|
|
Stranica: 5/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:19 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ibar je napisao/la: Sve 5.. Ne vidim problem da se također izrazi određeno poštovanje zemlji Vojvodini..njenoj kulturi, povijesti, tradiciji i SVEMU što ona predstavlja.. Vojvodina predstavlja severnu Srbiju, i mi je kao takvu poštujemo. To je jedna stvar. Druga stvar je - zašto si se ti osjetio pozvan da lupetaš gluposti o Vojvodini? O Hrvatima u Vojvodini slobodno, i progonima i diskriminaciji i čemu god hoćeš, i siguran sam da će se i svi Srbi ovde složiti s tobom u osudi takvih pojava. Ali eto, ti napao da braniš posebnost Vojvodine, i da je izjednačavaš sa Srbijom... izvoli pa pokaži poštovanje Republici Srpskoj Krajini. A i kad to uradiš, opet nisi pozvan da se petljaš u pitanja Vojvodine, niti nekog zanimaju tvoje teorije. Divlja svinja5 je napisao/la: Što jest, vjerujem da su Vrilovi tamo gore duže od bilo kojeg Srbina s foruma. Kao što su vjerovatno preci nekog Srbina iz Vojvodine tamo gore duže od Vrilovih. Ili su preci nekog Srbina iz Like duže u Lici nego nekog tamo Hrvata s foruma. I? vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ubijanje nedužnih civila patetika? Ok. Tvoje pravljenje ludim je patetika. Ne znam šta misliš da ćeš postići time što pokušavaš da iskriviš moje riječi? Ja sam govorio o zemlji Srbiji i tvojim komšijama Srbima. Ti si počeo o patnjama i ubijanju Hrvata. Ako si odlučio da svoje komšije i svoju zemlju izjednačiš sa zločinima i patnjama, samo izvoli. Ibar je napisao/la: Čuj ti ovo autonomija Žumberka Pa iskreno ja jesam za podjelu Hrvatske na 5 autonomnih regija.. I na podregije unutar tih regija.. Ovakva podjela Hrvatske je bezveze.. Gračac u Zadarskoj županiji, pola Paga i Senj sa Likom.. Gorski Kotar sa Malim Lošinjem.. Zagorje u par županija.. Dalmatinska Zagora isto tako.. Super. Ne samo da imaš moju punu podršku da budeš za bilo šta u vezi Hrvatske, što ne znači kršenje ljudskih prava Srbima, već me savršeno zabole neka stvar za šta si. Citat: Vojvodina nije usporediva s ničim u Hrvatskoj (eventualno) s Istrom.. Dakle na hrvatskom forumu na temi o Vojvodini Mete ti napadaš samu ideju vojvođanske autonomije iako ti niti ne živiš u Vojvodini.. Ugušit ćete jadnog Vrila bezzeze čemu to?! Čekaj, ti to meni negiraš pravo da pričam o Vojvodini? Genijalno. Ugušiti Vrila? Tema o autonomiji Vojvodine je tema o Vrilu? Dajte vi prvo autonomiju nekom Milanu iz Plaškog, pa da pričamo. Citat: Dakle Vojvodina koja ima srpsku većinu već eto punih 20 godina ( neš ti dugog vremena) je po tebi usporediva sa Žumberkom, Konavlima itd.. Na koju foru? Vidim ti bi autonomiju ISTOČNOG Srijema može može Na foru da je Vojvodina dio Srbije oko čije posebnosti ne vidim razloga da TI liješ krokodilske suze. Citat: I nešto čisto o principijelnosti i prirodno-povijesnom pravu.. Vi Srbi kad pričate o Kosovu uvijek potežete priču kako je prije Turaka tamo u principu živjelo (samo) srpsko stanovništvo.. I da su vas kasnije Albanci počeli nadbrojavat (što milom što silom) i da eto iako je tamo danas njih 93 posto a vas 5 to je vaše.. Ok.. Samo iste standarde primjeni na katoličku Vojvodinu i super :) Nemam pojma odakle ti ideja da je Vojvodina bila izvorno katolička. Citat: I molim vas da prestanemo svi skupa na neki način miješat u ovu priču srpske izbjeglice iz Hrvatske i na bilo koji način likovat nad patnjama Hrvata Vojvodine i/ili Hrvata i Srba Hrvatske.. Tema je vojvođanske aktualnosti a ne Vojvodina 90-ih.. Držimo se teme.. inače će nas odvest do Jasenovca i Bleiburga na 6-7 stranici a nema potrebe za tim.. Nemoguće. Kad te vidim kako patiš zbog posebnosti Vojvodine, ne mogu da se ne sjetim posebnosti Republike Srpske Krajine. Spomenut je Žumberak jer je netko na opskurnim srpskim stranicama pročitao da tamo žive pokatoličeni Srbi. Prije Velike seobe Srba Vojvodina i jest bila najviše katolička, nije valjda budistička? Usporedba s tzv. RSK ne stoji jer su začetnici ideje o RSK protjerivali sve njene stanovnike koji im nisu odgovarali zbog svoje nacionalnosti, vjere, stavova itd., dok je Vojvodina "pripodna" cjelina određena teritorijalno, a ne etnički, koja ima svoje povijesno utemeljenje.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:19 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ja se iskreno nadam to sve o Vojvodini ne laprdaš iz Zagreba. Svake godine sam u Srijemu od 1998 , u nekoliko navrata i preko mjesec dana sam znao tamo provest kod svojih , tako da znam o čem pričam. I to ti daje za pravo da odlučuješ o pokrajini u kojoj ne živiš, koja je u državi u kojoj također ne živiš? Svaka ti čast, delijo zagrebačka...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:20 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na kraju se ipak ispostavi da svi vi mislite isto. Svi "mi" ne možemo ići protiv istorijskih činjenica, a činjenice su takva kakve jesu. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ti si u Vojvodinu došao, ja u njoj rođen. Ti o njoj meni da popuješ, ja da ćutim i slušam. Rođen sam u istoj zemlji kao i ti i imam isto državljanstvo kao i ti. Ne popujem, ali mi se gadi "elitizam" i šovinizam koji povremeno pokazuješ. Posebno je komično kad kreneš na divlje brđane, kad su i tvoji preci došli sa istog mesta. Ili misliš da ste izmileli iz neke sremske močvare? I upravo u tome pokazuješ koliko zapravo ne veruješ u kulturnu superiornost ovog dela Srbije i koliko je toliko pominjana tolerancija nepostojeća kada ne odgovara ličnim ukusima. Divlja svinja5 je napisao/la: Spomenut je Žumberak jer je netko na opskurnim srpskim stranicama pročitao da tamo žive pokatoličeni Srbi. Ne behu li tamo neke privilegije bečkih vladara... Ili sam pomešao?
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:24 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: A kaj ak Srbeki tamo ne žele ukidanje te Vojvodine i novu decetralizaciju? I svi ostali narodi? Koji narodi? Postoji jedan narod - srpski, i postoje nacionalne manjine (koje su jednom nogom u grobu, a drugom u maticama).
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:26 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: I to ti daje za pravo da odlučuješ o pokrajini u kojoj ne živiš, koja je u državi u kojoj također ne živiš? Svaka ti čast, delijo zagrebačka... Aha... Srbija je nacionalna država Srba ,prema tome imam pravo na to kao što ti imaš takva pravo na Hrvatsku ,drugo @Metemmu si nazvao četnikom u nedostatku argumeneta , ajde bojovniče iz Bačke dođi u Zagreb i popuj njima o posebnim pravima na koje Srbi imaju pravo jer tu žive stoljećima, dobit ćeš ,ja ti kažem odjeb "da se goniš u Srbiju". Imat ćeš ista prava na ta pitanja kao i ja ,ali ja se ne žalim dok tebi ide pjena na usta.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:30 |
|
|
tito je stvarno bio perfidan lik, oba pokrajine tj. oba problema u jugi uvalio je srbiji, umjesto da je kosovo dao srbiji a vojvodinu hrvatskoj, svatko bi tako imao svoj problem, a ovako srbija ima dva problema, doduše, danas je to samo jedan problem, kosovo naime to više nije, mislim problem srbije... šalu na stranu, mislim da je pitanje vojvodine i vojvođana, malo nategnuto, srbi su tamo velika većina, tako da neke priče o republikama spadaju u utopiju, iako, kad su novci u pitanju, treba biti oprezan, tada je sve moguće....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:32 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Aha... Srbija je nacionalna država Srba ,prema tome imam pravo na to kao što ti imaš takva pravo na Hrvatsku ,drugo @Metemmu si nazvao četnikom u nedostatku argumeneta , ajde bojovniče iz Bačke dođi u Zagreb i popuj njima o posebnim pravima na koje Srbi imaju pravo jer tu žive stoljećima, dobit ćeš ,ja ti kažem odjeb "da se goniš u Srbiju". Imat ćeš ista prava na ta pitanja kao i ja ,ali ja se ne žalim dok tebi ide pjena na usta. Da ali pitanje statusa Vojvodine nije pitanje koje se tiče vaskolikog srpstva, nego prije svega Vojvođana. Mislim, i ja tu nešto prdim na temi, ali ne očekujem da to itko uzima za relevantno.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:39 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Da ali pitanje statusa Vojvodine nije pitanje koje se tiče vaskolikog srpstva, nego prije svega Vojvođana. Mislim, i ja tu nešto prdim na temi, ali ne očekujem da to itko uzima za relevantno. Pa generalno si u pravu , ali to na ovim prostorima ne ide tako... očekujem da @Vrilo jednako tako svoju žestinu donese u ZG i vama popuje kako ste "Ustaše" jer Srbi tu žive stoljećima i da se ništa pitate... iskreno dali to može proć? Tvoj iskren odgovor? Kakva bi bila tvoje reakcija?
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:45 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Pa generalno si u pravu , ali to na ovim prostorima ne ide tako... očekujem da @Vrilo jednako tako svoju žestinu donese u ZG i vama popuje kako ste "Ustaše" jer Srbi tu žive stoljećima i da se ništa pitate... iskreno dali to može proć? Tvoj iskren odgovor? Kakva bi bila tvoje reakcija? Pa Vrilo je Hrvatsku nazvao "državom koja je imala logore za djecu". Takvih stavova o Srbima u Hrvatskoj je bilo kod nekih Hrvata izvan RH (iz BiH). Navodio sam im da su imali priliku mirnim i sporazumnim putem urediti svoj položaj, te da se rješenja iz BiH ne mogu kopirati na Hrvatsku koja je nacionalna država. Isto vrijedi i za usporedbu sa Srbijom, Hrvatska nije imala autonomne pokrajine.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:52 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na kraju se ipak ispostavi da svi vi mislite isto. Svi "mi" ne možemo ići protiv istorijskih činjenica, a činjenice su takva kakve jesu. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ti si u Vojvodinu došao, ja u njoj rođen. Ti o njoj meni da popuješ, ja da ćutim i slušam. Rođen sam u istoj zemlji kao i ti i imam isto državljanstvo kao i ti. Ne popujem, ali mi se gadi "elitizam" i šovinizam koji povremeno pokazuješ. Posebno je komično kad kreneš na divlje brđane, kad su i tvoji preci došli sa istog mesta. Ili misliš da ste izmileli iz neke sremske močvare? I upravo u tome pokazuješ koliko zapravo ne veruješ u kulturnu superiornost ovog dela Srbije i koliko je toliko pominjana tolerancija nepostojeća kada ne odgovara ličnim ukusima. Kultura ne podrazumijeva neograničeni mazohizam vojvođana i kolonijalni odnos Beograda prema Vojvodini! Ne podrazumijeva ni njeno kontinuirano propadanje, na očigled tog istog Beograda. Ako pokrajinske institucije budu ukinute, nemam razloga sumnjati da će početi otvoreno posrbljavanje i progon nacionalnih manjina. Prije svega Mađara i Hrvata, kao najomrženijih. Tvoj odbrambeni mehanizam nikad neće biti u pripravnosti koliko je moj. Ti možeš mahati tom tvojom zastavicom i vikati Srbija, ja ne mogu niti imam namjeru. Za mene kao Hrvata je jedino jaka Vojvodina održivi način da živim ovdje. Nemamo iste interese, o tome je očito besmisleno razmjenjivati mišljenja.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:53 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Pa Vrilo je Hrvatsku nazvao "državom koja je imala logore za djecu". Takvih stavova o Srbima u Hrvatskoj je bilo kod nekih Hrvata izvan RH (iz BiH). Navodio sam im da su imali priliku mirnim i sporazumnim putem urediti svoj položaj, te da se rješenja iz BiH ne mogu kopirati na Hrvatsku koja je nacionalna država. Isto vrijedi i za usporedbu sa Srbijom, Hrvatska nije imala autonomne pokrajine. Srbija koja je isto nacionalna država nije dužna imati komunističku autonomiju,relikt prošlosti ,svugdje u svijetu se komunistička praksa ukida/ili se već ukinulo. Onda neka se @Vrilo trudi popraviti položaj tamošnjih Hrvata, on veoma dobro zna da ulazi u nešto što je isključivo srpsko pitanje. Prema tome tu su stvari jasne.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:56 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Spomenut je Žumberak jer je netko na opskurnim srpskim stranicama pročitao da tamo žive pokatoličeni Srbi. Prije Velike seobe Srba Vojvodina i jest bila najviše katolička, nije valjda budistička? Usporedba s tzv. RSK ne stoji jer su začetnici ideje o RSK protjerivali sve njene stanovnike koji im nisu odgovarali zbog svoje nacionalnosti, vjere, stavova itd., dok je Vojvodina "pripodna" cjelina određena teritorijalno, a ne etnički, koja ima svoje povijesno utemeljenje. Pa šta da ti kažem, ja sam čuo da je Žumberak prirodna cjelina, određena teritorijalno i etnički, koja ima svoje povijesno utemeljenje. Vojvodina je kolonizovano područje, tako da su u njoj Mađari često dođoši koliko i Srbi ili ostali. Isto važi i za Hrvate. Doseljavani su i Nijemci, Francuzi, Španci... priča o nekoj autohtonoj naciji ili religiji Vojvodine je bespredmetna. RSK je prirodno formirana cjelina, formirana od srpskog stanovništva, potomaka Srba Krajišnika, naroda koji je nekoliko vijekova branio od Turaka tu zemlju u kojoj živi, i koji je tu zemlju kao svoju zaslužio, koji je čak i Hrvatsku zadužio, i ne samo Hrvatsku već i Austriju i Mađarsku, a vjerovatno i ostatak hrišćanske Evrope. Vojvodina s druge strane nikad nije bila povijesna cjelina osim kao Srpsko Vojvodstvo. Nađi mi kartu prije 1945 gdje postoji neka "Vojvodina", a da to nije Srpsko Vojvodstvo. Nije mi namjera da se raspravljam o prirodi RSK, rata u Hrvatskoj, ili čega već, samo ilustrujem kako su budalaštine o "posebnosti Vojvodine" lako primjenjive na neke druge slučajeve. Divlja svinja5 je napisao/la: Da ali pitanje statusa Vojvodine nije pitanje koje se tiče vaskolikog srpstva, nego prije svega Vojvođana. Mislim, i ja tu nešto prdim na temi, ali ne očekujem da to itko uzima za relevantno. Pitanje uređenja Srbije je nešto što se tiče države Srbije i Srba kao naroda. Nešto se ne sjećam da je Hrvatska pitanje RSK ostavila stanovništvu tih područja da ga samo riješi. Zamisli recimo da je neko iz Srbije rekao 91: ne tiče se pitanje Vukovara cijele Hrvatske, već samo Vukovaraca prije svega, a vi ostali odhebite.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 00:57 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Kultura ne podrazumijeva neograničeni mazohizam vojvođana i kolonijalni odnos Beograda prema Vojvodini! Ne podrazumijeva ni njeno kontinuirano propadanje, na očigled tog istog Beograda. Ako pokrajinske institucije budu ukinute, nemam razloga sumnjati da će početi otvoreno posrbljavanje i progon nacionalnih manjina. Prije svega Mađara i Hrvata, kao najomrženijih. Tvoj odbrambeni mehanizam nikad neće biti u pripravnosti koliko je moj. Ti možeš mahati tom tvojom zastavicom i vikati Srbija, ja ne mogu niti imam namjeru. Za mene kao Hrvata je jedino jaka Vojvodina održivi način da živim ovdje. Nemamo iste interese, o tome je očito besmisleno razmjenjivati mišljenja. Ali zašto? Ja živim u sred Zagreba , Srbin sam , iz mješane familije i apsolutno ni na koji način se ne osjećam ugrožen od svojih susjeda, i ne vidim nikakav razlog forsirati nešto što moji susjedi nikada neće prihvatiti da bi ja mogao bolje i sigurnije živjeti. Mislim ja te razumijem ali ti isto tako tvrdim da na taj način ćeš samo stvoriti kontra-efekt. My 2 cents.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 01:01 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Kultura ne podrazumijeva neograničeni mazohizam vojvođana i kolonijalni odnos Beograda prema Vojvodini! Ne podrazumijeva ni njeno kontinuirano propadanje, na očigled tog istog Beograda. Ne postoji država u Evropi koja je svoje ekonomske probleme riješila tako što se podijelila na 2-3 dijela. Priča o odvajanju Vojvodine kao rješenju je posledica mržnje prema Srbiji, ničeg drugog. Citat: Ako pokrajinske institucije budu ukinute, nemam razloga sumnjati da će početi otvoreno posrbljavanje i progon nacionalnih manjina. Prije svega Mađara i Hrvata, kao najomrženijih.
Vojvođanski Hrvati i Mađari nisu omraženi, posebno ne u centralnoj Srbiji gdje ih i nema. E sad, ako misliš da te ne vole komšije iz opštine Subotica, onda se već zapitaj zašto je tako. No svejedno, u Republici Srbiji se poštuju svačija prava na identitet. Citat: Tvoj odbrambeni mehanizam nikad neće biti u pripravnosti koliko je moj. Ti možeš mahati tom tvojom zastavicom i vikati Srbija, ja ne mogu niti imam namjeru. Za mene kao Hrvata je jedino jaka Vojvodina održivi način da živim ovdje. Nemamo iste interese, o tome je očito besmisleno razmjenjivati mišljenja. Problem je kad neko postojanje države Srbije smatra prijetnjom po svoj opstanak. Jedino što bi Srbija mogla je da se samoukine onda... not gonna happen.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 01:06 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Kultura ne podrazumijeva neograničeni mazohizam vojvođana i kolonijalni odnos Beograda prema Vojvodini! Ne podrazumijeva ni njeno kontinuirano propadanje, na očigled tog istog Beograda. A ne smeta ti kad Novi Sad isto radi? Ne smeta ti pokrajinska banka i fond za kapitalna ulaganja koji su za godinu dana uspeli da dođu u stanje u kome ih moramo čupati iz ambisa. Ne smeta ni 150 pokrajinskih poslanika koji se sretnu jednom godišnje. Izgleda da cilj nije smislena autonomija sa ciljem očuvanja lokalnih posebnosti i pospešivanja ekonomije, već pravljenje kvazi-države u državi samo zato što desetak posto ljudi baš i ne miriše državu Srbiju ili još nije prežalilo Tita i sekretare SKOJa. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ako pokrajinske institucije budu ukinute, nemam razloga sumnjati da će početi otvoreno posrbljavanje i progon nacionalnih manjina. Prije svega Mađara i Hrvata, kao najomrženijih. Ma sigurno. Eno Dačić već sklapa spiskove. Tako su sredili i musliće po Pazaru. Slovake ne diramo. Dobri smo sa njima, a imaju i simpa ženske. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ti možeš mahati tom tvojom zastavicom i vikati Srbija, ja ne mogu niti imam namjeru. Za mene kao Hrvata je jedino jaka Vojvodina održivi način da živim ovdje. Nemamo iste interese, o tome je očito besmisleno razmjenjivati mišljenja. Ja ne mašem i ne vičem, ali se slažem da je očigledno da nemamo iste interese. Ne mislim da moram nekome da se izvinjavam zato što doživljavam svoju državu i svoj narod u njihovoj celokupnosti. Zapravo smatram da je to normalno i poželjno. I nacionalno i građanski odgovorno i ispravno.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 01:09 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Kultura ne podrazumijeva neograničeni mazohizam vojvođana i kolonijalni odnos Beograda prema Vojvodini! Ne podrazumijeva ni njeno kontinuirano propadanje, na očigled tog istog Beograda. Ako pokrajinske institucije budu ukinute, nemam razloga sumnjati da će početi otvoreno posrbljavanje i progon nacionalnih manjina. Prije svega Mađara i Hrvata, kao najomrženijih. Tvoj odbrambeni mehanizam nikad neće biti u pripravnosti koliko je moj. Ti možeš mahati tom tvojom zastavicom i vikati Srbija, ja ne mogu niti imam namjeru. Za mene kao Hrvata je jedino jaka Vojvodina održivi način da živim ovdje. Nemamo iste interese, o tome je očito besmisleno razmjenjivati mišljenja. Ali zašto? Ja živim u sred Zagreba , Srbin sam , iz mješane familije i apsolutno ni na koji način se ne osjećam ugrožen od svojih susjeda, i ne vidim nikakav razlog forsirati nešto što moji susjedi nikada neće prihvatiti da bi ja mogao bolje i sigurnije živjeti. Mislim ja te razumijem ali ti isto tako tvrdim da na taj način ćeš samo stvoriti kontra-efekt. My 2 cents. Hrvatska je jednom nogom u EU. Gdje će za nju devedesete biti samo ružna prošlost. U Srbiji devedesete nikad nisu ni prošle. Hrvati bi za bilo kakav progon danas dobili po ušima iz Bruxellesa, Srbiji mogu slati samo "no no", priopćenja za javnost. Srbija je divlji istok.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 01:17 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Hrvatska je jednom nogom u EU. Gdje će za nju devedesete biti samo ružna prošlost. U Srbiji devedesete nikad nisu ni prošle. Hrvati bi za bilo kakav progon danas dobili po ušima iz Bruxellesa, Srbiji mogu slati samo "no no", priopćenja za javnost. Srbija je divlji istok. Ma daj ,ostavi se te priče o 90-ima, EU i divljem istoku ,Mađarska je u EU godinama i ekstremni nacionalizam buja sve u 16. Pitanje Hrvata u Srbiji odvojite od priče o Vojvodini i proć ćete bolje nego što mislite.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 09:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 11:53 |
|
|
Klasičan alibi da se ništa ne promijeni u Srbiji, u narednih 1000 godina. Možda i na duže. Nađeš drugome brvno u oku, pa svoje ne moraš vaditi. Ovo sam već pominjao prije koji dan, i evo opet to radite... tipično srpski. Ne raspravlja mi se više s vama, gospodo forumski Srbi. Sa susjedima nemam nikakvih problema, tko je što nemam pojma. Metemmi se ispričavam za ono s četnikom, (ako se čovjek doista tako ne oblači i ne osjeća). Nemam više ništa za dodati.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 19:22 |
|
|
Metemma je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Spomenut je Žumberak jer je netko na opskurnim srpskim stranicama pročitao da tamo žive pokatoličeni Srbi. Prije Velike seobe Srba Vojvodina i jest bila najviše katolička, nije valjda budistička? Usporedba s tzv. RSK ne stoji jer su začetnici ideje o RSK protjerivali sve njene stanovnike koji im nisu odgovarali zbog svoje nacionalnosti, vjere, stavova itd., dok je Vojvodina "pripodna" cjelina određena teritorijalno, a ne etnički, koja ima svoje povijesno utemeljenje. Pa šta da ti kažem, ja sam čuo da je Žumberak prirodna cjelina, određena teritorijalno i etnički, koja ima svoje povijesno utemeljenje. Vojvodina je kolonizovano područje, tako da su u njoj Mađari često dođoši koliko i Srbi ili ostali. Isto važi i za Hrvate. Doseljavani su i Nijemci, Francuzi, Španci... priča o nekoj autohtonoj naciji ili religiji Vojvodine je bespredmetna. RSK je prirodno formirana cjelina, formirana od srpskog stanovništva, potomaka Srba Krajišnika, naroda koji je nekoliko vijekova branio od Turaka tu zemlju u kojoj živi, i koji je tu zemlju kao svoju zaslužio, koji je čak i Hrvatsku zadužio, i ne samo Hrvatsku već i Austriju i Mađarsku, a vjerovatno i ostatak hrišćanske Evrope. Vojvodina s druge strane nikad nije bila povijesna cjelina osim kao Srpsko Vojvodstvo. Nađi mi kartu prije 1945 gdje postoji neka "Vojvodina", a da to nije Srpsko Vojvodstvo. Nije mi namjera da se raspravljam o prirodi RSK, rata u Hrvatskoj, ili čega već, samo ilustrujem kako su budalaštine o "posebnosti Vojvodine" lako primjenjive na neke druge slučajeve. Divlja svinja5 je napisao/la: Da ali pitanje statusa Vojvodine nije pitanje koje se tiče vaskolikog srpstva, nego prije svega Vojvođana. Mislim, i ja tu nešto prdim na temi, ali ne očekujem da to itko uzima za relevantno. Pitanje uređenja Srbije je nešto što se tiče države Srbije i Srba kao naroda. Nešto se ne sjećam da je Hrvatska pitanje RSK ostavila stanovništvu tih područja da ga samo riješi. Zamisli recimo da je neko iz Srbije rekao 91: ne tiče se pitanje Vukovara cijele Hrvatske, već samo Vukovaraca prije svega, a vi ostali odhebite. Jeli ovo sa Srbijon 91 i Vukovaron neka neslana sala? Ma koga vi jebete u glavu?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 19:34 |
|
|
Pusti ih punt neznaju di udaraju..
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 19:42 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Jeli ovo sa Srbijon 91 i Vukovaron neka neslana sala? Ma koga vi jebete u glavu? Nije neslana šala, nego Metemma hoće poentirat , šta misliš kako je Vojvodina postala dio Srbije? Tako što je dobijena na lijepe oči ili su podnijete velike žrtve u prvom svjetskom ratu? Možda i njemu petljanje Vojvodine izaziva iste reakcije kao tebi spominjanje Vukovara 91`.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 19:47 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Pitanje Hrvata u Srbiji odvojite od priče o Vojvodini i proć ćete bolje nego što mislite. Možeš mislit. Hrvati i ne potenciraju nešto posebno te priče, niti ih mogu potencirati zbog toga što su preslabi. Kao što je i utvrđeno, prvenstveno ih potenciraju Srbi. Međutim, činjenica što Hrvati loše prolaze u Srbiji ne leži u tome što podržavaju neku autonomnu Vojvodinu, nego zbog predrasuda i netrpeljivosti (narod koji nam je neprijatelj, koji progoni Srbe, koji hoće podijeliti Srbiju itd.). Međutim, paranoičara ne manjka: http://www.standard.rs/nedeljko-kuljic- ... odina.htmlI tako Hrvati (p)ostali dežurni krivci zbog činjenice da dio Srba u Srbiji osjeća neku regionalnu posebnost i želi samostalno uređenje nekih svojih poslova.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 19:55 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Možeš mislit. Hrvati i ne potenciraju nešto posebno te priče, niti ih mogu potencirati zbog toga što su preslabi. Kao što je i utvrđeno, prvenstveno ih potenciraju Srbi. Međutim, činjenica što Hrvati loše prolaze u Srbiji ne leži u tome što podržavaju neku autonomnu Vojvodinu, nego zbog predrasuda i netrpeljivosti (narod koji nam je neprijatelj, koji progoni Srbe, koji hoće podijeliti Srbiju itd.). Međutim, paranoičara ne manjka: http://www.standard.rs/nedeljko-kuljic- ... odina.htmlI tako Hrvati (p)ostali dežurni krivci zbog činjenice da dio Srba u Srbiji osjeća neku regionalnu posebnost i želi samostalno uređenje nekih svojih poslova. Neki dan su Hrvati imali veliko okupljanje u kući bana Jelačića u Petrovaradinu Srbi su protagonisti ali većina potpore im dolazi iz manjinskih zajednica i neprežaljenih Titoista ,ali Hrvati nisu dežurni krivci ,to jednostavno nije istina. Oni trebaju zaštititi svoje interese ali ne s ljudima koji većini Srba dižu nerve, tipa Čedo Jovanović ili onaj ličanin Čanak...
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 29 lis 2012, 22:10 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Jeli ovo sa Srbijon 91 i Vukovaron neka neslana sala? Ma koga vi jebete u glavu? Nije neslana šala, nego Metemma hoće poentirat , šta misliš kako je Vojvodina postala dio Srbije? Tako što je dobijena na lijepe oči ili su podnijete velike žrtve u prvom svjetskom ratu? Možda i njemu petljanje Vojvodine izaziva iste reakcije kao tebi spominjanje Vukovara 91`. Pa mozda san ja glup, ali Srbija se 91 itekako "petljala" u Vukovar, i pitala izkljucivo Srbe za misljenje, a Hrvate su JNA i cetnici na malo drugaciji nacin pitali za misljenje. Znaci ako hoces usporedjivati, to je kao da HV danas upadne u Suboticu, poubija i pohapsi Srbe koje moze, i proglasi slobodnu Vojvodinu? Zlatko, ako bi ja uzeja ozbiljno sto iz Srbije dolazi u vezi Dubrovnika, Srba katolika, Dalmacije, Slavonije, ako bi ja te price uzeja kao stvarno misljenje Srba, a jebiga, mora bi vas mrziti 24/7. O cemu mi pricamo, iz RH ne dolazi nikakvo podupiranje Canku, ili san ja nesto propustija? To je druga prica, sve da Hrvati i Madjari hoce slobodnu Vojvodinu, pa vodeci tog pokreta su Srbi? Nisu Hrvati Vukovara izjasnili volju da padnu pod srpsku vlast? Di je tu veza?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|