HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 18:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1764 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Sljedeća

Navijam za
Iran 40%  40%  [ 44 ]
Izrael 60%  60%  [ 66 ]
Ukupno glasova : 110
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Iran vs Izrael
PostPostano: 21 stu 2012, 21:14 

Ne znam jel znate da su Sirija i Egipat od 1958-1961 cak bili jedna drzava sa 2 glavna grada koji su se rotirali svake godine.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Arab_Republic

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 21:17 

Citat:
Vidjećemo,na površini možda jesu u sukobu,ali ispod je druga priča...Što misliš zašto se sad u Egiptu dešavaju previranja,zašto pokušavaju Siriju da odrade itd.?

Ne razumijem zašto bi netko išao raditi onoliko sranje u Siriji sa konačnim ciljem udruženog napada na Izrael?, tocnije ne razumijem kakva im je to Assad bio prepreka u napadu na Izrael, osovina assad-iran-hezbollah bi otvorenih ruku docekali egipatski prijedlog o napadu na Izrael....a siriji pak najvece nevolje zadaju s.arabija, katar i turska.....americki saveznici....a ameri oduvijek štite izrael.....uglavnom neznaš tko pije a tko placa :neznam

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 21:22 

A je fakat @Ernani, što se priča u tvom kibucu? Zašto sve ovo, zašto zapad toliko podupire ove arapske proljećare, koja im je računica?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 21:33 

@Ernani nisam znao za Egipat i Siriju hvala na videu :D

@TG u tome i je cijeli paradoks.. Po prvi puta u dugo vremena Izraelska desnica i SAD su u ozbiljnom neslaganju.. Izrael je oprezno promatrao što se događa u susjedstvu da bi sad uvidio kako je nasamaren i izdan jer je od susjeda kao što su Gadafi, Mubarak i Assad u situaciji da ima Islamsko bratstvo kao vlast u svim tim zemljama..

Isto tako na relaciji suniti-šijiti.. SA i Katar troše milijarde na naoružanje ne da bi njime napali Izrael već da bi parirali Iranu.. Zvuči čudno no više mrze Irance i šijite nego Židove.. Odnosno šijiti su ipak muslimani pa ih njihovo ˝krivovjerstvo˝ još više boli.. Neka usporedba bi bila ratovi recimo protestanti-katolici ili katolici-pravoslavci.. Dakle borba za prestiž unutar samog islamskog svijeta.. S druge strane Izrael je saveznik SAD-a te se Zaljevske zemlje ne žele izravno konfrontirati s Izraelom niti im takvo što pada na pamet. Ostaje vidjeti što će se dogoditi u Jordanu strateški vrlo važnoj zemlji Bliskog Istoka. Zasad Jordan miruje Bogu hvala :D

Dakle za očekivati je daljnje oštrenje tenzija na relaciji suniti-šijiti u Libanonu, Siriji, Iraku, Bahreinu, SA, UAE te ostalim zaljevskim državama.

Bit će zanimljivo promatrati poziciju Egipta kad je u pitanju židovsko-palestinski sukob.

Turska je do kraja pokvarila odnose s Izraelom i tu neće biti promjena neko vrijeme.

Padne li Assad u Siriji to je smrt za šijite i nesunite tamo te bi takav scenarij vrlo brzo doveo (građanski)rat u Libanon.
Sektaško pak nasilje u Iraku neće prestati. Tamo će se voditi borbe skroz dok šijiti (većina) ne stave sunite pod kontrolu.

Iran će kroz godinu il dvije objaviti da je napravio bombu i stanje će se onda zapravo smiriti jel ko god ispalio koju dobit će u guzicu nazad par komada a nitko nije tolko lud :zubati

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 22:51 

BBC je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Imate istu priču.

Mi znamo što stoji u kuranu, za razliku od tebe.

Ja o Kuranu mislim što i ti, samo se razlikujemo u tretiranju vjernika(muslimana).

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 22:52 

Ja ih tretiram istinom. Kao i Salman Rushdie.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 23:04 

BBC je napisao/la:
Ja ih tretiram istinom. Kao i Salman Rushdie.

Ali ti ovdje ne tretiraš njih jer nemaš pristup njima. Imaš pristup Muslimanima(par njih) koji nisu baš religiozni. Dakle, radiš to da svojima zgadiš Bošnjake i muslimane.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 23:09 

Lebowski je napisao/la:
Dakle, radiš to da svojima zgadiš Bošnjake i muslimane.

Ako priznaš da je vama Bošnjacima islam Alfa i Omega onda je to istina.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 23:17 

Citat:
TEHERAN - Iran pruža finansijsku i vojnu pomoć palestinskoj organizaciji Hamas u pojasu Gaze, potvrdio je danas predsjednik iranskog parlamenta Ali Laridžani.

"Ponosni smo što branimo narod Palestine i Hamas. Naša pomoć njima je i finansijska i vojna", rekao je Laridžani, bez navođenja više detalja, objavljeno je na sajtu iranskog parlamenta (ICANA.ir.).

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 23:24 

Ernani, kako percipiras Egipcane. Upozna san jednon jednog Egipcana u dijaspori, obitelj mu je dobrostojeca, a on se izjada kako je vodstvo Egipta sluga zapada, kako obican narod misli drugacije, a da njegova, visa klasa totalno pokvarena, od zapada zatrovana itd. A iz nje izlaze ovi mladj proljecari, hajmo reci istinski demokrati. Jako mu je smetalo. Zapravo, to je bilo daleko prije sloma Mubarraka. Sad, kad se dotaka Zidova i Izraela, da ti ne prenesen sve detalje, ali nije napuhano ako ti kazen da bi sve Zidove najradije s'tera u more. Mislis da je to opceprihvaceno misljenje kod Egipcana? Pojma neman koliko je reprezentativan ovaj.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 15:02 

Zbog ovakvih raketa je pokrenut ovaj udar na Gazu :sega
slika

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 15:06 

Neko može da pobije preko sto nedužnih ljudi u nedelju dana, i to na očigled međunarodne zajednice, a neko ne sme ni da ukloni spomen ploču teroristima... Za nekoga sve, za svakog ponešto.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 15:35 

Komšić ovaj put glasovao drugačije. Više ne mora slijediti partijsku SDP liniju.
I ne vrijedi. Dva Bošnjaka i opet ih Srbin jebe u zdrav mozak. A uskoro više ni Komšića tamo neće imati. Sabur i rahat.

Citat:
Komšić i Izetbegović glasali za prijem Palestine u UN, Radmanović protiv

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici, iako to nije bilo predviđeno, na zahtjev člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, raspravljalo o rezoluciji o prijemu Palestine u Ujedinjene nacije. Nakon rasprave je donesena odluka, dva naprema jedan, da se podrži prijem Palestine, ali ona nije važeća u skladu s Ustavom, jer se radi o odluci za koju je potreban konsenzus sva tri člana.
Piše: E. G.

U ovom slučaju su za prijem Palestine u UN glasali Željko Komšić i Bakir Izetbegović, dok je predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović bio protiv.

Predsjedništvo je razgovaralo i o posjeti predsjednika Slovačke Ivana Gašparoviča Bosni i Hercegovini 27. i 28. novembra.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 11:18 

Ovaj zadnji sukob u Izraelu kao lokalni izbori u BiH. Svi na kraju pobjednici.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 11:26 

Ne znam je li bilo na temi, neki dan na FTV u emisiji Paralele je bio prillog gdje Henry Kissinger predviđa kraj države Izrael 2022. Navodno su Ameri odustali od Izraela jer im donosi više štete, nego koristi, navodno imaju dokaze da je Izrael sudjelovao u napadu na Twinse, kažu da je velikom broju amričkih Židova dosta ovakovog ponašanja Izraela i da u takvim okolnostima, okružen tako brojnim nepriajteljima Izreael ne može preživjeti dalje od 2022.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 11:28 

Nema takvih znakova iz State Departmenta

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 11:30 

Možeš misliti kako FTV obradi podtemu Twin Towers.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 13:35 

Hamas rasporedio čuvare na granicu da ne bi bilo nekakvih gluposti sa muslimanske strane. Primirje na snazi :)

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 15:04 

zaba1111 je napisao/la:
Ne znam je li bilo na temi, neki dan na FTV u emisiji Paralele je bio prillog gdje Henry Kissinger predviđa kraj države Izrael 2022. Navodno su Ameri odustali od Izraela jer im donosi više štete, nego koristi, navodno imaju dokaze da je Izrael sudjelovao u napadu na Twinse, kažu da je velikom broju amričkih Židova dosta ovakovog ponašanja Izraela i da u takvim okolnostima, okružen tako brojnim nepriajteljima Izreael ne može preživjeti dalje od 2022.

a da to možda ne znači "ej ljudi, vidite da se Izraelu mora još više pomoći"? :D

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 15:59 

volvoks je napisao/la:
Zbog ovakvih raketa je pokrenut ovaj udar na Gazu :sega
slika

Nije mi jasno sto je ovdje smijesno, ako moze objasnjenje.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 16:02 

Smiješne su ove rakete, a žalosno je što vršite odmazde u stilu švaba u Kragujevcu, 30 palestinaca za jednog židova :kava

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 16:10 

Ne znam nemam bas takav smisao za humor, mene su ucili samo budala ne zna cemu se smije. Ako nemas nesto normalno napisati na temu setaj dalje, nisam stavio ovdje Freudov kauc da citam vase komplekse i gluposti.

.תודה רבה, שלום

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 16:14 

Ernani je napisao/la:
Ne znam nemam bas takav smisao za humor, mene su ucili samo budala ne zna cemu se smije. Ako nemas nesto normalno napisati na temu setaj dalje, nisam stavio ovdje Freudov kauc da citam vase komplekse i gluposti.

.תודה רבה, שלום

Što kažeš za Kissingera, buduću američku politiku i stav američkih Židova?

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 16:20 

zaba1111 je napisao/la:

Bas je vecina americkih Zidova za brutalniji obracun sa Hamasom i jaci aliyah u Izrael, nista ostaje mi da cekam 10 godina i vidim, ali vjerujem da ce se mnogi razocarati 2022. isto sto ce biti sa mnogima za mjesec dana koji nemaju zivot i cekaju gromadu iz svemira da dobiju smisao u zivotu.

Just ain't gonna happen :kava

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012, 17:55 

Ernani je napisao/la:

.תודה רבה, שלום

Kako ne znam čemu se smijem? Smijem se "opasnim" palestinskim raketama, to zasigurno nije bio post uperen protiv Izraela...
Tko si ti da tjeraš ljude s teme?? I ovako ti se previše dopušta , mislim na tvoj odnos sa Srbima...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1764 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: