HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 05:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 28 lis 2012, 14:17 

Dobro Jagnje.. Na stranu srpstvo i sve :D jeli po tebi Vošica jedna prirodno-teritorijalna cjelina il nije? A onaj tvoj argument zašto bi (tako mala cjelina imala autonomiju) pa nije li CG država.. Nema li i manjih država.. A Vojvodina da nemože bit autonomna republika) Ima 2 milijuna ljudi, zaokružen teritorij, neke od najvećih rijeka u Europi, velike gradove, graniči sa 4 države, poljoprivreda jaka, prometno čvorište važno, itd..

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:19 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
Ako dotad već manjine ne nestanu praktički :kava

Bez uvrede Ibar, ali uporedićemo popise 1991. i 2011. kad stignu za Srbiju i Hrvatsku, pa ćeš mi reći u kojoj od te dve države su manjine praktično nestale.

A reci ces ti meni jeli hrvatska manjina u Srbiji ratovala protiv iste drzave, jeli granatirala Beograd, Nis i Novi Sad. Usporedjivati hrvatsku manjinu u Srbiji, i srpsku u Hrvatskoj, imajuci u vidu rsk, protjerivanje Hrvata sa teritorija te smrdljive tvorevine, je stvarno malo cudno, jeli se slazemo?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:22 

Jebote koja logika, usporedjivati Bunjevce i Sokce sa ovima koji su PET godina drzali teror nad RH, jeste vi normalni?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:33 

Smiri tenzije punt pusti ga da sam (u miru) dođe do toga :biceovodobro

Na kraju krajeva Jagnje je žrtva rata i kao mali je zbog rata svoj zavičaj u Hrvatskoj zamijenio Vojvodinom.. Ne da se nije dobro snašao gore nego ima osobno loše iskustvo (možda i sa Hrvatima) s tim vremenom.. i zato trebamo malo (više) uvažit njegovu poziciju

@Jagnje zašto se na ovoj karti dio Mačve smatra Vojvodinom?

slika

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:36 

puntar2.0 je napisao/la:
A reci ces ti meni jeli hrvatska manjina u Srbiji ratovala protiv iste drzave, jeli granatirala Beograd, Nis i Novi Sad. Usporedjivati hrvatsku manjinu u Srbiji, i srpsku u Hrvatskoj, imajuci u vidu rsk, protjerivanje Hrvata sa teritorija te smrdljive tvorevine, je stvarno malo cudno, jeli se slazemo?

Pa deo hrvatske manjine u Srbiji jeste ratovao protiv te države (a deo je ratovao i za tu državu), ali to zaista nije tema. I (btw) morate jednom odlučiti da li je Srbija učestvovala u ratu ili nije. :zubati

Drugo, lamentirati nad nesigurnim položajem Hrvata u Srbiji (Vojvodini) u trenutku kad se na taj prostor slivaju desetine hiljada izbeglica iz Hr i BiH (da se razumemo, čak i ne govorim od 1995.) je komično. Nije ni "lojalnim" Srbima u Hr bilo sve fino, niti im je danas tako ugodno. Nit' 'vama u Hr nedostaju samo zli četnici sa pobunjenih prostora, već vam fale i desetine hiljada sa drugih.

I treće, tj.ono što jeste bio smisao moje primedbe kolegi Ibru... Ne vidim gde to u Srbiji manjine "praktički nestaju", posebno kada to kaže neko iz Hrvatske, gde manjine jesu praktično nestale (iz ovog ili onog razloga, prirodne posledice rata itd)?

Ibar je napisao/la:
Dobro Jagnje.. Na stranu srpstvo i sve :D jeli po tebi Vošica jedna prirodno-teritorijalna cjelina il nije? A onaj tvoj argument zašto bi (tako mala cjelina imala autonomiju) pa nije li CG država.. Nema li i manjih država.. A Vojvodina da nemože bit autonomna republika) Ima 2 milijuna ljudi, zaokružen teritorij, neke od najvećih rijeka u Europi, velike gradove, graniči sa 4 države, poljoprivreda jaka, prometno čvorište važno, itd..

1. Zašto Srbi u Srbiji da imaju autonomiju? Posebno autonomiju koja se istorijski bazira na borbi Srba da dođu u Srbiju.

2) Ja nemam problem sa time da je Vojvodina "mala celina". Imam problem sa tim da je Vojvodina prevelika celina. U Jugoslaviji od 23 m. st. autonomija ili republika od 2m je izvodiva. U državi sa 7 miliona je besmislena. Ako zameništ beogradizaciju novosadizacijom ništa nisi uradio, a upravo se to dešava zahvaljujući pokrajinskoj administraciji. Recimo da se se Srbija podeli na 10-15 okruga sa autonomijom u lokalnim poslovima (bez atributa države) ne bih imao ništa protiv toga. To se zove decentralizacija koja je Srbiji preko potrebna. Oživljavanje prevaziđenih komunističkih tvorevina ne ide pod taj pojam.

3) Nema dovoljno pijaće vode, energetski je neodrživa, delovi su potpuno orijentisani na Beograd, većinski narod čini 70% stanovništva, male ali glasne grupe eks-komunista ne postižu nikakve uspehe na izborima tj. nemaju bazu u narodu... možemo ovako do sutra.

4) Slobodno se zalaži za isto u svojoj državi. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:37 

puntar2.0 je napisao/la:
Jebote koja logika, usporedjivati Bunjevce i Sokce sa ovima koji su PET godina drzali teror nad RH, jeste vi normalni?

Kakve Bunjevce i Šokce?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:39 

Ibar je napisao/la:
Na kraju krajeva Jagnje je žrtva rata i kao mali je zbog rata svoj zavičaj u Hrvatskoj zamijenio Vojvodinom.. Ne da se nije dobro snašao gore nego ima osobno loše iskustvo (možda i sa Hrvatima) s tim vremenom.. i zato trebamo malo (više) uvažit njegovu poziciju

Not true.

Ibar je napisao/la:

Zato što je administrativno deo grada Sremske Mitrovice. Isto kao što Beograd ima naselja na "vojvođanskoj" strani.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:47 

@Jagnje krivo si shvatio.. Ne napadam ja Srbiju za nestanak manjina.. Jednostavno je činjenica da se Hrvati, Mađari i ostali tamo tope, cure, asimiliraju, nestaju.. Jesam kog napao? Nisam.. Toma će samo to pospješit jer je protivnik autonomije Vojvodine.. Isto tako udaljavanje iste od EU će bit loše za Hrvate i Mađare? Al ne krivim ja Srbe za ništa.. To je dio Srbije danas.. I u nekom miru nek se riješava.. Ja bih volio da Vojvodina ima istinsku autonomiju.. Prije svega uz sve što sam nabrojao.. Vojvodina ima zajedničku povijest svojih naroda.. Ima bogatstvo običaja, kulture, jezika, vjera i razlikuje se podosta od ostatka zemlje.. Sami Srbi u Vojvodini imaju svoj regionalni identitet pa bili i najveći četnici :zubati sigurno se osjećaju (pomalo) drugačijima od onih južno od BG..

Jagnje po čemu to Slovenija može bit država a Voša ne samostalna jedinica? Govorim o ekonomiji, potencijalima itd.. Zašto se na nivou Vojvodine ne raspiše referendum pa vidi kako njeni građani to jest 70-80 % Srba kako kažeš i ostali žele urediti Vošu.. Nek se ostavi mogućnost od toga da je se rasparči na 5-6 dijelova i neki premreže sa Srbijom proper do toga da postane (maltane) država.. Problem je u tome što BG želi odlučivati o Vojvodini baš kao i Madrid o Kataloniji a to više ne prolazi samo tako..

Misliš li da Katalonci zafrkavaju Španjolce ili si na strani Katalonije? Zašto bi Vojvodina u proračun slala više nego joj se vraća.. Zašto ne bi imala ekonomsku autonomiju? Pa nije Vojvodina Užički kraj, Niški ili Šumadija da je valdja ista svima njima il je ti baš tako gledaš to jest za tebe nema razlike između npr. Šumadije i Vojvodine?

Dakle ako sam dobro skužio ti bi Srijem i Banat stavio u neke okruge gdje bi bili dio Srbije(uže) a Bačku ostavio samu il nju pak s dijelovima Srijema i Banata križao? :zubati

Gle ja sam recimo protiv ideje da se Istra i Rijeka spoje u jednu regiju sa centrom u Rijeci.. Istra ima svoju povijest i posebnost i ja to ne negiram.. Da se mene pita Hrvatska bi bila 5 regija( onih sa krune).. Treba malo i do povijesti držati to jest do svega onoga što proističe iz nje..

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 14:53 

Ibar je napisao/la:

Not true.

Ibar je napisao/la:

Zato što je administrativno deo grada Sremske Mitrovice. Isto kao što Beograd ima naselja na "vojvođanskoj" strani.

Oprosti jednom si pisao o tome pa sam skužio da si rođen u Slavoniji otišao zbog rata. Znači otišao si kasnije?

Znači u Mačvi ima Hrvata :zubati lepo lepo :D

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:18 

puntar2.0 je napisao/la:

Pa deo hrvatske manjine u Srbiji jeste ratovao protiv te države (a deo je ratovao i za tu državu), ali to zaista nije tema. I (btw) morate jednom odlučiti da li je Srbija učestvovala u ratu ili nije. :zubati

Drugo, lamentirati nad nesigurnim položajem Hrvata u Srbiji (Vojvodini) u trenutku kad se na taj prostor slivaju desetine hiljada izbeglica iz Hr i BiH (da se razumemo, čak i ne govorim od 1995.) je komično. Nije ni "lojalnim" Srbima u Hr bilo sve fino, niti im je danas tako ugodno. Nit' 'vama u Hr nedostaju samo zli četnici sa pobunjenih prostora, već vam fale i desetine hiljada sa drugih.

I treće, tj.ono što jeste bio smisao moje primedbe kolegi Ibru... Ne vidim gde to u Srbiji manjine "praktički nestaju", posebno kada to kaže neko iz Hrvatske, gde manjine jesu praktično nestale (iz ovog ili onog razloga, prirodne posledice rata itd)?

Ibar je napisao/la:

1. Zašto Srbi u Srbiji da imaju autonomiju? Posebno autonomiju koja se istorijski bazira na borbi Srba da dođu u Srbiju.

2) Ja nemam problem sa time da je Vojvodina "mala celina". Imam problem sa tim da je Vojvodina prevelika celina. U Jugoslaviji od 23 m. st. autonomija ili republika od 2m je izvodiva. U državi sa 7 miliona je besmislena. Ako zameništ beogradizaciju novosadizacijom ništa nisi uradio, a upravo se to dešava zahvaljujući pokrajinskoj administraciji. Recimo da se se Srbija podeli na 10-15 okruga sa autonomijom u lokalnim poslovima (bez atributa države) ne bih imao ništa protiv toga. To se zove decentralizacija koja je Srbiji preko potrebna. Oživljavanje prevaziđenih komunističkih tvorevina ne ide pod taj pojam.

3) Nema dovoljno pijaće vode, energetski je neodrživa, delovi su potpuno orijentisani na Beograd, većinski narod čini 70% stanovništva, male ali glasne grupe eks-komunista ne postižu nikakve uspehe na izborima tj. nemaju bazu u narodu... možemo ovako do sutra.

4) Slobodno se zalaži za isto u svojoj državi. :zubati

Koje su to manjine "nestale" sa prostora RH, a da nije prica o srpskoj? Madjarska, muslimanska, talijanska?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:27 

@ Ibar , majke ti ,prestani trkeljat o Vojvodini ,bez uvrede ali nisi tamo nikad nogom kročio.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:30 

@puntar

Postoji li neka manjina osim Roma i Albanaca koja održava broj ili raste?

I koliko je porastao udeo Hrvata u Hr, a koliko udeo Srba u Srb 1991-2001? A posebno će biti zanimljiva 2011, jer možemo oceniti uspešnost i održivost povratka.

Kad mi napišeš to, reći ćeš mi šta od tih podataka tačno opravdava stav

Ibar je napisao/la:
Sad je Toma pobijedio i neće bit lako.. Iako ako se Srbija bude približavala EU stizat će bolji dani.. Ako dotad već manjine ne nestanu praktički :kava

Dakle prijatelju, defanzivan si bez potrebe. Nikoga napadao nisam.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:40 

@puntar

Postoji li neka manjina osim Roma i Albanaca koja održava broj ili raste?

I koliko je porastao udeo Hrvata u Hr, a koliko udeo Srba u Srb 1991-2001? A posebno će biti zanimljiva 2011, jer možemo oceniti uspešnost i održivost povratka.

Kad mi napišeš to, reći ćeš mi šta od tih podataka tačno opravdava stav

Ibar je napisao/la:
Sad je Toma pobijedio i neće bit lako.. Iako ako se Srbija bude približavala EU stizat će bolji dani.. Ako dotad već manjine ne nestanu praktički :kava

Dakle prijatelju, defanzivan si bez potrebe. Nikoga napadao nisam.

Jeli to sad "iz ovog ili onog razloga, posledice rata". Kakvu vezu imaju s'time Talijani ili Madjari, koji virovatno imaju dupla drzavljanstva, i u potrazi sa boljin zivoton otisli u Italiju ili Madjarsku? I tako je RH naravno ocistila manjine, opcepoznato, nisu oni samo spram Srbima takvi, teraju sve sto nije hrvatsko, jeli tako?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:44 

puntar2.0 je napisao/la:
Jeli to sad "iz ovog ili onog razloga, posledice rata". Kakvu vezu imaju s'time Talijani ili Madjari, koji virovatno imaju dupla drzavljanstva, i u potrazi sa boljin zivoton otisli u Italiju ili Madjarsku? I tako je RH naravno ocistila manjine, opcepoznato, nisu oni samo spram Srbima takvi, teraju sve sto nije hrvatsko, jeli tako?

Pa čekaj, kad se npr smanji broj Mađara u Srbiji (bolji život, negativan pp, dupla državljanstva) to manjine u Srbiji "praktički nestaju", a u Hrvatskoj to ne važi ili šta? :neznam

Ili važi i u jednoj i drugoj državi, ili ne važi ni u jednoj. Ne shvatam šta je nejasno. :neznam

Ibar se upravo hvalio kako u Hr teku med i mleko za manjine (što i jeste razlog zašto sa Hr poredim), a u Srbiji je baš gadno i ove praktično nestaju, posebno sad kad je vojvoda predsednik.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:52 

puntar2.0 je napisao/la:

Pa čekaj, kad se npr smanji broj Mađara u Srbiji (bolji život, negativan pp, dupla državljanstva) to manjine u Srbiji "praktički nestaju", a u Hrvatskoj to ne važi ili šta? :neznam

Ili važi i u jednoj i drugoj državi, ili ne važi ni u jednoj. Ne shvatam šta je nejasno. :neznam

Ibar se upravo hvalio kako u Hr teku med i mleko za manjine (što i jeste razlog zašto sa Hr poredim), a u Srbiji je baš gadno i ove praktično nestaju, posebno sad kad je vojvoda predsednik.

Vodi ti te diskusije s' Ibron, znan ja u kojen grmlju lezi zec, kad neko sa srpske strane spominje RH bez manjina, sto fakticki nije tocno. Ima to onaj podton, a to da situacija manjina u RH nije losa, nebi reka da je nekon Talijanu u Istri lose, imaju cak svoje zasebne skole, di je sve do cistacice talijansko.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 16:57 

puntar2.0 je napisao/la:
Vodi ti te diskusije s' Ibron, znan ja u kojen grmlju lezi zec, kad neko sa srpske strane spominje RH bez manjina, sto fakticki nije tocno. Ima to onaj podton, a to da situacija manjina u RH nije losa, nebi reka da je nekon Talijanu u Istri lose, imaju cak svoje zasebne skole, di je sve do cistacice talijansko.

Znaš kako, ti si se nadovezao na moju diskusiju sa Ibrom, tako da... Onda čitaj diskusiju od početka i ne ubacuj mi nešto što ne pokušavam da kažem. Šta želim da kažem to ću i napisati svidelo se to drugima ili ne, tako da nema potrebe da lovite podtonove i čuda.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 17:07 

To ti pusti meni da odlucin, di vidin podtonove, a di ne. To je moja sloboda, kao sto je tvoja komentirati sto i kako hoces.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:32 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Prvi bijeli kolonisti su bili zatočenici, Australija je bila kaznena kolonija.

Da, ali su ih doveli Englezi, nisu došli sami, u organizaciji Društva zatočenika koje je odlučilo naselit Australiju.

Citat:
Pajtić je manji problem. Ljudi dolaze i odlaze. Problem je okupatorski mentalitet Srba i beogradske vlasti.

Samo tvoj šovinizam može tvrditi da su Srbi okupatori u Srbiji.

Citat:
O uređenju međunacionalnih odnosa u Hrvatskoj ću brinuti kad joj budem plaćao porez.

Kao državljanin Srbije imaš i dužnost da ne širiš nacionalnu i vjersku mržnju. A inače, kad već Hrvatska nema nikakvu posebnu autonomiju, ne vidim zašto bi Srbija morala da ima.
Ustvari, nema je niko na Balkanu osim BiH, koja je poseban slučaj.

Komunisti su vam očito valjali samo dok ste držali bič i zapovjedali ostalim republikama. :glare

Srbija podijeljena na 4-5 država, a mi držali bič... ccc...

Ibar je napisao/la:
Vjerovao ti il ne Met hrvatska je građanska država..

Yeah, and ajatolah Cerić can fly...

Tako vi riješavate sve probleme države koja je na začelju u praktično svemu.
"kome nije dobro..."
Slušaj ti, ja odavde mogu otići samo svojom voljom, nikako drukčije. Četiri stoljeća na ovoj zemlji žive i umiru moji djedovi. Ti ćeš meni sugerirati gdje ću ići... Mamu li vam....

I tako ti lijepo svima nama mamu... da bar pokušaš da sakriješ te svoje fašističke poglede na svijet?

Ne slažem se s Jagnjetom koji stalno potencira neke odlaske, ko da je "Oluju" organizovao, i smatram da svi stanovnici Srbije koji su u njoj starosjedioci imaju pravo na svoj jezik, vjeru, kulturu, tradiciju, nacionalno osjećanje, jednostavno da su i kao pojedinci i kao pripadnici naroda ravnopravni sa Srbima. Međutim, da bi tebe neko poštovao, moraš i ti da pokažeš izvjesno poštovanje prema svojim komšijama Srbima i prema državi Srbiji, jer njihovi djedovi žive i u umiru u toj Srbiji i za tu Srbiju već barem 1300 godina.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:39 

Ibar je napisao/la:

Idi ti pa traži "prirodno-teritorijalne" cjeline u nekoj drugoj državi, i posebnost naroda na određenom dijelu te zemlje.

Nešto tipa Dalmacije, Dubrovnika, Konavala, Like, Banije, Korduna, Baranje, Slavonije, Istočnog Srema, Žumbereka, Istre, Gorskog Kotara...

Ja sam i rekao da ćeš otići svojom voljom ili živeti nezadovoljan. Tvoja volja nije ništa bitnija nego volja drugih 7 200 000 hiljada ljudi koji žive u ovoj državi i bilo bi lepo da braniš i njihova prava kao što braniš svoja.

U državi Srbiji živi barem 9 miliona ljudi.

pozitivac je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Čim sprovedete ideju građanske države u Hrvatskoj, tražite to i u Srbiji. Koszonom szepen.

Šta hoćeš reć? Pa građanska država u Srbiji bi bila upravo *** u guzicu onima koji su za nekakve autonomije :neznam

Prvo, nama takva Ataturkovska ili mađarsko-devetnaestovjekovna građanska država ne treba.

Drugo, autonomaši u Vojvodini ne traže autonomiju jer je Srbija nacionalna država, već zato što je "Vojvodina posebna".

Treće, Evropa je kontinent nacionalnih država, a i Balkan je takvo okruženje, pa ne vidim zašto je eto samo u Srbiji problem manjinama da država nije "gradžanska".

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:45 

Metemma je napisao/la:
Ne slažem se s Jagnjetom koji stalno potencira neke odlaske, ko da je "Oluju" organizovao, i smatram da svi stanovnici Srbije koji su u njoj starosjedioci imaju pravo na svoj jezik, vjeru, kulturu, tradiciju, nacionalno osjećanje, jednostavno da su i kao pojedinci i kao pripadnici naroda ravnopravni sa Srbima. Međutim, da bi tebe neko poštovao, moraš i ti da pokažeš izvjesno poštovanje prema svojim komšijama Srbima i prema državi Srbiji, jer njihovi djedovi žive i u umiru u toj Srbiji i za tu Srbiju već barem 1300 godina.

:zubati

Svašta, ispadoh ja neki fašista.

Metemma je napisao/la:

Ne računam one koji na teritoriji Republike Srbije borave protivno zakonu.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:49 

:zubati

Svašta, ispadoh ja neki fašista.

Cijenim te kao čovjeka i forumaša, ali žao mi je, od takvih tvojih ispada moram da se ogradim :zubati

Citat:
Metemma je napisao/la:

Ne računam one koji na teritoriji Republike Srbije borave protivno zakonu.

Evo opet. Pa u taj popis nisu uračunati ako se ne varam ni Srbi sa Kosova, a nemoguće je da baš niko od Albanaca nema pravno na srpsko državljanstvo.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:55 

Metemma je napisao/la:
Cijenim te kao čovjeka i forumaša, ali žao mi je, od takvih tvojih ispada moram da se ogradim :zubati

Ja nemam ispade. Izraziti sam ljubitelj multivitaminskog društva. Pogrešno tumačiš moje izjave. :zubati

Metemma je napisao/la:
Evo opet. Pa u taj popis nisu uračunati ako se ne varam ni Srbi sa Kosova, a nemoguće je da baš niko od Albanaca nema pravno na srpsko državljanstvo.

Popis je registrovao 7,12m ljudi. Otad je prošlo godinu dana tako da je broj nešto manji. Kad dodamo lojalne građane sa Kosmeta i nešto nepopisanih Albanaca sa juga Srbije koji imaju dokumente, to mu izađe... ajde da kažemo na 7,25 miliona.

Albanci imaju pravo na srpsko državljanstvo, neki od njih. Ali pošto su se mnogi od njih odrekli istog, a neki nikada i nisu imali pravo na njega... normalan postupak je da napuste teritoriju države, a onda podnesu zahtev za primanje u državljanstvo. Naravno, takav broj zahteva je teško obraditi u kratkom roku. Međutim, pravda je spora ali dostižna.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 20:02 

Ja nemam ispade. Izraziti sam ljubitelj multivitaminskog društva. Pogrešno tumačiš moje izjave. :zubati

Vjerujem ti, ali kao izraziti poštovalac ljudskih prava, prosto se naježim na sve što mi makar i izdaleka deluje kao...

Citat:
Popis je registrovao 7,12m ljudi. Otad je prošlo godinu dana tako da je broj nešto manji. Kad dodamo lojalne građane sa Kosmeta i nešto nepopisanih Albanaca sa juga Srbije koji imaju dokumente, to mu izađe... ajde da kažemo na 7,25 miliona.

Albanci imaju pravo na srpsko državljanstvo, neki od njih. Ali pošto su se mnogi od njih odrekli istog, a neki nikada i nisu imali pravo na njega... normalan postupak je da napuste teritoriju države, a onda podnesu zahtev za primanje u državljanstvo. Naravno, takav broj zahteva je teško obraditi u kratkom roku. Međutim, pravda je spora ali dostižna.

Mislim da je barem milion Albanaca sa Kosova državljana Srbije, tako da... 9.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 20:12 

Nema potrebe da spekulišemo. Sada je broj otprilike onaj koji sam izneo.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 20:15 

Zašto bi osobe bez državljanstva (uključujući i osobe koje su strani državljani) morali napustiti teritorij države?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: