HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 10:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 237 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 02 pro 2012, 18:09 
Offline

Pridružen/a: 08 lis 2012, 15:49
Postovi: 1565
Vladimir RUS je napisao/la:
Citat:
Razbijena albanska narko-banda

Italijanska policija razbila veliku međunarodnu mrežu narko-dilera i uhapsila 94 osobe. Nakon dve i po godine opsežne istrage, rasturena mreža albanskih, italijanskih i tunižanskih dilera.

Policija u Italiji razbila veliku međunarodnu mrežu narko-dilera i uhapsila 94 osobe, javljaju italijanski mediji.

Policija Firence i Pize uspela je da rasturi mrežu dilera koji su delovali širom Italije nakon dve i po godine opsežne istrage, prenosi agencija Ansa.

U središtu organizacije nalazila se banda albanskih narko dilera koja je, kako je pokazala istraga, drogu uvozila sa plantaža opijuma iz Avganistana i Tajlanda preko Grčke.

Njima su pomagale bande italijanskih i tunižanskih dilera koji su drogu rasturali po Italiji.

Istraga je počela u aprilu 2010, nakon otkrića tovara od 15 kilograma heroina vrednosti oko 300.000 evra, kada je uhapšeno nekoliko Albanaca, navodi Ansa.

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/1221960/Razbijena+albanska+narko-banda.html


Ova vijest me stvarno raduje vlladimire.Dok se hvataju ti ljudi tako cesto to znaci da allbanska mafija josh uvek nije stiglla onaj visoki nivo svireposti i intelegencije da ne mozhesh da im udjesh u trag i da ne mozhesh da ih osudish.Shto daje nadu za jednu efikasnu borbu protiv mafije.Tvoj je cilj bio i ostace da dokazhesh da mi allbanci i kad jedemo umjesto kuhinjskog pribora koristimo licno naoruzhanje.Kad sa kafom pojedemo ratlluk isti umjesto secera ima koku.Vlladimire od mafijasha mozhemo i da naucimo.Oni ne poznavaju nacije.evo jedan takav ist novinski isjecak.I ako dalje nastavimo tako izgubicemo smiso teme a tebi je to cilj

POZNATI italijanski nedeljnik "Espreso" objavio je studiju o međunarodnom krijumčarenju kokaina iz koje se vidi da su pored italijanske, među najvećim mafijaškim organiizacijama one sa Balkana - crnogorska, srpska, rumunska i albanska. One su tesno povezane sa južnoameričkim mafijašima, koji posreduju u ilegalnoj prodaji droge "na veliko"!

Italijanski novinari u interaktivnoj prezentaciji pod naslovom "Put koke", navode trase i kanale krijumčarenja najskupljeg narkotika na svetu iz Južne Amerike ka Evropi. Crna Gora je označena kao jedna od četiri glavne maršrute, koju koriste južnoamerički karteli, balkanske mafije, afričke kriminalne oranizacije i italijanski organizovani kriminal.
Batalimo takve stvari nego jedna stvar da bude jasna.Albanci se hvataju svaki dan i svaki dan mogu da pishu novine.jer su oni jednostavno ona nizha rasa krijumcara znaci ulicni dileri, pa oni i najcesce padaju.
Iste te evropske institucije procenjuju godishnji obrt grupe darka sharica na 5 miljarde evra.Koliko je to istina recite vi ja ne poznajem tog sarica.
Posle raspada sssr-a tadashnji kgb je stvorio pllan kako da se revanshira americi i zapadnoj evropi.Fllota od sedam podmornica je stavljena raznim mafijashkim grupacijama u rasopllaganju za transport koke iz latinske amerike u evropi i sevjernu ameriku.od ovoga nije billa poshtedjena ni allbanija.
Pomoc americke ambasade i CIA su pomogli albanskoj drzhavi da se hvata u koshtac sa narko mafijom.Redom su padalle gllave kao artur dajo, Aldo bare,arjan selimi,frederik durda, moj imenjak sokol kocijaj eks shikovac (shik-drzhavna informativna slluzhba albanije)
U pristanishtu u dures i vlora ostalle su jahte sokola kocijaia sa motorima na koje bi mogao da im pozavide i mornarice i policiske sille nekoliko evropskih drzhava.Sokol kocijaj je zavrshio u zatvoru plus josh nekoliko gllava narko kartela.
Srbija nije imalla tu pomoc da se ratuje narko mafija.Nego kao pro ruska zemlja je pomagalla da se ovaj pllan realizuje.To je bila greshka.Rezulltat je jako podzemlje u srbiju.Likvidacija novinara politicara pa cak i premijera srbije.Nema malih i velikih kriminallaca.Ili si kriminallac ili nisi.Ali stepen zllocina tog ima.Danas allbanci kao zllocinci su oni sitni notorni zllocinci.Ulicni dileri koji su meta organa reda i mira.Pa djellovi kao sella lazarat i slicno koji produciraju kanabis.Dok se kod srpske mafije govori o velikim sumama milijardima evra godishnjih prihoda.Govori se o vrllo intelegentnim i perfidnim bosovima kojima je teshko uci u trag.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 18 pro 2012, 18:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Citat:
Не ги признаваме официјалните објавените резултати од пописот 2011 во Албанија

Денеска во Тирана преставниците на македонското, грчкото, влашкото, ромското и српско-црногорското малцинство потпишаа Деклрација против официјалните резултати од Пописот 2011 и истата ја испратија до сите албански и меѓународни институции. После тоа одржаа и заедничка прес-конференција

Во Декларацијата се вели:

“Ние преставниците на малцинствата во Република Албанија изјавуваме пред албанската јавност и државните и меѓународните институции, дека не ги признаваме официјалните објавените резултати од пописот 2011 година.

Ние ги сметаме нив за крунисување на сите спроведени активности на штета на малцинствата од страна на државните, политичките и медиумските преставници

Така како што предупредивме, така како што и Советодавниот Комитет на Рамковната Конвенција на Советото на Европа го третираше пописот, процесот на попишувањее на населението, собирањето на податоците за етничката и верската припадност, беше недемократски процес, нетранспарентен и противуставен и се спроведе со безбројни прекршоци, арбитрарни акции, и како што се гледа и податоците се манипулирани.

Потврдуваме на категоричен начин, дека бројките објавени за малцинствата и верата, не ја преставуваат реалноста во Албанија.

После една нетолерантна и напната клима од страна на мнозинството врз малцинствата, после бришењето на националноста од регистрите од матичната евиденција, после употребата и потикнување на говор на омразата спрема малцинствата од страна на преставнци од политиката и медиумите, и националистичките акции на штета на малцинствата, давањето на ваквите резултати е нелегално за авторите, и очекувано од наша страна. Но ние, неможи да молчиме, затоа што овие манипулирани податоци преставуваат сериозна закана за пропаѓање на етничките и верските баланси, влијаат врз општествениот соживот, ги стопираат европските интеграци на Албанија, го влошуваат демократскиот изглед на општеството и не ги гарантираат основните прават и слободи на државјаните на ова земја.

Ние организациите на малцинствата во Албанија, не само што не ги признаваме и почитуваме податоците од овој коруптивен попис, но ке се обратиме, кај сите внатрешни и меѓунаронди институции, да го направат исто нешто, затоа што еден ваков став врз малцинствата, изграден врз основа на овие податоци, е кусоглед, провокативен и опасен за регионот и Европа”.

Декларацијата ја потпишаа, Васил Стерјовски, од страна на македонското малцинство, Лигораќ Карамело од страна на грчкото малцинство, Танас Почи од страна на влашкото малцинство, Павло Јакоја од страна на Српско-Црногорското малцинство и Арбен Костури од страна на ромското малцинство.


Makedonska, grčka, romska, vlaška i srpsko-crnogorska manjina ne priznaju rezultate popisa stanovništva u Albaniji. Koga zanima, google translate sa makedonskog i ćirilice.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 18 pro 2012, 20:25 
Offline

Pridružen/a: 08 lis 2012, 15:49
Postovi: 1565
E pa jebiga vasil sterjovski treba da opravda sredstva koje je primao od makedonske drzhave za makedonsku manjinu u allbaniju.Shta se buni sterjovski.Sali berishi su treballi makedonci da ima jednog njihovog predstavnika u parllament.Ondak bi sa njima i partiju grckih cama stvarao parllamentarnu vecinu.I pored jake llogisticke, organizativne i finansijske pomoci od strane berishe makedonci nisu uspeli da osiguraju ni jednog predstavnika u allbanski parllament.Radi toga berisha je morao da koalicira sa socijalistem ilir meta.Znaci kolko i da ih duvash nema vishe makedonaca.Grka je billo puno vishe dok je grcka delilla penzije za one koji su se izjashnjavali kao grci.Nema para nema izjashnjavanja.romi ne zhele da budu cigani misle da ako se izjasne kao allbanci da ce biti vishe ravnopravni.I na verskoj osnovi su skoro svi nezadovoljni osim katolika.
Muslimanska vjerska zajednica je smatralla da su u allbaniji skoro 70% muslimani al nije ispallo tako izjasnillo ih se samo 57ili 59% nisam bash siguran.Katolici stoje na njihovih stabillnih 10,8% znaci rast od 0,8 procenata.Pravosllavnih ortodoksa se ocekivallo oko 20% njih je samo oko 6%.Al zato je velik broj onih koji su neopredeljeni.Ne kazhem ateiste ali neopredeljenih koji nisu zhelelli da se izjasne ni za nacionallnost ni za veru.Njih je oko 14%.Dok absollutna vecina je onih koji su se izjasnilli za maternji allbanski jezik koji je iznad 90%.Jebiga u allbaniju se brzo menjaju stvari.Ako pllatish mozhesh sve da imash.nema para nema ispunjavanje zhelja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 04 sij 2013, 19:52 
Offline

Pridružen/a: 08 lis 2012, 15:49
Postovi: 1565
Sali berisha poziva na stvaranje zajednicke fudbalske lige albanije i kosova.Rijeci o nacionallnom ujedinjenju allbanaca izrecene od berishe na 100 godishnjicu allbanske neovisnosti prellaze u djello.Danas je berisha dao sagllasnost allbanskom ministarstvu kullture i sporta da se dogovara sa svojim kolegama iz kosova o zajednickoj fudballskoj ligi.Berisha poziva i allbance zapadne makedonije da se prikljuce ovom projektu cime bi se izbjeglle medjunacionallne probleme medju navijacima u makedonskim stadionima.

http://alsat-m.tv/lajme/rajoni/178168.html


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 04 sij 2013, 21:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Problem je što to neće moći, jer UEFA ne dozvoljava, tako je Borac iz Banjaluke htio da igra u Prvoj ligi Srbije 92, ali je morao da igra u Valjevu dok nisu odustali.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 04 sij 2013, 22:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23208
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
sokoli je napisao/la:
E pa jebiga vasil sterjovski treba da opravda sredstva koje je primao od makedonske drzhave za makedonsku manjinu u allbaniju.Shta se buni sterjovski.Sali berishi su treballi makedonci da ima jednog njihovog predstavnika u parllament.Ondak bi sa njima i partiju grckih cama stvarao parllamentarnu vecinu.I pored jake llogisticke, organizativne i finansijske pomoci od strane berishe makedonci nisu uspeli da osiguraju ni jednog predstavnika u allbanski parllament.Radi toga berisha je morao da koalicira sa socijalistem ilir meta.Znaci kolko i da ih duvash nema vishe makedonaca.Grka je billo puno vishe dok je grcka delilla penzije za one koji su se izjashnjavali kao grci.Nema para nema izjashnjavanja.romi ne zhele da budu cigani misle da ako se izjasne kao allbanci da ce biti vishe ravnopravni.I na verskoj osnovi su skoro svi nezadovoljni osim katolika.
Muslimanska vjerska zajednica je smatralla da su u allbaniji skoro 70% muslimani al nije ispallo tako izjasnillo ih se samo 57ili 59% nisam bash siguran.Katolici stoje na njihovih stabillnih 10,8% znaci rast od 0,8 procenata.Pravosllavnih ortodoksa se ocekivallo oko 20% njih je samo oko 6%.Al zato je velik broj onih koji su neopredeljeni.Ne kazhem ateiste ali neopredeljenih koji nisu zhelelli da se izjasne ni za nacionallnost ni za veru.Njih je oko 14%.Dok absollutna vecina je onih koji su se izjasnilli za maternji allbanski jezik koji je iznad 90%.Jebiga u allbaniju se brzo menjaju stvari.Ako pllatish mozhesh sve da imash.nema para nema ispunjavanje zhelja


Ja sam imao totalno krivu predodžbu o stanju religija u Albaniji.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 04 sij 2013, 22:50 
Offline

Pridružen/a: 08 lis 2012, 15:49
Postovi: 1565
Metemma je napisao/la:
Problem je što to neće moći, jer UEFA ne dozvoljava, tako je Borac iz Banjaluke htio da igra u Prvoj ligi Srbije 92, ali je morao da igra u Valjevu dok nisu odustali.

Problem borca je isti kao problem standarda lytija.Isti bi problem imo i renova i shkendija iz tetova ako bi igrali u allbansku ligu.Sigurno to uefa i fifa nece dozvoliti.Dok za sllucaj kosova i allbanije to je rjeshenje dvije samostalnih drzhava.Za istu cijell u poslednje vrijeme se govori i za ceshku i slovacku ligu.Nego mi cemo cekati razreshenje slucaja iz liezha i zhelju standarda da se ne takmici u belgijsku ligu.Ako prodje njima procicemo i mi albanci iz makedonije.Sa druge strane kosovo nije registrirano u svetske fudbalske strukture tako da ne bi treballo da bude problema za njih.Veci je problem za albance iz makedonije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 04 sij 2013, 23:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Ako se ne varam, prema UEFA i FIFA, za Kosovo je nadležan FS Srbije.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 11:34 
Offline

Pridružen/a: 08 lis 2012, 15:49
Postovi: 1565
Metemma je napisao/la:
Ako se ne varam, prema UEFA i FIFA, za Kosovo je nadležan FS Srbije.


Nisam upucen u tu problematiku.Sport pratim toliko da bih odigro jednu tiketu krajem nedelje.I to ne da neshto dobijem nego cilj mi je da izgubim u muckama koje se prave u fudballu da bih mogo da opsujem sve fudbalere redom.
Ali budi siguran u tome da mi llobiramo za nashe ciljeve.Iako vi pokushavate llazhima i ucjenama da sabotirate i etiketirate sam vrh svetskog fudballa ali to nece pomoci.Oni ne padaju na takve provokacije i llazhne optuzhbe


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Da bi neko bio član UEFA ili FIFA mora da bude član UN. Za njih ne postoji nikakva država Kosovo, i za tu teritoriju je nadležan FS Srbije.

Inače, ja sam protiv miješanja sporta i politike, i mislim da ne treba braniti ljudima da igraju fudbal. Da se pitam ja bih dozvolio učestvovanje klubova sa Kosova u evrotakmičenjima, naravno, bez nekih fantomskih obilježja fantomskih država, recimo pod imenom Kosovo-UNMIK.

Membership of UEFA is open to national football associations Members
situated in the continent of Europe, based in a country which is
recognised by the United Nations as an independent state, and
which are responsible for the organisation and implementation of
football-related matters in the territory of their country.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 12:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13033
Lokacija: Zagreb
Nije istina, Švicarska je član Fife oduvijek, UN-a tek 10 godina, o Farskim Otocima i Walesu da ne govorim :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 12:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58266
Lokacija: DAZP HQ
Wales je iznimka, kao i Škotska i S.Irska jer se oni smatraju utemeljiteljima nogometne igre. Farski Otoci su drugi primjer, njima je matični savez dozvolio odvajanje i prijavu u FIFA-u. Švicarska je pak treći primjer, ali ona je član UEFA-e prije nego li je UN uopće postojao.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 12:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
volvoks je napisao/la:
Nije istina, Švicarska je član Fife oduvijek, UN-a tek 10 godina, o Farskim Otocima i Walesu da ne govorim :kava


Ovo citirano je član 5 stav 1 Statuta UEFA.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 12:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13033
Lokacija: Zagreb
Uefa je tu stroža nego FIFA, ali problem je što moraš prvo biti član kontinentalne asOcijacije...

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 14:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Da, znam :zubati

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 23:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
CILJNO UNIŠTAVANJE ŽENSKIH FETUSA: Ženska djeca nepoželjna na Balkanu!?

Jedan veliki problem o kojem se premalo govori.. Pročitajte..

slika

Ženski fetusi ciljno se uništavaju ne samo u Indiji ili Kini, već i u Albaniji, na Kosovu, u Makedoniji i Crnoj Gori, a tako nastao višak muškaraca u društvu imati će dramatične društvene posljedice i u balkanskim zemljama, navodi se u tekstu pod naslovom “Visoka tehnologija ispunjava tradicionalne želje “u izdanju Suddeutsche Zeitunga

U opširnom opisu se navodi da u Albaniji već sada na 100 novorođenih djevojčica dolazi 112 dječaka, što je situacija ista kao u Indiji gdje “džendercid” ili “femicid” već desetljećima spada u ključne socijalne probleme, prenosi Dnevni avaz.

Riječ je o prekidima trudnoće, uglavnom pod pritiskom muža i njegove obitelji, u slučajevima kada se utvrdi da je riječ o ženskom fetusu, ali io ubijanju novorođenih ženskih beba.

Situacija nije mnogo bolja ni u nekoliko drugih balkanskih zemalja. Kako za Suddeutsche Zeitung navodi stručnjak za stanovništvo Kristof Gilmoto s “Instituta za razvoj Sveučilišta Pariz – Dekart”, na Kosovu na 100 rođenih djevojčica dolazi 110 dječaka, u Crnoj Gori 109, au Makedoniji 106.

Prosječni odnos spolova kod novorođenčadi diljem svijeta je 100 prema 105 u korist dječaka.

Ovaj “višak” dječaka kasnije se neutralizira zbog veće smrtnosti muške djece. Međutim, kada je broj dječaka nesrazmjerno veći od broja djevojčica, demografska struktura se drastično remeti.

Na Balkanu je, kako Gilmoto navodi, “višak” dječaka upadljiv prije svega u albanskim sredinama. “Želja roditelja da neizostavno dobiju muške nasljednike, specifičnost je albanskog kulturnog kruga”, smatra ovaj stručnjak.

Ova želja, međutim, nije tipična samo za muslimane, već i za katolike i pravoslavce u Albaniji.

“Koliko god to saznanje bilo bolno, abortusi u slučaju ženskih fetusa su tamo kulturološki fenomen koji ima korjene u arhaičnom poimanju obitelji”, smatra pariški stručnjak.

To je zato što dječaci zadržavaju obiteljsko ime kojeg se djevojčice udajom najčešće odriču, a tradicionalno je i da se o ostarjelim roditeljima brinu sinovi, prenosi Avaz.

Za vladavine socijalizma u Albaniji je abortus bio zabranjen, a prenatalnih pregleda nije ni bilo, navodi Suddeutsche Zeitung.

Nakon sloma režima, abortus je dozvoljen do 12. tjedna trudnoće, a roditeljima je omogućen pristup prenatalnoj dijagnostici. Međutim, u toj ranoj fazi trudnoće često je nemoguće sa sigurnošću utvrditi spol djeteta.

Pariški stručnjak Gilmoto navodi da “svi ginekolozi u Albaniji znaju da roditelji žele saznati spol djeteta” i znaju da često dolazi do pobačaja kada se utvrdi da je beba ženskog spola.

Da bi se spriječilo da na svijet dođu djevojčice, veoma su rasprostranjeni ilegalni pobačaji, u odmakloj trudnoći.

Razvoj na Balkanu Kristof Gilmoto naziva “alarmantnim”. Spolna nesrazmjera dovodi do toga da muškarci više nisu u stanju da nađu partnerice i ožene se. Nedostatak žena ne dovodi, kako bi se moglo očekivati, do toga da one budu “mažene i pažene”, već upravo obrnuto – nasilje prema ženama je u porastu.

U zemljama s nesrazmjerno većim brojem muškaraca nego žena, kako pokazuje studija Fonda Ujedinjenih naroda za stanovništvo (UNFPA), rastu nasilje, prostitucija i trgovina ženama.

Pored toga povećava se broj prinudnih brakova već u djetinjstvu, kao i broj samoubojstava među ženama koje ne mogu izdržati pritisak da moraju da rode muško dijete.

Suddeutsche Zeitung smatra da bi problemom ciljnih pobačaja ženskih fetusa na Balkanu morala pozabaviti i Europska unija, s obzirom da je Europska komisija u listopadu preporučila otpočinjanje pregovora o članstvu s Tiranom, kao is obzirom na to da je Makedonija kandidat, a Crna Gora već vodi pristupne pregovore.

U Indiji i više drugih azijskih zemalja je doktorima zabranjeno da prije rođenja utvrđuju spol beba i to saopštavaju roditeljima, ali je zabrana najčešće bez rezultata s obzirom na rasprostranjenu korupciju iu zdravstvu.

Suddeutsche Zeitung piše, pozivajući se na riječi pariškog stručnjaka Gilmota, da samo u azijskim zemljama “nedostaje” više od 117 milijuna žena, a diljem svijeta više od 160 milijuna.

“Paradoksalno, ali medicinski napredak vodi do toga da roditelji mogu ispuniti tradicionalnu želju da dobiju sina i do toga da se djevojčice diskriminiraju”, piše Suddeutsche Zeitung.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 05 sij 2013, 23:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13033
Lokacija: Zagreb
Gdje su im demografski podatci, koliko se rađa muške, a koliko ženske djece??
Ovako je to neozbiljno :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 06 sij 2013, 00:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 14:18
Postovi: 8425
Priroda je odredila da se na 100 djevojčica rodi oko 105 dječaka (zato se za samoodrživi TFR gleda 2.1, a ne 2.0). U djetinjstvu je veća smrtnost dječaka, tako da se u periodu kada je to najpotrebnije - od 20 do 40 godina odnos žena i muškaraca izjednačava. Nakon 40te raste udio žena zbog kraćeg životnog vijeka muškaraca.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 06 sij 2013, 12:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 13:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
Vujadin je napisao/la:
Priroda je odredila da se na 100 djevojčica rodi oko 105 dječaka (zato se za samoodrživi TFR gleda 2.1, a ne 2.0). U djetinjstvu je veća smrtnost dječaka, tako da se u periodu kada je to najpotrebnije - od 20 do 40 godina odnos žena i muškaraca izjednačava. Nakon 40te raste udio žena zbog kraćeg životnog vijeka muškaraca.


kako je priroda mogla predvidjeti da budale, više, puše, piju , drogiraju se, kurče se i ginu na glupe načine i sl., stvarno je priroda čudo...

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 06 sij 2013, 13:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Pa prirodi trebaju bake da odgajaju unuke, djedovi manje više :D

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 18 sij 2013, 23:43 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2012, 17:47
Postovi: 4042
snowflake je napisao/la:
Sokoli, vrlo lijepa i interesantna tema, sve pohvale. :D
Poštujem mnoge narode, a među njima su i Albanci, osobito zbog vjerske raznolikosti unutar vas o kojoj si pisao.
Također, imala sam dugo vremena nešto poput grižnje savjesti jer smatram da se Hrvati nisu lijepo ponijeli prema vama u cijelom kaosu raspada Juge.

U Jugoslaviji smo predugo, govorim o svojoj okolini, doživljavali Srbe i ostale kao južnoslavensku braću, a vas kao dežurne krivce,bundžije, neslavene u slavenskoj državi, tek su nas Milošević i tenkovi otrijeznili od toga.
Ja sam bila zaista malo dijete, ali sjećam se da su Albanci bili ljudi trećeg reda.
Kažem, samo nastavi, vrlo mi je zanimljivo čitati tvoje upise. :D


S ovim se ne bih nikako mogao složiti. Čak su se i najveći komunisti poput Šuvara protivili kršenju prava Albanaca na Kosovu. S druge strane, kosovske političare (recimo Rugovu) nije baš nešto bilo briga za rat u Hrvatskoj, niti su pomagali.

_________________
(*_*)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 18 sij 2013, 23:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13033
Lokacija: Zagreb
Kosovo nije bilo naš posao, šuvar u trepči je samo dolio ulje na buktinju srpskog nacionalizma...
Koliko sam shvatio, u Jugoslaviji je postojao prešutni dogovor da se Hrvati obračunavaju sa Ustaškim tendencijama, a Srbi sa četničkim, no, Šuvar je valjda mislio da je on onaj koji će dokrajčiti nacionalizam u cijeloj državi :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 19 sij 2013, 00:00 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2012, 17:47
Postovi: 4042
Poštivanje ustavnog poretka nas se ticalo, nije tu samo riječ o nacionalizmu, nego o kršenju Ustava i zakona. Naravno, kad više nismo dio toga, onda nas se ni ne tiče, ali tad smo još bili.

_________________
(*_*)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 19 sij 2013, 00:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13033
Lokacija: Zagreb
Divlja svinja5 je napisao/la:
Poštivanje ustavnog poretka nas se ticalo, nije tu samo riječ o nacionalizmu, nego o kršenju Ustava i zakona. Naravno, kad više nismo dio toga, onda nas se ni ne tiče, ali tad smo još bili.

Ma razdoblje prije jogurt-revolucije, taj Šuvarov odlazak u jamu je radikalizirao srpsku scenu barem za 5%

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Albanske teme
PostPostano: 19 sij 2013, 16:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
:zubati

Citat:
Albanac silovao komšijinog psa!

NJUJORK - Albanac Kujtim Nicaj (44), koji godinama živi u SAD u državi Njujork, silovao je psa jednog stanara u čijoj zgradi je radio kao domar.

Koristio je ključeve koje je imao kao domar i više puta je upadao u dom Alana Kačalskog da bi se seksualno iživljavao nad jednogodišnjim labradorom Gunerom.

Stravičan zločin snimile su bezbjednosne kamere u stanu Kačalskog, a video-snimci bili su dovoljni da Albanca osude na šest godina robije i sedam godina uslovne slobode.

Kačalski, koji živi u Raj koloniju, zločin je otkrio tako što je primjetio da se njegov pas danima neobično ponaša.

- Nije mi bilo jasno šta se dešava jer je Guner inače veoma energičan i pun života, a onda je odjednom klonuo i po cijeli dan je samo ležao na kauču. To mi je bilo veoma sumnjivo. Takođe, uočio sam da se i u mom stanu nešto neobično događa dok sam odsutan. Nekoliko puta je roletna na prozoru bila spuštena više nego što sam je ostavio, a ponekad je i neki prozor bio otvoren iako sam ga zatvarao – rekao je Kačalski.

Zbog toga je on u stanu postavio tri sigurnosne kamere, a već poslije nekoliko dana na snimcima je vidio kako Nicaj, kojeg je dobro poznavao, ulazi u njegov dom, skida se i potpuno go napastvuje nesrećnu životinju. Poslije stravičnog čina, još neko vrijeme je provodio u stanu i koristio stvari.

Kačalski je policiji odmah prijavio Nicaja, koji je ubrzo uhapšen. Na suđenju je priznao da je seksualno zlostavljao životinju, a glavni dokaz bili su video-snimci, koji su šokirali prisutne u sudu Vestčester. Nicaj je ubrzo optužen za seksualni zločin, drugostepenu krađu i nedolično ponašanje.

Nakon hapšenja manijaka, veterinar je pregledao napastvovanog psa i utvrdio da nema ni fizičkih ni psihičkih posljedica.
- Guner je opet onaj stari. Ne plaši se ljudi i stranaca. Kad mi neko priđe, on odmah poleti da se igra i mazi. Izvanredan pas – rekao je Kačalski.

Izvor: http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Albanac-silovao-komsijinog-psa-176198.html

Osljadilo mu se pa je odljučijo da se osljadi komšijinim psom. :sega

Jadan pas, mogu samo da mislim kakvu je traumu doživio.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 237 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 59 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO