HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 14:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 163 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako razvidno razlikovati Srbina i Hrvata?
PostPostano: 01 lis 2012, 16:48 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Evo gospodine Aga, samo za vas i usamljenu mladu damu iz carskog grada na lepom plavom Dunavu. Folk hit iz zemlje Mordor preko Drine.

Daj Bože da je sav turbo-folk koji dolazi iz Srbije ovakav jer ovo je zajebancija i parodija. Turbo-folk Stoje i sličnih je ozbiljna stvar i to je već hrakanje po nama koje traje previše i tom hrakanju nema kraja. Nepismena i zatucana gamad je preuzela monopol nad zabavom i haraju već 20 godina i još uvijek se ponašaju kao da su devedesete kad su bili neuništivi a izgleda da su takvi i dalje. Gdje nestade izvorna narodna muzika koju bi narod sigurno opet slušao ali jednostavno, ovi su ih potisnuli i skoro potpuno zbrisali sa pozornice. Nisam slušao ni tu muziku ali u odnosu na ovo, ta muzika ima vrijednost i ne moraš biti ekspert za muziku da bi uočio ogromnu razliku između njih. Da ima nekakva metla pa *** počistiti sa scene, krenuvši od TV Pinka, i šutnuti ih na marginu pa neka se prazne po kafančugama. Samo ih skloniti sa TV ekrana bilo bi dovoljno ali šiš, nema ništa od toga a nema šanse da takvi ikad sjaše dok ih neko ne nogira sa ekrana. Ali hajde, ako je za neku utjehu, zenit su prošli i valjda će vremenom sami odumrijeti ili će se transformisati u nešto prihvatljivije, što je vrlo moguće jer nije teško uočiti razliku između brkoturkofilne krmače Stoje u punom sjaju i recimo, transformisane gospođice technoSeke :D

:D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 16:50 

Srbin katolik ne postoji, a da je srpskog podrijetla i da nije konvertit. qq

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 16:52 

Ateist je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Ajde da ti udarim kontru :zubati
Koja je razlika između ateista hrvata iz cavtata, i ateista iz herceg novog?

Onaj iz Cavtata govori i piše hrvatskim jezikom, nosi hrvatsko prezime, ima hrvatsko podrijetlo i njeguje hrvatsku kulturu. Onaj iz Herceg-Novog govori i piše srpskim jezikom, nosi srpsko prezime, ima srpsko podrijetlo i njeguje srpsku kulturu. Ali odgovorite vi meni na moje pitanje. Razlika između Srbina katolika i Hrvata ekavca. Obojica žive u Srijemu, nose isto prezime (ili prezime koje može biti i hrvatsko i srpsko), govore isto i obojica njeguju kulturu svog kraja (pjevaju bećarce i sviraju tamburicu). Koja je razlika između njih dvojice? Po čemu je jedan Srbin, a drugi Hrvat?

Govore istim govorom, imaju ista prezimena i različita imena, podrijetlo je upitno za obje skupine, a hrvatska i srpska kultura, to možeš reći i za ekavce i srbe katolike
@ministry, u krivu si, bunjevci ne žive u srijemu, oni su u bačkoj i ikavci su :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 16:55 

Srbi katolici postoje, npr. Vukan Nemanjić.

http://www.hrvatskipravoslavci.com/ Upravo zbog tog vražjeg izjednačavanja vjerskih i narodnih odrednica (Hrvat=katolik, Srbin=pravoslavni kršćanin) danas i nema puno Hrvata pravoslavnih kršćana. Da je proces formiranja naroda na Balkanu išao kako treba, većina današnjih Srba zapadno od Drine bili bi Hrvati pravoslavni kršćani. Isto tako ne bi bilo tzv. muslimanskog/bošnjačkog naroda već bi to bili Hrvati ili Srbi islamske vjeroispovijesti. Tako da oni koji imaju hrvatsko podrijetlo postadoše Srbi zbog pravoslavnog kršćanstva, a ne sumnjam i da dio onih srpskog podrijetla postadoše Hrvati zbog katoličanstva (to su oni Hrvati Jovanovići, Milutinovići, Lazarevići itd.). Naglašavam kako je tanka crta između hrvatstva i srpstva, isto kao i ona između Coca-Cole i Pepsija. Ja bez da mi oni kažu što su i objasne zašto se tako osjećaju ne bih mogao razlikovati Srbina katolika i Hrvata ekavca.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 16:57 

volvoks je napisao/la:
Ateist je napisao/la:

Onaj iz Cavtata govori i piše hrvatskim jezikom, nosi hrvatsko prezime, ima hrvatsko podrijetlo i njeguje hrvatsku kulturu. Onaj iz Herceg-Novog govori i piše srpskim jezikom, nosi srpsko prezime, ima srpsko podrijetlo i njeguje srpsku kulturu. Ali odgovorite vi meni na moje pitanje. Razlika između Srbina katolika i Hrvata ekavca. Obojica žive u Srijemu, nose isto prezime (ili prezime koje može biti i hrvatsko i srpsko), govore isto i obojica njeguju kulturu svog kraja (pjevaju bećarce i sviraju tamburicu). Koja je razlika između njih dvojice? Po čemu je jedan Srbin, a drugi Hrvat?

Govore istim govorom, imaju ista prezimena i različita imena, podrijetlo je upitno za obje skupine, a hrvatska i srpska kultura, to možeš reći i za ekavce i srbe katolike
@ministry, u krivu si, bunjevci ne žive u srijemu, oni su u bačkoj i ikavci su :palacgore1

Nisam općenito ciljao na tu regiju, nego sam htio obuhvatit gro Hrvata - katolika u Srbiji. Predpostavljam da i veći dio onih u Zemunu (ako ih ima) nisu autohtoni, nego najvjerojatnije neki iz ovog rasadnika oko Subotice i sl. U Begeju su sigurno vojna lica porijeklom iz Dalmacije.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:03 

Agathonikos je napisao/la:
Ali hajde, ako je za neku utjehu, zenit su prošli i valjda će vremenom sami odumrijeti ili će se transformisati u nešto prihvatljivije, što je vrlo moguće jer nije teško uočiti razliku između brkoturkofilne krmače Stoje u punom sjaju i recimo, transformisane gospođice technoSeke :D

Mudro zborite g.Aga. Odlazi i stoka u ilegalu. Mada ne vidim neku razliku u tome da li će omladinu da truje domaće smeće ili strano smeće.

A dotad... Pozdrav iz pitome ravnice.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:05 

Ateist je napisao/la:
Ja bez da mi oni kažu što su i objasne zašto se tako osjećaju ne bih mogao razlikovati Srbina katolika i Hrvata ekavca.

Izuzetno čest problem... :zubati

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:08 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Mudro zborite g.Aga. Odlazi i stoka u ilegalu. Mada ne vidim neku razliku da li će omladinu da truje domaće smeće ili strano smeće.

Da, ima raznog smeća i toga cijeli svijet nije pošteđen ali nekako mi je milije kad znam da to smeće nije naš proizvod, odnosno, kad sami sebe ne pljujemo u lice s njim.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:13 

U dijaspori je po fizionomiji nemoguće raspoznati Srbe i Hrvate, a one "šaljive" liste tipa "How do you know you're a Croat (ili Serb)" su jezivo slične.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:24 

Po meni, te razlike u fizičkom izgledu između Srba, Hrvata i Bošnjaka forsiraju izrazito ružne forumske pojave, kao nekakvo pražnjenje i odušak frustraciji. Recimo meni su, koji sam i fizički i na sve druge načine lep, svi ljudi lepi na svoj način a razlog za to je verovatno to što zračim lepotom, kako spoljnom tako i nutarnjom, pa tu lepotu emitujem i na druge :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:31 

Agathonikos je napisao/la:
Po meni, te razlike u fizičkom izgledu između Srba, Hrvata i Bošnjaka forsiraju izrazito ružne forumske pojave, kao nekakvo pražnjenje i odušak frustraciji. Recimo meni su, koji sam i fizički i na sve druge načine lep, svi ljudi lepi na svoj način a razlog za to je verovatno to što zračim lepotom, kako spoljnom tako i nutarnjom, pa tu lepotu emitujem i na druge :D

Reče stari momak od 40+ kuka :laugh

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:35 

Ministry of Sound je napisao/la:

Reče stari momak od 40+ kuka :laugh

:D

Pa zar ne možete biti lepi i sa 40+, gospodine Ministre. Ako imam 40+, nemam 90+, miša mu njegovog dečijeg :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:57 

Koja je razlika između Srba i Hrvata? Mislim da je to najbolje objasnio Ognjen Amidžić kroz svoju emisiju Ami G Show na Pinku i to još prošle godine, samo nemogu nigdje da nađem video na youtubu. :zubati

Ako neko uspije da nađe neka postavi.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 17:58 

ko je Vukan Nemanjic pobogu?

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:12 

Valjda onaj koji je primio krunu od pape, al se ateist malo zeznuo...

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:16 

i mislio sam, covjek zivio prije 800 godine, to je jedan problemcic. :)

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:18 

dudu je napisao/la:
Rea je napisao/la:
Hvala hvala :D

Sto se tice teme, ja nikada nisam samo na osnovu fizickog izgleda mogla da razlikujem ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Bila sam u mesovitim sredinama i tek kada se sa nekim upoznam na osnovu imena eventualno mogu da zakljucim kom narodu pripada.

ako nas citas neko vrijeme onda znas da obozavam Beogradjanke, pa nemoj osobno shvatiti kad se zapitam koja je magicna privlacnost ovog foruma za forumase iz Srbije. na stranu ekipa s foruma.hr, ali broj forumasa iz Srbije skoro nadmasuje broj onih iz RS-a. ionako dobar dio ljudi sumnja da je DB Srbije iza cijelog projekta hb.org, a kad vide silne Srbijance mislim da zalaze u najmracnije predjele teorija zavjere. :D

Jedino ovde imate forumase iz Srbije, Hrvatske i predstavnike sva tri naroda iz BiH. Na ostalim forumima uglavnom preovladava jedna opcija, a ostali se banuju za najmanju glupost. Zato je forum poseban, eto to je jedini razlog sto sam vas posecivala.
Mada vidim vec su se pojavile teorije na prethodnoj strani da sam musko koje se predstavlja kao zensko da bi se svideo domacinima :smijeh

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:19 

Mislim da nema razlika, ili su Hrvati koji su prešli na pravoslavlje ili su Hrvati Srbi koji su odbacili vjeru pradjedovsku i prešli na katoličanstvo i danas se trude da budu što različitiji od svojih predaka.

Svaka teorija ima svoje valjane argumente ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se o tome raspravlja.
Mislim da nikad nećemo saznati konačnu istinu.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:21 

Rea je napisao/la:
Mada vidim vec su se pojavile teorije na prethodnoj strani da sam musko koje se predstavlja kao zensko da bi se svideo domacinima :smijeh

Slike kao dokaz i rešen problem... :zubati

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:26 

pics or GTFO

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:41 

Hocete i muzicku zelju? :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:45 

Ne obazirite se na upadice ovih mladića, gospođice Rea :D

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 18:51 

Rea je Bošnjo. :neznam

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 19:08 

Svi ste vi Hrvati. :kava

Vrh

PostPostano: 01 lis 2012, 19:18 

Hrvati svi i svuda. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 163 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: