|
|
Stranica: 30/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 06 lis 2012, 13:14 |
|
|
Vesela red je kad dođeš na forum da se predstaviš na topiku poruke-zelje-komentari/pozdrav-svima-faljen-isus-t14.html?start=425 ili nekom drugom, tako da drugi forumaši znaju ko si, a ne da upadaš kao padobranac, zato su sumnjičavi svi prema tebi.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 lis 2012, 20:19 |
|
|
vesela red je da se uslikaš bez grudnjaka i staviš sliku na forum. na taj način ćemo steći potpuno povjerenje u tebe
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Dj Remzo
|
Naslov: Čula sam da je i DJ Krmak Hrvat. Postano: 02 stu 2012, 01:32 |
|
|
Ljudi DJ Krmak vam je srbin iz Banja Luke.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 02 stu 2012, 01:51 |
|
|
Ja bih rekao da je prirodno da u takvoj nemuštoj zemlji kakav je protektorat ljudi sele u nacionalno svoje sredine. Neki miješani gradovi se mogu držati zbog tvrdoglavosti, ali u prostorima gdje je netko 80-90%- nema šanse.
Hrvati u BH će opstati, ali samo tako da imaju svoje institucije, od policije u većinskim krajevima, medija, pariteta svugdje, školstva i slobodne ekonomije koja im ne će saugati novac. U cjelini, iako nisu nevinašca hrvatski BH političari, veća je krivnja međunarodnjaka i službene kukavičke politike RH, koja iako bolja nego u doba muslimanske marionete Mesića, ipak nije dostatna.
Ima tu i jedna povijesno-psihološka dimenzija- Hrvati osjećaju da su oni baštinici stare Bosne, dok Muslimani i Srbi, zapravo- ne. Hrvati su sad većina na nešto manje od 20% BH, no da su i na 60%, mislim da bi većina bila da BH opstane kao neka država triju naroda. Dok bi Srbi rado i uništili ime BiH, a Muslimani, da imaju većinu na 60%, odbacili bi odmah sve priče o jedinstvenoj bla bla i tražili neku svoju Muslimaniju.
Jer njih za Hrvoja, Tvrtka, Kulina, Kotromaniće, vrhbosnu, Stjepana Tomaševića... ne veže baš ništa. I Srbi i Muslimani samo selekcionirano pokušavaju protumačiti-iskrivljeno- neke minorne dijelove iz predosmanske povijesti poradi svojih sadanjih nacionalističkih ciljeva. To mogu razumijeti, samo- ne glumatajte da je to nešto kao "vaše".
Nije.
Kao što je kaardžić rekao još u doba rata neka Hrvati uzmu kosti "tamo nekog svog kralja" (Stjepan Tomašević), tako i Muslimani stoje pred gotikom u Jajcu kao pre nečim stranim.
Baš kao Hrvati pred manastirom u Dobrunu kod Višegrada ili pred turskim osmanskim građevinama i rukopisima.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 02 stu 2012, 10:17 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Ja bih rekao da je prirodno da u takvoj nemuštoj zemlji kakav je protektorat ljudi sele u nacionalno svoje sredine. Neki miješani gradovi se mogu držati zbog tvrdoglavosti, ali u prostorima gdje je netko 80-90%- nema šanse. Hrvati u BH će opstati, ali samo tako da imaju svoje institucije, od policije u većinskim krajevima, medija, pariteta svugdje, školstva i slobodne ekonomije koja im ne će saugati novac. U cjelini, iako nisu nevinašca hrvatski BH političari, veća je krivnja međunarodnjaka i službene kukavičke politike RH, koja iako bolja nego u doba muslimanske marionete Mesića, ipak nije dostatna. Ima tu i jedna povijesno-psihološka dimenzija- Hrvati osjećaju da su oni baštinici stare Bosne, dok Muslimani i Srbi, zapravo- ne. Hrvati su sad većina na nešto manje od 20% BH, no da su i na 60%, mislim da bi većina bila da BH opstane kao neka država triju naroda. Dok bi Srbi rado i uništili ime BiH, a Muslimani, da imaju većinu na 60%, odbacili bi odmah sve priče o jedinstvenoj bla bla i tražili neku svoju Muslimaniju. Jer njih za Hrvoja, Tvrtka, Kulina, Kotromaniće, vrhbosnu, Stjepana Tomaševića... ne veže baš ništa. I Srbi i Muslimani samo selekcionirano pokušavaju protumačiti-iskrivljeno- neke minorne dijelove iz predosmanske povijesti poradi svojih sadanjih nacionalističkih ciljeva. To mogu razumijeti, samo- ne glumatajte da je to nešto kao "vaše". Nije. Kao što je kaardžić rekao još u doba rata neka Hrvati uzmu kosti "tamo nekog svog kralja" (Stjepan Tomašević), tako i Muslimani stoje pred gotikom u Jajcu kao pre nečim stranim. Baš kao Hrvati pred manastirom u Dobrunu kod Višegrada ili pred turskim osmanskim građevinama i rukopisima. Potpisujem većinu stvari, osim postotka. Ima nas više nego 20%. Federacija BiH ti zauzima 51% BiH. Muslimanski kantoni 23%, a u njima je i Žepče i Usora (1%, a da se računa i Vareš, bilo bi još više). 10% BiH ti je samo HBŽ. 9% je HNŽ. 6% je SBŽ. 2.5% je ZHŽ. Oko 0.6% je PŽ. Manje od 20% BiH ti je za nas HBŽ+ZHŽ+PŽ+HNŽ(-Konjic, zapadna Jablanica i djelovi mostara). Dakle 0 od srednje Bosne (o Žepču, Usori i ostalim enklavavama da i ne govorim). Hrvatski postotak je više oko 25%. S time da ovaj ostatak do 30% čine muslimanske gudure poput Konjica ili Donjeg Vakufa.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 02 stu 2012, 12:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 02 stu 2012, 16:23 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne valja ti računica. Brojke su konkretne, a SBŽ je bome i naš. HBŽ je s druge strane samo naš. Na koji način bi u fBiH, koja sadrži 51% BiH Hrvati mogli imati manje od 20%, a muslimani više od 31?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
I ja mislim da neimanje domovnica jako boli, neke ljude. U prijevodu: jebali bi se da im ne uđe.
Ja pišem sad već godinama o BiH u pozitivnom kontekstu, pa evo me, živog i zdravog.
Ali, preseravanje, kao što je ovo od Vesele, s bilo koje strane, prezirem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:13 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
BBC je napisao/la: mostarac_1991 je napisao/la:
kako si ti ogranicen eeeee za ovo bi trebo dobiti ban
Da admini imaju neko dostojanstvo dobio bi ga bez ukazivanja na to. Ali nemaju. Naravno da nemaju cim tebe pustaju da laprdas gluposti!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I ja mislim da neimanje domovnica jako boli, neke ljude. U prijevodu: jebali bi se da im ne uđe.
Ja pišem sad već godinama o BiH u pozitivnom kontekstu, pa evo me, živog i zdravog.
Ali, preseravanje, kao što je ovo od Vesele, s bilo koje strane, prezirem. Zasto mislis da je preseravanje?! Ne vidim razloga zasto bi se zena preseravala ili lagala...Njoj je ok i vjerujem da je..Sto bi pisala u pozitivnom kontekstu da je obrnuta situacija?!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
bura je napisao/la: BBC je napisao/la: Da admini imaju neko dostojanstvo dobio bi ga bez ukazivanja na to. Ali nemaju.
Naravno da nemaju cim tebe pustaju da laprdas gluposti! Musliman, ne se ljutiti. Kvariš sam sebi šupljiranje da si "Hrvat".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:27 |
|
|
neko_kao_ja je napisao/la: pa kako to molim te misli velika velicina hrvata? sto se tice kriza oko vrata, ja ga nosim nisam imao problem ali isto tako ne "reklamiram" svoje opredjeljenje pa ga nosim ispod odjece bio u sarajevu ili u medjugorju. ne, ne govorim hrvatski jer nisam odrastao u sredini koja govori hrvatski, izuzev par rijeci. samim tim i ne govorim kava vec kafa. kupujem svinjetinu naj normalnije u super-marketu. izjasnjavam se kao hrvat. ako po tvojim kriterijima nisam hrvat zao mi je a s druge strane ne mislim da se pita tvoje misljenje i da ti odredjujes tko je hrvat a tko ne. dres mozes nositi bez broblema, ali sada zalazimo u neka moja privatna shvatanja stvari ja smatram BiH svojom drzavom i nosim samo dres te drzave. mozes psovati covica, komsica, lagumdziju, rejsa, titu, sto god zelis. meni je zao sto se moja iskustva ne poklapaju sa tvojima ili sa iskustvima tvojih prijatelja, rodbine ili tko god te vec informira o stanju u sarajevu. Bravo care!!! Ima nas,imaaaaa !!!!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:33 |
|
|
bura je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: I ja mislim da neimanje domovnica jako boli, neke ljude. U prijevodu: jebali bi se da im ne uđe.
Ali, preseravanje, kao što je ovo od Vesele, s bilo koje strane, prezirem. Zasto mislis da je preseravanje?! Ne vidim razloga zasto bi se zena preseravala ili lagala...Njoj je ok i vjerujem da je..Sto bi pisala u pozitivnom kontekstu da je obrnuta situacija?! Prvo zato je što je Musliman, i to muški, provokator. I te "ljubavi" prema Bosni mi je pun kufer. Volim i ja i burek i rijeke ali... Bar prema državi Bosni i Hercegovini, jebote 1000x po bilo kojem parametru je RH bolja država. Pa koji k. onda svi lože na neku državu Bosnu, mogli smo onda i dio još istočnijeg Bizanta bit, recimo ostat u velikoj Srbiji. Pun mi je kufer istočnog i turskog naslijeđa, osim u gastronomiji. Kad slušam o toj Bosni, kao da samo treba nastat i eto zlatnim kašikama će se jest, ma da, hoće umjesto koliko-toliko opstale AU urednosti, turski nerad i peksinluk, ma da, utopija. F.T. sam svašta zamjerio ali za potez s Domovnicama sam mu zahvalan. @BBC Bura je lelujavi Hrvat, koji bi trebao malo pročitat što naš Jergović piše o "kuferašima", jamačno je jedan od njih, kao i većina nas u Bosni rođenih u katoličkim obiteljima u gradovima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:45 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Dečko je mlad, i pod žestokim utjecajem šeherskih preseravanja... Ne treba ga ismijavat. Samo, neka pogleda oko sebe i vidi što valja, 80 % toga su napravili ljudi koji se zovu Ivan, Jozef, Jan, Nikola a ne Adem, Jusuf, Ibro... I što je sad logično? Gurat Ibru i Muju jer su raja?
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:50 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Dečko je mlad, i pod žestokim utjecajem šeherskih preseravanja... Ne treba ga ismijavat. Samo, neka pogleda oko sebe i vidi što valja, 80 % toga su napravili ljudi koji se zovu Ivan, Jozef, Jan, Nikola a ne Adem, Jusuf, Ibro... I što je sad logično? Gurat Ibru i Muju jer su raja? Imaš pravo,neću ga ismijavat ,editirao sam post. No ja mislim da se lažno predstavlja,čisto sumnjam da je iz Dalmacije.Stavio je username :Bura ,a sliku mora-bure dok se u isto vrijeme slaže sa onim Sarajlijom gore i napiše : "Ima nas ,ima! " Tu potrebu glumljenja Hrvata ne razumijem .
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Dečko je mlad, i pod žestokim utjecajem šeherskih preseravanja... Ne treba ga ismijavat. Samo, neka pogleda oko sebe i vidi što valja, 80 % toga su napravili ljudi koji se zovu Ivan, Jozef, Jan, Nikola a ne Adem, Jusuf, Ibro... I što je sad logično? Gurat Ibru i Muju jer su raja? To niko ne spori..Ovdje je rijec o zivotu u Sarajevu.. Smijem se ja vama koliko ste,moram reci,al ograniceni..
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 21:52 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
bura je napisao/la: To niko ne spori..Ovdje je rijec o zivotu u Sarajevu.. Smijem se ja vama koliko ste,moram reci,al ograniceni.. Definiraj to molim te.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:04 |
|
|
Jesi ti Bošnjak, Bosanac ili Ostali ?
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:09 |
|
|
BBC je napisao/la: Jesi ti Bošnjak, Bosanac ili Ostali ? Ja sam nesto sto ti nikada neces biti niti to jesi ma koliko laprdao o tome!! A znas na sto mislim Vozdra!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:10 |
|
|
Magarac znači.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:13 |
|
|
bura je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dečko je mlad, i pod žestokim utjecajem šeherskih preseravanja... Ne treba ga ismijavat.
Samo, neka pogleda oko sebe i vidi što valja, 80 % toga su napravili ljudi koji se zovu Ivan, Jozef, Jan, Nikola a ne Adem, Jusuf, Ibro...
I što je sad logično? Gurat Ibru i Muju jer su raja?
To niko ne spori..Ovdje je rijec o zivotu u Sarajevu.. Smijem se ja vama koliko ste,moram reci,al ograniceni.. Pa dobro, dečki jesu ograničeni, oni ne bi Sarajevo u Hrvatsku, za koju smo se složili da je bolja država od sadašnje BiH ili zamišljene Bosne. Pa eto, ti ih razuvjeri, i njih i isprobaj u svojoj okolini nenacionalističkoj kako bi im se svidjela ideja života u jednoj naprednijoj državi, u kojoj doista nije bitno koje je ko nacije i vjere, dokazano. Pokušaj, ne košta ništa, ali mogu se kladit kako ti neograničeni nenacionalisti će imati puno toga protiv, nabrajat će razne razloge ali glavni je - muslimani u njoj nisu većina. I tu ti je cijeli problem moj Burko. Mlad si još, stigneš. Teže je bit Hrvat u Sarajevu, najteže, baš zato vam treba odat počast.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:13 |
|
|
bura je napisao/la: neko_kao_ja je napisao/la: pa kako to molim te misli velika velicina hrvata? sto se tice kriza oko vrata, ja ga nosim nisam imao problem ali isto tako ne "reklamiram" svoje opredjeljenje pa ga nosim ispod odjece bio u sarajevu ili u medjugorju. ne, ne govorim hrvatski jer nisam odrastao u sredini koja govori hrvatski, izuzev par rijeci. samim tim i ne govorim kava vec kafa. kupujem svinjetinu naj normalnije u super-marketu. izjasnjavam se kao hrvat. ako po tvojim kriterijima nisam hrvat zao mi je a s druge strane ne mislim da se pita tvoje misljenje i da ti odredjujes tko je hrvat a tko ne. dres mozes nositi bez broblema, ali sada zalazimo u neka moja privatna shvatanja stvari ja smatram BiH svojom drzavom i nosim samo dres te drzave. mozes psovati covica, komsica, lagumdziju, rejsa, titu, sto god zelis. meni je zao sto se moja iskustva ne poklapaju sa tvojima ili sa iskustvima tvojih prijatelja, rodbine ili tko god te vec informira o stanju u sarajevu. Bravo care!!! Ima nas,imaaaaa !!!! Volim kad ovako ljudi razmisljaju..
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:16 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: bura je napisao/la: To niko ne spori..Ovdje je rijec o zivotu u Sarajevu.. Smijem se ja vama koliko ste,moram reci,al ograniceni..
Pa dobro, dečki jesu ograničeni, oni ne bi Sarajevo u Hrvatsku, za koju smo se složili da je bolja država od sadašnje BiH ili zamišljene Bosne. Pa eto, ti ih razuvjeri, i njih i isprobaj u svojoj okolini nenacionalističkoj kako bi im se svidjela ideja života u jednoj naprednijoj državi, u kojoj doista nije bitno koje je ko nacije i vjere, dokazano. Pokušaj, ne košta ništa, ali mogu se kladit kako ti neograničeni nenacionalisti će imati puno toga protiv, nabrajat će razne razloge ali glavni je - muslimani u njoj nisu većina. I tu ti je cijeli problem moj Burko. Mlad si još, stigneš. Teže je bit Hrvat u Sarajevu, najteže, baš zato vam treba odat počast. Bolja je utoliko ukoliko je ne hebu na sve strane ko Bosnu! Oni nemaju pojma koliko Hrvati ,iz Hrvatske naraFski, vole Sarajevo! Pa evo i primjer,general Gotovina nam dolazi na cevape
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo Postano: 23 stu 2012, 22:18 |
|
|
BBC je napisao/la: Sto je pjesnik htio reci?!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|