HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 22:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bizarne vijesti
PostPostano: 06 kol 2012, 19:43 

Ne znam gdje ovu temu da postavim, pa sam zato odlucio da postavim temu ovdje, tako da zamolio bih moderatore da postave temu gdje treba.

Potaknut citanjem svakakvih vijesti, a posebno bizarnih, odlucio sam pokrenuti temu sa ovim nazivom.

Vrh

Naslov: Re: Bizarne vijesti
PostPostano: 06 kol 2012, 19:51 

Citat:
Talijanski Vrhovni sud odlučio: Zločin je muškarcu reći da "nema muda" jer to vrijeđa muški ponos

Hoće li ovo postati presedan za pravni tretman uvreda upućenih ženama?

Talijanski Vrhovni sud u jednom je neobičnom slučaju nedavno presudio da je zločin muškarcu reći da "nema muda" jer to vrijeđa muški ponos. Odvjetnik Vittorio tužio je svog bratića, suca Alberta, za uvredu izrečenu tijekom prepirke u sudnici u južnotalijanskom gradu Potenzi.

- Osim što je taj izraz sam po sebi vulgaran, usto je i uvredljiv za onog kome je upućen, napisao je u obrazloženju presude sudac Maurizio Fumo. Ne odnosi se samo na nečiji nedostatak muškosti, već i na slabost karaktera, nedovoljnu odlučnost, nesposobnost i neartikuliranost – na kvalitete koje se, ispravno ili ne, još uvijek identificiraju s muškim spolom, dodao je.

S obzirom da je povrh svega uvreda izrečena na radnom mjestu i u prisustvu trećih osoba, sudac je presudio da je u tom kontekstu nanijela štetu Vittorijevom ugledu.

Alberto će biti kažnjen globom, a tek će se vidjeti hoće li ovo postati presedan za pravni tretman uvreda upućenih ženama.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/talijanski-vrhovni-sud-odlucio--zlocin-je-muskarcu-reci-da--quot-nema-muda-quot--jer-to-vrijeda-muski-ponos/1045097/

:laugh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: