zatražimo isto za Neum ako bi Neumljani bili za. A pošto bi BiH imala izlaz na more u Sutorini, a Hrvatska je podijeljena Neumom na dva dijela, međunarodna zajednica bi vjerojatno pristala na takvu opciju, a vjerojatno i dio Muslimana ne bi imao ništa protiv ako bi još dogovorili neku preinaku granica kojom bi i BiH nešto dobila.
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 09:02 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: neumljanin je napisao/la: Svatko snosi odgovorost za svoje greške. Dubrovački gospari (njihovi unuci) ih snose sada. Samo što je malo onih u Dubrovniku koji su potomci tih "gospara". I tebi je u redu da i oni ostali Dubrovčani koji su bili samo sluge tih "gospara" ili obični građani koji nisu o ničemu odlučivali trpe posljedice tih gospara koje trpite i vi, a koje možete sada prekinuti? Citat: Samo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, snosimo greške Hrvata iz Hrvatske, zato jer nijedan predstavnik Hrvata BiH nije pristao potpisati Dayton, nego je umjesto nas to učinio pokojni predsjednik Tuđman (makar predsjednik svih Hrvata, ali opet, legitimniji je za taj posao bio Boban), a sada kenjate po Daytonu i tražite ukidanje Republike Srpske, a upravo je RH potpisala Dayton i obećala braniti daytonsku BiH što uključuje i RS. Uskačete vi sebi u usta. Tuđman je morao potpisati Dayton jer bi u protivnom izgubio mukotrpno stečenu naklonost međunarodne zajednice o kojoj je ovisilo hoće li se završiti agresija na Hrvatsku i hoće li teritorij pod okupacijom biti vraćen ili ne. Dijelom i jesmo krivi jer nam je bitnije bilo da se riješimo srba i RSK u RH nego da osiguramo vas u BiH, no da se nismo riješili tog problema, sad bi imali dva problema (RSK i RS) umjesto jednog (RS). Ovako smo problem u RH riješili i sada možemo sve svoje snage usmjeriti na preostali problem. Citat: Osim toga, ako ta autocesta bude odrađena kao što treba biti, neće nas nitko odsjeći, dapače, pokrenut će se pitanje ceste Neum-ostatak BiH. Znaš li slučajno kako sada izgleda put koji povezuje Neum i ostatak BiH? Znaš li? Pitaj nekoga od Neumljana - KOZJI PUT! Ako se pripojite RH, neće biti potrebe za cestom Neum-ostatak BiH... Citat: I na kraju krajeva kakvo sjedinjenje, kakav prijelaz...ostatak Hrvata BiH bi nas se odrekao da mi sada budemo kurve, kao što su to bili Dubrovčani kroz povijest, pa da se sami prekenjavamo i tražimo nekakvo spajanje s RH, nešto što međunarodna zajednica nikada ne bi odobrila.....Ti fantazisti kao ti su mi puno simpatičniji dok bauljaju o velikoj Hrvatskoj kao o sjedinjenoj RH, Sloveniji, BiH, Sandžaku, Vojvodini i Boki Kotorskoj. Zašto bi BiH Hrvati imali što protiv prijelaza Neuma u RH? Koliko ja znam imali su jako puno problema s pretenzijama srba i Muslimana na Neum. Ako bi on prešao u RH, sa njim bi otišle i pretenzije i planovi prodora do Neuma, pa bi se time i okolni hrvatski prostori osigurali od toga da u nekom novom sukobu budu koridor do srpskog/bošnjačkog mora... A neke velike koristi BiH Hrvata od Neuma ne vidim. Što se turizma tiče, BiH Hrvatima je svejedno otišli u Neum ili neki drugi grad na našoj obali jer se svugdje mogu osjećati domaće. Jedino bi neke žešće bošnjačke nacionaliste moglo to pogoditi... A sad kako bi međunarodna zajednica pristala na to, ja bih rekao nikako dok god je to jedini izlaz BiH na more. Ako bi se Sutorina "vratila" BiH (odnosno RS), onda bi svakako imali temelja da i mi zatražimo isto za Neum ako bi Neumljani bili za. A pošto bi BiH imala izlaz na more u Sutorini, a Hrvatska je podijeljena Neumom na dva dijela, međunarodna zajednica bi vjerojatno pristala na takvu opciju, a vjerojatno i dio Muslimana ne bi imao ništa protiv ako bi još dogovorili neku preinaku granica kojom bi i BiH nešto dobila. U 21. stoljeću će se jako teško mijenjati međudržavne granice bez nekog novog svjetskog rata...to je i pokazao Domovinski rat, gdje se u biti ništa nije promijenilo osim unutarnje podjele BiH (koja je u svojim državnim granicama ostala ista)....nije ovo feudalizam da se dva grofa/bega dogovore "evo onih tamo 20 njiva tebi, ti meni daj ona dva brda i onu šumu"....danas puno raznih političkih, geografskih i ekonomskih faktora utječe na takve stvari....npr to da je sutorina selo sa 600 stanovnika (od 1947. je napredovala za samo 200 stanovnika)....Neum je grad sa skoro 5000 stanovnika, s tim da se njegovo stanovništvo barem udeseterostrucilo od 1947. ... Neum ima jedan od najljepsih zalaza sunca (potvrdjeno od mnogih Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca, Katalonaca, Španjolaca, Maltežana, upoznao ih po hotelima gdje sam radio), interesantnu obalu (poluotok, par malih otočića) a kroz koju godinu i novi trg vrijedan barem 5 mil. €. ... Ma na kraju krajeva Sutorina je teritorij Crne Gore....to već znači da to nije bilateralni dogovor Hrvatske i BiH, nego trilateralni dogovor RH, BiH i CG i kako organizirati to da svaka strana nešto dobije i da u jednakoj količini. Osim toga, sam si rekao da je Tuđman MORAO potpisati Dayton ... znači da ga je netko natjerao - međunarodna zajednica....što dalje daje zaključak da ništa bez njih Eh i da, što se tiče Dubrovčana, vjeruj mi, nije njima toliko loše. Kava na Stradunu za strance 30 kn, za domaće 10 i slično :)
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 09:33 |
|
|
Diablo, nemoj zamjerit što ulijećem prije tvoje replike, al na ovo sam morao reagirati :) http://www.zupa-gospeodzdravlja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=419:kroz-neum-&catid=82:mladi&Itemid=215Obožavam ove indoktrinirane članke u stilu naše časne koja pere osnovnoškolcima mozak baljezgarijama o prljavosti Disneyevih crtića i subliminarnim porukama u njima koje aludiraju na seks i potiču razvratnost... Koja je to priča o ograđenosti Neuma? Pa ljudi moji, neće nitko napraviti zid visok 60 metara od granice do granice i na njegovoj sredini napraviti vrata 2x2 metra. I kako li se samo tamo prljavo spominje teškom mukom obrađena zemlja pradjedova koja će nam sada biti oduzeta (patetični pokušaj buđenja domoljublja ). Pa tko se uopće sjeti te zemlje? Neum danas živi od turizma i trgovine, a od poljoprivredne površine koju ima, mislim da je jedva 50% u funkciji...i ta zemlja nikome neće biti oduzeta, nego će biti dobro plaćen onaj kome cesta prođe preko zemlje, dapače, ljudi mole Boga da baš preko njihove zemlje cesta prijeđe Još, pri kraju, rečenica "Tko će nama neukoj djeci objasniti?" ....e moja neuka neumska djeco...nije nešto istina zato što je tata/mama/časna/itd. tako rekao/rekla....mislite malo glavom, čitajte, istražujte, proučavajte, pa nećete biti neuka djeca (djeca su nešto malo i otvoreno, bijela ploča koja jedva čeka na sebe nešto upisati...vi ste više balavci)!
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 15:44 |
|
|
neumljanin je napisao/la: U 21. stoljeću će se jako teško mijenjati međudržavne granice bez nekog novog svjetskog rata...to je i pokazao Domovinski rat, gdje se u biti ništa nije promijenilo osim unutarnje podjele BiH (koja je u svojim državnim granicama ostala ista)....nije ovo feudalizam da se dva grofa/bega dogovore "evo onih tamo 20 njiva tebi, ti meni daj ona dva brda i onu šumu"....danas puno raznih političkih, geografskih i ekonomskih faktora utječe na takve stvari....npr to da je sutorina selo sa 600 stanovnika (od 1947. je napredovala za samo 200 stanovnika)....Neum je grad sa skoro 5000 stanovnika, s tim da se njegovo stanovništvo barem udeseterostrucilo od 1947. ... Neum ima jedan od najljepsih zalaza sunca (potvrdjeno od mnogih Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca, Katalonaca, Španjolaca, Maltežana, upoznao ih po hotelima gdje sam radio), interesantnu obalu (poluotok, par malih otočića) a kroz koju godinu i novi trg vrijedan barem 5 mil. €. ... Ma na kraju krajeva Sutorina je teritorij Crne Gore....to već znači da to nije bilateralni dogovor Hrvatske i BiH, nego trilateralni dogovor RH, BiH i CG i kako organizirati to da svaka strana nešto dobije i da u jednakoj količini.
Osim toga, sam si rekao da je Tuđman MORAO potpisati Dayton ... znači da ga je netko natjerao - međunarodna zajednica....što dalje daje zaključak da ništa bez njih
Eh i da, što se tiče Dubrovčana, vjeruj mi, nije njima toliko loše. Kava na Stradunu za strance 30 kn, za domaće 10 i slično :) Znam da će se teško mijenjati granice, no manje promjene nisu nemoguće. Pogledaj primjer graničnih problema Hrvatske sa Slovenijom ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Gulf_of_Piran_sat_borders.png). Neum nije puno veći problem od toga, a ni Sutorina. No za vas Neumljane je bitno samo da ako se pokrenu neki pregovori oko toga, da podržite to. Ali prvo treba raditi na sporu sa Crnom Gorom oko Mamule i Sutorine. A kad se to riješi, onda ćete možda vi doći na red.
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 19:23 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Znam da će se teško mijenjati granice, no manje promjene nisu nemoguće. Pogledaj primjer graničnih problema Hrvatske sa Slovenijom ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Gulf_of_Piran_sat_borders.png). Neum nije puno veći problem od toga, a ni Sutorina. No za vas Neumljane je bitno samo da ako se pokrenu neki pregovori oko toga, da podržite to. Ali prvo treba raditi na sporu sa Crnom Gorom oko Mamule i Sutorine. A kad se to riješi, onda ćete možda vi doći na red. Dobro. Daj mi 5 razloga zašto se Neum sam bez ostalih hrvatskih krajeva Bosne i Hercegovine mora priključiti Hrvatskoj, a da nije spašavanje dubrovačke guzice.
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 19:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Daj nam ti iz prve ruke (malo detaljnije) objasni tu famoznu priču kako muslimani kupuju nekretnine po neumskoj općini ?
Sigurno znaš iz prve ruke. Svakakvih virtualnih pisanja sam vidio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Daj nam ti iz prve ruke (malo detaljnije) objasni tu famoznu priču kako muslimani kupuju nekretnine po neumskoj općini ?
Sigurno znaš iz prve ruke. Svakakvih virtualnih pisanja sam vidio. Jednostavno, te nekretnine nikome nisu otete. Ljudi imaju pare, dođu kod ljudi koji su voljni prodati i to je to. Ja bih tebe radije upitao, kad već našoj susjednoj braći to toliko smeta, što se ne dogovorite pa npr. po trojica skupite pare i kupite skupa stan u neumu? Tako malo pomalo i sve bi neumske nekretnine bile u pravim rukama. A inače, što se tiče nacionalnosti kupaca nekretnina u Neumu, ta priča je bezveze, jer nikad ne možeš znati tko stoji iza kapitala. Po Neumu je masu zemlje (mislim da se radi o poluotoku) otkupio neki Čelja (nadimak, Hrvat iz Čeljeva), ali je navodno iza njega stajao muslimanski kapital. Inače, trenutno je izrazita većina stalnog neumskog stanovništva hrvatska (vjerujem da te i to zanima i da si zbog toga i postavio pitanje), a i o tome sam već pisao, nešto Srba i Bošnjaka (većinom miješani brakovi s Hrvatima) i par albanskih obitelji. U manjine ne računam ekipu Bošnjaka na privremenom radu u Neumu. Još išta? :)
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:27 |
|
|
Hvala.
Kako izgleda to sve sa muslimanima dolje. Kurče li se, ili ?
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Hvala.
Kako izgleda to sve sa muslimanima dolje. Kurče li se, ili ? A čuj, šta da ti kažem, pa kao i u svakom narodu, imaš normalne ljude i đubrad, upoznao sam dosta Muslimana/Bošnjaka koji su stvarno ok, ono, govore mi da im je bilo neugodno dolazit u Neum, sjećam se točno jedne rečenice "pa ipak smo mi ratovali", al ne zbog neke njihove mržnje/prijezira, više zbog straha da će ih netko prebit/opljačkat, štajaznam. To su bili uglavnom ok ljudi, u prosjeku drže do sebe, svoje vjere i nacije, ali to ne nabijaju drugima na nos, dapače, svjesni su na kojem kontinentu žive i u kojem stoljeću i čude se isto kao i mi kad vide curu od 20 godina kako do očiju zamotana ulazi takva u more. Ali, s druge strane, imaš balavce koji objese na vrat polumjesec od 30 cm i onda hodaju bez majice po gradu i psuju domaćim momcima ustašku mater (valjda nesvjesni sudjelovanja vlastitog naroda u spomenutom pokretu), pa kad dobiju po nosu, onda FTV piše kako je 20 pomahnitalih neumskih barbara pretuklo dvojicu bošnjačkih pacifista. Pretpostavljam da si Hrvat, pa evo, da govorimo o našem narodu. Samo se sjeti 10 svojih susjeda/poznanika/prijatelja iz djetinjstva. Sigurno imaš neke koje bi u top stavio i lansirao daleko od sebe, a neke bi na ranu privio. I to nema veze s time koje su vjere i nacije, nego jesu li ljudi ili ***. Jesam li u pravu ili krivu, vrijeme će pokazati :).
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:44 |
|
|
Držite se. Ako budu provocirali samo po glavi. FTV je nebitna, to je svakako samo za njihovu internu uporabu.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:48 |
|
|
BBC postaje duhovni guru.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 20:50 |
|
|
Lebowski, pouzdan kao krize u federaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 21:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Neumljanin, sjajan. Što bih ja volio imat zemlju po kojoj ide ta AC... Zapravo, možda i imam, je li ide preko Babina dola?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 svi 2012, 23:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Neumljanin, sjajan. Što bih ja volio imat zemlju po kojoj ide ta AC... Zapravo, možda i imam, je li ide preko Babina dola? Hahahahhaha, a ne znam, ja se nadam da će potrefit Gradac XD. A moj Junuze, ustrtario se narod oko ceste, po Neumu se priča kao da će od granice do granice ići armirano-betonski zid visok 60 metara, širok 4, s bodljikavom žicom na vrhu, minskim poljima i 500 naoružanih stražara oko njega, a na vijestima priča o tome da RH u biti mane rapa ni za autocestu i da, ako se i skupi kakva sića, u iduće tri godine ništa od toga. XD
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 svi 2012, 15:35 |
|
|
Neumljanin šta je odluceno na kraju. Kojim putem ce cesta. Izravno za Dubrovnik ili na Popovo Polje?
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 svi 2012, 16:43 |
|
|
neumljanin je napisao/la: Daj mi 5 razloga zašto se Neum sam bez ostalih hrvatskih krajeva Bosne i Hercegovine mora priključiti Hrvatskoj, a da nije spašavanje dubrovačke guzice. Evo dao si sam sebi neke: neumljanin je napisao/la: BBC je napisao/la: Daj nam ti iz prve ruke (malo detaljnije) objasni tu famoznu priču kako muslimani kupuju nekretnine po neumskoj općini ?
Sigurno znaš iz prve ruke. Svakakvih virtualnih pisanja sam vidio. Jednostavno, te nekretnine nikome nisu otete. Ljudi imaju pare, dođu kod ljudi koji su voljni prodati i to je to. Ja bih tebe radije upitao, kad već našoj susjednoj braći to toliko smeta, što se ne dogovorite pa npr. po trojica skupite pare i kupite skupa stan u neumu? Tako malo pomalo i sve bi neumske nekretnine bile u pravim rukama. A inače, što se tiče nacionalnosti kupaca nekretnina u Neumu, ta priča je bezveze, jer nikad ne možeš znati tko stoji iza kapitala. Po Neumu je masu zemlje (mislim da se radi o poluotoku) otkupio neki Čelja (nadimak, Hrvat iz Čeljeva), ali je navodno iza njega stajao muslimanski kapital. Inače, trenutno je izrazita većina stalnog neumskog stanovništva hrvatska (vjerujem da te i to zanima i da si zbog toga i postavio pitanje), a i o tome sam već pisao, nešto Srba i Bošnjaka (većinom miješani brakovi s Hrvatima) i par albanskih obitelji. U manjine ne računam ekipu Bošnjaka na privremenom radu u Neumu. Još išta? :) Naravno, još nešta: neumljanin je napisao/la: BBC je napisao/la: Hvala.
Kako izgleda to sve sa muslimanima dolje. Kurče li se, ili ? Ali, s druge strane, imaš balavce koji objese na vrat polumjesec od 30 cm i onda hodaju bez majice po gradu i psuju domaćim momcima ustašku mater (valjda nesvjesni sudjelovanja vlastitog naroda u spomenutom pokretu), pa kad dobiju po nosu, onda FTV piše kako je 20 pomahnitalih neumskih barbara pretuklo dvojicu bošnjačkih pacifista. Pretpostavljam da si Hrvat, pa evo, da govorimo o našem narodu. Samo se sjeti 10 svojih susjeda/poznanika/prijatelja iz djetinjstva. Sigurno imaš neke koje bi u top stavio i lansirao daleko od sebe, a neke bi na ranu privio. I to nema veze s time koje su vjere i nacije, nego jesu li ljudi ili ***. Jesam li u pravu ili krivu, vrijeme će pokazati :). Pokazati će vrijeme kad se neki novi Alija opet zašeli bošnjačkog mora i krene na Neum. I onda ako se i srbeki zažele istog, bit će nam i više nego zanimljivo. A zbog vašeg neslaganja sa Dubrovčanima će i Hrvati iz Ravnog i Stoca poslužit kao koridor do komšijskog mora...dok će Dubrovnik pozlužit kao žarište velikosrpske ideologije o štokavcima kao srbima katolicima...a to ćese onda ticat svih nas, a ne samo "srba" Dubrovčana...
|
|
Vrh |
|
|
neumljanin
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 svi 2012, 19:23 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Pokazati će vrijeme kad se neki novi Alija opet zašeli bošnjačkog mora i krene na Neum. I onda ako se i srbeki zažele istog, bit će nam i više nego zanimljivo. A zbog vašeg neslaganja sa Dubrovčanima će i Hrvati iz Ravnog i Stoca poslužit kao koridor do komšijskog mora...dok će Dubrovnik pozlužit kao žarište velikosrpske ideologije o štokavcima kao srbima katolicima...a to ćese onda ticat svih nas, a ne samo "srba" Dubrovčana... em što nisi nabrojao razloge što sam te tražio, em što mi kao sugovornik padaš i padaš u očima....ova rasprava između mene i tebe može bit gotova, ako ti nastaviš baljezgat takve gluposti o sveopćoj opasnosti i napadu svega, svačega i svakoga na hrvatsko etničko biće....prekenjavaš se brate
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|