|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 19:03 |
|
|
"BEOGRAD - Zakaj ćutiš? Stanovnici Vukovara koji se iz petnih žila trude da zabrane službenu upotrebu srpskog jezika i pisma u tom gradu sigurno nisu čuli da je još u 19. veku kolonijalna Austrougarska hrvatski jezik izbacila iz književne i službene upotrebe! Milorad Buha, predsednik Upravnog odbora Matice srpske u Dubrovniku, tvrdi da je filološka nauka pokazala da Hrvati govore srpskim jezikom. - Treba polaziti od tri nepobitne naučne činjenice u filološkoj nauci, a to su da je srpski jezik službeni i književni jezik u Hrvatskoj, zatim da je kolonijalna Austrougarska izbacila hrvatski jezik iz službene i književne upotrebe u 19. stoleću, proglašavajući ga nenaučno kajkavskim dijalektom, i da srpski jezik ima dva dijalekta - štokavski i čakavski. O tome je Ruska akademija nauka i umetnosti u Sankt Peterburgu objavila naučni rad akademika Aleksandra Belića 1905. godine, u kojem je naglasio da je polemika s hrvatskom stranom bez ova tri naučna polazišta izlišna i nenaučna." http://www.kurir-info.rs/naucno-dokazan ... nak-645005Ovo se zove kompleks, ono kad te netko ne ispušta iz usta, ono kad si nekome stalno u mislima, ono kad prekodrinaši osjećaju toliku mržnju prema nama Hrvatima da su na rubu ludila. Treba li se hrvatski narod početi naoružavati? Treba li biti na oprezu?
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 19:09 |
|
|
|
Za početak, treba naučiti gdje je rijeka Drina a gdje rijeka Dunav.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 19:12 |
|
|
|
Ne postoji Matica srpska u Dubrovniku mislim.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 19:18 |
|
|
|
Ni ja nikad čuo, majke mi... Ne vjerujem da je ikad uopće postojala, ali ja skrećem pažnju na vijesti koje oni prenose jer radi se o "uglednom" novinskom tisku, a zanimljivo je to da je sad i čakavski dio srpskog jezika pa nama Hrvatima ostaje samo kajkavsko narječje.
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 19:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25068 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
To je ipak žuto smeće Kurir.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 23:30 |
|
|
|
Dušan Lazić je proglašen za četničkog vojvodu, a Buha je odlikovan Ordenom vojvode Momčila Đujića. “Uložit ćemo napore da 21. godišnjicu obilježimo u slobodnoj RSK i njenom glavnom gradu Kninu”, rekao je Ležajić okupljenima, kojima su ponuđene knjige “Obredne pjesme drevnih Srba iz Indije”, “I od Istre do Drine Srbija”, “Najstariji jezik Biblije“, “I bogovi su govorili srpski”, “Karpatski Srbi”...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divljak
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 10 vel 2013, 23:35 |
|
|
HrvojeHrvatinic je napisao/la: Dušan Lazić je proglašen za četničkog vojvodu, a Buha je odlikovan Ordenom vojvode Momčila Đujića. “Uložit ćemo napore da 21. godišnjicu obilježimo u slobodnoj RSK i njenom glavnom gradu Kninu”, rekao je Ležajić okupljenima, kojima su ponuđene knjige “Obredne pjesme drevnih Srba iz Indije”, “I od Istre do Drine Srbija”, “Najstariji jezik Biblije“, “I bogovi su govorili srpski”, “Karpatski Srbi”... Srbi iz indije, znači cigani?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 00:12 |
|
|
|
Nebeski narod bre, nebeski!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 01:31 |
|
|
PCM je napisao/la: Ne postoji Matica srpska u Dubrovniku mislim. Ovo je dobra opaska. Ne postoji. Nu, međutim- grupa je velikosrpskih luđaka osnovala pred koju godinu udrugu toga imena u Beogradu i tiskala niz prijetisaka- oko 10-20 knjiga- s početka 20. st. u kojima se propagira pansrpska ideologija, dijelom iz kruga nestalih srbokatolika. Ta je udruga u međuvrjemenu nestala-mislim- no ovo je bila ona: http://www.kosovoimetohija.org/lat/nauc ... dubrovnikuDakle, zove se "u Dubrovniku", no radi se o skupini bolesnika u Beogradu. Ostalo ne ću komentirati, obično smeće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 11:30 |
|
|
kurir je jako ozbiljna tiskovina u kojoj inače objavljuju jako ozbiljni znanstvenici 
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 11:58 |
|
|
Citat: zbacila hrvatski jezik iz službene i književne upotrebe u 19. stoleću, proglašavajući ga nenaučno kajkavskim dijalektom, i da srpski jezik ima dva dijalekta - štokavski i čakavski. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zar nekoga može uvrijedit Kurir? 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 15:18 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zar nekoga može uvrijedit Kurir?  pokojni marinko božić je za tu ekipu bio ozbiljan novinar...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 15:22 |
|
|
|
Ljudi, svi znamo da je Kurir kao i većina srpskih dnevnih tiska obično smeće, ali ne zaboravite da su oni na sličan način počeli 90-ih! "Ovde živi srpski narod i Hrvati trebaju da nestanu", "ovo je vekovna srpska zemlja", "Štokavci su Srbi!", "Hrvati su vatikansko smeće", itd...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 15:27 |
|
|
HrvojeHrvatinic je napisao/la: Ljudi, svi znamo da je Kurir kao i većina srpskih dnevnih tiska obično smeće, ali ne zaboravite da su oni na sličan način počeli 90-ih! "Ovde živi srpski narod i Hrvati trebaju da nestanu", "ovo je vekovna srpska zemlja", "Štokavci su Srbi!", "Hrvati su vatikansko smeće", itd... i ta njihova aktivnost dovela je do drastičnoh smanjenja broja srba u hrvatskoj, pa valjda su nešto naučili. doduše sumnjam da bi ta priča danas mogla utjecai na srbe u hrvatskoj, ovo je list koji živi od onog dijela građana srbije koji još vjeruje u mitove i bajke. taj broj je i danas respektabilan, ali mislim da se smanjuje......
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 18:14 |
|
|
|
Tako je, kriva je politika vaših političara a ne Hrvata!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Kurir : "Naučno dokazano: Hrvati pričaju na srpskom!" Postano: 11 vel 2013, 18:33 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 01:16 Postovi: 877 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
|
Hahahaha,zar i u Hrvatskoj neko obraca paznju na Kurir,mislio sam da to samo Muslimani citiraju! Kurir je dosad usao u njihovo narodno predanje,kao i e-novine. U Srbiji vrijedi Politika i Vecernje Novosti,to je ozbiljna stampa,sve ostalo su tabloidi sa bombasticnim naslovima...
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|