HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 14:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U Ljubuškom napadnuta supruga Neđe Galića + naša reagiranja
PostPostano: 27 srp 2012, 11:05 

Hauška Avaza. Koliko mi je poznato, EU ne izdaje priopćenja u kojim se obraća kao "Europska Unija", nego isključivo kao jedno od tijela (EK, VE itd). Guglao sam i nisam pronašao ništa na engleskom, pa ako netko pronađe izvorno priopćenje, neka postavi ovdje.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/108270-evropska-unija-osudila-napad-na-steficu-galic.html

Citat:
Evropska unija osudila napad na Šteficu Galić iz Ljubuškog

Izražavamo duboku zabrinutost zbog ovog incidenta

Evropska unija osuđuje napad na novinarku Šteficu Galić, koji se desio 18. jula ove godine u Ljubuškom.

Evropska unija očekuje da nadležne vlasti u BiH pomno istraže ovaj incident i izvršioce privedu pravdi. Naglašavamo važnost osiguravanju uslova novinarima u BiH da slobodno i bezbjedno ispunjavaju svoje zadatke.

Dijelimo mišljenje predstavnika OSCE-a za slobodu medija, koje je dato u saopštenju za javnost 20. jula ove godine, te izražavamo duboku zabrinutost zbog ovog incidenta.

Evropska unija ističe da, uz medijske slobode, tolerancija i poštovanje između zajednica čine osnovne vrijednosti EU i veoma su značajne za zemlje koje imaju perspektivu za članstvo u EU. Sloboda medija se posmatra kao jedan od političkih kriterijuma u godišnjem Izvještaju o napretku, koji priprema Evropska komisija.

Na kraju, želimo ponoviti našu podršku radu predstavnika za slobodu medija i još jednom potcrtati da je sloboda medija, uključujući bezbjednost novinara, vrhovni prioritet za Evropsku uniju i Organizaciju za evropsku bezbjednost i saradnju (OSCE).

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 11:06 

Ah sada vidim, neka izjava Mary Ann Hennessey, ali nejasno u kojem kapacitetu, a Vijeće Europe nije parlament EU, niti je Europska Komisija. Vrlo manipulativno od Avaza.

http://www.coe.int/

Citat:
26.7.2012. (14:16)

ASSAULT ON STEFICA GALIC IS AN ATTACK ON THE FREEDOM OF SPEECH

SARAJEVO, July 26 (FENA) - Mary Ann Hennessey, Head of the Council of Europe Office in BiH has today, together with NGO Gariwo Director Svetlana Broz, paid a visit to Stefica Galic.

Čim se sazna što je doista rekla, procjenit će se je li treba reagirati.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 11:23 

slika

Citat:
BOSNIA AND HERZEGOVINA

Ms Mary Ann Hennessey
Head of Office

Ms Orsolya Szekely
Deputy Head of Office / Head of Operations

Council of Europe Office
Importanne Centar, Zmaja od Bosne 7-7A, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 264 360 / +387 33 264 361
Fax: +387 33 590 447
Email: [email protected]
Internet: http://www.coe.ba

You know what to do. :D

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:17 

Sa web stranice NVO od S. Broz:

Citat:
Local Donors

•Municipality of Novo Sarajevo
•City of Sarajevo
•Municipality of Tuzla
International Donors

•Royal Embassy of Norway in Bosnia and Herzegovina
•Ministry of Foreign Affairs of Kingdom of Norway
•Embassy of Switzerland in Bosnia and Herzegovina
•Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC)
•Lufthansa
•The International Women's Club of Sarajevo (IWCS )
•Private and anonymous donors

Zanimljiv je njen generalni stav:

Citat:
Ovakva vremena nose potrebu da se izrekne mnogo poruka, ali bih rekla da je jedna od najvažnijih - treba sačuvati svoje privatnosti i intime, poput etnonacionalnih i verskih odrednica za svoju porodicu i privatni život. Svi mi imamo desetine identiteta, i svaki od tih identiteta je vredan jednako kao i naša etnička ili verska pripadnost. Dakle, budimo državljani Bosne i Hercegovine, budimo građani Evrope i sveta, a sačuvajmo svoje i etničke i verske odrednice za svoje privatnost.

Nije mi jasno zašto ovi likovi ne počnu s izgradnjom takvog društva od Sarajeva, pa onda dalje. Mislim, ja sam za.

Čim budu stavili etničke i vjerske odrednice (uključujući i "bosansku" i bh. bar u mjeri u kojoj je hrvatska RH) u 4 privatana zida, može.

Ja to ne vidim, i ne vjerujem kako ću uskoro vidjet. Očito bi neki drugi grad trebao bit donor, pa bi i S.B. koja navodno živi u Hadžićima, vidjela.

No, svaka im čast na poslu koji su odradili, koliko god se nama ne sviđao, od ničega (lupila teta Štefa neku babu a ova joj vratila) su napravili nešto, a od nečega (nestanka Hrvata i Srba iz Sarajeva i logora) su napravili ništa.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:25 

Ali, uz službeno izvješće MUP-a ona i dalje na sjeda na priču medija??
Danas je i Novi list objavio neku kolumnu u kojoj poziva Josipovića i Milanovića da zaštite prava, Štefici. Sada ja pitam evo vas, ima li koja institucija u Hrvata da pita ovu drugu gospođu, a koja je doživila medijski linč, njezinu stranu priče ili ima li ova gospođa ikakva prava?
Štefica je doslovno, ošamarila ovu drugu gospođu, iskidala lančić i rasparala majicu, pa tko je tu brutalno pretučen???

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:43 

Zašto se izvodila hrvatska himna na onom skupu, tražite od njih neka vas zaštite, kad i ne znate u kojoj državi živite.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:44 

Četnik, napusti ovu temu lagano.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:46 

Pol, Gdje vam je Kosovo, Vojvodina, Crna Gora???

psst.

Mislim da je ovo pitanje o HR. Himnoj glupo i ne treba ništa odgovarati ;)
Sjaši sa teme, tebe se ne tiče

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:55 

Ma Pol vam je Hrvat-Hercegovac, samo se fura na Srbe jer mu je dopizdila Perecija. A donekle i jeste smiješno, izvođenje Lijepe Naše na onom skupu, a upravo iz "Lijepe Naše" i najžešća medijska potpora Ceciki Broz.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 12:59 

Zašto bi bilo smiješno. Nijedna trenutna garnitura u Hrvatskoj nema monopol nad državom.

Što se ti ne odrekneš hrvatske domovnice i ovog grba na forumu ? Isti ***, lako ti drugima pametovati.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:00 

Vidim ja kako što se više trzam upadam u živo blato, i ja se još više trzam. Umjesto da se smirim, polako pogledam ima li gdje kakva grana uokolo za uhvatit, za izvući se, pa pokušat dozvat nekoga, ili pokušat bar laganim pokretima isplivat na tvrđe tlo, na kamen.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:00 

Samo malo, Index, net.hr i ostali udbaški mediji neće spriječiti Hrvatu da sluša svoju himnu, gdje god on bio.
Ovo je Himna HRVATSKOG naroda, bez nje nijedan skup ne smije početi.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:06 

BBC je napisao/la:
Zašto bi bilo smiješno. Nijedna trenutna garnitura u Hrvatskoj nema monopol nad državom.

Što se ti ne odrekneš hrvatske domovnice i ovog grba na forumu ? Isti ***, lako ti drugima pametovati.

Na forumu ni na portalu nema grba Republike Hrvatske, ovo je najljepši grb u Hrvata uopće - grb hrvatskog naroda BiH.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:08 

Rečeno sve što treba reći o ovom slučaju, koga zanima nek čita

http://poskok.info/wp/?p=12947
:kava

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:09 

Himna nije tema, ali kad ste već kod toga, volio bih kada bi se usvojila neka neformalna himna Hrvata BiH.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:11 

Što je tu rečeno na poskoku.
Ništa, imaš moj post na prethodnoj stranici, da ga sada ne kopiram pročitaj pa onda reci što je rečeno.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:16 

Ne želim ni ja skrenuti sa teme, ali shvati HIMNA JE JEDNA, hrvatski narod ima jednu himnu i to je lijepa naša.
Kakav si ti Hrvat, ako radi indexa, net.hr i ostalih udbaških medija želiš mijenjati himnu, bez himne ne postojiš.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:18 

Ljubusaci je napisao/la:
Ne želim ni ja skrenuti sa teme, ali shvati HIMNA JE JEDNA, hrvatski narod ima jednu himnu i to je lijepa naša.
Kakav si ti Hrvat, ako radi indexa, net.hr i ostalih udbaških medija želiš mijenjati himnu, bez himne ne postojiš.

Nije problem himna, nego vas je nemoguće spriječiti pri srljanju u klopke koje vam pripremaju Sarajevo i Pereci.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:24 

Citat:
Dear Madame,

Today I read in the newspapers that you have condemned the attack
on Mrs. Štefica Galic from Ljubuški, and I understood that you do not have any idea what happened,

it was fraudulent, inflated and furnished case in the media in order to cast a slur on
the fair Croatian people of Bosnia and Hercegovina whom I belong to, the article
shows that you are surrounded with court jester and consultants who misinformed you

to create tensions that are absolutely unnecessary. Next time please take a moment and listen

what the other side has to say before you give a statements that could hurt our multicultural way of life.

Regards from disappointed citizen.

evo mog mejla gospodži valjl misnistre?.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:27 

Nije loše, hvala na trudu.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:34 

Slažem se da pripremaju klopke, po nekim događajima se vidi da su već dooobro pripremljeni, ali ;)

Što bi dobili da smo šutili?
Poskok i još koji portal bi prenio neki dokument u kojem se pobija teza "neđo heroj" i ostalo bi na tome.
Film bi se i tako prikazao na FTV-u i ostalim njihovim tv-kućama, a nitko se ne bi suprostavio tezi koja se razvija u čitavom filmu, o etničkom čišćenju i genocidu nad muslimanima Ljubuškog.

Samo jedan primjer kako poskok ništa ne bi uspio bez ovakve reakcije kao što smo je mi "stvorili".

Kada je onaj Turski premijer izjavio nakon njegove pobjede na izborima, "ovo je pobjeda Sarajeva, Ankare i Egipta" nisam siguran za ovaj treći, ali je Sarajevo u Turskoj spomenuto.
Nakon ovoga izlazi izjava opet istog Turčina, gdje kaže kako mu je Alija nakon smrti ostavio Bosnu.

E, sada imamo reakciju poskoka, možda i hercegbosne i ostalih, a što su dobili sa tom reakcijom?
Tko je čuo bilo kakvo suprostavljanje?
A, da se skupila grupa osoba, taman njih trideset i da je izazvalo ovakvu reakciju kao što smo je mi izazvali čulo bi se i u turskoj kako netko radi nečeg prosvjeduje i onda bi nastavili sa pisanjem tekstova i odlučno se svi skupa suprostavili takvim tezama i izjavama.

Sada treba nastaviti i poskok i svi Hrvatski portali, a prvenstveno mi i opravdat svima i Europi, Americi zašto smo se suprostavili i da smo u pravu.

Bez akcije, nema reakcije.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:37 

Citat:
Američki ambasador pri OSCE-u

Ian Kelly: Procesuirati odgovorne za napad na Šteficu Galić

Američki ambasador pri OSCE-u Ian Kelly poslao je pismo Vijeću OSCE-a u Beču, u kojem oštro osuđuje napad radikalnih nacionalista u Ljubuškom na Šteficu Galić i novinare portala tačno.net.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ian-kell ... /120727058

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:39 

Pol
Hvala ;)

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:43 

Ja nisam rekao da se slažem sa Zirdumom. Za razliku od mnogih sveznalica, ja priznam da u mnogim situacijama nema idealnog rješenja.

Postavlja se pitanje bi li bolje prošli sa totalnim ignoriranjem filma, ili sa ovim protestima, pa i navodnim sukobima i slično. Nisam siguran koji je pravi odgovor.

Čak da je i film u potpunosti ignoriran, on bi svejedno dobio svoje članke, prikazivanja, kolumne u EPH medijima u Hrvatskoj, Sarajevu, a vjerojatno i u Beogradu, zbog Cece Broz. Realnost je da su ove NVO dobro umrežene i da djeluju koordinirano, da imaju regularne dotacije od stranih ambasada i stranih NVO, jer su se barem deklarativno ideološki predstavili kao borci za ljudska prava.

Reagiranja, pa i navodna "tuča" su im dale dodatnu reklamu, ali se ne slažem sa Zirdumom da im je ta halauka bila nužna za promoviranje filma.

Nije mi čak ni jasno na koji se način trebalo reagirati u ovm slučaju. Imaš opcije uništenja karaktera Neđe (Udbin cinkaroš), masno naplaćivanje svojih usluga i sl, ili napad na samu faktografiju dokumentarca, koja ignorira kontekst H-M sukoba, ili pak ad hominem napad na Šteficu, Cecu Broz, Bahtijara i slično.

Mislim da je ovo treće bila greška pojedinih, a u svim reakcijama koje smo mi slali je prevladala ova druga opcija...nismo se bavili ni Neđom ni Šteficom, nego prikazom stanja u Hercegovini 1993 koji je iznesen u dokumentarcu.

Određeni efekt smo imali - Index je stavio u članku i drugu stranu priče, a potaknuli smo i neke istaknute kolumniste u hrvatskim medijima da reagiraju u našu korist.

Zirdum se pravi pametan, ali u nekim stvarima ima pravo...a to je da Hrvati uvijek reagiraju sa srcem umjesto glavom, što nije dostatno, jer protiv sebe imamo jako dobro financirane protivnike, ideološki izbrušene, i odlično umrežene diljem medija EX-YU.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 13:59 

Slažem se skoro sa svim napisanim.
Osobno sam protiv zabrane, tj. pozivanja na zabranu, ali sam prvi stao sa ovim okupljenim ljudima pred vijećnicom.
Projekcija je skoro otkazana, a osobno sam spriječio veći skuob i još gori incident.
Nitko nije pametan, pa ni Zirdum kako u ovim slučajevima reagirati, ja sam tada pred vijećnicom rekao: idemo ih pustiti unutra, neka prođu ispod zastave i organizirati ovaj prosvjedni skup.
Mislim da bi ovaj skup imao, tj. imati će više učinka kada Zirdum shvati da nisam samo ja ili netko drugi kriv što nismo svi povezani i što nema informacija među nama i da smo reagirali kako smo znali u tom trenutku.
Bolje je ovako nego da je netko bacio nešto čim bi napravio nepopravljiv incident.
Slažem se i sa ovim navodom za srce, točno prvo nas povuče srce, ali kada ti nema tko reći neko riješenje, ideš za onim zadnjim potezom, a taj je baš ono što ti govori srce.

Sada treba nastaviti pisati baš ovako kako to učini pol, prevoditi i slati pisma i reakcije, nije dovoljno samo nešto napisati i ostaviti ovdje da netko pročita, treba njima slati i moramo mobilizirati svu hrvatsku emigraciju.

Ako ova teza iz filma sada prođe, muslimani će biti isto ono što su bili židovi nakon drugogo sv. rata, jedine žrtve, nitko o drugima ništa ne priča....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, kily, Naša Kvačica, Patriota i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: