|
|
Stranica: 12/65.
|
[ 1607 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38402 Lokacija: Gl. grad regije
|
Eto, da se pita Hrvata i Srba, i da Bošnjaci ne mogu blokirat s entitetskim vetom, gradio bi se tunel...
Inače se danas Karamarko podržao ideju tunela, to mi je najbolje rješenje. 5 km dugačak, jebeš most.
Iz Čapljine sam u Dubrovniku dok si rekao keks.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:37 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Eto, da se pita Hrvata i Srba, i da Bošnjaci ne mogu blokirat s entitetskim vetom, gradio bi se tunel...
Inače se danas Karamarko podržao ideju tunela, to mi je najbolje rješenje. 5 km dugačak, jebeš most.
Iz Čapljine sam u Dubrovniku dok si rekao keks. Kolko bi tunel došao i kolko bi se probijao ? Malo dulje jel ? O trusnosti područja ne treba ni govoriti. Sličan ideja kao HE Ombla. Naprotiv ovaj tip mosta se pokazao, osobito u Japanu vrlo dobar i otporan na potrese. I kolko ja znam Karamarko nije podržao tunel .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:40 |
|
|
Inače : http://en.wikipedia.org/wiki/Akashi_Kaiky%C5%8D_BridgeCitat: The bridge was designed with a two hinged stiffening girder system, allowing the structure to withstand winds of 286 kilometres per hour (178 mph), earthquakes measuring to 8.5 on the Richter scale, and harsh sea currents
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:45 |
|
|
U pravu si za Karamarka, mada mi je ovo oksimoron. Citat: Smatra da je Pelješki most sinonim za rješenje i spajanje dva dijela Hrvatske. 'Ne mora to biti most, neka to bude tunel ili neko treće rješenje, samo ne ovo koje se sada nudi (trajekt ili tunel ispod Neuma) koje će nas koštati isto kao most', kazao je. Naveo je da je konsenzus vrlo upitan ukoliko se, kako je rekao, ne radi o jednom paketu dodavši kako sa sadašnjom vlasti moraju puno toga dogovoriti i stvarati 'zajedničke nazivnike'.
U biti, brza cesta, oklopljena plastikom, je isti k. kao i tunel. Malo je bespotrebno bušit. Bit će na kraju baš tako. Ne može se Sarajevo zaj. ovako sa RH a pogotovo ne s Briselom.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U pravu si za Karamarka, mada mi je ovo oksimoron. Citat: Smatra da je Pelješki most sinonim za rješenje i spajanje dva dijela Hrvatske. 'Ne mora to biti most, neka to bude tunel ili neko treće rješenje, samo ne ovo koje se sada nudi (trajekt ili tunel ispod Neuma) koje će nas koštati isto kao most', kazao je. Naveo je da je konsenzus vrlo upitan ukoliko se, kako je rekao, ne radi o jednom paketu dodavši kako sa sadašnjom vlasti moraju puno toga dogovoriti i stvarati 'zajedničke nazivnike'.
U biti, brza cesta, oklopljena plastikom, je isti k. kao i tunel. Malo je bespotrebno bušit. Bit će na kraju baš tako. Ne može se Sarajevo zaj. ovako sa RH a pogotovo ne s Briselom. Nije ista Junuze , zbog Schengena u koji RH ulazi uskoro . Sarajevo može zaj. RH sa trenutnim riješenjem koliko hoće, EU to boli briga iskreno, njih se ne tiče to što će roba koja ide za Dubrovnik trebati ulaziti i izlaziti iz Schengena , štoviše bolje po njih više para . Jedino kome tu sve to ne paše jesu sami Dubrovčani i Konavalci koji će sve plaćati višestruko skuplje i prolaziti pola sasta na granici . A što se tiče Sarajeva, može ono zaj. RH i hoće s obzirom da idu uskoro odlučujući pregovori oko Luke Ploče, BiH još uvijek traži elemente suverenosti nad tom lukom, ne zaboravi. Inače sam Most je bio već pripremljena investicija, postojalo je više načina kako je odraditi . Da ne govorim da bi bila svijetla točka u mutnim vodama sadašnjega pada hrvatskog BDPa s obzirom da je to velika javna investicija.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 15:56 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: naija i brotnjo nisu škutorland :)) nemoj da te neki čuju, najebo si. škutorija je široki, posušje i grude. dakle, bekija i belevarija ili, još preciznije, hercegovački dio nekadašnje imote. Ne bih da oftopičarim jer se ovdje vodi puno ozbiljnija rasprava...ali ti meni taman ko da sam ja iz Donjeg Putićeva ili Kalinovika. De bona
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 17:09 |
|
|
zmajček je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: naija i brotnjo nisu škutorland :)) nemoj da te neki čuju, najebo si. škutorija je široki, posušje i grude. dakle, bekija i belevarija ili, još preciznije, hercegovački dio nekadašnje imote. Ne bih da oftopičarim jer se ovdje vodi puno ozbiljnija rasprava...ali ti meni taman ko da sam ja iz Donjeg Putićeva ili Kalinovika. De bona nu bolan, ne znam ti ja oklen si ti... a i ne briga me. eto, nećemo više ovtopičarit..
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Bernanke
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 22:11 |
|
|
Drži li još uvijek onaj Albanac onu shevapdžinicu na glavnom šetalištu?
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Neum Postano: 30 lip 2012, 20:43 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: BBC je napisao/la: Čini mi se da nije sve čisto sa EU i Schengen. Ide im nekako mučno da ih nagovore za tu brzu cestu. I nije riješeno, roba koja bude dolazila brzom cestom morat će na Schengensku granicu normalno ko da ni nema brze ceste. Zato rade sada paralelno sa ovim ono trajektno pristanište na Pelješcu . Inače zanimljivo je kako seru da nema love za Pelješki most, a izgradnja ove brze ceste će doći oko 60% cijene mosta + uzmimo u obzir trajeknto pristanište, gradnja zaobilaznica kroz mjesta na Pelješcu + izgradnja dva nova trajekta (biti će najveći u Jadrolinijinoj floti) = cijena Pelješkog mosta, možda i malo više . Nepotrebne zamrzlame koje izvode samo štete hrvatskome jugu . Inače vožnja trajektom će trajati oko sat vremena, prijelaz preko mosta bi trajao 20ak minuta. 20 minuta? Na koju foru? A i brodom sat?! Previše je to..
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:00 |
|
|
Ibar je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: I nije riješeno, roba koja bude dolazila brzom cestom morat će na Schengensku granicu normalno ko da ni nema brze ceste. Zato rade sada paralelno sa ovim ono trajektno pristanište na Pelješcu . Inače zanimljivo je kako seru da nema love za Pelješki most, a izgradnja ove brze ceste će doći oko 60% cijene mosta + uzmimo u obzir trajeknto pristanište, gradnja zaobilaznica kroz mjesta na Pelješcu + izgradnja dva nova trajekta (biti će najveći u Jadrolinijinoj floti) = cijena Pelješkog mosta, možda i malo više . Nepotrebne zamrzlame koje izvode samo štete hrvatskome jugu . Inače vožnja trajektom će trajati oko sat vremena, prijelaz preko mosta bi trajao 20ak minuta.
20 minuta? Na koju foru? A i brodom sat?! Previše je to.. 20 minuta jer ideš autom , a sat vremena jer ideš brodom. Ako si se ikad vozio brodom, a pretpostavljam da jesi, onda znaš da i 20 milja na sat za jedan brod dosta brzo i tu se radi o gliseru, a ako ne znaš trajekti dosežu 10-15 milja na sat, s tim da potonju brzinu postižu isključivo mali trajekti, ukoliko ne znaš 20 milja na sat ti je ekvivalenta 32km na sat što je za auto vožnja puževim korakom. Pošto se ovdje radi o dva najveća trajekta zasad u Jadrolinijinoj floti raditi će se o brzini 10 milja na sat što ti je ekvivalenta 16km/h. Procjena od sat vremena vožnje nije moja proizvoljna već se radi o službenoj procjeni ministarstva prometa i infrastrukture idi na njihovu stranicu i provjeri ako te baš zanima. Naprotiv mostom bi puno brže prošao, čak sam pretjerao sa 20 minuta. Radilo bi se zapravo o dvije minute vožnje prosječnom maksimalno dozvoljenom brzinom od 80 km na sat . Most je trebao biti dužine (i bit će) 2404 metra.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62630 Lokacija: DAZP HQ
|
samo da još shvatim čemu uopće trajekti s obzirom da će magistrala kroz Neum i dalje postojati. kakvi lumeni, prebace te trajketom na Pelješac, em izgubiš sat vremena na trajektu, i više računajući čekanje, em se drndaš kroz lokalne ceste na Pelješcu do Stona. koja budala bi išla tom rutom, još plaćala trajekt, umjesto kao i dosad kroz Neum?! ima li u ovoj zemlji normalnog čovjeka da se zapita ovo pitanje prije nego ponudi "genijalno" rješenje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:06 |
|
|
Nema gradit most dok mi iz hercegbosne ne damo odobrenje, a o tome ćemo još dobro razmisliti 
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:07 |
|
|
dudu je napisao/la: samo da još shvatim čemu uopće trajekti s obzirom da će magistrala kroz Neum i dalje postojati. kakvi lumeni, prebace te trajketom na Pelješac, em izgubiš sat vremena na trajektu, i više računajući čekanje, em se drndaš kroz lokalne ceste na Pelješcu do Stona. koja budala bi išla tom rutom, još plaćala trajekt, umjesto kao i dosad kroz Neum?! ima li u ovoj zemlji normalnog čovjeka da se zapita ovo pitanje prije nego ponudi "genijalno" rješenje. Mislim da je trik u tome što Neum neće bit službeni prijelaz za robu, samo za putnike. Dakle, nećeš moći kroz Neum s robom, nikako.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:09 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Nema gradit most dok mi iz hercegbosne ne damo odobrenje, a o tome ćemo još dobro razmisliti  O tebi to ne ovisi ionako, već o određenim ljudima sa IQuom puno većim od tvoga, eksponencijalno većim štoviše, koji će uskoro na vlast kada ovi obave sve što trebaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:10 |
|
|
dudu je napisao/la: samo da još shvatim čemu uopće trajekti s obzirom da će magistrala kroz Neum i dalje postojati. kakvi lumeni, prebace te trajketom na Pelješac, em izgubiš sat vremena na trajektu, i više računajući čekanje, em se drndaš kroz lokalne ceste na Pelješcu do Stona. koja budala bi išla tom rutom, još plaćala trajekt, umjesto kao i dosad kroz Neum?! ima li u ovoj zemlji normalnog čovjeka da se zapita ovo pitanje prije nego ponudi "genijalno" rješenje. Radi se dudu o tome da je i ta varijanta u konačnici jeftinija, nego prelaziti Schengensku granicu. Inače ponavljam Pelješki se most ne gradi zato da bi se Hercegovina zaobišla, već zbog Schengenske granice i zbog luke Ploče .
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: dudu je napisao/la: samo da još shvatim čemu uopće trajekti s obzirom da će magistrala kroz Neum i dalje postojati. kakvi lumeni, prebace te trajketom na Pelješac, em izgubiš sat vremena na trajektu, i više računajući čekanje, em se drndaš kroz lokalne ceste na Pelješcu do Stona. koja budala bi išla tom rutom, još plaćala trajekt, umjesto kao i dosad kroz Neum?! ima li u ovoj zemlji normalnog čovjeka da se zapita ovo pitanje prije nego ponudi "genijalno" rješenje. Mislim da je trik u tome što Neum neće bit službeni prijelaz za robu, samo za putnike. Dakle, nećeš moći kroz Neum s robom, nikako. Odakle ti to ? Moći ćeš kroz Neum sa robom, samo što si onda prešao Schengensku granicu, a onda slijede komplikacije prilikom ponovnog ulaska u RH .
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:15 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: samo da još shvatim čemu uopće trajekti s obzirom da će magistrala kroz Neum i dalje postojati. kakvi lumeni, prebace te trajketom na Pelješac, em izgubiš sat vremena na trajektu, i više računajući čekanje, em se drndaš kroz lokalne ceste na Pelješcu do Stona. koja budala bi išla tom rutom, još plaćala trajekt, umjesto kao i dosad kroz Neum?! ima li u ovoj zemlji normalnog čovjeka da se zapita ovo pitanje prije nego ponudi "genijalno" rješenje. Radi se dudu o tome da je i ta varijanta u konačnici jeftinija, nego prelaziti Schengensku granicu. Inače ponavljam Pelješki se most ne gradi zato da bi se Hercegovina zaobišla, već zbog Schengenske granice i zbog luke Ploče . to nije naš problem, niti jednog državljanina EU, za nas su rezervirane trake za EU citizens, a Bošnjacima će biti muka, oni idu u traku non EU citizens, svaki odlazak na more preko Metkovića do Neuma bit će im traumatično iskustvo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:20 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Radi se dudu o tome da je i ta varijanta u konačnici jeftinija, nego prelaziti Schengensku granicu. Inače ponavljam Pelješki se most ne gradi zato da bi se Hercegovina zaobišla, već zbog Schengenske granice i zbog luke Ploče .
to nije naš problem, niti jednog državljanina EU, za nas su rezervirane trake za EU citizens, a Bošnjacima će biti muka, oni idu u traku non EU citizens, svaki odlazak na more preko Metkovića do Neuma bit će im traumatično iskustvo. Ne radi se o osobama, nego o teretu i robi, koja ima specijalan režim ukoliko izađe iz Schengena (zapravo se tretira kao i roba što nije proizvedena u EU ili nije bila dotad unutar Schengena), što uzrokuje drastično povećanje troškova i gubitak vremena (čak veći od ove alternativne rute). Ovo će se odraziti na Dubrovnik tako što će cijene svega u Dubrovniku porasti izrazito, Dubrovnik bi lako mogao poslije ulaska u EU postati najskuplji grad u RH, skuplji i od Vukovara za život.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83998 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:23 |
|
|
šćeta što će postat najskuplji, kao sad nije, možda im napokon padne na pamet smanjiti marže, makar malčice.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83998 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 00:29 |
|
|
23.06.2012. HNK “Neum” vrši upis novih članova Nogometaši HNK “Neum” se uspješno natječu u županijskoj ligi sa premijerligašima HNK “Zrinjski”, FK “Velež”, HNK “GOŠK” i ostalim klubovima iz 1. i 2. Federalne lige BiH. U novoj sezoni 2012/2013, predpionire čine igrači rođeni 2000, 2001, 2003 god., a pionire igrači rođeni 1998 i 1999 godine. Mlađe dobne kategorije igraju prijateljske turnire i utakmice dok ne steknu pravo nastupa za predpionire, čine počinju i njihove prve službene utakmice. OVIM PUTEM POZIVAMO SVE ZAINTERESIRANE DA SE UPIŠU I UŽIVAJU U TRENINZIMA I UTAKMICAMA KROZ CIJELU GODINU. UPIS SE VRŠI NA NOGOMETNIM TERENIMA ŠPORTSKOG CENTRA “METERIZ” ZA VRIJEME TRENINGA OD 5.07 ILI NA KONTAKT BROJEVE: Trener Ivan Matić : 063/299-129 Trener Mato Čamo: 063/157-204 (svakim radnim danom od 9-15h) Športski pozdrav HNK “Neum” http://www.neumtimes.com/sport/hnk-neum ... h-clanova/
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 01:18 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: to nije naš problem, niti jednog državljanina EU, za nas su rezervirane trake za EU citizens, a Bošnjacima će biti muka, oni idu u traku non EU citizens, svaki odlazak na more preko Metkovića do Neuma bit će im traumatično iskustvo.
Ne radi se o osobama, nego o teretu i robi, koja ima specijalan režim ukoliko izađe iz Schengena (zapravo se tretira kao i roba što nije proizvedena u EU ili nije bila dotad unutar Schengena), što uzrokuje drastično povećanje troškova i gubitak vremena (čak veći od ove alternativne rute). Ovo će se odraziti na Dubrovnik tako što će cijene svega u Dubrovniku porasti izrazito, Dubrovnik bi lako mogao poslije ulaska u EU postati najskuplji grad u RH, skuplji i od Vukovara za život. Citat: Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine promet roba i životinja odvijat će se po posebnim pravilima. To znači da se na sadašnji način za taj dio robnog prometa neće moći koristiti postojeći granični prijelazi u Kleku i Zaton Dolima, odnosno Neum u susjednoj BiH, napomenuo je zamjenik ravnatelja Carinske uprave RH Bosiljko Zlopaša.
U prosjeku preko graničnog prijelaza Neum svakodnevno ima 284 robnih pošiljki, od čega prema Dubrovniku odlazi 189, a iz Dubrovnika 95 pošiljki. Samo 11 pošiljku odlazi u inozemstvo, rekao je Zlopaša ističući kako do 1. srpnja iduće godine valja uspostaviti alternativni prometni put za prijevoz spomenutih roba. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... -SchengenaNadam se kako je sad jasnije zašto je ujdurma...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 01:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 01 srp 2012, 11:22 |
|
|
dudu je napisao/la: šćeta što će postat najskuplji, kao sad nije, možda im napokon padne na pamet smanjiti marže, makar malčice. Govorimo u tom pogledu o odnosu prosječna mjesečna plaća u gradu/mjesečni trošak življenja u tom istom gradu. I ne, ne će im pasti na pamet smanjiti marže. Pogotovo ne poslije ovoga.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|