HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 00:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 687 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura
PostPostano: 23 ruj 2009, 18:36 

u principu ono sto se nameće iz ove rasprave i svih drugih po ovom forumu je sljedeći :
da mi hrvati iz dijelova federacije pod bošnjačkom večinom i iz republike srpske , nemamo šta tražiti s ovima što agituju za treći entitet ,tj sa večinom vas ovdje , već se nama organizirati i boriti za svoje ciljeve na drugi način i kroz drugi fazon , a da smo zavidna snaga , sigurno jesmo jer nas ima preko 100000 ja vjerujem ,stoga svaka ozbiljna politička opcija se mora nama obratiti ..

Vrh

Naslov: Re: Kreće gradnja riječke 'Džamonjine džamije' teška i do osam milijuna eura
PostPostano: 23 ruj 2009, 18:38 

Betandwin je napisao/la:
akobogda da se mi sarajlije rijesimo vas koji imate kompleks od asfalta i velikog grada , vratite se na livade i potoke i uzivajte u cistu zraku ,a nas ostavite u Sarajevu , kakvo je takvo je , name netreba entitet nikakv niti bi s vama takvima u neku zajednicu ulazio , neka hvala , mi ostajemo u velegradu nista nam ne fali koliko kod vi zeljeli da nas bombarduju i dizu u zrak , nit nas ko napada niti ruzno gleda , a s vama kvazi hrvatima iz pripizdine donje nebi ni u mjesnu zajednicu , a kamo li entitet .

Pa nije problem. Ako vama ne treba entitet, nije frka dapače, to olakšava problem.

Nama treba, a ionako zašto ćete sa seljacima zajedno, i tako su svi zadovoljni. :zivili

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:39 

Mar-kan je napisao/la:
Gradžani velegrada na djelu pokazivanja kulture...

hajd bogati njima njihovo nama naše, i ti si se radovao kad su Turci gubili , šta više raduješ se i kad BiH reprezentacija izgubi ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:39 

Betandwin je napisao/la:
ps dres iz Žepća , Viteza i tako to nikad nebi nosio tako da neznam sta da ti kazem ...prije bi od Zvezde ili Partizana , to su klubovi s tradicijom , mani ovih indijanaca ...hahha

Hrvat? :sega Dok si bio mali,navijao za Zvezdu,kad su ti rekli da si Hrvat,onda za Partizan...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
Pa nije problem. Ako vama ne treba entitet, nije frka dapače, to olakšava problem.

Nama treba, a ionako zašto ćete sa seljacima zajedno, i tako su svi zadovoljni. :zivili

nikakav problem sretno vam bilo ,nemam nista protiv , samo nemam ja i ostale Sarajlije , Tuzlaci ,Zeničani , Banjalučani , Derventčani itd ništa od toga , mi očito moramo sebe tražiti na drugom mjestu ,a opet ti kažem nemali nas je broj ..

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:42 

Betandwin je napisao/la:
da ti odgovorim dok jos mogu

:sega
a zašto ti ovo treba. Primitivizam obični. Ok osjećaš se superioran prema ljudima iz manjih mjesta ali ipak ne moraš psovat. :biceovodobro

Betandwin je napisao/la:
ps dres iz Žepća , Viteza i tako to nikad nebi nosio tako da neznam sta da ti kazem ...prije bi od Zvezde ili Partizana , to su klubovi s tradicijom , mani ovih indijanaca ...hahha

I JNA je bila vojska s tradicijom pa su Indijanci na kraju pobijedili. :pepam

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:44 

Mar-kan je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:

Hrvat? :sega Dok si bio mali,navijao za Zvezdu,kad su ti rekli da si Hrvat,onda za Partizan...

ma jok ko i ti U noso na glavi od prvog osnovne , a rezo vene za Dinamom hahah, neces vjerovat u nas u ta doba bio Sarajevo i Željo igrali u Evropi , mi navijali za njih bolio nas k... za veliku četvorku, nismo mi ko vi morali za Zvezdu drukati da bi pratili evropske tekme

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:46 

Betandwin je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Gradžani velegrada na djelu pokazivanja kulture...

hajd bogati njima njihovo nama naše, i ti si se radovao kad su Turci gubili , šta više raduješ se i kad BiH reprezentacija izgubi ...

kako sad naše,zar niste svi tamo svoji,isti,ravnopravni,kulturni,načitani,bh patriote?To su ti tvoji koje zoveš građanima i deru se ispred katedrale alahuekber,a mi smo seljaci?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:49 

Ovo je sve oftopic. gospodin koji se ne želi dovoditi u kontekst sa ovdje kako kaže zatucanim desničarskim seljačinama je rekao svoje i naravno očekuje se da napusti mjesto koje mu se gadi. Nikoga ne zanima ostatak njegove priće o superironoj turskoj mahali.

Dakle vratimo se na temu.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:50 

Naša Kvačica je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:
da ti odgovorim dok jos mogu

:sega
a zašto ti ovo treba. Primitivizam obični. Ok osjećaš se superioran prema ljudima iz manjih mjesta ali ipak ne moraš psovat. :biceovodobro

nisam nista psovao , a ovo napisah jer se ceka inkvizitor da me banuje , covjeku sam se zamjerio još od priče o HVO sarajevo kad je svim silama branio hrvata koji se borio u AbiH , Zrinski mislim da se zvao ,iako smo nas trojca tvrdili sasvim nesto treće on je branio ovakve , tu sam mu se bit će zamjerio , pa eto to ti je to , zato napisah navedeno

ps stvarno se ne osjecam superioran niti sma to igdje ovdje potencirao prvi , nego je ocito da se oni osjecaju inferiorno prema nama iz velikog grada pa uvijek prvi pljuju , misslim evo ljudi citaju ove nase budalastine , nek donesu sud ko se sprda s kim i ko pocinje ..

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:50 

Betandwin je napisao/la:
Inkvizitor je napisao/la:

reci, šta ima tačno, pa da ti odgovorim, pa da se i tebe..akobogda riješimo..

akobogda da se mi sarajlije rijesimo vas koji imate kompleks od asfalta i velikog grada , vratite se na livade i potoke i uzivajte u cistu zraku ,a nas ostavite u Sarajevu , kakvo je takvo je , name netreba entitet nikakv niti bi s vama takvima u neku zajednicu ulazio , neka hvala , mi ostajemo u velegradu nista nam ne fali koliko kod vi zeljeli da nas bombarduju i dizu u zrak , nit nas ko napada niti ruzno gleda , a s vama kvazi hrvatima iz pripizdine donje nebi ni u mjesnu zajednicu , a kamo li entitet . eto pa sad baniraj do mile volje ,volim s Bošnjacima i Srbima u Sarajevu nego s vama u zapizdini donjoj, bože me dragi sačuvaj .... branio si onoga sto je bio u muslimanskoj vojsci na topicu o Sarajevu ,iako smo nas trojca tvrdili suprotno , zajebavate se sa nevinim ljudima pobijenim po Sarajevu , sa patnjom stotina hljada ljudi tokom rata u Sarajevu , eto koji su ovdje bolidi , mrzite druge samo zato sto su drugaciji , cega se pametan stidi tim se budala ponosi , hvala ja s takvim ni zrak ne dijelim , a kamoli sta vise , sto vam reko dr Gog jebo vas ovakav forum , niti ovaj forum predstavlja Hrvate Bosne i Hercegovine niti ikoji klinac, ovdje se samo šovinizam i nacionalizam promovira , sramota da neko naleti sa strane i ovo čita ,pa da stekne dojam da svi Hrvati ovako misle , niti govora dragi ljudi , ovo samo nezrela i zatucana banda ljubomorna na tekovine civilizacije ima ovakve stavove kakvi se mogu procitati na ovom forumu ,, uvjeravam svekoliko čitateljstvo da večina Hrvata je normalan i radišan narod te stoga nema kad da naprđuje po ovom ultra desničarskom forumu i ispravlja njihove krive stavove , pozdrav

Odgovorit cu ja tebi jarane s asfalta.. Tebi niko nista na brani.. Ostani u Sarajevu, dapace, masi Turskim zastavama sa svojim prijateljima i komsijama, pljuj po Hrvatima van Sarajeva i po onima koji ne zele Mualimansku cizmu.. Zato te i vole i zato se osjecas ugodno.
Zapamti jednu stvar.. Sarajevo nije centar svijeta (mozda tebi, meni sigurno nije) niti je centar BiH, mozda nekad bilo ali danas sigurno ne. Sarajevo je sada samo centar Muslimanima BiH i nista vise. Ti voli svoj grad (i ja svoju Banjaluku volim iako ne bih mogao zivjeti tamo gdje bih morao klimati glavom i onda kad se ne slazem s vecinom).. Ti budi u svom gradu ako ti odgovara, i mislim da niko nema nista protiv, ali nemoj ovuda prosipat su sarajevsku pricu. Ti i ne vidis dalje od granica kantona Sarajevo, mislis da se sve vrti u granicama te velike kasabe
da su svi Hrvati koji ne duvaju u Bosnjacki mijeh ( s koje god strane hoces) seljacine.. Ti si samo jedan od onih Komsica koji ce, da bi Muslimanima simpatican bio, popoljuvati sve sto je Hrvatsko sve sto ne misli kao ti, odnosno oni.. Ti si sigurno dobar Hrvat, obicni fikus, koji ce se vazda slagati sa svojim jaranima Bosnjacima pa cak i kad svakom postenom Hrvatu jebu mater ustasku. pokenjam ti se na obraz...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:54 

Betandwin je napisao/la:
nisam nista psovao , a ovo napisah jer se ceka inkvizitor da me banuje , covjeku sam se zamjerio još od priče o HVO sarajevo kad je svim silama branio hrvata koji se borio u AbiH , Zrinski mislim da se zvao ,iako smo nas trojca tvrdili sasvim nesto treće on je branio ovakve , tu sam mu se bit će zamjerio , pa eto to ti je to , zato napisah navedeno

ps stvarno se ne osjecam superioran niti sma to igdje ovdje potencirao prvi , nego je ocito da se oni osjecaju inferiorno prema nama iz velikog grada pa uvijek prvi pljuju , misslim evo ljudi citaju ove nase budalastine , nek donesu sud ko se sprda s kim i ko pocinje ..

A zašto ti moraš čekati da te netko banuje. Otiđi sam.

Nema potrebe da se uvodi u priču Zrinski iako je Hrvat i po za tebe.

ne sviđa ti se odi na forum gdje je tvoj idol i mirna HercegBosna.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:55 

Mar-kan je napisao/la:
kako sad naše,zar niste svi tamo svoji,isti,ravnopravni,kulturni,načitani,bh patriote?To su ti tvoji koje zoveš građanima i deru se ispred katedrale alahuekber,a mi smo seljaci?

e to je to sto ti ne kontas , mi Hrvati zivimo s njima i mi imamo svoje a oni svoje , u Sarajevu su oni večina i oni pred katedralom skandiraju jasno ko dan , gdje su Hrvati večina , Hrvati skandiraju nešto pred đamijom i tako to ide , ja sam ko i ostali običan čovjek , nebavim se skandiranjem pred crkvama i đamijama , to nek rade huligani kojih svuda ima ...nemješaj šačicu ljudi sa svim ostalim u svakom žitu ima kukolja ...ako njih 100 arlauče pred katedralom , neču ja reči to svi muslimani skandiraju , nego ću reči da to šačica fanatika i blentovina radi ,a ne cijeli narod , to ti trebaš skontati u svojoj glavi

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:56 

a nije nego si ti to nagovijestio , ocito imas pick , a nemogu vise da se kod dr goga regam ,tri put me banirao , nemam volje i zivaca ...
ps izvinjavam se Zrinjskom , iako on za nas iz Sarajeva nije bas kako treba ,ali eto čudom vama velikim hercegbosancima je dobar i bolji hrvat od mene iako je može biti puco na npr mog pajdu :zubati markana , zanimljivi ste doista ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:58 

Ok, vratimo se na temu.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:59 

Betandwin je napisao/la:

a nije nego si ti to nagovijestio , ocito imas pick , a nemogu vise da se kod dr goga regam ,tri put me banirao , nemam volje i zivaca ...

Eto,sam si postavio svoju dijagnozu.Sad otiđi pa pročitaj po nekim temama šta si pisao i pokušaj skontati o čemu se pričalo.A ne srati po svom narodu i prat ga se.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:01 

Ok, vratimo se na temu.

slazem se ,doduše ako prezivim ovu temu :zubati

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:02 

Mar-kan je napisao/la:
A ne srati po svom narodu i prat ga se.

nije nego moj narod sere po mom narodu pa ja pokusavam dokazati nesto sto normalnom covjeku netreba dokazivati ,hajd necu vise , vracamo se na temu , đamija u Rijeci , katstrofa ili ne

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:09 

Trebalo bi i u Osijeku sagraditi jednu.
Samo, mislim da bi se odmah oglasio slavonski ogranak SPC-a...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:10 

Tulkas je napisao/la:
pokenjam ti se na obraz...

i ja tebi jado koji si se odreko rodnoga mjesta i zavičaja ,sunce nigdje ne grije kao u banja luci (u tvom slucaju) , shvatit ces jednoga dana

ps izvinjavam se moderaciji , moradoh ovom odgovoriti

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:12 

Ponosna_Hrvatica je napisao/la:

hajd da malo zametnem temu , sto bi se SPC oglasio ? nisma upućen , jel to u slavoniji nema SPC ?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:13 

Sagradi je ti sebi u dvoristu ak ti treba! :kava

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:14 

Betandwin je napisao/la:

hajd da malo zametnem temu , sto bi se SPC oglasio ? nisma upućen , jel to u slavoniji nema SPC ?

Ima. Kako da ne. Najjača je u Vukovaru. Svako zemljište svojataju kao svoje, političkim linijama koče obnove RKT crkava,....

Vrh

mara je napisao/la:

Sagradi je ti sebi u dvoristu ak ti treba! :kava

Malo si ovaj post preosobno shvatila. Ima doze ironije u njemu.

Vrh

Betadwin...
Nemas ti pojma kada tako zboris.. Nemas pojma.. Ja nisam covjek koji ce kao ti dusmanima dupe lizat i sve im potvrdjivat, pa makar se morao odreci neceg sto mi je bilo naj u zivotu, neceg sto mi je znacilo zivot, neceg sto skriva moje naljepse tajne.. Volim svoj grad mozda i vise no ti svoj, ali ne toliko da bih se odrekao svog naroda i pljuvao po njemu samo da bi me tamo tapsali po ramenu.. Nisam ja Kasipovic...a ni Komsic

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 687 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: