HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 07:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 159 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi
PostPostano: 22 ruj 2009, 22:42 

Sultan je napisao/la:

Da li je Vukovar bio pod opsadom???
:smajl007 odlično , e nisi im mogao bolje kazati ...bravo još jednom

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 22:50 

Ajde dosta svađe ovdje.
U zadnjih 10-ak postova svaka sljedeća replika vam je žešća od prethodne.
Zato je bolje da vas prekinem.

Mislim da nema smisla i realnog uporišta ova relativizacija opsade, a o Sarajevu može suditi samo onaj ko je bio unutra.
Ratnoprofiterske rute nemaju veze s običnim ljudima koji su živjeli pod opsadom.
A općenito mi je glupa tema "čija opsada je bila veća".

Shvaćam Betandwina, ja hvala bogu nisam nikad gladovao, ili živio par godina pod snajperom i bez struje i vode u jedva izdrživim uvjetima itd., ali da sam to proživio, sigurno bi bio bijesan na one koji bi me uvjeravali da sam to samo umislio.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:08 

Robbie MO je napisao/la:
Ajde dosta svađe ovdje.
U zadnjih 10-ak postova svaka sljedeća replika vam je žešća od prethodne.
Zato je bolje da vas prekinem.

Mislim da nema smisla i realnog uporišta ova relativizacija opsade, a o Sarajevu može suditi samo onaj ko je bio unutra.
Ratnoprofiterske rute nemaju veze s običnim ljudima koji su živjeli pod opsadom.
A općenito mi je glupa tema "čija opsada je bila veća".

Shvaćam Betandwina, ja hvala bogu nisam nikad gladovao, ili živio par godina pod snajperom i bez struje i vode u jedva izdrživim uvjetima itd., ali da sam to proživio, sigurno bi bio bijesan na one koji bi me uvjeravali da sam to samo umislio.

Uskok možda nije dobro postavio naslov teme, ali je uvodni post objasnio da Sarajevo jest bio grad u opsadi, ali ta opsada nije bila jedino od Srba nego i od bošnjačke politike.

Ja suosjećam što je Betandwin bio gladan, bez struje i vode i u stalnoj opasnosti, Sarajlije su sigurno patili. Stvar je samo u tomu da postoje snažne indicije da je za to kriva SDA skoro koliko i SDS.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:24 

Betandwin je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Ništa nisi demantovao,samo potvrdio da je OPSADA imala rupa,velikih rupa...

ma kakvi velikih , ogromne , ma to se hodalo ko da je mir , hajd ne seri , da nije bilo opsade , nebio ti srao to sto sad seres iz te svoje rupe , zahvali Karadžiću sto je drzao Sarajevo pod opsadom , inače bi ovih 50000 muslimanskih vojnika izbrisalo tvoje selo sa mape , koji ste vi primitivci , haos

Vokabular ti je pravi sarajevski,građanski nema šta.Jesi i ti trebao biti u tih 50k strašnih armijaša?Pokušavali su da izbrišu , "jarane",iz tvog grada pod nazovimo opsadom, al :evotigana

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:28 

prepuštam Kvačici da kontrolira ovu svađu.

mene ne slušaju. :smajl007

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:32 

Nema svađe.Nek' objasni otkud vojska iz Sarajeva 93.-94. u Središnjoj Bosni.Ako zna.Očigledno ne zna.

A "građanske" fazone tipa ne seri,primitivci,seljaci i sl. može prosipati u svom multietnićkom Rajvosa kako mu već tepaju.

A što ja serem iz "svog sela" mogu zahvaliti tisućama poginulih i ranjenih bojovnika ,od kojih je dio pobila i poklala družina iz Sarajeva.Hebo ga Karadžić...

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:45 

papak ostaje papak , dodji u sarajevo da osjetis civilizaciju ..ubi te ta bosanska kasaba i okolina , nemoj samo zapinjat po asfaltu dok budes hodao ...

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:47 

e zaboravih reci , mozes se i tramvajem provozat pa ekipi u rupi iz koje si prepricavati kako je to a ima i aerodrom , pa mozes u zivo visdjeti kako avioni lete , bogte isto ptica , haos ,a tek trolejbus , isto autobus a na struju ide , a tek da vidis staklenih zgrada na tries't spratova , haos , ima i ono na cesti sto svijetli , zeleno , pa crveno , semafor , pazi ako dolaziš s autom , da te ko ne pukne , na crveno treba stati ... trauma , kad se vratis kući piši feljton za lokalne novine od silnih čuda što vidje u VELEGRADU

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:53 

Mar-kan je napisao/la:
Vokabular ti je pravi sarajevski,građanski nema šta.Jesi i ti trebao biti u tih 50k strašnih armijaša?Pokušavali su da izbrišu , "jarane",iz tvog grada pod nazovimo opsadom, al :evotigana

jok tvoj je bio pod opsadom , ima nesto da ti objasnim mi graĐani s takvim papanima samo i razgovaramo jezikom koji vi jedino i razumijete , a to je ovaj koji ja koristim kad se tebi obraćam

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 00:12 

Mislim da se pretjeralo s ovim naslovom i teorijom ... Posebice s naslovom.

Uglavnom treba se okaniti ovakvih teorija, i imat respekta prema mrtvima. U protivnome samo ispadamo neozbiljni ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 00:17 

Slažem se sa PCM.

Zaključat ću temu na jedan dan, nek se malo oladi (uključujući i učesnike teme ), pa sutra nastavite.
Ja sam sad pojeo masni burek i zalio jogurtom, a preporučujem nam svima zajedno jednu ladnu pivu.

Otključano.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 08:43 

Betandwin je napisao/la:
e zaboravih reci , mozes se i tramvajem provozat pa ekipi u rupi iz koje si prepricavati kako je to a ima i aerodrom , pa mozes u zivo visdjeti kako avioni lete , bogte isto ptica , haos ,a tek trolejbus , isto autobus a na struju ide , a tek da vidis staklenih zgrada na tries't spratova , haos , ima i ono na cesti sto svijetli , zeleno , pa crveno , semafor , pazi ako dolaziš s autom , da te ko ne pukne , na crveno treba stati ... trauma , kad se vratis kući piši feljton za lokalne novine od silnih čuda što vidje u VELEGRADU

sve to nabrojano prijatelju čini samo 3% sadržaja pojma grad. sve to nabrojano ti daje podlogu koja može, uz dobar trud od čovjeka napraviti građanina, sa građanskim manirima, sa građanskom odgovornošću, s osjećajem da tu prednost grada treba iskoristiti za daljnji civilizaciski napredak.
ako se taj moment ne iskoristi, umjesto građanin čovjek ostaje malograđanin.
svaki glupan može otići živjeti u grad, međutim u malo njih grad kao civilizacijska kategorija doista i zaživi.
većina ostaju isti oni pećinski ljudi živjeli oni u čekrčićima, sarajevu ili londonu a mjesto gdje žive ne oživotvoruju kao grad nego kao obuinu mahalu koja slučajno ima semafore, visoke zgrade, asfalt i beton kao fetiš kategoriju.
šta ti vrijedi grad ako pljuckaš po podu, hodaš u raspalim farmerkama, zviždiš za trebama, i pokazuješ raskoš karijesa i raspalih žutih zuba dok se glasno smiješ seljacima koji nisu vidjeli asfalta i betona i pri tome dovodiš u opasnost od padanja u nesvijest slučajne prolaznike koji prolaze pored tebe samo na jedan dva tri metra dometa zračnim strujanjima iz sektora usne šupljine koja je odavno postala "kaladont free zone".

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 09:48 

caporegime je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:

sve to nabrojano prijatelju čini samo 3% sadržaja pojma grad. sve to nabrojano ti daje podlogu koja može, uz dobar trud od čovjeka napraviti građanina, sa građanskim manirima, sa građanskom odgovornošću, s osjećajem da tu prednost grada treba iskoristiti za daljnji civilizaciski napredak.
ako se taj moment ne iskoristi, umjesto građanin čovjek ostaje malograđanin.
svaki glupan može otići živjeti u grad, međutim u malo njih grad kao civilizacijska kategorija doista i zaživi.
većina ostaju isti oni pećinski ljudi živjeli oni u čekrčićima, sarajevu ili londonu a mjesto gdje žive ne oživotvoruju kao grad nego kao obuinu mahalu koja slučajno ima semafore, visoke zgrade, asfalt i beton kao fetiš kategoriju.
šta ti vrijedi grad ako pljuckaš po podu, hodaš u raspalim farmerkama, zviždiš za trebama, i pokazuješ raskoš karijesa i raspalih žutih zuba dok se glasno smiješ seljacima koji nisu vidjeli asfalta i betona i pri tome dovodiš u opasnost od padanja u nesvijest slučajne prolaznike koji prolaze pored tebe samo na jedan dva tri metra dometa zračnim strujanjima iz sektora usne šupljine koja je odavno postala "kaladont free zone".

Mozes ti djevojku iz sela ali nikad selo iz djevojke!

Krkan ostaje krkan a to dokazuje iz dana u dan u svim bjelosvjestkim gradovima gdje fantasticno podcrtava svaku predrasudu o necivliziranom "balkancu", "istocnjaku" itd.!

Al priznam, nekad zna biti i zabavno posmatrati velegradske seljacine! :zivili

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:02 

Mar-kan je napisao/la:
Kako su dolazile vojne snage iz Sarajeva da pomognu proguliti crte obrane u Lašvanskoj dolini ako je bila opsada?

I evo opet pitam isto.Jel ima netko iz Sarajeva tko zna?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:37 

a da ti ohaneš malo sa svojim provociranjem ? kolike snage su došle iz sarajeva na lašvansku dolinu , hajmo odgovor? kukala ti majka da su ti došle SNAGE iz sarajeva na lašvansku dolinu , došlo ti 30 vikičevaca i zato nije grad pod opsadom bio a ?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:48 

Betandwin je napisao/la:
a da ti ohaneš malo sa svojim provociranjem ? kolike snage su došle iz sarajeva na lašvansku dolinu , hajmo odgovor? kukala ti majka da su ti došle SNAGE iz sarajeva na lašvansku dolinu , došlo ti 30 vikičevaca i zato nije grad pod opsadom bio a ?

Ti se opet unervozio?Pa sramota bi bilo još da su došli i iz Sarajeva toliko , dosta ovih što su đubrili iz Zenice,Tuzle,Krajine...
Ako ne znaš ništa više oko toga tko je izlazio iz Sarajeva,zamolio bih te da se ne javljaš.
A posebno ćemo se osvrnuti i na tvoju bojišnicu,da vidimo vaše "uspjehe".

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:56 

znam odprilike ko je izlazio na lašvansku , koliko znam samo vikićevi , više ih je išlo na neretvu ko što negdje rekoh ,sve u svemu , zanemariv broj , o tome ti pričam , tako da nisu bili problem neki za vas tamo , a koja moja bojišnica ? o čem ti ?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:58 

Bilo bi zanimljivo saznati koliko je vojske iz Sarajeva bilo uključeno u napade na Herceg-Bosnu. Je li možemo gdje saznati taj podatak?

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:06 

jedino da se dođe do kakvih spiskova gdje je ko ucestvovao u kakvoj ofanzivi , ja sam gore negdje ranije napisao ono sto ja znam , po meni ni sve skupa 500 ljudi i to je previše ,ali eto ...debelo je Sarajevo zadeverano bilo OPSADOM sa strane VRS-a ...to ovom pokušavam dokazati 3 dana ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:10 

Ne trebaš ti meni ništa dokazivati.Samo gukni ono što znaš,ako znaš.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:16 

valjda vi znate ko vas je napadao ...ko je bio s one strane

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:18 

Kuda su došli?Tunelom?Kroz međuzone dodira?Nema te opsade da nema rupa.

I kod nas su sposobni i odvažni radili darmar u tim zonama.Naš konvoj je tako nastradao na Busovačkim stajama.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:21 

kud su došli ? kroz tunel , pa preko Igmana , pa preko Tarčina i nekakva brda zvanog Vitorog iznad Kreševa na Fojnicu , pa na Visoko , pa dalje znaš

kroz medju zonu nema sanse , to je sve pokriveno bilo od A do Ž

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:25 

Mogao si i davno ovako napisati.Narod kao narod uvijek najebe,bez obzira gdje je opsada.
Ali očigledno za neke nije bila problem da izađu iz grada.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:29 

mogao si i ti tako napisati davno ...pa trčalo se prvo preko aerodromske piste , sad ako neko pretrči živ dobro i jeste ,ako ga čete smaknu ili uhvate unproforci nikom ništa ...nemože se reči da nema opsade jer je neko zbriso metku i transporteru , kad su prokopali tunel , opet samo vojska (ja sam 24 puta prošao kroz taj tunel ) i rijetko civil koji sa štelom i podmazanim parama je mogo proći , pa niko ne dopušta civilima da izađu iz grada , pade grad ko klada odmah , što u vas nisu narod izvukli helikopterom ? jel to znači da je i HVO držao svoj narod pod opsadom u Vitezu ? i što nisu makli djecu ? isto ti je to

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 159 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: