HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 15:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 75  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu
PostPostano: 03 vel 2013, 15:04 

Drinski vuk je napisao/la:
Pozdrav svima,vidim da se vodi rasprava o Jehovinim svjedocima na ovoj temi,pa bih imao par pitanja.
Ima li Jehovinih svjedoka u hrvatskim krajevima,kako zive ti ljudi?
Kod mene u ZV ih ima poprilicno,imaju cak i jedno odvojeno malo naselje gdje najveci broj njih zivi.
Uglavnom,za njih samo rijeci hvale,ne prave probleme,nemaju neku agresivnu propagandu...itd.
Jel i kod vas kruze price da "podmazuju" nove clanove?
Novcano naravno.:)

Kruže i priče da se jednom godišnje svi sastanu pa se svi ritualno seksaju, ali to su babske priče.

Ima ih i neka ih, samo da ne seru previše po katoličkoj Crkvi kao što imaju običaj...

Pozivaju se na Bibliju, a ignoriraju način na koji je ista bila tumačena od strane prvih kršćana pa nadalje.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 15:36 

budimo realni je napisao/la:
Što znači krstiti se u ime svetog duha? Kao što smo ranije naveli, oni koji su na Pedesetnicu slušali Petra znali su što je sveti duh. Ustvari, svojim su očima vidjeli dokaze da se Bog i dalje služi svetim duhom. Petar je bio jedan od onih koji su se “ispunili svetim duhom i počeli govoriti raznim jezicima” (Djela 2:4, 8). Izraz “u ime svetog duha” ne znači da je sveti duh osoba. Naprimjer danas se mnoge stvari čine “u ime zakona”, a zakon nije osoba. To znači da se nešto radi u skladu s ovlastima koje daje zakon. Slično tome onaj tko se krsti u ime svetog duha priznaje da sveti duh nije osoba, već sila kojom se Jehova služi. Osim toga osoba takvim krštenjem pokazuje da shvaća koju ulogu sveti duh ima u Božjem naumu.

Cinjenica je, da SZ kao i NZ vise puta spominju Duha Svetoga, Duha Bozjega, pa nije oportuno pisati sve moguce i nemoguce tekstove ili ih jednostavno ukopirati u svoj odgovor, jer meni je poznato, da vi JS- imate cijele plahte tekstova, kojima zatrpavate forume, a uopce nije potrebno, jer se iskljucivo radi o spamiranju teme kvantitetom postova, bez ulazenja u njivovu interpretacijsku vrijednost.

Dovoljno je donijeti uputu na tekst, kako se diskusija nebi upropastila nepreglednim citatima.
Pogledajmo sto NZ- kaze o Duhu Svetom, kojeg naziva i Kristovim duhom.
"To pneuma Jesou", vidi Djela Apostolska 16, 7; "Pneuma Christou", vidi Rimljanima 8, 9.; "To pneuma tou hyiou", vidi Galacanima 4, 6; "Tou pneumatos Jesou Christou", vidi Filipljanima 1, 19; A da se Duh Bozji poistovjecuje sa Duhom Kristovim, potvrdjuje da je Isus Krist Bog: pogledaj Rimljanima 8, 9.
Rimljanima 8, 9-10:
Citat:
"Ali vi niste u tijelu, vec u Duhu, ako zbilja Duh Bozji prebiva u vama. Ako tko nema Kristova Duha, nije Kristov. A ako je Krist u vama, vase je tijelo mrtvo zbog grijeha, a vas je duh ziv jer ste opravdani."

Duh Bozji je Duh Kristov.
Kako bi podkrijepio ovu argumentaciju novim citatima, preporucam slijedece tekstove:
Matej 3, 11
Ivan 15, 6
Ivan 16, 7
i Joel 3, 1.
Je li Isus mislio da su on i Otac jednaki kad je rekao: “Ja i Otac jedno smo” (JB)? Neki zagovornici Trojstva tvrde da je upravo to mislio. No u Ivanu 17:21, 22 (JB) Isus se molio za svoje sljedbenike: “Da svi budu jedno”, a zatim je dodao: “Da budu jedno kao što smo mi jedno.” Isus je na svim mjestima gdje je kazao “jedno” koristio istu grčku riječ (hen). Isusovi učenici sigurno nisu trebali postati dio Trojstva. No oni su trebali biti jedinstveni s Ocem i Sinom u svojim ciljevima i namjerama, a isto takvo jedinstvo veže Boga i Krista.

Nisi shvatio dikciju! Biti jedno sa Ocem znaci biti po biti Bogu jednak. Molitva za jedinstvo ucenika sa Bogom Ocem i Isusom Kristom podrazumijeva jedinstvo u Bozjem duhu, jer budimo iskreni, nista ne postoji u cemi nebi bio DUH Bozji.
Procitaj ovaj tekst malo dolje u istom poglavlju, koji glasi:
Citat:
"Ne stoji li pisano u vasem Zakonu:"Ja rekoh: bogovi ste? Ako, dakle, Zakon naziva bogovima one kojima bijase upucena rijec Bozja-a Pismo se ne moze unistiti-kako vi meni, koga posla i posveti Otac, velite hulis zato sto rekoh Sin sam Bozji? Ako dakle, ne cinim djela svog Oca, i dalje mi ne vjerujte. Ali ako ih zbilja cinim, makar meni i nevjerovali, vjerujte djelima da znadnete i sve vise spoznajete da je Otac u meni i ja u Ocu." (Ivan 10, 32-38)

Osim toga i slijedece tekstove kako slijedi:
Citat:
" Tada Isus rece: "Tako, rekoh vam da cete umrijeti u grijesima svojim. Da, ako ne budete vjerovali da JA JESAM, umrijet cete u svojim grijesima. "(Ivan 8, 24) I dalje: "Kada podignete Sina Covjecjega, tada cete saznati da Ja Jesam i da nista od sebe ne cinim, vec da govorim ono sto me Otac nauci." (Ivan 8, 28)

Kako i sam vidis, Isus Krist se koristi dikcijom Jahve Boga, Oca, koji Mojsiju iz grma upravo govori iste rijeci:
Citat:
"Ja jesam, poslame me kvama". (Izlazak 3, 14)

Sto dalje s tobom i tvojim sektaroskim interpretacijama? Odluci sam?
Kada je u pitanju Isus Krist i Sv. Pavao, onda ja dajem prednost rijecima Isusa Krista, pred Pavlovim, pa ti je uzaludno donositi tekstove, koji te istinski sami obaraju.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 16:42 

Inkvizitor1 je napisao/la:
Obicno trabunjanje jednog mistika. Takvi tekstovi su sekundarnog karaktera i nemaju tezinu. Vazno je sto govori Jahve Bog izraelov i Isus Krist, Kralj i Bog Izraelov.

Aha, dakle, ti si taj koji određuje što će biti izbačeno iz Biblije, a što ne? Ovim čak potvrđuješ da smatraš da Biblija u cijelosti nije Božija riječ, te da imaju važnij i manje važni dijelovi, naravno, u čovjekovoj je vlasti da odredi koji su važni, a koji ne. Tvoje nerazumjevanje Biblije pokazuje se u svakoj tvojoj tvrdnji, tipičan primjer toga je dijelu u kojem se govori o Samuelovoj 28:3-20, tu si nadmašio sve, čak ti je i tvoj suvjernik Mar-kan ukazao na to, ali džaba, kad neko hoće Bibliju da prilagodi svojim unaprijed određenim vjerovanjima, onda taj ne može razumjeti ni tako banalne stvari kao u tom izvještaju.
U principu, način na koji si razumio Samuela 28:3-20 je način na koji razumjevaš sve ostalo.
Kada je u pitanju Isus Krist i Sv. Pavao, onda ja dajem prednost rijecima Isusa Krista, pred Pavlovim, pa ti je uzaludno donositi tekstove, koji te istinski sami obaraju.

Pa ovo je presmješno, pa nije Isus zapisivao svoje riječi, Bibliju su pisali nadahnuti pisci koji su zapisivali Isusove riječi, između ostalih i Pavao. Dakle opet ista stvar, ti si taj koji iz Biblije uzima što mu drago, a isto tako i odbacuje, stoga, nije ni očekivati da razumiješ što u Biblij piše.

Ukratko, duh nije osoba, već sila kojom se Bog služi; Mt 3:16, Iv 14:17, Iv 20:22, Dj 2:2, 3 33 Dj 2:4, 17, 35
Nije osoba na nebu kod Boga i Krista; Dj 7:55, 56, Ot 7:10

Uostalom sve smo ovo već prošli u prethodnim postovima, tako da nema smisla da ponavljam.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 17:40 

Obicno trabunjanje jednog mistika. Takvi tekstovi su sekundarnog karaktera i nemaju tezinu. Vazno je sto govori Jahve Bog izraelov i Isus Krist, Kralj i Bog Izraelov.

Aha, dakle, ti si taj koji određuje što će biti izbačeno iz Biblije, a što ne? Ovim čak potvrđuješ da smatraš da Biblija u cijelosti nije Božija riječ, te da imaju važnij i manje važni dijelovi, naravno, u čovjekovoj je vlasti da odredi koji su važni, a koji ne. Tvoje nerazumjevanje Biblije pokazuje se u svakoj tvojoj tvrdnji, tipičan primjer toga je dijelu u kojem se govori o Samuelovoj 28:3-20, tu si nadmašio sve, čak ti je i tvoj suvjernik Mar-kan ukazao na to, ali džaba, kad neko hoće Bibliju da prilagodi svojim unaprijed određenim vjerovanjima, onda taj ne može razumjeti ni tako banalne stvari kao u tom izvještaju.
U principu, način na koji si razumio Samuela 28:3-20 je način na koji razumjevaš sve ostalo.

Pa ovo je presmješno, pa nije Isus zapisivao svoje riječi, Bibliju su pisali nadahnuti pisci koji su zapisivali Isusove riječi, između ostalih i Pavao. Dakle opet ista stvar, ti si taj koji iz Biblije uzima što mu drago, a isto tako i odbacuje, stoga, nije ni očekivati da razumiješ što u Biblij piše.

Ukratko, duh nije osoba, već sila kojom se Bog služi; Mt 3:16, Iv 14:17, Iv 20:22, Dj 2:2, 3 33 Dj 2:4, 17, 35
Nije osoba na nebu kod Boga i Krista; Dj 7:55, 56, Ot 7:10

Uostalom sve smo ovo već prošli u prethodnim postovima, tako da nema smisla da ponavljam.

Nema smisla ponavljati stvari, a posebno kod tebe, jer ti vrlo sporo ucis, a brzo zaboravljas, a mozda si i totalno rezistentan na svaku vrstu ucenja.

Vrednovanje pojedinih djelova Biblije je ne samo oportuno, nego i imperativno.
Naime, Isus Krist je za nas krscane primaran, a Sv. Pavao sekundaran, jer Sv. Pavao cak nije niti osobno poznavao Isusa Krista.
Pisci koji su pisali Isusove rijeci, dakle EVANDJELJA su bili nadahnuti Bozjim Duhom, dakle Duhom Svetim, jer trece opcije nemamo.
Pa ipak, uvjek i kod svih se radi o zapisivanju Isusovih rijeci. Zato je Isus pred Pavlom, jer Isus je Bogocovjek, a Pavao iskljucivo covjek. I tu razliku moras izcitati iz tih tekstova.

Za SZ vrijede isti kriteriji: Prorok, knjiga mudrosti i slicni tekstovi nisu rijec Bozja, nego misljenje toga pisca. Ako se konkretno osvrnemo na Levitski zakon, sto ce ti upasti u oci? Pa jednostavno to, da ga se ti ne pridrzavas, a kazes da se radi o Bozjim rijecima. Osim toga, zaboravio si totalno povijesni dio Biblije, koji nije zakon Bozji niti ima sto s njim.

Procitaj takodjer razgovor Mojsija sa svojim tastom Jitrom o uspostavi legalnih zakona u zidovskom drustvu. Jitro savjertuje Mojsiju, koje i kakve zakone treba konstituirati, kako bi mogao voditi narod i biti mu pravedan sudac.
Procitaj kritike Isusa Krista, koje upucuje na pojedine tzv. Bozje zakone, koje su ili zidovi sami, ili sam Mojsije redaktirali i modificirali.

Dakle, aplikacijom tekstova kao C/P bez razumjevanja istih, ili lazne interpretacije istih, nije znak istinoljubivosti, nego uzurpacije Bozjih zakona primjesama ljudskih zakona.

Ako se drzis Biblije, onda pogledaj sto radi Josua kod osvajanja Kanaana, pa mi objasni Bozji zakon koji to ne odobrava, ako je sam Bog to osvajanje u krvi zapovjedio.

Kako i sam vidis, tvoja egzegeza je ne samo losa i neistinita, nego je ona i potpuno nekrscanska, sto te stavlja na mjesto koje zasluzujes, a to je: sektaros u domeni gnoze, Arijanizma i islama.
So long! :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 17:53 

Mar-kan je napisao/la:
Gdje si pokupio to?
Covjek kao osoba je sinteza tijela, duse i duha. Ti poistovjecujes psihu=dusa, sa duhom Bozjim.

Naime, ja sam uzeo pojam "dusa" koji se danas upotrebljava za duh-dusu, a ne samo za dusu kao psihu.
Duh Bozji nas cini slikom Bozjom, kako pise u Postanku. Po duhu smo Imago Dei, a ne po dusi ili tjelu, koji umiru.
Iskljucivo duh ne umire i njega se moze pozvati i ako Bog dozvoli, materijalizirati.

Nema duše samostalne (nefeš haja na hebrejskom),to je čovjek kompletan sastavljen od duha životnog (nišmat hajim na hebrejskom) i tijela,praha zemaljskog-kao npr. drvena kutija i ekseri koji je drže u kompletu,ako rastavimo tu drvenu kutiju na daske i eksere-gdje je kutija?Pisalo se već o tome na ovom pdf-u.
U biti,govorimo o istom...naravno da duh ne umire (ljudski karakter),nego ide,vraća se Bogu,ali nesvjestan,"uskladišten" do uskrsnuća,pravednih ili nepravednih...

Ako se Jehovac sramoti, tebi nebi trebalo.
Pogledaj sto stoji u NZ-, konkretno kada je rijec o Isusovu Preobrazenju na gori:
Citat:
"I gle opazise Mojsija i Iliju gdje s njim razgovaraju". (Matej 17, 3)

Samo zivi mogu razgovarati, a mrtvi ne! :aleale

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 18:04 

Znači da zanemarimo ono što piše u Biblij "Sve je Pismo nadahnuto od Boga i korisno za poučavanje..." (2. Tim. 3:16), te nađemo čovjeka koji će nam objasniti da je ovo lažna tvrdnja i da su samo neki dijelovi nadahnuti, a drugi ne?

Biblija je Božija riječ, dakle knjiga nadahnuta od Boga, ljudi su je pisali, ali je Bog nadahnuo pisanje, U Biblij je zapisano ono što je Bog htio da bude zapisano, tako da niti jedan čovjek nema pravo da kritizira božju riječ govoreći ovo je važnije od ovoga, ili nadahnutu riječ naziva "trabunjanje jednog mistika".

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 18:17 

Znači da zanemarimo ono što piše u Biblij "Sve je Pismo nadahnuto od Boga i korisno za poučavanje..." (2. Tim. 3:16), te nađemo čovjeka koji će nam objasniti da je ovo lažna tvrdnja i da su samo neki dijelovi nadahnuti, a drugi ne?

Biblija je Božija riječ, dakle knjiga nadahnuta od Boga, ljudi su je pisali, ali je Bog nadahnuo pisanje, U Biblij je zapisano ono što je Bog htio da bude zapisano, tako da niti jedan čovjek nema pravo da kritizira božju riječ govoreći ovo je važnije od ovoga, ili nadahnutu riječ naziva "trabunjanje jednog mistika".

Procitaj Mateja 15, pa se javi.
Zasto je Isus ukorio Zidove glede zapovijedi, "postuj oca i majku"? Sto su oni napravili iz toga zakona?
Sto je rekao o zakonu "cisto i necisto"?

Covjece, tvoji deficiti biblijske egzegeze su frapantno laicisticki, jer ti iskljucivo kopiras tekstove bez razumijevanja.
Osim toga, nisi mi odgovorio na pitanje: "Zasto ne postivas levitski zakon?"
Srozao si mi se na najnizi argumentativni nivo, a da nisi niti zapazio.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 20:32 

Zasto je Isus ukorio Zidove glede zapovijedi, "postuj oca i majku"? Sto su oni napravili iz toga zakona?

Ili Luka 14 o radu subotom, ili Luka 11 o kritici zakonoznanaca nakon što nije oprao ruke.

"Jao i vama, zakonoznanci! Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete.""

Ako se držimo forme a ne suštine, kao što to pokušavaju JS, u stvari stavljamo bespotrebne terete. Vrlo je teško živjeti tako, praktično nemoguće, a s druge strane potpuno beskorisno, što je najgore i griješno.

Nisam znao puno o JS, ali su mi površnom argumentacijom jako pali u očima nakon ove rasprave. U stvari su JS neka verzija zakonoznanaca: znaju sve na pamet, a ne znaju o čemu se radi. :zubati

Realni, može jedno pitanje: Je li dopušteno liječiti subotom? :biceovodobro

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2013, 20:49 

Kad smo se dotakli JS,moje nekakvo pravilo vezano za sve jeste način kako žive.Džaba sílna teorija bez praktičnog pokazatelja osobnog primjera.Ljudi su nekad dolazili da slušaju čitanja Biblije i jednostavno živjeli po njenim zakonima,bez velike filozofije.Ljudi pastiri,zemljoradnici-znali su prepoznati mudrost koja se tamo nalazi i živjeli su tako kako Bog zapovjeda.Danas imamo previše teoretičara.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2013, 15:08 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ili Luka 14 o radu subotom, ili Luka 11 o kritici zakonoznanaca nakon što nije oprao ruke.

"Jao i vama, zakonoznanci! Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete.""

Ako se držimo forme a ne suštine, kao što to pokušavaju JS, u stvari stavljamo bespotrebne terete. Vrlo je teško živjeti tako, praktično nemoguće, a s druge strane potpuno beskorisno, što je najgore i griješno.

Nisam znao puno o JS, ali su mi površnom argumentacijom jako pali u očima nakon ove rasprave. U stvari su JS neka verzija zakonoznanaca: znaju sve na pamet, a ne znaju o čemu se radi. :zubati
:biceovodobro

:thumbup1 :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 04 vel 2013, 15:10 

Mar-kan je napisao/la:
Kad smo se dotakli JS,moje nekakvo pravilo vezano za sve jeste način kako žive.Džaba sílna teorija bez praktičnog pokazatelja osobnog primjera.Ljudi su nekad dolazili da slušaju čitanja Biblije i jednostavno živjeli po njenim zakonima,bez velike filozofije.Ljudi pastiri,zemljoradnici-znali su prepoznati mudrost koja se tamo nalazi i živjeli su tako kako Bog zapovjeda.Danas imamo previše teoretičara.

Pitanje za tebe: sto kazes o ukazanjima Bogorodice u La Salettu, Lurdu, Fatimi i Medjugorju!?
Hvala unaprijed! :kava

Vrh

PostPostano: 04 vel 2013, 18:27 

Mar-kan je napisao/la:

Pitanje za tebe: sto kazes o ukazanjima Bogorodice u La Salettu, Lurdu, Fatimi i Medjugorju!?

Pisao sam o tome na ovom pdf-u,tema Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 15:44 

Mar-kan je napisao/la:

Pisao sam o tome na ovom pdf-u,tema Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?

Vidio sam i dosao do zakljucka, da nisi nigdje donio nista relevantnoga u korist svoga stava. Naime, ja sam te to pitao poradi toga, kako bi se konacno izjasnio, zasto si misljenja, da ljudi, kao "zive duse", da se posluzim biblijskim diktusom iz knjige Postanka 2, 7; umiru i nisu u stanju vise sa zivima stupiti u kontakt;
Citat:
"Jahve Bog, napravi covjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah zivota. Tako postane covjek ziva dusa." (Postanak 2, 7)

ako u Mateju 17, 3 (Preobrazenje! op. pi!) slijedece stoji:
Citat:
"I, gle, opazise Mojsija i Iliju gdje s njim razgovaraju." (Matej 17, 3)

E sada, ako se Mojsije i Ilija mogu ukazati, zasto ne BOGORODICA?
Ne ulazim u problem Medjugorskih ukazanja, jer i tamo se nesto dogadja, koliko u etablirana ukazanja ostalih Marijanskih svetista.
Treca poruka iz Fatime se jasno ispunila u atentatu A. Agce na Papu Ivana Pavla II.

Zasto bi to bilo djelo sotone, ako se na tim mjestima dogadjaju velika ozdravljenja i druge znanstveno neobjasnjive stvari?
Zasto si misljenja, da Bogorodici nije stalo do nas ljudi, ako je i ona dio Bozjeg plana za univerzum? Objasni mi molio bih te?
Ti me pdsjecas na jednu vrstu nanovo-rodjenih protestanata, koji su toliko opsjednuti svojim ispravnim egzegezama Biblije, pisem egzegezama, jer koliko ih ima, toliko imamo i njihovih interpretacija Sv. Pisma, da sve drugo odbacuju, cak i crkvene Oce, koji su -pili- na izvoru krscanskog nauka.

To ne vodi nikamo.
Facit: Ovo sto ti pises nije racionalno niti logicno, ali niti supra-logicno, nego potpuno nelogicno i iracionalno. Ako su ljudi Imago Dei po Bozjem Duhu, kako ce onda umrijeti? Objasni mi molio bih te?
Zato se svecima mozemo moliti, da nas zagovaraju kod Boga, kako nebi propali zauvjek. Pogledaj, kao dokaz za moju argumentaciju, da su i Zidovi imali obicaj obracati se svojim umrlim svecima, i molili ih za zagovor kod Boga. A Mojsija su uvjek molili, da on za njih govori s Bogom, jer su oni bili puni Bozjeh straha. Tumacite Bibliju razumno, jer nikom ne sluzi, ako ju krivo interpretirate, dapace, za tu vrstu iskrivljivanja to ce vam se na Sudnji dan staviti na teret. Ne kusajte svemoguceg i svemilosrdnog Boga svojim malodusnim ocjenama i interpretacijama Biblijskih tekstova, jer to je Bogu grozota!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 16:22 

Ko nije znao do sada odgovor zašto se svinjetina zabranjena u islamu dobiće ga direktno iz duhovne islamske centrale Balkana-Sandžaka.

A vi braćo po avramovskom bogu katolici i pravoslavci sad dobro upamtite da je svinja jedina životinja koja NEMA OBRAZA ni mrve , tako da osim što ih ne treba jesti nemojte im nikada biti žiranti,davati novac u zajam,ženiti se sa njenim ćerkama,....jer kao što vidimo one TRUN STIDA NEMAJU i možete biti prevareni. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 17:01 

Vidio sam i dosao do zakljucka, da nisi nigdje donio nista relevantnoga u korist svoga stava. Naime, ja sam te to pitao poradi toga, kako bi se konacno izjasnio, zasto si misljenja, da ljudi, kao "zive duse", da se posluzim biblijskim diktusom iz knjige Postanka 2, 7; umiru i nisu u stanju vise sa zivima stupiti u kontakt;

Pisao sam i o tome,imaš negdje na ovom pdf-u.Ukratko-u Bibliji lijepo piše da je smrt spavanje do uksrsnuća,sad nije bitno tko su pravedni i nepravedni,svi su u istom "stanju" do uskrnuća.osim što pravedni će uskrsnuti sa Kristovim drugim dolaskom,nepravedni poslije milenija,kada zlo bude def uništeno.Za sve umrle smrt je trenutak,kao da su spavali,nemaju osjećaj proteklog vremena kao mi živi koji smo u chronosu-u,to je za njih samo tren-zaspali su i idući tren bude se,tj. uskrsnuće.

Citat:

Henok-za njega se u Bibliji kaže da je bio pravedan ("hodio je s Bogom"), a ne spominje se da je umro, nego ga je "Jahve uzeo k sebi"
Ilija je također uznesen na nebo i tjelesno,nije umro,nije okusio zemaljsku smrt.
Mojsije također.Sotona se prepirao sa Isusom oko njegovog tijela...S tim da bi u posljednjim vremenima trebala doći 2 svjedoka,po knjigama proroka-otkrivenja (Mojsije i Ilija npr.),koji će biti ubijeni,i zatim oživljeni ili uskrsnuti!

Te ljude ne treba miješati sa onim koji su umrli-zaspali.

Za BDM nemamo saznanja što se desilo sa njom,bar po Bibliji,a po logici stvari i ona je ovisna o Isusovoj žrtvi,kao i svaki čovjek.

Ne ulazim u problem Medjugorskih ukazanja, jer i tamo se nesto dogadja, koliko u etablirana ukazanja ostalih Marijanskih svetista.
Treca poruka iz Fatime se jasno ispunila u atentatu A. Agce na Papu Ivana Pavla II.
Zasto bi to bilo djelo sotone, ako se na tim mjestima dogadjaju velika ozdravljenja i druge znanstveno neobjasnjive stvari?
Zasto si misljenja, da Bogorodici nije stalo do nas ljudi, ako je i ona dio Bozjeg plana za univerzum? Objasni mi molio bih te?
Ti me pdsjecas na jednu vrstu nanovo-rodjenih protestanata, koji su toliko opsjednuti svojim ispravnim egzegezama Biblije, pisem egzegezama, jer koliko ih ima, toliko imamo i njihovih interpretacija Sv. Pisma, da sve drugo odbacuju, cak i crkvene Oce, koji su -pili- na izvoru krscanskog nauka.

To ne vodi nikamo.

Već sam rekao-BDM je stalo do ljudi,ako ona negdje "egzistira" po ljudskim mjerilima.Mi to ne znamo iz Biblije,osim za ove gore navedene osobe.

Citat:
Facit: Ovo sto ti pises nije racionalno niti logicno, ali niti supra-logicno, nego potpuno nelogicno i iracionalno. Ako su ljudi Imago Dei po Bozjem Duhu, kako ce onda umrijeti? Objasni mi molio bih te?

Ljudi su uvjetno besmrtni,tj. duše.Pisao sam o tome.

Citat:
Zato se svecima mozemo moliti, da nas zagovaraju kod Boga, kako nebi propali zauvjek. Pogledaj, kao dokaz za moju argumentaciju, da su i Zidovi imali obicaj obracati se svojim umrlim svecima, i molili ih za zagovor kod Boga. A Mojsija su uvjek molili, da on za njih govori s Bogom, jer su oni bili puni Bozjeh straha. Tumacite Bibliju razumno, jer nikom ne sluzi, ako ju krivo interpretirate, dapace, za tu vrstu iskrivljivanja to ce vam se na Sudnji dan staviti na teret. Ne kusajte svemoguceg i svemilosrdnog Boga svojim malodusnim ocjenama i interpretacijama Biblijskih tekstova, jer to je Bogu grozota!

Možeš se moliti kome hoćeš,ja se molim samo Bogu-Isusu Kristu.Tako ti i stoji u Bibliji.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 17:18 

Citat:

Problem je što ti uopće nisi shvatio suštinu ove vizije.
Preobraženje je bio proročanski događaj. Isus je rekao: ”Određeno [je] da Sin čovječji dođe u slavi svog Oca sa svojim anđelima (...). Zaista vam kažem da neki od onih koji ovdje stoje neće uopće okusiti smrti dok najprije ne vide Sina čovječjeg kako dolazi u svom kraljevstvu“ (Matej 16:27, 28).

Preobraženje se izgleda odigralo noću i zbog toga je bilo posebno upečatljivo. Isus je taj događaj nazvao vizijom djelomično zato što Mojsije i Ilija nisu bili doslovno prisutni, jer su već davno prije umrli. Ustvari, samo je Krist bio tamo (Matej 17:8, 9). Taj blistavi prizor pružio je Petru, Jakovu i Ivanu izvanrednu predodžbu o Isusovoj slavnoj prisutnosti u kraljevskoj moći. Mojsije i Ilija predočavaju Isusove pomazane sunasljednike, a vizija je snažno ojačala Isusovo svjedočanstvo o Kraljevstvu i njegovom budućem kraljevanju.

Preobraženje je pridonijelo jačanju vjere trojice apostola koji su trebali odigrati vodeću ulogu u kršćanskoj skupštini. Kristovo sjajno lice, njegova blistava odjeća i glas samog Boga koji objavljuje da je Isus njegov ljubljeni Sin kojeg trebaju slušati — sve to poslužilo je svojoj svrsi na najbolji mogući način. No apostoli nisu smjeli nikome govoriti o viziji sve dok Isus nije uskrsnuo. Oko 32 godine kasnije ta je vizija još uvijek bila živa u Petrovom sjećanju. On je ukazao na nju i na njen značaj, napisavši: ”Ne, sa snagom i prisutnošću našeg Gospodina Isusa Krista nismo vas upoznali tako što smo slijedili prepredeno smišljene lažne priče, nego kao očevici njegove veličanstvenosti. Jer on je od Boga, Oca, primio čast i slavu, kad su do njega od veličanstvene slave došle ovakve riječi: ’Ovo je moj sin, moj ljubljeni, kome sam ja dao svoje priznanje.‘ Da, te smo riječi čuli kako su došle s neba dok smo bili s njim na svetoj gori“ (2. Petrova 1:16-18).

Najvažnija je bila Božja objava: ”Ovo je moj Sin, ljubljeni, kojeg sam priznao; njega slušajte.“ Ova izjava usmjerava pažnju na Isusa kao Božjeg ustoličenog Kralja, kojemu sva stvorenja moraju biti poslušna. Oblak koji ih je zasjenio ukazivao je na to da će ova vizija imati nevidljivo ispunjenje. To će ispunjenje moći vidjeti samo oni koji očima razumijevanja prepoznaju ”znak“ Isusove nevidljive prisutnosti u kraljevskoj moći (Matej 24:3). Zapravo, to što im je Isus dao upute da nikome ne govore o viziji dok on ne ustane iz mrtvih pokazuje da je bio uzvišen i proslavljen tek nakon svog uskrsnuća.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 17:41 

Isus je taj događaj nazvao vizijom djelomično zato što Mojsije i Ilija nisu bili doslovno prisutni, jer su već davno prije umrli.

Gdje piše da je Ilija umro?
Citat:
I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru uziđe na nebo.

Mojsiju se grob ne zna,plus:
Citat:
...Kad se Mihael arkanđeo s đavlom prepirao za tijelo Mojsijevo, nije se usudio izreći pogrdan sud protiv njega, nego reče: "Spriječio te Gospodin!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 18:28 

Mar-kan je napisao/la:

Citat:
I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru uziđe na nebo

Nebo na koje je Ilija uzašao bilo je vidljivo nebo, odnosno atmosfera (Psalam 78:26; Matej 6:26). Jureći Zemljinom atmosferom, vatrena kola očito su prenijela Iliju na drugi dio Zemlje, gdje je još živio određeno vrijeme. Ustvari, Ilija je nekoliko godina kasnije napisao pismo Joramu, kralju Jude (2. Dnevnika 21:1, 12-15).
Mar-kan je napisao/la:
Mojsiju se grob ne zna

To ne znači da nije umro i da nije sahranjen:
5. mojs. 34:7, 8; "Mojsije je imao sto i dvadeset godina kad je umro. Oko njegovo nije oslabilo niti ga je snaga izdala. I sinovi Izraelovi oplakivali su Mojsija trideset dana u pustari, u ravnicama moapskim. Potom su završili dani oplakivanja i tugovanja za Mojsijem."

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 19:20 

Mar-kan je napisao/la:

Citat:
I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru uziđe na nebo

Nebo na koje je Ilija uzašao bilo je vidljivo nebo, odnosno atmosfera (Psalam 78:26; Matej 6:26). Jureći Zemljinom atmosferom, vatrena kola očito su prenijela Iliju na drugi dio Zemlje, gdje je još živio određeno vrijeme. Ustvari, Ilija je nekoliko godina kasnije napisao pismo Joramu, kralju Jude (2. Dnevnika 21:1, 12-15).

Razumiješ li o čemu se ovdje govori?

Citat:
Ilija odgovori: "Mnogo tražiš: ako me budeš vidio kad budem uznesen ispred tebe, bit će ti tako; ako pak ne budeš vidio, neće ti biti.

Nije on Joramu bukvalno pisao pismo :zubati Prema kronologiji 2. Knjige o Kraljevma,Ilija je nestao prije Joramova kraljevanja u Izraelu i prije Jorama u Judi.Ljetopisac je koristio apokrifnu tradiciju.Sve ti lijepo piše u Bibliji,ali jeruzalemskoj!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 19:39 

Mar-kan je napisao/la:

Naravno da razumijem, a dokaz toga o čemu pišem je i ovo:
Ivan 3:13; "Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjega"

Vrh

PostPostano: 05 vel 2013, 19:53 

Mar-kan je napisao/la:

Naravno da razumijem, a dokaz toga o čemu pišem je i ovo:
Ivan 3:13; "Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjega"

Ne razumiješ jer mehanički citiraš,bez dubljeg razumijevanja.Poslije ću ti objasniti...

Kad smo već spomenuli sv.Iliju,ima jedna zanimljivost u judaizmu-tijekom rabinskih obreda obrezanja ostavlja se jedna prazna stolica za Iliju,a na pashalnu večer običaj je da se otvore vrata da uđe Ilija.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2013, 12:52 

Mar-kan je napisao/la:

Pisao sam i o tome,imaš negdje na ovom pdf-u.Ukratko-u Bibliji lijepo piše da je smrt spavanje do uksrsnuća,sad nije bitno tko su pravedni i nepravedni,svi su u istom "stanju" do uskrnuća.osim što pravedni će uskrsnuti sa Kristovim drugim dolaskom,nepravedni poslije milenija,kada zlo bude def uništeno.Za sve umrle smrt je trenutak,kao da su spavali,nemaju osjećaj proteklog vremena kao mi živi koji smo u chronosu-u,to je za njih samo tren-zaspali su i idući tren bude se,tj. uskrsnuće.

Henok-za njega se u Bibliji kaže da je bio pravedan ("hodio je s Bogom"), a ne spominje se da je umro, nego ga je "Jahve uzeo k sebi"
Ilija je također uznesen na nebo i tjelesno,nije umro,nije okusio zemaljsku smrt.
Mojsije također.Sotona se prepirao sa Isusom oko njegovog tijela...S tim da bi u posljednjim vremenima trebala doći 2 svjedoka,po knjigama proroka-otkrivenja (Mojsije i Ilija npr.),koji će biti ubijeni,i zatim oživljeni ili uskrsnuti!

Te ljude ne treba miješati sa onim koji su umrli-zaspali.

Za BDM nemamo saznanja što se desilo sa njom,bar po Bibliji,a po logici stvari i ona je ovisna o Isusovoj žrtvi,kao i svaki čovjek.

To ne vodi nikamo.

Već sam rekao-BDM je stalo do ljudi,ako ona negdje "egzistira" po ljudskim mjerilima.Mi to ne znamo iz Biblije,osim za ove gore navedene osobe.

Citat:

Ljudi su uvjetno besmrtni,tj. duše.Pisao sam o tome.

Citat:

Možeš se moliti kome hoćeš,ja se molim samo Bogu-Isusu Kristu.Tako ti i stoji u Bibliji.

Buduci da svojim tekstom iskljucivo potvrdjujes moju argumentaciju, nema smisla da gubim vrijeme na tebe. :nk_siroki_brijeg_1

Vrh

PostPostano: 06 vel 2013, 12:56 

Buduci da svojim tekstom iskljucivo potvrdjujes moju argumentaciju, nema smisla da gubim vrijeme na tebe. :nk_siroki_brijeg_1

Lijepo, možda onda imaš vremena za mene, da se ponovim. :zubati

Citat:
Realni, može jedno pitanje: Je li dopušteno liječiti subotom?

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2013, 13:16 

Tvoja argumentacija nije mjerodavna,kao ni moja...ako nije biblijska.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2013, 17:39 

Nedavno je objavljena knjiga M. Ali Agca, "Obecali su mi raj", u kojoj se osvrce na atentat na Papu Ivana Pavla II; 13. 5. 1981 godine. Agca pise, da je A. Khomeini bio narucioc atentata na Papu. Po Agci Khomeini mu je rekao:
"To je volja Allaha, dragi Ali. Nesmjes sumnjati. Ja A. Khomeini ti kazem, Allah te zove da izvrsis ovu veliku zadacu. Ne sumnjaj, vjeruj i ubij Antikrista, ubij ga bez milosti, Papu Ivana Pavla II, a onda se i sam ubij, kako nebi moglo doci do izdaje.
Ali je odgovorio:
"Ja Mehmet Ali Agca spreman sam na mucenistvo. Da, ja cu ubiti Ivana Pavla II, a poslije i samog sebe."

Procitati na slijedecoj adresi:
http://www.katholisches.info/2013/02/02 ... he-fahrte/

Godine 1981, 13, 5 Ali Agca puca u Papu Ivana Pavla II; a u knjizi primjecuje: "ja sam pucao, i vidim da Papa pada, ali u zelji da ga i dalje pogodim sa vise metaka, nije mi uspjelo, jer moj revolver ne funkcionira, postaje mi svijesno, da se necu moci sam ubiti, i da cu im pasti u rike".

Papa je prezivio, uz teske posljedice. Bio je svjestan da mu je po zagovoru Bogorodice bio spasen zivot. Treca tajna iz Fatimske poruke se ispunila, a Papa je jedan projektil darovao Bogorodici u Fatimi.

Oprostio je Aliju Agci. Po pisanju Agce, on je Papi kazao tko je narucio ubojstvo, i zamolio ga da to ne oda, sto Papa nije ucinio i otisao je u grob sa tajnom.

Prdstavnik Vatikana Lombardi kaze da su to lazi. A. Agce, poslije mnogih drugih lazi koje je prije lansirao glede KGB i bugarske tajne sluzbe, laze i sada, smatrajuci da se radi o sadasnjoj propagandi protiv Irana, glede atomskog naoruzanja. Da li je to vjerodostojno, tesko je reci, jer Ali Agca nije zdrava osoba, poslije tolikih godina u zatvoru.

Medjutim, od svega mozemo zazrijeti, ali od njegove tvrdnje, "da Isus Krist sve nadmasuje i da mu nema uspordebe", tu mu moramo povjerovati.

Facit: Da je Papa ostao ziv, po A. Agci je to cudo, jer njegov revolver nije "htio" vise pucati. Jedna kugla je napravila jedan mali "zaokret" u tjelu, i umjesto u srce je otisla pored njega, kako su kirurzi poslije operacije definirali.
Fatimska treca tajna je bila istinita.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: