|
|
Stranica: 12/13.
|
[ 325 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 04:28 |
|
|
Aztec je napisao/la: teranova je napisao/la: Ovde se sad ne govori o nama i našoj sudbini pod Turcima (zanimljivo da nikoga na zapadu to uopšte ne zanima), već o Jermenima.
A dobro, ja sam govorio sto se tice nase perspektive i sto su mi Turci odbojni. Odbojni su mi jer me se to direktno tice, dok pak odnos Francuza ili bilo kog u Africi ili sta ja znam bas i ne. No, kakva god je Francuska i sl., imaju, i imat ce uvijek znatno veci stupanj slobode da se govori i o onom sto su oni radili. Odbojno je sve što podseća na ne tako davnu prošlost (u vezi sa Turskom), a za neke bogami i bolnu sadašnjost. Opet pitam - zašto nas taj napredni zapad ne sačuva od neoosmanskog terora u Raškoj oblasti i u bivšoj BiH? Boli ih guzica, ja ću da ti kažem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 04:35 |
|
|
Aztec je napisao/la: Mada, ja mislim da Turska nikad ne bi ovako nastupala da misli da ima realnu sansu za EU. To je to. Narod se tamo po urbanijim sredinama stvarno ložio na priču o EU..do pre neku godinu. A sad su besni. Erdoganu i novim pro-neoosmanskim strujama to super odgovara. A živi bili pa videli, ići će to, kao i uvek, i preko naših leđa (BiH i okolina).
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 04:38 |
|
|
Real gone je napisao/la: Aztec je napisao/la: Mada, ja mislim da Turska nikad ne bi ovako nastupala da misli da ima realnu sansu za EU. To je to. Narod se tamo po urbanijim sredinama stvarno ložio na priču o EU..do pre neku godinu. A sad su besni. Erdoganu i novim pro-neoosmanskim strujama to super odgovara. A živi bili pa videli, ići će to, kao i uvek, i preko naših leđa (BiH i okolina). Po našim leđima, naravno. Onda će posle stopedeset godina neki budući Francuzi da im sole pamet zbog nas i tako u krug.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 04:51 |
|
|
teranova je napisao/la: Po našim leđima, naravno. Onda će posle stopedeset godina neki budući Francuzi da im sole pamet zbog nas i tako u krug.
X Nema druge, nego da se ovi naši bošnjački babuni (što bi jole rekao  ) opamete, i odjebu šizofrenu psihološku podeljenost (zvanu turko-amerikanofilstvo) i ustoliče svoju Slovenofildžaniju kako Bog zapoveda, bez daljih padanja na koske i koskice 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 07:25 |
|
|
da ja uletim ko padobranac.  pa kažem nešto i o temi. 92% počinila je genocid. 8% nije. kako do vraga nije? nije pitanje jel opravdano što je Turska počinila genocid ili ne. Nego jeli ga ili nije počinila. A očito ga je po svim definicijama počinila. Ubojstvo od 800 000 do 1 500 000 milijuna ljudi se ne može nikako drugačije okarakterizirati nego kao genocid. Tako da ne shvaćam neke anketare. Inače podržavam deklaracije ili zakone ali bez sankcija koji govore da je počinjen genocid, jer je. Ali kazne ljudima koji kažu da genocid nije počinjen. To ne. To mi nikako nije zapadno niti napredno. Zapad je civilizacija slobode. Niti u jednoj civilizaciji se sloboda pojedinca toliko ne cijeni kao na Zapadu. A to znači slobodu i da se ponašaš kao budala i da govoriš što hoćeš. Bilo to pametno ili glupo. Genocid nad Armencima se dogodio i nikakvo negiranje Turske to neće promjeniti. Ali kažnjavati ljude jer to osporavaju ili umanjuju, to mi se ne sviđa. I drago mi je da je Turska izbačena iz puta za EU jer joj tamo nije mjesto. Jedino mi je žao da kao budući hrvatski premijer neću imati zadovoljstvo reći usred Istambula bivšoj kolegici kandidatkinji ne želimo vas unutra, niste naši. kako je moj deda znao reći. Oj ljudi, oj Turci. Kad sam ga pitao, deda pa šta Turci nisu ljudi, kratko je rekao: ne!  koji nazi rasističko fašistički (neo)Zagorec. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 11:57 |
|
|
Erdoganov duhovni otac živi u Americi. Toliko o Huntingtonu... Sad ispada da mrzim Ameriku, a u mnogim stvarima Ameriku cijenim puno više od umorne licemjerne Europe. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 13:07 |
|
|
doc je napisao/la: da ja uletim ko padobranac.  pa kažem nešto i o temi. 92% počinila je genocid. 8% nije. kako do vraga nije? nije pitanje jel opravdano što je Turska počinila genocid ili ne. Nego jeli ga ili nije počinila. A očito ga je po svim definicijama počinila. Ubojstvo od 800 000 do 1 500 000 milijuna ljudi se ne može nikako drugačije okarakterizirati nego kao genocid. Tako da ne shvaćam neke anketare. I nače podržavam deklaracije ili zakone ali bez sankcija koji govore da je počinjen genocid, jer je. Ali kazne ljudima koji kažu da genocid nije počinjen. To ne. To mi nikako nije zapadno niti napredno. Zapad je civilizacija slobode. Niti u jednoj civilizaciji se sloboda pojedinca toliko ne cijeni kao na Zapadu. A to znači slobodu i da se ponašaš kao budala i da govoriš što hoćeš. Bilo to pametno ili glupo. Genocid nad Armencima se dogodio i nikakvo negiranje Turske to neće promjeniti. Ali kažnjavati ljude jer to osporavaju ili umanjuju, to mi se ne sviđa. I drago mi je da je Turska izbačena iz puta za EU jer joj tamo nije mjesto. Jedino mi je žao da kao budući hrvatski premijer neću imati zadovoljstvo reći usred Istambula bivšoj kolegici kandidatkinji ne želimo vas unutra, niste naši. kako je moj deda znao reći. Oj ljudi, oj Turci. Kad sam ga pitao, deda pa šta Turci nisu ljudi, kratko je rekao: ne!  koji nazi rasističko fašistički (neo)Zagorec.  baš tako , zabrana govora ili misli izaziva reakciju, doduše, možda to baš zakonodavac(u francuskoj) i želi....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NortHerz
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 13:49 |
|
|
_________________ BOSNIAK PAROLE: „To što je vaše, to je i naše, a što je naše, to ne može biti i vaše“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 14:06 |
|
|
Real gone je napisao/la: Robert Te Diro je napisao/la: Vi Srbi imate priličan problem s moralnom superiornošću, kao Kalimero vječno tragate za pravdom. U politici nema pravde, radili ste sranja, rađena su vam sranja, tako to ide...
Ako smo mi Kalimero, vi ste onda bar moralne pudlice i prozapadne frajlice Ko nam priča o kalimerisanju, pa u Hr. će verovatno do Sudnjeg dana da se vrti u glavnom Dnevniku svaki dan bar po 2 priloga o nekoj obljetnici u vezi sa srbo-četničkom agresijom :) Sori realka ali niko vise ne spominje obljetnice kojekakvih pokolja no vi srbi
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:08 |
|
|
|
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:15 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
6 mazluma na anketi misli da nije pocinjen genocid nad Armencima,po ovoj anketi se vidi koliko je jedan dio Bosnjaka indoktriniran da cisti "djenosajd" nad Armenima porichu...cisto sumnjam da pravi Turci obitavaju na 'ercegbosni.org 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:16 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
seherzada je napisao/la:
Sto je spisateljica tila rec ovim reportazama?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:22 |
|
|
Postoje tu 2 stvari... Prva i najvaznija je da stradanje oko 1 milion jermenskih civila dobije svoje zasluzeno mesto u istoriji kao jedan od vecih osmisljenih projekata za unistenje citavog naroda. Druga, sporedna, koja sad izlece u prvi plan je licemerstvo Francuske koja zarad izbora, i strategije da ne primi Tursku u EU se stavlja kao vodja pokreta da se izglasa genocid(ok), i da se kazni svako negiranje genocida(nije ok, svako ima pravo da dovede u sumnju neku istorijsku pojavu). Da ne kazem koliko je kolonijalna politika Francuske, i drugih velikih sila odnela nevinih zivota... Turci sa svoje strane odlaze u totalnu negaciju, prave se ludi nad organizacijom "marsa smrti", stavljajuci ga u bljutavi kontekst rata i potrebe da se izoluju "prijatelji Rusa"... i na sve to daju sebi za pravo da sole Srbima pamet u vezi Srebrenice Sve gore od goreg, ipak najvise stradaju kosturi tih nevinih ljudi koje posle 100 godina prevrcu u grobovima.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:29 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
|
...jos sto je najgore ti Turci zabadaju svoje azijatske surle tamo gdje him nije mjesto ,tj u nasu BIH,oni shatro neki nasi zastitnici,oni su nas i zajebali kroz istoriju jebo ih Tayip...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ima li tu problem odštete ? Ako nema ne kužim zašto je Turcima teško priznati ono što čitav svijet zna. Neće se povijest zbog njih mjenjati, toliko silni nisu koliko se furaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 26 sij 2012, 17:55 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
BBC je napisao/la: Ima li tu problem odštete ? Ako nema ne kužim zašto je Turcima teško priznati ono što čitav svijet zna. Neće se povijest zbog njih mjenjati, toliko silni nisu koliko se furaju. Mislim da nema odsteta u vidu reparacija prema pobijenim.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 vel 2012, 03:12 |
|
|
Koliko ljudi zna što je genocid, čudo jedno... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 31 kol 2012, 22:25 |
|
|
Stvarno ću početi da vjerujem da su muslimani svugdje isti... http://www.montrealgazette.com/life/Aze ... story.htmlAzerbaijani military officer serving life for murder in Hungary is freed when sent home BY PABLO GORONDI, THE ASSOCIATED PRESS AUGUST 31, 2012 4:00 PM BUDAPEST, Hungary - Armenia broke off diplomatic ties with Hungary after an Azerbaijani military officer sentenced to life in prison here for killing an Armenian officer was sent back to his homeland on Friday and, despite assurances, immediately pardoned and freed. Lt. Ramil Safarov was given a life sentence in 2006 by the Budapest City Court after he confessed to killing Lt. Gurgen Markarian of Armenia while both were in Hungary for a 2004 NATO language course. Azerbaijan and Armenia are ex-Soviet neighbours who have been locked in a long-standing conflict over the mountainous territory of Nagorno-Karabakh. In response to Safarov's release, Armenian President Serge Sarkisian said his country was cutting diplomatic ties with Hungary, while Hungarian state news agency MTI reported that protesters in the Armenian capital of Yerevan threw tomatoes at the building housing Hungary's honorary consulate and the tore down the Hungarian flag. Sarkisian said Armenia was "halting diplomatic relations and all official ties with Hungary." While Armenians were livid over Safarov's release, he is considered a hero by many in Azerbaijan for having killed an Armenian.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 12:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Armence je Turska najviše unakazila.
Više i nego nas, mada je kompletni Balkan europska rupa upravo radi turske vladavine. Bizant je prije provale Turaka bio najbogatiji dio Europe. Turci su dokrajčili Rimsko Carstvo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 12:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Naziv Bizant nije se koristio u vrijeme postojanja države nego ga je tek u 18. stoljeću uveo francuski povjesničar Montesquieu. Kao i drugi povjesničari tog vremena on je smatrao da Bizantsko carstvo nakon 5. stoljeća nije vrijedno imena Rimsko. Zato je on uzeo latinizirano ime glavnog grada Byzantium - od grčkog Byzántion, današnji Carigrad (turski:Istanbul), za cijelo carstvo. Građani Bizantskog carstva i njihovi zapadni susjedi carstvo su nazivali Romejskim (Rimskim), dok su ga istočni susjedi nazivali Rum (Rim)
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 12:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62951 Lokacija: DAZP HQ
|
Nagorno-Karabakh- trn u oku džihadlija  1989.- potsjeća na našu Srednju Bosnu  Citat: In 2001, the NKR's reported population was 95% Armenian, with the remaining total including Assyrians, Greeks, and Kurds. In March 2007, the local government announced that its population had grown to 138,000. The annual birth rate was recorded at 2,200–2,300 per year, an increase from nearly 1,500 in 1999. manje od 150 tisuća Armenaca dominira u okruženju preko 8 milijuna Azera.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 12:30 |
|
|
|
Armenska Lašvanska dolina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:00 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: Nagorno-Karabakh- trn u oku džihadlija  1989.- potsjeća na našu Srednju Bosnu  Citat: In 2001, the NKR's reported population was 95% Armenian, with the remaining total including Assyrians, Greeks, and Kurds. In March 2007, the local government announced that its population had grown to 138,000. The annual birth rate was recorded at 2,200–2,300 per year, an increase from nearly 1,500 in 1999. manje od 150 tisuća Armenaca dominira u okruženju preko 8 milijuna Azera. S tim da su Armeni naguzili Azerbejdžance i na njihovom etničkom teritoriju, kontroliraju i poveći teritorij koji je prije rata bio etnički azerski, a sada služi kao spojnica Armenije i Nagorno-Karabakha te teritorijalno proširenje potonjeg zbog strateških razloga. Zamisli potpunu hrvatsku dominaciju nad SBŽ + proširenje na Hadžiće, Visoko , Kakanj, Vareš, Zenicu iz strateških razloga  . Armenici su nam uz Židove utoliko zvijezda vodilja  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:02 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Evo što Armenci kontroliraju danas (svijetlo, pod NKR) : 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:05 |
|
|
|
Glupi Azerbejdžanci, ima ih 9 milijuna a Armenaca 3 milijuna.
Muslimani da bi pobjedili u nekom ratu moraju biti barem 10 puta brojniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: DŽorDŽ i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|