|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 39 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 15:20 |
|
|
teranova je napisao/la: Zanimaju me samo zemlje gde je isto kao u Srbiji ili još luđe, što se tiče politike i svakodnevnog života. Previranje, nemiri, pobesneli građani.  
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 22:52 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Samo ovdje, ali bih voljela jednu godinu provesti u Andaluziji. Ostatak Španije me ne zanima. A nakon Andaluzije najviše me privlači Sicilija.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 22:57 |
|
|
Sayuri zašto baš Andaluzija?
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 23:04 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Zato što je prelijepa. Nisam nikad tamo bila, ali imam osjećaj da se može osjetiti dašak njene burne prošlosti. Zašto se čudiš?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 23:11 |
|
|
Stari kazu - sedi di si, i za di si, nisi Zelim samo da zivim u Srbiji, stalna promena lokacije dolazi u obzir samo ako najave atomsku bombu... Obozavam putovanja, svaku mogucnost koristim... ali posle mesec dana: ...gomila, buka, smog i dim...fali mi kelneri iz moje kafane, fale mi dripci iz kraja... Veliki Prljavi Grad... tu sam se rodio, tu ce i da me zakopaju... Da zivim negde gde cu ,makar bio i najbolji, uvek za domorodce biti strendzer  to samo neka muka ili bolesna ambicija moze da te natera...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 23:32 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Zato što je prelijepa. Nisam nikad tamo bila, ali imam osjećaj da se može osjetiti dašak njene burne prošlosti. Zašto se čudiš? Ma nako bezveze pitam, ali nije Andaluzija svugdje ista, velike su razlike u klimi i reljefu: Klima Andaluzije je mediteranska, iako nemaju svi predjeli istu klimu. Padaline se smanjuju sa zapada prema istoku; najkišovitije mjesto je Sierra de Grazalema (2.138 mm godišnje), a najsuše mjesto u Europi je Rt Gata, sa 117 litara godišnje. Broj kišnih dana tijekom godine je oko 75. S druge strane, u zapadnoj Andaluziji doseže se 300 sunčanih dana tijekom godine. Prosječna godišnja temperatura je 16 °C. Najhladniji mjesec je siječanj (6,4 °C), a najtopliji kolovoz (28,5 °C). Ako je suditi po slikama, stvarno je prelijepa.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 30 svi 2012, 23:36 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Zato što je prelijepa. Nisam nikad tamo bila, ali imam osjećaj da se može osjetiti dašak njene burne prošlosti. Zašto se čudiš? Ma nako bezveze pitam, ali nije Andaluzija svugdje ista, velike su razlike u klimi i reljefu: Klima Andaluzije je mediteranska, iako nemaju svi predjeli istu klimu. Padaline se smanjuju sa zapada prema istoku; najkišovitije mjesto je Sierra de Grazalema (2.138 mm godišnje), a najsuše mjesto u Europi je Rt Gata, sa 117 litara godišnje. Broj kišnih dana tijekom godine je oko 75. S druge strane, u zapadnoj Andaluziji doseže se 300 sunčanih dana tijekom godine. Prosječna godišnja temperatura je 16 °C. Najhladniji mjesec je siječanj (6,4 °C), a najtopliji kolovoz (28,5 °C). Ako je suditi po slikama, stvarno je prelijepa. Nije samo faktografija... Andaluzija je jug Spanije, nekad su ga drzali Mavri, muslimani, jak kulturni uticaj i zaostavstinu ostavili iza sebe...sjajne dzamije i specificna arhitektura kojoj se i dan danas dive... Treba to videti...ali da zivim tamo...hm...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 31 svi 2012, 12:28 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
DzoniBG je napisao/la: Obozavam putovanja, svaku mogucnost koristim... ali posle mesec dana: ...gomila, buka, smog i dim...fali mi kelneri iz moje kafane, fale mi dripci iz kraja... Veliki Prljavi Grad... tu sam se rodio, tu ce i da me zakopaju... Da zivim negde gde cu ,makar bio i najbolji, uvek za domorodce biti strendzer  to samo neka muka ili bolesna ambicija moze da te natera... To je to, dijelim mišljenje, naravno, ne na primjeru Beograda. 
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 31 svi 2012, 12:29 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 31 svi 2012, 18:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
U Hrvatskoj Republici Herceg Bosni.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 02 lip 2012, 02:20 |
|
|
Svugdje pođi doma dođi. Ne pada mi na pamet ići živjeti negdje drugdje. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 02 lip 2012, 19:16 |
|
|
Kome se svidja jug spanjolske, neka posjeti Malagu, a i turisticke destinacije su u blizini. Divna atmosfera u gradu, ljudi ne pricaju bas engleski, tako ako znas spanjolski bar nesto, Bit ce ti lakse. Sredjeni ljudi, neces treviti spanjolca da smrdi...puno kafica, muzeja, konoba...dosta malih klubova. Fin Grad.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 02 lip 2012, 23:32 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2010, 23:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
Volio bih nekoliko godina živjeti na Islandu, Aljasci ili Norveškoj. Zemlje Beneluxa su također privlačne, naročito Nizozemska i Flandrija. No, ipak, moja je duša vezana samo za Hrvatsku, i najviše bih volio skupiti dosta love do recimo 40 (not gonna happen) i kupiti si lijepu kuću na Hvaru ili Korčuli i tamo živjeti u miru do kraja života. Konobica, balote, marica  i tako pomalo, s noge na nogu. Hrvatska je najidealnija zemlja na svijetu za život ljudi koji su do nekog trenutka skupili hrpu love i žele se povući u idiličan život na obali.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Država u kojoj biste željeli živjeti u budućnosti Postano: 02 lip 2012, 23:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Volio bih ostatak života provesti u jednoj od onih država (otoka) gdje je temperatura čitave godine 25-30.
U biti imaš vječito proljeće, a dosta dugo da je voda topla za kupanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|