HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 14:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bol prije promjene vremena
PostPostano: 02 srp 2012, 21:42 

Lebowski je napisao/la:
Čini mi se da je malo zahladnilo, ko da se kiša sprema, a i mene žiga lijeva potkoljenica. :kava

inspirirao me Lebow post :D , ali to je nešto što sam čuo milijun puta dosad. Pogotovo kod starijih ljudi, uvijek se može čuti "a boli me npr. rame, sigurno dolazi promjena vremena"
i većinom budu u pravu.
E sad je li tomu uzrok neka ozljeda od prije, ili bolest ili? Imate li kakvih bolova prije promjene vremena , i što mislite zašto ih imate?

Vrh

Naslov: Re: Bol prije promjene vremena
PostPostano: 02 srp 2012, 21:48 

To sam se zajebavao ali valjda većina može osjetiti promjenu vremena, naročito prije kiše. Kod mene često promjena pritiska i blagi ili jači oblik glavobolje, lošije raspoloženje.

A koliko znam ovi što su lomili ekstremitete ili imaju kakve metalne šipke u sebi osjete bolove pred kišu, kao i stariji ljudi.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 21:53 

Ja mogu "osjetit" promjenu vremena jedino po znakovima u prirodi( oblaci, vjetar, vlažnost, temp. itd.) ili po vremenskoj prognozi. :D
Ali pitam se koji je razlog da te prije promjene boli glava, rame, koljeno ili nešto drugo?
Mislim da se to zdravim ljudima ne bi trebalo događati.
A možemo izuzeti i ozljede, opet ostaje popriličan broj ljudi koji nisu imali neku veću ozljedu koja bi bila dovoljan razlog za takvu bol, i ajmo reć "zdravi su" ali opet imaju neke bolove prije promjene vremena.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 21:56 

Recimo da se promjene atmosferske prilike, pritisak i šta ti ja sve ne znam, valjda nešto od toga utiče i na ljude.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 21:58 

Pantagana je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Čini mi se da je malo zahladnilo, ko da se kiša sprema, a i mene žiga lijeva potkoljenica. :kava

inspirirao me Lebow post :D , ali to je nešto što sam čuo milijun puta dosad. Pogotovo kod starijih ljudi, uvijek se može čuti "a boli me npr. rame, sigurno dolazi promjena vremena"
i većinom budu u pravu.
E sad je li tomu uzrok neka ozljeda od prije, ili bolest ili? Imate li kakvih bolova prije promjene vremena , i što mislite zašto ih imate?

Moze da bude sportska povrijeda, a moze da bude i hronicna (vremenska). Evo meni je danas jedno kratko vrijeme srce pumpalo brze nego inace i otisao sam malo napolje na svjez vazduh. Stvar je u tome da danas ni najzdraviji covjek ne moze da podnese nagle promjene vremena jer nagle promjene vremena izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi, ne samo kod hronicnih bolesnika. Sad kod nekog se to manifestuje u vidu ziganja koljena, dok kod nekog srce pocne brze da lupa. dok kod nekog se pojavljuje privremena dezorijentisanost, dok neko privremeno ne moze da stane na noge, sve u svemu, nagla promjena vremena ume ponekad da bude gadna kucka, jer to je isto kao da te neko polije jako hladnom vodom usred ljeta, dakle to je temperaturni sok koji izaziva nekakve "posljedice", najcesce kratkorocne. Taj "fenomen" se zove meteropatija, s tim da, kao sto rekoh ni zdravi ljudi nisu postedjeni toga.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 10:08 

Osjećam promjenu vremena.
Razlog je jednostavan,polomio sam dosta koski :zubati
Kako objasniti fenomen da čovjek koji nema noge osjeća 'žiganje' u toj istoj nozi?
Nije to jedan primjer,znam ih par.
I svi isto tvrde,da osjete nekad trnce,žiganje ili bol u toj nozi koju nemaju.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 11:23 

Mene je znala glava strašno zaboljeti pred kišu, početkom proljeća počeo sam intenzivno piti limunadu, svaki dan po jedan limun u litar vode i tko puna dva mjeseca. Primijetio sam da me glava više ne boli, čak i po prestanku konzumiranja limuna(de) evo već mjesec i pol. Ovo mogu povezati sa upalama sinusa kojima sam kao dijete bio podložan.

Inače kada vidite da životinje leže u pola dana to je najbolji znak da i vi trebate odmoriti ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: