HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 19:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 30 lis 2012, 21:08 

Agathonikos je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Evo još jednog dežurca izbosne... A misliš li da ti imaš što tražiti u Srbiji, ako se u njoj također nisi ni rodio, i ne daješ joj ništa?
Slažem se da njegove zemne ostatke treba odložiti u rodni Kumrovec.

Pa šta ako se nisam rodio u Srbiji?
Kao, onaj ko živi u Srbiji i ko bi je nerijetko želio vidjeti raskomadanu u hiljadu komada ima veća prava na razmišljanja o njoj nego onaj ko je doživljava i kao svoju državu iako nije rođen u njoj i koji bi je volio vidjeti bez ikakvih posebnih statusa bilo kojeg njenog dijela?

Prestanite srati više s komadanjem Srbije (paranoja je čudo)...
Slušate li vi sebe ikad, gospodine Aga?
Idite sad lijepo unatrag, pa pročitajte što sam maloprije napisao.
:kava

I ja doživljavam Hrvatsku kao svoju maticu, pa ne sugeriram Talijanima da se tornjaju u Trst ili Rim. To je prosto debilno. Ako ne žele ići - ne žele ići. Kraj priče. Rođeni su tamo, ja nisam. To poštivam.
Nije meni djed ostavio Hrvatsku da odlučujem tko će u njoj živjeti.
Nije ni tebi tvoj Srbiju.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:10 

volvoks je napisao/la:
Oboje niste u pravu, normalno da netko ko je pripadnik matičnog naroda razmišlja o svojoj zemlji, ali isto tako i onaj koji živi u toj zemlji, ali nije pripadnik većine...

S tim da je Irfan samo jedan od trojice koji dijele ovu paradržavu pa kako Irfan ima želju za poklapanjem ove dvojice, tako i ova dvojica imaju želju da Irfanu odmjere od šake do lakta, bilo kroz težnju za trećom fed. jedinicom, bilo kroz potpunu nezavisnost od Irfana.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:12 

I ja doživljavam Hrvatsku kao svoju maticu, pa ne sugeriram Talijanima da se tornjaju u Trst ili Rim. To je prosto debilno. Ako ne žele ići - ne žele ići. Kraj priče. Rođeni su tamo, ja nisam. To poštivam.

A gdje ja sugeriram Mađarima ili Hrvatima da se tornjaju iz Srbije?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:13 

je, gosn Aga, tu ste u pravu...
Ali koliko me sjećanje služi, i vojvodina ima nešto slično konstutitivnim narodima, Vrilo će to bolje objasniti

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:16 

A gdje ja sugeriram Mađarima ili Hrvatima da se tornjaju iz Srbije?

A što je bio Tito, Aztek?
Ti ga očito ne želiš u beogradu jer ti je mrzak.
Ja mislim da treba počivati u Kumrovecu jer je to civilizacijski gest i običaj, da čovjek počiva u rodnome mjestu. Ako za to postoje uvjeti. No, njegovo konačište također nije tema...

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:26 

Majka druga Tite je mogla biti i Srpkinja i isti odnos prema njemu bih imao i tad kao što ga imam i sad. S druge strane, moj odnos prema titićima je daleko gori nego prema drugu Titi jer on je "bilo pa prošlo" dok su ovi i dalje aktivni a među Srbima se kriju upravo u tim autonomaškim redovima. Znači, Tito je mila majka šta ja tek mislim o tim smradovima.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:27 

volvoks je napisao/la:
Ali koliko me sjećanje služi, i vojvodina ima nešto slično konstutitivnim narodima, Vrilo će to bolje objasniti

Svi narodi koji su bili zastupljeni na Novosadskoj skupštini, 25 studenog, 1918 mogu se smatrati ustavotrovnim. Jer su njihovi delegati glasanjem za prisjedinjenje Srbiji dali (hajmo reć) konačni oblik modernoj srpskoj državi.
U toj delegaciji imaš preko 80 Bunjevačkih Hrvata, drugi po zastupljenosti. Nije problem ni da Srbija bude nacionalna država, ali vidjet ćeš kako će se ponašati lokalne vlasti 13.11. Mi mi mi mi, samo mi... To je problem.
Ovdašnja mladež misli da je Subotica bio grad duhova kad je srpska vojska ušla. A istina je da su ih kruhom, solju, i radošću dočekali isti ti blesavi i naivni Bunjevci. Danas smo na margini, kao da ništa s tim nismo imali.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:27 

Vujadin je napisao/la:

Onda nema brige. :palacgore1
Osobno i nemam ništa protiv toga.

Ma lako ćemo za tebe. Bitno da je Švabo napokon prihvatio prave političke i civilizacijske cjeline Evrope. :palacgore1

slika

Vidi, pa mi smo doista pravi mitteleuropljani :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:34 

Icebreaker je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Ma lako ćemo za tebe. Bitno da je Švabo napokon prihvatio prave političke i civilizacijske cjeline Evrope. :palacgore1

slika

A Balkan izgleda ovako nekako... :smajl020

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 22:06 

Majka druga Tite je mogla biti i Srpkinja i isti odnos prema njemu bih imao i tad kao što ga imam i sad. S druge strane, moj odnos prema titićima je daleko gori nego prema drugu Titi jer on je "bilo pa prošlo" dok su ovi i dalje aktivni a među Srbima se kriju upravo u tim autonomaškim redovima. Znači, Tito je mila majka šta ja tek mislim o tim smradovima.

U biti nevažna ličnost u 2012...
I ne može biti kriv za sve što nismo, ili ne možemo uraditi dvadeset i dvije godine poslije njega.
Mislim i na nacije, i na pojedince.
Ni Sloba nije kriv što sam išao na popravni u drugom srednje.
Nije mi se dalo učiti na tu bijedu. A trebao sam!

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 22:46 

Icebreaker je napisao/la:

slika

nije li kupa granica balkanskog poluotoka, pa mi se u sisku oduvijek zezamo da je sisak-stari u europi a sisak-novi na balkanu...

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:08 

osa je napisao/la:

nije li kupa granica balkanskog poluotoka, pa mi se u sisku oduvijek zezamo da je sisak-stari u europi a sisak-novi na balkanu...

Nema kupe kao granične rijeke na ovoj karti. Soča-Krka-Sava.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:10 

Za Vojvodinu bi najbolje bilo da sama uređuje svoja unutarnja pitanja. Centralizacija će pojačati i asimilaciju mladih (nas matore možeš samo pod zemlju, ili van).

Za Srbiju je najbolje da vidi da neka slična država podijeli samu sebe, pa da onda slijedimo.

Citat:
Forsira se ćirilica, jeste to zvanično pismo, ali ja zvanično nisam Srbin (a bogme ni nezavanično). Pa bi valjda kao nesrbin imao pravo dobit dokument na latinici. Koji Hrvat piše ćirilicom? U razvijenim zemljama to uopće nije ni tema, a isto su nacionalne države. Jednostavno, o tome se ne talasa i ne raspravlja. Dobiješ dokument na jeziku na kojem govoriš, i bog.

Ajde prođi bilo gdje Vojvodinom pa mi reci kako se ćirilica forsira.
A manjine ne samo da dobijaju dokumente na svom pismu, već je uvedeno i izvorno pisanje imena, čega prije nije bilo.

Citat:
Pokrajina više ne smije pomagati trudnice, socijalno ugrožene, dosta ljudi je pogođeno ukidanjem pojedinih nadležnosti a nemaju veze s Pajtićem, osim što im taj Pajtićev pokrajinski proračun (koji je sad debelo u minusu, jer se ne isplaćuje ni zakonom određenih 7%) izlazi u susret i pomaže ih financijski.
Činjenica je i da Vojvodina ima bolji imidž od Srbije. Prije svega u EU. Jedno vrijeme se čak planirao izvoz iz Srbije pod "Made in Vojvodina". Odustalo se, dabome.

Nijedna nacionalna država istočne Evrope nije rješavala svoje probleme tako što je svojim dijelovima dala nezavisnost ili nešto slično. Ali eto, Srbija bi trebala.

Ibar je napisao/la:
Prvo ti Srbin koji nisi iz Vojvodine(iako ajde to je i nebitno odakle si) agresivnim tonom napadaš i spuštaš mene i vrila tu čovječe ko da smo neki nacist il komunist koji idemo spalit neko srpsko selo u Vojvodini eto tako zvučiš.. Ko si ti da bilo kome braniš da komentira bilo koju temu.. Jel tebi ko uskratio pravo da komentiraš ikoju na ovom forumu..

Dakle smiri tenzije .. Ovo je hrvatski forum.. Tema je o Vojvodini.. Ne srbuj, ne trolaj, ne omalovažavaj ostale forumaše.. Imaš srpske forume pa tamo pljujte po Vojvodini, autonomiji i Hrvatima do mile volje vaša stvar.. Ovdje si gost, ne domaćin i trebaš znat gdje ti je mjesto i ponašaj se u skladu s tim baba mu jadna.. Ničim izazvan iz čista mira ovdje ˝lupaš¨ po meni i vrilu i negiraš nam pravo da komentiramo o Vojvodini.. Fakat te ne kužim ni 2 posto.. Djeluješ mi ko ok lik tak da ak si se našo nešto osobno uvrijeđen il krivo shvatio reci pa da razjasnimo.. Al pristup generalno promijeni.. Nije dobar..

Ne znam da li te je neko unaprijedio u moderatore pa si se našao da dijeliš lekcije. Da, ovo je hrvatski forum, da, ja to poštujem, ali to znači da ću ili pisati što mislim ili neću ništa, a ne da ćeš mi ti određivati šta ću pisati.

Vrilu ne negiram nikakva prava, a tebi negiram pravo na licemjerje i priče "Vojvodina je specifična".

Citat:
Dakle što ti nije jasno.. Prije Turaka Vojvodina ima katoličku (mađarsku)većinu.. Dolaskom Turaka počinje vaše širenje i s vremenom postajete dominantan narod u Vojvodini.. I sve do naših dana ne uspijevate (što milom što silom) ostvarit (čvrstu) većinu u toj Vojvodini.. Vojvodini čiji starosjedioci(Srbi-lale) imaju puno više sličnosti sa svojim susjedima drugih naroda nego sa Srbima iz ostalih krajeva..

Dakle Vojvodina ima svoju kulturu, običaje, pjesme, tradiciju, nošnje, kuhinju, plesove, narode, jezike i za mene je to jedno bogatstvo a ne nešto loše..

Genocidima i etničkim čišćenjima katolika te sustavnim naseljavanjem Srba etnička slika Vojvodine se u zadnjih 100 godina radikalno promijenila.. Danas imamo omjere kakve imamo i ja to ne negiram..

Tebi nije jasno da ti je sva ova priča go qrac.

Citat:
Isto tako ne vidim zašto ideju o vojvođanskoj autonomiji vidiš kao atak na Srbiju, Srbe i maltane neki šta ˝novi genocidna Srbiju˝.. Kad sam ja ovjde uopće spominjao Srbiju..

Zbog toga ko je sprovodi i zbog načina na koji se sprovodi.

Citat:
Dakle Vojvodina je jedna prirodno-geografska cjelina, ima kulturno-političku posebnost već stoljećima.. Najveći dio svoje povijesti provela je pod okriljem katoličkih zemalja i katolički (Zapadni) kulturni krug je tu ostavio mnogo traga.. Od arhitekture, mentaliteta pa nadalje..

U svakoj državi imaš 30 prirodno-geografskih cjelina, sa posebnošću.
Vojvođanski Srbi su bili i ostali pravoslavci, tako da na njih taj krug nije ostavio mnogo traga.

Citat:
To je što se tiče povijesti.. A jasno je ko dan da će se ukidanjem stupnja autonomije Vojvodine i udaljavanjem iste od EU broj Hrvata i katolika tamo sve više smanjivati.. I tu sam izrazio svoje žaljenje .. Neznam što ti smeta..

Apsolutno ništa.

Citat:
I molim te da prestaneš trolat temu sa RSK, i Srbima iz HR i ostalim.. RSK (krezuba tvorevina bez ikakvog legitimiteta stvorena u krvi hrvatske djece) uopće je ić uspoređivat sa Vojvodinom je totalni epic fail..

RSK je jedna prirodno-geografska cjelina, ima kulturno-političku posebnost već stoljećima.. Najveći dio svoje povijesti provela je pod uticajem pravoslavne Crkve i pravoslavni (Istočnia) kulturni krug je tu ostavio mnogo traga.. Od arhitekture, mentaliteta pa nadalje..

Citat:
Ti si za ukidanje autonomije Vojvodine i ja to poštujem.. Nit sam te napao, vrijeđao il se pjenio..

Ne znam gdje si ti vidio napade, vrijeđanje ili pjenjenje. A licemjerje mi je odvratno, pa se izvinjavam ako ti to smeta.

Citat:
A ono za krokodilske suze si žešće mašio.. Ne likujem nad nikim i ničim.. Nisam nikakav srbomrzac.. Moj faktor u ovoj priči su Vojvodina odnosno u prvom redu njeni Hrvati i katolici.. Neznam što ti to smeta.. Pomalo :zivili

Ništa nisam rekao o tvojoj brizi za vojvođanske Hrvate. Ali priče kako su vojvođanski Srbi drugačiji od ostalih... idi nađi priču o dva brata od Balaševića pa mi citiraj... :pegla

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:14 

osa je napisao/la:

vidim na nema, ali meni se čini da sam čak i u školi učio da je kupa granica balkana....

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:20 

Gospodine Jagnje, ako beogradske strukture vlasti nisu u stanju voditi ovu državu nigdje drugdje, osim u sigurnu i izvjesnu propast, ja se ne bih libio podržati jednu drugu, recimo novosadsku, koja bi možda bolje mogla zastupati moje interese, od biološkog opstanka do ljudskih prava.
Kada bi ta beogradska struktura vlasti dobro radila svoj posao, onda se slažem da novosadska ne bi služila ničemu. Ali uopće nije tako. Katastrofalno loše rade svoj posao. Jedino što dobro rade je ubiranje poreza. Srbija ima državnih služenika koliko i Njemačka!

Kad Hrvatska ima gospodarske probleme, jel neko predlaže rješenje u vidu podjele na republike?

Jagnjeca brigada je napisao/la:
slika

:bihzastava

To je Nimeirijev Sudan, Čankova je vertikalna.

Autonomiju nisu izmislili komunisti, već su je izmjenili.

Autonomija nije postojala prije komunista, sem Srpskog Vojvodstva.

volvoks je napisao/la:

Loše te služi. Nema.

Nego, Hrvat iz Hrvatske priča o konstitutivnosti... majku mu???

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:23 

osa je napisao/la:

vidim na nema, ali meni se čini da sam čak i u školi učio da je kupa granica balkana....

Socijalizam. :kava

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:27 

Metemma je napisao/la:

Mislim da je ovu isto koristila neka partija. Ali evo da se g.Čanak ne ljuti...

slika

Boje asociraju na ostrvsku banana republiku. Palme i polugole žene.

Metemma je napisao/la:
Kad Hrvatska ima gospodarske probleme, jel neko predlaže rješenje u vidu podjele na republike?

Zanimljivo je videti kakvi stavovi cirkulišu na temama o jednoj nacionalnoj državi (Hrvatska), a kakvi na temama o drugoj nacionalnoj državi (Srbija). Posebno kad ih iznose isti ljudi.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:32 

Metemma je napisao/la:
Gospodine Jagnje, ako beogradske strukture vlasti nisu u stanju voditi ovu državu nigdje drugdje, osim u sigurnu i izvjesnu propast, ja se ne bih libio podržati jednu drugu, recimo novosadsku, koja bi možda bolje mogla zastupati moje interese, od biološkog opstanka do ljudskih prava.
Kada bi ta beogradska struktura vlasti dobro radila svoj posao, onda se slažem da novosadska ne bi služila ničemu. Ali uopće nije tako. Katastrofalno loše rade svoj posao. Jedino što dobro rade je ubiranje poreza. Srbija ima državnih služenika koliko i Njemačka!

slika

:bihzastava

Autonomiju nisu izmislili komunisti, već su je izmjenili.

Autonomija nije postojala prije komunista, sem Srpskog Vojvodstva.

volvoks je napisao/la:

Loše te služi. Nema.

Nego, Hrvat iz Hrvatske priča o konstitutivnosti... majku mu???

Hrvatska je gospodarsko čudo za Srbiju. I pored sveg razaranja...
Ušla je u NATO.
Ućiće u EU.
Bez puno moralisanja, gledaj to kao dva velika zadatka u dvadeset godina.
Ispunjeni su.
Što je Srbija od zacrtanog ispunila za dvadeset godina?
Ništa.

Војводство Србија и Тамишки Банат је назив за круновину Аустријског царства која је постојала на подручју данашње Војводине између 1849. и 1860. године. Круновина је формирана у складу са привилегијама које је аустријски цар дао Србима 1691. године, а које су признавале право Срба на аутономну територију у оквиру Хабсбуршке Монархије.

Ako lažu latini, ne lažu braća?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:34 

Da u Hrvatskoj postoji nešto kao Vojvodina, ja bih je podržao, čak bi mi bila draga ta različitost i posebnost. Da je npr. BiH postala dio Hrvatske, u svakom slučaju bi zaslužila široku autonomiju. Općenito mi se sviđa ideja regionalnih stranaka kao HDSSb-a ili IDS-a (mada ovoj zamjeram urbani šovinizam i korupciju).

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:39 

Imate vi dosta istorijskih regiona i ostataka manjina, pa slobodno isprobajte. AP Istra, AP Dalmacija, AP Dubrovnik, Sremsko-Baranjska AP, AP Vojna Krajina, AP Slavonija. Eto ti ideja pa razrađuj.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:46 

Imate vi dosta istorijskih regiona i ostataka manjina, pa slobodno isprobajte. AP Istra, AP Dalmacija, AP Dubrovnik, Sremsko-Baranjska AP, AP Vojna Krajina, AP Slavonija. Eto ti ideja pa razrađuj.

Samo jedna mala razlika - svi ti krajevi su bili dio Hrvatske države kroz određene razdoblje povijesti, a SAP Vojvodina nikad nije bila dio Srbije do 1945., tj. nikad nije bila integralni dio Srbije bez svog suvereniteta. Specifična je donekle Istra, i tamo postoji regionalistički pokret. Osobno nisam apsolutno protiv zahtjeva da Istarska županija (koja se u potpunosti podudara s pokrajinom Istrom) dobije veće financijske i druge ovlasti, ali me smeta kod nositelja tog pokreta forsiranje strane kulture na račun hrvatske (talijanske), kakvog u Vojvodini nema, te urbani šovinizam prema onima "priko Učke". Međutim, ja ne predlažem da se ta županija podijeli, ukine, da se stavi izvan snage njen Statut, da se zanemari volja birača itd.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:48 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Da u Hrvatskoj postoji nešto kao Vojvodina, ja bih je podržao, čak bi mi bila draga ta različitost i posebnost. Da je npr. BiH postala dio Hrvatske, u svakom slučaju bi zaslužila široku autonomiju. Općenito mi se sviđa ideja regionalnih stranaka kao HDSSb-a ili IDS-a (mada ovoj zamjeram urbani šovinizam i korupciju).

Hrvatsku možeš prepoznati već po kvaliteti kolovoza, prvi put sam u životu vidio govornicu šlep službe kad smo autobusom prošli kroz Spačvu. Granje se uredno siječe i slaže u red...
Po tome već znaš da si među svojima. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:48 

Pokušajte sa Istrom, za početak. Imate arenu u po Pule kao svojevrsan primjer sušte kulturološke suprotnosti od recimo Slavonije koju kad posmatrate kroz njene atribute, stičete utisak da se radi o dvije države koje veze nemaju jedna s drugom. A onda lagano krenete u separatističke vode, poradite na mentalnom odvajanju Hrvata iz Istre i Hrvata iz ostatka Hrvatske, zatim pričama o formiranju Istarske katoličke crkve odvojene od Vatikana, pa zatim sa pričama o Istrijanima kao nečim potpuno različitim od ostalih Hrvata i dobijete ono što danas forsiraju autonomaši u Vojvodini. Znači, imate materijala i previše.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:49 

Hrvatsku možeš prepoznati već po kvaliteti kolovoza, prvi put sam u životu vidio govornicu šlep službe kad smo autobusom prošli kroz Spačvu. Granje se uredno siječe i slaže u red...
Po tome već znaš da si među svojima. :palacgore1

Ima i tu svega, od primitivizma, kriminala, nepotizma, malograđanštine, preseravanja, gluposti itd.

Gospodine Agathonikos, u odgovorio sam Vam i prije Vašeg pitanja. :D

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 23:50 

Jebiga, imao si šansu za jednu autonomiju 1991-95, al ne dade sudbina.

Vojvodina nema posebnost. Posebnost ima 5 mađarskih opština, 2 slovačke, 20 rumunskih sela, 2 rusinska i Subotica. Odnosno, Vojvodina nema ništa veću posebnost od bilo kog drugog dijela Srbije, posebno ne takvu koja bi joj davala neki povlašten status, posebno nije isto što i BiH.

Meni se sviđa ideja decentralizacije, ali ne po Brozovim granicama. Ništa slično Vojvodini ne postoji ni u jednoj nacionalnoj državi u Evropi.

Sjeti se samo šta je sve od komunističkih ostataka Hrvatska odbacila.

Hrvatska je gospodarsko čudo za Srbiju. I pored sveg razaranja...
Ušla je u NATO.
Ućiće u EU.
Bez puno moralisanja, gledaj to kao dva velika zadatka u dvadeset godina.
Ispunjeni su.
Što je Srbija od zacrtanog ispunila za dvadeset godina?
Ništa.

Hrvatska nije imala sankcije koje je Srbija imala, no svejedno. Svaka čast, kapa dole.
Uzmimo neki drugi primjer ako taj ne odgovara. Rumunija, Bugarska, Mađarska, Grčka, Albanija... evo Grci, u krizi su najstrašnijoj. Jel neko kao rješenje predlaže podjelu zemlje?

Citat:
Војводство Србија и Тамишки Банат је назив за круновину Аустријског царства која је постојала на подручју данашње Војводине између 1849. и 1860. године. Круновина је формирана у складу са привилегијама које је аустријски цар дао Србима 1691. године, а које су признавале право Срба на аутономну територију у оквиру Хабсбуршке Монархије.

Ako lažu latini, ne lažu braća?

Pa rekao sam - osim Vojvodstva Srpskog. Postojala je 11 godina srpska autonomija u Austriji. Kakve to veze ima sa nekom multietničkom Vojvodinom danas? Gdje je ta autonomija bila od 1860. do 1945?

Evo ti karta, upri prstom.

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: