|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 70 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
BBC je napisao/la: Cilj je da znoj teče sa tebe, kao u sauni.
Inače sam skužio da mi te gripe i gode pomalo. Taj osjećaj iznemoglosti, skoro halucinacije, čudni snovi. Ali nije dobra kad si zaposlen pa takav moraš raditi. Pa i ja volim gripu. Ozbiljno, meni to bude bas nekako fino. Jedino sto mi ide na zivce je zacepljen nos.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ovo gore stvarno ne bih preporučio ljudima koji imaju problema sa srcem. Ili ih lako hvata panika. Moja supruga je probala pa nije mogla disati i morala brzo prekinuti.
Inače je to dobra stvar i za skidati kilažu. Ležiš i mast se otapa. Kad se rashladi voda pustiš staru i dodaš novu vrelu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:42 |
|
|
Aztec je napisao/la: Valjda je cilj sniziti temperaturu, a ne se pariti... Inace, lako za te stvari... Ni ja nikad nisam uzimao nista za to. Al kod akutne boli to nista ne pomaze. Mene je pocelo toliko boliti da sam pio Voltaren svako dva sata, iako je max. doza tri Voltarena dnevno... Spavao nisam vec par dana, jeo nisam... kao zivi mrtvac... Iako sam protiv analgetika u tom sam stanju bio spreman vec svasta popiti samo da bol prestane. Ne dozivio to opet.... Ja sam imao iste probleme sa zubom, čini mi se skoro, potisnuo sam iz sjećanja. Bol je počeo, kao i obično, u ranim jutarnjim satima, oko 2,3 i nakon toga 3 dana(možda i više) patnje bez spavanja, odmora, jela, uz tablete protiv bolova svakih sat,dva(tri različite vrste sam pio), uz to tablete za spavanje i smirenje ništa nisu pomagale.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:46 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Aztec je napisao/la: Valjda je cilj sniziti temperaturu, a ne se pariti... Inace, lako za te stvari... Ni ja nikad nisam uzimao nista za to. Al kod akutne boli to nista ne pomaze. Mene je pocelo toliko boliti da sam pio Voltaren svako dva sata, iako je max. doza tri Voltarena dnevno... Spavao nisam vec par dana, jeo nisam... kao zivi mrtvac... Iako sam protiv analgetika u tom sam stanju bio spreman vec svasta popiti samo da bol prestane. Ne dozivio to opet.... Ja sam imao iste probleme sa zubom, čini mi se skoro, potisnuo sam iz sjećanja. Bol je počeo, kao i obično, u ranim jutarnjim satima, oko 2,3 i nakon toga 3 dana(možda i više) patnje bez spavanja, odmora, jela, uz tablete protiv bolova svakih sat,dva(tri različite vrste sam pio), uz to tablete za spavanje i smirenje ništa nisu pomagale. Da, to je nevjerovatno... pocne bol i ne popusta... citava mi je vilica pulsirala s probadajucom boli. Totalno te iscjedi to sve... Poslije vise ni analgetici ne djeluju. Meni nakon sto je bol popustila skoro pa sam citava dva dana samo spavao. Sjecam se to jedno jutro kad sam osjetio odsustvo te probadajuce boli skoro pa sam zaplakao od srece. Sjecam se kako me probudi u 3 ujutro nakon sto Voltaren prestane djelovati. Odma trci po jos Volatrena i onda hodam po stanu kao ludjak dok ne pocne djelovati, pa ne djeluje, pa jos jedan itd...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 12:04 |
|
|
prije sam i ja svašta trpio zbog zubobolje, no danas ne trpim, ujutro odmah idem zubaru i vadim '***' iz usta, neće ona mene boljeti
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 15:43 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
ManInBlack je napisao/la: prije sam i ja svašta trpio zbog zubobolje, no danas ne trpim, ujutro odmah idem zubaru i vadim '***' iz usta, neće ona mene boljeti I kolika sad imaš zuba?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 17:01 |
|
|
Sayuri je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: prije sam i ja svašta trpio zbog zubobolje, no danas ne trpim, ujutro odmah idem zubaru i vadim '***' iz usta, neće ona mene boljeti I kolika sad imaš zuba? dva zlatna i 4 očnjaka 26 socijalna
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 17:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 23:54 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
ManInBlack je napisao/la: Sayuri je napisao/la: I kolika sad imaš zuba?
dva zlatna i 4 očnjaka 26 socijalna S obzirom da ti je vađenje zuba tako jednostavno, predlažem ti da izvadiš i ta dva zlatna, pa prodaš. Zlato je sad na cijeni i možeš za njih kupiti svašta nešta. Ne znam......nemoj misliti da te nagovaram, ali..........razmisli.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 08:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Aztec je napisao/la: Chorus je napisao/la: To sam ja morao raditi prije 8-9 mjeseci jer mi je jedan idiot sjebao korijen na jedinici. Ako si u Mostaru, mogu preporučiti čoeka, radi ko duša Dok je radio, ja cijelo vrijeme buljio u skalper, žešće zanimljivo mi bilo.Malo krvi ali zanimljivo Nikakve boli ni za vrijeme operacije ni nakon... Nisam u Mostaru... Ja gledati necu... Ne sumnjam da ne boli pod anestezijom, stovise jedva cekam. Sad je zajebano. Doduse sad sam dobro zahvaljujuci Volatarenu pa cak mogu i tipkati . Zvonko Jurišić ti je odličan zubar, ali bez zajebancije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 09:51 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Sto se zubi tice svakih 6 mjeseci kod zubara na kontrolu i tesko da ce doci do ovakvih komplikacija. Inace sam protivnik gutanja tableta.U redu nekada zagusti pa se mora ali nasi stari su zivjeli(i prezivjeli)bez tableta.Postoji puno prirodnih sredstava koji mogu pomoci a nemaju nuspojava. Evo npr. dobra preventiva protiv gripe je slanina,bijeli luk i cista sljivovica. Nazdravlje!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 11:05 |
|
|
lirik je napisao/la: Sto se zubi tice svakih 6 mjeseci kod zubara na kontrolu i tesko da ce doci do ovakvih komplikacija. Inace sam protivnik gutanja tableta.U redu nekada zagusti pa se mora ali nasi stari su zivjeli(i prezivjeli)bez tableta.Postoji puno prirodnih sredstava koji mogu pomoci a nemaju nuspojava. Evo npr. dobra preventiva protiv gripe je slanina,bijeli luk i cista sljivovica. Nazdravlje! Ma da svakih 6 mjeseci... Pa mene su upravo zubari uvjeravali prije koju godinu da ovaj zub ne moze boljeti jer nema zivca... I ja ajd dobro, bol je prestala. U medjuvremenu zub vise i nije nesto bolio (jer nije imao zivac) al se infekcija sirila i sirila unutra, prema vilici i onda kad je dosla dole do zivaca lica - jao majko draga . Vidio bi ti bijeli luk i bakine pripravke. Ja karijes nisam imao godinama, al doslovno godinama al sam opet svako malo kod zubara radivsi iste zube sto su mi neki prijasnji zubari zajebali, evo, kao ovaj sad nedavno. Bol sam pretrpio, uzasnu, opet otvaran zub i na kraju sam jos iskesirao 400 KM da se to sredi.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 11:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Aztec je napisao/la: Nisam u Mostaru... Ja gledati necu... Ne sumnjam da ne boli pod anestezijom, stovise jedva cekam. Sad je zajebano. Doduse sad sam dobro zahvaljujuci Volatarenu pa cak mogu i tipkati . Zvonko Jurišić ti je odličan zubar, ali bez zajebancije. Ja opet ne bih mogao otici kod njega. Ima i drugih dobrih zubara. Moja sadasnja zubarka je odlicna. Kamo srece da sam njoj isao od pocetka.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 11:19 |
|
|
Aztec je napisao/la: lirik je napisao/la: Sto se zubi tice svakih 6 mjeseci kod zubara na kontrolu i tesko da ce doci do ovakvih komplikacija. Inace sam protivnik gutanja tableta.U redu nekada zagusti pa se mora ali nasi stari su zivjeli(i prezivjeli)bez tableta.Postoji puno prirodnih sredstava koji mogu pomoci a nemaju nuspojava. Evo npr. dobra preventiva protiv gripe je slanina,bijeli luk i cista sljivovica. Nazdravlje! Ma da svakih 6 mjeseci... Pa mene su upravo zubari uvjeravali prije koju godinu da ovaj zub ne moze boljeti jer nema zivca... I ja ajd dobro, bol je prestala. U medjuvremenu zub vise i nije nesto bolio (jer nije imao zivac) al se infekcija sirila i sirila unutra, prema vilici i onda kad je dosla dole do zivaca lica - jao majko draga . Vidio bi ti bijeli luk i bakine pripravke. Ja karijes nisam imao godinama, al doslovno godinama al sam opet svako malo kod zubara radivsi iste zube sto su mi neki prijasnji zubari zajebali, evo, kao ovaj sad nedavno. Bol sam pretrpio, uzasnu, opet otvaran zub i na kraju sam jos iskesirao 400 KM da se to sredi. Onda si naletio na nestrucne zubare.Pa to se normalno mora otkriti rentgenom koji se rutinski pravi kod svake kontrole.Ja idem redovno na kontrole,zubar odradi sto treba i evo vec 24 godine nemam problema sa zubima!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 11:25 |
|
|
lirik je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma da svakih 6 mjeseci... Pa mene su upravo zubari uvjeravali prije koju godinu da ovaj zub ne moze boljeti jer nema zivca... I ja ajd dobro, bol je prestala. U medjuvremenu zub vise i nije nesto bolio (jer nije imao zivac) al se infekcija sirila i sirila unutra, prema vilici i onda kad je dosla dole do zivaca lica - jao majko draga . Vidio bi ti bijeli luk i bakine pripravke. Ja karijes nisam imao godinama, al doslovno godinama al sam opet svako malo kod zubara radivsi iste zube sto su mi neki prijasnji zubari zajebali, evo, kao ovaj sad nedavno. Bol sam pretrpio, uzasnu, opet otvaran zub i na kraju sam jos iskesirao 400 KM da se to sredi. Onda si naletio na nestrucne zubare.Pa to se normalno mora otkriti rentgenom koji se rutinski pravi kod svake kontrole.Ja idem redovno na kontrole,zubar odradi sto treba i evo vec 24 godine nemam problema sa zubima! Pa nestrucne zubare, naravno. Niti jedan zub mi nije sjebao karijes kao nestrucan zubar. Ja sam to radio jos u srednoj i sta sam ja tad znao. Otvorim usta i nek radi. Na nesrecu naletio sam na lose zubare. Sto se rentgena tice, nije ti se ni dobro cesto zraciti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 13:08 |
|
|
Imam jednu zanimljivu anegdotu. Čitav život popravljaš i vadiš zube u onim jebenim jugoslavenskim krizama. Anestezije nema, ili je kriza pa ti mogu dati samo 1/4. I tako naviknut na sve to dođeš na zapad, i dođe vrijeme za prvi put otići popraviti zub. Zubar pritisnuo nogom papučicu da spusti sjedalo, sjedalo otišlo dole ja od straha ostao ukočen u sjedećem položaju. Ovom ništa jasno nije, gura me u prsa i govori "opusti se", vidi tip nešto nije u redu. I onda mi hvale tu jebenu Jugoslaviju. Toliko boli je čovjek pretrpio jer oni nisu imali uvjete da uvezu anestezije. Danas i u Bosni svaki zubar normalno daje anesteziju. Poslije svaki popravak zuba uživanje. Toliko anestezije na zapadu ti daju da samo čuješ zvuk, kao da popravlja zub nekoj drugoj osobi. Još jedna stvar je zanimljiva na zapadu. Reakcije zubara na naše roditelje djece, kad svom djetetu obavezno kažu "nemoj se ništa plašiti", "neće ništa boljeti". Zubar odmah reagira i kaže ne smiješ mu to govoriti, odmah mu daješ do znanja da bi tu moglo biti nešto što boli. Nema boli, vodiš dijete zubaru kao što ga vodiš u supermarket.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 17:51 |
|
|
Ne znam koliko je korisno ići redovito na kontrole. Kako vidim, ima svakavih zubara koji će izmisliti problem tam gdje ne postoji. Ja nisam išao godinama na kontrole i nemam nikakvih problema, ali zube perem 3 puta dnevno (ujutro, navečer, poslije ručka). BBC, zaboravljaš da u Jugi nisi ništa plaćao, a danas te oderu, posebno na Zapadu.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 18:00 |
|
|
Plaćao si u Jugoslaviji sve. Porezi i prirezi na radničke plaće su bili veći nego na zapadu. Kako inače misliš da imaš "besplatno" ? Samo glupoj JNA ti se uzimalo preko 60% tvog zarađenog novca. I nisi to smio ni znati, da "neprijatelj" ne bi znao koliko se troši na vojsku.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 18:10 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne znam koliko je korisno ići redovito na kontrole. Kako vidim, ima svakavih zubara koji će izmisliti problem tam gdje ne postoji. Ja nisam išao godinama na kontrole i nemam nikakvih problema, ali zube perem 3 puta dnevno (ujutro, navečer, poslije ručka). BBC, zaboravljaš da u Jugi nisi ništa plaćao, a danas te oderu, posebno na Zapadu. 6 mj. je definitivno pretjerano. Ako svaki put slika zube kad ode samo si stetu radi... Meni se ovo citavih 6-7 godina gnjojilo u desnima. Dobro je pa sam samo zavrsio s pokojim savom u ustima, da nije pravilo neke druge probleme... Ako nesto nije u redu, bolit ce, i to je to, samo nemojte to zanemariti. Al sad cu def. sve stare radove pregledati. Ja ruku na srce operem zube jednom dnevno (cesce samo ako imam razlog ) jer navecer obicnom zaspem i nisam u stanju ih prati. Tu i tamo ih flosam koncem, i to je to, nema problema.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 28 svi 2012, 19:10 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne znam koliko je korisno ići redovito na kontrole. Kako vidim, ima svakavih zubara koji će izmisliti problem tam gdje ne postoji. Ja nisam išao godinama na kontrole i nemam nikakvih problema, ali zube perem 3 puta dnevno (ujutro, navečer, poslije ručka). BBC, zaboravljaš da u Jugi nisi ništa plaćao, a danas te oderu, posebno na Zapadu. Za normalne preglede i obicne plombe,unistavanje zivca i vadjenje se ne placa nista,to je u osiguranju.Naravno ako hoces bijelu plombu ili ti ne daj Boze treba implantat ili kruna to se tretira kao luksuz i placa se.Govorim o Austriji!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|