HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ruj 2026, 21:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 26 stu 2012, 21:04 

Žepče i to tamo je sljedeće za poklapanje.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 26 stu 2012, 21:07 

Evo vam poklapanja.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/samohran ... /121126105

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:10 

http://www.vecernji.hr/vijesti/prodaje- ... nak-449547

http://danas.net.hr/balkan/zena-i-djeca ... jem-bubreg

http://ipress.hr/hrvatska/prodajem-bubr ... 22149.html

http://danas.net.hr/balkan/tekstilni-ra ... ni-obitelj

http://www.dragovoljac.com/index.php?op ... &Itemid=10

http://www.vecernji.ba/vijesti/za-bubre ... nak-449549

Teška sudbina, jebiga.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:15 

Lebowski je napisao/la:

Svih bošnjaka, jbg.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:16 

Lebowski je napisao/la:

Hrvatska je poklopljena Hrvatima. Vi vidite kako ćete vi u toj situaciji.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:19 

Nebula je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Kakve su vam ovo gluposti sa Tuđmanom, Banjalukom i slično. Valjda je jasno ko je zaustavio rat i kreirao njegove rezultate.

Njima očigledno nije jasno. Oni bi da su neki junaci koji su oslobađali šta su htjeli a ako nešto nisu oslobodili onda to nisu ni htjeli. Neviđena sila :D

Ako vi niste ništa napravili ne znači da nitko nije.

Equality at it's best. :D

Gotovina jednako Mladić.

Ako su muslimanci jadnici onda to moraju bit i Hrvati.

Ista škola.

Tješi se ti tješi.

Nebula je napisao/la:

Što prije shvatite da smo mi svi skupa jadovi koji se ništa ne pitaju to bolje.

Netko je odradio svoju Oluju, a netko olujiše svemrežnim bespućima i ukida Srpsku. Ali svi smo mi isti jadovi. :D

Unatoč pretencioznom naslovu lijepo Englez objasni tko odradio heavy fighting. :D

Ma simpa si uglavnom s tom svojom teorijicom. :D

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:23 

Ceha je napisao/la:

I Hrvata sa nama. Zamisli, ne možete sebi predstavnike u vlasti izabrati. :evotigana

Nego, objasnite mi kako se vi možete igrati crtanja karti a mi ne možemo.

Većina vas vjeruje u više ciljeve i za njih je spremna sve uraditi, čak i dati svoj život. Zašto onda Bošnjaci(oni koji to žele) nemaju pravo radi tih viših ciljeva na bilo kakvu strategiju, bilo to rahat patnja, samo sabura, bilo nametanje putem demokratskog aparata, bilo demografskim putem.

Zašto Bošnjaci ne mogu biti nacionalisti, imati velikobošnjačke ciljeve?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:30 

Lebowski je napisao/la:

To ti ozbiljno ?
Bilo bi lijepo da ste samo nacionalisti, manje bi bili fašisti.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:30 

Lebowski je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Svih bošnjaka, jbg.

I Hrvata sa nama. Zamisli, ne možete sebi predstavnike u vlasti izabrati. :evotigana
Nego, objasnite mi kako se vi možete igrati crtanja karti a mi ne možemo.
Većina vas vjeruje u više ciljeve i za njih je spremna sve uraditi, čak i dati svoj život. Zašto onda Bošnjaci(oni koji to žele) nemaju pravo radi tih viših ciljeva na bilo kakvu strategiju, bilo to rahat patnja, samo sabura, bilo nametanje putem demokratskog aparata, bilo demografskim putem.

Mogu, kako da ne.
Samo ne s ovom ekonomijom :D

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:31 

@Lebowski je konačno bacio sve karte i postao brutalno iskren. Maske su pale i to pozdravljam i cijenim :palacgore2

Pustite čovjeka da piše ono što on i Muslimani misle. Drago mi je da se može iskreno razgovarati. Tako da Leb samo piši jer ova tema nema smisla puno bez upisa sa druge strane.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:34 

DOBOJ:

Srbi oko 50 tisuća
Muslimani nešto iznad 10 tisuća
Hrvati par stotina

Ispravite me ako sam u krivu..

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:34 

Ibar je napisao/la:
@Lebowski je konačno bacio sve karte i postao brutalno iskren. Maske su pale i to pozdravljam i cijenim :palacgore2
Pustite čovjeka da piše ono što on i Muslimani misle. Drago mi je da se može iskreno razgovarati. Tako da Leb samo piši jer ova tema nema smisla puno bez upisa sa druge strane.

Slažem se na to sve, bilo bi im i bolje da budu nacionalisti i da se posvete malo sebi samima a ne da traže 100% (bilo BiH, bilo fBiH, bilo 6 županija u kojima ih ima više nego nas).

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:35 

Ibar je napisao/la:

Ajde bježi, ti ćeš znati šta ja mislim! :laugh

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:40 

Lebowski se totalno promijenio otkako je pročitao slikovnicu Naš dedo Alija, nakon te slikovnice se pretvorio u povampirenog muslimanskog fašistu

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:42 

Nebula je napisao/la:

U centru grada Sarajeva bošnjaci su činili preko 50% stanovništva. U gradu Bijeljini bošnjaci su činili 52% stanovništva. Imali uopšte smisla dalje pričati sa tobom? Hajde kratko dok su reklame na TV.

Sad ćemo uzimati procente tamo odakle tebi odgovara. Muslimani u Sarajevu 43%, Srbi u opštini Bijeljina 60%. Šta je trebalo da urade, da ostave Bijeljinu vama?

Citat:
Muslimani i hrvati 92-e (kada je počeo rat) nisu osvojili niti jedan grad u kojem su srbi prije rata bili većina. Srbi jesu desetine gradova u kojima su muslimani i hrvati bili većina. Srbi su imali JNA i oružje i napali su gotovo nenaoružane muslimane i hrvate.

Priča ko je gdje većina je bitna kad se pregovara. Kad se ratuje, onda se trudiš da pobijediš. Sigurno nisu trebali Srbi negdje gdje ih ima 30% da prepuste mirno grad da ga zauzmu muslimani jer ih ima 32%... niđe veze.
U ratu vrijedi druga logika.

Citat:
Masovno protjerivanje civila, masovna ubistva, silovanja i logori. Uvijek ću biti prvi da kažem da nije Srbija bila agresor. Agresor su bili BH srbi. Agresor na svoje dojučerašnje komšije.

Muslimanski dijelovi Federacije nisu ništa manje "etnički čisti" od RS, zato bih ja na tvom mjestu manje lupetao.

Što se tiče zločina, zločinci nek odgovaraju. Bilo kakvo prenošenje zločina na čitav narod okači mačku o rep, a posebno ideje da ćemo da pristanemo na neko kršenje naših prava jer ti tvrdiš da smo zločinci.

Onaj ko se brani od ponavljanja 41, svadbe na Čaršiji i Sijekovca ne može da bude agresor. Srbi u svojoj zemlji ne mogu da budu agresori.

Citat:
Ti kao stanovnik Nevesinja imaš legitimno pravo da želiš da tvoja opština bude u RS. Ali ako insistiraš na entitetskim linijama koje su povučene na osnovu genocida i etničkog čišćenja onda podržavaš etničko čišćenje. Isto važi i za stanovnike Federacije ako na entitetske linije gledaju kao na neku svetinju. Nemože svetinja biti nešto stvoreno na krvi i patnji drugih ljudi. Isto važi i za one koji misle da je BiH svetinja. I današnje granice BiH su uglavnom rezultat Turskih osvajanja dakle nastale su na krvi i patnji ljudi. Dakle nije ni BiH svetinja a kamoli RS.

Nema te države koja nije u istoriji imala patnju i krv.

No svejedno, priča ti je bezveze. Entitetske linije su povučene na osnovu Dejtonskog sporazuma.

Citat:
A "blokada" je odbrana? Vi kada se branite opkolite druge da umru od gladi a onda ih psihički snajperom i granatama dotučete? Ja branitelja u PM

A vi kad se branite pustite neprijatelja da vršlja gdje hoće i kad hoće? Snabdijevate ga hranom? Prvi korpus muslimanske vojske imao je 55.000 vojnika, Sarajevsko-romanijski VRS oko 14. Naravno da ćeš ih opkoliti i ne puštati da izađu.

Citat:
Ili drekavac ili niko. Prije će biti niko. Propagande imaju na sve strane i moramo razaznati šta je istina a šta propaganda. Zato i imamo Hag da nam presudi oko stvari oko kojih se ne slažemo . Kao sudija u fudbalu. Fudbalski govoreći, u dosadašnjem toku meča ste zabili više golova ali vam je sudija isključio ne jednog već nekoliko igrača. A utakmica će još mnogo da traje jer je dugačak prekid a sudija će sve da nadoknadi.

Samo ti negiraj zločine nad drugim narodima i traži neko poštovanje za muslimanske žrtve.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:50 

@Met

Što se tiče zločina, zločinci nek odgovaraju. Bilo kakvo prenošenje zločina na čitav narod okači mačku o rep, a posebno ideje da ćemo da pristanemo na neko kršenje naših prava jer ti tvrdiš da smo zločinci.

Onaj ko se brani od ponavljanja 41, svadbe na Čaršiji i Sijekovca ne može da bude agresor. Srbi u svojoj zemlji ne mogu da budu agresori.

SVADBA POVOD ZA RAT? Šta sad sutra ubiju nekog Hrvata na svadbi u Vojvodini i mi odma juriš nabijat Voje i Slobe na kolac?

Sijekovac izmišljeni zločin(vidi Ante Prkačin o Sijekovcu imaš i emisiju nekoj Banja Luka tv)

Srbi u svojoj zemlji nemogu da budu agresori??!! Pa dobroo a Hrvati, Muslimani i Albanci mogu ?

¨A vi kad se branite pustite neprijatelja da vršlja gdje hoće i kad hoće? Snabdijevate ga hranom? Prvi korpus muslimanske vojske imao je 55.000 vojnika, Sarajevsko-romanijski VRS oko 14. Naravno da ćeš ih opkoliti i ne puštati da izađu.˝

vjerovao ti il ne mi Hrvati smo snabdijevali i pomagali Muslimane pa i vrlo pošteno se odnosili prema Srbima za vrijeme najžešćih sukoba sa istima..

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 21:55 

Ibar je napisao/la:

SVADBA POVOD ZA RAT? Šta sad sutra ubiju nekog Hrvata na svadbi u Vojvodini i mi odma juriš nabijat Voje i Slobe na kolac?

Sijekovac izmišljeni zločin(vidi Ante Prkačin o Sijekovcu imaš i emisiju nekoj Banja Luka tv)

Svadba je samo služila da vidimo šta nas čeka u toj državi.

Početak rata je bio otimačina za teritorije, u svakoj opštini se vodio mali rat.

Citat:
Srbi u svojoj zemlji nemogu da budu agresori??!! Pa dobroo a Hrvati, Muslimani i Albanci mogu ?

Ne mogu.

Citat:
vjerovao ti il ne mi Hrvati smo snabdijevali i pomagali Muslimane pa i vrlo pošteno se odnosili prema Srbima za vrijeme najžešćih sukoba sa istima..

Osim prema onim opasnima preko 65 godina?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:00 

Muslimane smo hranili, snabdijevali oružjem i primili masu njihovih izbjeglica u HR za vrijeme rata(Hrv-Mus)

Prema Srbima je odnos bio korektan s obzirom na uvjete.. Dakle Srbi u HR te oni u Herceg Bosni su prošli puno bolje odnosno manje gore (jer rat je pakao) od Hrvata u Srbiji i Srpskoj.

Dobro Met kažeš nitko nemože bit agresor na svojoj zemlji a vidiš ti recimo negiraš Albancima da je Kosovo njihovo.. Problem je u definiranju toga:˝šta je čije˝

Ili po ovom nekom neobičnom i za mene s jedne strane ugodno iznenađujućem argumentu ti tvrdiš da u BiH niko nije bio agresor na nikoga i na neki način svako na svakoga :D

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:03 

Ibar je napisao/la:
Muslimane smo hranili, snabdijevali oružjem i primili masu njihovih izbjeglica u HR za vrijeme rata(Hrv-Mus)

Prema Srbima je odnos bio korektan s obzirom na uvjete.. Dakle Srbi u HR te oni u Herceg Bosni su prošli puno bolje odnosno manje gore (jer rat je pakao) od Hrvata u Srbiji i Srpskoj.

Srbi su gdje prošli bolje od Hrvata u Srbiji?

No svejedno, pozdravljam svaki čovječan postupak.

Citat:
Dobro Met kažeš nitko nemože bit agresor na svojoj zemlji a vidiš ti recimo negiraš Albancima da je Kosovo njihovo.. Problem je u definiranju toga:˝šta je čije˝

Albanci nisu agresori već pobunjenici, dirty rebels :zubati

Citat:
Ili po ovom nekom neobičnom i za mene s jedne strane ugodno iznenađujućem argumentu ti tvrdiš da u BiH niko nije bio agresor na nikoga i na neki način svako na svakoga :D

Čudo koje Poljaci nazivaju wojna domowa.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:18 

Reko bi Voja koštunica: separatisti :zubati

Mislim da je volio koristit i riječ:teroristi :D

Pa da mislim da su Hrvati u Vojvodini i Srbiji prošli gore od Srba u Zagrebu, Rijeci il Splitu..

A o Hrvatima u RS-u naspram Srba u Hrvatskoj tu nemam šta pričat..

Omjer SILOVANIH, UBIJENIH, PROTJERANIH, SRUŠENIH CRKAVA, UNIŠTENIH I OPLJAČKANIH KUĆA je podosta na ˝hrvatskoj strani˝

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:22 

Ibar je napisao/la:

Pa da mislim da su Hrvati u Vojvodini i Srbiji prošli gore od Srba u Zagrebu, Rijeci il Splitu..

Omjer SILOVANIH, UBIJENIH, PROTJERANIH, SRUŠENIH CRKAVA, UNIŠTENIH I OPLJAČKANIH KUĆA je podosta na ˝hrvatskoj strani˝

:confused1

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:27 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

:confused1

Jagnje da preciziram.. Četnici i JNA mjesecima razaraju Dubrovnik a Pravoslavnoj crkvi tamo ni kamen zafalio nije. Diljem Srpske su gotovo sve katoličke crkve, raspela i svetinje bili razoreni, oštećeni ili satrti. Četnici su se još hvalili po Banja Luci kako su ubili katoličkog Isusa..

Broj silovanih tu je bilo jedno 1000 puta više hrvatskih nego srpskih žrtava

Broj ubijenih (civili i ratni zarobljenici) te broj mučenih uvjerljivo ˝mi dobivamo˝

Protjerani ljudi (tu spor nastaje oko hrvatskih Srba koji su protjerani u aranžmanu Knin-Beograd (OLUJA) a dobar dio ih je zbog te propagande i ranije napustio HR no njih ne računam u protjerane nego u odbjegle il ajmo reć pobjegle).. T smo opet mi ˝dobili˝

te opljačkane kuće, ukradena imovina opet mi ˝pobjednici˝

5-0 za nas kolko god pojednotavljeno ovo zvučalo i malo morbidno :kava

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:30 

Zaboravio sam i logore za Hrvate na teritoriju HR, Srpske i Srbije kroz koje su prošli DESECI TISUĆA ljudi i u kojima su bili na najgnjusnije načine silovani, ubijani, mučeni i sakačeni..

U Hrvatskoj takvog čega nije bilo uz par iznimaka (Lora npr.) za koje državni vrh nit je znao (zločini) nit je podržavao takvo što..

Di su još mine, i ekonomsko razaranje Hrvatske i sva šteta koju nam je JNa + četnici napravila..

Teško mi je malo pisat o ovome no nastojim što nepristranije i realnije pokušavam zamislit da sam Kinez na sekundu :D

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:31 

Zaista ne vredi ni ulaziti u ovu raspravu, posebno na pogrešnoj temi, tako da ću ostati pri :confused1

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 22:43 

Jagnje drago mi je da si nam back samo nabaci avatarče neko :D

No braćo Muslimani gdje smo stali s dogovorima oko preustroja?! Ah ta Srednja Bosna rahat patnja za sve :D

Dobro je Bosnensis još davno rekao ovdje sve se može podijelit al Srednja Bosna nikako.. Morat će to u neku Mješovitu Županiju izgleda.. pitanje je samo što će još u tu županiju bit ugurano :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: DŽorDŽ, Jean Luc Picard, Tomba17 i 265 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: