|
|
Stranica: 15/64.
|
[ 1584 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 srp 2012, 17:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vidi je. Napisala nešto konkretno. Grmi li kod vas ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 srp 2012, 17:36 |
|
|
BBC je napisao/la: Vidi je. Napisala nešto konkretno. Grmi li kod vas ? Odjebaus!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 srp 2012, 17:38 |
|
|
I opet. Dva puta u jednom danu. Ma ljudi moji jel to moguće.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 09:55 |
|
|
Wind je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Skupocjeni prstaci - neumski specijalitet Bez obzira što je BiH uz još jednu zemlju jedina zemlja u kojoj zakonski nisu zabranjeni, ne razumijem kako ih netko može jesti, ako zna koliko godina treba da naraste jedan prstac, i koju štetu čine podvodni kamenoklesari! Bahatost i sramota! nikad jela, nikad probala, a gledala u loncu (ne svom). i to sve iz gorenapisanih razloga. nevjerojatno što sve čovik neće kroz guzicu protrat, samo ako se ne smi. makar, ja nemam što kome držat predavanja obzirom da jedem i rakove i žabe, ali barem doprinosim njihovom očuvanju.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 10:07 |
|
|
Sve je već to izvađeno, još ima ovih što rone sa bocama i vade prstace iz dubine. A onda samo treba doći do Neuma i eto biznisa. Kriminal, al i kako objasniti činjenicu da je zabrana u Europi uvedena kada su prstaci već bili pred fazom nestanka.
Inače jeo sam nekoliko puta pred desetak godina, izvrsno je to jelo, ali nije ni malo lošija kamenica ili neke druge školjke.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 12:09 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ilirk@ je napisao/la: Wind je napisao/la: Bez obzira što je BiH uz još jednu zemlju jedina zemlja u kojoj zakonski nisu zabranjeni, ne razumijem kako ih netko može jesti, ako zna koliko godina treba da naraste jedan prstac, i koju štetu čine podvodni kamenoklesari! Bahatost i sramota! nikad jela, nikad probala, a gledala u loncu (ne svom). i to sve iz gorenapisanih razloga. nevjerojatno što sve čovik neće kroz guzicu protrat, samo ako se ne smi. makar, ja nemam što kome držat predavanja obzirom da jedem i rakove i žabe, ali barem doprinosim njihovom očuvanju. Koja logika, da čovjek prirodu ne podređuje svojim potrebama ne bi bio nikakvo napredno biće već životinja u rangu puža. Ja sam ih osobno jeo, izuzetno su mi dragi kao jelo, od školjaka mi je jedino draže možda grop ili periska . I da jesti ću ih u buduće, jer ih ima dovoljno pošto se populacija u RH blago reči obnovila(ako ne hrvatske onda su dobri i ovi iz Crne Gore ), a zakonom kažnjivo nije konzumacija prstaca i njihovo posjedovanje već samo vađenje
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 12:53 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Wind je napisao/la: Bez obzira što je BiH uz još jednu zemlju jedina zemlja u kojoj zakonski nisu zabranjeni, ne razumijem kako ih netko može jesti, ako zna koliko godina treba da naraste jedan prstac, i koju štetu čine podvodni kamenoklesari! Bahatost i sramota! nikad jela, nikad probala, a gledala u loncu (ne svom). i to sve iz gorenapisanih razloga. nevjerojatno što sve čovik neće kroz guzicu protrat, samo ako se ne smi. makar, ja nemam što kome držat predavanja obzirom da jedem i rakove i žabe, ali barem doprinosim njihovom očuvanju. Pošteno! Citat: Sve je već to izvađeno, još ima ovih što rone sa bocama i vade prstace iz dubine. A onda samo treba doći do Neuma i eto biznisa. Kriminal, al i kako objasniti činjenicu da je zabrana u Europi uvedena kada su prstaci već bili pred fazom nestanka.
Inače jeo sam nekoliko puta pred desetak godina, izvrsno je to jelo, ali nije ni malo lošija kamenica ili neke druge školjke. Sve stoji! Citat: Koja logika, da čovjek prirodu ne podređuje svojim potrebama ne bi bio nikakvo napredno biće već životinja u rangu puža. Ja sam ih osobno jeo, izuzetno su mi dragi kao jelo, od školjaka mi je jedino draže možda grop ili periska . I da jesti ću ih u buduće, jer ih ima dovoljno pošto se populacija u RH blago reči obnovila(ako ne hrvatske onda su dobri i ovi iz Crne Gore ), a zakonom kažnjivo nije konzumacija prstaca i njihovo posjedovanje već samo vađenje Nek čovjek podredi zemlju sebi, ali ne mora sve resurse iskoristiti do maksimuma. A Tvoja činjenica da su se se prstaci obnovili bi se trebala detaljnijom provjerom potvrditi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 13:15 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: a zakonom kažnjivo nije konzumacija prstaca i njihovo posjedovanje već samo vađenje To kao zakon za Marihuanu u nekim državama. Dozvoljeno ti posjedovati Marihuanu, ali nije kupiti i posaditi.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 14:17 |
|
|
BBC je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: a zakonom kažnjivo nije konzumacija prstaca i njihovo posjedovanje već samo vađenje To kao zakon za Marihuanu u nekim državama. Dozvoljeno ti posjedovati Marihuanu, ali nije kupiti i posaditi. Otprilike BBC. @Wind, dovoljno ti je vidjeti da u Petrčanima gdje periska i prstaca nije bilo već pola stoljeća da ih ima duž obale .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 14:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76162 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Prstaci (Lithophaga lithophaga), kao strogo zaštićena divlja svojta, vlasništvo su Republike Hrvatske te je sukladno Zakonu o zaštiti prirode (N.N. 70/05), odnosno Pravilniku o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom na zaštićenim životinjskim vrstama (N.N. 79/02), za njihovo vađenje, izlov, držanje i trgovinu određena odšteta su visini 50,00 kuna po jedinki prstaca.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 14:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Prstaci (Lithophaga lithophaga), kao strogo zaštićena divlja svojta, vlasništvo su Republike Hrvatske te je sukladno Zakonu o zaštiti prirode (N.N. 70/05), odnosno Pravilniku o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom na zaštićenim životinjskim vrstama (N.N. 79/02), za njihovo vađenje, izlov, držanje i trgovinu određena odšteta su visini 50,00 kuna po jedinki prstaca. Ipak te ne kazne ukoliko ih imaš. Pogotovo ako im kažeš da su iz Crne Gore/BiH .
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 14:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ipak te ne kazne ukoliko ih imaš. Pogotovo ako im kažeš da su iz Crne Gore/BiH . Sa prstacima ne možeš prijeći granicu, osim ilegalno.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 14:47 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ipak te ne kazne ukoliko ih imaš. Pogotovo ako im kažeš da su iz Crne Gore/BiH . Sa prstacima ne možeš prijeći granicu, osim ilegalno. Jasno, ali kada si unutra onda si siguran . Da vidite kako se lijepo kuhaju u bijelom vinu, sa malo domaćeg kruva ispod peke i malo luka i peršina nasjeckanog na vrlo male komadiće, raj .
|
|
Vrh |
|
|
švabo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 17:10 |
|
|
Zakon je tu da se poštuje. Ne poštuješ li zakone ne poštuješ ni državu. Ne poštuješ li državu ne poštuješ ni narod.
Dok nekima to dotepne iz guzice u glavu ode ova država u materinu, prstaci su samo jedan primjer (nebitno koliko je nekome to nebitno) a razmišljanje nekih jako dobro pokazuje mentalno stanje nacije.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 17:54 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ipak te ne kazne ukoliko ih imaš. Pogotovo ako im kažeš da su iz Crne Gore/BiH . Kazne, u propisu se spominje i držanje.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 20:01 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ipak te ne kazne ukoliko ih imaš. Pogotovo ako im kažeš da su iz Crne Gore/BiH . Kazne, u propisu se spominje i držanje. Ups, Jbg. .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 20:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59772 Lokacija: DAZP HQ
|
@Zadar DAZP se ograđuje od tvoje gladne guzice koja ne da mira prstacima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 21:01 |
|
|
dudu je napisao/la: @Zadar DAZP se ograđuje od tvoje gladne guzice koja ne da mira prstacima. Obećajem skrušeno da ću od sada držati svoju gladnu guzicu pod kontrolom .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 21:07 |
|
|
DAZP želi da prstaci preplave Jadran kao Hrvati BIH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 21:11 |
|
|
dudu je napisao/la: DAZP želi da prstaci preplave Jadran kao Hrvati BIH. Jesam rekao gore da već jesu ? Trebamo analizirati detaljnije te prstace, prije 50 godina totalno devastirana populacija, na rubu opstanka , danas ih nađeš po obali Petrčana . Ako se može taj njihov način implementirati na SBŽ bilo bi odlično . Eh da i periske su isto fenomenalne u tome, isto ih nađeš svugdje gdje je more čisto, a pred par desetaka godina mislilo se da su de facto nestale
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 21:14 |
|
|
danas sam obišao SBŽ, po drugi puta u 10 dana istu rutu (gradivo treba ponoviti), Bugojno-Rostovo-Novi Travnik-Nova Bila-Vitez-Kaonik-Busovača-Kaćuni-Brestovsko-Kiseljak.
ovo potcrtano baš smeta, bude u oči i treba poklopit metodom prstaca.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 21:18 |
|
|
dudu je napisao/la: danas sam obišao SBŽ, po drugi puta u 10 dana istu rutu (gradivo treba ponoviti), Bugojno-Rostovo-Novi Travnik-Nova Bila-Vitez-Kaonik-Busovača-Kaćuni-Brestovsko-Kiseljak.
ovo potcrtano baš smeta, bude u oči i treba poklopit metodom prstaca. Il će se ovaj barjak viti ili tih mjesta ne će biti ! Sastanak u Zagrebu u pogledu poklapanja ta dva mjesta.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Neum Postano: 13 srp 2012, 22:20 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
dudu je napisao/la: danas sam obišao SBŽ, po drugi puta u 10 dana istu rutu (gradivo treba ponoviti), Bugojno-Rostovo-Novi Travnik-Nova Bila-Vitez-Kaonik-Busovača-Kaćuni-Brestovsko-Kiseljak.
ovo potcrtano baš smeta, bude u oči i treba poklopit metodom prstaca. Sto nisi poklopio neku prodavacicu sa one njihove pijace?Ja sam nekad poklapao iza onog starog doma kulture,bila u vakat tamo dobra igranka.Puno jedrih i zdravih seljancica zeljnih muske paznje
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 srp 2012, 21:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76162 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 srp 2012, 21:07 |
|
|
Kako nam Sefer Halilović ovih dana podnosi hrvatski Neum ?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|