|
|
Stranica: 148/1355.
|
[ 33853 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:28 |
|
|
Svašta, pa nije bitno. Na Tari i Zlatiboru ćemo kopati nikl, u istočnoj Srbiji otvarati topionice i čuda, u južnoj prerađivati škriljce, po Vojvodini zasadimo GMO. Samo nemoj nešto po Beogradu da smeta gospodi u Vladi. Tamo samo tržne centre i fontane.
Još kad proradi kanal, pa mož' jahtom od splavova do letovanja u Grčkoj. Loodilo b'ate.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Svašta, pa nije bitno. Na Tari i Zlatiboru ćemo kopati nikl, u istočnoj Srbiji otvarati topionice i čuda, u južnoj prerađivati škriljce, po Vojvodini zasadimo GMO. Samo nemoj nešto po Beogradu da smeta gospodi u Vladi. Tamo samo tržne centre i fontane.
Još kad proradi kanal, pa mož' jahtom od splavova do letovanja u Grčkoj. Loodilo b'ate. I još mi produbimo Savu i sagradimo kanal Sava-Dunav i evo i mene s jahtom u Grčkoj
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:39 |
|
|
Pa sad, Sava-Dunav nije baš neophodan. Al' može neka prevodnica tamo od Slavonskog Broda do Bačke Palanke, pa preko Novog Sada. Da i kolega forumaš uskoči u jahtu. Natankamo kod Rusa goriva, spakujemo par kila genetski modifikovanog roštilja što sam uskače u usta i pravac Delta City da se pokupe neke moderne krpice, a onda... braCka Grčka via Niš-Skoplje.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa sad, Sava-Dunav nije baš neophodan. Al' može neka prevodnica tamo od Slavonskog Broda do Bačke Palanke, pa preko Novog Sada. Da i kolega forumaš uskoči u jahtu. Natankamo kod Rusa goriva, spakujemo par kila genetski modifikovanog roštilja što sam uskače u usta i pravac Delta City da se pokupe neke moderne krpice, a onda... braCka Grčka via Niš-Skoplje. Mene zabrinuli Makedonci, sve pare potrosili na gramove, hoće li se naći za kanale??
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:50 |
|
|
Hvala Bogu da mi nemamo rudnika, to bi bilo kao s brodogradnjom, ako ne i gore.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:54 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Hvala Bogu da mi nemamo rudnika, to bi bilo kao s brodogradnjom, ako ne i gore. Doduše, Rašu smo iznenađujuće lako presjekli...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 17:54 |
|
|
@volvoks Ma imaju braća Maćedonci. Nego kažu da kod njih nema vozanja jahti. Kad pređeš granicu, vežeš jahtu za korintski stub i čekaš dok se pojavi ratna trirema makedonske policije. Onda te oni zakače i prevuku do Grčke.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 18:00 |
|
|
volvoks je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Hvala Bogu da mi nemamo rudnika, to bi bilo kao s brodogradnjom, ako ne i gore. Doduše, Rašu smo iznenađujuće lako presjekli... Nisam upoznat sa situacijom, ali naši poduzetnici us barbari, unište sve čega se dohvate...
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 18:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 21:11 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: po Vojvodini zasadimo GMO. Samo nemoj nešto po Beogradu da smeta gospodi u Vladi. Tamo samo tržne centre i fontane. Nećemo samo GMO kod vas, napravićemo i odlagalište nuklearnog otpada na Štrandu. Ništa ne sme da zaustavi napredak. Tehnika narodu! I Živane, nemoj baš toliko da se kurčiš jer ćemo ti poslati klerofašistički odred u crnim košuljama da ti objasne neke stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 21:38 |
|
|
Šalji, zaustavljamo ih na carini.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:07 |
|
|
volvoks je napisao/la: S druge strane, na forumu MyCityMilitary isjeti se da su ove Dobričine riječi točne... Citat: “Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrodošao u krug Bošnjaka koji ovaj citat bjesomučno ponavljaju kako bi dokazali kako jedan narod laže, dok drugi narodi, valjda, ne lažu. Postoje tako lažljivi narodi i istinoljubivi narodi. U prvima svi lažu u drugima niko. Sada si pao najniže Nikola :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:09 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kaj Nikolić želi u pisjet Kosovu, ili bi htio posjetiti srpske enklave pa mu ne garantiraju sigurnost? Gračanicu, srpsku enklavu, pa mu nisu ništa odgovorili, sigurno nije htio da obiđe Mališevo. Eee, onaj stari Toma bi zapičio dole makar peške, makar mučenički postradao...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:33 |
|
|
Metemma je napisao/la: volvoks je napisao/la: S druge strane, na forumu MyCityMilitary isjeti se da su ove Dobričine riječi točne...
Dobrodošao u krug Bošnjaka koji ovaj citat bjesomučno ponavljaju kako bi dokazali kako jedan narod laže, dok drugi narodi, valjda, ne lažu. Postoje tako lažljivi narodi i istinoljubivi narodi. U prvima svi lažu u drugima niko. Sada si pao najniže Nikola :) Nije da sam to nisam rekao
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:38 |
|
|
Citat: Patrijarh: Srbiji najpotrebniji mir
Beograd -- Patrijarh Irinej u božićnoj poslanici poručio da je Srbiji najpotrebniji mir i pozvao pripadnike srpskog naroda, ma gde da su, da ne zaborave svoj jezik i veru.
Poglavar Srpske pravoslavne crkve čestitao je Božić svim vernicima i rekao da su u vremenu društvenih potresa pored ljubavi, potrebni mir i dobra volja.
Patrijarh je u božićnoj poslanici ukazao na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i na probleme sa kojima se suočavaju vernici Ohridske arhiepiskopije u Makedoniji.
"Božić je dan radosti i za narod Svetoga Save rasut voljno i nevoljno po svim meridijanima od Evrope do Amerike i Australije. Očinski brinući pozivamo vas da ne zaboravite svoju pravoslavnu veru i svoj jezik, da ne zaboravite bogomolje i grobove svojih predaka...", rekao je patrijarh Irinej u Patrijaršiji u Beogradu.
Govoreći o Srbima na Kosovu i Metohiji, patrijarh Irinej je poručio da danas na stotu godišnjicu oslobodjenja Kosova i Metohije u Prvom balkanskom ratu treba "položiti nadu u Gospoda".
"Majke zapamtite i naučite decu svoju da bi oni naučili decu svoju da je izgnani jevrejski narod skoro 20 vekova čekao dan povratka zemlji otaca svojih a srpski narod pet vekova čekao oslobodjenje stare Srbije", rekao je Irinej.
"Poučeni rečima psalmopojca i mi uskliknimo: 'Ako zaboravim tebe, Kosovo i tebe, Metohijo, neka me zaboravi desnica moja", rekao je patrijarh.
Obraćajući se Srbima na Kosovu i Metohiji, Irinej je podsetio da je Božić "dan kojim počinje i vaskrsenje", kao i da vaskrsenja nema bez stradanja.
Govoreći o Ohridskoj arhiepiskopiji, Irinej je rekao da makedonske vlasti i dalje drže zatvorenog arhiepiskopa Jovana i da tamošnjim vernicima nije zagarantovana sloboda vere.
"Nažalost, u ovoj jubilarnoj godini slobode hrišćanskog ispovedanja vere upravo ta sloboda uskraćena je našoj braći i sestrama pripadnicima Ohridske arhiepiskopije, čijeg poglavara, arhiepiskopa Jovana drže zatočenog u tamnici oni koji već više decenija ne dozvoljavaju da rizu Hristovu, bezbožnom rukom razderanu, ponovo sastavimo", rekao je Irinej.
Patrijarh je rekao i da u današnjem vremenu izgleda kao da je sve na prodaju, pa i ljudsko dostojanstvo i pozvao sve ljude da pokažu više dobre volje jedni prema drugima.
"
Živimo u vremenu u kome je sve na prodaju, u kome se trguje svim i svačim, pa i istinskom slobodom i ljudskim dostojanstvom. Ali zato što je vreme takvo kakvo jeste, zbog toga što je ono takvo otkako je greha i što će takvo biti dok je zla u svetu, Božić nam dolazi kao melem na ranu. Samo oni ljudi koji se pomire i sa Bogom i sa ljudima mogu naći mir u svojoj duši i jedino takvi ljudi su istinski mirotvorci", poručio je Irinej i istakao da 2013. godinu dočekuje sa više nade i optimizma.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:43 |
|
|
Otkako je Pavle onemoćao, Božićne poslanice nisu što su bile... malo jako se dotakao bitnih tema... mada, nisam još pročitao čitavu na sajtu SPC.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:48 |
|
|
Dotakao se Amfilohije seksualne devijacije i izopačenosti, ako ti to više godi. A kad Grigorija instaliraju...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 22:52 |
|
|
Citat: "Majke zapamtite i naučite decu svoju da bi oni naučili decu svoju da je izgnani jevrejski narod skoro 20 vekova čekao dan povratka zemlji otaca svojih a srpski narod pet vekova čekao oslobodjenje stare Srbije", rekao je Irinej.
"Poučeni rečima psalmopojca i mi uskliknimo: 'Ako zaboravim tebe, Kosovo i tebe, Metohijo, neka me zaboravi desnica moja", rekao je patrijarh. Lol, Irinej citira Milanovića... http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovi ... nak-449943
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 23:07 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Dotakao se Amfilohije seksualne devijacije i izopačenosti, ako ti to više godi. A kad Grigorija instaliraju... Natalitet, odumiranje sela i gradova, međuljudski odnosi, otuđenost, nemoral, pljačka, korupcija... meni se sviđaju Bozanićeve poslanice u poslednje vrijeme, kako li se zove
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 23:09 |
|
|
Ok, mi vama Bozanića , vi nama Grigorija, pa makar s bradom
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 23:12 |
|
|
@Met Prelaziš na drugu stranu? A meni se čini da je crkva već duže vreme "otkačena" od narodnih problema. Ali nije im to za zameriti, pošto je isto stanje i sa svim drugim "institucijama". I to se u narodu dobro osećaja. Baba šumom, deda drumom.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 23:29 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Met
Prelaziš na drugu stranu? Sklanjaj ove iblisove sinove, nisu moji pod Turcima prešli na pravoslavlje da bi se sad vraćali Citat: A meni se čini da je crkva već duže vreme "otkačena" od narodnih problema. Ali nije im to za zameriti, pošto je isto stanje i sa svim drugim "institucijama". I to se u narodu dobro osećaja. Baba šumom, deda drumom. Kampanja urušavanja vrijednosti i autoriteta odlično ide. Ako pratiš ankete, obično su u vrhu popularnosti od institucija u Srbiji ostale vojska i Crkva. A onda, vojska koja se odlično nosila s NATO paktom, odjednom počeše vojnici da se samoubijaju, skladišta i fabrike namjenske industrije da lete u vazduh... A Crkva, džipovi pa džipovi, red pedofila, red džipova... I tako.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 04 sij 2013, 23:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Sklanjaj ove iblisove sinove, nisu moji pod Turcima prešli na pravoslavlje da bi se sad vraćali Znači popravoslavljeni vlasi koji su došli kao turske sluge na čistu hrvatsku zemlju? Metemma je napisao/la: A onda, vojska koja se odlično nosila s NATO paktom, odjednom počeše vojnici da se samoubijaju, skladišta i fabrike namjenske industrije da lete u vazduh...
A dešavalo se vojsci isto i ranije, samo što se o tome nije komentarisalo po komentarima i forumima. Takvo vreme. Uostalom, ista je već 20 i kusur godina u drugom-trećem planu u odnosu na policijske i razne druge formacije. Za SPC ne znam šta bih rekao. Sramota je koga sve ima međ' sveštenstvom. Ako je taj deo i razumljiv, veća je sramota što na takve pojave Crkva ne reaguje.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 05 sij 2013, 00:05 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Sklanjaj ove iblisove sinove, nisu moji pod Turcima prešli na pravoslavlje da bi se sad vraćali Znači popravoslavljeni vlasi koji su došli kao turske sluge na čistu hrvatsku zemlju? Zar ima drugih? Citat: Metemma je napisao/la: A onda, vojska koja se odlično nosila s NATO paktom, odjednom počeše vojnici da se samoubijaju, skladišta i fabrike namjenske industrije da lete u vazduh...
A dešavalo se vojsci isto i ranije, samo što se o tome nije komentarisalo po komentarima i forumima. Takvo vreme. Uostalom, ista je već 20 i kusur godina u drugom-trećem planu u odnosu na policijske i razne druge formacije. Za SPC ne znam šta bih rekao. Sramota je koga sve ima međ' sveštenstvom. Ako je taj deo i razumljiv, veća je sramota što na takve pojave Crkva ne reaguje. Dobro, ako tvrdiš da je sve to slučajno, samo napred :) Uzrok povjerenja u vojsku i jeste bilo to prividno nemiješanje u politički kal, uprkos kojekakvim Panićima, Ojdanićima i sličnim Pavkovićima... ajde reci nešto ružno o đeneralu Lazareviću recimo. Za SPC, uvijek je toga bilo, ali nije bilo ovolike kampanje.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|