|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 156 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 15:06 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Jest ovaj Tvrtko Milović faca.Možda bi se trebala registrirati na poskok, da mu upropastim komentare ispod svake kolumne.Čuj uporedbe sa kanalizacijom. Mislim da je Tvrtku neki dijasporac vjerovatno pokupio ljubav njegovog života i odveo u nepoznato, zato je ovako ogorčen. 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 15:08 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Pa nećete mi je vi dizat. Jebiga, tražena sam roba na forumu  Mrsho, tvoja tri poslijednja upisa su direktna provokacija svim neoženjenim mačhosima ovdje.Mislim da : Dudu već traži slike iz 2009, kad je harao po FB Zadar smišlja strategiju Ministar se poluoznojen namiješta pored ogledala u teretani i traži ugao kako u " objektiv uhvati " bicepse i tricepse Vlado je posudio BmW od rodje i slika se naslonjen na dovratak Robi pregleda lice u kupatilu moleći Boga da mu nije iskočila čiba, Ono nepredvidjeno  Jopa vježba " kaj bumo delali " kao svaki fini " Zagrebčanin " porijeklom iz Hercegovine Junuz prebrojava sjede u kosi sa sjetom se prisjećajući mladosti a emt bira ovog prvog sa popisa 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 15:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
I meni mnogi postupci dijaspore idu na onu stvar, i u potpunosti razumijem frustracije pojedinih osoba. Prvenstveno me nervira činjenica da svi redom uvjeravaju domoroce da na zapadu ništa ne valja, i da ne pomišljaju dolaziti, da je sve u BiH/RH super - i da su ludi ako pomišljaju emigrirati. I nakon toga se spakuju i vrate u svoj osobni pakao i užas koji ih čeka na zapadu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 15:15 |
|
|
Dobar studij je moguc i u BiH
Katarina Jelinic, studentica
Nije nikakva novost da mnogo mladih, poglavito katolika iz Bosne i Hercegovine, odlazi studirati u Hrvatsku ili neke „treće zemlje“. No, ima dosta i onih koji se zapute u suprotnom smjeru, ali se o njima ne piše ili se piše vrlo malo. Jedna od takvih je studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, odsjek Logopedija i surdoaudilogija, Katarina Jelinić.
Katarina je rođena 22. siječnja 1991. u Slavonskom Brodu. U svom rodnom gradu završila je osnovnu i srednju školu. Željna znanja zaputila se „preko Save“ i došla studirati u Grad soli.
Poštovana gđice Katarina, iz Slavonskog Broda ste došli u Tuzlu kako biste tu studirali. Što Vas je potaknulo na to?
Odlaskom iz Slavonskog Broda u Tuzlu najviše me vodila želja za studiranjem logopedije. Ta želja bila je jača od svega. Ona me najviše poticala, ali nikad nisam ni razmišljala da će moj studentski život baš biti u Tuzli, gradu soli.
Je li netko utjecao na Vašu odluku i što su Vam na sve to rekli roditelji?
Odluku sam donijela sama, nitko nije utjecao na nju. Potporu mi je dala cijela obitelj, iako roditeljima nije bilo lako poslati kćer u novu sredinu. No, nisu me htjeli spriječiti u mom nastojanju da se usavršim u životu i da izaberem sama svoj životni put. Velika olakšica za njih bila je činjenica da mogu stanovati u Katoličkom školskom centru Sv. Franjo i družiti se s mladim katolicima iz cijele Bosne i Hercegovine te s njima razmjenjivati iskustva.
Kada ste polazili u Tuzlu, kako ste zamišljali taj grad i ljude u njemu? Jeste li imali predrasuda o životu u okruženju gdje ćete, u nacionalnom i vjerskom pogledu, biti manjina? Nisam imala nikakvu posebnu predrasudu o Tuzli. Iskreno, nisam znala što me čeka i gdje idem. Bez predrasuda sam išla pozitivnog duha i vodila se izrekom: „U jedinstvu je snaga.“ Poštujem svoje pa sam znala da ću poštovati i tuđe nacionalno ili vjersko opredjeljenje.
Jeste li tijekom studija doživljavali diskriminaciju, od kolega studenata ili od profesora, zbog toga što dolazite iz Hrvatske?
Ne bih rekla da sam doživjela diskriminaciju, ali je bilo pregršt pozitivnog zafrkavanja. Primjerice, moje kolege mi kažu da sam Slavonka, a ja im uzvratim: „Kakva Slavonka, ja sam Bosanka!“ Na to mi vele: „Sad si nam još draža!“ Inače, kao što sam i rekla, rođena sam u Slavonskom Brodu, ali moji korijeni su iz Bosanske Posavine, točnije iz Gornjih Močila kraj Bosanskog Broda. Tako da je moje srce uvijek vuklo prema Bosni i mome zavičaju.
Jeste li primijetili da kroz predavanja ima indoktrinacije studenata, bilo nacionalne bilo vjerske?
Zaista to nikada nisam primijetila na predavanjima.
Tko Vam je bio najveća potpora u životu u novoj sredini?
U novoj životnoj sredini prvu veliku potporu sam dobila od časnih sestara: Pie Herman i Elizabete Ćosić, redovnica Kćeri Božje ljubavi te od ravnatelja KŠC-a vlč. Vlatka Rosića. Odlaskom na svetu misu u samostan sv. Petra i Pavla upoznala sam se s radom FRAMA-e Tuzla. Ta zajednica me, zajedno s fra Mariom Divkovićem, prihvatila i činila moje dane u ovom gradu ljepšim. Posebnu zahvalu bih izrekla prijateljici Aneti Jokić, mladoj studentici iz Tuzle, koja je bila sa mnom od samog početka... Kad bih osjećala nostalgiju za svojim bližnjima, uvijek je bila uz mene.
Što je najvažnije da se mladi čovjek ne bi "utopio", odnosno asimilirao u društvu gdje je njegov religijski i nacionalni "predznak" u manjini?
Smatram da je najvažniji kućni odgoj te čvrst stav, ali i čvrsta vjera u Boga.
Koliko i na koji način je Vama osobno pomogla povezanost s Katoličkom crkvom?
Povezanost s Katoličkom crkvom mi je pomogla u velikoj mjeri jer me naučila kako težiti za vječnim životom, kako prihvaćanje križa može biti s osmijehom i s dosta „Šimuna Cirenaca“, ljudi koji su spremni uvijek pomoći. Također, pomogla mi je da ostanem pozitivnog duha, da mi pruži utočište i ono što je najvažnije: zajedništvo.
Gdje sebe vidite nakon završenoga studija? Biste li ostali u BiH?
Voljela bih ostati u BiH, ali ipak se vidim u Hrvatskoj jer smatram da bih lakše mogla naći posao... Osim toga, i obitelj mi je tamo.
Što biste sugerirali svojim vršnjacima koji žive u Hrvatskoj i razmišljaju o studiranju u BiH?
Poručila bih im da slijede svoje snove te da Bosna i Hercegovina, također, ima dobar sustav obrazovanja i stručni kadar.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 15:16 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
 Otišla sam da vidim kako Tvrtko izgleda.Štreberski sa viškom kilograma  @ Ministre opstanak i dolazak na zapad Nikome ne ovisi od moje ili tvoje slobodne volje.Svako sebi uredjuje život po sopstvenim mjerilima. Moj uticaj na bilo koga bi bio zanemarljiv, ili neko mišljenje, sugestija koju bi iznijela.Postavljam sebe dakle u poziciju da ja živim u BiH.Tko bi mogao utjecati negativno na moj idabir ? Roditelji u manjoj mjeri i to pod znakom pitanja.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 16:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
MRSHO je napisao/la: Da se referiram na prethodni post. Ja već ovdje na forumu imam zatrpan pp sa ovakvim porukama:  Ne pokazuj te privatne poruke od Hinterlanda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 16:51 |
|
|
Humljanka nekakva, nije hinter najdraži 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 18:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Prastari post koji je netko ostavio na forumu glede tematike povratka. Citat: Vidim da svi pričamo o tehničkim detaljima, pozivima na povratak, olakšicama, i sl, ali je najosnovniji problem nešto ipak neriješiv. Ogroman dio dijaspore ovdje vuče korijene iz tamo doba 1950 pa do 1970ih, a tada su zajedno emigrirale cijele obitelji (dakle nekoliko braća i sestara, sa bračnim partnerima).
Situacija je takva da su ovdje sada cijeli klanovi, tj. druga i treća generacija kojim su skoro cijela bliža i šira obitelj (ujaci, ujne, tetke, rođaci, djedovi) ovdje, a ne tamo!
Tako da se postavlja pitanje - kome bi se oni uopće vraćali? Njima bi Hrvatska bila "strana" zemlja po svim parametrima. Mislim da možete zaboravit ovu 2 i 3 generaciju, kojim je više od 50% obitelji ovdje.
Kandidati za povratak su prije svega vrlo bogati ljudi, zatim penzioneri koji su stekli pravo na stranu penziju i žele umrijet doma, zatim vrlo siromašni ljudi iz južne Amerike, zatim ugroženi Hrvati iz južne Afrike, kao i ove novije generacije, ljudi koji su ovdje došli 90ih.
Sve ovo što rekoh mislim vrijedi za Australiju/NZ, SAD i Kanadu. Europa je skroz drukčije pitanje jer se mislim dobar dio tih ljudi osjećaju dovoljno blizu doma. Istina. Mada nama je i malen broj ljudi značajan. Da se vrati 50 000 penzionera i troše lovu ovdje. To bi mogao biti i unosan posao. Kada bi se otvorili domovi, luksuzni za dijasporu. I da se vrate starci opet u grupama. Imaju društvo, a ovdje im je bagatela za njihove mirovine. Nama bi trebalo na ministarskoj razini, recimo Ministarstvo obitelji, branitelja i iseljenika. Gdje bi se pružala pomoć povratnicima. Ili recimo osnovao odbor sa Srbijom da se naši ljudi iz Vojvodine koji žele doći u Hrvatsku zamjene sa Srbima koji žele otići u Srbiju. Da se pomaže povratak ugroženih. recimo ostatak Janjevaca da im se naprave kuće u Kistanju npr. Ali najbitnija bi bila pomoć da se snađu što se tiče zakona, prava i obaveza. I naravno povezat naše ljude vani. To je popularno, istraživati zemlju odakle su ti preci došli za Zapadnjake. Evo mamina sestrična je nakon 20 godina došla u Hrvatsku pa se vratila sa frendicama slijedeće godine na 2 mjeseca i prošli su sve. Sad opet dolazi i fura nećaka sa ženom i djecom koji su četvrta generacija. Vide se sa familijom, rođacima, ostave lovu, pričaju drugima kako im je bilo lijepo. Dosta. Ne treba se zavaravati da će ljudi masovno se vraćati dok nebu de situacija bolja ali pravim pristupom se puno toga korisnog može napraviti.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 18:10 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Ministry of Sound je napisao/la: licanhh je napisao/la: rodjen, odrastao i zivim u njemackoj metropoli. ovo je ziva asfaltdzungla, 3.000.000 ljudi kao mravi niko snikim cak neznas one koje zive u istoj zgradi, nemorala na svaka 3 metara, kurve drogerasi, pun kurac b.a.l.i.j.a (ne nasi muslimani nego oni iz azije turaka, arapa, pakistanci itd.), crnaca, zene koje se ponasaju ko muskarci (neke feministice, kraca kosa nego moja, muske kosulje...), pedera, klosara, nevjernika (sprdavaju se meni sto idem redovno u crkvi itd.), lose vrijeme zima nije hladna ljeto nije toplo kroz cijelu godinu izmedju 5-20 stupnja i kisovito, pola mjeseca delas za stanarinu drugu polovicu za struju, vodu i hranu, uz to malo hrvata (srba i muslimana isto) ovdje zive, tesko je naci hrvatsku curu...i jos sto drugi stvari Baš mi te je žao, čini mi se ko da ti je život pravi pakao.  tako je, svaki dan placem u ferrariju jer me je sramota pred familijom u vili. al dosta toga za danas idem malo brati love sa drveca, jer ovdje na zapadu, svi smo mi bogati i jedemo sa zlatnim kasikama
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 18:13 |
|
|
doc je napisao/la: Istina. Mada nama je i malen broj ljudi značajan. Da se vrati 50 000 penzionera i troše lovu ovdje. To bi mogao biti i unosan posao. Kada bi se otvorili domovi, luksuzni za dijasporu. I da se vrate starci opet u grupama. Imaju društvo, a ovdje im je bagatela za njihove mirovine.  "Starački" Dom u Slatini, Komušina. Pun pogodak jednog našeg povratnika. Već dva put je proširivao prostorije s obzirom da su mu sve kapacitete zauzete a potražnja za slobodnim mjestima je velika. Komfortno, uredno, domaća hrana, čist zrak, uređena okolica, adekvatno osoblje. Sve za 5!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 18:22 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Junuz prebrojava sjede u kosi sa sjetom se prisjećajući mladosti Neki dan neko stavi ovdje fotku nekih 20-ak mladih cura, "komada". Gledam ja u fotku i vidim neke curice koje neko iskorištava nudeći im lažne temelje za bilo kakvu budućnost. I još mnogo toga vidim samo ne vidim komade na toj fotki, a vjerojatno bih prije 15-ak godina. Jebiga, sve u svoj vakat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 19:42 |
|
|
Tvrtko Milović l poskok.info tko je ovaj hibrid...
Ostavila ga cura radi nekoga iz Njemačke i onda se on uzeo tipkovnice da raspali po Dijaspori. Što nije raspalio po vlasniku istoga portala. Koliko sam čuo on živi od perecije i cijelo vrijeme boravi u njemu mrskoj zemlji. Taj poremećaj osobnosti nikako ne mogu shvatiti...
Odakle njemu pravo da napada dijasporu u jednom trenutku u mom životu da nisam imao dijasporu ne bih preživio u toj lakrdiji od zemlje. I sada kada sam ja u dijaspori, šaljem novac svojoj obitelji u toj državi.
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 20:47 |
|
|
Buduci narastaj cu odgajati u duhu Islama, i uciti ga da voli rodni kraj moj i njegovih/njenih djedova, Kladanj ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:27 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Maxwell je napisao/la: Buduci narastaj cu odgajati u duhu Islama, i uciti ga da voli rodni kraj moj i njegovih/njenih djedova, Kladanj ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Voliš li Kladanj ? Jesi sada u njemu ili si van BiH ? Jesi ikada pripremio iftar ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:39 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Maxwell je napisao/la: Buduci narastaj cu odgajati u duhu Islama, i uciti ga da voli rodni kraj moj i njegovih/njenih djedova, Kladanj ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Voliš li Kladanj ? Jesi sada u njemu ili si van BiH ? Jesi ikada pripremio iftar ? Volim, u njemu sam zivio do svoje pete godine. Van sam BiH, ali cesto odem doli. Iftar nisam nikada pripremio, ali zato jesam jeo.  Volis li ti Zadar? Jesu li Srbi bombardirali Zadar? Jesi li pobozan?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:41 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Voliš li Kladanj ? Jesi sada u njemu ili si van BiH ? Jesi ikada pripremio iftar ?
Volim, u njemu sam zivio do svoje pete godine. Van sam BiH, ali cesto odem doli. Iftar nisam nikada pripremio, ali zato jesam jeo.  Volis li ti Zadar? Jesu li Srbi bombardirali Zadar? Jesi li pobozan? Da. Da. Da. Ako voliš Kladanj zašto si ga napustio, mislim mi smo ostali u Zadru i u dobru i u zlu, uključujući i poslijeratnu besparicu? Koliko stanovnika ima Kladanj, a koliko džamija ? Jel više nego u Mostaru ili manje?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Maxwell je napisao/la: Volim, u njemu sam zivio do svoje pete godine. Van sam BiH, ali cesto odem doli. Iftar nisam nikada pripremio, ali zato jesam jeo.  Volis li ti Zadar? Jesu li Srbi bombardirali Zadar? Jesi li pobozan? Da. Da. Da. Ako voliš Kladanj zašto si ga napustio, mislim mi smo ostali u Zadru i u dobru i u zlu, uključujući i poslijeratnu besparicu? Koliko stanovnika ima Kladanj, a koliko džamija ? Jel više nego u Mostaru ili manje? Ne bih mogao reci sa sigurnoscu. Zar je bitno koliko ima dzamija? Vodis li se ti onom Dodikovom "Sto vise dzamija to ljepsi grad", ili?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:47 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da. Da. Da.
Ako voliš Kladanj zašto si ga napustio, mislim mi smo ostali u Zadru i u dobru i u zlu, uključujući i poslijeratnu besparicu?
Koliko stanovnika ima Kladanj, a koliko džamija ? Jel više nego u Mostaru ili manje?
Ne bih mogao reci sa sigurnoscu. Zar je bitno koliko ima dzamija? Vodis li se ti onom Dodikovom "Sto vise dzamija to ljepsi grad", ili? Da. Ne. Voliš li Milorada Dodika? A Republiku Srpsku?
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:49 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Maxwell je napisao/la:
Ne bih mogao reci sa sigurnoscu. Zar je bitno koliko ima dzamija? Vodis li se ti onom Dodikovom "Sto vise dzamija to ljepsi grad", ili?
Da. Ne. Voliš li Milorada Dodika? A Republiku Srpsku? Milorada Dodika mrzim iz dna svoje duse, a sto se tice manjeg bh. entiteta, on je samo nuspojava jedne genocidne srpske politike koja se vodi vec 200. godina. Da ne trollamo temu, premjestimo se na chat odjel foruma. Slazes li se?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:53 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da. Ne. Voliš li Milorada Dodika? A Republiku Srpsku?
Milorada Dodika mrzim iz dna svoje duse, a sto se tice manjeg bh. entiteta, on je samo nuspojava jedne genocidne srpske politike koja se vodi vec 200. godina. Da ne trollamo temu, premjestimo se na chat odjel foruma. Slazes li se? Ne. Zašto mrziš Milorada Dodika? Jeli ima Kladanj veze s tim ? Koliko džamija ima u Banja Luci ? Je li te pitaju pasoš kada ideš iz FBiH u RS iz Kladanja?
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 21:56 |
|
|
Milorada Dodika mrzim iz dna svoje duse, a sto se tice manjeg bh. entiteta, on je samo nuspojava jedne genocidne srpske politike koja se vodi vec 200. godina.
Da ne trollamo temu, premjestimo se na chat odjel foruma.
Slazes li se?
Ne. Zašto mrziš Milorada Dodika? Jeli ima Kladanj veze s tim ? Koliko džamija ima u Banja Luci ? Je li te pitaju pasoš kada ideš iz FBiH u RS iz Kladanja? Ne volim ga jer je bahat. Nema Kladanj, ali zato ima susjedna Vlasenica koja je prozivjela kalvariju po katolickoj termologiji. Mislim da ih je prije rata bilo 16, od kojih je 9 obnovljeno. Ne pitaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 22:05 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne.
Zašto mrziš Milorada Dodika? Jeli ima Kladanj veze s tim ? Koliko džamija ima u Banja Luci ? Je li te pitaju pasoš kada ideš iz FBiH u RS iz Kladanja?
Ne volim ga jer je bahat. Nema Kladanj, ali zato ima susjedna Vlasenica koja je prozivjela kalvariju po katolickoj termologiji. Mislim da ih je prije rata bilo 16, od kojih je 9 obnovljeno. Ne pitaju. Jesi ikada bio u Vlasenici ? Jeli se slažeš sa lokalnom samoupravom u vezi njihovih projekata za tu općinu ?
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 22:12 |
|
|
Ne volim ga jer je bahat.
Nema Kladanj, ali zato ima susjedna Vlasenica koja je prozivjela kalvariju po katolickoj termologiji. Mislim da ih je prije rata bilo 16, od kojih je 9 obnovljeno.
Ne pitaju.
Jesi ikada bio u Vlasenici ? Jeli se slažeš sa lokalnom samoupravom u vezi njihovih projekata za tu općinu ? Jesam. Na koje projekte konkretno mislis? Da li si ikad bio u istocnoj Bosni? Bi li zelio otici tamo? Sto te podsjeca na taj kraj?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 22:14 |
|
|
Maxwell je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jesi ikada bio u Vlasenici ? Jeli se slažeš sa lokalnom samoupravom u vezi njihovih projekata za tu općinu ?
Jesam. Na koje projekte konkretno mislis? Da li si ikad bio u istocnoj Bosni? Bi li zelio otici tamo? Sto te podsjeca na taj kraj? Sve. Ne. Ne. CCCCčevapi. Jesi probao ikada planinarenje? Ako da jesi probao gdje? Bi li išao na planinarenje u Republiku Srpsku ? A u Federaciju BiH ?
|
|
Vrh |
|
 |
Maxwell
|
Naslov: Re: Odgoj djece u dijaspori i prednosti / nedostaci povratka Postano: 04 lis 2012, 22:17 |
|
|
Jesam. Na koje projekte konkretno mislis?
Da li si ikad bio u istocnoj Bosni?
Bi li zelio otici tamo?
Sto te podsjeca na taj kraj?
Sve. Ne. Ne. CCCCčevapi. Jesi probao ikada planinarenje? Ako da jesi probao gdje? Bi li išao na planinarenje u Republiku Srpsku ? A u Federaciju BiH ? Ja bih isao na planinarenje u BiH, narocito Hercegovina.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|