HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 18:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 345 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hoće li ikad hrvatski mainstream mediji čestitati dan Herceg-Bosne?
PostPostano: 31 kol 2012, 23:45 

s@lko dinamita$ je napisao/la:
Bobetko je tu postavljen da uvede reda. Ja iskreno mislim da on Bosne nije ni vidio.

On nije vidio Bosne, Gotovina Konjica i Jablanice, Matijaš Pauk rata s Muslimanima...

Sve loši Hrvati i izdajnici Herceg-Bosne...

Ja govorim o običnom puku koji je otišao u rat u Bosnu i Hercegovinu nakon njegovog smirivanja u RH kao što su Hrvati iz BiH otišli dobrovoljno u Hrvatsku otpočetka u rat odbivši kasnije Herceg-Bosni pravo da ih mobilizira.

A gdje je prvo počeo rat?
Hrvati iz Hrvatske će 1992. masovno ići u BiH ratovati? Ili 1993. kad se još odigrava Maslenica itd.?

Postoji ogroman brojčani nesrazmjer između prve i druge grupe ljudi.

Ti brojio ili neki drugi stručnjak?

I što to znači "s hb. korijenima"? Pola Hercegovine današnje ima dalmatinske korijene...

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:46 

Agathonikos je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Da njih malo pitas o macehinskon odnosu? :zubati

Nemamo mi taj odnos niti smo ga ikad imali. Srbiji su lupali sankcije zbog nas a opet nam je pomagala koliko je mogla i smjela, prijetili su joj bombardovanjem zbog nas a opet nam je pomagala koliko je mogla i smjela. Primili su stotine hiljada izbjeglica i pomogli tim ljudima koliko su god mogli itd. Ovde ga nema koji bi zbog tih sankcija nju smatrao maćehom jer ovde i djeca od dva petka znaju da su te sankcije bile nametnute pod prijetnjom istog onog što se desilo koju godinu poslije na KiM. Znači, od te priče o maćehinstvu nema ništa, ni prije 15-20 godina ni danas.

Aga, niti san bija u Srbiji, niti znan kako se tamo misli, pogledase nekad dokumentarac zvan jedinica, a pricaju neki likovi kako su ih docekali kad su dosli u Srbiju. Razbijali ih, tirali da laju ko psi, opljackali. A znas ko to odradise? Arkanovci. Jeli lazu ti likovi?

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:46 

Metemma je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
Regularan je tip, nikad mi ne ide na nerve...on se ovde bas dobro provodi :zubati

Hm, sve lafo neke pošalice, pa još na teme o zločinima, povremeno ubode, a ovamo se sve nešto zeza... sumnjivo je to... projektujete svoje želje za normalnim Bošnjakom na čovjeka ni kriva ni dužna :zubati

Ja sam ti transcendentalno biće i izraz stoljetne srpske projekcije.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:47 

PCM je napisao/la:
Niste dobili drzavu s ove strane Drine. Dobili ste Vojvodinu integriranu.
Ta drzava s ove strane Drine je danas sutra u drugacijim okolnosti jednako upitna za ostale koliko za vas neupitna.
Niste sami, a ako krene rokanje onda se karte ponovno preslaguju generalno, imaj to na umu.

Džoni je to optimistično predstavio. Možda na dugi rok i bude u pravu, ali to je ŠBBKBB.

Ipak ostaje činjenica, da ako krene rokanje, ovaj put mi sedimo na svojim granicama i branimo. Vi ostali ste upitni, šta je i dokle je čije.

Stanje nije ružičasto, ali otvara priliku.

puntar2.0 je napisao/la:
Aga, niti san bija u Srbiji, niti znan kako se tamo misli, pogledase nekad dokumentarac zvan jedinica, a pricaju neki likovi kako su ih docekali kad su dosli u Srbiju. Razbijali ih, tirali da laju ko psi, opljackali. A znas ko to odradise? Arkanovci. Jeli lazu ti likovi?

Ne znam da li govorimo o istom... ali to nije bilo u Srbiji.

Lebowski je napisao/la:

170cm, plavuša, aduti 10/10, kuva, pere, ne zvoca tokom prenosa LŠ, ide po pivo kad ga nestane...?

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:52 

puntar2.0 je napisao/la:

Ne znam da li lažu ili ne. Ja sam čuo samo za priče da su Arkanovci znali hvatati studente po studentskim domovima u BG (porijeklom odavde) i slati ih na front. Koliko je istine u tome, ne znam ni to ali pričalo se u to vrijeme. Međutim, to s tim nema veze, ne govorimo o pojedinačnim slučajevima već o generalnoj slici koja kaže da nam Srbija nije bila maćeha ni 92-95 a nije ni danas.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:54 

Mislim da ova rasprava gubi smisao!Činjenica je da su i jedni i drugi Hrvati i da tu činjenicu BiH Hrvati nikada ne negiraju sunarodnjacima koji žive u Hrvatskoj(a i negdje drugo).Za drugu stranu se to baš i ne bi moglo uvijek reći,naravno čast onima koji čine izuzetak ali nekako imam osjećaj da je njih puno manje nego ovih prvih!

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:55 

Nego? Dolazili su Arkan i njegovi i u Bosnu samarati i omalozavati lokalna srpska vojna lica, a ovo sto ja spominjen je 1995 kad su stizali u Vojvodinu, a dva lika u ton dokumentarcu govore kako su ih ubijali od batina, opljackali, sve drugo, samo ne ocekivali dobronamjerno. Znaci toga nije bilo?

Vrh

PostPostano: 31 kol 2012, 23:58 

Lebowski je napisao/la:

E, baš to, pošten Albanac.
Ne samo srpske već i hrvatske.
Odeš na klix.ba i vidiš da je komentatorima drago i kad kaursko dijete umre na porođaju. I onda dođeš ovamo, i kontaš, hebote, nije ovaj Lebowski tako ni loš, ok momak, biće mi žao što smo se sreli na straži pored Prizrena... Ali mene nisi prevario :zubati

Ne znam da li lažu ili ne. Ja sam čuo samo za priče da su Arkanovci znali hvatati studente po studentskim domovima u BG (porijeklom odavde) i slati ih na front. Koliko je istine u tome, ne znam ni to ali pričalo se u to vrijeme. Međutim, to s tim nema veze, ne govorimo o pojedinačnim slučajevima već o generalnoj slici koja kaže da nam Srbije nije bila maćeha ni 92-95 a nije ni danas.

Postoje tu dvije stvari:

1. jedno vrijeme je Republika Srbija, a kažu da su tu učestvovali i MUPovi RSK i RS, hvatala vojno sposobne izbjeglice i slala ih na front. Konkretno tu je bilo dosta ljudi iz sarajevske regije.

2. prevaspitavanje i remobilizacija Krajišnika iz RSK i RS koji su bježali sa civilima posle pada RSK i zapada RS, od strane Arkanovaca i sl.

Ne znam šta misle Krajišnici o tački 2, ali ja nemam primjedbe ni na jedan od tih postupaka.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:00 

puntar2.0 je napisao/la:

Ne znam da li lažu ili ne. Ja sam čuo samo za priče da su Arkanovci znali hvatati studente po studentskim domovima u BG (porijeklom odavde) i slati ih na front. Koliko je istine u tome, ne znam ni to ali pričalo se u to vrijeme. Međutim, to s tim nema veze, ne govorimo o pojedinačnim slučajevima već o generalnoj slici koja kaže da nam Srbija nije bila maćeha ni 92-95 a nije ni danas.

Nije u biti vezano za Srbe iz Bosne, vec za ove ostale. A za danasnji odnos, pojma neman, nako izgleda dosta slozno.; )

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:01 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Džoni je to optimistično predstavio. Možda na dugi rok i bude u pravu, ali to je ŠBBKBB.

Ipak ostaje činjenica, da ako krene rokanje, ovaj put mi sedimo na svojim granicama i branimo. Vi ostali ste upitni, šta je i dokle je čije.

Stanje nije ružičasto, ali otvara priliku.

Malo je tu cega ruzicastog, postoje svere gde smo dosta izgubili, ali ovde govorimo o drzavotvornosti... izgubljene i dobijene zemlje...

Ono sto je nama pripadalo u smislu drzave kad je bilo evidentno da ce se Juga raspasti krajem 80-ih...to je lipov ***, razbijeno ogledalo, par jedinica kojima centrifuga preti da ih odnese...a ogroman broj sunarodnika koji zavrsava u marginalnom polozaju u novim drzavama...

Da bas nista nismo preduzeli, danas bi Srbija pocinjala na Kalemegdanu, a zavrsila na Kopaoniku... u Bosni bi ti stolovao neki Silajdzic koji bi propagirao 120% Bosna, sa nekim zalutalim Srbovima koji drze par opstina...

Paralelni univerzum srpske drzavnosti je siv, mracan... lako je drobiti o svetloj buducnosti bez ratova, EU... kroz 20 godina bi sacekali da imamo drzavu ko Lihtenstajn...

Nije zakljucak da ovo sto smo radili, da je to bilo odlicno, nego da je bilo usko polje dobrih resenja.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:03 

puntar2.0 je napisao/la:
Nego? Dolazili su Arkan i njegovi i u Bosnu samarati i omalozavati lokalna srpska vojna lica

Pa čak i da je to istina, nisu ih šamarali da napuste položaje i da odustanu od borbe za Srpsku već naprotiv. Znači, ja ni kod Arkanovaca (ako je to istina ali ja sumnjam u to) ne vidim taj maćehinski odnos jer maćehinski odnos je odnos izdajstva a ne želje da se boriš i dalje.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:06 

puntar2.0 je napisao/la:
Nego? Dolazili su Arkan i njegovi i u Bosnu samarati i omalozavati lokalna srpska vojna lica

Pa čak i da je to istina, nisu ih šamarali da napuste položaje i da odustanu od borbe za Srpsku već naprotiv. Znači, ja ni kod Arkanovaca (ako je to istina ali ja sumnjam u to) ne vidim taj maćehinski odnos jer maćehinski odnos je odnos izdajstva a ne želje da se boriš i dalje.

Aga, ti si pravi integralista, zasluzija si pivu. :zivili :zubati

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:07 

Da sa ovi Arkanovi bili nešto nežni... nisu, ali ne vidim kako bi to išlo pod maćehinski odnos.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:08 

puntar2.0 je napisao/la:
Nego? Dolazili su Arkan i njegovi i u Bosnu samarati i omalozavati lokalna srpska vojna lica, a ovo sto ja spominjen je 1995 kad su stizali u Vojvodinu, a dva lika u ton dokumentarcu govore kako su ih ubijali od batina, opljackali, sve drugo, samo ne ocekivali dobronamjerno. Znaci toga nije bilo?

Znam pouzdano da su arkanovci u B. Krajini terorizirali i domaće Srbe,gonili ih prisilno na ratište a neke i opljačkali.Činjenica je i da su bile uvedene sankcije od strane Srbije(tada još SR JUGOSLAVIJE) za RS!Ako se ne varam 1994.kada je Karadžić odbio mirovni plan.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:09 

DzoniBG je napisao/la:
Da bas nista nismo preduzeli, danas bi Srbija pocinjala na Kalemegdanu, a zavrsila na Kopaoniku...

Ma da, Amerika se brani u Afganistanu. :D

Poznato je kako su ustaške krvoločne horde jedva čekale da krenu preko Fruške Gore...

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:09 

Bošnj@k je napisao/la:
Mislim da ova rasprava gubi smisao!Činjenica je da su i jedni i drugi Hrvati i da tu činjenicu BiH Hrvati nikada ne negiraju sunarodnjacima koji žive u Hrvatskoj(a i negdje drugo).Za drugu stranu se to baš i ne bi moglo uvijek reći,naravno čast onima koji čine izuzetak ali nekako imam osjećaj da je njih puno manje nego ovih prvih!

Šuti, ne smiješ to kazati tu, diraš tu ljudima ideale i nacionalne osjećaje. Još malo Srbinom će te proglasiti. Jok, dolazili su masovno iz Hrvatske ginuti za Herceg-Bosnu. Jašta.

Boktemazo, tko normalan može podržati ponašanje RH prema Hrvatima Herceg Bosne u zadnjih 12 godina. To i nije Hrvatska, to je nekakva satrapija međunarodne zajednice. Kako će dalje biti, Bog zna, ali ne izgleda dobro

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:10 

Kada ćete doći do zaključka da su Arkanovci bili slobodarska armija i crème de la crème srpskih časnih vojnika?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:10 

puntar2.0 je napisao/la:
Aga, ti si pravi integralista, zasluzija si pivu. :zivili :zubati

:D

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:11 

Lebowski je napisao/la:
Kada ćete doći do zaključka da su Arkanovci bili slobodarska armija i crème de la crème srpskih časnih vojnika?

Vid' ga, a taman smo počeli da te hvalimo. :zubati

Odgovor na tvoje pitanje, nikada.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:12 

Lebowski je napisao/la:

:zubati

Jebiga, Met i Aga očito nisu mogli uteći. Ta neće Srbija slat Srbijance, beogradsku mladost, nego lovi po domovima Republikosrpskance.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:13 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom

Šuti, ne smiješ to kazati tu, diraš tu ljudima ideale i nacionalne osjećaje. Još malo Srbinom će te proglasiti. Jok, dolazili su masovno iz Hrvatske ginuti za Herceg-Bosnu. Jašta.

Boktemazo, tko normalan može podržati ponašanje RH prema Hrvatima Herceg Bosne u zadnjih 12 godina. To i nije Hrvatska, to je nekakva satrapija međunarodne zajednice. Kako će dalje biti, Bog zna, ali ne izgleda dobro

Meni nije jasno, da ukažeš na ovo odmah ti ih deset na leđima. Te poskok, te ispran mozak, ne bi da ne znam bez poskoka.
Ove stavove imam otkad sam upoznao Hrvate iz Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:14 

Citat:
Da bas nista nismo preduzeli, danas bi Srbija pocinjala na Kalemegdanu, a zavrsila na Kopaoniku... u Bosni bi ti stolovao neki Silajdzic koji bi propagirao 120% Bosna, sa nekim zalutalim Srbovima koji drze par opstina...

Niti Hrvati niti B./Muslimani nisu ni u najluđim snovima u 90-ima pomišljali da napadnu Srbiju.Mislim da se ovakva opravdanja mogu još samo i u Srbiji rijetkima prodati!

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2012, 00:15 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

:zubati

Jebiga, Met i Aga očito nisu mogli uteći. Ta neće Srbija slat Srbijance, beogradsku mladost, nego lovi po domovima Republikosrpskance.

Mislim da ti ne bi trebalo da se javljaš po ovom pitanju, zar ne?

Vrh

Lebowski je napisao/la:

Ne baš creme de la creme, ali ne zove se jedna od većih bijeljinskih ulica danas džabe "Srpske dobrovoljačke garde"...

Srpsku slavu čuvaju, srpske zemlje brane :biceovodobro

http://www.youtube.com/watch?v=ZOAz_IOmNgk

DzoniBG je napisao/la:

Paralelni univerzum srpske drzavnosti je siv, mracan... lako je drobiti o svetloj buducnosti bez ratova, EU... kroz 20 godina bi sacekali da imamo drzavu ko Lihtenstajn...

Nije zakljucak da ovo sto smo radili, da je to bilo odlicno, nego da je bilo usko polje dobrih resenja.

Jednu stvar prenebregavamo, nadam se da mi domaćini neće zamjeriti što spominjem: ono što smo mi preduzeli jeste odbrana, malo aktivnija doduše, ali odbrana i defanziva.

Nisu Srbi krenuli da osvajaju Tolmin ili Varaždin, već su se branili tamo gdje su živjeli, u BiH i RSK. Tako da nije neuspijeh to što nismo osvojili Split, već to što nismo odbranili Knin.

Glede RS, cilje je takođe bila odbrana, koja je plaćena stravično u ljudskim životima, ali i u ljudskom materijalu. Urbane obrazovane Srbe iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Zenice... je bilo i ostalo teško zadržati u RSu, i gubitak tih ljudi za RS je strašan udar.

Vrh

Bošnj@k je napisao/la:

Znam pouzdano da su arkanovci u B. Krajini terorizirali i domaće Srbe,gonili ih prisilno na ratište a neke i opljačkali.

Eh sad baš da su Arkanovci išli po frontovima i pljačkali Srbe, to je onako baš nabudžena B92 mantra :D
Imate u Srbiji jedan agresivni anacionalni pokret koji fura te stvari pa ko povjeruje u njih, povjeruje. Ja ne vjerujem :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 345 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: fravitaizkotora, Google [Bot], pakovic, Tomba17, Vukota i 366 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: