HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 18:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Neum
PostPostano: 21 srp 2012, 23:01 

neum im je rahat patnja, davno bi nas ameri protjerali da su htjeli dati neum muslimanima, bez brige, on je naš narednih hiljadu godina.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 00:07 

Vladimir RUS je napisao/la:
A koliko citavo BiH primorje ima kilometara obale?

? Pa Neum JE "bih. primorje".

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 17:40 

Zanimljiva ideja Amerikanca.

Citat:
Pontonskim mostom na Pelješac – za 3 minute i 40 kuna

Pontonski most za Pelješac moglo bi se napraviti u roku 10 mjeseci, za 36 milijuna eura, a njime bi se za 3 minute vožnje i za 40 kuna cestarine prelazilo na poluotok, tvrdi James Price Chuck, Amerikanac koji je lansirao ovu ideju. Lokacija je navodno idealna za plutajući most jer je tlo meko, nema velikih valova, kao ni razlika između plime i oseke, a ni jakih struja. Most bi na jednom dijelu bio izdignut i stalno bi omogućavao plovidbu malim brodicama kakve danas i plove prema Neumu, dok bi se prolaz za veće brodove osigurao otvaranjem jednog dijela mosta po potrebi.

Nakon prvih pozitivnih odjeka u javnosti na naš prijedlog izgradnje pontonskog mosta između kopna i Pelješca, sjeo sam u automobil i proputovao od Zagreba do Dubrovnika.

Razgovarao sam s ljudima u Pločama, Stonu, Dubrovniku, sa službenicima s obje strane granice u Neumu i reakcije su i dalje dobre: naš most “Marko Polo”, smatraju svi, zaista ima smisla – rekao je James Price Chuck, američki poduzetnik, direktor tvrtke “The Adriatic Group”, koji je sa zagrebačkom arhitekticom Majom Bručić, vlasnicom tvrtke “Lotus Architecti”, osmislio i „lansirao“ ideju o gradnji plutajućeg mosta između Komarne i Brijeste na Pelješcu.
Hrvatska oprema

To rješenje za povezivanje dubrovačkog područja s maticom zemljom moglo bi se realizirati za samo devet mjeseci, odnosno do lipnja iduće godine, mjesec dana prije ulaska Hrvatske u EU i roka do kojega mora osigurati teritorijalnu povezanost. Uz investiciju od 36 milijuna eura i osiguranje potrebne opreme u hrvatskom tvrtkama, uključujući i pontone koje bi, po finskojtehnologiji, radila tvrtka “Marinetek” u Šibeniku, autori naglašavaju kako je riječ o isplativoj investicji.

- Za ovaj bi se most ulagači bez problema mogli naći u inozemstvu, a zbog ekonomske isplativosti novac se realno može očekivati i od EU-a, s obzirom na to da projekt udovoljava stavkama “EU Guide to Cost-Benefit Analysis” – kaže James Price Chuck. Uostalom, upravo prije petnaestak dana EU je sufinancirao jedan projekt mostogradnje, i to u Mađarskoj, s iznosom od 22 milijuna eura, odnosno 20 posto investicije. Na taj postotak okvirno bi mogla računati i Hrvatska, dodaje američki poduzetnik koji je sa svojom suradnicom prijedlog razrađenog projekta ovih dana dostavio ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću te “Hrvatskim cestama”.

U pravoj poplavi prijedloga i ideja kako riješiti životno važno pitanje za stanovnike juga Hrvatske koji će sredinom iduće godine postati otok, odvojen od ostatka Hrvatske i EU teritorijem BiH kod Neuma, te u situaciji kad država novca nema, ovo dvoje mladih ljudi uvjereno je da je njihovo rješenje vrijedno ozbiljnog razmanja. Lokacija je idealna za plutajući most jer je tlo meko, nema velikih valova, kao ni razlika između plime i oseke, a ni jakih struja. Most bi na jednom dijelu bio izdignut i stalno bi omogućavao plovidbu malim brodicama kakve danas i plove prema Neumu, dok bi se prolaz za veće brodove osigurao otvaranjem jednog dijela mosta po potrebi, pa BiH ne bi imala pravnu osnovu za ometanje izgradnje.
Projekt u koncesiji

Bio bi to najduži plutajući most u Europi u kojoj sad primat u tome drži Norveška, dok je najduži pontonski most na svijetuveć 50-ak godina u upotrebi u Seattleu u SAD-u i dnevno njime prođe više od 115 tisuća vozila. relazak preko mosta “Marko Polo” trajao bi samo tri minute, a dnevni kapacitet od 42 tisuće vozila bio bi dovoljan za sljedećih 50 godina. Mostarina bi bila pet eura plus porez, znači oko 40 kuna. Most ne bi imao negativan utjecaj na okoliš jer za njegovu gradnju nije potrebno kopati morsko dno. Uz odgovarajuće uvjete za upravljanje koncesijom, projekt bi se mogao u potpunosti financirati preko privatnih ulagača, bez ulaganja iz državnog proračuna.

OLIVIJA GUSTIN ČULJAK

Vrh

PostPostano: 23 srp 2012, 20:24 

Robi, pivu mi dođeš za link:

http://www.neum-bih.com/neum-uzivo-neum ... -neum.html

Vrh

PostPostano: 26 srp 2012, 10:18 

Prijenos uživo iz Hercegovine na moru. :thumbup

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 srp 2012, 10:26 

Junuz Djipalo je napisao/la:

moga si mi neki dan kad smo bili doli reć da ima kamera... :ucelo

Vrh

PostPostano: 27 srp 2012, 20:14 

Ne znam što se uopće zajebavaju sa Sarajevom vezano uz ta dva mala otočića.
Poslati na međunarodni sud i čiji argumenti budu jači.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 00:21 

Rekao je lik, Davorin Rudolf, danas u VL, kako bi u tom slučaju RH izgubila spor, zbog Franjinog dogovora s Alijom.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 00:25 

Ostavio nam Franjo u amanet.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 00:30 

Rekao je lik, Davorin Rudolf, danas u VL, kako bi u tom slučaju RH izgubila spor, zbog Franjinog dogovora s Alijom.

Taj dogovor nije nikad ovjeren u Saboru.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 11:16 

Ilirk@ je napisao/la:

Jel bilo toplesa a?? :D

Sreća pa je niska rezolucija, ali iduće godine će vjerojatno biti bolja. ;)

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 11:28 

Koliko ima ljudi :smajl043
Ja nisam bio tamo ima 15 godina,neda mi se nešto.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 13:12 

Bobovac je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

Jel bilo toplesa a?? :D

Sreća pa je niska rezolucija, ali iduće godine će vjerojatno biti bolja. ;)

jok, ne izlažem žlijezde uv zračenju :zubati

stranu na šalu, nikad ne bih išla na plažu za koju znam da se snima kamerom i prenosi na netu. nikad!
iako sam krajnje pristojna na plaži, a i nemam se čega sramiti. jednostavno to nije u redu.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 21:07 

jeste culi vijest,da bosnaci hoce da grade luku u neumu??????????????????

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 21:23 

Samo na Miljacki mogu, i to eventualno. Jer i za Miljacku bi trebali pitati Srbe i Hrvate, naročito zato što je do 91. to bio grad s 50% kršćana a danas sa 104 džamije:

politika/sarajevo-presti-e-falluju-ira-ki-grad-d-amija-u-broju-d-amija-po-glavi-stanovnika-t7853.html?start=50

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 10:23 

sa karamarkovog official fb stranice:

Pelješki most će se graditi i ne vidim zašto bismo sada od toga radili veći problem. BiH je naša prijateljska zemlja i oni će imati i siguran i kvalitetan pristup neumskoj luci . Ne možemo dopustiti da druga država odlučuje o sudbini tog mosta - rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uoči radnog sastanka koji je u Zadru održao s koordinatorima HDZ-a iz dijaspore na kojemu se okupilo 60- ak hrvatskih iseljenika .

jel u pitanju lapsus ili nešto drugo?

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 10:36 

I ja sam razmišljao o tome kad sam pročitao. Nadam se da je u pitanju samo nespretno izražavanje, i da je mislio samo na lučku kapetaniju, turističke brodove, i povremeni ulet američke ili turske mornarice.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 11:26 

Hrvatski političari su puni "lapsuza"

Nevezano šta kaže karamarko ali na BIH hrvatima je da sve to blokiraju ,odugovlače ,zaustave i na sve moguće načine da zagorčaju velikomuslimanske planove ..jedan od načina je i izgradnja turističkih objekata i poljoprivredbih nasada na području di je ekipa zamislila luku ..ukratko ako oni oće luku neka je slobodno zamišljaju a vi radite nešto sasvim deseto jer moje mišljenje je da se njih nema šta pitat ..čim ih uvažavaš previše ..to znači da pokazuješ slabost a to se desit nesmi

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:21 

U biti, trebalo bi malo zaigrat ideju luke. Otprilike plan je ovakav, luka Neumu ne treba ali bi pruga bila pun pogodak. Navodno, nije skupo izvest tih par km. Pruga je preduvjet za luku. Mislim kako bi se svi složili da se iz proračuna F. doista i napravi.

Ako ikad se odluči da se u Neumu pravi luka, nasilno, preglasavanjem, ne znam kako, prugu će svakako napravit.

Eto, mislim kako je to jedan od projekata koji bi kao dioničari, na komercijalnoj bazi, mogli financirati dijasporci. Ulaganje je vidljivo. Uostalom, moguće je dijasporu iz tih krajeva motovirat i zamjenom uloženih sredstava za građevinsku zemlju u okolici Neuma, čime je opet vežeš za taj kraj i potičeš nova ulaganja.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:25 

Kakva luka,nemaju para za malih ćevapa,kad krenu socijalni nemiri,aerodrom će im biti na prvom mjestu...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:27 

Junuze, nemoj sad i ti podgrijavati te priče oko luke. Jebote, ti svako malo spustiš gaće, i lafo pokušavaš izvući neku korist (po fazonu, u svakom lošem ima nešto dobrog). Za tu luku nema rezona, nema novca, a ovlast o gradnji se ne može oduzeti od županije i općine. O tome apsolutno nema diskusije, niti se u uništenju i raseljenju Neuma može naći bilo što pozitivno. Shvati da je to za stanovnike pitanje života i smrti.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:40 

Pa nisam rekao luka, nego pruga. Upravo je radi nestanka pruge zaleđe Neuma nestalo. Naravno da vidim korist da putnički vlakovi dođu do Neuma. I kakvo je to raseljenje? Baš obratno, pruga može donijeti Neumu veliki + s obzirom na turističku orijentaciju.

Za luku treba puno novaca koje BiH vjerojatno neće nikad ni imat. Pruge su ipak jeftinije.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:41 

Ne hvala, nikakva pruga nije potrebna, samo srediti cestu Stolac - Neum.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 12:58 

Pa dobro, i dobra cesta je sličan infrastrukturni projekt. Kako rekoh, idealan za dijasporu.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 13:09 

Neka ministarstvo turizma financira iskopavanje piramida u Visokom i prestane fantazirati sa Neumom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: