HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 21:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U Ljubuškom napadnuta supruga Neđe Galića + naša reagiranja
PostPostano: 27 srp 2012, 14:50 

Nisam se puno oglašavao u svezi ove teme, mada uvijek imam mišljenje o svemu :D , jer doista nisam baš znao pojedinosti, i, kako Mini reče, nisam siguran što bi bila dobra reakcija.

No, sad sam siguran da je najbolja reakcija bila nekog dokazanog humanoljupca poput Skulke dovest da se slika zajedno sa intelektualnom muslimanskom kremom zapadne Hercegovine (ili kvazikremom), i S.B. pred kinom, i da se smiješe svi zajedno s naslovnica iz osunčane Hercegovine.

Ja znam da bi to gotovo svaki Hrvat iz Ljubuškog shvatio kao tragediju, poraz, snishodljivost; no uvjeren da je tako trebalo odhendlat.

Nikako da se naučimo mimikriji. U Ljubuškom Bošnjaci su zbog ovog filma samo mogli imat problema, jebe se njima Galiće.

Treba se naučit javno smiješit a radit ispod haube, mi radimo obratno, u Šeheru je izvana multi-kulti gladac a u stvarnosti nemaš pivu gdje popit. Jebiga dečki, nije uvijek jasno vidljiv tenk kojeg treba zoljom. Ovo su sad druge igre.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 14:50 

http://tacno.net/Novost.aspx?id=17775

Daj netko adresu da šaljemo ovim glupim amerima

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 14:58 

Jasno mi je, što želiš reći i upravu si. to bi vjerojatno bila najbolja slika, ali uvijek ovo ali :)

Da, nitko nije reagirao, ovaj fila ide u Berlin kako to najaviše i tko bi onda tada pobijao te teze, tada je gotovo.
Ipak, najbolje od svega je što se u Ljubuškom nakon dugo godina krenulo sa mjesta, ljudi su javno iskazali svoje nezadovoljstvo, branitelji su se ujedinili, VEĆINA, a sada nakon ovoga ne treba govoriti možda je trebalo ovako, a možda onako.
To je već bilo, i urađeno je šta je urađeno, sada treba zajedničkim snagama pričati o hrvatima u BiH kao i u Ljubuškom, pobijati tezu iz filma, a onda pobijamo i tezu u BiH....

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 19:30 

Meni ovo sve OK. Treba u svakom Hrvatu posebno dobro ubiti želju za bilo kakvom multi-kulti bošnjačkom vizijom Varte.
Dok se ne dogura na razinu RS-a. Srbi sa njima znaju najbolje.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 10:37 

Jesu li se dvahadezea očitovala po ovom pitanju i u čiju su zaštitu stali?

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 11:39 

Ako postoji zdrava sredina u BiH,onda je to Ljubuški definitivno.
Sranje su napravili sa ovom pompom,nepotrebno.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 12:07 

U teoriji i u nekim ljubuškim glavama se možda stoji dobro. U praksi, dali ste priliku svi morskim psima koji plivaju oko ranjenog tijela Hrvata BiH, da nanjuše krv i trgaju koliko mogu.

Evo, u JL jedna od ajkula, Ante Tomić, sad poentira na tu temu sa "54 žrtve logora" i logorom u "Radoču".

Sad možete još pokoji prosvjed s puno hrvatskih zastava, pjevanjem Lijepe naše, napravit. Samo, upravo s tim kvarite sliku Lijepe naše, a to vam ni desnica u RH neće oprostit.

Jer, nije u redu ljude iz njihovih kuća izvodit, trpat u logore, dozvolit osobne osvete iz prošlih vremena, radit ogoljavanje kuća one sirotinje po Gradskoj; bez obzira što su puno gore stvari rađene u drugim dijelovima naših zemalja, i to Hrvatima. Vama to nije jasno očito, a ova ekipa je to vješto iskoristila. I sve to pokušavate pokrit sa republikohrvatskom domoljubnošću koju od vas niko ne traži. Prije će bit da je prezire. Ma bravo!

U stvarnosti je Ljubuški danas jedna od najtolerantnijih sredina u BiH, čak i u ratu se nije toliko toga ružnog dogodilo kao u drugim mjestima, a još malo pa će postat Ljubuški sinonim za neko strašno mjesto.

No, vi i dalje znate to radite? Znate! Super!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 12:08 

Ljubuški i treba biti strano mjesto za Sarajevo. Tvoja Zenica je brat Sarajevu pa si kao Hrvat morao pobjeći iz nje i nikada se ne vratiti.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 12:16 

Pa baš to, odvođenje ljudi iz kuća, sabiranje ljudi na stadion Iskre u Bugojnu na pr. > 300 ubijenih Hrvata Bugojanaca, pljačka, premlaćivanja; na pr. zaslužuje puno više medijske pozornosti, a Mlaćo predaje u školi a nisam čuo kako je postojao "Neđo". I puno je manji povratak nego u Lj.

Na taj način treba poentirat kod ovakvih stvari a ne negiranjem.

P.S. u manjoj mjeri slično vrijedi i za Zenicu.

Nisu Hrvati Ljubuškog žrtve nego Hrvati Bugojna, to treba bit jasno. Nema empatije za Hrvate Ljubuškog, i ne može je bit, folkloru unatoč.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 12:17 

Hajde, sretno ti bilo u reprogramiranju Bošnjaka.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 12:22 

Ljubuški je specifično mjesto.Otiđi sad na Tegaševac,Kravicu ili Otunj i počni pričati o nekoj problematici,ljudi će te potjerati,da u miru odigraju partiju remija i popiju pivu,da sastave dobitni listić.
Zbog toga mi smeta cijela ova propaganda i negativna atmosfera koju je donijela g. Broz.
To nema nikakve veze sa Ljubuškim.
Što se tiče hrvatske himne,oduvijek je tako,od svatova do lovačkih večera,i nikad nikome nije smetalo.

Junuz Djipalo je napisao/la:
čak i u ratu se nije toliko toga ružnog dogodilo kao u drugim mjestima!

Nisi u pravu.
Ljubuški je u ratu bio iznimno zajeban grad.
Čak je jedno vrijeme bilo fora reći...u Ljubuškom se desilo čudo,umro čovjek prirodnom smrću.
Dževlan,Hakala,Perići,Pavlovići,Žmigo,Grgić...bila je to zajebana ekipa.
Ipak,sva ta silna ubojstva nemaju nikakve veze sa tematikom filma jer se uglavnom 'pucalo između sebe'.
Živci su bili tanki kao strune ali se to nije ispoljavalo na muslimanima/bošnjacima,naprotiv.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 13:08 

POL_GASOL je napisao/la:
Citat:
Američki ambasador pri OSCE-u

Ian Kelly: Procesuirati odgovorne za napad na Šteficu Galić

Američki ambasador pri OSCE-u Ian Kelly poslao je pismo Vijeću OSCE-a u Beču, u kojem oštro osuđuje napad radikalnih nacionalista u Ljubuškom na Šteficu Galić i novinare portala tačno.net.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ian-kell ... /120727058

štaš, 'fina obitelj' zabi sugrađanima nož do balčaka.
mrzim onog smajlića što povraća, ali ovog puta ni on ne može dočarat ono što osjećam prema toj moralnoj nakazi i svim ljubušacima koji je podržavaju u ovo perverzno podloj igri. ostalim ne zamjerim, muslimanima i ostalim beha 'multietničarima' iz bih i okolice, ali oni koji sve ove godine znaju tko su i što su tih dvoje štakora i unatoč tome im pružaju podršku, gori su duplo od njih sa svetlanom i antom tomićem zajedno.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 13:34 

zmajček je napisao/la:
Ljubuški je specifično mjesto.Otiđi sad na Tegaševac,Kravicu ili Otunj i počni pričati o nekoj problematici,ljudi će te potjerati,da u miru odigraju partiju remija i popiju pivu,da sastave dobitni listić.
Zbog toga mi smeta cijela ova propaganda i negativna atmosfera koju je donijela g. Broz.
To nema nikakve veze sa Ljubuškim.
Što se tiče hrvatske himne,oduvijek je tako,od svatova do lovačkih večera,i nikad nikome nije smetalo.

Junuz Djipalo je napisao/la:
čak i u ratu se nije toliko toga ružnog dogodilo kao u drugim mjestima!

Nisi u pravu.
Ljubuški je u ratu bio iznimno zajeban grad.
Čak je jedno vrijeme bilo fora reći...u Ljubuškom se desilo čudo,umro čovjek prirodnom smrću.
Dževlan,Hakala,Perići,Pavlovići,Žmigo,Grgić...bila je to zajebana ekipa.
Ipak,sva ta silna ubojstva nemaju nikakve veze sa tematikom filma jer se uglavnom 'pucalo između sebe'.
Živci su bili tanki kao strune ali se to nije ispoljavalo na muslimanima/bošnjacima,naprotiv.

Nije se toliko toga ružnog dogodilo prema drugima, drugo je ono mafijaško preseravanje i sukob ŠB-Lj.

Dolazio sam tih godina u Lj. Tad mi se i zgadila ideja Bobanove HB, nisam vidio nešto puno bolje od mudžahedinske Zenice...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 14:20 

Vidim da si upoznat,nema potrebe da idemo dalje.
I uvijek sam cijenio mišljenje onih koji su vidjeli a ne samo čuli,nadam se da razumiješ.
Ti si vidio,vidio sam i ja.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 14:35 

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 14:49 

Citat:
To pa-usosce <[email protected]>, coe.sarajevo <[email protected]>
Sent Saturday, July 28, 2012 at 2:48 PM

To whom it may concern,

I refer to the recent statements made by the US ambassador to the OSCE, Mr Ian Kelly, and by the head of the Council of Europe office in Bosnia & Herzegovina, Ms Mary Ann Hennessey, regarding the events in Ljubuski. Both Mr Kelly and Ms Hennessey appear to be under the impression that Mrs Stefica Galic has been attacked and victimised by some sort of a lynch mob, in response to a recently made documentary about her late husband. Appeals were made to protect her safety, and indeed the freedom of speech itself. These are all admirable calls to action, however, I am afraid that you were misled about the nature of the events, and that once facts are better publicised, you may have to issue a retraction or censure someone for providing poor intel.

The so called "nationalist attack on Mrs Galic" was nothing more than a heated altercation between Mrs Galic (49 years old), and a woman 7 years older than Mrs Galic, and might I add, smaller in stature. Her name is Mrs. Vera Dedic and she alleges that Mrs. Galic attacked first, ripping off her necklace and shouting profanities, after which a physical altercation ensued. The local police were called to the scene and made a full incident report. This can be verified by contacting the cantonal police in Ljubuski or Siroki Brijeg. In addition to this, I encourage you to check the web link below, from a reputable, BH daily, Vecernji, which has details about the incident, and incidentally a photo of the frail looking older lady, Mrs Dedic, the other party in this incident. Surely, an apology to Mrs Dedic and to the good people of Ljubuski is warranted? I am at your disposal should you need any further details.

http://www.vecernji.ba/vijesti/u-ljubuskom-dvije-zene-se-potukle-zbog-filma-clanak-433081

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 15:00 

novem je napisao/la:

To je to! A ne oni "prosvjedi" protiv "ugroženog" hrvatstva koje više ugrožavaju brige za listiće kladionice...

Svugdje isti likovi onih koji su bili donji, pogled koji ne može stat, šeta lijevo-desno, gore-dolje, kao da se ispričava što je bilo kako je bilo, mada se upravo takve uglavnom ne treba ni za što okrivljavat. Ko me poznaje zna da upravo tako i moja mimika izgleda kad pričam o sličnim stvarima.

Inače, ideja trpanja u logore je nastala u strahu "Bobana" da Hrvati islamske vjeroispovijesti - dotad ih većina Hrvata u Lj. baš takvim i smatrala, a i oni se nisu bunili - ne prijeđu u neke patriote Bosne i u napad kako su činili sjevernije. Ako bi ih poslali na drugu stranu, prema Sarajevu, protiv sebe bi kasnije HVO imao znatno više vojnika željnih osvete za istjerivanje iz kuća. Smještali bi se u hrvatske kuće i istjerivali Hrvate u još većoj mjeri nego je bilo.

U takvim okolnostima, najsretnije rješenje za sve, pa i za te ljude, je bilo otpremit ih u treće zemlje. Garantnim pismima su bili sigurni da će tako i bit.

E sad, za koga su radili ljudi koji su pomagali odlazak muslimana u treće zemlje?

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 16:38 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ministry of Sound je napisao/la:
Citat:
To pa-usosce <[email protected]>, coe.sarajevo <[email protected]>
Sent Saturday, July 28, 2012 at 2:48 PM

To whom it may concern,

I refer to the recent statements made by the US ambassador to the OSCE, Mr Ian Kelly, and by the head of the Council of Europe office in Bosnia & Herzegovina, Ms Mary Ann Hennessey, regarding the events in Ljubuski. Both Mr Kelly and Ms Hennessey appear to be under the impression that Mrs Stefica Galic has been attacked and victimised by some sort of a lynch mob, in response to a recently made documentary about her late husband. Appeals were made to protect her safety, and indeed the freedom of speech itself. These are all admirable calls to action, however, I am afraid that you were misled about the nature of the events, and that once facts are better publicised, you may have to issue a retraction or censure someone for providing poor intel.

The so called "nationalist attack on Mrs Galic" was nothing more than a heated altercation between Mrs Galic (49 years old), and a woman 7 years older than Mrs Galic, and might I add, smaller in stature. Her name is Mrs. Vera Dedic and she alleges that Mrs. Galic attacked first, ripping off her necklace and shouting profanities, after which a physical altercation ensued. The local police were called to the scene and made a full incident report. This can be verified by contacting the cantonal police in Ljubuski or Siroki Brijeg. In addition to this, I encourage you to check the web link below, from a reputable, BH daily, Vecernji, which has details about the incident, and incidentally a photo of the frail looking older lady, Mrs Dedic, the other party in this incident. Surely, an apology to Mrs Dedic and to the good people of Ljubuski is warranted? I am at your disposal should you need any further details.

http://www.vecernji.ba/vijesti/u-ljubuskom-dvije-zene-se-potukle-zbog-filma-clanak-433081

Daj da ja napravim dopis, pa ćemo prevesti na engleski. Ovo je poslano?

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 16:46 

Poslano.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 16:58 

Slažem se za ovaj Tegaševac, a vjeruj na Kravici, Čeveljuši, Baščini i ostalim mjestima bi bila druga priča.
NPR: kako sam čuo ovo bi ipak bila zanimljiva vijest ili po vašem mišljenju ne treba ni na što reagirati.

Neki dan sam čuo kako je grupa Vehabija, koji često dođu sa bulama u Kravicu otkada je federalno Ministarstvo Turizma krenulo sa ulaganjem novca u Kravicu, skupili su se na ledinu i klanjali, kada su ih vidjeli naši ljudi potrali su ih iz kravice!?

Sada još malo podataka vezanih za Ljubuški:
prošle se godine kreće sa obnavljanjem Džamije koju su muslimani srušili jer im nije služila ni za što, to vam je šesta džamija u Ljubuškoj općini.
Nakon utakmice Izviđač-Izmir u Ljubuški se doselio Turčin sa obitelji, čovjek iz istanbula sa ženom i djecom i jedina njegova gospođa hoda po ulici umotana.
Sada je već krenula priča po Ljubuškom kako su vehabije kupile kuće u Vitini, Gradskoj i Ljubuškom? Za ovo nisam siguran, ali bi bilo dobro da se provjeri.

Ovo gore možda nema veze sa ovom temom, ali mislim da je sve sa nekim razlogom povezano.
Emisije kao ova sa tarikom su odlične, ali Tarika je trebalo pitati da priča o tom vremenu 1993. godine i ovom današnjem.

Ja opet tvrdim i siguran sam u to, svejedno da mi i nismo ništa uradili isto bi medijska hajka bila provedena nad Ljubuškim.
Najavili su prikazivanje filma u Berlinu, što mislite da bi onda bilo lako reći kako u Ljubuškom nije izvršen nikakav zločin ili bi bilo bolje pustiti da sve ide svojim tokom i ništa ne reagirati?

Cilj filma je da se muslimanima prizna status jedinih žrtava u BiH, a Ljubuški proglasi etnički očišćenim gradom.
Ili da bolje objasnim kako je Ljubuški bio obilježen nakon 1945. godine tako bi ga i sada obilježili.

Uvijek se može bolje reagirati, ali tako je kako je, sada treba zajedničkim snagama raditi na pobijanju svega navedenog.

Inače, Ljubuški Muslimani su sa dogovorom napustili Ljubuški.
Morali su se skloniti, ipak je pun Ljubuški u to vrijeme izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, previše je ljudi koji žele neku osvetu.
Uz ovo sve dolazi Tuta koji bi sve pobio i očistio Ljubuški.
Naši pametni ljudi iz politike i HVO-a razgovaraju sa muslimanima i mole ih da idu i govore ime kako će im čuvati kuće i da će se svi vratiti.

Ovako je i bilo, Ljubuški muslimani iz gradske se grle sa našim vojnicima, svojim prijateljima i opraštaju se.
HVO im sređiva garantna pisma i pušta ih preko granice do Hrvatske, a Zagreb ih dalje prosljeđiva i pomaže im u snalaženju po Europskim zemljama. Ljubuški nikada nisu napustili svi muslimani, većina je, ali svi nisu, a ovi što su ostali su optuživani su od ovih iz Norveške da su izdajnici, baš kako to i danas rade ovima koji pišu istinu o Neđi.

Sada ovdje već dolazimo do udbaša i špijuna Neđe. Kod Neđe su čelnici HVO-a kopirali pisma(manji broj) i onda bi ih pečetili i dijelili ljudima.
Naravno nije Neđo to sam mogao raditi, samo razmislite koliko bi on tih pisama trebao krivotvoriti tada u Ljubuškom, a sami znate kako smo onda bili bez struje jako puno puta i po puno dana? ;) A ovo se sve događalo u petnaest dana.

Ljubuški muslimani se smještaju na Heliodrom njih preko 200. ovo nikom nije drago, ali tu su se jedino mogli čuvati, odvajaju se na posebnu stranu, HVO ih zbrinjava i pazi te uručuje garantna pisma i pušta preko granice.

oprostite na gramatičkim greškama ;)

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 17:12 

I mislim da je ovo pravi način, sada što vi radite.
Trebamo svi slati poruke, a ja bih molio admina da na adresu koju on zna proslijedi email-adrese ovih dužnosnika kako bi i mi mogli reagirati

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 17:14 

Poslao i ja to gore, sa svih mojih email adresa.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 17:17 

http://www.ljubuski-online.info/ljubusk ... anomu.html

Svaka čast za ovo, bravo ;))

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 18:07 

Citat:
Jako mi je žao, da tendenciozno medijsko izvještavanje iz Ljubuškog je stiglo u OSCE i Ured Vijeća Europe u BiH.

Smatrajući, da su događanja u Ljubuškom prikazana djelomično istinito i na trenutke lažno, želio bih Vas upozoriti na samo nekoliko fakata u vezi događanja u Ljubuškom.

Prije 12 dana je prikazan dokumentarni film „Neđo od Ljubuški“ o događanjima u Ljubuškom iz kolovoza 1993. godine. Dokumentarac je zamišljen, da obradi inače jako pozitivnu epizodu iz života Ljubušaka Nedeljka Neđe Galića u pomaganju lokalnih Muslimana pri napuštanju Ljubuškog 1993. godine nakon početka muslimansko-hrvatskog rata u BiH . Lokalne nevladine i veteranske udruge su se pobunile protiv prikazivanja filma, jer smatraju da uradak ne prikazuje cijelu sliku događanja i zanemaruje kontekst vremena, nego na manipulativan način prikazuje jedan isječak života Ljubuškog iz tog vremena, stvarajući lažnu sliku za gledatelje, koji nisu upoznati sa tadašnjim dešavanjima u BiH i Ljubuškom. Nastranu činjenica, da iz Središnje Bosne i sjeverne Hercegovine kritičnog kolovoza 1993. godine dolaze rijeke izbjeglica Hrvata protjeranih sa svoje rodne grude od vojske kontrolirane od strane Muslimana ili moment, da se više nije mogla jamčiti sigurnost ljubuškim Muslimanima u gradu punom vojske i prognanika, posebice je većina građana Ljubuškog ostala šokirana, da se primjerice u filmu pojedini protagonisti negativistički odnose prema činjenici, da početkom 90-tih godina hrvatski narod ponovo sluša svoju himnu i razvija svoje zastave.
Žalosti također, da su u dokumentarcu stotine primjera pomaganja susjeda u nevolji u najtežem vremenu u Ljubuškom jednostavno preskočene.

Iako je ocijenjen kao negativan po imidž Ljubuškog, posvećene demokraciji i slobodi govora, gradske vlasti su dopustile prikazivanje filma usprkos velikim protivljenjima udruga. Cilj protesta nevladinih udruga nije bila obitelj Galić, jer je za većinu Ljubušaka uloga Neđe u kolovozu 1993. godine bila pozitivna, nego doticanja politike i indirektno prikazivanja Ljubuškog kao ekstremne sredine u navedenom dokumentarcu, pri čemu je nastala sumnja, da se namjerno unosi nemir i negativno etiketira Ljubuški iz zlih namjera. Svi se slažu da je obitelj Galić, prvenstveno supruga od glavnog lika u dokumentracu – gospođa Štefica Galić - iskorištena za najjeftiniju manipulaciju.

Dokumentarac je zabolio većinu Ljubušaka, jer se upravo u Ljubuškom, u vrtlogu ratnog ludila, na najrazumniji način odrađeno spašavanje Muslimana, kao lokalne manjinske skupine, od ludila koje je zahvatilo BiH. Naime, nije poznato da je bilo ijednog ubojstva ili da su se događale pljačke većih razmjera, a da su bile etnički motivirani, nego je omogućeno manjinskoj etničkoj skupini, da se sklone u inozemstvo. Ističemo i činjenicu, da je jedan dio lokalnih Muslimana ostao do kraja rata sa svojim susjedima Hrvatima. Posebno je Ljubuški ponosan, da poslije rata i povratka Muslimana-Bošnjaka u Ljubuški nije zabilježen nijedan međunacionalni incident – možda jedinstveno u cijeloj BiH.

Događanja poslije emitiranja filma nastavljaju se prikazivati jednostrano i zlonamjerno od određenih medija, kojima smeta suživot i dobra multietnička atmosfera u Ljubuškom.
Svađa između Štefice Galić i starije ženske osobe nakon prikazivanja dokumentarnog filma je prikazana kao divljački napad skupine osoba na gospođu Šteficu, iako je međusobna dobacivanja i neslaganja sadržajem filma bio povod za manji fizički obračun dvije ženske osobe. Službeno policijsko izvješće je demantiralo određene medije u Sarajevu i zanijekalo je da je bio napad na ikoga, nego kao okvalificiralo kao sukob dvije osobe.

Nadamo se, da će istina pobijediti, a manipulacije i poluistine što manje trovati multietničku atmosferu u BiH.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 18:08 

Dajte svako ćemo po pasus na engleski prevesti. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, pakovic, potocnj, Tomba17 i 87 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: