HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 06:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 552 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011.
PostPostano: 05 pro 2012, 13:14 

Icebreaker je napisao/la:
Dobro smo mi ovo odradili, kad sagledamo cjelokupnu našu povjest. A bili smo dosta puta ugroženi, počevši od Turaka koji nas nisu uspjeli islamizirat, pa je iza toga bila mađarizacija, talijanizacija i na kraju ovi problemi sa Srbima.

Još da odradimo stvari u BiH pa raditi na integriranju i što jačem povezivanju hrvatskih dijelova i to je to.

Da se ujedine sve Hrvatske zemlje ! :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 13:24 

Gdje ste našli podatke za vjeru...

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 13:57 

volvoks je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
slika
Dakle, nešto ovako?
Iako, zapravo nema veze. Kroz 2-3 popisa će ionako sve biti crveno :D
Reda radi, bilo bi ljepo i ovo u Istri zacrvenit, al :D

Šteta, bolje da se zacrvene plave i tamno zelene općine, česi i mađari su izrazito lojalne manjine uklopljene u političku hrvatsku naciju...

*Gračac se zbiljski može jedino crvenjeti, to je doista zasigurno većinski hrvatska općina i takova će i ostati.
Načelnika općine Gračac na posljednjim izborima za svega par glasova razlike prigodom glasovanja izabrali su autobusi iz Srbije, a glede stalno nastanjenog stanovništva neupitna je bila hrvatska većina, glede mladeži Hrvati također apsolutno dominiraju.

Naime špekulacije su nastale zbog razlike u brojci stanovnika općine sa popisa 2001. - 2011. a ona jest zbog toga što je između ta dva popisa nekoliko stotina Hrvata iz Drvara u ožujku 2002. trajno zbrinuto na ozemlju općine Gračac.
http://www.network54.com/Forum/166738/m ... 01/Egzodus
http://www.zupa-svkriz.hr/vijesti/2002/ ... 0315hi.htm
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020 ... cija01.asp

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:13 

Što se tiče karte ja bi rađe da postepeno se crveni na različitim mjestima. Recimo 1-2 plave u Dalmaciji, Lici i Slavoniji svakih deset godina pa da možemo napraviti zgodan filmić u 3d na jubitou. :zubati

Zaista Hrvati mogu biti jako jako zadovoljni razvojem i nacionalnom, političkom i geopolitičkom situacijom.

Gledajte gdje smo startali prošlo stoljeće, a gdje smo danas. I poglavito kako su stajali Srbi, a kako mi.

Danas sa svim susjedima imamo dobre odnose i nikakve prijetnje, ako izuzmemo ljubav koju nam Srbi manifestiraju ali to su više refleksije prošlosti, nego da imamo neriješenih problema u budućnosti.

Jedini problem nam ostaju Bošnjaci i status našeg naroda u BiH. I ako to odradimo, a mislim da zaista ako to ne možemo bolje nam je da odmah raspustimo državu, sve smo napravili.

Onda ostaje izgradnja države, institucija, rast standarda. I to će biti paklen posao. Već je. Ali sve je do nas. Po prvi puta u povijesti.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:34 

Zadar1993 je napisao/la:

Ovo glede 3,6% Srba je još neprovjerena informacija, pošto DZS još nije izdao potpune rezultate.
P.S. Mislim da će Gračac poplaviti (barem glede birača, mada među djecom dominiramo), a Kneževi Vinogradi i Končanica pocrveniti :wink .

U Kneževim Vinogradima je izuzetno harmoničan život. Recimo svećenik drži misu i na hrvatskom i mađarskom. Ili znaju držati misu na hrvatskom pa mole Oče naš na mađarskom.

Samo selo je inače većinom hrvatsko, a naselja poput Suze, Kotline ili Zmajevca unutar Kneževih Vinograda su većinski mađarska. Model manjina.

Sokolovac nam hrabro drže drage komšije.

Ukupno: 55

26 - Serbs
8 - Hungarians
6 - Croats
15 - others

Ovi drugi su prikriveni spavači. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:36 

volvoks je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
slika
Dakle, nešto ovako?
Iako, zapravo nema veze. Kroz 2-3 popisa će ionako sve biti crveno :D
Reda radi, bilo bi ljepo i ovo u Istri zacrvenit, al :D

Šteta, bolje da se zacrvene plave i tamno zelene općine, česi i mađari su izrazito lojalne manjine uklopljene u političku hrvatsku naciju...

To će se vjerojatno i dogoditi.
Dakle ovako?
slika
Bijeli Brijeg je napisao/la:
Icebreaker je napisao/la:
Dobro smo mi ovo odradili, kad sagledamo cjelokupnu našu povjest. A bili smo dosta puta ugroženi, počevši od Turaka koji nas nisu uspjeli islamizirat, pa je iza toga bila mađarizacija, talijanizacija i na kraju ovi problemi sa Srbima.
Još da odradimo stvari u BiH pa raditi na integriranju i što jačem povezivanju hrvatskih dijelova i to je to.

Prije bih rekao da nas nisu uspijeli islamizirati u tolikoj mjeri da izgubimo nacionalni identitet ( u sadašnjim granicam RH) i svaka čast našim djedovima koji su se nosili s time u tim vremenima,ali znamo da je dobar dio populacije nažalost podlegao i to je sad ta većina u BIH, ako ćemo realno gledati.
Odlično si ovo zapasio da smo dobro odradili Hr kad povijesno gledamo, s obzirom da smo krajem 16. stoljeća bili svedeni na 16. km2. od Senja, Ogulina, Karlovca i Koprivnice do sjevernih granica i to bez Istre. Ostaje žal za Bihaćem, jer je to vjekovima bio centar Hrvatske države, a Una " poglavita rijeka" u Hrvatskoj. Naravno idealno bi bilo do Neretve i do Vrbasa da se vratimo na granice iz kraljevine, i integriramo Tzv. Tursku Hrvatsku, ali to je povijest..

Dobro, Neretva, Vrbas (a i malo preko, sve do Bosne, a s Varešom i Soli preko toga) spadaju u HB.
Turska Hrvatska, odnosno USK, tko zna što će bit na kraju s tim...

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:38 

doc je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Ovo glede 3,6% Srba je još neprovjerena informacija, pošto DZS još nije izdao potpune rezultate.
P.S. Mislim da će Gračac poplaviti (barem glede birača, mada među djecom dominiramo), a Kneževi Vinogradi i Končanica pocrveniti :wink .

U Kneževim Vinogradima je izuzetno harmoničan život. Recimo svećenik drži misu i na hrvatskom i mađarskom. Ili znaju držati misu na hrvatskom pa mole Oče naš na mađarskom.
Samo selo je inače većinom hrvatsko, a naselja poput Suze, Kotline ili Zmajevca unutar Kneževih Vinograda su većinski mađarska. Model manjina.
26 - Serbs
8 - Hungarians
6 - Croats
15 - others

S time da mislim kako bi neke (pogotovo srpske :D ) općine valjalo ukinuti. Što će općina selu koje ima 50 stanovnika? Nije da RH baš pliva na lovi.
Pripojit većim općinama i rješena stvar.
Bezvezno bacanje novca.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:50 

Dol je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

*Gračac se zbiljski može jedino crvenjeti, to je doista zasigurno većinski hrvatska općina i takova će i ostati.
Načelnika općine Gračac na posljednjim izborima za svega par glasova razlike prigodom glasovanja izabrali su autobusi iz Srbije, a glede stalno nastanjenog stanovništva neupitna je bila hrvatska većina, glede mladeži Hrvati također apsolutno dominiraju.

Naime špekulacije su nastale zbog razlike u brojci stanovnika općine sa popisa 2001. - 2011. a ona jest zbog toga što je između ta dva popisa nekoliko stotina Hrvata iz Drvara u ožujku 2002. trajno zbrinuto na ozemlju općine Gračac.
http://www.network54.com/Forum/166738/m ... 01/Egzodus
http://www.zupa-svkriz.hr/vijesti/2002/ ... 0315hi.htm
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020 ... cija01.asp

Pa upravo me brine kako su popisali Srbe u nekim interesantnim općinama, poput Gračaca.
Ali kao što rekoh ne treba nas brinuti takvo što jer je budućnost naša, čak i u Donjem Lapcu i Erveniku.
O Erdutu, Kistanjama, Civljanima itd... da ne govorim.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 16:51 

Ceha je napisao/la:
doc je napisao/la:
26 - Serbs
8 - Hungarians
6 - Croats
15 - others

S time da mislim kako bi neke (pogotovo srpske :D ) općine valjalo ukinuti. Što će općina selu koje ima 50 stanovnika? Nije da RH baš pliva na lovi.
Bezvezno bacanje novca.

Općina Civljane :
Citat:
Nacionalni sastav, 2001. [uredi]
Srbi - 94 (68,61%)
Hrvati - 40 (29,20%)
neopredijeljeni - 3

http://hr.wikipedia.org/wiki/Civljane
Potpuno opravdani razlozi postojanja općine :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 17:37 

Zadar1993 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Bezvezno bacanje novca.

Općina Civljane :
Citat:
Nacionalni sastav, 2001. [uredi]
Srbi - 94 (68,61%)
Hrvati - 40 (29,20%)
neopredijeljeni - 3

Razmišljaš točno kao moj kolega iz firme kad smo nešto raspravljali o popisu :zivili
Totalno bacanje novaca, ukinuti.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 17:43 

Ceha je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Općina Civljane :

Razmišljaš točno kao moj kolega iz firme kad smo nešto raspravljali o popisu :zivili

Great minds do think alike :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

Naslov: Re: NACIONALNA STRUKTURA STANOVNIŠTVA REPUBLIKE HRVATSKE 2011.
PostPostano: 05 pro 2012, 20:14 

Ibar je napisao/la:
iprodano je napisao/la:

U Vukovaru je 2001. godine bilo skoro 33% srba, dok se na popisu 2011. očekuje oko 35%. Bez obzira što veliki broj njih nije ovdje popisani su i biti će uvršteni u ukupno stanovništvo, što naravno neće odgovarati pravom stanju ali je povezano s politikom zbog umjetnog povećanja srpskog stanovništva na području cijele RH.

Pozdrav.

Mislim da je to i zbog izvlacenja odnosno dobivanja odredenih prava koje im prebivaliste u HR nosi.

Popis stanovništva nema veze s prebivalištem. Podaci iz popisa ne koriste se za pravno utvrđivanje nečijeg prebivališta.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2012, 10:20 

Zadar1993 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Great minds do think alike :zubati

:zivili

Vrh

PostPostano: 06 pro 2012, 11:34 

doc je napisao/la:
Što se tiče karte ja bi rađe da postepeno se crveni na različitim mjestima. Recimo 1-2 plave u Dalmaciji, Lici i Slavoniji svakih deset godina pa da možemo napraviti zgodan filmić u 3d na jubitou. :zubati

Zaista Hrvati mogu biti jako jako zadovoljni razvojem i nacionalnom, političkom i geopolitičkom situacijom.

Gledajte gdje smo startali prošlo stoljeće, a gdje smo danas. I poglavito kako su stajali Srbi, a kako mi.

Danas sa svim susjedima imamo dobre odnose i nikakve prijetnje, ako izuzmemo ljubav koju nam Srbi manifestiraju ali to su više refleksije prošlosti, nego da imamo neriješenih problema u budućnosti.

Jedini problem nam ostaju Bošnjaci i status našeg naroda u BiH. I ako to odradimo, a mislim da zaista ako to ne možemo bolje nam je da odmah raspustimo državu, sve smo napravili.

Onda ostaje izgradnja države, institucija, rast standarda. I to će biti paklen posao. Već je. Ali sve je do nas. Po prvi puta u povijesti.

Dobro si to rekao. Mi moramo shvatiti da je naša država zbilja mlada, i da ne može preko noći doći do napretka. Zeznuli smo dosta stvari što se tiče ekonomije, s druge strane smo odlično odradili posao na međunarodnom političkom planu i to je zalog za budućnost.

Također, što se tiče Turaka, da, možda sam se nespretno izrazio, nisu nas uspjeli islamizirati u toliko da nam zatru identitet. Izgrizli su nam državu, oteli naše djelove BiH ali još nas ima tu usprkos Turcima i islamizaciji, usprkos partizančinama i Titu, komunizmu i zatiranju hrvatskog imena i ovog zadnjeg rata. Zbilja je nevjerojatno koliko je hrvatski narod, pogotovo u BiH bio lomljen, gažen i napadan kroz povijest. I opet smo tu. I bit će nas. Znate kako se kaže, oteto, prokleto.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2012, 22:45 

doc je napisao/la:

.Po prvi puta u povijesti.

Unatoč svakojakim pritiscima, na geopolitičkom planu smo vrhunski odradili posao prošlo stoljeće. No ovo nije prvi put i nije ni blizu onoga što je se moglo odraditi !!!

" Već 1878. Hrvatski sabor traži od cara Franje Josipa da se Bosna i Hercegovina pripoji Hrvatskoj i Slavoniji na temelju Hrvatskog državnog prava, jer je to područje, prije dolaska Turaka pripadalo hrvatskom kraljevstvu, jer je uostalom, 1867. i sami car Franjo Josip I. dao zavjernicu u kojoj je istaknuto da će sve zemlje koje budu "natrag stečene" biti vraćene Ugarskoj i njezinim "posestrinim kraljevinama" (Hrvatskoj).
Ova izjava i ovaj dokument moraju biti osnova našeg Hrvatskog povijesnog identiteta i entiete u sadašnjoj BIH !!
Kifla je realnost ali jednostavno se ne smjemo ograničiti na nju. Imamo povijesne činjenice i žalosti me da odustajemo od njih, ponajprije političari. Kad sam pogledamo Srbe kako rade za svoje( mada na loš način pa gube sve) ali kako svojataju ono što im ne pripada i nikada nije pripadalo, tako se i mi odričemo lako onog što nam je vjekovima pripadalo !

A ovako je bilo prvi put.. , pa usporedi sa današnjom kiflom! Svakako pobjeda ovo stoljeće, ali 9. stoljeća je predugo trajalo i imamo to što imamo danas
slika

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:16 

Izašli rezultati, Srba 180000, prosječna starost 53 godine...
Najveći šok je skok regionalno izjašnjenih u Istri na preko deset posto, ukupno preko 25000

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:26 

Citat:
Narodnost Ukupno
Republika Hrvatska 4.284.889
Hrvati 3.874.321
Albanci 17.513
Austrijanci 297
Bošnjaci 31.479
Bugari 350
Crnogorci 4.517
Česi 9.641
Mađari 14.048
Makedonci 4.138
Nijemci 2.965
Poljaci 672
Romi 16.975
Rumunji 435
Rusi 1.279
Rusini 1.936
Slovaci 4.753
Slovenci 10.517
Srbi 186.633
Talijani 17.807
Turci 367
Ukrajinci 1.878
Vlasi 29
Židovi 509
Bosanci 2.059
Hercegovci 75
Kosovari 568
Jugoslaveni 331
Belgijanci 62
Bjelorusi 68
Britanci 139
Englezi 212
Škoti 16
Danci 24
Finci 31
Francuzi 273
Grci 105
Nizozemci 156
Irci 39
Letonci 14
Litavci 19
Estonci 13
Norvežani 22
Portugalci 30
Španjolci 85
Šveđani 58
Švicarci 137
Moldavci 74
Aškalije 172
Goranci 428
Ostali narodi Europe 265
Amerikanci 419
Kanađani 91
Meksikanci 25
Kubanci 13
Ostali narodi Sjeverne i Srednje Amerike 126
Argentinci 35
Bolivijci 7
Brazilci 88
Čileanci 40
Peruanci 33
Kolumbijci 23
Ostali narodi Južne Amerike 36
Alžirci 25
Egipćani 16
Libijci 9
Sudanci 30
Ostali narodi Afrike 160
Arapi 139
Indijci 45
Iračani 24
Iranci 25
Japanci 54
Kinezi 492
Korejci 26
Jordanci 29
Libanonci 36
Sirijci 71
Palestinci 68
Armenci 37
Gruzijci 20
Ostali narodi Azije 208
Australci 88
Novozelanđani 14
Ostali narodi Oceanije 25
Istrani 25.491
Dalmatinci 705
Primorci 50
Slavonci 133
Međimurci 135
Zagorci 139
Ostale regionalne pripadnosti 572
Muslimani 7.558
Pravoslavci 2.560
Ostala vjerska izjašnjavanja 64
Neraspoređeno 731
Ne izjašnjavaju se 26.763
Nepoznato

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:29 

Srbi su očekivano dobro prošli. Tko god je predviđao drugačije, nije upoznat sa stanjem na terenu.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:30 

Po čemu su dobro prošli, ovo je samo 20% više od najcrnjeg scenarija...
I ne zaboravi kolika im je prosječna starost, s takvim brojkama idu ispod 150 tisuća na sljedećem popisu...

Vrh

Naslov: Stanovništvo Hrvatske
PostPostano: 17 pro 2012, 12:33 

http://www.dzs.hr/

Objavljeni su ishodi popisa stanovništva 2011.

HRVATSKA

4 284 889 stanovnika

* Hrvati - 3 874 321
* "Bošnjaci" - 31 479
* "Crnogorci" - 4 517
* Srbi - 186 633
* Talijani - 17 807
* izjasnili se u smislu vjerske pripadnosti - 10 182
* izjasnili se u smislu regionalne pripadnosti - 27 225 ("Bosanaca" 2 059, "Hercegovaca" 75, "Istrana" 25 491, "Dalmatinaca" 705, "Slavonaca" 133)
* Vlasi - 29
* Židovi - 509
* "Jugoslaveni" - 331

* od 3 874 321 Hrvata 3 599 038 su katolici, 16 647 je Hrvata pravoslavnih kršćana, 9 647 Hrvata muslimana, 27 026 Hrvata agnostika i skeptika, 163 375 nisu vjernici/ateisti su

MATERINSKI JEZIK

* hrvatski - 4 096 305
* "hrvatsko-srpski" - 3 059
* "bosanski" - 16 856
* "crnogorski" - 876
* "srpski" - 52 879
* "srpsko-hrvatski" - 7 822

POJEDINAČNO

* Zagreb - 790 017 stanovnika
* Dubrovačko-neretvanska županija - 122 568

MOJ GRAD DUBROVNIK

* 42 615 stanovnika
* 38 498 Hrvata, 1 499 "Bošnjaka, " 194 "Crnogorca, " 1 164 Srbina
* 35 940 katolika, 1 481 pravoslavni kršćanin, 2 240 muslimana, 360 agnostika i skeptika, 1 313 nevjernika/ateista
* 41 081 hrvatski jezik, 23 "hrvatsko-srpski, " 527 "bosanski, " 43 "crnogorski, " 257 "srpski, " 31 "srpsko-hrvatski"

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:38 

volvoks je napisao/la:
Citat:
Narodnost Ukupno
Republika Hrvatska 4.284.889
Hrvati 3.874.321
Albanci 17.513
Austrijanci 297
Bošnjaci 31.479
Bugari 350
Crnogorci 4.517
Česi 9.641
Mađari 14.048
Makedonci 4.138
Nijemci 2.965
Poljaci 672
Romi 16.975
Rumunji 435
Rusi 1.279
Rusini 1.936
Slovaci 4.753
Slovenci 10.517
Srbi 186.633
Talijani 17.807
Turci 367
Ukrajinci 1.878
Vlasi 29
Židovi 509
Bosanci 2.059
Hercegovci 75
Kosovari 568
Jugoslaveni 331
Belgijanci 62
Bjelorusi 68
Britanci 139
Englezi 212
Škoti 16
Danci 24
Finci 31
Francuzi 273
Grci 105
Nizozemci 156
Irci 39
Letonci 14
Litavci 19
Estonci 13
Norvežani 22
Portugalci 30
Španjolci 85
Šveđani 58
Švicarci 137
Moldavci 74
Aškalije 172
Goranci 428
Ostali narodi Europe 265
Amerikanci 419
Kanađani 91
Meksikanci 25
Kubanci 13
Ostali narodi Sjeverne i Srednje Amerike 126
Argentinci 35
Bolivijci 7
Brazilci 88
Čileanci 40
Peruanci 33
Kolumbijci 23
Ostali narodi Južne Amerike 36
Alžirci 25
Egipćani 16
Libijci 9
Sudanci 30
Ostali narodi Afrike 160
Arapi 139
Indijci 45
Iračani 24
Iranci 25
Japanci 54
Kinezi 492
Korejci 26
Jordanci 29
Libanonci 36
Sirijci 71
Palestinci 68
Armenci 37
Gruzijci 20
Ostali narodi Azije 208
Australci 88
Novozelanđani 14
Ostali narodi Oceanije 25
Istrani 25.491
Dalmatinci 705
Primorci 50
Slavonci 133
Međimurci 135
Zagorci 139
Ostale regionalne pripadnosti 572
Muslimani 7.558
Pravoslavci 2.560
Ostala vjerska izjašnjavanja 64
Neraspoređeno 731
Ne izjašnjavaju se 26.763
Nepoznato

Gdje si našao ? Pošalješ link ? :klanjam

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 12:49 

volvoks je napisao/la:
I ne zaboravi kolika im je prosječna starost, s takvim brojkama idu ispod 150 tisuća na sljedećem popisu...

Pa pogledaj što je pisao ovaj koji je postavio temu, koji je tobože imao insajderske.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 13:02 

Divlja svinja5 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Pa pogledaj što je pisao ovaj koji je postavio temu, koji je tobože imao insajderske.

Da, to se jedno vrijeme širilo da ih je 150000, ali ovo nije puno bolji rezultat...
A i sa prirodnim kretanjem koje je očajno i odlascima najzdravijeg dijela populacije u Srbiju ( istocna slavonija) ovaj broj će brzo krenuti dolje...

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 13:08 

@edi, svi podatci su ti na DZS pod tablice :)

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 13:09 

volvoks je napisao/la:
Izašli rezultati, Srba 180000, prosječna starost 53 godine...
Najveći šok je skok regionalno izjašnjenih u Istri na preko deset posto, ukupno preko 25000

Ne vidim čemu bi bio tu šok. To se s obzirom na dosta agresivnu kampanju IDSove mladeži i moglo očekivati. Mada sumnjam da će to dalje ići tim smjerom, to su više manje ona laprdala okupljena oko Kajina koji su sada u nemilosti vrha IDSa.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 552 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: