HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 sij 2025, 22:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33855 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 13 pro 2012, 17:09 

Divlja svinja5 je napisao/la:
To je ozbiljan problem, trebalo bi mu neutralno pristupiti i utvrditi tko je i za to odgovoran, i pronaći načina da ga se kazni.

Ma sigurno. Koga ćeš da kazniš?

Sudovi su se proglasili nenadležnim za finu gospodu koja su gađala ovim smećem. A ni Srbija nije jedino mesto na svetu gde se to koristi.

slika

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 17:10 

Pa kad su stradali njihovi vojnici, onda ima itekako šanse da se procesuira.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 17:12 

Je li uopće postoje dokazi o porastu malignih oboljenja na Kosovu??

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 17:15 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
To je ozbiljan problem, trebalo bi mu neutralno pristupiti i utvrditi tko je i za to odgovoran, i pronaći načina da ga se kazni.

Ma sigurno. Koga ćeš da kazniš?

Sudovi su se proglasili nenadležnim za finu gospodu koja su gađala ovim smećem. A ni Srbija nije jedino mesto na svetu gde se to koristi.

slika

Uživo je nezaboravan prizor.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 17:17 

Pa kad su stradali njihovi vojnici, onda ima itekako šanse da se procesuira.

Prošlo je već 7-8 godina otkad su ti slučajevi isplivali pa se ništa ne dešava. Mislim, SAD. Zemlja koja je testirala efekat naoružanja na svojim ljudima.

Citat:
* KAD su me otpustili sa ispitivanja u bolnici u Sremskoj Kamenici, rekli su mi: „Idi kući, za tu bolest nema leka!“ Ovako je Ljubiša Ivković (48), moler iz Prekonoge kod Svrljiga, vojni rezervista, pripadnik „Malčanskog odreda“, pre smrti objašnjavao svoje stradanje posle rata na Kosmetu.
- Još na ratištu, dobio sam visoku temperaturu. U Prištini su mi dali 17 injekcija, snimili pluća. U bolnici su otkrili da imam vodu u plućima i da mi je celo krilo uhvatio tumor.

* Slična je bila i sudbina Dragana Stevanovića (26), kvalifikovanog bravara iz Donjeg Dušnika, takođe člana istog odreda. Po povratku s ratišta nije spavao, ni jeo, žalio se na glavobolju. Krajem avgusta 1999. godine hitno je operisan na Neurohirurškoj klinici u Nišu, gde mu je odstranjen tumor mozga veličine devet santimetra. A, onda je pao u komu. Drugi put je operisan u aprilu, a umro je 10. juna 2000. godine.
* Bitku s mučnom bolešću 2001. godine izgubio je i Dejan Živić (27), iz niškog naselja „Branko Bjegović“. Od polovine juna do kraja jula 1999. godine boravio je u Đakovici. Bio je na straži kada je srušen most na Bistražinskoj reci, u rejonu koji je gađan municijom sa osiromašenim uranijumom. Na 150 metara od njega pala je NATO bomba od 2,2 tone. Odmah posle bombardovanja žalio se na probleme sa glavom, a ubrzo mu je na vratu iskočila žlezda veličine klikera, koja je izrasla u veličinu pesnice. Posle dve godine lečenja, umro je u najtežim mukama.
I drugi pripadnici „Malčanskog odreda“, koji su kao vojni rezervisti angažovani 1999. godine na Kosovu, na području Magure, Slatine, Uroševca i Jezerca, imaju zdravstvenih problema. Od 40-ak mesta u svrljiškoj opštini, u svakom je bar neko posle Kosova oboleo: Jovica Dimitrijević iz Beloinja kod Svrljiga, Boban Aleksić iz sela Drajinac, Milomir Antić iz Okruglice...

Mrtvačke glave

URANIJUMSKA municija naplatila je račun i u Vranju.
- Moj muž je nekoliko meseci posle bombardovanja svakodnevno bio na Pljačkovici. Postavljao je sa kolegama zaštitnu ogradu oko mesta gde su padale bombe. Nije imao nikakvu posebnu opremu osim radnog odela koje je i inače nosio. Dve-tri godine kasnije počeli su problemi. Dijagnoza je bila rak pluća. Sećam se da mu je doktorka u sanatorijumu u Surdulici rekla da će „Vranjanci tek da imaju problema“ - seća se Saveta, supruga Miroslava Jovića (52), zidara u vranjskom „Vodovodu“, koji je preminuo 2004.
Od raka pluća umro je i njegov kolega Goran Mitić. I on je radio četiri meseca na postavljanju zaštitne ograde na Pljačkovici. Njegova supruga Dragana tvrdi da pre toga nije bio bolestan.
- Plašio se. Govorio je stalno da će svi koji su bili na Pljačkovici umreti. Sa opakom bolešću borio se skoro godinu i po. U Knez Selu, gde je išao na zračenje, govorili su nam da tu ima najviše ljudi iz Vranja - priča Dragana.
Osim njih dvojice, preminuo je još jedan radnik vranjskog „Vodovoda“. I on je bio u grupi koja je postavljala ogradu. Nekoliko preostalih i danas imaju probleme - povremeno im se na koži javljaju plikovi i čudne fleke.
- Nismo imali ni rukavice, ni maske, samo uobičajena radna odela. Svuda oko nas su bile žute zastavice sa mrtvačkim glavama. Odmah nam je firma otvorila zdravstvene kartone. Valjda su pretpostavili kako će se završiti - priča, za „Novosti“, jedan od preživelih radnika, koji je želeo da ostane anoniman.
Do sada nije urađeno nijedno ozbiljno istraživanje da li je opasni uranijum već ušao u lanac ishrane. Istraživanje stručnjaka vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazalo je da je broj obolelih od malignih bolesti u Pčinjskom okrugu za 25 odsto veći nego u Braničevskom i Kolubarskom regionu. Rezultate je u februaru prezentovala radna grupa. Prema podacima Ministarstva za životnu sredinu, Vranje je često grad sa najvećim zračenjem u Srbiji. Neretko je po tome ispred Vinče, gde se nalazi nuklearni reaktor i skladište radioaktivnog otpada!

Bez 11 organa

RATNOG vojnog veterana Milana Radića pronašli smo odmah po povratku sa Hilandara. Kaže, tamo ide jednom, dva puta mesečno od 2006. godine, kada se „ponovo rodio“. Radić je prvi veteran koji je dobio i zvaničnu lekarsku potvrdu u Institutu za medicinu rada i radiologiju u Beogradu da je njegov papilarni karcinom nastao kao posledica uranijumske municije. Ovaj rak prenosi se krvlju, a kod Radića je metastazirao. Izvađeno mu je 11 različitih organa, među kojima štitna žlezda i limfni čvorovi. Druga operacija, 21. septembra 2006, trajala je šest i po sati, i tada mu je izvađen tumor dimenzija četiri puta pet centimetara.
- Poslednjih pola sata osećao sam kako me zašivaju. Rekao sam: „Požurite, gospodo, još njih čeka operaciju“. Kasnije, doktori su mi rekli: „Hvala bogu da ti i supruga niste dobili dete. Ko zna šta bi se rodilo?!“ - kaže Radić.
On trenutno vodi sudski postupak za povećanje stepena invaliditeta (sada je invalid 60 odsto) i pokreće postupak za dobijanje odštete. Zasad još nije ostvario ni penziju. Ako mu bude dodeljena, biće to prvi takav slučaj u Srbiji, za razliku od Italije, koja je do sada već isplatila 1,4 miliona evra vojnicima zbog „balkanskog sindroma“.

Umiru i lekari

REDAKCIJA „Novosti“ uspela je da dođe do Falka Akamea, bivšeg admirala u italijanskoj Ratnoj mornarici, danas prvog čoveka veteranske Asocijacije vojnih žrtava i njihovih porodica (Anavafaf). Prema njihovim podacima, 174 italijanska vojnika su umrli u mirovnim misijama od posledica osiromašenog uranijuma, a gotovo 3.000 je obolelo od raka.
- Teško je reći da li su se kontaminirali u Somaliji, Bosni, Iraku, Avganistanu ili na Kosovu, jer se posledice javljaju kod nekoga posle godinu, a kod drugog posle 15 godina - kaže Akame. - Ako je bio u vojnim operacijama u Somaliji 1992-1994. godine, i u Bosni 1995, a razboleo se 1997. godine, kažite mi vi, gde se kontaminirao?
Akame kaže da mnogi vojnici nisu dobili odštetu pošto nisu imali para za skupe procese. Neki su dobili između 100.000 i 200.000 evra, ali ima i onih koji su dobili više od pola miliona. Recimo, Đanbatista Marika dobio je od Civilnog suda u Florenci, u prvom stepenu, nadoknadu od 545.000 evra, a žalbeni postupak je u toku. Porodica S. Melonija, koji je umro od raka, dobila je konačnom presudom pred Civilnim sudom u Rimu pola miliona, a porodica S. Vece je dobila u prvom stepenu više od milion evra.
Među umrlima od raka je i Franko Nobile, lekar koji je sa vojnicima boravio na Kosovu, i koji je objavio knjigu o prvih 13 slučajeva umrlih od „balkanskog sindroma“. Oboleli vojnici leče se širom Italije, između ostalog, i u Glavnoj vojnoj bolnici u Rimu, u Centru za lečenje tumora u Milanu i u vojnom Centru za lečenje tumora u Avijanu.

ZATRAŽILI KOLEKTIVNE PREGLEDE
PRIPADNICI „Malčanskog odreda“ su posle NATO bombardovanja tražili od nadležnih u tadašnjoj Trećoj armiji VJ da organizuje kolektivni pregled, kako bi se proverilo njihovo zdravstveno stanje, jer su petorica rezervista obolela od malignih bolesti, a 12 je imalo simptome takvih oboljenja.
Tokom 2000. godine Informativna služba Treće armije VJ oglasila se saopštenjem, u kome je istakla „da postoji veliko moralno opravdanje za preduzimanje hitnih mera kako bi se tačno utvrdile posledice izloženosti radioaktivnoj municiji.“ Konstatovali su i da nema konkretne strategije za suočavanje sa ovim problemom, za šta su potrebna i velika finansijska sredstva.

1,2 MILIONA ZA DEKONTAMINACIJU
DAG Veir je koordinator Međunarodne koalicije za zabranu uranijumskog oružja (ICBDU) iz Mančestera, koja je prošlog meseca boravila u Srbiji, a na jesen će se pojaviti sa rezolucijom pred UN.
- Biće to treća rezolucija o uranijumskom oružju, koja će biti dostavljena kao preporuka vladama. Nadamo se da će Srbija podržati i ovu rezoluciju, kao što je podržala prethodne dve - kaže Veir za „Novosti“.
- U Srbiji postoji stručna i politička volja da se 1,2 miliona evra izdvoji za dekontaminaciju. U BiH je trebalo šest godina da NATO otkrije na kojim lokacijama je korišćeno uranijumsko oružje, što je dovelo do nepotrebne izloženosti civila zračenju. Na Kosovu postoji oko 100 lokacija na kojima je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom, a Kfor je ponešto uradio na uklanjanju uranijumskih metaka. Međutim, nema dokaza da je urađena opsežna dekontaminacija.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 01:45 

Miško je napravio zajeb kada je prodao Deltu Maxi Delhaizu , time je izgubio jedinu polugu u odnosu na državu ,država mu dala i sad ćemu sve oduzet. Nadam se i da ostali sad pišu čekove za državu , dugo su krali sada moraju vraćat pare. 12 bodova za Vučića iz Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 01:52 

Najjači su mi prigovori na ova hapšenja zbog korupcije... hapšenja zbog korupcije u Srbiji su za Srbiju velika kao recimo otkriće točka za ljudsko društvo onomad... golemo u pm...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 01:55 

ZlatkoZG je napisao/la:
Miško je napravio zajeb kada je prodao Deltu Maxi Delhaizu , time je izgubio jedinu polugu u odnosu na državu ,država mu dala i sad ćemu sve oduzet. Nadam se i da ostali sad pišu čekove za državu , dugo su krali sada moraju vraćat pare. 12 bodova za Vučića iz Hrvatske.

Istina. Opasna greška. Lakše je krenuti na čoveka sa 5000 zaposlenih nego na čoveka sa 20000 zaposlenih. A i od toga što mu je ostalo, jedino Delta agrar pravi neku realnu korist za državu.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 02:05 

Istina. Opasna greška. Lakše je krenuti na čoveka sa 5000 zaposlenih nego na čoveka sa 20000 zaposlenih. A i od toga što mu je ostalo, jedino Delta agrar pravi neku realnu korist za državu.

Prodao je Maxi na nagovor Tadića ,vjerovatno nije očekivao da će SNS preuzet vlast ili da je Vučić ovako lud. Bez obzira na mesijanski nastup Vučića ,nemože mu se prigovorit ipak je političar al` ovo je pravi korak u pravom smjeru. Mišković i njemu slični su napravili kud i kamo više štete po državu nego koristi , sada je poslana poruka onima kojima je namijenjena ,ako Miško nije svemoćan gdje ste onda vi?

Putinovski odgovor tajkunima, ali drugačije nije moguće. Sada će pare teć u suprotnom smjeru.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 02:24 

Još da uhapse nekog od svojih...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 02:40 

Nema ozbiljnog coveka u Srbiji koji ce reci da je Misko nevin... i ovo je dobar potez sto se tice cinjenica da ce on robijati...

Drugi je tu fazon mnogo vazniji... Vucic je namerno tempirao Miskovica za najosetljiviji trenutak...u momentima kad se vlast rastaje od Srba na Kosovu, i kad vode jos meksu i dodvoricku politiku zapadu u odnosu na Tadica, jedini nacin da se skrene tema sa pitanja - ljudi, jel imate vi ikakvu izlaznu strategiju za Kosovo... je da se pravi medijska pompa oko Miska dok prasina ne slegne oko uspostavljanja granica na Kosovu i sukoba sa crkvom...

Takticki uspeo manevar, ali to nije politika...

Ja sam juce pazljivo slusao Vucica... on je americki covek... cak i priznaje da je molio Amere da ostanu na Kosovu... najmekse prema njima, predstavlja ih kao nase stare prijatelje, takodje i EU...Rusiju je jedva spomenuo. Na vest da jos nije fiksiran datum pocetka pregovora sa EU on odgovara da je to neko prolazno vreme u skijanju... ali bicemo tamo...

Ajde malo da sledimo put love...ogromne pare su morale uci u igru da se Nikolic i Vucic odvoje od kuma Seselja i na precac osnuju veliku stranku... ko je dao lovu...u opoziciji su bili, nisu mogli da drmaju od drzave...znaci neko sa strane... i tajkuni, i neko sa zapada... kako objasniti da ljudi koji su bili na najcrnjoj listi na zapadu odjednom kao opozicionari postaju stalni gosti Brisela...

Ajde da vidimo kad ce da dignu nekog tajkuna koji im je davao lovu... npr jedan Misha Beko, gangster ko Misko... nema ga, ne spominje se... sta je sa milionskim kradjama za koje su odgovorni Mrkonja, Velja, Bajatovic... jel sme u to da udari...ne sme...

Nemojte da se zanosite da su dosli neki sposobni ljudi, po dubini je instaliran jedan nepismeni drzavni aparat, tu nema 5 kvalifikovanih ozbiljnih ljudi koji su strucnjaci u svom poslu....

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 03:03 

slika

E stvarno, kad će ukloniti karikature tipa Bajatović, Mrkonjić, Ilić... Ili se to ne sme?

A oko te kosovske priče. Najveće su mi face Vulin i Drecun. Kakav obrt. Operacija Strela my ass.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 03:15 

slika

E stvarno, kad će ukloniti karikature tipa Bajatović, Mrkonjić, Ilić... Ili se to ne sme?

A oko te kosovske priče. Najveće su mi face Vulin i Drecun. Kakav obrt. Operacija Strela my ass.

SPS je u rasulu, tako su ih namestili dobro, ko zadnje indijance...

Mislio sam da Dacic ima malo vise sluha za politiku...on je tu zalutao, jurio da bude premijer, uvalili mu kosku da ide sa Tachijem na sastanke, ljude mu krnje aferama... mislim da ce poceti da gaze Bajatog samo ako procene da je SPS toliko u ***, da nece ni smeti da izadju iz vlade da ne bi prsli na izborima.

Ameri su nasli idealnog konja za svoju trku...ima putera na glavi na kile, zeljan vlasti i masti, a drzi u cauri militantne desnicare koji jos ne znaju sta ih je snaslo... ne kapiraju jos da to nije sad onaj isti lik koji je prizivao Karlobag. Kostunica konsterniran izdajom Kosova, ni on se nesto necuje, crkva se cuje iz offa...

Matori...necu sad da likujem da smo ovo prognozirali jos pre 6 meseci... ne bi voleo da sam u pravu sa ovime, ali sesto culo mi govori da jesam...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 03:23 

DzoniBG je napisao/la:
Matori...necu sad da likujem da smo ovo prognozirali jos pre 6 meseci... ne bi voleo da sam u pravu sa ovime, ali sesto culo mi govori da jesam...

Ono, moram da priznam da me malo iznenadio sa ovim 'apšenjima. Ako ode u dobrom smeru, svaka čast. Ali ostalo smo zaista dobro prognozirali.

Našli su savršene poslušne tipove koji će kontrolisati nezadovoljstvo naroda dok se "reše" Kosmeta. Istovremeno država trpi šamare sa raznih, a vlada i predsednik više služe da daju komentare za domaću upotrebu nego da nešto urade po tom pitanju.

Došli smo do potpunog raspada političke scene. Ne zna se ko je ko, ko postoji ko ne postoji, ko funkcioniše ko je u raspadu. Paraliza.

A nesretni Dačić je stvarno završio potpuno izrađen. Mangulica i pajtaši otpevali svoje. Baš me zanima kako će izgledati sledeća kampanja. 20 godina nam mlate jednu stvar, a sad su kao svi realni i donose bolne odluke.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 03:42 

Ono, moram da priznam da me malo iznenadio sa ovim 'apšenjima. Ako ode u dobrom smeru, svaka čast. Ali ostalo smo zaista dobro prognozirali.

Našli su savršene poslušne tipove koji će kontrolisati nezadovoljstvo naroda dok se "reše" Kosmeta. Istovremeno država trpi šamare sa raznih, a vlada i predsednik više služe da daju komentare za domaću upotrebu nego da nešto urade po tom pitanju.

Došli smo do potpunog raspada političke scene. Ne zna se ko je ko, ko postoji ko ne postoji, ko funkcioniše ko je u raspadu. Paraliza.

A nesretni Dačić je stvarno završio potpuno izrađen. Mangulica i pajtaši otpevali svoje. Baš me zanima kako će izgledati sledeća kampanja. 20 godina nam mlate jednu stvar, a sad su kao svi realni i donose bolne odluke.

To je sve osmisljeno, neko iza paravana pomera figure i vuce poteze da steta bude minimalna...

Odmah je preuzet DB, citava zuta stampa...narod gladan pravde svako jutro se hrani na menzi hapsenja tajkuna, utrnut im je nerv da prepoznaju da je to porcija zadnjih na lancu ishrane, i da dok malo pune creva, Kosovo polako ali sigurno odlazi...

Kusacemo mi jos neko vreme porcije iz nekadasnje radikalske kuhinje, ali to je za domacu upotrebu, ni Toma ni Vucko nece smeti da pisnu na naredbe zapada, zato sto odmah dolazi stap - hocete kintu za budzet...dodjite juce za to... tamo caruje Mladja, on vec ima iskustva kako se uvaljivati u kredite, taj tek nece trpeti da mu se zatvori slavina sa koje lapa vec deceniju.

Dobra stvar je sto cemo se konacno resiti SPS-a, ali to posle svega je pirova pobeda...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 04:08 

Mislim da apsolutno pretjerujete , zar vi zaista mislite da bi jedan Dimitrij Rogozin, član uskog kruga oko Vladmira Putina , došao u Srbiju s onakvom delegacijom uključujući i Mihaila Pogosjana ,dugogodišnjeg šefa kompanije Suhoj i jednog od najjutjecajnijih svjetskih zvjerki kada se radi u avioindustriji na poziv Aleksandra Vučića, američkog pijuna?

I Šutanovac je moljakao da NATO ostane na Kosovu , to radi i Vučić zbog jednostavnog razloga jer Srbija nema više vojske na Kosovu a 2004 kada su Amerikanci izašli iz Bondsteela , Albanci su pobjegli ko pacovi. Summa Summarum , Amerikanci su ,nije mi drago zbog toga ali tako stvari stoje, najbolja fizička zaštita za Srbe na Kosovu.

Aleksandar Vučić je prije svega njemački igrač ,kao što je bio i Đinđić ,u ovome trenutku to je najbolje za Srbiju.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 14:15 

Uostalom, Dačić je jednom rekao: "Ja sa izdajnicima srpskog naroda ne razgovaram!" :zubati

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 16:18 

Kako taj moćni njemački igrač ne može osigurati podršku Njemačke za EU integracije??
Čini mi se da će vama biti još teže nego nama, protiv sebe imate oba bloka...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 17:19 

slika

Citat:
Policajac Miroslav Stamenković (27), koga je jutros u Vlasotincu ubio razbojnik, junak je jer je dao svoj život za državu i narod, rekao je direktor policije Milorad Veljović, dok je očevidac ubistva pripadnika MUP naveo da je "policajac jurio razbojnike kada se jedan od bandita okrenuo i pucao u njega".

Citat:
Policajca je smrtno ranio jedan od pljačkaša zlatare "Unca" u Vlasotincu. Policija je uzvratila vatru i ranila Darinka V. iz Berana i Velibora L. iz Bijelog Polja, dvojicu od trojice pljačkaša. Obojica ranjenih pljačkaša su, takođe, preminula, a treći njihov saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Citat:
Očevidac ubistva policajca Božidar Stefanović rekao je da je stradali pripadnik MUP jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

- Sve vreme je govorio 'stoj policija, pucaću', a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, video sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca - rekao je Stefanović. Policajac sa ranom na srcu preminuo je na putu za bolnicu.

Drugi ranjeni pljačkaš je prevezen u bolnicu, gde je umro, a treći njihov saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 00:07 

Izgorio kafić od Ivanovića, izgleda da mu je dohakalo Muslimani smrdljivog Mesića normalnim ljudima pod nos.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 00:14 

FIFA dozvolila Kosvoskom nogometnom savezu igranje prijatljeske igre sa ostalim clanicama FIFA. Uskoro su najavili jos vise korak do potpune clanice.

slika

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 00:17 

Haha, uzećemo vam telekom i sve energetske resurse za badava i bićete naši robovi dovijeka

al eto vam možete igrati prijateljske utakmice haha čestitam budalašima :aleale

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 00:20 

Zenicanin je napisao/la:
FIFA dozvolila Kosvoskom nogometnom savezu igranje prijatljeske igre sa ostalim clanicama FIFA. Uskoro su najavili jos vise korak do potpune clanice.

Dozvolila prijateljske za mlade, amatere, žene i klubove.

Vidim da je odluka naišla na sveopšte interesovanje i oduševljenje kod pučanstva bratskih 22%.

Kad ono...

Citat:
Po statutu FIFA-e, nacionalna federacija postaje njen član nakon dvije godine u kontinentalnoj konfederaciji, a po statutu UEFA-e članstvo može dobiti država koju su primili Ujedinjeni narodi (UN) ili teritorija čija matična država izda dozvolu.

Očekujemo isto za reprezentaciju Srpske.

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 00:52 

volvoks je napisao/la:
Kako taj moćni njemački igrač ne može osigurati podršku Njemačke za EU integracije??
Čini mi se da će vama biti još teže nego nama, protiv sebe imate oba bloka...

Zato što su njemački izbori , vjerujem da će Srbija potiho napredovati , vidim da se Vučić i Dačić nisu previše uzrujali zbog nedodobijanja fiksnog datuma.

Vrh

PostPostano: 15 pro 2012, 01:20 

Zašto misliš da je Vučko švaba?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33855 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: