HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 21:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sta imate za veceru...
PostPostano: 09 pro 2012, 15:18 

volvoks je napisao/la:
Koliko svi vi žderete :klanjam
Ni ne čudim se da je forumski prosjek sto kila :D

slika

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012, 09:32 

Ministry of Sound je napisao/la:
Čuj 10 jaja? Ja sam tek nedavno prešao sa 3 na 4 tu i tamo, a i to me bilo sram priznati.

Zašto?

Ne znam jeste li si zamislili da ste nekakav hrvatski Michael Phelps (jede 12.000 kalorija dnevno).

Nope. Ne jedem tolike količine hrane. Jedem onoliko koliko mi treba za održavanje težine.

Ako unosite proteine zbog vježbe, puno učinkovitije je sa praškom (WPI).

Previše volim jesti da bih i jednu kaloriju unio tekućinom.

Ne vjerujem da nam je probavni sistem dizajniran za takve obroke...pogledajte onaj skeč u Monty Pythonu :)

Probavnih smetnji nemam. Da ih imam ne bih jeo hranu koja mi uzrokuje probavne smetnje.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2012, 09:09 

limpus je napisao/la:
Čuj 10 jaja? Ja sam tek nedavno prešao sa 3 na 4 tu i tamo, a i to me bilo sram priznati.

Zašto?

Ne znam jeste li si zamislili da ste nekakav hrvatski Michael Phelps (jede 12.000 kalorija dnevno).

Nope. Ne jedem tolike količine hrane. Jedem onoliko koliko mi treba za održavanje težine.

Ako unosite proteine zbog vježbe, puno učinkovitije je sa praškom (WPI).

Previše volim jesti da bih i jednu kaloriju unio tekućinom.

Ne vjerujem da nam je probavni sistem dizajniran za takve obroke...pogledajte onaj skeč u Monty Pythonu :)

Probavnih smetnji nemam. Da ih imam ne bih jeo hranu koja mi uzrokuje probavne smetnje.

Da ne odgovaram citat po citat. 10 jaja je ipak neprirodno, a kad-tad bi se mogli javiti problemi sa kolesterolom. Ne znam kakvu težinu to ti održavaš...ja sam na 105kg (sa 13% BF). Dnevno imam oko 6 manjih obroka (od kojih su 3-4 prava hrana a 2-3 protein ili MRP sa vodom ili mlijekom), što uobičajeno dođe na nekih 3-4 tisuće kalorija. Ne kontam kako se možeš toliko prejedati u jednom obroku, ajd da ti je težina preko 150kg, pa i nekako. Definitivno nešto promjeni, jer iako nutricionisti često imaju oprečna mišljenja, postigao se konsenzus o prednostima većeg broja "manjih" obroka.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2012, 12:02 

83 kg imam, pa to održavam. Fora ti je u tome da nemam puno obroka, točnije imam ih dva. Jedan prije treninga i jedan (veliki) nakon treninga, prije kada sam bio na 5-6 obroka sam stalno bio polu-gladan i to mi psihički nije nikako odgovaralo jer bih svaki tjedan "pukao" i navalio na hranu kao da nema sutra. Ovak' mi odlično funkcionira, najedem se jednom kao čovjek i bok.

Uglavnom to ti je neka IF shema.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2012, 17:00 

Da ne odgovaram citat po citat. 10 jaja je ipak neprirodno, a kad-tad bi se mogli javiti problemi sa kolesterolom. Ne znam kakvu težinu to ti održavaš...ja sam na 105kg (sa 13% BF). Dnevno imam oko 6 manjih obroka (od kojih su 3-4 prava hrana a 2-3 protein ili MRP sa vodom ili mlijekom), što uobičajeno dođe na nekih 3-4 tisuće kalorija. Ne kontam kako se možeš toliko prejedati u jednom obroku, ajd da ti je težina preko 150kg, pa i nekako. Definitivno nešto promjeni, jer iako nutricionisti često imaju oprečna mišljenja, postigao se konsenzus o prednostima većeg broja "manjih" obroka.

Citat:
Study published in the April 21 Journal of the American Medical Association, Harvard Medical School researchers categorized the egg-eating habits of almost 38,000 male health professionals and 80,000 female nurses; and found low consumption at one egg per week and high at one or more eggs per day. Researchers also tracked the associated occurrence of heart attacks, stroke, and other types of cardiovascular disease in the male group for eight years and in the female group for fourteen years. They found no connection between egg consumption and heart disease. Even after adjusting for factors such as age, weight, high-fat food intake, smoking, high blood pressure, and family history of heart problems no statistical correlation was identifiable between egg eating and heart disease.

Eggs are no longer implicated in problems with LDL (bad cholesterol) and in fact help the body to balance good and bad cholesterol. This balance is important because cholesterol forms part of all our organs, including the heart and brain. All sex hormones are manufactured by the body from cholesterol. Adequate cholesterol is absolutely necessary for maintaining mental and sexual function during aging.

Citat:
Cholesterol Diseases

Researchers have found that changes in LDL are mainly a result of liver dysfunction caused by the following:

Liver dysfunction is genetically inherited, more probable in early onset of problem with no disease or aging indicators.
Liver dysfunction occurs as part of the aging process.
Liver dysfunction occurs from disease, diabetes being the most common.

Researchers have found that changes in LDL are mainly a result of liver dysfunctionA defect in the receptor protein for LDL in the liver has been found to be a cause for high LDL. This defect is considered to be genetic, although dietary environment and an unhealthy lifestyle could precipitate liver dysfunction, and often does with the aging process and with disease, diabetes being the most common. The LDL receptor from the liver is responsible for removing cholesterol from the blood; and once the LDL is bound to the receptor a signal is sent for the body to cease producing LDL.

Damaged receptors do not send the "Stop Production" signal, and result in excessive LDL levels. Also, a diet high in saturated fat decreases the number of LDL receptors, and thereby reduces "Stop Production" feedback. Another association to LDL levels is Low Thyroid Function. Although not as common, individuals with thyroid problems need to realize this association.

Proper ranges of cholesterol are important in the prevention of heart attack or stroke.

http://www.healingwithnutrition.com/cdi ... terol.html

A uostalom nisu ni jaja jedina namirnica bogata kolesterolom.

Sto se obroka tice... Ja isto ima neka dva obilna dnevno. Prije sam isto imao nekih 6 obroka, ali mi to nije donijelo nista dobro. A citao sam negdje da nije ni za zeludac dobro non stop nesto jesti.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 11 pro 2012, 17:35 

Jos malo o jajima. :D

http://www.nutraingredients-usa.com/Res ... -new-study

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 11 pro 2012, 17:36 

Ja lično bih mogao pojesti 10 jaja za jedan obrok, ali pod uslovom da mi to bude jedini obrok u 24 sata. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 00:49 

Dva batka i karabatska (koji su bili ko med, ja ih pekao :zubati a i nisam ih odavno jeo ) i dvi velike glavice crvenog luka te paradajz... malo i pogace i eto...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 12:24 

Musli žitarice,suho voće,plus banana,jabuka,bubneš malo jogurta 2 vrste.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 13:05 

Mar-kan je napisao/la:

od toga ogladniš za pola sata... fali malko mesa :zubati

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 13:12 

mario_cro je napisao/la:
Ovo je prava stvar ,adidas slanina. :thumbup
slika

:klanjam :drool uistinu je prava stvar .

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 13:20 

Pantagana je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

od toga ogladniš za pola sata... fali malko mesa :zubati

Ne fali.Šta će mi meso u ovoj kombinaciji?

Btw,jučer se postilo,božićne kvatre...

Vrh

PostPostano: 19 pro 2012, 23:42 

KRMETINU. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 20 pro 2012, 14:25 

Pantagana je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Ovo je prava stvar ,adidas slanina. :thumbup
slika

:klanjam :drool uistinu je prava stvar .

:drool

Vrh

PostPostano: 01 sij 2013, 20:49 

Malo purećih jetrica, jaja (3, ne 10 :zubati ) i par šampinjona. S tostom i kečapom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: