|
|
Stranica: 7/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 13:20 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
doc je napisao/la: Na txt vidim da se sljedeće godine ukida pruga Knin-Zadar. Toliko o tome. Ma jasno, bar prugu ne će demontirati. Inače taj idiot od Hajdaša Dončića stalno priziva događanje naroda u Zadru i okolici, već je zbog njega u Zadru SDP i ostali kukurikavci izgubio veliku potporu. Ako ovako nastave HDZ će ih opet pomesti na lokalnim izborima, a i nije da su u GOu SDPa Zadar neki kapaciteti za voditi išta više od razreda punog pubertetlija (ciljam na određene žene tamo) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:13 |
|
|
Partijska borba Komadina: Ni Goebbels se ne bi posramio toga što mi rade u SDP-u! Komadina je uvijek bio tiha opozicija Zoranu Milanoviću, a na zadnjim izborima opet je postao potpredsjednik stranke http://www.vecernji.hr/vijesti/komadina ... nak-424609
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: (ciljam na određene žene tamo) . Možda na onu što voli "duge cijevi" .
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:29 |
|
|
limpus je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: (ciljam na određene žene tamo) . Možda na onu što voli "duge cijevi" . A koja to ne voli? Zakon broj 86 Veličina je uvijek važna, što god vam govorili.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:32 |
|
|
ne bih gradio ikakvu političku karijeru na nečijoj nesreći i bolesti Komadina: Nisam lešinar, smještaju mi Milanovićevi slinavciIzrazio je podršku Špremu, zaželio mu brz i uspješan oporavak te skori povratak na posao. Razočaran je, tvrdi, stranačkim kolegama koji puštaju takve dezinformacije u medije. http://www.vecernji.hr/vijesti/komadina ... nak-425112
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:38 |
|
|
limpus je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: (ciljam na određene žene tamo) . Možda na onu što voli "duge cijevi" . Jok, ona je u toj ekipi najsvijetliji primjer, ali je sada u Bruxellesu . Ciljam na jedne druge žene koje ne mogu opisat nikako doli ludačama bez potrebne osnovne kulture, a vodile bi grad . Jedna od tih je znala doći pijana na sat i onda umjesto da predaje matematiku cijelo vrijeme valjati gluposti o tome kako je SDP super, kako je ovo kako je ono .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 lip 2012, 14:53 |
|
|
Inače i u ŽOu Zadarskog SDPa ima razdora, jučer je potpredsjednik dao ostavku zbog neslaganja sa predsjednicom, a predsjednicu županijskog SDPa GO SDPa Zadar želi srušiti i instalirati nekoga svog (već imam na pameti par imena, među kojima i ove žene) .
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 29 lip 2012, 14:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 29 lip 2012, 15:15 |
|
|
limpus je napisao/la: Psotati će zanimljivo u vladi. Čačić osuđen, ali uvjetno: http://www.vecernji.hr/vijesti/nepravom ... nak-425466Zapravo ne će baš biti u tom smislu zanimljivo u Vladi , vidiš da Milanče govori o "pravomoćnoj presudi" što znači da im ovo ne znači ništa, k tome dobio je uvjetnu, tako da je i pravomoćna presuda ne bi odstupio. Bit će nadasve zanimljivo kako će Mađari reagirati na Milančevo bahaćenje i govor "Kako smo mi bolji od Mađara" ugl. ukoliko VB ili Nizozemska nađu nešto što im može poslužiti za zaustavljanje RH u ovom monitoringu, oni će to i izvesti, a mi smo ovim bahaćenjem izgubili dosad najvećeg podupiratelja ulaska RH u EU .
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 29 lip 2012, 15:43 |
|
|
Sudeći po dosadašnjim postupcima Vladajućih, neki je ustupak dat Mađarima, ako je to odrađeno na mito-korupcija shemi na osobnoj razini, podmićena sutkinj, tužiteljica i sl., onda i nije neka šteta, ali ako je po Sanaderovom modelu da se rastoči neki državni interes, ružno mi je i razmišljati za šta se ufatilo ovo *** od čovjeka...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 29 lip 2012, 15:51 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Sudeći po dosadašnjim postupcima Vladajućih, neki je ustupak dat Mađarima, ako je to odrađeno na mito-korupcija shemi na osobnoj razini, podmićena sutkinj, tužiteljica i sl., onda i nije neka šteta, ali ako je po Sanaderovom modelu da se rastoči neki državni interes, ružno mi je i razmišljati za šta se ufatilo ovo *** od čovjeka... To ostaje pravo pitanje, inače lako je moguće da su odlučili ignorirati upozorenja naših članova NO INAe tako da će Mađari od sada sve raditi puno brže u INAi , a puno tiše.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 29 lip 2012, 23:29 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 11:45 |
|
|
limpus je napisao/la: Žalosno, ali istinito, nadam se da će se što prije smiriti ovo oko Čačića kako bi se mogli posvetiti pravim problemima koji muče sve građane RH, ne samo Čačića osobno (i posredno Vladu) .
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 17:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Diplomati: Čačić ne bi smio ostati u Vladi, to je velik uteg za RH u EU
Pravosuđe i ljudska prava u Hrvatskoj još pod nadzorom, a pokazalo se da različiti kriteriji vrijede za različite ljude, kažu kritičari
Većina analitičara slaže se da će Čačićev ostanak u Vladi štetiti Hrvatskoj
Hoće li ostanak Radimira Čačića u Vladi biti uteg i u odnosu prema EU i kakvu sliku daje o Hrvatskoj? Jasna izjava premijera Zorana Milanovića da Čačić ostaje u Vladi nije dobro prihvaćena među diplomatskim zborom u Hrvatskoj. Diplomati između sebe – budući da ne smiju komentirati unutrašnje stvari države u kojoj su - cijelu situaciju opisuju kao vrlo nezgodnu te su većinom kritički nastrojeni prema Čačićevu nastavku mandata prvog potpredsjednika Vlade.
U diplomatskim krugovima se jasno govori, i to već neko vrijeme, da nije moralno imati u Vladi osobu s takvom optužnicom, a sad i s presudom, doduše nepravomoćnom. No kad je riječ o nadzoru nad Hrvatskom, a posebno se pažljivo motri ispunjavanje obveza iz poglavlja 23., Pravosuđe i temeljna prava, ipak ne bi trebalo biti problema. Europska komisija neće komentirati ostanak prvog potpredsjednika, niti će se to, najvjerojatnije, spominjati u jesenskom izvješću o monitoringu. EK se bavi pravnim pitanjima, kažu, a u ovom slučaju riječ je prvenstveno o moralnom pitanju, što je – zapravo – još i gore. Milanovićevo žestoko branjenje Čačića, pogotovo posljednjih dana, naši sugovornici sažimaju opisom da je "premijer sam sebe stjerao u kut", dodajući da su oštri medijski istupi reakcije premijera koji se našao u vrlo teškoj poziciji, ali i dobrohotno napominju kako je Milanović relativno "friški" premijer te da treba vremena da nauči što jedan premijer može, a što ne može izjaviti. Jasno je, kažu, da je u teškoj poziciji, razumiju da je na kušnji i koalicija i prvi potpredsjednik Vlade i da će teško naći zamjenu za, uza sve, vrlo energičnog ministra i prvog potpredsjednika, no moralna je komponenta vrlo upitna. Sa stavovima diplomata da će Čačićev ostanak nanijeti štetu Hrvatskoj slažu se i pravni stručnjak Branko Smerdel te psihologinja i društvena kritičarka Mirjana Krizmanić.
– Proglašen je krivim, a manje je važno što je presuda uvjetna. Sad bi svi trebali izvući zaključak iz toga, i Čačić, i premijer, i narod. Čačić se treba zahvaliti na dužnosti i baviti svojim poslom, a Milanović i HNS bi također trebali snositi posljedice. Ako on ostane u Vladi, Europska unija će nam sada zatvoriti vrata, zaustavit će se ratifikacije. Neće oni nas takve primiti – kaže M. Krizmanić podsjećajući da je naša zemlja još pod nadzorom u područjima pravosuđa i ljudskih prava. Prisjeća se i izjave njemačke kancelarke Angele Merkel otprije nekoliko dana koja je rekla da do kraja godine Njemačka neće ratificirati pristupni ugovor Hrvatskoj.
– Očito trebaju još vremena kroz koje će gledati što naša zemlja radi – kaže M. Krizmanić koja drži da Milanović ima osobne kriterije koji se razlikuju za svakog člana Vlade. Da je tako slaže se i Damir Kajin, čiji je IDS koalicijski partner u Vladi.
– Podržat ću premijera u odluci, nije mu lako i ne bih mu bio u koži jer na leđima ima teret koalicije, teret savjesti i interes zemlje. No meni je ostavka ministrice Mirele Holy neshvatljiva i mislim da bi prema van bolje zvučalo da su rekli da odlazi zbog stavova njezina ministarstva o termoelektrani Plomin. To se sada vidi i po odlasku njezina pomoćnika Davora Škrleca koji se nije slagao s gradnjom Plomina.
Postoje presedani
– Dobro je dizati letvicu, ali često nam je zalet kratak – poručuje Kajin.
Jedan od tvoraca hrvatskog pravnog sustava i autora Ustava, Branko Smerdel nije želio komentirati slučaj potpredsjednika Vlade. S predviđanjima o mogućim negativnim vanjskopolitičkim posljedicama ostanka Čačića u Vladi nakon osuđujuće presude, načelno se slaže.
– Samu presudu i slučaj gospodina Čačića ne želim komentirati, no ako me načelno pitate, smatram da se selektivnom primjenom bilo zakona, bilo normi političke odgovornosti ili moralnih načela teško može stvoriti dojam vladavine prava. Naime, presedani postoje, kako u slučaju bivše ministrice Holy, tako i u nekim prijašnjim slučajevima. S obzirom na to da smo mi još u procesu monitoringa Europske unije, moguće je da bi odstupanje od tih presedana nekomu moglo poslužiti kao argument za zaključak da se naš pravosudni i politički sustav ne reformira u skladu s preuzetim obvezama – kaže Smerdel. Mišljenje s njima ne dijeli politički analitičar Žarko Puhovski jer smatra da ni europske političare ne krasi javni moral. Sumnjiva mu je i kazna koju je Čačić dobio iz koje iščitava da je riječ o političkoj presudi.
– Stvar je jasna, presuda je kompromis. Čačić je proglašen krivim i osuđen, a ništa mu se neće dogoditi. Dobio je kaznu i rok kušnje koji vremenski odgovara Čačićevu mandatu. U Hrvatskoj se u takvim slučajevima dobije 10 do 12 mjeseci bezuvjetno za jednog poginulog – čudi se Puhovski. Drži da se u Čačićevoj nesretnoj situaciji nesuvislije ponaša premijer Milanović nego sam Čačić.
Milanović kao suveren
– Po onome što je premijer rekao ispada da Vlada bez Čačića ne može. Još kao student prava Milanović je trebao znati da je pravo minimum morala, a Čačić je očito kriv. U njegovu je slučaju Milanović spustio letvicu te se ponaša kao suveren bez odgovornosti koji samo stoji iza i promatra ministre koji stoje na udaru – kritizira Puhovski Milanovićev odnos prema podređenima i narodu. Iz Vlade "šaputanja" u diplomatskim krugovima nisu željeli komentirati jer "ne komentiraju neimenovane izvore".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 17:04 |
|
|
Presuda je tu, ona je takva kakva jest, vidjet ćemo još dok završi žalbeni postupak. U svakom slučaju, mislim da gospodin Čačić, njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri gospodin Čačić kao potpredsjednik Vlade može nastaviti svoj posao, komentirao je predsjednik Ivo Josipović nepravomoćnu presudu koja je jučer u Mađarskoj izrečena Radmiru Čačiću, piše HRT.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 17:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Presuda je tu, ona je takva kakva jest, vidjet ćemo još dok završi žalbeni postupak. U svakom slučaju, mislim da gospodin Čačić, njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri gospodin Čačić kao potpredsjednik Vlade može nastaviti svoj posao, komentirao je predsjednik Ivo Josipović nepravomoćnu presudu koja je jučer u Mađarskoj izrečena Radmiru Čačiću, piše HRT. Zanimljivo je kako ovo isti predsjednik nije komentirao prije, kada se formirala Vlada, a dobro je znao kao pravnik, štoviše profesor prava kako će ovo završiti .
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 17:08 |
|
|
Ma nema Josipović što nekome prigovarati. Za savjetnika nacionalne sigurnosti je uzeo dokazanog kršitelja Ustava i zakona, i sina čijeg oca Interpol traži.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 17:20 |
|
|
Što je Milanović ovim htio reći ? On je retard prve klase. Citat: Milanović: Poštujemo sud u Mađarskoj, ali mi smo bolji
Premijer Milanović u Bruxellesu je komentirao:
– Vladavina prava je razgovor, naročito kad je riječ o drugoj jurisdikciji. Razgovaramo o vrijednostima. Kada bi mađarska strana poštovala hrvatsko pravosuđe u onoj mjeri u kojoj mi poštujemo mađarsko pravosuđe, onda bi to bilo drukčije. Poštujemo naročito pravomoćnu odluku, koja još nije ovdje. Sjetite se jednog drugog postupka kad je mađarska strana rekla da je to stvar nacionalne sigurnosti. Dakle, nismo isti, mi smo bolji. (tk/VLM)
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 18:14 |
|
|
BBC je napisao/la: Što je Milanović ovim htio reći ? On je retard prve klase. Citat: Milanović: Poštujemo sud u Mađarskoj, ali mi smo bolji
Premijer Milanović u Bruxellesu je komentirao:
– Vladavina prava je razgovor, naročito kad je riječ o drugoj jurisdikciji. Razgovaramo o vrijednostima. Kada bi mađarska strana poštovala hrvatsko pravosuđe u onoj mjeri u kojoj mi poštujemo mađarsko pravosuđe, onda bi to bilo drukčije. Poštujemo naročito pravomoćnu odluku, koja još nije ovdje. Sjetite se jednog drugog postupka kad je mađarska strana rekla da je to stvar nacionalne sigurnosti. Dakle, nismo isti, mi smo bolji. (tk/VLM) Govorio je o Zoltu Hernandiju i umjesto da ponižava našeg najvećeg saveznika u EU, mogao je jednom u životu napraviti nešto pravo i zatražiti Čačićevu ostavku, a njegovo mjesto ponovno popuniti nekim iz HNSa, jasno strah ga je jer slatka je fotelja. Hrvatska je pravu kontrolu nad INAom izgubila za vrijeme Račanove Vlade kada su im dali pravo upravljanja, za vrijeme Sanadera je RH izgubila i ono malo poluga zaštita državnog interesa u INAi . Zanimljivo kako nisu nikoga iz te Vlade optužili za to jer ukoliko je INA državi strateški važna onda je ono što SDP napravio tada INAi ravno veleizdaji. Da ne govorim da DORH nije ni taknuo svu kaljužu i muljažu koju je ono bure sala, drugi najjači čovjek vlade, koji sada tako uspješno uništava preostale male i srednje poduzetnike svojom politikom, ostavilo za sobom u toj privatizaciji.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 18:26 |
|
|
Pada Čačić, pada i Milanović kao Premijer.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 19:31 |
|
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-nece-me-otjerati-moralisti-koji-se-danas-pojavljuju-sceni-clanak-425940Citat: Čačić: Neće me otjerati moralisti koji se danas pojavljuju na sceni! Citat: Građani su razmišljali kad su glasali i nema potrebe da ih netko ponovo poziva da razmišljaju, poručio je Čačić Josipoviću Nikada nisam niti ću ikada donositi odluke pod bilo čijim pritiscima, a najmanje moralnih autoriteta koji se danas javljaju na hrvatskoj sceni, komentirao je danas u Svetom Martinu na Muri Radimir Čačić pritiske oporbe da nakon nepravomoćne presude mora podnijeti ostavku. - Sud je potvrdio sve što sam ikada rekao. O političkoj komponenti rekli su građani i stranka, a što se tiče etičke komponente nitko ne može preuzeti taj teret, odgovornost i osjećaje, to ću ja. Nije mi lako, dodao je Čačić Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je da se HNS dosad suzdržavao od komentiranja nepravomoćne presude, a svi drugi dali su si za pravo komentirati je . Podsjetio je da je Čačić odmah nakon nesreće rakao da će se povući u slučaju bezuvjetne presude, a ako će ona biti uvjetna ili oslobađajuća ostaje raditi. Nakon takvog stava Hrvatskoj su se dogodili parlamentarni izbori, s takvim stavom i slučajem iza sebe išli smo se izlagati, i ljudi su nam dali povjerenje. Presuda govori da taj naš stav nije bio loš. Drago nam je da je presuda dala za pravo prvim iznesenim činjenicama, i dala je za pravo da i danas s jednim utegom manje nastavimo bolje i jače raditi za sve građane Hrvatske, rekao je Vrdoljak. Čačić je komentirao i današnje izjave predsjednika Josipovića kazavši kako su građani svoju ozbiljnost pokazali na izborima pogotovo u 3. izbornoj jedinici gdje je HNS odnio veliku pobjedu. - Građani su razmišljali kad su glasali i nema potrebe da ih netko ponovo poziva da razmišljaju, kazao je Čačić. Oko 2000 članova HNS-a okupilo se inače danas u toplicama Sveti Martin na Muri na stranačkim sportskim igrama.
Netko je rekao da je njegova normalnost upitna zadnjih par mjeseci. Nije pogriješio.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 lip 2012, 20:19 |
|
|
Što se tiče pruge Knin-Zadar čak i da se ne ukine, bez ulaganja u tu prugu brzina će na njoj biti 20-30 kilometara na sat što je očaj živi.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 01 srp 2012, 10:29 |
|
|
Pusić vs. Čačić Citat: Ali, među HNS-ovcima ga je, neslužbeno doznajemo, dočekao sasvim drugačiji scenarij. Okupilo se najuže stranačko vodstvo: Vesna Pusić, Jozo Radoš, Ivan Vrdoljak, Predrag Štromar i dr. Raspravljali su o Čačićevoj sudbini. Iako šef narodnjaka nije očekivao, neslužbeno doznajemo, povišene tonove, suprotstavljanja i sukobe, upravo se to dogodilo. Njegova stranačka dugogodišnja kolegica, ali i suparnica Vesna Pusić navodno se na tom sastanku, neslužbeno doznajemo, suprotstavila Čačićevu ostanku u Vladi. http://www.zabranjeni.url/ekskluzivno-u-ne ... -/1038427/Milanović se doveo u ne-baš-ugodnu situaciju podržavši čovjeka kojeg ne podržava ni druga osoba njegove stranke. Osim toga, poznavajući Čačićevu bahtost i ovo bi lako moglo dovesti ili do raskola vlade ili do raskola HNS-a. Ibar je napisao/la: Što se tiče pruge Knin-Zadar čak i da se ne ukine, bez ulaganja u tu prugu brzina će na njoj biti 20-30 kilometara na sat što je očaj živi. HŽ ima plan elektrifikacije te pruge, ali ništa od toga jer im fali par stotina milijuna ojra. Jednog dana možda.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 01 srp 2012, 11:18 |
|
|
limpus je napisao/la: Pusić vs. Čačić Citat: Ali, među HNS-ovcima ga je, neslužbeno doznajemo, dočekao sasvim drugačiji scenarij. Okupilo se najuže stranačko vodstvo: Vesna Pusić, Jozo Radoš, Ivan Vrdoljak, Predrag Štromar i dr. Raspravljali su o Čačićevoj sudbini. Iako šef narodnjaka nije očekivao, neslužbeno doznajemo, povišene tonove, suprotstavljanja i sukobe, upravo se to dogodilo. Njegova stranačka dugogodišnja kolegica, ali i suparnica Vesna Pusić navodno se na tom sastanku, neslužbeno doznajemo, suprotstavila Čačićevu ostanku u Vladi. http://www.zabranjeni.url/ekskluzivno-u-ne ... -/1038427/Milanović se doveo u ne-baš-ugodnu situaciju podržavši čovjeka kojeg ne podržava ni druga osoba njegove stranke. Osim toga, poznavajući Čačićevu bahtost i ovo bi lako moglo dovesti ili do raskola vlade ili do raskola HNS-a. Ibar je napisao/la: Što se tiče pruge Knin-Zadar čak i da se ne ukine, bez ulaganja u tu prugu brzina će na njoj biti 20-30 kilometara na sat što je očaj živi. HŽ ima plan elektrifikacije te pruge, ali ništa od toga jer im fali par stotina milijuna ojra. Jednog dana možda. Milanoviću je Čačić jedina nada za kakav-takav rast hrvatskog gospodarstva, pošto mu je dao takve ovlasti, ovo bi mogao biti zadnji čavao u lijesu Vlade s tim se slažem, ali za pokop će trebati pričekati, vjerojatno će odraditi mandat do kraja, ali će ih izbori pokopati . Za HŽ točno, osim toga postojao je i dugoročni plan izgradnje pruge Gospić-Zadar kako se ne bi trebalo ići na Knin više i time gubiti vrijeme dodatno. Vjerojatno se planiralo koristiti strukturne fondove EU za ovo, ipak ćemo u samo prvoj godini hrvatske unutar EU dobiti na raspolaganju 1.1 milijardu eura.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 01 srp 2012, 12:27 |
|
|
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|